Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 20:48   #1711
Dziewczyna822
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

to co wpiszesz na przelewie nie ma zadnego znaczenia, i tak kazda konsultantka ma wlasny indywidualny nr rachunku i liczy sie tylko saldo na nim, mozna wcale nie wpisywac nr faktury.
Dziewczyna822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:49   #1712
evilcia
Zadomowienie

andziat bardzo dziękuję

A jak to jest z zapisaniem się? Lepiej przez stronę www (co się z tym dalej dzieje?), czy jakoś na żywo?
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:50   #1713
czwartek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
może dlatego, że w Polsce jest sporo takich osób jak ja, które bardzo rzadko kupują dwa razy ten sam kosmetyk, a już na pewno nie zapachy Mi się dużo bardziej podobają nasze katalogi i mam nadzieję, że się nie zmienią na wzór tych zachodnich. Interesują mnie tylko i wyłącznie kosmetyki, ewentualnie jakieś przybory kosmetyczne, przyborniki, pędzelki, ale torebki, biżuteria czy kapcie!!! jak to jest za granicą to przegięcie. W końcu Avon jest firmą kosmetyczną i ja oczekuję od niej kosmetyków. Podoba mi się też u nas, że jest więcej nowości (chociaż czasami to odgrzewane nowości), produkty się zmieniają, to mnie zachęca do kupowania i ogólnie oprawa graficzna u nas też bardziej mnie przekonuje.
no tak, ale jest też sporo osób, które kupują stale te same sprawdzone przez siebie kosmetyki. ja mam akurat dużo starszych klientek, które wypróbowały w życiu już setki kilogramów kosmetyków a co za tym idzie mają już swoje ulubione produkty, których używają non stop lub po prostu lubią i chcą do tych sprawdzonych wracać. a tu nie ma. i nie dają się tak łatwo złapać na nowości (typu zmiana opakowania, niby składu, z reguły na gorsze). owszem avon jest firmą kosmetyczną i oferuje głównie kosmetyki, ale nie widzę nic złego w tym aby przy okazji można było kupić też biżuterię, torebki czy inne nazwijmy to gadżety. oczywiście ma to sens jedynie wtedy kiedy cała gama oferowanych produktów ma tą samą, czyli wysoką, jakość. bo co nam (i klientkom) po tandetnej biżuterii czy rozpadających się torebkach, lub kosmetykach których działanie jest wątpliwe (typu coś ma np. nawilżać a powoduje wysuszenia na maksa). a co do szaty graficznej katalogów, to kwestia gustu, mi jedynie przeszkadza to, że dziewczyny skarżą się na pachnące strony w katalogach (głównie wód, bo ta seria z miodem zabija )-coraz mniej pachną. to też jakieś oszczędności firmy?
czwartek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:57   #1714
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość
andziat bardzo dziękuję

A jak to jest z zapisaniem się? Lepiej przez stronę www (co się z tym dalej dzieje?), czy jakoś na żywo?
możesz przez stronę a możesz również zadzwonić do avonu 0 22 878 28 00 i tam powiedzieć, że chcesz zostać konsultantką i dadzą twoje namiary liderce lub OMSce, która się z tobą skontaktuje, przyjedzie wszystko wytłumaczy i podpisze umowę możesz również przez jakąś konsultantkę to załatwić, plus jest taki, że ta konsultantka dostanie jakiś niewielki profit za polecenie innej osoby jako konsultantki, tzw. mianowanie

edit:
Tutaj masz jeszcze trochę informacji.
http://www.wizaz.pl/forum/group.php?do=discuss&grou p=&discussionid=261

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-24 o 21:08
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:03   #1715
anulkaandzia
Raczkowanie

Dziewczynki czyli w kolejnym katalogu dostajemy za symboliczna złotówke przy zamówieniu za 250zl dwie świąteczne filizaneczki?
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:17   #1716
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

z tego co ja sie dzis dowiedzialam to tylko za polecenie nowej osoby do avonu za zlotowke otrzymujemy te filizanki. Ale moze cos mi umknelo...

