![]() |
#1711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1712 |
Rozeznanie
|
Cześć!
ja mało piszę, bo mam męża w domu ![]() Bartek wczoraj się przewrócił i zdarł kolanko i dłoń od wewnętrznej strony... chodzi biedny taki poszkodowany jakby nie wiem co mu się stało, trzyma tą rączkę ciągle przy sobie i nie da dotknąć, a pojechałam z nim do cioci pielęgniarki, żeby zobaczyła, czy tam się nic nie dzieje, to krzyczał jak szalony i nie dał się dotknąć... nawet plasterki z Muminkami nie pomogły ![]() Karola ja też nie raz, jak dzieciaki nie chcą jeść to po prostu olewam sprawę i nie wciskam... tylko picie im podstawiam.. i zazwyczaj sami głodnieją... może czasami dzieci mają takie etapy i mają mniejszy apetyt... No i dostałam @ ![]() Czekam aż mi się zmywarka wyłączy i biorę się za smażenie piersi w sosiku... Chłopaki śpią, tż razem z nimi, a jak wstaną to jedziemy do teściów na plotki ![]() Miłego Wieczoru w piątek 13tego ![]()
![]() |
#1713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bartusiowi napewno się wszystko zagoi ![]() ![]() Córka nie tyje od 2,5 roku ale przez pewien czas miała bardzo dobry apetyt (skutek uboczny leków przeciwalergicznych:brzyd al ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
Drogie dziewczęta!
![]() ![]() ![]() Pytania są tzw. "testowe", zamknięte, więc powinno się Wam w miarę sprawnie na nie odpowiadać, mimo iż jest ich 46 ![]() ![]() Oto link do ankiety: http:// moje- ankiety. pl/respond-10310.html (trzeba usunąć spacje) Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu Wizażu tym ogłoszeniem, jeśli tak proszę o jakąś podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co tu takie pustki?? Ja sobie pomalowałam paznokcie na miętowo ![]()
![]() |
![]() |
#1716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem z Wami, podczytuję Was na bieżąco.... Dziś byłam z dziećmi na zakupach, każdy dostał po parze sandałów i na spółkę zabawkę - lodziarnie Play Doh ( chyba tak to się pisze) Tak się bawili, że dopiero poszli spać ![]() Ja kończę piwko i zaraz spadam do wyrka.... Kolorowych snów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
Mam dylemat-od czerwca idę do pracy a mały pójdzie (chyba) od września do złobka. No i przez te 2,5 m-ca ktoś musi sie nim zająć-będzie to teściowa i moja mama. Ale moja mama chce małego zawieżć na tydzień do prababci. Nie wiem jak jej powiedzieć,że nie chcę by jechał- ona mi go rozwydrzy-będzie go nosić i bujać ![]() ![]() Nie wiem jak jej powiedzieć,że nie chce by wywoziła moje dzieci. Dla niej to normalne bo ona swoje dzieci "sprzedawała " na wieś na całe wakacje. A ja nie chcę po prostu by mi je rozwydrzyła. Zajmowała się moim siostrzeńcem i łobuz z niego jest bo babcia ustępowała mu we wszystkim-teraz nie ma oporów włazić na stół, majstrować przy kuchence i przyciskać wszelkie przyciski na sprzęcie... Najchętniej to bym wogóle jej nie dawała dzieci pod opiekę, ale teściowa jest wiekowa i nie da sobie rady z dwójką, poza tym może jej po prostu zabraknąć i wtedy będę zmuszona do korzystania z pomocy mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas całą noc padało, a wczoraj wieczorem była taka piękna pogoda, że byłam pewna, że i dziś tak będzie... a tu kropi i kropi... Ja też mam dylemat, ale to w klubie ![]() Miłej niedzieli!
![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
Karolina myślę że Farhh ma rację, może porozmawiaj z mamą, powiedz jej, że nie chcesz, żeby jechała z dziećmi, powiedz to delikatnie a potem może zwal winę na to, że nie chcesz się z nimi rozdzielać na tak długo
![]() U nas pogoda też się niestety popsuła, a szkoda bo dzisiaj mam absolutorium i sukienkę z krótkim rękawkiem ![]() ![]()
![]() |
#1720 |
Rozeznanie
|
Nosz kurde.... Bartek ma katar i kicha....
![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz czerwiec, więc mam nadzieję, że na urlopie się nie pochorują, bo chyba się pochlastam... Ale za Boga nie wiem, skąd mu się ten katar wziął... albo się zaraził od kogoś, ale nie przypominam sobie, żeby bawił się z zakatarzonym dzieckiem... albo się spocił podczas zabawy i go przewiało ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1721 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to bym nie wytrzymała dnia bez mojej córci a co dopiero tydzień, więc myślę tak jak marejta żeby powiedzieć że nie chcesz na tak długo się rodzielać z dziećmi.
![]() |
![]() |
#1722 |
Rozeznanie
|
Zapraszam do klubu!!!
![]() ![]()
![]() |
#1723 | |||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() No nie, ale pogoda.... do doopy ![]() ![]() Cytat:
![]() Lodziarnią bawią się już od samego rana, jak tylko wstali to już przy niej jedli śniadanie ![]() Na reklamie więcej ciastoliny leci do kubeczków ![]() Dziś niestety już do pracy na 19, zawsze wolne mam soboty .... ![]() Cytat:
![]() Życzę przyjemnej uroczystości ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Rozeznanie
|
Helloł!
jest tu ktoś??? Moje dzieci już śpią... a ja zrobiłam sobie herbatkę i czekam do północy na męża ![]()
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Ale tu cisza! Gdzie się wszystkie podziałyście?? ![]() Farahh mam nadzieję że dylemat rozwiązany ![]() Bartuś wyzdrowiał ![]() Moja niunia właśnie śpi więc ja się biorę za sprzątanie no i później za jakiś obiadek... Strasznie marudna ostatnio - nie wiem może znów ząbki ![]()
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Zaszczepiłam dziś małego. Miał drugą dawkę: 3 ukłucia bo szczepię państwowymi szczepionkami. Troszkę pokrzyczał i zasnął
![]() ![]() Obiadek mam z wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() Za miesiąc wracam do pracy ![]() ![]() Mam taki sam dylemat co z córką: teściowa pilnuje dziecka tylko pod taki względem by było najedzone,suche i by mu się krzywda nie stała. Nie bawi, nie rozwija bo jest zdania,że wszystko w swoim czasie ( jej syn nie umiał mówić w wieku 4 lat!). Za to moja mama cały czas bawi się z dzieckiem, ćwiczy ale tak przesadnie,że po wizycie u niej dziecko trzeba dłłługo uspokajać bo jest przestymulowane-miało za dużo wrażeń jak na jego delikatny umysł. Echh... pewnie nie powinnam narzekać skoro mam dwie babcie do pomocy przy wnukach... Chciałabym zostać z dziećmi ale kredyty same sie nie spłacą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
Karolina nie łatwy wybór przed tobą, a nie może być tak, że kilka dni mały będzie u mamy a kilka u teściowej, wtedy będzie miał wyrównane wrażenia i formę rozwoju
![]() ![]()
![]() |
#1728 |
BAN stały
|
U mnie na szczęście nie było takiego dylematu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się pracuje przez te 8 godzin, potem trzeba zrobić jakiś objad, coś posprzatać to ile tego czasu zostanie dla dziecka? I przez ten czas niech mama z dzieckiem potańczy, pośpiewa, zrobi gimnastykę, nauczy zachowan społecznych... Dla mnie to niewykonalne, szczególnie,że ja nie umiem bawić się z dzieckiem ![]() Wiem,że w żłobku są obcy ludzie ale jak babcie i tak nie stosują się do naszych zalece to łatwiej to zaakceptować jak obcy ludzie się do nich nie stosują ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
BAN stały
|
Niestety u mnie w miejscowości nie ma żłobka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Rozeznanie
|
No! Bartek dwa dni i śladu nie ma po katarze, a Adaś dzisiaj wstał z katarem po pas... w nocy się męczył, mało co spał, nie mógł oddychać przez nosek... dzisiaj od rana walczę, no i chyba jest lepiej... modlę się tylko, żeby obturacja się nie wdała, zapalenie oskrzeli itd...
![]() ![]() ![]() co za okres... no ale mam nadzieję, że szybko minie i jak się zaczną konkretne wakacje to i choroby pójdą na urlop ![]() idę kąpać dzieci i usypiać.. wieczorem zajrzę ![]()
![]() |
#1732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1733 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Dziewczyny gdzie się podziałyście?! Zmieniłyście forum, czy co?! Koralik, Kamila, Ciaputka, Karola!!!! Co u Was?? Ja chyba mam zapalenie gardła.. rano wstałam to mnie tak bolało, ledwo ślinę mogłam łykać, teraz trochę lepiej, ale mnie drapie... muszę sobie jeszcze oprócz tego tantum verde, jakieś tabletki do ssania skombinować... męża mam w domu, ale po nocce, więc śpi... Adaś w nocy pięknie spał, oddychał przez nosek, więc nie chcę zapeszać, ale może uda nam się wyjść z tego kataru cało ![]() Dzisiaj gotuję zupę buraczkową z makaronem ![]() No to miłego Dnia!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | ||||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Jestem po kilku dniach nieobecności, u mnie mały przeziębił się w piątek, bolało go gardło i dostał katar, taki że przez dwa dni nie mógł prawie oddychać, nawet inhalacje, kroplenie i dmuchanie nosa niewiele pomagało ![]() ![]() ![]() Na szczęście dziś czujemy się w miarę ok i w końcu wyciągnę małego na dłuższy spacer ![]() ![]() ~~~~ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- ~~~~ Cytat:
![]() Mój mały też uwielbia wszystkie tego typu zabawki, ma całe pudło ciastolin, piaskolin i piankolin, już nie mam gdzie trzymać tych wszystkich zestawów ![]() ![]() ~~~~ Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja póki co walczę z babciami, żeby mi nie mówiły do dziecka po "dzieciowemu" tylko normalnie. Wprawdzie moja mała jeszcze nie mówi, ale wole żeby się osłuchała z poprawnym mówieniem, a nie takim dziamdzianiem, które doprowadza mnie do szewskiej pasji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A skąd Was te katary tak dopadają ![]() Życzę wszystkim udanego dnia! Ja się biorę za jakąś robotę, bo Ewkę zabrali mi na spacer ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
Farahh właśnie tez sie zastanawiałam gdzie się podziała Kamilka bo dawno jej u nas nie było
![]()
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może w końcu do nich dotrze to co mówię ![]()
![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Ja też z katarem i bolącym gardłem
![]() Babcie są niereformowalne ![]() Wczoraj byłam u mamy na grilu i tz wściekł się tam niesamowicie- napiszę w klubie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() U mnie przepiękna pogoda za oknem ![]() ~~~~ Dziewczyny napisałam pewną propozycję na klubie ![]() ~~~~ Karolinko odpisałam na klubie i życzę zdrówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Rozeznanie
|
Witajcie!!!!
Jestem, jestem.... czytam Was i zaglądam, ale czasu mam malutko.... czy on się kurczy czy jak ? U nas wszystko ok, dzieci odpukać zdrowe, my też, pracy nie brakuje.... ![]() Życzę wszystkim zdrówka!!!!!!! Moje dzieci mimo, że nie chodziły do żłobka to też szybko chodziły, mówiły, bawić się też potrafią z innymi, szybko nawiązują kontakty ![]() ![]() Zaraz spadam do pracy.... Miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.