Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 15:59   #1711
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kochanie: mi sie namnożyło żeli ostatnio Za 2-3 dni skończy mi się jednak Luksja gruszka + awokado, w grudniu pójdzie tez migdałowy z Avonu, więc juz lepiej bedzie wyglądał stan żelowy Niestety na krótko ... Boz amówiłam zel Christmas Joy z Oriflame (nie wiadomo jednak czy dostanę - rok temu już dla mnie brakło) i zamawiam tez kolejny migdałowy z Avonu.

Przed chwilą był paczkonosz z moją lusterko-minitoaletką

EDYCJA:
Sprawdziłam właśnie na stronie z podpisu Koshatki jaki rozmiar stanika powinnam nosić, bo zgupiałam już przedwczoraj. Chciałam kupić jakiś nowy stanik, wziełam standardowo 75B i ... mieszcki były za małe. 75C nie było z żadnych modeli, zmierzyłam więc 80C - miseczka była dobra, ale obwód ciut za duży (tzn teraz jest dobry, ale się rozciągnie, mam zamiar zwęzić sobie dziś pasek). Zmierzyłam się i wpisałam w kalkulatorze i wyszło mi 70B Czy w takim razie miseczka B przy obwodzie 70 jest większa niż przy obwodzie 75?
I jak ta toaletka?
Co do staników, to na pewno nie. Miska jest zawsze większa przy większym obwodzie. Ja noszę 70B albo 70C(jak mam większe piersi przed @ jest idealny) ale w 80C to bym się utopiła, bo i ma wielkie miseczki i obwód przede wszystkim.
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Miałam dziś pracowity dzień, ale był też miły aspekt, bo wpadł na chwilę do firmy pewien "ktoś"
Czyżby pan M.?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:05   #1712
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap: lusterko z szufladką jest śliczne Już bym chciała go postawić na odpowiednie miejsce, ale muszę zaczekać do 24.12

No to ja nie wiem już co z tymi stanikami 75B (które zawsze kupowałam i były dobre) były teraz za małe (tzn za małe miseczki, mierzyłam z kilku fasonów i firm), a 80C miały dobre miseczki, obwód też, ale jak sie rozciągnie to będzie za duzy ... Wykombinowałam, że w takim razie 75C powinnien być dobry i dla pewności chciałam sprawdzić w necie ... i tu po obmierzeniu wyszło mi 70B

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:21   #1713
Jelonek
Zakorzenienie

Rozmiar z kalkulatora jest wyjściowym, niestety, ale często polskie firmy (a rozumiem, że o takich mowa) mają swoją własną rozmiarówkę
Jesteś szczupła z tego co pamiętam, więc obwód 80 to jakieś totalne nieporozumienie. Zapewne rozciąga się do ponad 100cm! Poza tym- czy mierzyłaś się pod biustem na maksymalnym wydechu? Tak, że aż oczy wychodzą, a miarka trzeszczy? Jeżeli nie, to pomiar do niczego. Miara się nie rozciąga, a materiał biustonosza i owszem.
W biuście natomiast luźno, z powietrzem w płucach nic nie robiąc Znaczy ani nie wydychając, ani nie napompowując się
Kolejna rzecz to to czy dobrze zakładasz stanik i wygarniasz piersi- http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
Nawet nie wiesz ile kobiet robi to błędnie. Nie zdziwiłabym się gdyby po założeniu jakiegokolwiek biustonosza, który masz w domu, dokładnym wygarnięciu, porobiły się mega buły, a pierś chciała wyskoczyć z miski
To sztuka, której powinni uczyć dziewczynki w szkołach. Serio
Kwestia przylegających do mostka fiszbin, odpowiednio ścisłego obwodu, który się nie przemieszcza w trakcie skakania/podnoszenia rąk/energicznych skłonów itd., okalanie piersi przez fiszbiny, odpowiednie regulowanie ramiączek i inne niuanse
75B powinno nosić zaledwie kilka % kobiet Nie wiem dlaczego się tak uratł ten rozmiar, 75A/B/C- przecież duże Ceeee, to cyc jak nic. Cyc konkretny to 65H np. A nie tam owiana jakimś mitem miska C bez obwodu. 60C to malutkie piersiątka, ale ile kobiet zdaje sobie z tego sprawę?
Ech, eseje można pisać