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:22   #1717
anulkaandzia
Raczkowanie

aha to szkoda a macie już rozwiazanie krzyżówki?:P mi brakuje5 haseł :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 21:25   #1718
Starlett
Wtajemniczenie

Dziewczyny proszę o pomoc i podpowiedź, bo mimo że jestem już konsultantką trzy lata to po raz pierwszy zdarzyła mi się taka sytuacja i nie wiem co z tym zrobić! zdenerwowałam się Mianowicie odebrałam dziś paczkę z COKu-u ale była mała, więc rozpakowałam w domu, a tu zamiast cieni do oczu, kolczyków i balsamu, które są zafakturowane (!) i są na liście "ciężaru" paczki (!) mam jakiś szampon przeciwłupieżowy, którego wcale nie zamawiałam. co powinnam teraz zrobić? będę wdzięczna za podpowiedzi!

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:45   #1719
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

mysle ze poczekac do jutra i od 8 dzownic do biura. Bo my tu raczej cudow nie stworzymy. A tamprzyanjmniej dokladnie powiedza czemu, co i jak

wymienię

Stary 2009-11-24, 21:50   #1720
Starlett
Wtajemniczenie

Dziękuję za odpowiedź

Stary 2009-11-24, 21:51   #1721
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

nie chce zeby to zabrzmilo chamsko, po prostu tez mialam problem ze bylo w paczce nie to co powinno, i uwazam ze jednak w tym pomoga Ci tylko tam w informacji gdyz sprawca co i jak I pewnie Ci dosla tego co brakuje, a przysla kuriera po to co ich

wymienię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 22:07   #1722
JolciaBDG
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o pomoc i podpowiedź, bo mimo że jestem już konsultantką trzy lata to po raz pierwszy zdarzyła mi się taka sytuacja i nie wiem co z tym zrobić! zdenerwowałam się Mianowicie odebrałam dziś paczkę z COKu-u ale była mała, więc rozpakowałam w domu, a tu zamiast cieni do oczu, kolczyków i balsamu, które są zafakturowane (!) i są na liście "ciężaru" paczki (!) mam jakiś szampon przeciwłupieżowy, którego wcale nie zamawiałam. co powinnam teraz zrobić? będę wdzięczna za podpowiedzi!

022 878 28 00 od 8.00 do 20.00 Dzwonisz, podajesz nr personalny i opisujesz agentowi całą sytuację, a kosmetyki zostaną dołączone OCZYWISCIE NIEODPŁATNIE do kolejnego zamówienia.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
z tego co ja sie dzis dowiedzialam to tylko za polecenie nowej osoby do avonu za zlotowke otrzymujemy te filizanki. Ale moze cos mi umknelo...

Osoby polecane i polecające pod warunkiem, że zamówienie jest 250+
JolciaBDG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 22:11   #1723
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Oj, nie masz racji. W COK-u nikt Ci zwrotów nie przyjmie. W Krakowie jest to tylko możliwe po wcześniejszym uzgodnieniu z Warszawą. Uparłaś się , a nie masz racji.

Może w Bydgoszczy tak jest, jest to jednak wyjatek.
Czasami w COKach zbierają OMSki zwroty i wysyłają wszystkie jedną paczką jak już sie uzbiera wieksza ilość, czasami każą sobie płacić "składkowe" na pokrycie kosztów wysyłki. Kaskę na konto dostajesz dopiero jak ta paczka dotrze do warszawy, Ja na samym początku pare razy zostawiałam w biurze ale czekałam na korekte czasmi miesiąc i dłużej, póżniej już sama wysyłałam na własny koszt i korekte miałam w ciągu paru dni. COK nie przyjmuje zwrotów z natychmiastowym zwrotem pieniędzy za zwrócony towar - no chyba że u nich zakupiony
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 22:12   #1724
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki czyli w kolejnym katalogu dostajemy za symboliczna złotówke przy zamówieniu za 250zl dwie świąteczne filizaneczki?
filiżanki dostanie zarówno konsultantka polecona przez Ciebie, jak i Ty pod warunkiem,że złoży ona zamówienie o wartości min. 250zł
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 22:18   #1725
Starlett
Wtajemniczenie

Po prostu zdenerwowałam się, bo pierwszy raz od 3 lat coś takiego mi się zdarzyło, a zamawiam w każdym katalogu.....jutro zadzwonię i będę wyjaśniać. dziękuję za wskazówki.
btw: jakie duże to serduszko usb!

Stary 2009-11-24, 22:22   #1726
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość
aha to szkoda a macie już rozwiazanie krzyżówki?:P mi brakuje5 haseł :P
rozwaliłaś mnie po czterech pierwszych hasłach domysliłam się jakie jest hasło główne nie widziałam dalszego sensu rozwiązywania pozostałych zagadnień ...

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 22:37   #1727
anulkaandzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
rozwaliłaś mnie po czterech pierwszych hasłach domysliłam się jakie jest hasło główne nie widziałam dalszego sensu rozwiązywania pozostałych zagadnień ...
wole sobie naprzykrzyc troszke zycia i rozwiazac cala :P...ale spoko juz sobie poradzilam widocznie potrzebuje troche wiecej czasu na pogłówkowanie
Stary 2009-11-25, 01:49   #1728
limonkowa
BAN stały

Arrow Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Witam

Zostań konsultantką...
Szukam chętnych osób na konsultantkę do Avon-u. Zainteresowanych
Pozdrawiam...

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-11-25 o 07:27 Powód: spam!
limonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:13   #1729
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez limonkowa Pokaż wiadomość
Witam

Zostań konsultantką...
Pozdrawiam...
znów..... .
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:28   #1730
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez limonkowa Pokaż wiadomość
Witam

Zostań konsultantką...
Pozdrawiam...
A tylko 4,88 zeta dzieliło od bana.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:35   #1731
katarzyna l.
Raczkowanie

GG do katarzyna l.

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
wygląda ładnie na zdjęciach.jak z jakoscią wykonania? warto kupic?
Jak za ta cene pierścionek mógłby byc lepiej wykończony, od góry bardzo fajnie ale jak sie bliżej przyjrzeć to strasznie tandetnie mam nadzieje że klientka nie zrobi zwrotu

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez JolciaBDG Pokaż wiadomość
nikt nie robi ci łaski, że przyjmie zwroty;] jutro zadzwonie do krakowa do coku i specjalnie dla ciebie sprawdze!!!
nie musisz dzwonic ja wczoraj pytałam czy jest możliwośc zostawienia u nich zwrotu i Pani poinformowała mnie że niestety ale nie i trzeba wysłać na własną reke poleconym
Stary 2009-11-25, 07:38   #1732
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
no tak, ale jest też sporo osób, które kupują stale te same sprawdzone przez siebie kosmetyki. ja mam akurat dużo starszych klientek, które wypróbowały w życiu już setki kilogramów kosmetyków a co za tym idzie mają już swoje ulubione produkty, których używają non stop lub po prostu lubią i chcą do tych sprawdzonych wracać. a tu nie ma. i nie dają się tak łatwo złapać na nowości (typu zmiana opakowania, niby składu, z reguły na gorsze). owszem avon jest firmą kosmetyczną i oferuje głównie kosmetyki, ale nie widzę nic złego w tym aby przy okazji można było kupić też biżuterię, torebki czy inne nazwijmy to gadżety. oczywiście ma to sens jedynie wtedy kiedy cała gama oferowanych produktów ma tą samą, czyli wysoką, jakość. bo co nam (i klientkom) po tandetnej biżuterii czy rozpadających się torebkach, lub kosmetykach których działanie jest wątpliwe (typu coś ma np. nawilżać a powoduje wysuszenia na maksa). a co do szaty graficznej katalogów, to kwestia gustu, mi jedynie przeszkadza to, że dziewczyny skarżą się na pachnące strony w katalogach (głównie wód, bo ta seria z miodem zabija )-coraz mniej pachną. to też jakieś oszczędności firmy?
zgadzam się, nad stronami zapachowymi mogliby popracować
I prawdą jest, że są takie osoby które stale kupują te same kosmetyki, sama takie znam, ale ja, moje siostry, koleżanki, raczej wciąż wypróbowujemy nowości, oczywiście są takie kosmetyki do których wracamy, ale są one nieliczne. Myślę że firma w Polsce stawia właśnie na takie osoby. Widzę, porównując nasze katalogi do zagranicznych, że te zachodnie są bardziej kierowane do kobiet dojrzałych, żon i matek, które są wierne wypróbowanym, sprawdzonym kosmetykom (stąd ich mała zmienność w katalogach), które zamawiają nie tylko dla siebie, ale i dla rodziny (stąd więcej gadżetów dla dzieci i mężczyzn) i które spędzają dużo czasu w domu, stąd łatwiej jest im zamówić kapcie i torebkę z katalogu niż wyjść do sklepów. Takie są moje przemyślenia, ale oczywiście nie mam wiedzy na ten temat. Mi nie przeszkadza, że w naszych katalogach są torebki i biżuteria, po prostu omijam te strony, ale boję się tego, że firma będzie rozwijać ten asortyment pozakosmetyczny kosztem samych kosmetyków. Wolałabym żeby było więcej szminek, balsamów i zapachów niż produktów typu bielizna, wisiorki, skarbonki czy zestaw narzędzi...

Edytowane przez alehcar
Czas edycji: 2009-11-25 o 07:41
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:41   #1733
UAE
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie dotyczace luksusowego programu motywujacego w kat. 17.
Wiem ze wszystko pisze na formularzu zam. co sie wlicza a co nie, ale chce sie upewnic. Produkty ze strony 110 i 111 tez sie wliczaja??
UAE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:12   #1734
ewa_krk
Raczkowanie

A mnie ta krzyżówka rozbroiła no bez jaj w szczególności hasło 6 co za debil wymyślał te pytania

ewa_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:16   #1735
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UAE Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie dotyczace luksusowego programu motywujacego w kat. 17.
Wiem ze wszystko pisze na formularzu zam. co sie wlicza a co nie, ale chce sie upewnic. Produkty ze strony 110 i 111 tez sie wliczaja??
Tak.

"Do programu wliczają się wody toaletowe i wody perfumowane ze stron 46-55 z wyłączeniem wody toaletowej Today Tomorrow Always dla Niego ze str. 46 oraz zestawu Bond Girl ze str. 53.
Do programu wliczają się zestawy ze str. 7, 14-15 oraz produkty Anew ze str. 104-111 z wyłączeniem Luksusowego mleczka do mycia twarzy ze str. 104. Ekskluzywny zestaw zostanie obciążony kwotą 1 zł. Kwota ta wlicza się do bazy opustu oraz kwoty kwalifi kacyjnej Klubu Róży.
Oferta jest limitowana i nie podlega wielokrotności. Oferta działa w ramach jednego zamówienia."

Cytat:
Napisane przez ewa_krk
A mnie ta krzyżówka rozbroiła no bez jaj w szczególności hasło 6 co za debil wymyślał te pytania
faktycznie, za bardzo się nie wysilają z tymi pytaniami, może chcą żeby jak najwięcej konsultantek rozwiązało krzyżówkę i wysłało maila z hasłem

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-11-25 o 08:28
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:32   #1736
anulkaandzia
Raczkowanie

fakt poprzednia była trudniejsza :P

Edytowane przez anulkaandzia
Czas edycji: 2009-11-25 o 08:36
Stary 2009-11-25, 09:28   #1737
malgosia27
BAN stały

Dziewczyny ja też postanowiłam pierwszy raz wysłać hasło z krzyżówki,ale kompletnie nie wiem jak.
Mam pytanie: czy jeśli hasło jest dwu członowe to piszecie je osobno czy razem? W treści maila wpisujecie tylko hasło,czy dane osobowe również?
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 10:24   #1738
Ewlyn
Zakorzenienie

Ma ktoś może do ściągnięcia Hello Tomorrow do K17?
Stary 2009-11-25, 10:27   #1739
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Cytat:
Napisane przez malgosia27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też postanowiłam pierwszy raz wysłać hasło z krzyżówki,ale kompletnie nie wiem jak.
Mam pytanie: czy jeśli hasło jest dwu członowe to piszecie je osobno czy razem? W treści maila wpisujecie tylko hasło,czy dane osobowe również?
ja zawsze wpisywalam takim schematem :

Krzyżówka z hasłem nr (i tu numer)

(hasło)

(imie nazwisko, adres)

numer konsultantki: (i tu numer )

ale nie wiem czy dobrze to robilam bo nigdy nic nei wygralam

wymienię

Stary 2009-11-25, 10:31   #1740
Ewlyn
Zakorzenienie

wadercia ja też tak wpisuję i tez nic nigdy nie wygrałam...
Widać jakiś zły sposób mamy

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości