![]() |
#1711 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapraszaliśmy ponad 100 potwierdzonych mamy 70 8 odmówiło
![]() |
![]() |
#1713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zapraszam szefową bo pracuję w szkole no i tylko na sam ślub zapraszamy 160, a kucharce podaliśmy ze ma szykować na 140, a pewnych osób że przyjdzie już mamy ok 80 mimo że termin potwierdzenia to 17 czerwca Cytat:
![]() u mnie wszystko stoi w miejscu bo jakoś natchnienia nie mam na załatwianie czegokolwiek mimo że zostało tylko 58 dni
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2012-05-09 o 20:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zaproszeń, to w porównaniu ze mną czekasz wieki!!! Ja zamówiłam i zapłaciłam za zaproszenia we wtorek wieczorem, wysyłając im od razu wypełniony formularz, na następny dzień przed południem dostałam projekt, poprawiłam jedną rzecz i zaakceptowałam, i ku mojemu OGROMNEMU zdziwieniu we czwartek pojawił się u mnie listonosz z przesyłką. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
@Magnolia777
No właśnie ostatnio skłaniam się bardziej ku fioletowym. Tak naprawdę to białych butów, po za ślubem, więcej nie założę. Muszę przejść się po sklepach i poszukać ![]() Chyba napiszę maila do tej firmy od zaproszeń, bo faktycznie długo coś im idzie ta robota. Co do zapraszania szefów, znajomych z pracy etc. My byliśmy w byłej pracy TŻ w Polsce (teraz pracuje w Anglii i raczej stąd nikt nie przyjedzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | |
Rozeznanie
|
Dancing_Lady
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do zaproszeń to moje niby miała byc do 10 dni maks - moja15 dnień nie wytrzymałam zadzwoniła i firma udaje że nie potwierdziłam im projektu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
witam!
ja też ślubuje 7.07.2012 i też mam problem z zaproszeniami :/ Gościu nie odbiera tel. a może Wy mi pomożecie, wysłali mi formularz do wypełnienia jakie zapr. mają być, ok, tylko nie wiem czy nie będą mi robić problemu, bo część bym chciała tylko do kościoła, jak mam to adnotacje umieścić w tym formularzu?A on jest jednorazowy, nie da się póżniej poprawić :/ k....już żałuje, że u tego gościa je zamówiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
ja nie pracuję więc nie mam problemu ale TZ od siebie z pracy też nikogo nie zaprasza... pomimo że pracuje 1,5 roku... jego kolega hajta się za 2 tyg i też nikogo nie zapraszał
![]()
![]() |
#1719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak wygląda Twój formularz, ale najpierw wypełniłabym wszystko po kolei, czyli teksty jakie mają być na zaproszeniu, czcionki, ilość, itd, potem zrobiła listę osób (jeśli chcesz mieć zaproszenia personalizowane), które zapraszasz na ślub i wesele, a na samym końcu formularza (jako Uwagi) dopisałabym listę osób, które zapraszam tylko do kościoła i jeszcze raz wyraźnie wkleiła treść zaproszenia bez części o przyjęciu weselnym. Sprzedającego potraktuj trochę jak dziecko, czyli na formularzu bardzo dokładnie wypisz mu wszystko czego chcesz i jak najszybciej wyślij. Jeśli nie możesz się z nim skontaktować telefonicznie i w ciągu kilku dni nie będzie odzewu na maila, to chyba jedyne co Ci pozostanie to poszukanie kogoś innego. Ja kupiłam zaproszenia u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=11019009 i jak już gdzieś wcześniej pisałam, od czasu kliknięcia "kup teraz", do czasu otrzymania przesyłki z zaproszeniami minęły 3 dni!!! Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
@Magnolia777
Ja również zamawiałam przez tego sprzedającego, ale jak na razie cisza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Raczkowanie
|
ja zamawiałam te http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...312198130.html. Jak Wam się podobają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dla siebie wybrałam coś zupełnie innego pokroju ![]() Kurcze, muszę się wreszcie zmobilizować i posklejać w jedno to, co już zakupiłam, wybrałam lub co mnie tam zainspirowało ![]() @Ahri: No to w takim razie Tobie również szczerze życzę pomyślnego i jak najszybszego rozwiązania sprawy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Raczkowanie
|
@Magnolia777
Napisałam do nich maila w sprawie zaproszeń, czekam teraz na odpowiedź ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
@Ahri: Trzymam kciuki, za powodzenie akcji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
My zapraszamy ok. 190 osób, ale na pewno tyle nie przyjdzie.
Cytat:
![]() Pozytywna to 130-140 osób, negatywna 120. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
my w negatywnej mamy 82 w pozytywnej 94 max
![]()
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
Zaproszenia zostały poroznoszone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, moge sie dołączyć?
![]() Ja mam 13.07. Jestem w trakcie drukowania zaproszeń (znajomy robił), mama juz na mnie krzyczy ze za późno wszystko robię. Chyba jestem daleko w polu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Zadomowienie
|
Chciałam się Wam pochwalić moimi własnoręcznie zrobionymi winietkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładne ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
@malinka0525
Bardzo ładne winietki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
Ahri u mnie będzie dużo osób, więc nie chcę żeby pozabijali się w pogoni za stolikiem. Byłam na jednym takim weselu, gdzie ludzie chcieli się prawie pozabijać żeby zająć sobie dobre miejsce w gronie swoich znajomych i zamiast składać życzenia młodej parze, zajmowali stoliki. Dlatego według mnie winietki to konieczność, żeby uniknąć takich sytuacji. Każdy będzie usadzony w gronie osób, które zna i z którymi dobrze się dogaduje, więc nie powinno być problemów.
Ahri a ile osób u Ciebie będzie? A i dziękuję, że Wam się podobają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Rozeznanie
|
malinka0525 bardzo ładne winteki
![]() ![]() skubana nie stresuj się ja właśnie jestem na etapie zapraszania gości u nas się nie prosi wcześnie tylko miesiąc przed ślubem no w sumie to mi jeszcze 1 rodzina została ale tam mamy taka nie miła sytuację że kilka dni temu zmarł wujek no i ciężko tak iść i ich zapraszać na wesele ....wiec według mnie jak zaczniecie na dniach to nic sie nie stanie ![]() wiecie co jak mi ktoś jeszcze powie bym zamawiała jakieś zaproszenia przez neta to zabije ........ po 2 tygodniach dopraszania się przyszły zaproszenia (miał być po 10 dniach roboczych były po 24 dniach) i co okazuje się za brakuje jednej sztuki (brakowała 1 zaroszenia dla mamy a miały one specjalny tekst a za to przyszło jedno za duzi ze zwykłym tekstem) dzwonie tam w poniedziałek i kobieta mi ze nie możliwe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak poza tym to 45 dni mi zostało ![]()
![]() |
![]() |
#1737 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nam zostało ostatnich 6 zaproszeń. Ogólnie zaproszenia rozdaliśmy ekspresowy w 3 weekendy ![]() Wszyscy dzwonią i potwierdzają. Odmówiły narazie 2 pary. Pokusiłam się tym, że w wątku PM2012 dziewczyny pisało, że dużo osób odmawia i zaprosiliśmy tyle osób ile miejsc(nawet więcej, bo wiedzieliśmy, że znajomi świadkują na innym weselu i odmówią). Teraz w optymistycznej wersji mamy 120 osób(co jest raczej nierealne) a w pesymistycznej 140. ![]() Ogólnie zrobiłam podsumowanie. Jak macie swoje listy to wklejajcie, będzie łatwiej ogarnąć się osobą jak ja, które nie mają czasu nawet na fryzurę próbą ![]() Na 45 dni przed mamy: - suknie i garniak - sale i dogadane menu - zespół, kamerzyste i fotografa na plener - obrączki - wybranych świadków - kupioną wódkę, cole, tuby z płatkami, księgę gości - odebrane dokumenty z USC i spisany protokół Do załatwienia zostało: - koszula, mucha, buty, bielizna TZ - buty, welon, biżu, bielizna, coś ala bolerko ja - ramki, kosze i wkład d nich na podziękowania dla rodziców - ustalić przez mamę bukiet ślubny, dekoracje sali, kościoła, auta, bukiet świadkowej i butonierki - załatwić auto + tablice rejestracyjne zakupić - wybrać i zanieść obrączki do graweru - kupić sukienkę na drugi dzień i dla TZ koszule na drugi dzień - zakupić wino, soki, wody i reszty napoi oraz bimber - ustalenia z zespołem, fotografem i kamerzystą - umówić mnie na paznokcie - dokończyć księgę gości (tzn zacząć, chcę na początku wkleić naszą małą historie zdjęciową) - zamówić papier i zrobić winetki + plan usadzenia gości - dokupić organze, wazony i inne drobiazgi do dekoracji sali - wybrać piosenkę na pierwszy taniec i nauczyć się tańczyć ![]() - zakupić bibułki matujące, cukierki na bramy, pończochy, kieliszki - skończyć wieszak na suknie (pomysł ściągnięty z wizażu) - panieński ![]() Chyba narazie tyle plus mnóstwo drobiazgów o których zapomniałam. Która lipcowa Pmka mnie przebije i ma mniej załatwione ![]() A najlepsze, że tam gdzie mam ślub będę dopiero weekend przed(i tylko na weekend) i chyba nie będę miała fryzu próbnego ![]() ![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chciałam Ci Marciu powiedzieć, że u mnie podobnie, ślub tydzień później, garniaka jeszcze nie ma, za to są spinki i kamizelka (do dopasowania) dla TŻeta. Nie mamy pomysłu na prezenty dla rodziców i gości, co prawda mamy samochód, ale generalnie jesteśmy na podobnym etapie ![]() Lipcówki łączmy się ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- a wieczór panieński mam mieć w dniu Twojego ślubu ![]()
![]() |
![]() |
#1739 |
Rozeznanie
|
marcia45 nie pękamy
![]() ![]() ![]() ![]() moja lista : - nauczyć się tańczyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - umówić się na kręcenie pleneru przedślubnego (zamiast ślubnego pleneru z kamerzysta w sukni mamy wstawki w normalnych ciuchach ) - dokupić coś na podziękowania dla mamuś i dla kolegi dzięki któremu z tż jesteśmy razem - sporządzić plan imprezy zabaw i rozesłać go kamerzyście dj i fotografowi - ustalić dekoracja kościoła ![]() ![]() -potwierdzić dekoracje sali -usadzić gosci - ustali menu -ustalić co robimy z drugim dniem ![]() ![]() - załatwić autokar -kupi podręczne rzeczy jak bibułki, błyszczyk, itp - ustalić kto mnie wozi w dzień ślubu po fryzjerach itp (bo sama za kółko nie wsiądę bo się rozbije) -kupić wina kolorowe alkohole i piwo (czystą już mamy napoi nie potrzebujemy) -wyciąć około 100 motylków z masy lukrowej do dekoracji tortu i babeczek jako podziękowań dla gości (wymyślić na czym postanie te babeczki) - wybrać stylistkę paznokci (ale tu sie już co nie co klaruje) - kupić prezenty dla mniejszych dzieci by sie nie nudziły na przyjęciu !!! - skończyć pudełko na datki dla hospicjum i na koperty - kupić 2 koszule tż oraz coś na 2 dzień doi ubrania dla mnie i dla niego (raczej luźno nie elegancko) - zorganizować mojemu tz kawalerski (koledzy robią mu kawalerski w Pradze i moim zadaniem jesyt pozapraszanie gości zadbanie o kasę na to i by mieli noclegi przejazdy itp koordynacja tego dnia) tz nie nie wie i dowie sie dopiero na peronie ze nie idzie do baru ale jedzie na 3 dniową imprezę ---- to teraz wymaga największej pracy ale i najbardziej mnie cieszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - przeżyć do dnia ślubu i nie zamordować matki teściowej ani mojej siostry
![]() |
![]() |
#1740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() My w sobotę zakupiliśmy w vistuli garnitur i krawat dla Tż, wygląda bosko ![]() Ciągle nie mam pomysłu na podziękowania dla rodziców, a czasu zostało niewiele ![]()
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2012-05-23 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.