Ps. 70B ma mniejszą miskę od 75B. Zmniejszając obwód (75->70 itd.) powinno się miskę zwiększać.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:26   #1714
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
LWłaśnie jak jest zimno to wstrętne choróbska się NIE czepiają.
mnie się niestety czepiają
Cytat:
Luskap: lusterko z szufladką jest śliczne Już bym chciała go postawić na odpowiednie miejsce, ale muszę zaczekać do 24.12
a to prezent od Ciebie dla Ciebie czy od kogoś innego, że nie może już stać?

kochanie
, śliczna kolekcja lakierów
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:28   #1715
Hosenka*
Zakorzenienie

Jelonku: pomierzyłam się dobrze (pamiętałam jak pisałyście o tym z MagJą). Może mi piersi urosły?? Bo kupowane 75B były do tej pory dobre, piersi zawsze "wygarniałam" do miseczki, a teraz faktycznie B są za małe Kupione C jest odpowiednie, po "wygarnieciu" jak to zwykle robię piersi ładnie wyglądały i dlatego kupiłam (mimo 80 - muszę sobie zwęzić). Z kalkulatora wyszło mi jednak B, tak, jakbym zawsze nosiła dobrą miseczkę a obwód za duży.

70B ma mniejsza miskę niż 75B? To nie wiem gdzie bym schowała moje małe piersiatka, skoro staniki 75B mają teraz za małą miseczkę

Organzzo: to prezent dla mnie od rodziców

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-30 o 17:30
Stary 2009-11-30, 17:34   #1716
Jelonek
Zakorzenienie

Jeżeli nosiłaś 75B i miska była dobra (wierzę, że spojrzałaś w instrukcję ), to teraz po przyroście już w ogóle 70B będzie za małe.
Podaj wymiary- ciasno pod biustem na wydechu/luźno w biuście na normalnym oddechu

Ps. Obwód 75 jest dobry na osobę mającą min. 80cm na wydechu pod biustem.
Aż nie chce mi się wierzyć, że możesz tyle mieć Chyba, że trenujesz pływanie z Otylią
Stary 2009-11-30, 17:37   #1717
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Jeżeli nosiłaś 75B i miska była dobra (wierzę, że spojrzałaś w instrukcję ), to teraz po przyroście już w ogóle 70B będzie za małe.
Podaj wymiary- ciasno pod biustem na wydechu/luźno w biuście na normalnym oddechu

Ps. Obwód 75 jest dobry na osobę mającą min. 80cm na wydechu pod biustem.
Aż nie chce mi się wierzyć, że możesz tyle mieć Chyba, że trenujesz pływanie z Otylią
To Otylia trenuje ze mną

A tak powaznie, to górę mam szczupłą, w przeciwieństwie do dołu ...

Zaraz podam wymiary, zmierze sie jeszcze raz. Może kalkulator z tej strony w podpisie Koshatki źle przelicza

EDYCJA: pomiar wyszedł taki sam jak wcześniej: pod biustem 76,5, w biuście: 89

yyy teraz mi wyszło 70C w tym kalkulatorze

Sprawdzałam jeszcze na stronie e-sklepu lupoline i tam pokazało mi 75A

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-30 o 17:47
Stary 2009-11-30, 17:44   #1718
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
EDYCJA:
Sprawdziłam właśnie na stronie z podpisu Koshatki jaki rozmiar stanika powinnam nosić, bo zgupiałam już przedwczoraj. Chciałam kupić jakiś nowy stanik, wziełam standardowo 75B i ... mieszcki były za małe. 75C nie było z żadnych modeli, zmierzyłam więc 80C - miseczka była dobra, ale obwód ciut za duży (tzn teraz jest dobry, ale się rozciągnie, mam zamiar zwęzić sobie dziś pasek). Zmierzyłam się i wpisałam w kalkulatorze i wyszło mi 70B Czy w takim razie miseczka B przy obwodzie 70 jest większa niż przy obwodzie 75?
Z tego co piszesz wnioskuję, że powinnaś mierzyć 70E tej firmy. Rozmiar miski w 80C = 75D = 70E (albo DD, zależy od firmy). Brzmi jakby to było duże, ale serio, jakbyś przyłożyła te miski, to byś zobaczyła, że są takie same Problem w tym, że nie każda firma produkuje obwód 70 (nie wspominając 65), a przecież to bardzo częsty rozmiar wśród młodych dziewczyn
Ja biustu prawie nie mam a noszę 65D. I to naprawdę mały rozmiar jest

