|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Jadłam go przed i po owulacji na zagnieżdżenie zarodka. iI pomógł jak widać Powoduje lepsze "przyklejanie" się do endometrium. Dziewczyny po in vitro tez wcinają. Tylko świeży musi być.
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to jednak może być jakas alergia. . Oby nie bo tak ładnie to mleczko co jej daje teraz zjada . Bez wymiotow itp. I kupy są ok. A wpisz sobie w Google osłonki od słońca na wozek to zobaczysz Ja na ebay i amazonie patrzyłam bo u mnie nie ma allegro ![]() Kosztują 12 euro. I są fajne kolorki jakie chcesz. Ja mam siwy wózek to znalazłam biała w siwe gwiazdki ![]() Kurde !!!!! To obejrzałam grę o tron tż musi zostać w nadgodzinach dzisiaj ...
|
#1684 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To zrobiło się ospa party Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie Zosia od przedwcZoraj zaskakuje. Jakas grzeczniejsza????? Tfu tfu aby nie zapessyc :-D
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie jeszcze nie ciesze bo wszystko sie moze zmienić w ciagu 5 min :-D
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też o tym słyszałam ![]() A ja z kolei piłam czerwone wino na poprawę endometrium ![]() Cytat:
Też mam szary wózek, szarą kupiłam, bo żadnych we wzory nie było, tylko czarny, szary i chyba jakiś granat.
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Oooo nie wiedzialam o tym ananasie
![]() Ja to nigdy nie mowie ze Vivi sie ladnie zachowuje bo zazwyczaj w przeciagu kilku godzin zmieniala zachowanie o 360 stopni ![]() Ejjj dziewczyny tego kotka chyba ktos wyrzucil bo nie w tym miejscu gdzie one go znalazly tylko dalej byl karton wyscielony jakimis szmatami i wrzucona zabawkowa myszka :/ ryje mi glowe cos takiego... Malenstwo nie ma dzieki Bogu kociego kataru jest poprostu zaniedbany i ma stan zapalny oczek.Mam obserwowac bo albo jeszcze nie nauczyl sie dobrze chodzic albo komus wypadl bo chodzac czasem sie przewraca.Weterynarz ocenil ze ma 3 tygodnie.przepisal kropelki i mleko,zbadal go dokladnie i za tydzien kontrola.Zabulilam dzis lacznie 130 euro
Edytowane przez Vivien26 Czas edycji: 2016-05-02 o 17:23 |
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Zosia spoko dziecko, ale ostatnio ma duże nerwy jak próbuje coś złapać i jej nie wychodzi, oj jak się denerwuje. Za to jaka radość jak się uda ![]() A ty dalej nabiału nie tykasz? Ja chyba znowu odstawię i zobaczę co będzie. Wprawdzie u nas buzia i kupy są ok, ale charczy nadal. I to mogą być te problemy z krtanią/sapki. A sapki powoduje też skaza białkowa. Ech...
|
|
#1691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aczkolwiek jak mniej palimy w piecu i na spacery regularnie chodzimy jest dużo lepiej
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie wiem,że spacery,wietrzenie domu, nawilżanie noska...
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas byly problemy ze skora i kupami zielonymi i sluzowymi. Odstawilam i jak reka odjal ale to bylo miesiac temu. Mamo jak mi sie żółtego sera chce :-D
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Esor olej temat z mama i żyj swoim życiem jej zachowanie pozostawię bez komentarza....jedz tam gdzie Was kochają tylko przygotuj się dobrze Paula brawo dla dzielnej Mii Melduje my się po drugim usg bioderek wszystko ok następna kontrola jak będzie 5 miesiecy mamy sprawdzić poziom wit.D bo doktor stwierdził że to ze podajemy nie znaczy ze wszystko jest do rzeczy także chyba w środę zrobimy i od razu morfologie tak dla pewności i sprawdzenia ze wszystko ok ![]() Któraś z Was też poziom wit D sprawdzała ? Lola....wiadomość do Ciebie...prostowanie nóżek to dobry objaw niech nimi wierzga i prostuje e ile się da pytałam o to
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja nie sprawdzalam i nam na usg wiecej nie kazal gosc przykezdzac. A ty pewnie prywatnie robiłaś?czy nie? Bo ja tez w Białymstoku ;-)
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 tygodnie to straszne maleństwo jakiś sk...iel tego kota miał... i nie dość, że za szybko matce zabrał, to jeszcze wyrzucił. kociak powinien być z matką minimum 8 tygodni Albo jakiś dzieciak go trzymał w kartonie i nie karmił... miałam taki przypadek jak jeszcze z mamą mieszkałam. Dzieci znalazły małego kotka (2 dziewczynki 8 letnie z mojej klatki, ja wtedy miałam chyba 16-17 lat) i przytachały go do domu, ale i jednej i drugiej rodzice się nie zgodzili na kota i za pewne kazali go odnieść tam, skąd go przyniosły... a co one zrobiły? Ano przytargały ze sklepu karton, kota bach do kartonu i ukryły pod schodami w piwnicy... a i jeszcze karton deskami przywaliły, żeby czasem im słodka zabawka nie uciekła. Na szczęście kotek strasznie piszczał i moja mama go usłyszała... była w szoku jak to zobaczyła. A poszła tylko do sklepu pod blokiem po chleb i wróciła z kotem A najlepsze było to, że te bezczelne dziewuchy napisały na kartce ogłoszenie, że zaginął kotek i powiesiły na klatce. Oczywiście moja mama je olała i kot został już u nas... przeżył coś 14 lat... od 2 lat jakoś już nie żyje Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-05-02 o 16:01 |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
Tak jajka jej mam jeść ich dużo cinajmniej 2 dziennie bo mają coś tam w sobie ze wpływają bardzo dobrze na rozwój mózgu dziecka
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Vivien a swoją drogą, to dobrze, że nie znalazłaś więcej tych kociaków... bo dopiero byś wybuliła u weta.
Ja jak raz ratowałam takiego maluszka z kocim katarem (w znalezionym chorym miocie tylko 2 kociaki żyły, niestety z tych dwóch jeden zmarł w drodze do mnie) i powiedziałam u weta, że znajda, to liczył mi tylko koszt leków, za porady już nie brał. Tak mi się udało. ![]() Ciekawe, co Ci się trafiło... kotek, czy kotka. U takiego maluszka jeszcze nie widać zbytnio |
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny od kilku dni zauważyłam że małemu strzela w kosciach czy stawach głównie w rączkach czy mam się niepokoić?
|
#1702 |
|
Rozeznanie
|
Aninis na razie chcoalabym go odchowac choc juz domyslal sie jak to sie skonczy...pewno zostanie z nami juz widze ze Corka nawet go czy ja nazwala wiec
|
|
|
|
#1703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze jedno zastosowanie słyszałam ale bie powiem bo sie wstydzę ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Boziu jak to strasznie brzmi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Na kaszel tez jest super syrop islandzki tylko bie wiem czy można przy kp ale on z naturalnych składników Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Super! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście kociak Vivien był tylko zabiedzony. Chyba się domyślam tego zastosowania ananasa |
|
|
|
|
#1705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak jeździłam z pola i to jeszcze wiecej jak miała miesiąc ale z Lilka juz sie boje przez to zapalenie płuc.. Jesli Hania zdrowa i pogoda bedzie ok to ja bym jechała tylko gondola od wózka na wierzchu i w razie w przystanek i rozprostować jej ciałko Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Mi tez powoli zaczynaja wypadać. Spodziewam sie apogeum za jakieś 3 tyg a lilce o dziwo nic sie nie wyciera!Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Zazdroszczę ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Mysle ze zgadlas ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Chyba wiem o co chodzi tż mnie kiedyś uświadomił
|
|
#1708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartuś ostantio przeszedł te szczepienie A teraz jakieś inne dziecko, wyciszone jakieś i śpi i śpi. a jak wstanie to rży i rży. No zawsze dużo rżał, ale teraz to już kurna banan non stop ![]() Cytat:
Mąż mówił, że pod przykrywką starań robię sie alkoholik No ale po tych wszystkich lekach stymulujących miałam naprawde mierne endometrium. Jak zaszłam to tez miałam kiepawe. Nawet lekarz powiedzial, że jakieś takie nieciażowe, a beta już 1000 wtedy była No nic to, ananas mi przykleił Bartusia ![]() Cytat:
Ja swojego kotka ratowałam od śmierci i zabrałam jak miał 4 tygodnie, to maleństwo małe i piszczące było, karmiłam strzykawką. A to jeszcze mniejsze No dobrą osóbke trafił Ale kasy faktycznie sporo ![]() Cytat:
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-05-02 o 17:09 |
||||
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
Motyl - mieszkamy w Rychwałdzie - Apartamenty Panorama
pięknie tu! Choć dla Was z BB te tereny to pewnie żadna atrakcja ale może ktoś z innej części Pl będzie szukał noclegu, to jest do polecenia!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

Jadłam go przed i po owulacji na zagnieżdżenie zarodka. iI pomógł jak widać

tż musi zostać w nadgodzinach dzisiaj ...

No ale po tych wszystkich lekach stymulujących miałam naprawde mierne endometrium. Jak zaszłam to tez miałam kiepawe. Nawet lekarz powiedzial, że jakieś takie nieciażowe, a beta już 1000 wtedy była