|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Niestey....na poczatku wiele osob z roznych krajow skladalo mi wyrazy zalu itp. a teraz powoli znow beda mieli tematy do zartow jak tak dalej pojdzie... ![]()
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Właśnie, denerwuje mnie to
![]() Mogliby ustalić jakieś oficjalne stanowisko i się go trzymać ![]()
#1713 |
Zakorzenienie
|
Wawel mogliby sobie darowac tez...komedia.....:hahaha :
#1714 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, ja tez jestem zdania, że wystarczyłoby pochować Kaczyńskich w bazylice Jana Chrzciciela, jak Narutowicza, który też zginął przecież "na posterunku", ale robienie demonstracji z transparentami " Kaczyńscy nie byli królami' to już przegięcie moim zdaniem.
Przecież Piłsudski i Sikorski też królami nie byli ![]()
#1715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ale to tak tylko wtracilam, w koncu to nie forum polityczne tylko mamusiowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Nie wiem czy moge tak ni z gruszki ni z pietruszki ale pisze do Was bo mam pytanie ![]() ![]() Pytanie do mamuś stosujących łatwy plan Tracy Hogg: Czy musiałyście stosować technikę PP? Już pytałam na priv Bromi i Gucię - a reszta? Jeśli tak to z jakim skutkiem? Bo my po chorobie mamy problem z samodzielnym zaspianiem i ze smoczkiem (jak wypada to Mały się budzi a bez niego nie potrafi zasnąć) i chyba musimy zacząć stosować PP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze jedno - co w ogóle sądzicie o tej metodzie? Warto ją zastosować? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej ![]() Moja krolewna dzis wstala dopiero przed 7 ![]() ![]() Tylko, ze ja poszlam spac dopiero po 24 i sie obudzilam juz o 6 i zaczelam sciagac mleczko z cycorki ![]() ![]() Czeka mnie sterta prasowania a na 16 ide do gina na cytologie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://demotywatory.pl/1407213/Super-Niania ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-15 o 10:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Pisałyście że dzieciaczki się Wam czasem psują... No to moja Miśka popsuła się własnie dzisiaj w nocy... Położyłam ją wczoraj o 20 - po kąpieli i jedzonku jak zwykle - a ta już o 24 wymyśliła sobie pierwszą pobudkę na cycanie (dodam, że ja ledwo co zdążyłam zasnąć i juz musiałam do niej wstawać...) A potem... do samego rana budziła mi się co 1,5-2 godziny ![]() ![]() Liczyłam na to ze może w dzień trochę odeśpię razem z Dominisią, ale jak narazie to ona od rana przespała mi raptem pół godziny ![]() ![]() I chyba dzisiaj debiutujemy z jabłuszkiem bo mała od 5 dni nie robiła już kupy... Niby brzuszek ma miękki i nie wygląda mi jakby coś ją bolało ale moze to przez to jest taka niespokojna? ![]() Mam jabłuszko w słoiczku i soczek jabłkowy... Może najpierw tego soczku spróbuję jej trochę dać i zobaczymy co bedzie... Aha, mam jeszcze jedno pytanie... Wiem że niektóre z Was robiły swoim dzieciątkom badania krwi i moczu. Ja właśnie dostałam ostatnio od pediatry skierowanie i muszę się z Domi wybrać, i tak: z krwią to wiadomo - pobierają z paluszka (ale czy można dziecko przed tym pobraniem krwi normalnie nakarmić?), natomiast jesli chodzi o mocz to kupiłam w aptece te specjalne woreczki, ale zastanawiam się kiedy powinnam to Dominisi założyć zeby mi zdążyła wystarczajaco duzo nasikać do tego woreczka? Jak Wy się do tego zabierałyście, Dziewczyny? Proszę o radę ![]()
#1720 |
Zakorzenienie
|
Ale ja jestem daleka od ich porównywania
![]() Innej miary trzeba by używać, inne okoliczności, chociaż Kaczyński też ma pewne zasługi jeśli chodzi o walkę o demokrację i mimo że jestem raczej antypisowska to ich nie neguję ![]()
#1721 |
Zakorzenienie
|
Ale zrobiło się tu politycznie
![]() generalnie też zaczynam być zniesmaczona tym co się dzieje w PL. Kolejna niepotrzebna kłótnia o bzdety ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-04-15 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, co fakt, to trzeba przyznac ![]() Kurcze, jestem umowiona z kolezankami tak kolo 13 i mialam nadzieje, ze mlody bedzie wtedy chociaz czesciowo spal a on teraz padl... ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- A co, nie tylko pieluchach musimy gadac... ![]()
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
A co, mamusie też prowadzą dysputy polityczne!
Dzień Dobry ![]()
#1724 |
Wtajemniczenie
|
Karenina dzięki
![]() ![]() Własnie Iwo zasnął bez brania na kolana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Guciu przecież nie możemy się ograniczać do dyskusji o zupkach i kupkach
![]() Myślałam, ze pójdziemy na spacerek,a u mnie okropna pogoda i znowu w domu siedzimy ![]() Młody usnął przed chwilą, na boczku się ułożył, sam, chyba pierwszy raz ![]() Tak sobie pomyślałam przed chwilą, że pewnie kiedyś Filutek będzie mnie pytał o tą katastrofę, tak jak ja pytałam o wojnę moich dziadków . Eh, czas płynie ...
#1726 |
Zakorzenienie
|
ej no mamuśki, czepiacie się słówek
![]() ![]() ![]()
#1727 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, leze ze smiechu.... - "Znalazl sie sposob na prawomocny pochowek L.K. na Wawelu - trzeba go po prostu oglosic krolem ludzkich serc"
![]()
#1728 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie wpadłam tylko na chwilke i szybko Was przeleciałam, bo u nas przeziębienie przeszło w zapalenie oskrzeli :/ Także mamy antybiotyk, syropek i inne cuda. Chore dziecko to jest na prawdę tragedia, strasznie się patrzy na taką małą biedulkę, która się męczy z katarkiem i z oddychaniem. Trzymajcie kciuki, żeby szybko minęło.
A na dodatek ja zaraziłam się od Ali i też chora jestem ,a jeszcze dzisiaj znów okres dostałam ![]() Któraś z Was pisała, że ma problem z kupką po kaszce ryżowej. U nas też tak było, jedyna na to rada, dawać dziecko więcej pić, soczki, herbatki, a także podawać owoce i obiadki. Wtedy wszystko się ładnie komponuje. Buziaki dla mamuś i maluszków!
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
moje zdanie jest takie - decyzja dotycząca pochówku zapadła i nie ma sensu tego roztrząsac zwłaszcza demonstracjami
nie mniej ja tez uwazam, ze przesadą jest umieszczenie tam LK tylko dlatego, ze zginął w takich okolicznościach lub twierdząc, ze był patryjotą bo pogdybam teraz gdyby LK zginął np. w grudniu w wypadku samochodowym - czyli juz by nie był prezydentem - to czy byłby wówczas pochowany na Wawelu? czy w ogóle przyszłaby komuś do głowy taka myśl? myśle ze nie a przecież dalej byłby patryjotą i takim samym człowiekiem jak obecnie - z wszystkimi zasługami i błędami to tyle w tym temacie podaję Grzesiowi bioaron c i chyba ma problemy brzuszkowe z tego tytułu - winię za to aronię Gucia myślisz, ze to moze tak byc, dawałam mu juz preparat z aloesem i było na początku kiepskoa ale po 2-3 dniach było OK nie wiem czy go odstawic i dac biostyminę sprawdzoną, czy dac jeszcze 1-2 dni i zobaczyć co się będzie działo ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- minie szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi a Ty jak masz kaszki bobovity to która wdrażasz gluten? A słowek sie prosze nie czepiać pani psor, duch polski niezwycieżony w ziemie wdeptać się nie da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny ktore daja maluchom wode mineralną- przegotowaną - czy Wy ją jeszcze potem podgrzewacie czy w temp. pokojowej? U nas pogoda w miare, wiec spadamy, boo ja sama bez spaceru czuje sie jak w klatce. Do później, pa!
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Mamrotce, Zeberce, Pietrusi, Elalance (dobrze odmieniłam?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no właśnie Kropeczko ![]() haaaj ![]() ![]() ![]() <><><> Domi nie odpisałaś mi na pyt o fryzurkę - nu nu ![]() <><><> Dałam Oli dziś 80 ml herbatki tej jabłowo - melisowej, zobaczymy co bedzie ![]() <><><> A jeśli chodzi o miejsce pochówku pary prezydenckiej to również uważam, że odpowiedniejszym miejscem byłby np Cmentarz Zasłużonych no ale skoro decyzja zapadła jaka zapadła to co najmniej niesmaczne są te demonstracje i spekulacje że "niegodzien królów" ![]() <><><> No i tak w ogóle to dzień dobry ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-04-15 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
piszecie tak o tej soli, a co z jodem? niemowlaki go nie potrzebują? jod jest tylko w soli i rybach...
u nas już drugi dzień leje... i tak siedzimy w tych 4 ścianach i kiśniemy ![]() mogłoby przynajmniej przestać padać |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanie z prawa pracy... zna sie ktoś???
czy jak wybieram zaległy urlop wypoczynkowy to nalezy mi sie wypłata wczasów pod grusza za ten okres ???? czy podanie o gruszę moge pisac tylko odnośnie tego roku ??? help! |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
witam
![]() gissh Koniecznie kup sobie jeszcze pojemniczek plastikowy albo coś co można było ten mocz do czegoś schować bo ten woreczek tylko się klei ale z tego moze się i tak wylać. Ja rano koło godz. 7 nakleiłam woreczek ale niestety zanim nakleiłam to już zaczeła sikać. Po jakieś chwili nasikała znów, nakarmiłam i znów. Nie było tego dużo, ale wystarczająco żeby dać do badania. U nas pogoda kiepska pada i pada wczoraj to samo. Mała marudna jest widać że spiąca, ale spać nie będzie w końcu dałam ją do wózka i usneła ![]() Ja chyba położe się z nią bo padam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Kurczak Ola zasneła o 12 i śi do tej pory. I wcale bym jej nie budziła tylko, że jadła ostatnio o 9.20
![]() ![]() Xpresjo nie pomogę Ci niestey bo się nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Moja mala strasznie buntuje sie przed spaniem ![]() ![]() ![]() ![]() No i dzis rano pierwsze co zrobila to przekrecila sie na na brzuszek ![]() ![]() I jeszcze pytanko, jak wygladaja te plesniawki? Bo cos mi u malej nie pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Laski pamietacie jak Wam wkleilam tego linka, gdzie laska przepowiedziala katastrofe i ze niby gdzies teraz mial umrzec jakis znany muzyk, ktory ma polskie korzenie. A dzis wyczytalam na innym watku, ze podobno takowy zmarl. Co prawda nieznane mi nazwisko, ale spojrzcie tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Peter_Steele ja juz sama nie wiem co mam o tym sadzic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.