Cytat:
Ciiiicho już
Już będę grzeczna
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość

kochanie
, śliczna kolekcja lakierów
dziękuję Chociaż czerwienie w ogóle nie wychodzą dobrze na zdjęciach, muszę kiedyś spróbować zrobić im zdjęcie, jak będzie dobre światło - no ale to pewnie na wiosnę A teraz wygląda to tak, jakbym miała wszystkie lakiery prawie takie same, a przecież są całkiem inne
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-11-30 o 17:46
kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:48   #1719
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Czyżby pan M.?

Ale byłam głodna po powrocie do domu. Prawie nic nie jadłam cały dzień a teraz wszamałam talerz pomidorówki z makaronem a potem jeszcze na dokładkę zupkę Knorr Diabolo Pomidoro (jak ją zobaczyłam w sklepie to aż mi ślinka pociekła ) i Twixa Czuję się nażarta jak smok.
Stary 2009-11-30, 17:48   #1720
Hosenka*
Zakorzenienie

Kochanie: widziałam 65 i 70 ale tylko A.

Instagram

Stary 2009-11-30, 17:49   #1721
Jelonek
Zakorzenienie

Jeżeli to 76,5cm to faktycznie maksymalny wydech i ścisk miarki niesamowity to obwód 70cm może być w porządku, pod warunkiem, że nie będzie wykonany z jakiegoś rozciągliwego materiału. O co szczerze mówiąc, wśród polskich firm trudno :/
Pamiętam jak kiedyś kochanie kupiła 65x z jakiejś firmy rozciągający się do 80cm.
No i jak taki rozciągliwiec ma byś stabilny?
Firmy ochoczo określają rozmiar sugerowanego obwodu pod biustem jako np. 68-72cm pod biustem- weź 70. 72-75- weź 75.
Jasne. Szkoda, że badziewne materiały, które od nowości można naciągnąć 15-20 cm w rękachm nie są brane przez nich pod uwagę I z 70 robi się nagle realnie 90cm :/
W każdym razie, na Twoim miejscu popróbowałabym 70D/70E nawet, pamiętając o wygarnięciu

Ps. Dla porównania- 60F Freya Zeta, którą mam rozciąga się (a to stanik określany jako rozciągliwy!) do 68cm w rękach. I tak powinno być, a nie jakieś proce do strzelania

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2009-11-30 o 17:51 Powód: tfu pomyłka :D
Stary 2009-11-30, 17:58   #1722
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochanie: widziałam 65 i 70 ale tylko A.
No właśnie, nie wiem, co oni sobie myślą, robiąc miski tylko A przy takim obwodzie - że sprzedają staniki dla dzieci? A ja mam z tego co pamiętam, takie same wymiary jak Ty No i mam 65D z Atlantica, tylko że niestety są rozciągliwe:
Cytat:
Pamiętam jak kiedyś kochanie kupiła 65x z jakiejś firmy rozciągający się do 80cm.
No i jak taki rozciągliwiec ma byś stabilny?
Firmy ochoczo określają rozmiar sugerowanego obwodu pod biustem jako np. 68-72cm pod biustem- weź 70. 72-75- weź 75.
Jasne. Szkoda, że badziewne materiały, które od nowości można naciągnąć 15-20 cm w rękachm nie są brane przez nich pod uwagę I z 70 robi się nagle realnie 90cm :/
W każdym razie, na Twoim miejscu popróbowałabym 70D/70E nawet, pamiętając o wygarnięciu

