|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
Co do staników, to na pewno nie. Miska jest zawsze większa przy większym obwodzie. Ja noszę 70B albo 70C(jak mam większe piersi przed @ jest idealny ) ale w 80C to bym się utopiła, bo i ma wielkie miseczki i obwód przede wszystkim. Cytat:
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap: lusterko z szufladką jest śliczne
Już bym chciała go postawić na odpowiednie miejsce, ale muszę zaczekać do 24.12 ![]() No to ja nie wiem już co z tymi stanikami 75B (które zawsze kupowałam i były dobre) były teraz za małe (tzn za małe miseczki, mierzyłam z kilku fasonów i firm), a 80C miały dobre miseczki, obwód też, ale jak sie rozciągnie to będzie za duzy ... Wykombinowałam, że w takim razie 75C powinnien być dobry i dla pewności chciałam sprawdzić w necie ... i tu po obmierzeniu wyszło mi 70B
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmiar z kalkulatora jest wyjściowym, niestety, ale często polskie firmy (a rozumiem, że o takich mowa) mają swoją własną rozmiarówkę
![]() Jesteś szczupła z tego co pamiętam, więc obwód 80 to jakieś totalne nieporozumienie. Zapewne rozciąga się do ponad 100cm! Poza tym- czy mierzyłaś się pod biustem na maksymalnym wydechu? Tak, że aż oczy wychodzą, a miarka trzeszczy? Jeżeli nie, to pomiar do niczego. Miara się nie rozciąga, a materiał biustonosza i owszem.W biuście natomiast luźno, z powietrzem w płucach nic nie robiąc Znaczy ani nie wydychając, ani nie napompowując się ![]() Kolejna rzecz to to czy dobrze zakładasz stanik i wygarniasz piersi- http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html Nawet nie wiesz ile kobiet robi to błędnie. Nie zdziwiłabym się gdyby po założeniu jakiegokolwiek biustonosza, który masz w domu, dokładnym wygarnięciu, porobiły się mega buły, a pierś chciała wyskoczyć z miski ![]() To sztuka, której powinni uczyć dziewczynki w szkołach. Serio ![]() Kwestia przylegających do mostka fiszbin, odpowiednio ścisłego obwodu, który się nie przemieszcza w trakcie skakania/podnoszenia rąk/energicznych skłonów itd., okalanie piersi przez fiszbiny, odpowiednie regulowanie ramiączek i inne niuanse ![]() 75B powinno nosić zaledwie kilka % kobiet Nie wiem dlaczego się tak uratł ten rozmiar, 75A/B/C- przecież duże Ceeee, to cyc jak nic. Cyc konkretny to 65H np. A nie tam owiana jakimś mitem miska C bez obwodu. 60C to malutkie piersiątka, ale ile kobiet zdaje sobie z tego sprawę? ![]() Ech, eseje można pisać ![]() Ps. 70B ma mniejszą miskę od 75B. Zmniejszając obwód (75->70 itd.) powinno się miskę zwiększać. |
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie się niestety czepiają
![]() Cytat:
![]() kochanie, śliczna kolekcja lakierów
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku: pomierzyłam się dobrze (pamiętałam jak pisałyście o tym z MagJą). Może mi piersi urosły??
