|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
co do zagęszczania mleczka to już zmolestowałam kumpele o to... i ona jak Brombi- co podejdzie i najpierw dawała kleik (ryzowy lub kukurydziany) a potem przeszła na kaszke i również bananową
![]() ![]() No więc ja planuje dodać do 120 ml miarke kaszki i się okaże czy prześpi więcej nocy... a kupiłam z bobo vity taka bez glutenu i pisze, że dozwolona dla dzieci z uczuleniem na białko mleka krowiego. Brombi dane mi podać nie zpomnij ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie że Gregory wyzdrowiał ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze sie moją dziecinką pochwalę bo jej już dawno nie pokazywałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No wlasnie po jazynowej gerbera mala moja dostala wysypki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Simpatica czaję czaję
![]() ![]() ![]() Mamrotka jak dla mnei z hippa są najlepsze... też dawałam te gerberki ale przejde całkiem na hippa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1687 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i dzięki za odp ![]() ![]() ![]() a łyżka stołowa to taka do zupy? ![]() ![]() a po gerberku to chyba Grześ Magdy miał wysypkę! ja mam kilka gerberów Jabłuszek, i jak te skończę juz nie będę kupować, jakoś Hipp bardziej do mnie przemawia i Bobovita Kurcze nawet nie pomyślałabym, zeby skład przeczytać. Zwracam tylko uwagę na jaki miesiąc dany słoiczek! ![]() zebra-dzięki za odp! ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-14 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wszystkie gerbery mają takie kwiatki w składzie, a z hippa też coś znalazłam co miało sól jodowaną w składzie, tylko to było chyba już coś z mięsem.
Więc, czytać składy i wtedy wszystko wiadomo ![]() Ja mam taką manię, że czytam zawsze składy i na żywności i na kosmetykach, dlatego jak kupuje coś nowego, to to dłużej trwa, bo muszę skład przestudiować ![]() ![]() Dzisiaj jak brałam marchewkową z ryżem z hippa, to były trzy serie na półce, do 12.2010, 3.2011 i 10.2011, wiadomo wzięłam tę "najświeższą" ![]() Ela, łyżka stołowa to taka do zupy ![]() Tylko jak dasz 3 to będzie gęsta, mój taką doi, bo przez ten ogromniedziurowaty smoczek z TT. Na początek daj mniej, żeby Olka się nie zszokowała ![]() A, i dziewczyny, jak wpadłam kiedyś na pomysł że zrobię kaszkę wcześniej i dałam do podgrzewacza to mi się po kilkunastu minutach zrobiła znowu rzadka ![]() ![]()
#1689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widzę ze z tymi kaszkami i zagęszczaniem to trzeba sie rozeznac porządnie w temacie... jakie smoczki, jakie rozmiary ![]() ![]() Brombi dobrze że uczulasz na to czytanie etykiet, wczoraj nabyłam co nieco i oczywiście nie sprawdziłam ![]()
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke...spojrzcie jaka super mata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. nie wiem czy jest w Polsce - Milupa 3. daję smoczek o rozmiar większy 4. w przepisi jest podane, żeby 6 czubatych łyżek (dużych) zalać ciepłą przegotowaną wodą (130ml). Ja daję 5 łyżeczek do herbaty czubatych, zalewam 50 ml ciepłej wody i potem dopełniam do 200 ml mlekiem. Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2490470 Cytat:
![]()
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
a co do słoiczków, to my dajemy hippa. Zresztą jak już ich trochę uzbieram, to sama będę gotować dla małej i wekować
#1695 |
Zakorzenienie
|
To i ja teraz uwazniej zaczne przygladac sie skladowi słoiczkow bo szczerze mowiac to czytalam ale tak szybko szybko i nie zwrocilam uwagi na tego gerbera ,w domu mam jeszcze dwa słoiczki wiec jutro przestudiuje sklad
Milej nocki ciekawe jak moj maluszek przespi dzisiejsza nocke,druga z kolei z mlekiem zageszczonym kleikiem ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Wtajemniczenie
|
Wciagnela moja malutka az 180 ml mleczka co jak na nia to duzo bo ostatnio jadla po 90/120ml i musze ja wziasc do siebie do lozka.
Zaczela mi od wczoraj ostro trenowac przewracanie na brzuszek z tym ze z powrotem na plecki to juz nie bardzo i boje sie ze jak sie w nocy przewroci to moze jeszcze do nieszczescia dojsc. No i szaleje w lozeczku, co chwile zmiania pozycje i w poprzek sie jakos sama kladzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba tez przezuce sie na hippa ![]() ![]() Musze poczytac o tych sloiczkach gerbera, moze to nie alergia na warzywa tylko na gerbera ![]() No i mielismy dzis debiut bananowy, co prawda tylko lyzke jej dalam, najpierw nie wiedziala co to za dziwny smak(slodkie to jak nie wiem co ![]() Jeszcze wroce do herbatek, mam z bobovity jablkowa z melisa i jest strasznie slodka, czy wszystkie inne tez sa takie? Poki co to pije malutka rumianek, koperek na pierdzioszki, wode i robilam jej soczek z jablka z herbatka koperkowa ale smaka miala ![]() Matko ale sie rozpisalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
witam mamusie,
jestem totalnie niewyspana bo jak już pisałam dziecina mi się spsuła ![]() na szczescie ten rozbrajający usmiech od samego rana dodaje mi jakos energii, bo nie wiem jak dałabym radę. z tymi kleikami i zagęszczaniem mleczka, mam wileką ochotę tak zrobić żeby mała przestała się budzić tyle razy w nocy, ale jakoś się boję ( a czego, to sama nie wiem) co do słoiczków, u nas nie było jeszcze debiutu, ale mam zamiar wystartować z hippem ewentualnie bobovitą, bardziej wymyślne dania z holle, ale gerbera bede omijać, chyba w zeszłym roku albo 2 lata temu była afera z tymi słoiczkami wiec wolę unikać... a teraz tak jak kropka uciekam do klubu wylać żale. |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a słoiczki u nas nie nada bo mały nie chce ich jeść - więc teraz gotuję swoje i zjada - własnie zaczełam mu dawac mięsko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzisiaj obudziłam się pierwsza, przed moim pierworodnym, co się juz dawno nie zdarzyło ![]() Cytat:
![]() http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html Mój pediatra twierdzi zgoła inaczej i jak ostatnio ugotowałam dla Filusia zupkę, to nie soliłam ani nie słodziłam, dodałam tylko łyżeczkę oliwy z oliwek.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Właśnie idę na spotkanie z szefem w sprawie powrotu do pracy - trzymajcie kciuki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
ditu... trzymam z całej siły, bo dzisiaj czeka mnie taka sama " przyjemność"
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądam tv i na sofie obok mnie położyłam Młodego, tak się bawił ładnie i nawet nie pisknął ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Widziałyście to? http://www.tvn24.pl/-1,1652190,0,1,t...wiadomosc.html
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
Martwie się, bo w niedzielę i poniedziałek dałam małemu tą kaszę ryżową (albo kleik-nie wiem czym to się różni) jedna łyżka na pięć łyżek mleka modyfikowanego, tak kazał lekarz, no i od dwóch dni nie było kupki, a zawsze robił 2-3. Brzuszek nie jest twardy, ale mały jest ciągle zły, jęczy i chce być na rękach, nie chce się bawić, jest śpiący, ale co zaśnie, to się po max 10 min wybudza. No i w nocy się budził co godzine. Jestem zmęczona do potęgi n-tej, ale najbardziej żal mi jego. Dziś mu nie dałam tego, a w przyszłości to będe robić na moim mleku. Mam nadzieje, że do jutra będzie mu lepiej.
Co do filmiku, to przecież można dźwięk zmontować i dodać jakąś inną ścieżke dźwiękową.
#1704 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() maly przespal dzisiaj ladnie cal noc pierwszy raz od dluuuugiego czasu... ![]() Mialam energie dzisiaj, ale mama wyssala ze mnie wszystko i nie mam na nic juz sily... ![]()
#1705 |
Zakorzenienie
|
![]() My tez po pieknej nocy ,aly oczywiscie obudzil sie o 5,30 na żarełko,dostał mleka i spal dalej razem z mamusia do 9 ![]() ![]() Kurcze to zageszczenie kelikiem u nas nic nie daje bo maly spi tak samo ,moze za mało mu tego daje bo na 210 ml mleka daje dwie łyzeczki kleiku ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale miałam dzis sen! Śniła mi się katarinai jakieś wspólne wakacje... ale bardzo byłam o nią zazdrosna, bo sie podobala mojemu tż i była taaaaaaka szczupła, a ja miałam taki ogromniasty brzuchol jakbym była w 9mcu ciąży, a wcale nie byłam... ![]() ![]() Dziś moja babcia przyjezdza do Blanki,a my wychodzimy ![]() ![]() Konspi, kupiłam buty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Podoba mi sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie, co raz mniej podoba mi sie atmosfera wokol tej tragedii z soboty.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-15 o 09:54 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() podzielam Twoje zdanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te protesty w związku z miejscem pochówku mogliby sobie darować.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.