Ps. Dla porównania- 60F Freya Zeta, którą mam rozciąga się (a to stanik określany jako rozciągliwy!) do 68cm w rękach. I tak powinno być, a nie jakieś proce do strzelania
Tak, kupiłam mam nawet dwa staniki tej serii i jeszcze jeden z nowszej - wszystkie 65D. Na razie na tym poprzestałam Ale powiem szczerze, że ten ostatni - ma trochę "koronek" po bokach, które w ogóle nie są rozciągliwe, więc stanik jest stabilniejszy. No i bardzo mi się podoba. No i to lepsze niż 75A
Przyznaję, że powinnam zamówić coś z Freyi... tylko mi się koszmarnie nie chce czekać na paczkę a potem to oddawać. Strasznie mnie to zniechęca... Ale moja mama sprzedaje kostiumy tej firmy i już od dłuższego czasu wiercę jej dziurę w brzuchu, żeby sprowadziła chociaż mi staniki jakieś. Tylko ma z tym jakiś problem, jak się nie uda do wiosny, to obiecuję, że sama się tym zajmę

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-11-30 o 17:59
Stary 2009-11-30, 18:05   #1723
Hosenka*
Zakorzenienie

Zrobię więc eksperyment - wypatrzę coś w miarę przystępnej cenie na Allegro i zobaczę, jak się prezentuje 70C na mnie.

Instagram

Stary 2009-11-30, 18:08   #1724
Jelonek
Zakorzenienie

Na allegro można dostać, jeżeli zagraniczne sklepy odpadają
Ja miałam kilkuminutowy romans z jedną z firm polskich- Milena. Niestety na żywo już nie wyglądały tak fajnie jak na fotkach, więc odleciały z powrotem i więcej brytyjczyków nie zdradzam. Najbardziej lubię Freyę, choć początkowo nie trafiłam kilka razy z rozmiarem i byłam zrażona, ale teraz tylko ona, bo ma megaseksowne mięczaki (nieusztywniane kusidełka znaczy ) i Maskaradki. Na szczęście mogę kupowac też stacjonarnie. Wy w Wawie macie sporo sklepów, a dopasowana robi przeokrutne promocje

Edit- Hosenko, jeżeli masz możliwość to przymierzaj stacjonarnie.
Na all jest sporo brytyjczyków (rozmiar polski i brytyjski się różni!), więc spora szansa, że nie trafisz.

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2009-11-30 o 18:14
Stary 2009-11-30, 18:13   #1725
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam kilkuminutowy romans z jedną z firm polskich- Milena. Niestety na żywo już nie wyglądały tak fajnie jak na fotkach, więc odleciały z powrotem i więcej brytyjczyków nie zdradzam. Najbardziej lubię Freyę, choć początkowo nie trafiłam kilka razy z rozmiarem i byłam zrażona, ale teraz tylko ona, bo ma megaseksowne mięczaki (nieusztywniane kusidełka znaczy ) i Maskaradki. Na szczęście mogę kupowac też stacjonarnie. Wy w Wawie macie sporo sklepów, a dopasowana robi przeokrutne promocje
U mnie odpadają zagraniczne sklepy, zwłaszcza, że to dla mnie świezy temat Wolę zamówic coś w przystępnej cenie, żeby zobaczyć czy mi przypadnie do gustu taki rozmiar

Instagram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 18:17   #1726
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo, a mogłabyś napisać, jakie modele lubisz najbardziej? Ja na razie chodzę w usztywnionych, bo w miękkich biustu nie mam w ogóle
Chyba w ramach chodzenia po sklepach za prezentami przez przypadek trafię do tych sklepów, które kiedyś polecałaś
Cytat:
U mnie odpadają zagraniczne sklepy, zwłaszcza, że to dla mnie świezy temat Wolę zamówic coś w przystępnej cenie, żeby zobaczyć czy mi przypadnie do gustu taki rozmiar
Jak znajdziesz rozmiar, to efekt na pewno przypasuje Ci do gustu

Stary 2009-11-30, 18:33   #1727
Jelonek
Zakorzenienie

Dopasowana akurat Freyi nie posiada (szkoda, to dopiero byłaby dla mnie uczta ), ale Maskaradki jak najbardziej. Zresztą-> www.dopasowana.pl Tu wszystko jest na tacy
Na modowym wątku "nosimy dobre biustonosze..", a ściślej na 1 jego stronie są wymienione sklepy, w Wawie macie ich trochę
Z pamięci, często po kilka kolorów, bo mam stanikomanię galopującą nieuleczalną Freya Zeta, Arabella, Eleanor, Darcey, Millie halfcup. Czyli wszystkie miękusy koronkowo-przezroczyste Wymiary w tej chwili 64/89cm, biust średniej wielkości (zwłaszcza, że mam blisko 1,8m ), ale to co one robią z piersiami to cuda
W ogóle polecam www.balkonetka.pl, ja zawsze tam właśnie sprawdzam opinie w katalogu o danym biustonoszu- czy miski standardowe, jak obwód itd.
http://www.balkonetka.pl/katalog/
Ustaw sobie sortowanie wg marki Freya albo wg Twojego rozmiaru z brytyjczyków i pooglądasz sobie jak leżą, poczytasz o szczegółach konkretnych modeli

Hosenko- jeżeli chcesz kupować na all, to wylicz sobie jeszcze rozmiar brytyjski, żebyś się nie zdziwiła jak Ci przyjdzie stanik
Stary 2009-11-30, 18:49   #1728
Hosenka*
Zakorzenienie

Zmierzyłam ten nowy stanik (80C) - nie rozciągając ma ... 70 cm, a rozciąga sie do 90

"Miękusy koronkowo-przezroczyte" - brzmi strasznie

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-30 o 18:51
Stary 2009-11-30, 19:02   #1729
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe A komputera nie ma kto naprawić?

Szkoda, że tak wyszło z tą pracą, ale jak masz harować i nic z tego nie mieć to może tak będzie lepiej
Jak to mówią- najciemniej jets pod latarnią Ale w piątek w nocy ojciec siedział u mnei do 2 i w końcu wyszło, tylko teraz troche wolniej mi działa

co do pracy- warunki były ok- na 6 godzin pracy 40 min przerwy do wykorzystania dowolnie, żadnego nacisku na wielkość sprzedaży (znaczy motywujące rankingi wywieszane codzień i tyle ) Tylko ja jednak nie z tych co potorafią tak przekonywać, a po durgie i nawet wazniejsze do Świąt nie mogłam zmienć godzin pracy a ten projekt miał godziny 15-21. i zawaliłam 2 zajęcia na studiach z powodu zaspania. A projektu niestety nie mogłam sobie zmienić. No i dojazdy- na samą uczelnię tracę 2 godziny dziennie i do miejsca pracy kolejne 2. A 4 godziny straty dziennie to jest dla mnei za dużo, zwłaszcza, ż enie sprawdziłam się w tej pracy no. Może zbyt szybko się poddałam jak zauważyła KArolina. Ale trochę już siebie znam i boję się, ze stdia by ucierpiały a to jets nie do przyjęcia dla mnie
Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Niestety nie dostałam się na te studia doktoranckie o których wam pisałam.
Oj, to faktycznie niesprawiedliwe
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Kosmetycznie nie grzeszę, nowe lakiery GW Bell mi się nie podobają.
Dobrze wiedziec, ż enie jestem sama
Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Musze wybrac sie do Bonarki! Prawie wszyscy moi znajomi juz byli a ja nie
Ja też nie byłam, ale wybieram się w tę sobotę ze zniżkami JOYowymi
Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Vibeska: masz moze ten w słoiczku czy w tubce stay matte? a nie wysusza skory?
JA mam w słoiczku i nie wysusza, łądnei matuje, wygładza buźkę i nieźle kryje
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Co do świątecznych kosmetyków, to ja nie mogę odżałować balsamu Nivea z takiej serii, już nigdy później nic nie pachniało tak pięknie.
A ja mam nadal odrzut od świątecznych aromatów Jedynie ulegne mydełkom Oriflame z następnego katalogu

Aa, zgrzeszyłam- zamówiłam balsamik dla dzieci z wielorybkami Oriflame

Cytat:
O, to chyba się skuszę tylko najpierw muszę się wybrać do TBS.
Choć z drugiej strony nie wiem czy 3 masełka nawet małe to nie będzie zbytnia rozrzutność
a po ile takie zestawiki? Isa w Joyu jets zniżka 25% do TBS
Cytat:
Aleś nagrzeszyła
A to już koniec listopada w ogóle w sumie przybyło mi 14 rzeczy a ubyło 11, no może 12 jak wykończę dziś żelik avonu pod prysznic
Cytat:
Ja miałam kilkuminutowy romans z jedną z firm polskich- Milena.
a ja zamierzam kupić wreszcie u Ewy Michalak podobają mi się oba mszaczki
http://www.ewa-michalak.pl/product-p...sowy-Mech.html
http://www.ewa-michalak.pl/product-p...wony-Mech.html

Jejku, impreza była cudowna!! Mam zakwasy od tanców a przeciez wszyscy wiedzą, że ja z tyhc co nie tańczą

A, i dziś w tescowej aptece przeżyłam prawdziwy opad szczeny poprosiłam o próbki nowych kremików vichy essentiels a pani mówi, ż enie ma saszetek i wyciąga mi jakieś małe kubeczki na dentosept przelewa kremiki (oba!) , nakleja naklejki, podpisuje, pakuje w woreczki i obwiązuje recepturkami! Sama! Z własnej woli!

Aha, tak piszecie o TBSie to ja ponawiam moje pytanie o serię passionfruit- ktoś miał i czy była fajna?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

iii dziękuję za zaproszenia na nk
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:04   #1730
kochanie
Wtajemniczenie

Jelonku, ślicznie dziękuję Zapisałam sobie Twój post w zakładkach Jak tylko uporam się z mgr, to zagłębię się w temat staników!

Cytat:
"Miękusy koronkowo-przezroczyte" - brzmi strasznie
część "koronkowo-przezroczyste" dla mnie brzmi super

Stary 2009-11-30, 19:08   #1731
Jelonek
Zakorzenienie

Dlaczego strasznie?
To są straszne biustonosze? Bo o nich mowa:
http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-zeta-3

http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-arabella-19

http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-darcey-3

http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-eleanor-10

http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-millie-2

http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-millie-3

Mnie straszą push-upy wygąbkowane Każdy ma swój gust

Ps. kolejny dziś Tym razem do Em-> pamiętam, że pisałaś sto lat temu o problemach z zębami. Ze swojej strony polecam szczoteczkę elektryczną, bo nic tak dobrze nie czyści jak one (jako nosząca druty przekonałam się o tym swego czasu i od tamtej pory używam tylko takiej). Teraz sieć euro rtv agd ma promocję na Oral B Vitality- 69zł. Wiem, bo kupowałam wczoraj u nich nowe końcówki i widziałam
Do tego żel elmex czerwony, który stosuje się raz w tygodniu. Do kupienia tylko w aptekach. Nici dentystyczne, odpowiednie płukanie ust płynem! Nie żadne gulganie tylko przepuszczanie z jak największą siłą pomiędzy zaciśniętymi zębami, aż policzki będą bolały od intensywnej pracy. Wiem, że to wydaje się śmieszne, ale nawet sobie sprawy nie zdajecie ile osób błędnie płucze zęby, a przecież to taka prosta, mogłoby się wydawać, czynność I ostatnia rzecz- mycie po każdym posiłku. Niestety, ale obserwując choćby znajomych, niewiele osób to robi. Ja gdziekolwiek jestem, po posiłku idę do toalety i szoruję Wszyscy są już przyzwyczajeni, ale od obcych zdarzają się pytania "po co?" <rozkłada bezradnie ręce> No tak, przecież wystarczy rano
Umywalka znajdzie się wszędzie, mini pasta i składana szczoteczka ważą mniej niż komórka
Taki zestaw i nie ma możliwości, żeby działo się coś złego. Chyba, że to objaw jakiegoś procesu chorobowego i należałoby się gruntownie wówczas przebadać
U mnie działa, zadrutowanie człowieka to jednak dobra rzecz
Stary 2009-11-30, 19:10   #1732
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Aha, tak piszecie o TBSie to ja ponawiam moje pytanie o serię passionfruit- ktoś miał i czy była fajna?
Ja nie miałam
Uważam, że zrobiłaś słusznie, że zrezygnowałaś z tej pracy - może po jakimś czasie byś zaczęła lepiej sprzedawać, ale przecież ważniejsze jest skończenie studiów... A może w następnym semestrze będziesz miała mniej zajęć i wtedy więcej czasu na pracę

Stary 2009-11-30, 19:16   #1733
Jelonek
Zakorzenienie

Rzyrafko
Pomijając to, że jeżeli miałabym coś z Effuniaków zamawiać to tylko miękkie halfcupy bo reszta do mnie nie przemawia, to to co się wyprawia nadal, jest dla mnie nie do przyjęcia.
Powstał sklep- fajnie. Szkoda, że staniki mają źle powszywane metki i tak 65 okazuje się ściślejsza od 70, 70 jest faktycznie 65 i tym podobne atrakcje. Pianka wygina się po praniu.
Konstrukcja jest lepsza dla biustów większych, bo z myślą o nich plunge były robione i rzadko kiedy, z tego co widzę na balkonetce, leżą na mniejszych biustach ładnie.
Za bardzo wyciągają do góry, przez co imo kształt z boku jest w sporej części przypadków, karykaturalny. Od dołu łukiem w górę, a od połowy miski prawie na płasko. Takiej skoczni narciarskiej to ja sobie nie życzę
Zobaczymy co zaproponuje dalej. Póki co, jestem wierna sprawdzonym markom i krojom
Stary 2009-11-30, 19:25   #1734
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
część "koronkowo-przezroczyste" dla mnie brzmi super
Oj dla mnie nie

Podtrzymuję to co napisałam wczesniej.
Przezroczyste i koronkowe staniki nie wchodzą u mnie w rachubę Jeśli z koronką, to tylko z nieprzezroczystym "spodem". Najzwyczajniej mi się nie podobają wizualnie no a poza tym ja uwielbiam własnie usztywniane, ewentualnie push up (tak jak ten który kupiłam ostatnio, jest boski ) - lubie czuć że mam "coś" na piersiach a nie żeby mi dyndały i to jeszcze takie niemalże "gołe".

Ale tak jak piszesz - kazdy ma swój gust.

EDYCJA: np ten http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-millie-3 zuepłnie mi się nie podoba - już pomijam, ze koronkowy i całe cyce widać, ale miseczki jakos tak dziwnie, na prosto wycięte od góry ...

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-30 o 19:28
Stary 2009-11-30, 20:14   #1735
Jelonek
Zakorzenienie

Bo to halfcup i taki ma być jego krój W miękkim, dobrze dobranym! biustonoszu piersi nie mają prawa dyndać Linki głównie w stronę kochanie, bo wyszukałam te, któe mam
Żeby nie było, że zupełnie oderwane od kosmetyków te posty Dostałam drugą dubę Logony z lotosem. Ogromnie zadowolona jestem z tej maski, dobrze oczyszcza, a jest delikatna dla skóry. Rzadko się zdarza, żebym 2 razy pod rząd tą samą maskę i to taką wydajną

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Bo to halfcup i taki ma być jego krój W miękkim, dobrze dobranym! biustonoszu piersi nie mają prawa dyndać Linki głównie w stronę kochanie, bo wyszukałam te, któe mam
Żeby nie było, że zupełnie oderwane od kosmetyków te posty Dostałam drugą dubę Logony z lotosem. Ogromnie zadowolona jestem z tej maski, dobrze oczyszcza, a jest delikatna dla skóry. Rzadko się zdarza, żebym 2 razy pod rząd tą samą maskę i to taką wydajną
Stary 2009-11-30, 20:33   #1736
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
60zł czyli tyle samo co kupowanie pojedynczych miniaturek (są po 20zł), no ale zostaje ten "pojemnik", w którym są sprzedawane
Cytat:
była fajna ja używałam żelu (mam nawet drugi w zapasach ) zapach bardzo dobrze odwzorowany, słodki, ale nie przesłodzony
Cytat:
Ps. kolejny dziś Tym razem do Em-> pamiętam, że pisałaś sto lat temu o problemach z zębami. Ze swojej strony polecam szczoteczkę elektryczną, bo nic tak dobrze nie czyści jak one (jako nosząca druty przekonałam się o tym swego czasu i od tamtej pory używam tylko takiej). Teraz sieć euro rtv agd ma promocję na Oral B Vitality- 69zł. Wiem, bo kupowałam wczoraj u nich nowe końcówki i widziałam
ja nie wyobrażam sobie życia bez szczoteczki elektrycznej też mam Oral B, ale na baterie
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 22:09   #1737
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Rzyrafko
Pomijając to, że jeżeli miałabym coś z Effuniaków zamawiać to tylko miękkie halfcupy bo reszta do mnie nie przemawia, to to co się wyprawia nadal, jest dla mnie nie do przyjęcia.
Powstał sklep- fajnie. Szkoda, że staniki mają źle powszywane metki i tak 65 okazuje się ściślejsza od 70, 70 jest faktycznie 65 i tym podobne atrakcje. Pianka wygina się po praniu.
Konstrukcja jest lepsza dla biustów większych, bo z myślą o nich plunge były robione i rzadko kiedy, z tego co widzę na balkonetce, leżą na mniejszych biustach ładnie.
Za bardzo wyciągają do góry, przez co imo kształt z boku jest w sporej części przypadków, karykaturalny. Od dołu łukiem w górę, a od połowy miski prawie na płasko. Takiej skoczni narciarskiej to ja sobie nie życzę
Zobaczymy co zaproponuje dalej. Póki co, jestem wierna sprawdzonym markom i krojom
Skąd masz te opinie o nowych jej stanikach? Ja przechodziłam już 2 akcje i ze sklepem polskim i z angielskim i na tyle mnie to zniechęciło, że dalej nie mam ochoty robić tak zakupów ale teraz to już muszę- chodzę półtorej roku w 3 modelach i już są zjechane na maksa. Natomiast musze zmienić rozmiar i jak pomyślę o odsyłlkach (i kosztach jeśli chodzi o zagranicę) itp to mnie mdli. Teorytycznie moge iśc sobie do stacjonarnego Intimo ale coż mi po wymierzeniu Freyi kiedy ona za 190 zł

Cytat:
60zł czyli tyle samo co kupowanie pojedynczych miniaturek (są po 20zł), no ale zostaje ten "pojemnik", w którym są sprzedawane
była fajna ja używałam żelu (mam nawet drugi w zapasach ) zapach bardzo dobrze odwzorowany, słodki, ale nie przesłodzony
Dzięki, to jeszcze zapytam o jedno- cyz można ją dostać jeszcze?
najwczesniej w sobotę będe w TBSie- siostra się napaliła na krem na noc teatree na wypryski
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 06:07   #1738
Jelonek
Zakorzenienie

Organzzo- ja mam na akumulator, bo z racji tego, że zęby myję jakieś 6 razy dziennie (tyle razy w ciągu dnia jem ), inne padałyby zbyt szybko A tak, na widełki i nie martwię się, że zaraz trzeba będzie zmieniać baterie

Rzyrafko- parę postów wyżej podawałam link do balkonetki. Tam masz i specjalnie wąteko Effuniakach na forum, a przede wszystkim zdjęcia i opisy pod nimi, w katalogu gdy sortujesz wg marki
Obecna kolekcja z poprawioną konstrukcją to nie moja bajka (zresztą poprzednie wzory również uważałam za totalne nieporozumienie ), ale tutaj czepiam się niedbalstwa, w dalszym ciągu kiepskich surowców i kształtów misek, które na mnie raczej leżeć nie będą
W Krakowie masz też stacjonarne sklepy Ja z dopasowaną nie miałam żadnych problemów, a robiłam tam zakupy kilka razy
Stary 2009-12-01, 08:43   #1739
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Ale trochę już siebie znam i boję się, ze stdia by ucierpiały a to jets nie do przyjęcia dla mnie

No pewnie, ja myślę, że studia póki co powinnaś traktować jako priorytet
A w którym Joyu są te zniżki? Bo ja tej gazetki dawno nie kupowałam.

Cytat:
3 masełka za taką cenę to chyba nie jest dużo.
Stary 2009-12-01, 09:29   #1740
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Lizzie, dziękuję za zaproszenie
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości