Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 19:59   #1681
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

co do zagęszczania mleczka to już zmolestowałam kumpele o to... i ona jak Brombi- co podejdzie i najpierw dawała kleik (ryzowy lub kukurydziany) a potem przeszła na kaszke i również bananową Ale nie pisała żeby jej dziecko po ryżowej takie ekscesy miało z kupami... A na początku też dodoawała tylko trochę kleiku a z czasem zwiększała ilość No i na miarke kleiku wystarczają smoczki 3jki z TT ale nie te do kaszki(bo to już do naprawdę gęstego posiłku) a z dziurką normalny smoczek.

No więc ja planuje dodać do 120 ml miarke kaszki i się okaże czy prześpi więcej nocy... a kupiłam z
bobo vity taka bez glutenu i pisze, że dozwolona dla dzieci z uczuleniem na białko mleka krowiego.

Brombi dane mi podać nie zpomnij Muszę Ci w końcu zapłacić.... A krzesełko mi się bardzo podoba

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:00   #1682
simpatica
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Fryzjera juz mam zaklepanego na godzine 8 rano...tylko nie mam pomyslu na fryzure na poczatku maja mam przyjsc na probna z gotowym pomyslem najlepiej...ale nie wiem co i jakos nie mam czasu szukac na necie
a masz jakiś ogólny zarys co byś chciała miec na głowie? tzn spięte czy rozpuszczone czy tak jak lubi Kareninka pół na pół? a jak rozpuszczone to loki czy raczej proste? wiesz fryz musi być ładny ale i wygodny. Ja miałam ładny ale grzywka mi się trochę posklejała później w takie kluski Ty masz długaśne włosy więc napewno niejedną sliczną fryzurkę można wyczarować
Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do Agusi są w szpitalu ale na szczęście wszystkie badania wyszły dobrze i jutro mają iść do domu wiec powiedziała że sie odezwie. Prosiła żeby was pozdrowić i podziękować za troskę
dzięki Malinka że to zrobiłaś i super ze wyniki wyszły w porządku! Jejku tak współczuje tych wizyt w szpitalach. I Tobie Asica nie wyobrażam sobie nawet co musisz czuć ale wierzę mocno i 3 mam kciuki aby było wszystko dobrze z Twoją córeczką i aby zaczęła się uśmiechać do mamusi żeby sie nie martwiła
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Wrocilam od lekarki z Kamilka, poprostu juz sil nie mam, lekarka juz zaczyna sie w tym wszystkim gubic, nie wiem czy nie pojde z niajutro do jakiegos innego lekarza bo ta to juz sama nie wie co mowi.
Najpierw zeby same pieluchy tetrowe na noc tez a teraz zeby na noc zakladac pappersa bo nie bedzie miala tak mokro i tak w kolo do teraz to jej zakladalam jeszcze na pieluszke tetrowa taka ceratke zeby mi nie przesikala ciuchow no to tego tez nie moge zakladac wiec teraz co 10 min przebieram ja cala bo jest calutka zlana Kamilka tez sie juz zlosci jak ja tylko zaczynam rozbierac no bo ilez to mozna
bez kitu może idź lepiej do innego doktora bo ta jakaś zamotana babka...
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Jak karmicie dzeci jak się wybieracie do lekarza czy na szczepienia? My jutro mamy szczepienia od 8 do 10 a karmienie wypadałoby o 9 i chyba musze przed wyjsciem dać mu mleko choć wypadnie to po 1,5- 2 h po karmieniu(a karmie go co jakies 3 h). Też tak robicie?
ja też karmię co 3 h ale jak wiem że np mam wyjść za 4 h to karmię dwa razy w odstępach dwu godzinnych aby troszke Ola zgłodniała bo tak jak bym ją nakarmiła po 3 h a potem po 1 h znowu to by nawet głodna nie była. Poprostu już wcześniej rozkładam sobie jakoś odstępy czasowe. Czaisz o co mi chodzi nie?
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
zawsze mozesz spróbowac i zobaczyć jak zareaguje, zreszta moze byc lzejsza niż w przepisie
namówiłaś mnie to jutro spróbujemy
fajnie że Gregory wyzdrowiał

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:10   #1683
simpatica
Zakorzenienie

A jeszcze sie moją dziecinką pochwalę bo jej już dawno nie pokazywałam Na pierwszej fotce Ola w piżamie a ta trzecia fotka to oczywiście chrzcinowa

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:31   #1684
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
A jeszcze sie moją dziecinką pochwalę bo jej już dawno nie pokazywałam Na pierwszej fotce Ola w piżamie a ta trzecia fotka to oczywiście chrzcinowa
slicznotka

No wlasnie po jazynowej gerbera mala moja dostala wysypki A ja glupia nawet nie spojzalam na sklad Ide zaraz zobaczyc co jest w reszcie sloiczkow Teraz sie zastanawiam jakich firm kupowac Chyba skonczy sie na tym ze sama zaczne jej gotowac
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:33   #1685
zebra666
Zakorzenienie

Simpatica czaję czaję u mnie problem taki, że nie wiem jak mały wstanie rano... o której bo dziś dostanie ten kleik do mleka i może coś sie pozmienia. A mała śliczna i jak się usmiecha słodko

Mamrotka jak dla mnei z hippa są najlepsze... też dawałam te gerberki ale przejde całkiem na hippa.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:41   #1686
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:44   #1687
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Co mi wiek wypominasz świnko

1. To zależy co dziecku podejdzie, ja mam w domu kleik kukurydziany, kleik ryżowy, kaszkę ryżową z jabłkami, brzoskwiniami i z bananami Dopiero bananowa Filusiowi podeszła
2. Mój pediatra kazał mi robić kaszkę ryżową z wodą i trochę mojego mleka, ale Filusiowi nie smakuje z wodą Chyba, że odciągnę 100 ml a wody dam 50ml to wtedy i owszem. Możesz robić na swoim mleku, albo na modyfikowanym. Co do kaszek mleczn0- ryżowych to mnie pediatra nastraszył, jak już pisałam wiele razy, że dodają do nich niebieskie mleko w proszku Więc wolę kupić samą ryżową i robić na swoim mleku albo na bebilonie.
3. Ma, są od 6 miesiąca, mają dużą dziurę- krzyżyk, więc kaszka musi być naprawdę gęsta, żeby nie wylatywało za szybko i dziecko się nie dławiło
4. W kaszkach z bobovity, które kupuję daje się 3 łyżki stołowe na 150 ml, o ile dobrze pamiętam.

Najlepiej daj spróbować Olce takiej kaszki czy kleiku w dzień łyżeczką, bo mój uskuteczniał dzikie ryki z Afryki, dopóki na tą bananową nie trafił

Wiecie co, dzisiaj w sklepie oglądałam słoiczki i chciałam wziąć jarzynkową z gerbera, ale mam w zwyczaju czytać składy, a tam było obok jarzynek mleko pełne w proszku i masło
przepraszam

i dzięki za odp, to muszę się zaopatrzyć w te akcesoria nie wiedziałam, ze z tym takie hocki-klocki będą
a łyżka stołowa to taka do zupy? i ta kaszka, jaką ma wtedy konsystencję?? bardziej papkowata czy jednak wodnista??

a po gerberku to chyba Grześ Magdy miał wysypkę!
ja mam kilka gerberów Jabłuszek, i jak te skończę juz nie będę kupować, jakoś Hipp bardziej do mnie przemawia i Bobovita

Kurcze nawet nie pomyślałabym, zeby skład przeczytać.
Zwracam tylko uwagę na jaki miesiąc dany słoiczek!

zebra-dzięki za odp!

Cytat:
jaka ślicznota

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:46
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:59   #1688
brombusia
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie wszystkie gerbery mają takie kwiatki w składzie, a z hippa też coś znalazłam co miało sól jodowaną w składzie, tylko to było chyba już coś z mięsem.
Więc, czytać składy i wtedy wszystko wiadomo
Ja mam taką manię, że czytam zawsze składy i na żywności i na kosmetykach, dlatego jak kupuje coś nowego, to to dłużej trwa, bo muszę skład przestudiować No i daty ważności zawsze sprawdzam
Dzisiaj jak brałam marchewkową z ryżem z hippa, to były trzy serie na półce, do 12.2010, 3.2011 i 10.2011, wiadomo wzięłam tę "najświeższą"

Ela, łyżka stołowa to taka do zupy
Tylko jak dasz 3 to będzie gęsta, mój taką doi, bo przez ten ogromniedziurowaty smoczek z TT. Na początek daj mniej, żeby Olka się nie zszokowała
A, i dziewczyny, jak wpadłam kiedyś na pomysł że zrobię kaszkę wcześniej i dałam do podgrzewacza to mi się po kilkunastu minutach zrobiła znowu rzadka Także nie polecam takiego sposobu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:18   #1689
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ale jak może być kraj niezwyciężony, skoro przez 123 lata nie było go w ogóle na mapie
hmmm... ale skoro dalej jest na mapie po tylu latach ciemiężenia to musi być niezwyciężony jednak

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
mam pytanie o zagęszczanie? tzn kilka pytań:

zielona jestem ,a chce Olce zagęszczać bo mi sie psuje w nocy
A Ty już na modyfikowanym czy jeszcze na cycu będziesz swoje zagęszczać?

Widzę ze z tymi kaszkami i zagęszczaniem to trzeba sie rozeznac porządnie w temacie... jakie smoczki, jakie rozmiary matko, a na cycu było tak prosto A nie mozna tych kaszek łyżeczką od razu dawać?

Brombi dobrze że uczulasz na to czytanie etykiet, wczoraj nabyłam co nieco i oczywiście nie sprawdziłam

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:19   #1690
domi7ks
Zakorzenienie

ja tylko na chwilke...spojrzcie jaka super mataZałącznik 3031525

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 21:20   #1691
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ale jak może być kraj niezwyciężony, skoro przez 123 lata nie było go w ogóle na mapie
Chyba że chodzi Ci o naród, ale naród i kraj to przecież nie to samo

Jeśli o ducha, to się zgodzę
oj tam czepiasz się. Ja jestem inżynierem, a nie żadnym humanistą, ale właśnie też o ducha, czy też pamięć mi chodziło, bo przecież gdyby nie to to wyzwolona Polska nigdy by się nie odrodziła

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
mam pytanie o zagęszczanie? tzn kilka pytań:

1. czym to najlepiej robić? kaszką,kleikiem??
2.jeśli kaszka to jaką????
3. Czy TT ma smoczki do takiego zagęszczonego mleka???
4. Ile się daje np na 180 ml mleka???

zielona jestem ,a chce Olce zagęszczać bo mi sie psuje w nocy
1. ja zagęszczam kaszką
2. nie wiem czy jest w Polsce - Milupa
3. daję smoczek o rozmiar większy
4. w przepisi jest podane, żeby 6 czubatych łyżek (dużych) zalać ciepłą przegotowaną wodą (130ml). Ja daję 5 łyżeczek do herbaty czubatych, zalewam 50 ml ciepłej wody i potem dopełniam do 200 ml mlekiem.

Cytat:
śliczna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 21:23   #1692
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, nie wszystkie gerbery mają takie kwiatki w składzie, a z hippa też coś znalazłam co miało sól jodowaną w składzie, tylko to było chyba już coś z mięsem.
No wlasnie polecialam posprawdzac sklady sloiczkow, a mam gerbera, bobovity i hippa i to w potrawce z ziemniaczkami i kroika hippa sol jest. Jutro dokladnie zobacze co w tych sloiczkach zapakowane jest. Dobrze ze nie kupilam hutrowo, a tylko na probe roznych firm
Stary 2010-04-14, 21:29   #1693
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
hmmm... ale skoro dalej jest na mapie po tylu latach ciemiężenia to musi być niezwyciężony jednak
Ale słowo "niezwyciężony" ma przecież inne znaczenie
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2490470

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Widzę ze z tymi kaszkami i zagęszczaniem to trzeba sie rozeznac porządnie w temacie... jakie smoczki, jakie rozmiary matko, a na cycu było tak prosto A nie mozna tych kaszek łyżeczką od razu dawać?
Można dawać łyżeczką, ale dziewczyny chcą dawać zagęszczone przed spaniem, po kąpieli wtedy łyżeczką mijało by się z celem

Stary 2010-04-14, 21:42   #1694
gucia6
Zakorzenienie

a co do słoiczków, to my dajemy hippa. Zresztą jak już ich trochę uzbieram, to sama będę gotować dla małej i wekować
Stary 2010-04-14, 22:15   #1695
kachula27
Zakorzenienie

To i ja teraz uwazniej zaczne przygladac sie skladowi słoiczkow bo szczerze mowiac to czytalam ale tak szybko szybko i nie zwrocilam uwagi na tego gerbera ,w domu mam jeszcze dwa słoiczki wiec jutro przestudiuje sklad

Milej nocki ciekawe jak moj maluszek przespi dzisiejsza nocke,druga z kolei z mlekiem zageszczonym kleikiem

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 22:44   #1696
mamrotka
Wtajemniczenie

Wciagnela moja malutka az 180 ml mleczka co jak na nia to duzo bo ostatnio jadla po 90/120ml i musze ja wziasc do siebie do lozka.
Zaczela mi od wczoraj ostro trenowac przewracanie na brzuszek z tym ze z powrotem na plecki to juz nie bardzo i boje sie ze jak sie w nocy przewroci to moze jeszcze do nieszczescia dojsc. No i szaleje w lozeczku, co chwile zmiania pozycje i w poprzek sie jakos sama kladzie A ostatnio jakos tak bylo ze polozylam ja rano okolo 8.30 do lozeczka i ona drzemala sobie to i ja skorzystalam i drzemke sobie mialam, a jak sie obudzilam 0 9tej to mala zmienila pozycje w lozeczku i nozki miala tam gdzie ja glowka klade, normalnie chodzilam sprawdzac czy drzwi mam zamkniete bo myslalam ze ktos byl jak ja spalam i sie z mala bawil i ja odwrotnie polozyl do lozeczka A minelo zaledwie 30 min. No i chyba jutro obnizymy poziom w lozeczku bo mala lapie sie za szczebelki i sie do nich podciaga i boje sie zeby mi nie fiknela z tego lozeczka Juz sie boje co to bedzie jak zacznie raczkowac, chodzic

Chyba tez przezuce sie na hippa z gerbera mam jeszcze jedna nieszczesna jazynowa ale juz malej jej nie bede dawac i chyba jakies jablka z jagodami i nie wiem czy dac czy nie
Musze poczytac o tych sloiczkach gerbera, moze to nie alergia na warzywa tylko na gerbera

No i mielismy dzis debiut bananowy, co prawda tylko lyzke jej dalam, najpierw nie wiedziala co to za dziwny smak(slodkie to jak nie wiem co), bo jabluszka to kwaskowe ale jak zalapala to tylko dawaj, zobaczymy, mam nadzieje ze zadnych niespodzianek nie bedzie, bo mam dosc juz alergii, wysypek i td.

Jeszcze wroce do herbatek, mam z bobovity jablkowa z melisa i jest strasznie slodka, czy wszystkie inne tez sa takie? Poki co to pije malutka rumianek, koperek na pierdzioszki, wode i robilam jej soczek z jablka z herbatka koperkowa ale smaka miala

Matko ale sie rozpisalam
Stary 2010-04-15, 06:26   #1697
xpressja
Zadomowienie

witam mamusie,
jestem totalnie niewyspana bo jak już pisałam dziecina mi się spsuła
na szczescie ten rozbrajający usmiech od samego rana dodaje mi jakos energii, bo nie wiem jak dałabym radę.

z tymi kleikami i zagęszczaniem mleczka, mam wileką ochotę tak zrobić żeby mała przestała się budzić tyle razy w nocy, ale jakoś się boję ( a czego, to sama nie wiem)

co do słoiczków, u nas nie było jeszcze debiutu, ale mam zamiar wystartować z hippem ewentualnie bobovitą, bardziej wymyślne dania z holle, ale gerbera bede omijać, chyba w zeszłym roku albo 2 lata temu była afera z tymi słoiczkami wiec wolę unikać...
a teraz tak jak kropka uciekam do klubu wylać żale.

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 06:41   #1698
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
No wlasnie polecialam posprawdzac sklady sloiczkow, a mam gerbera, bobovity i hippa i to w potrawce z ziemniaczkami i kroika hippa sol jest. Jutro dokladnie zobacze co w tych sloiczkach zapakowane jest. Dobrze ze nie kupilam hutrowo, a tylko na probe roznych firm
co do soli - mi (zresztą przy Izie też) Pani doktor powiedziała, ze jak gotuję zupki dla małego to mam doprawić do smaku sola i cukrem - i ja tak robię
a słoiczki u nas nie nada bo mały nie chce ich jeść - więc teraz gotuję swoje i zjada - własnie zaczełam mu dawac mięsko
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 07:11   #1699
brombusia
Zakorzenienie

Witam
Dzisiaj obudziłam się pierwsza, przed moim pierworodnym, co się juz dawno nie zdarzyło

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
co do soli - mi (zresztą przy Izie też) Pani doktor powiedziała, ze jak gotuję zupki dla małego to mam doprawić do smaku sola i cukrem - i ja tak robię

http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html

Mój pediatra twierdzi zgoła inaczej i jak ostatnio ugotowałam dla Filusia zupkę, to nie soliłam ani nie słodziłam, dodałam tylko łyżeczkę oliwy z oliwek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-15, 07:19   #1700
DiTu77
Zakorzenienie

Właśnie idę na spotkanie z szefem w sprawie powrotu do pracy - trzymajcie kciuki...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 07:31   #1701
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Właśnie idę na spotkanie z szefem w sprawie powrotu do pracy - trzymajcie kciuki...
ditu... trzymam z całej siły, bo dzisiaj czeka mnie taka sama " przyjemność"

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 07:42   #1702
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Oglądam tv i na sofie obok mnie położyłam Młodego, tak się bawił ładnie i nawet nie pisknął Stwierdziłam, że chyba już jest śpiący bo się nieco melancholijny zrobił i zaniosłam go do łóżeczka, zasnął bez marudzenia. Nie wiem, czy mam się cieszyć że dzisiaj taki grzeczny czy bać, że to może być cisza przed burzą

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Widziałyście to?
http://www.tvn24.pl/-1,1652190,0,1,t...wiadomosc.html

Stary 2010-04-15, 08:26   #1703
bogus85
Raczkowanie

Martwie się, bo w niedzielę i poniedziałek dałam małemu tą kaszę ryżową (albo kleik-nie wiem czym to się różni) jedna łyżka na pięć łyżek mleka modyfikowanego, tak kazał lekarz, no i od dwóch dni nie było kupki, a zawsze robił 2-3. Brzuszek nie jest twardy, ale mały jest ciągle zły, jęczy i chce być na rękach, nie chce się bawić, jest śpiący, ale co zaśnie, to się po max 10 min wybudza. No i w nocy się budził co godzine. Jestem zmęczona do potęgi n-tej, ale najbardziej żal mi jego. Dziś mu nie dałam tego, a w przyszłości to będe robić na moim mleku. Mam nadzieje, że do jutra będzie mu lepiej.

Co do filmiku, to przecież można dźwięk zmontować i dodać jakąś inną ścieżke dźwiękową.

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 08:45   #1704
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej dziewczynki

maly przespal dzisiaj ladnie cal noc pierwszy raz od dluuuugiego czasu...

Mialam energie dzisiaj, ale mama wyssala ze mnie wszystko i nie mam na nic juz sily...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:22   #1705
kachula27
Zakorzenienie

My tez po pieknej nocy ,aly oczywiscie obudzil sie o 5,30 na żarełko,dostał mleka i spal dalej razem z mamusia do 9
Kurcze to zageszczenie kelikiem u nas nic nie daje bo maly spi tak samo ,moze za mało mu tego daje bo na 210 ml mleka daje dwie łyzeczki kleiku

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:48   #1706
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ela o to samo chciałam zapytać, bo też zielona jestem

Kupiłam dziś kaszkę mleczną manną z Nestle (od 4 miesiąca, zawiera gluten) No i w składzie ma mleko modyfikowane następne, czyli takie które daje się niby od 6 miesiąca i rozrabia się to z wodą (5 łyżek stołowych na 150 ml) Sama nie wiem co z tym zrobić...
ja tez taka mam i na razie nie uzywam, tż kupił ją przez pomylke... poczekam az Blancik skonczy 6 miesiecy, to juz niedlugo przeciez

Cytat:
Oleńka cudowna i slicznie ją wystroilas na chrzciny wszystkie Oleńki są śliczne DDDD

Cytat:
z Lamaze,prawda?? chyba ja widzialam na all kiedyś... No ale Blanka ma tą z Muz Pony, drugą taką raczej jak kocyk z chicco i chyba jej wystarczy, bo nie jest fanką szaleństw na macie jak np. Andre a szkoda, miałabym spokój... za to bardzo lubi siedziec w bloomie jak ja np. coś robie w kuchni, albo sie pindruje w lazience heh patrzy cala zaintrygowana co ta mamuska robi
Cytat:
trzymamy mocno kciuki )
Cytat:
wow.. niezłe. Mnie w tej tragedii najbardziej przeraza to w jaki sposób Ci ludzie zginęli... przecież w środku było 1000stopni... wiem,że trwało to chwilę, no ale.... koszmar...

ale miałam dzis sen! Śniła mi się katarinai jakieś wspólne wakacje... ale bardzo byłam o nią zazdrosna, bo sie podobala mojemu tż i była taaaaaaka szczupła, a ja miałam taki ogromniasty brzuchol jakbym była w 9mcu ciąży, a wcale nie byłam... co za głupoty...

Dziś moja babcia przyjezdza do Blanki,a my wychodzimy mielismy do kina, ale nie ma na co, wiec po prostu wychodzimy gdzieś, gdziekolwiek

Konspi, kupiłam buty Jak zrobie fotke to wkleje, za 230zł - 10% rabatu, włoskiej firmy Via Roma, beżowo-brązowe, peep toe z kokardka na pięcie i torebke do kompletu i zakochalam sie w balerinach jeszcze, bezowe, zamszowe z kwiatem takim pieknym.. ale 250zl.. no to rabat 10% i i tak 225 za baleriny... no coz, moze tż o nie zmolestuje
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:49   #1707
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Jaka ona sliczna! A jaka smieszka

Cytat:
Faaaaajna

Cytat:

Cytat:
Co do fotek, to nie chce mi się robić, krzesełko takie
Podoba mi sie Filus zadowolony?

Cytat:
1. To zależy co dziecku podejdzie, ja mam w domu kleik kukurydziany, kleik ryżowy, kaszkę ryżową z jabłkami, brzoskwiniami i z bananami Dopiero bananowa Filusiowi podeszła

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Kareninko jetem.. czytam co piszecie ale nie umiem jakos nic sensownego pweidziec wiec siedze cicho..
Odezwij sie, bo my tesknimy...

Wiecie, co raz mniej podoba mi sie atmosfera wokol tej tragedii z soboty....

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-04-15 o 09:54
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:58   #1708
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Mój pediatra twierdzi zgoła inaczej i jak ostatnio ugotowałam dla Filusia zupkę, to nie soliłam ani nie słodziłam, dodałam tylko łyżeczkę oliwy z oliwek.
co lekarz to opinia

Cytat:

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

podzielam Twoje zdanie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:59   #1709
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
ditu... trzymam z całej siły, bo dzisiaj czeka mnie taka sama " przyjemność"
: kciuki:

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 09:59   #1710
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Mnie też

Te protesty w związku z miejscem pochówku mogliby sobie darować.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości