czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogaduszek - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 18:46   #1681
cocci
Zakorzenienie

Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

Basia a ile siedział? może go oskarż o molestowanie, to posiedzi w pl dłużej

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:49   #1682
kalina1984
Zakorzenienie

Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

Kot na szczęście jest już wychodzący a młody do 12 jest w przedszkolu, no chyba że chory tak jak teraz
A kot to już ma traumę i omija go szerokim łukiem

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:51   #1683
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

do mnie sąsiadka na chwilkę przyszla i stała wprogu 2godziny haha -usiąsć nie chciała bo zaraz idzie
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:55   #1684
rardan
Zakorzenienie

Witajcie.
Mi się też wizaz nie włączał wcześniej.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:57   #1685
babydelfi
Zakorzenienie

hej pełen sukces
nie kupiłam dla siebie nic
za to mam 18 motków sznurka w tym jeden przerobiony już na dywanik, mam 32 cm i zajęło mi to 30 minut
robię słupkami i nawet mi się efekt podoba

Iwonka jaki grubaśny "futrak", jak go nazwał Filip
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:59   #1686
rardan
Zakorzenienie

Emi, ja na razie za schodami nie patrzę.
Oglądałam płytki, panele, drzwi, kabiny prysznicowe.
No i sama nie wiem co chcę.
Ale wiem na pewno, że to, co mi się podoba jest za drogie.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Kasia, pokaż jak Ci wychodzi.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:01   #1687
SilverAguti
Zakorzenienie

bry wieczór
moja mama się rozbestwiła i musiałam jej zamówić drugą parę drutów hiya hiya przy okazji wzięłam dla siebie motek tęczowej wełny estońskiej. jak przyjdzie, to pewnie po pierwszym dotyku dojdę do wniosku, że będzie mnie gryzła w moją jaśnie wielmożną skórę, ale te wełny mają takie piękne kolory, że będę cierpieć, ale nosić
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:14   #1688
mirosek
Zakorzenienie

ja jak kupię cudną włóczkę to leży latami bo szkoda mi z niej dziergać
mirosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:19   #1689
babydelfi
Zakorzenienie

Mirka mam to samo , i potem kupuje nową włóczkę bo przecież nie mam z czego dziergać

Danusiu jutro, bo dziś mi się już nie chce focić
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:23   #1690
mirosek
Zakorzenienie

no właśnie Kasiu i dlatego mimo, iż powstają duże zapasy chomikowe to nie ma z czego dziergać
Stary 2015-01-20, 19:57   #1691
cocci
Zakorzenienie

A ja zaczęłam prezent na wymiankę na zlot

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-20, 19:58   #1692
mirosek
Zakorzenienie

a ja nie mam pomysłu
Stary 2015-01-20, 21:08   #1693
emi29w
Zakorzenienie

Hej
jestem
po kłótni
odmówiłam
sama doszła do wniosku,że jej nienawidzę
a najlepsze jest to,że ja nie ruszająć się z domu, już miałam papiery do podpisania !
o nie!
wtedy to naprawdę byłabym głupia
jest naprawdę bezczelna,przychodzi jakby nigdy nic, jakby nigdy mnie nie wyzywała i chce ode mnie takie coś

jestem od wczoraj kłębkiem nerwów , i to naprawdę dużym,
nie mogę dać sobie rady z emocjami
powiedziałam jej ,że dziedek to chociaz przed śmiercia powiedział: wybaczcie,
a ona nic,
jak prosiłam ich na swoje wesele to dziadek mi powiedział dwa centymetry przed nosem,że " on jest wrogiem dla mnie ,a ja jestem wrogiem dla niego, a wrogów się nie zaprasza na wesele"

dokładnie to samo powiedziałam dziś babce,a ona ,że sobie nie przypomina tego ,ale inne rzeczy sprzed 20lat to dokładnie pamięta
mogłabym jej całą liste powiedzieć przykrości jakich mi powiedziała ,a nawet książkę mogę napisać ,ale kto mi uwierzy ?

więc jej odmówiłam, i niech szuka sobie kogoś innego jak ja jestem od zawsze nie dobra
nie chce pieniedzy
niech sobie policzy ile straci
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:17   #1694
mirosek
Zakorzenienie

Emi nie denerwuj się, takimi ludźmi nie warto psuć sobie nerw Ty się wkurzysz i jej wygarniesz a po niej to spłynie jak woda po kaczce