Bo kupowane 75B były do tej pory dobre, piersi zawsze "wygarniałam" do miseczki, a teraz faktycznie B są za małe Kupione C jest odpowiednie, po "wygarnieciu" jak to zwykle robię piersi ładnie wyglądały i dlatego kupiłam (mimo 80 - muszę sobie zwęzić). Z kalkulatora wyszło mi jednak B, tak, jakbym zawsze nosiła dobrą miseczkę a obwód za duży.70B ma mniejsza miskę niż 75B? To nie wiem gdzie bym schowała moje małe piersiatka, skoro staniki 75B mają teraz za małą miseczkę ![]() Organzzo: to prezent dla mnie od rodziców
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-11-30 o 17:30 |
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli nosiłaś 75B i miska była dobra (wierzę, że spojrzałaś w instrukcję
), to teraz po przyroście już w ogóle 70B będzie za małe.Podaj wymiary- ciasno pod biustem na wydechu/luźno w biuście na normalnym oddechu ![]() Ps. Obwód 75 jest dobry na osobę mającą min. 80cm na wydechu pod biustem. Aż nie chce mi się wierzyć, że możesz tyle mieć Chyba, że trenujesz pływanie z Otylią
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak powaznie, to górę mam szczupłą, w przeciwieństwie do dołu ... Zaraz podam wymiary, zmierze sie jeszcze raz. Może kalkulator z tej strony w podpisie Koshatki źle przelicza ![]() EDYCJA: pomiar wyszedł taki sam jak wcześniej: pod biustem 76,5, w biuście: 89 yyy teraz mi wyszło 70C w tym kalkulatorze ![]() Sprawdzałam jeszcze na stronie e-sklepu lupoline i tam pokazało mi 75A
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-11-30 o 17:47 |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problem w tym, że nie każda firma produkuje obwód 70 (nie wspominając 65), a przecież to bardzo częsty rozmiar wśród młodych dziewczyn Ja biustu prawie nie mam a noszę 65D. I to naprawdę mały rozmiar jest ![]() Już będę grzeczna ![]() dziękuję Chociaż czerwienie w ogóle nie wychodzą dobrze na zdjęciach, muszę kiedyś spróbować zrobić im zdjęcie, jak będzie dobre światło - no ale to pewnie na wiosnę A teraz wygląda to tak, jakbym miała wszystkie lakiery prawie takie same, a przecież są całkiem inne
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2009-11-30 o 17:46 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale byłam głodna po powrocie do domu. Prawie nic nie jadłam cały dzień a teraz wszamałam talerz pomidorówki z makaronem a potem jeszcze na dokładkę zupkę Knorr Diabolo Pomidoro (jak ją zobaczyłam w sklepie to aż mi ślinka pociekła ) i Twixa Czuję się nażarta jak smok.
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli to 76,5cm to faktycznie maksymalny wydech i ścisk miarki niesamowity
to obwód 70cm może być w porządku, pod warunkiem, że nie będzie wykonany z jakiegoś rozciągliwego materiału. O co szczerze mówiąc, wśród polskich firm trudno :/Pamiętam jak kiedyś kochanie kupiła 65x z jakiejś firmy rozciągający się do 80cm.No i jak taki rozciągliwiec ma byś stabilny? ![]() Firmy ochoczo określają rozmiar sugerowanego obwodu pod biustem jako np. 68-72cm pod biustem- weź 70. 72-75- weź 75. Jasne. Szkoda, że badziewne materiały, które od nowości można naciągnąć 15-20 cm w rękachm nie są brane przez nich pod uwagę I z 70 robi się nagle realnie 90cm :/W każdym razie, na Twoim miejscu popróbowałabym 70D/70E nawet, pamiętając o wygarnięciu ![]() Ps. Dla porównania- 60F Freya Zeta, którą mam rozciąga się (a to stanik określany jako rozciągliwy!) do 68cm w rękach. I tak powinno być, a nie jakieś proce do strzelania
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2009-11-30 o 17:51 Powód: tfu pomyłka :D |
|
|
|
#1722 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, nie wiem, co oni sobie myślą, robiąc miski tylko A przy takim obwodzie - że sprzedają staniki dla dzieci? A ja mam z tego co pamiętam, takie same wymiary jak Ty
No i mam 65D z Atlantica, tylko że niestety są rozciągliwe:Cytat:
mam nawet dwa staniki tej serii i jeszcze jeden z nowszej - wszystkie 65D. Na razie na tym poprzestałam Ale powiem szczerze, że ten ostatni - ma trochę "koronek" po bokach, które w ogóle nie są rozciągliwe, więc stanik jest stabilniejszy. No i bardzo mi się podoba. No i to lepsze niż 75A![]() Przyznaję, że powinnam zamówić coś z Freyi... tylko mi się koszmarnie nie chce czekać na paczkę a potem to oddawać. Strasznie mnie to zniechęca... Ale moja mama sprzedaje kostiumy tej firmy i już od dłuższego czasu wiercę jej dziurę w brzuchu, żeby sprowadziła chociaż mi staniki jakieś. Tylko ma z tym jakiś problem, jak się nie uda do wiosny, to obiecuję, że sama się tym zajmę
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2009-11-30 o 17:59 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobię więc eksperyment - wypatrzę coś w miarę przystępnej cenie na Allegro i zobaczę, jak się prezentuje 70C na mnie.
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro można dostać, jeżeli zagraniczne sklepy odpadają
![]() Ja miałam kilkuminutowy romans z jedną z firm polskich- Milena. Niestety na żywo już nie wyglądały tak fajnie jak na fotkach, więc odleciały z powrotem i więcej brytyjczyków nie zdradzam. Najbardziej lubię Freyę, choć początkowo nie trafiłam kilka razy z rozmiarem i byłam zrażona, ale teraz tylko ona, bo ma megaseksowne mięczaki (nieusztywniane kusidełka znaczy ) i Maskaradki. Na szczęście mogę kupowac też stacjonarnie. Wy w Wawie macie sporo sklepów, a dopasowana robi przeokrutne promocje ![]() Edit- Hosenko, jeżeli masz możliwość to przymierzaj stacjonarnie. Na all jest sporo brytyjczyków (rozmiar polski i brytyjski się różni!), więc spora szansa, że nie trafisz. Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2009-11-30 o 18:14 |
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę zamówic coś w przystępnej cenie, żeby zobaczyć czy mi przypadnie do gustu taki rozmiar
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie chodzę w usztywnionych, bo w miękkich biustu nie mam w ogóle![]() Chyba w ramach chodzenia po sklepach za prezentami przez przypadek trafię do tych sklepów, które kiedyś polecałaś ![]() Cytat:
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Dopasowana akurat Freyi nie posiada (szkoda, to dopiero byłaby dla mnie uczta
), ale Maskaradki jak najbardziej. Zresztą-> www.dopasowana.pl Tu wszystko jest na tacy ![]() Na modowym wątku "nosimy dobre biustonosze..", a ściślej na 1 jego stronie są wymienione sklepy, w Wawie macie ich trochę ![]() Z pamięci, często po kilka kolorów, bo mam stanikomanię galopującą nieuleczalną Freya Zeta, Arabella, Eleanor, Darcey, Millie halfcup. Czyli wszystkie miękusy koronkowo-przezroczyste Wymiary w tej chwili 64/89cm, biust średniej wielkości (zwłaszcza, że mam blisko 1,8m ), ale to co one robią z piersiami to cuda ![]() W ogóle polecam www.balkonetka.pl, ja zawsze tam właśnie sprawdzam opinie w katalogu o danym biustonoszu- czy miski standardowe, jak obwód itd. http://www.balkonetka.pl/katalog/ Ustaw sobie sortowanie wg marki Freya albo wg Twojego rozmiaru z brytyjczyków i pooglądasz sobie jak leżą, poczytasz o szczegółach konkretnych modeli ![]() Hosenko- jeżeli chcesz kupować na all, to wylicz sobie jeszcze rozmiar brytyjski, żebyś się nie zdziwiła jak Ci przyjdzie stanik
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam ten nowy stanik (80C) - nie rozciągając ma ... 70 cm, a rozciąga sie do 90
![]() "Miękusy koronkowo-przezroczyte" - brzmi strasznie
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-11-30 o 18:51 |
|
|
|
#1729 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w piątek w nocy ojciec siedział u mnei do 2 i w końcu wyszło, tylko teraz troche wolniej mi działa ![]() co do pracy- warunki były ok- na 6 godzin pracy 40 min przerwy do wykorzystania dowolnie, żadnego nacisku na wielkość sprzedaży (znaczy motywujące rankingi wywieszane codzień i tyle ) Tylko ja jednak nie z tych co potorafią tak przekonywać, a po durgie i nawet wazniejsze do Świąt nie mogłam zmienć godzin pracy a ten projekt miał godziny 15-21. i zawaliłam 2 zajęcia na studiach z powodu zaspania. A projektu niestety nie mogłam sobie zmienić. No i dojazdy- na samą uczelnię tracę 2 godziny dziennie i do miejsca pracy kolejne 2. A 4 godziny straty dziennie to jest dla mnei za dużo, zwłaszcza, ż enie sprawdziłam się w tej pracy no. Może zbyt szybko się poddałam jak zauważyła KArolina. Ale trochę już siebie znam i boję się, ze stdia by ucierpiały a to jets nie do przyjęcia dla mnie ![]() Cytat:
![]() Dobrze wiedziec, ż enie jestem sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jedynie ulegne mydełkom Oriflame z następnego katalogu ![]() Aa, zgrzeszyłam- zamówiłam balsamik dla dzieci z wielorybkami Oriflame ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to już koniec listopada w ogóle w sumie przybyło mi 14 rzeczy a ubyło 11, no może 12 jak wykończę dziś żelik avonu pod prysznic ![]() a ja zamierzam kupić wreszcie u Ewy Michalak podobają mi się oba mszaczki http://www.ewa-michalak.pl/product-p...sowy-Mech.html http://www.ewa-michalak.pl/product-p...wony-Mech.html Jejku, impreza była cudowna!! Mam zakwasy od tanców a przeciez wszyscy wiedzą, że ja z tyhc co nie tańczą ![]() A, i dziś w tescowej aptece przeżyłam prawdziwy opad szczeny Aha, tak piszecie o TBSie to ja ponawiam moje pytanie o serię passionfruit- ktoś miał i czy była fajna? ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- iii dziękuję za zaproszenia na nk
|
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
Jelonku, ślicznie dziękuję
Zapisałam sobie Twój post w zakładkach Jak tylko uporam się z mgr, to zagłębię się w temat staników!![]() część "koronkowo-przezroczyste" dla mnie brzmi super
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego strasznie?
![]() To są straszne biustonosze? Bo o nich mowa:http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-zeta-3 http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-arabella-19 http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-darcey-3 http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-eleanor-10 http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-millie-2 http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-millie-3 Mnie straszą push-upy wygąbkowane Każdy ma swój gust ![]() Ps. kolejny dziś Tym razem do Em-> pamiętam, że pisałaś sto lat temu o problemach z zębami. Ze swojej strony polecam szczoteczkę elektryczną, bo nic tak dobrze nie czyści jak one (jako nosząca druty przekonałam się o tym swego czasu i od tamtej pory używam tylko takiej). Teraz sieć euro rtv agd ma promocję na Oral B Vitality- 69zł. Wiem, bo kupowałam wczoraj u nich nowe końcówki i widziałam ![]() Do tego żel elmex czerwony, który stosuje się raz w tygodniu. Do kupienia tylko w aptekach. Nici dentystyczne, odpowiednie płukanie ust płynem! Nie żadne gulganie tylko przepuszczanie z jak największą siłą pomiędzy zaciśniętymi zębami, aż policzki będą bolały od intensywnej pracy. Wiem, że to wydaje się śmieszne, ale nawet sobie sprawy nie zdajecie ile osób błędnie płucze zęby, a przecież to taka prosta, mogłoby się wydawać, czynność I ostatnia rzecz- mycie po każdym posiłku. Niestety, ale obserwując choćby znajomych, niewiele osób to robi. Ja gdziekolwiek jestem, po posiłku idę do toalety i szoruję Wszyscy są już przyzwyczajeni, ale od obcych zdarzają się pytania "po co?" <rozkłada bezradnie ręce> No tak, przecież wystarczy rano ![]() Umywalka znajdzie się wszędzie, mini pasta i składana szczoteczka ważą mniej niż komórka ![]() Taki zestaw i nie ma możliwości, żeby działo się coś złego. Chyba, że to objaw jakiegoś procesu chorobowego i należałoby się gruntownie wówczas przebadać ![]() U mnie działa, zadrutowanie człowieka to jednak dobra rzecz
|
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uważam, że zrobiłaś słusznie, że zrezygnowałaś z tej pracy - może po jakimś czasie byś zaczęła lepiej sprzedawać, ale przecież ważniejsze jest skończenie studiów... A może w następnym semestrze będziesz miała mniej zajęć i wtedy więcej czasu na pracę
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko
![]() Pomijając to, że jeżeli miałabym coś z Effuniaków zamawiać to tylko miękkie halfcupy bo reszta do mnie nie przemawia, to to co się wyprawia nadal, jest dla mnie nie do przyjęcia.Powstał sklep- fajnie. Szkoda, że staniki mają źle powszywane metki i tak 65 okazuje się ściślejsza od 70, 70 jest faktycznie 65 i tym podobne atrakcje. Pianka wygina się po praniu. Konstrukcja jest lepsza dla biustów większych, bo z myślą o nich plunge były robione i rzadko kiedy, z tego co widzę na balkonetce, leżą na mniejszych biustach ładnie. Za bardzo wyciągają do góry, przez co imo kształt z boku jest w sporej części przypadków, karykaturalny. Od dołu łukiem w górę, a od połowy miski prawie na płasko. Takiej skoczni narciarskiej to ja sobie nie życzę ![]() Zobaczymy co zaproponuje dalej. Póki co, jestem wierna sprawdzonym markom i krojom
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj dla mnie nie
![]() Cytat:
Przezroczyste i koronkowe staniki nie wchodzą u mnie w rachubę i to jeszcze takie niemalże "gołe".Ale tak jak piszesz - kazdy ma swój gust. EDYCJA: np ten http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/freya-millie-3 zuepłnie mi się nie podoba - już pomijam, ze koronkowy i całe cyce widać, ale miseczki jakos tak dziwnie, na prosto wycięte od góry ...
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-11-30 o 19:28 |
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to halfcup i taki ma być jego krój
W miękkim, dobrze dobranym! biustonoszu piersi nie mają prawa dyndać Linki głównie w stronę kochanie, bo wyszukałam te, któe mam ![]() Żeby nie było, że zupełnie oderwane od kosmetyków te posty Dostałam drugą dubę Logony z lotosem. Ogromnie zadowolona jestem z tej maski, dobrze oczyszcza, a jest delikatna dla skóry. Rzadko się zdarza, żebym 2 razy pod rząd tą samą maskę i to taką wydajną ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Bo to halfcup i taki ma być jego krój W miękkim, dobrze dobranym! biustonoszu piersi nie mają prawa dyndać Linki głównie w stronę kochanie, bo wyszukałam te, któe mam ![]() Żeby nie było, że zupełnie oderwane od kosmetyków te posty Dostałam drugą dubę Logony z lotosem. Ogromnie zadowolona jestem z tej maski, dobrze oczyszcza, a jest delikatna dla skóry. Rzadko się zdarza, żebym 2 razy pod rząd tą samą maskę i to taką wydajną
|
|
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
60zł
![]() Cytat:
ja używałam żelu (mam nawet drugi w zapasach ) zapach bardzo dobrze odwzorowany, słodki, ale nie przesłodzony Cytat:
|
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najwczesniej w sobotę będe w TBSie- siostra się napaliła na krem na noc teatree na wypryski
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Organzzo- ja mam na akumulator, bo z racji tego, że zęby myję jakieś 6 razy dziennie (tyle razy w ciągu dnia jem
), inne padałyby zbyt szybko A tak, na widełki i nie martwię się, że zaraz trzeba będzie zmieniać baterie ![]() Rzyrafko- parę postów wyżej podawałam link do balkonetki. Tam masz i specjalnie wąteko Effuniakach na forum, a przede wszystkim zdjęcia i opisy pod nimi, w katalogu gdy sortujesz wg marki ![]() Obecna kolekcja z poprawioną konstrukcją to nie moja bajka (zresztą poprzednie wzory również uważałam za totalne nieporozumienie ), ale tutaj czepiam się niedbalstwa, w dalszym ciągu kiepskich surowców i kształtów misek, które na mnie raczej leżeć nie będą ![]() W Krakowie masz też stacjonarne sklepy
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w którym Joyu są te zniżki? Bo ja tej gazetki dawno nie kupowałam.3 masełka za taką cenę to chyba nie jest dużo.
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Lizzie, dziękuję za zaproszenie
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

Za 2-3 dni skończy mi się jednak Luksja gruszka + awokado, w grudniu pójdzie tez migdałowy z Avonu, więc juz lepiej bedzie wyglądał stan żelowy
Niestety na krótko ... Boz amówiłam zel Christmas Joy z Oriflame (nie wiadomo jednak czy dostanę - rok temu już dla mnie brakło) i zamawiam tez kolejny migdałowy z Avonu.

75B (które zawsze kupowałam i były dobre) były teraz za małe (tzn za małe miseczki, mierzyłam z kilku fasonów i firm), a 80C miały dobre miseczki, obwód też, ale jak sie rozciągnie to będzie za duzy ... Wykombinowałam, że w takim razie 75C powinnien być dobry i dla pewności chciałam sprawdzić w necie ... i tu po obmierzeniu wyszło mi 70B
Kupione C jest odpowiednie, po "wygarnieciu" jak to zwykle robię piersi ładnie wyglądały i dlatego kupiłam (mimo 80 - muszę sobie zwęzić). Z kalkulatora wyszło mi jednak B, tak, jakbym zawsze nosiła dobrą miseczkę a obwód za duży.

Ja na razie chodzę w usztywnionych, bo w miękkich biustu nie mam w ogóle
Ale w piątek w nocy ojciec siedział u mnei do 2 i w końcu wyszło, tylko teraz troche wolniej mi działa 
w sumie przybyło mi 14 rzeczy a ubyło 11, no może 12 jak wykończę dziś żelik avonu pod prysznic
Zapisałam sobie Twój post w zakładkach