|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
Mojej koleżanki córeczka urodziłą się z taką czerwoną plamką na czole i zeszła jej w 2 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
ślicznotka
![]() u nas szyja normalna, nie zauważyłam zaczerwienienia ani podrażnienia żadnego. TU można zobaczyć śmiejącą się Ewcię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dermatolog mi nic nie powiedziała, nie zdiagnozowała tylko przepisała sterydy o których pisałam również ..no i nic nie zeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza szyjka różnie.Raz czerwona raz normalna i nie wiem od czego zależy bo ciepła już u nas nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tzn jest normalna a fałdeczki są malutkie , czasami widziałam tam na zgieciach takie lekko różowe ale to pewnie od potu no i cieżko sie tam dostac ![]() małej jak mleczko zleci na szyjke to nie daje rady czasami sie tam dostac żeby to powycierac , jak juz sie dostane to zasypką posmaruje i jest ok. mała śliczności ![]()
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka ma jedną fałdkę i czasami ma takie lekkie zaróżowienie ![]() Jaka mała zakupiara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Wtajemniczenie
|
A tak wogóle...to ...heh aż mi się śmiać z bezsilności chce..bo poczytałam sobie o plamie mongolskiej, którą mała ma na pupie..Wygląda to jakby miała wielkiego siniaka...no i ..to zostaje ponoć na całe życie..Niedość że białe plamy to jeszcze niebieska pupa..ładnego kolorowego mam dzieciaczka heh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() djerba malutka po prostu superasna ![]() u nas na szyjce czasem zaczerwienienia sa, ale posypuje talkiem i jest lepiej, tak samo miedzy paluszkami u nog
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Im mniejszy rozrzut wagi tym lepiej, bardziej dopasowane do dziecka. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ___________ Nie mogę się wykąpać. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teoretycznie marchew i japco są najmniej uczulające. A z drugiej strony nikt nie wspomina, że oba te produkty uczulają na równi z białkiem krowim. Jako, że moja córa źle reagowała na japco i marchew, zaczęłam czytać o tym, i naprawdę mnóstwo dzieciaków jest uczulonych. Więc naprawdę nie wiem, czemu akurat to tak się poleca na początek? A można by takiego bananka na przykład - nic nas nie uczulił, smaczny. ZNACZNIE mniej uczulający jest ziemniak, więc ja jak tylko zobaczyłam uczulenie dałam małej dynię z ziemniakiem (dynia też nieuczulająca, NIGDY nie spotkałam się z uczuleniem, w necie też nikt taki się nie znalazł). I wg mnie wcale nie powinno zaczynać się od marchwi/jabłka, a właśnie od czegoś mniej uczulającego typu dynia/ziemniak/banan. Nie podawałam soków żadnych, tylko słoiczki. Najpierw podaję 1/4 słoiczka, a jeśli jest ok, to kolejny dzień leci 1/3 słoiczka. Jeśli jest uczulenie, to tak jak u nas było - małą wysypywało już w ten sam dzień, zresztą też tak wszędzie czytałam - bardzo rzadko uczulenie występuje po kilku dniach. Jeśli masz sok - rozcieńcz go z wodą, pół na pół. Te soki mimo wszystko są słodkie. UWAGA! czytajcie bardzo uważnie to, co podane w składzie na słoiczkach - sporo z nich zawiera mleko/śmietanę/masło, a np. dzieci ze skazą nie powinny tego jeść. I to są różnice między firmami - ziemniak ze szpinakiem BOBOVITY nie zawiera, ale już HIPPa owszem. To samo jest z sokiem jabłkowym - Agu uczulił właśnie w ziemniakach i szpinaku, mimo, iż tego soku niewiele tam raczej. Cytat:
Ewcia bomba ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I co zrobiłaś? ![]() Dziękujemy z mężem za wszystkie życzenia ![]() Dzisiaj małżon z Agu pilnie ćwiczył brzucholeżenie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas dzisiaj jakaś masakra, po jedzeniu było ok mała gadała śmiała się a potem marud i nie dawała się uśpić, bodźce ograniczałam i nic. A jak już usnęła to spała długo. Teraz wieczorem poszła spać bez pomocy sama i nie wiem o co chodzi?? Wydaje mi się że zęby jej iść będą ![]() ![]()
![]() |
#1722 |
Zadomowienie
|
hej,
u nas szyjka czasami czerwona w faldkach, ktorych moja kluska troche ma. Na szczescie zadnych odparzen do tej pory nie bylo. Krzeselko kupilam i polecam takie: BabyDan Blanka w BabyDan Idealnie sprawdza sie w malych mieszkaniach-krzeselko wsuwa sie pod stol, dzieki czemu nie zabiera miejsca w kuchni/jadalni. Nadaje sie zarowno dla niemowlaka (siedzacego) jak i dziecka kilkuletniego czy osoby doroslej (do 100kg udzwignie ;P). Ma pelna regulacje polozenia siedzenia, podnozka, palak zabezpieczajacy przed wypadnieciem jest zdejmowany. Dziecko siedzi przy stole na takiej samej wysokosci jak dorosly ![]() Fotelik samochodowy Maxi Cosi Priori - jest ok, mamy po starszej corce. Pewnie za jakies 2-3 mce sie przesiadziemy bo mlody juz teraz ma ciasnawo w swoim Cabrio:P Wazy 8 kg. Mam dzis serdecznie dosc swoich dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ewcia ![]() Cytat:
A krzesełko podoba mi się takie: http://allegro.pl/4baby-fruity-krzes...225771140.html lub takie jak bianka wkleiła- tyle, że te biankowe troszkę drogie jak dla mnie. ![]() Cytat:
w pierwszy dniu poszło 1/3 słoiczka. ![]() Cytat:
![]() Bo ten pierwszy nie "kładzie się". Cytat:
Shadee ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22167625] Dzisiaj małżon z Agu pilnie ćwiczył brzucholeżenie ![]() ![]() a czym Cię tak dopaliły? szaja, nie zacytowało mi Ciebie. Agatka ma piękne oczęta! ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-09-19 o 19:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22167625]
Kochana, moja córa też jest wyjątkowa - ma włoski na uszach ![]() ![]() Dzisiaj małżon z Agu pilnie ćwiczył brzucholeżenie ![]() może jest elfem? ![]() ależ piękne oczęta ![]() Lea - czyli zaciskam zęby i próbuję to przetrwać, oby to już nie trwało długo. filmik jest z 15 września. dziś śmiech Ewci wg. mojego małża brzmiał jak odpalanie starego malucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Znow mnie troche nie było, ale mam nie lada problem z moją córa - od jakiegos tygodnia nie chce jesc ![]() ![]() ![]() ![]() Wasze dzieciaczki śliczne ![]() ![]() ![]() Nad krzeselkiem jeszcze nie myslałam, ale to co Bianka wkleiła super ![]() ![]() Co do opryszczki to ja juz miałam 2 razy - uważałam, żeby nie całować małej i wszystko było ok. Ale tez miałam stracha zeby jej nie zarazić ![]() A teraz jestem przeziebiona - gardło całe zawalone i katar ![]() ![]() U nas fałdki szyjne są ![]() Kropka - czytałam, że martwisz sie ze Daniel po jedzeniu przekreca sie na brzuch. Ja pytałam pediatrę, ile trzeba odczekać po jedzeniu, żeby polozyc na brzuchu, a ona na to że nie trzeba nic odczekiwac i najlepiej klasc od razu a szczegolnie jak dziecku sie nie odbije. Ja tak robie i rzadko kiedy nam sie ulewa. A odbija pieknie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1727 | |||||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22154454]Bryyyyyyyy
Wróciliśmy o północy, lekko padnięta jestem, na szczęście małżon ma tydzień urlopu. A dzisiaj 1 rocznicę ślubu mamy [/QUOTE] Gratuluję!!My papierówke mamy w październiku ![]() Cytat:
![]() a z espumisanem miałam tak samo.. ![]() ![]() ![]() mój adaś tez cudnie trzyma główkę, a z leżenia na plecach nie podciaga sie ani ciut ciut..podobno przyjdzie to z czasem.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja czekam z utęsknieniem na "za tydzień" jakby to miało zakończyć wszystkie problemy...eh ![]() Cytat:
![]() gratuluję osiągnięć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A adamowa szyja wygląda ładnie, choc w zagłębieniach ma różowawe kreski czy cos podobnego ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22167625] No przestać słonko, nie masz wpływu na to, czy dziecko zarazisz czy nie Idzie zima, pewnie każda katar będzie miała, nasze dzieci również. Czy tam opryszczkę czy co. Kochana, moja córa też jest wyjątkowa - ma włoski na uszach Nie meszek, tylko normalnie włoski na górze uszu Ja znam Ja taka byłam Jako dziecko byłam taką małą damą raczej Dzisiaj małżon z Agu pilnie ćwiczył brzucholeżenie Efekty:[/QUOTE] Opryszczkę ja też miałam i nawet całowałam przez zapomnienie...nic sie nie wykluło ![]() Adam tez ma włoski na górze uszu ![]() Ja tez byłam damulką za młodu- grzeczna, spokojna.. ![]() Agatka bomba i to spojrzenie ![]() a moje dziecko jest zmienne jak pogoda... wczoraj anioł, dziś trochę mniej anielski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miłej nocki baby ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kusuj sie - jak to sie mowi w Norwegii (czyli miej przyjemnosc ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22167625] No przestać słonko, nie masz wpływu na to, czy dziecko zarazisz czy nie ![]() Dzisiaj małżon z Agu pilnie ćwiczył brzucholeżenie ![]() ![]() ![]() ![]() Agu ma takie oczka, ze moglabym w nich utonac!! ![]() oj, musialy rozrabiac dobrze ![]() Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ale jak ulewa to rzeczywiście nie jest dobra pozycja dla niej po jedzeniu ![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuję ![]() z tym ze ja mama cycowa jestem a słoiczków jeszcze nie podaję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Rozeznanie
|
djerba i szaja córeczki śliczne
![]() margo jak znajdziesz przyczynę albo jeszcze lepiej jak poradzić sobie z tymi cyrkami przy jedzeniu to podziel się ok? ![]() ![]() ![]() ja jako dziecko też byłam bardzo grzeczna i strasznie nie lubiłam się brudzić ![]() ![]() dobranoc
#1731 | |||
Zakorzenienie
|
Wczoraj mi koleżanka dziecko uśpiła i niestety dziś już na nogach jestem. Sprzątałam po kąpieli, przygotowywałam porcje mleka, a ta się nim zajmowała. Niestety wzięła na kolana i tak bujała, że usnął po 18ej. Efekt - koniec nocki przed 5. :/
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22167625] Teoretycznie marchew i japco są najmniej uczulające. A z drugiej strony nikt nie wspomina, że oba te produkty uczulają na równi z białkiem krowim. Jako, że moja córa źle reagowała na japco i marchew, zaczęłam czytać o tym, i naprawdę mnóstwo dzieciaków jest uczulonych. Więc naprawdę nie wiem, czemu akurat to tak się poleca na początek? A można by takiego bananka na przykład - nic nas nie uczulił, smaczny. Ja znam ![]() ![]() ![]() I co zrobiłaś? ![]() Dzisiaj małżon z Agu pilnie ćwiczył brzucholeżenie ![]() A bo zaleca się podanie owocu, a my podajemy słoiki. Jak pytam znajomych, których dzieci słoików nie jadły to jakoś żadne na marchew uczulenia nie ma. ![]() No i co z Ciebie wyrosło? ![]() ![]() Wykąpałam się w dwie minuty. ![]() Piknie. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Konto usunięte
|
No teraz prócz podrapanego nosa
![]() ![]() Jedziemy dzisiaj do Krakowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22174336]No teraz prócz podrapanego nosa
![]() ![]() Jedziemy dzisiaj do Krakowa ![]() ![]() Milego dnia w Krakowie ![]() Cytat:
![]() no wlasnie, jak wyciskalam soczek z marchewki przeze mnie obranej to maly nie mial sladu wysypki ========================= ===== Maluch siedzi na dole i bawi sie panelem interaktywnym, ale zaczyna buczec, ide do marudy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |||||
Zakorzenienie
|
Mnie też się podoba.
Cena już mniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Shadee, śliczności ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22167625] Kochana, moja córa też jest wyjątkowa - ma włoski na uszach ![]() ![]() Dzisiaj małżon z Agu pilnie ćwiczył brzucholeżenie ![]() Jak ryś ![]() Pięknie ![]() Śliczne ma oczy ![]() Cytat:
Oj, a co się stało? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22174336]No teraz prócz podrapanego nosa ![]() ![]() Jedziemy dzisiaj do Krakowa ![]() ![]() Co jej zrobiłaś na nosku? ![]() Super! margo, Fajnie się Ewcia śmieje ![]() Moja jeszcze nie chce tak ![]() Dzień dobry. Oj nocki u nas ostatnio kiepskie, a już było tak fajnie, jedna pobudka. Za dobrze miałam ![]() Wczoraj pojechaliśmy do lasu i znowu nazbieraliśmy trochę grzybów. W kuchni suszą się 2 długie sznury ![]() Podałam Luizie zmiksowaną śliwkę z bananem i winogronem i nic jej nie było ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-20 o 07:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
od rana ten sam cyrk, nerwy mi przed chwilą puściły i teraz jestem podwójnie zła
![]() nie wiem czy jest na to jakaś rada, też czekam, aż będzie "za tydzień". może jakieś usg brzuszka byłoby potrzebne? w środę pogadam z pediatrą. najgorsze jest to, że nie umiem sobie przypomnić, kiedy dokładnie to się zaczęło. na pewno czwartek był ok, bo byłam sama z Ewcią i dzień nam fajnie minął. od piątku już małż pomagał walczyć, ale nie pamiętem co i jak było przed czwartkiem... nie umiem też określić momentu odstawienia espumisanu na dzien, ale telepie mi się w głowie myśl, że to było co najmniej tydzień wcześniej niż te akcje... z pozytywnych niusów: Ewcia się dziś sama po raz pierwszy odwróciła z brzuszka na plecki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() szyjka Róży w fałdkach różówa, latem bylo male odparzenie ale myję kilka razy dziennie wacikiem mokrym zeby to ulane mleczko i kurz wydobyc i tyle [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22167625] Dzisiaj małżon z Agu pilnie ćwiczył brzucholeżenie ![]() booooszzzzzzz jakie włosy gęste a jakie oczyyyyyyyyyyyyy ![]() u nas nocka faaajana ![]() Róża poszla spac o 21 wstala na jedzenie o 5 ![]() ![]() dziekujemy za gratki ![]() wiecie co,m tak piszecie o tym rozszerzaniu diety ze wasze dzieciaczki juz jedza słoiczki, i takie tam i snilo mi sie ze dawalam Róży marchewkę, ze najpierw ja gotowalam, przecierałam przez sitko.. napracowalam sie a ona nie chciala jesc! aha, Róża tez ma włosiska na uszach, do tego na ramionach i na plecach, zaraz po urodzeniu byla cala owłosiona na czarno, łącznie z twarzą.. wyglądała jak małpeczka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zadomowienie
|
CZeść dziewczyny!
Znów poniedziałek i znów tyranie: z młoda do szkoły i z powrotem, potem krzątanie i spowotem do szkoły. I tak od 6. ![]() W górach było fajnie, chyba za trydzien spróbujemy z TZ-tem zamknąć sezon na Śnieżce. Jak nie damy rady, to wrócimy. Zimno w tym Karpaczu jak neiw iem, mieszkamy tylko 15 km odeń, a tam duzo zimniej. Młody miał chyba wczoraj troszkę za dużo wrazeń, bo w nocy się obudził i zaczął piszczec po swojemu, eni mógł zasnac, tylko bawic sie chciał. Teraz tez piszczy. ![]() Co do słoiczków: ja daje juz tylko sporadycznie, bo było - niestety - uczulenie. I to raczej nie marchewka tam uczula i jabłko tylko ta cholerna witamina C. Poza tym, dziewczyny, zawartosc tych słoiczków ma zupełnie inny smak niż 'prawdziwe" produkty. Patrzyłam ostatnio na etykietę szpinaku z iemniakami hippa. Tam dodaja mleko krowie niemodyfikowane! Dlatego teraz wszystko robię sama, nie do konca wierze tym producentom. Mój młody dostał wysypkę od słoiczkowej zupki jarzynowej. Taką samą mu zrobiłam sama - te same składniki - i nic mu nie było. Wiec olałam i teraz wszystko sama robię. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-09-20 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyny!
![]() Dziś wróciliśmy do domu. Weekend udał się wyśmienicie. Boguś już sam obraca się z plecków na brzuszek w obie strony. Na spacerach potrafił przespać ciągiem 2 godzinki a w nocy budził się dopiero o 4 nad ranem. Jednak tam powietrze jest inne, na pewno o wiele lepsze. Teraz zmykam doczytać co tam słychać u Was. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-09-20 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22174336]
Jedziemy dzisiaj do Krakowa ![]() Ale Ci fajnie. ![]() Ale on jest najtańszy z tych dobrych. ![]() Jane 900zł, Maxi Cosi ponad 1500zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Kuurde, współczuje Wam że Wasze dzieciaczki mają tak uczulenia na słoiczkowe dania.
Moja na szczęście na razie(tfu tfu) nic nie ma.. Wydaje mi się ze będzie 'bezproblemowa' jeżeli chodzi o jedzenie. Bo skoro podczas karmienia piersią jadałam kebaby, pizze i karkowe z grilla i jej nic nie było ![]() Noo ale zobaczymy jak dalej będzie.. ![]() Wczoraj znów podałam zupkę jarzynową tą hippowską. i zjadła bez mrugnięcia, jęknięcia.. ![]() Muszę iść do babci po dynię i zagotuje jej dynie z ziemniaczkiem, zawekuje. i za darmo będzie miala obiadzik ![]() Mam też zamiar zrobić krem z cukinii bo tez babcia cukinie ma, ale na razie tak malutko, na próbę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.