Ja uciekam bo jutro nie wstanę
Stary 2015-01-20, 21:25   #1695
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirosek Pokaż wiadomość
a ja nie mam pomysłu
Ja też nie
Co wymyślę, to jest albo za duże, albo za mało uniwersalne, żeby każdemu mogło się spodobać

Ledwo dziś wysiedziałam w pracy, tak mnie głowa rozbolała, że myślałam, że zejdę. Nie byłam w stanie nawet wyjść na chwilę na powietrze, bo się bałam, że się przewrócę. Po tabsie trochę przeszło, ale nadal ćmi. Domyślam się, jak tam wyglądałam, ludzi pełno przechodziło ale nikt się nawet nie zapytał czy mi coś jest

Emi, rozumiem, że Ci nie jest łatwo, ale spróbuj się nie przejmować tak, bo to tylko na Twoim zdrowiu się odbije
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-20, 21:26   #1696
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Kasia dużo zpagetti na taki dywan wyjdzie...
a co to to zpagetti?
Cytat:
Napisane przez SlonecznikB Pokaż wiadomość
Wpadłam do Was od rana, bo mają mi moden wymieniać, podobno mam bardzo przestarzały, ja tam się nie znam, chcą zmieniać ich sprawa, aby mi tylko internet chodził.

Dzisiaj o podatkach, zwrotach i należnościach. To ja też zapytam Emi napisałaś, że możesz brać pieniążki na babkę za opiekę. A skąd te pieniądze, przecież może i mnie się należą za opiekę nad mamą, a bardzo by mi się przydały do marnego świadczenia które dostaję. Ja właściwie nigdzie sie nie dowiadywałam czy powinnam coś dostawać, a wiadomo opiekować z, czy bez pieniędzy i tak sie będę.
u nas z Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej a u Ciebie Miejskiego OPS
musisz iść sprawdzić ,co i jak ,bo ja zostałam postawiona przed faktem dokonanym ,tylko podpisać

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość

Basiu zgłaszasz to chyba w GOPS/MOPS, wiem, ze są pieniążki za to, ze opiekujesz się chorą osobą
Mojej ciotce starszy pan proponował też podobna sytuację, by mu pomagała i też brała za to pieniążki, ale ona musiała odmówić. To jednak odpowiedzialność.
Dopytaj
Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Basia, zorientuj się w MOPS-ie (czy jak się tam u Was to zwie) jak u Was jest z tymi pieniążkami za opiekę nad starszą osobą. Moja ciocia, kiedy żyła jeszcze babcia, też dostawała kaskę za opiekę nad nią. Też nie wiedziała, że tak można, i tak się nią zajmowała, a kuzynka pracowała w opiece społecznej (u nas to w urzędzie gminy jest, bo to mała miejscowość) i jej wszystko pozałatwiała.
Dopytaj właśnie ,na pewno coś będzie ok 520zł
Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
zadzwoniłam do potencjalnej klientki
i powiedziałam jak się sprawy mają i dzisiaj jade z nią do polimexu na zakupy , by kupić sznurek bawełniany
z robotą mam czas do 27 stycznia , za samą robociznę powiedziałam 200zł i pasuje

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Super
Ciekawe, ile Ci tego sznurka zejdzie

Pisałam Wam wczoraj, że się mojemu szefowi poskarżyłam, jak nas tu tesco męczy swoją muzyczką. No i chyba faktycznie zadzwonili ich "opierd.olić", bo od wczoraj jest jeszcze głośniej niż dotychczas
a nie można tego zgłosić np anonimowo do jakiegoś urzędu ,co by ich sprawdzili ile np decybeeli emitują ? coś np jak sanepid tylko inne np jakas Inspekcja Pracy ,tak jak pisała Ania co w zimnych pomieszczeniach pracowała, to tu może być np za głośno
Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
Hej

Później was doczytam. Zostało mi pół godziny, a ja bym najchętniej już teraz poszła w cholerę.... Niech mnie ktoś przytuli....
Iwonka
Stary 2015-01-20, 21:27   #1697
cocci
Zakorzenienie

Emi Mirka ma rację. Mało tego! Za pół roku będziesz niewdzięcznicą i ostatnią łajzą, że biednej schorowanej wody na łożu śmierci podać nie chciałaś! Nie daj się wmanipulować! bardzo dobrze zrobiłaś, a że masz wyrzuty sumienia to normalne - człowiek został wychowany w szacunku do starszych, ale nikt nas nie uczył, że są starsi i Starsi. A babka sama sobie na swoją starość zapracowała. Szkoda tylko, że się cąłkiem nie możesz od niej odciąć......

i tym mdralskim akcentem idę spać

Stary 2015-01-20, 21:30   #1698
mirosek
Zakorzenienie

Emi znów maraton po stronkach plotkowych robi

cholera miałam spać kto za mnie o 4.00 wstanie ? szukam chętnych
nie czekam na odpowiedź bo wiem kto wstanie
narka
Stary 2015-01-20, 21:58   #1699
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Moja gwiazda na szczęście jest tylko mocno przeziębiona i ma mega katar.
Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Aga to chyba przez pogodę, młody mojej siostry ma gile do kolan a dzisiaj się okazało że jeszcze krtań i znowu w domu siedzi
znowu jakiś pogrom się zaczyna?
u mnie jeszcze zdrowi
Cytat:
bry,
ale mię wymenczyli niedawno do domku dotarłam a od czwartej jestem na nogach
odpoczniesz sobie w nocy
Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
Zobaczcie: waleń w futrze
to kiedy będą kociaki ? za miesiąc?

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Emi, ja na razie za schodami nie patrzę.
Oglądałam płytki, panele, drzwi, kabiny prysznicowe.
No i sama nie wiem co chcę.
Ale wiem na pewno, że to, co mi się podoba jest za drogie.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Kasia, pokaż jak Ci wychodzi.
zawsze można obie pooglądać
my szukamy krzeseł nowych do kuchni, Merkury Market ma fajne rzeczy, oprócz drzwi
Cytat:
ja jak kupię cudną włóczkę to leży latami bo szkoda mi z niej dziergać
to kup sobie od razu dwie ,jedną przerobisz ,a na drugą popatrzysz
Cytat:
Emi znów maraton po stronkach plotkowych robi
no
trochę odpływam w inny świat ,ale to dobrze
Dzięki Dziewczyny
z nią nie wygram ,dla mnie najlepiej jest ,jak się nie odzywa do mnie ,bo nie muszę się z nia klócić
mama i Jarek są po mojej stronie ,tata nie rozmawia ze mną na ten temat- jakby go nie było ,a w ogóle to mało jest w domu ,

dlaczego ona nie powie : Przepraszam ?
bo jej to słowo nigdy przez gardło nie wyjdzie

jutro dzień Babci
teściowa nie przyjedzie ,bo się rozchorowała
moja mama wzięła dwa dni wolnego , bo jutro Arek ma akademie z tej okazji
Stary 2015-01-20, 21:59   #1700
little_ola
Zakorzenienie

kto wie gdzie wsadzilam zdjęcia paszportowe dzieci i plytke cd z "negatywami"
przeszukalam dzis dom i nie znalazlam, a potrzebuje
jutro bedę musiala Olę zabrac do fotografa i wybulic, a jak znam życie za tydzien czy dwa znajdą sie zdjęcia
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 22:52   #1701
emi29w
Zakorzenienie

w albumie ze zdjęciami lub pudełku na zdjęcia lub w ważnych rzeczach ,segregatorach?

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Dobranoc

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Dobranoc
Stary 2015-01-20, 22:52   #1702
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
a nie można tego zgłosić np anonimowo do jakiegoś urzędu ,co by ich sprawdzili ile np decybeeli emitują ? coś np jak sanepid tylko inne np jakas Inspekcja Pracy ,tak jak pisała Ania co w zimnych pomieszczeniach pracowała, to tu może być np za głośno
Pewnie można...
TŻ mi mówi, że skoro interwencja pojedynczego najemcy (w sensie mojego szefa) nic nie dała, to mam pogadać z pracownikami innych sklepików, bo im pewnie też to przeszkadza, i takiej zbiorowej interwencji już by nie mogli olać.
Tylko, że ja zwyczajnie nie mam siły na użeranie się z tymi debilami.
Ale mam koleżankę w lokalnej gazecie i jak jej się żaliłam, jak mam źle, to powiedziała, że napisze o tym artykuł. Nie wiem, czy to coś da... Pewnie też oleją.
Ja bym po prostu chciała zmienić pracę

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
kto wie gdzie wsadzilam zdjęcia paszportowe dzieci i plytke cd z "negatywami"
przeszukalam dzis dom i nie znalazlam, a potrzebuje
jutro bedę musiala Olę zabrac do fotografa i wybulic, a jak znam życie za tydzien czy dwa znajdą sie zdjęcia
Sprawdź w kuchni, w lewej szafce, za pudełkiem z płatkami kukurydzianymi
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 23:45   #1703
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

spędziłam upojne 3 godziny na SOR, bo moje starsze dziecko postanowiło być mega aktywne na wf i coś sobie zrobiło w stopę ... lekarz w szpitalu powiedział, że teoretycznie nie ma żadnych złamań, ale nie podobała Mu się jedna z kości na zdjęciu (nie było technika i nie miał kto opisać zdjęcia) i na wszelki wypadek założył gipsową szynę ... opis mam odebrać w poniedziałek i wtedy udać się do przychodni chirurgicznej i wtedy albo zdejmą tą szynę, albo założą pełny gips

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 06:14   #1704
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

dzieńdoberek

widzę, że jeszcze śpicie

stawiam, mnie to dzisiaj przydałoby się wiadro tego napoju, bo nieprzytomna jestem ... Michaś obudził mnie o 6, bo ma zadanie z polskiego do zrobienia, a ja ni cholery nie mogłam nic wymyślić, wczoraj małż z Nim siedział i też się nie udało

treść zadania "Wyobraźcie sobie, że pracujecie w Szkolnym Banku Marzeń. Jak możecie pomagać Waszym rówieśnikom w realizacji wymarzonych celów i największych pragnień"
ma byc napisane conajmniej 5 zdań, a ja nie mogę wymyślić nawet jednego; nie wiem czy w tym zadaniu można puścić wodze fantazji czy trzeba trzymać się realizmu; i to jest zadanie z 4 klasy, normalnie moja matura była łatwiejsza, teraz takie zadania wymyślają, że szok, nieraz całe rodziny muszą siedzieć nad pracą domową

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 06:47   #1705
kalina1984
Zakorzenienie

Dzień dobry, Monia masz to wiadro kawy??? Nie da się egzystować dzisiaj inaczej, jest ciemno, pada deszcz i ja chyba tu zaraz się ładnie ułożę na biureczku i przykryję fakturkami
A z tym zadaniem to aż mnie zwoje mózgowe zabolały o tej porze

Stary 2015-01-21, 07:12   #1706
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Hej, mam malusio kawy, tylko pół kubka, bo mi się mleko skończyło

Monia trzeba napisac może, że taki bank marzeń pomógł by uczniom zdecydować w jakim kierunku chcieli by poprowadzić swoją póxniejszą edukację - jeśli można puścić wodze fantazji to np: można pokazać uczniom na ekranie (jak w kinie) ich przyszłe życie w trzech wybranych przez nich zawodach i wtedy mogli by wybrac, którą drogą rzeczywiście chcieli by iść.
Taki bank mógłby też spełniać mniejsze zachciewajki, np w pewnych okolicznościach spełniać marzenie o przesuniętym sprawdzianie, albo o możliwości poprawy sprawdzianu wtedy, gdy nauczyciel nie chce się na to zgodzić.

No nie wiem, z rana słabo mi mózgownica działa
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 07:18   #1707
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

Witam .
Wszystkim Agnieszką, i babcią 100 lat i wszystkiego najlepszego
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-21, 07:29   #1708
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

widziałyście takie rękawiczki? https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=3

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

A właśnie, babcie kochane dla Was wszystkiego co najwspanialsze na tym świecie

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

kto mnie kopnie, żebym dokończyła ostatnie okrążenie sukienki anioła? No kto? A mówiłam sobie, nie siadaj "na chwilę" do komputera"
Stary 2015-01-21, 07:33   #1709
kalina1984
Zakorzenienie

Ania nie marudź, ja dzisiaj taka śpiąca siedzę, że nie wiem czy będzie ze mnie jakiś pożytek Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie nie wymagające zbytniego myślenia

Stary 2015-01-21, 07:45   #1710
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Basiu ale ja tego anioła CAŁEGO powinnam w jeden dzień z palcem w zrobić, a trzy dni się przybierałam i przez jeden dzień nawet sukienki nie dokończyłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości