Lipcowe Panny Młode - część II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 16:13   #1681
kotek6
Rozeznanie

Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II

wesola84 suknia na kole lepije się uklada bez kola to ten material bedzie ci się plątał pomiędzy nogami
(kicia) śliczne winetki bardzo fajnie na stole bedą wygadać tak elegancko
Ahri śliczna suknieka jakoś mi osobiście się takie proste bardzo podobają i sama mam prostą i z trenem
Magnolia777 śliczna sukienka ciekawi mnie cala twoja stylizacja bo powiem ci że sama o podobnej mysłałam tyle że w salonie jak ją przymierzyłam to nie było to za bardzo dziecięco w niej wygadałam

malinka0525mayeczka87 śliczne macie zaproszenia aż zazdroszczę że już je macie ja nadal czekam na swoje mam nadzieję że ich wygląd wynagrodzi mi czekanie

dziewczyny piszecie o protokołach kiedy należy iść go spisać teściowa się kłuci że już mamy iść (slub 7 lipca) a moja mama że dopiero miesiąc przed ślubem się idzie z dokumentów to jeszcze tylko od tż potrzebujemy zaświadczenie o bierzmowaniu wiec mogli byśmy już podejść tylko nie chce być za wcześnie by nas ksiądz nie odesłała że jeszcze jest czas a mamy bardzo pokręconego księdza .... pierwszej spowiedzi się boję i to bardzo bo ja i tż to raczje tacy świąteczni katolicy jesteśmy a nasz ksiądz do miłych nie należy ....

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-01, 16:22   #1682
wesola84
Rozeznanie

Dancing_Lady nie przejmuj się... ksiądz jak to ksiądz - coś tam musi powiedzieć, pomarudzić... wiem, że to nie jest najprzyjemniejsze, ale najważniejsze, że jest już za Tobą. Może następnym razem idź do kogoś innego?
Tenebrosa zazdroszczę podejścia księdza Poza tym, widzę, że przygotowania idą pełną parą! Super
Kotek6 właśnie dlatego poprosiłam panią o wszycie koła - bo halka plątała mi się pomiędzy nogami, a poza tym było mi w niej gorąco. Jaki będzie efekt końcowy - okaże się za kilka tygodni
My też mamy ślub 7-go lipca Protokół mamy już spisany, bo nie chcieliśmy zostawiać tego na ostatnią chwilę. Na pewno nie idzie się wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, ale można pewnie i miesiąc przed

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-01, 16:36   #1683
kotek6
Rozeznanie

wesola84 nasz ksiądz to jest bardzo zmienny i lubi utrudniać życie :/ znajoma u niego była 4 razy i dopiero za 5 spisali protokół :/ pierwszy raz nie umówili się to ich nie przyjął, drugi mieli przyjść jednak z wszystkimi świstkami (a pierwszy im powiedział że z urzędu mieć nie muszą) trzeci jechał do kina, czwarty go nie było (otworzyła kucharka i powiedział nie ma go i nie wie kiedy będzie) i piąty im się udało i potem pretensje że kiedy oni będą te 3 msze wisieć :/

ślub 07. o7. 2012
Stary 2012-05-01, 16:44   #1684
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotek6 Pokaż wiadomość
dziewczyny piszecie o protokołach kiedy należy iść go spisać teściowa się kłuci że już mamy iść (slub 7 lipca) a moja mama że dopiero miesiąc przed ślubem się idzie z dokumentów to jeszcze tylko od tż potrzebujemy zaświadczenie o bierzmowaniu wiec mogli byśmy już podejść tylko nie chce być za wcześnie by nas ksiądz nie odesłała że jeszcze jest czas a mamy bardzo pokręconego księdza .... pierwszej spowiedzi się boję i to bardzo bo ja i tż to raczje tacy świąteczni katolicy jesteśmy a nasz ksiądz do miłych nie należy ....
Ok. 3 miesiące przed to już na pewno trzeba brać się za takie formalności. My byliśmy ponad 3 miesiące, bo mój akt chrztu kończył swoją ważność

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Dancing_Lady nie przejmuj się... ksiądz jak to ksiądz - coś tam musi powiedzieć, pomarudzić... wiem, że to nie jest najprzyjemniejsze, ale najważniejsze, że jest już za Tobą. Może następnym razem idź do kogoś innego?
Oj, na pewno pójdę do innego księdza i przede wszystkim w swoim kościele Wtedy byłam zmuszona spowiadać się u dominikanów, bo w moim kościele była Droga Krzyżowa, a było to tuż przed świętami.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-01, 16:57   #1685
kotek6
Rozeznanie

dziękuję dziewczyny no to w poniedziałek pośle tż do siebie do księdza po świstki o chrzcie i myślę że to załatwimy w przyszłym tygodniu bo w sumie nie ma sensu tego odkładać

ślub 07. o7. 2012
Stary 2012-05-01, 17:00   #1686
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny piszecie o protokołach kiedy należy iść go spisać teściowa się kłuci że już mamy iść (slub 7 lipca) a moja mama że dopiero miesiąc przed ślubem się idzie
W wszystkich kościołach (tzn. trzech), w których załatwialiśmy formalności, wisiała karteczka, że na spisanie protokołu należy przyjść "nie później, niż 3 miesiące przed ślubem" - ale jak byłam w lutym rezerwować termin, to ksiądz powiedział, żebyśmy przyszli 2,5 miesiąca przed, bo akurat tak nauki mniej więcej kończyliśmy.
Wam zostały już tylko 2 miesiące, wiec myślę, że to już najwyższa pora, bo i tak jesteście spóźnieni względem tych wytycznych (chociaż myślę, że ksiądz Wam głowy nie urwie ). Później to ewentualnie przychodzi się z dokumentami z USC, o ile ksiądz nie chce ich od razu.
Stary 2012-05-01, 22:09   #1687
malinka0525
Zadomowienie

Kotek6 moim zdaniem powinnaś się już do księdza wybrać na spisanie protokołu. Będziesz miała to już z głowy i na spokojnie odbędziesz spowiedzi.
Ja też już byłam w poniedziałek, ale już myślałam, że ksiądz nas z kwitkiem odprawi bo mówił, że na spisanie protokołu trzeba się wcześniej umawiać bo to 40 minut trwa, ale na szczęście przyjął nas i wszystko załatwiliśmy już.

TŻ garnitur też już kupił w poniedziałek, ale nie wiem jaki bo pojechał z moją mamą, siostrą i ze swoim tatą i powiedział, że zobaczę dopiero w dniu ślubu

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 05:31   #1688
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

My już daliśmy na zapowiedzi w swoich parafiach,po 20 mają mamy odebrać

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 09:42   #1689
agg005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Kotek6

TŻ garnitur też już kupił w poniedziałek, ale nie wiem jaki bo pojechał z moją mamą, siostrą i ze swoim tatą i powiedział, że zobaczę dopiero w dniu ślubu
moj tez sie ze mna droczy, ze zobacze go w dniu slubu
ale nie ma jeszcze garnituru wiec zobacze co u mnie z tego wyjdzie;p

my jeszcze protokolu nie spisalismy, 11 maja idziemy do poradni przedmalzenskiej
Stary 2012-05-02, 10:29   #1690
Ahri
Raczkowanie

A mnie ciekawi o jakim protokole mówicie (wiem, głupie pytanie :P). Czy chodzi o ten z USC? Czy jeszcze inny, bo się pogubiłam. Nikt mi nie mówił, że mam coś jeszcze podpisywać oprócz tego z USC (nawet ksiądz ;p).
Ahri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 10:51   #1691
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahri Pokaż wiadomość
A mnie ciekawi o jakim protokole mówicie (wiem, głupie pytanie :P). Czy chodzi o ten z USC? Czy jeszcze inny, bo się pogubiłam. Nikt mi nie mówił, że mam coś jeszcze podpisywać oprócz tego z USC (nawet ksiądz ;p).

no na 3 msc pr zed spisuje sie protokół z rozmow kanoniczno jakiś tam... nawet jak jedna strona jest niewierząca taki protokół się spisuje...

ja ogólnie słyszałąm nawet o przypadkach że jak ktoś się zgłosił np 2 msc przed to za późno było i ksiądz się czepiał u nas to raczej tak nie jest ale też zbyt późno spisać tego nie można
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:28   #1692
Ahri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
no na 3 msc pr zed spisuje sie protokół z rozmow kanoniczno jakiś tam... nawet jak jedna strona jest niewierząca taki protokół się spisuje...

ja ogólnie słyszałąm nawet o przypadkach że jak ktoś się zgłosił np 2 msc przed to za późno było i ksiądz się czepiał u nas to raczej tak nie jest ale też zbyt późno spisać tego nie można
Pierwsze słyszę. To nas ksiądz uświadomił nie ma co . Zadzwonię do niego i się dopytam w takim razie. Dzięki za wytłumaczenie .
Stary 2012-05-03, 14:29   #1693
Magnolia777
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny!
Ze sporym opóźnieniem, ale wreszcie wrzucam Wam obiecane zdjęcia butów (na drugim próbowałam na oknie złapać ich faktyczny kolor )

Cytat:
Magnolia777 śliczna sukienka ciekawi mnie cala twoja stylizacja bo powiem ci że sama o podobnej mysłałam tyle że w salonie jak ją przymierzyłam to nie było to za bardzo dziecięco w niej wygadałam
Widzisz kotek6, ja na początku przymierzałam się do sukienki na styl grecki czy tam rzymski (jak kto woli), odcinaną pod biustem, bez żadnych dodatkowych halek, które zwiększą objętość sukni na dole, ale okazało się, że właśnie w tym fasonie wyglądam jak dziewczynka idąca do komunii (niestety jestem drobna, mam mały biust i praktycznie zero bioder)
Moja sukienka będzie szyta na wzór tej ze zdjęcia i to nie będzie dokładnie to samo. Chcę zamiast tiulu dać muślin, no i nie chcę trenu, więc to też zmieni trochę ogólny kształt sukienki.
Pierwszą przymiarkę mam 21 maja i wtedy tak naprawdę będą mi dopasowywać jedynie kształt sukienki do figury, a dopiero 2 tygodnie później będę widziała jej faktyczny obraz
Niestety ta suknia w salonie kosztuje 5,5 tys, a na wydanie takiej kwoty mnie nie stać. Za to mam krawcową, która rewelacyjnie szyje i mam nadzieję, że efekt finalny będzie taki, jaki sobie wyobrażam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0069.jpg (180,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0072.jpg (94,4 KB, 25 załadowań)
Magnolia777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 16:26   #1694
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Jesteśmy po pierwszej spowiedzi i było ok

14.07.2012

Stary 2012-05-03, 17:26   #1695
Ahri
Raczkowanie

@Magnolia777

Bardzo ładne buty . Zazdroszczę Ci trochę, sama bym chciała móc w takich chodzić , ale niestety nie mogę. Czy są one białe czy w jakimś kolorze (wyglądają na kremowe, albo takie delikatnie różowe), czy to tylko odbłysk światła? Właśnie dziewczyny... co myślicie o kolorowych butach na ślub? Ja się zastanawiam pomiędzy białymi a fioletowymi (makijaż, kwiaty, dodatki etc. będą fioletowe) .
Stary 2012-05-03, 18:29   #1696
pannalipiec
Przyczajenie

Witam Panny Młode
Czytam o spisywaniu u Was protokołów przedmałżeńskich i cieszę się że nie muszę się tym jeszcze stresować... Nas ksiądz zapraszał dopiero na ok 10 dni przed slubem
pannalipiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 09:18   #1697
Magnolia777
Raczkowanie

@Ahri: Buty są delikatnie różowe. Chciałam kupić takie buty, które będę mogła ubrać nie tylko w dniu ślubu, ale i potem

@pannalipiec: jesteś pewna, że dopiero wtedy macie się pojawić w kościele? My poza spisaniem części protokołu teraz, na chwilę przed ślubem mamy pojawić się drugi raz na spisanie reszty plus doniesienie pozostałych dokumentów (np. z USC, czy potwierdzenia, że u TŻ odczytano zapowiedzi). No właśnie, a jak w ogóle u Was z zapowiedziami w takim przypadku?
Stary 2012-05-08, 20:39   #1698
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
kupiłam dzisiaj sobie podwiązkę i kieliszki na wódkę a i zaproszenia dla mojej szefowej i sąsiadek na sam ślub, bo mamy trochę z jajem i szefowej trochę nie bardzo takie dać :P
kieliszki na wódkę takie specjalne dla PM?
zapraszasz szefową? kurcze ja już mam dylemat...wydaje mi się, że dużo osób zaprasza kogoś z pracy...a ja nie planowałam....w lipcu w dniu mojego ślubu minie rok jak pracuję w nowej pracy, w sumie szefową mam spoko- jest ode mnie starsza tylko 6 lat, ale.....

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 20:43   #1699
monika860902
Zakorzenienie

o...w piątek kupiłam sobie wreszcie buty (w załączniku)!!
zamówiłam z TŻem obrączki- robią się....i byliśmy na pierwszym spotkaniu na poradni...następna w piątek i ostatnie w kolejny piątek....no i nauki przed nami :/
ale najważniejsze ,że butki mam, bo już myślałam, że będę musiała kupić białe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09503.jpg (26,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09504.jpg (29,4 KB, 11 załadowań)

Stary 2012-05-08, 20:52   #1700
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnolia777 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Obiecałam wczoraj wrzucić zdjęcie butów, ale niestety nie miałam czasu żeby zrobić Próbowałam znaleźć je w necie, ale nigdzie nie trafiłam na zdjęcie tego modelu. Zamiast tego wklejam Wam mój wybór co do sukni Tzn dokładnie to model, na którym moja krawcowa będzie się wzorować Różnica będzie tylko w doborze materiału (zamiast tiulu - muślin)
śliczna...będziesz wyglądała jak łabędź wydaje się taka...lekka...wyniosła.. .elegancka

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Ja też pochwalę się swoją sukienką . Nie widać tego dobrze na zdjęciu, ale z przodu też są takie jakby zakładki na gorsecie, tak jak to widać z tyłu. Teraz muszę znaleźć idealne buty (niestety mam wąską stopę, więc jedyne buty jakie mogę kupić to te, które mają wiązanie na kostce) oraz welon. Czekam jeszcze na zaproszenia, mam nadzieję, że szybko dojdą .
kolejna śliczna suknia

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
hej
pokazuję księgę gości co kupiłam: http://allegro.pl/ksiega-wpisow-gosc...287174079.html i wzór to KS-8
a no i przed chwilą zamówiłam dekorację na samochód w kolorze białym: http://allegro.pl/slubdecor-dekoracj...304128876.html
kieliszki, podwiązkę i zaproszenia pokażę jak mi się akumulatorki naładują do aparatu :P
oo..ładna dekoracja na samochód- miałam zamawiać taką samą

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnolia777 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Ze sporym opóźnieniem, ale wreszcie wrzucam Wam obiecane zdjęcia butów (na drugim próbowałam na oknie złapać ich faktyczny kolor )
śliczne buciki!!

Stary 2012-05-08, 23:01   #1701
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
zapraszasz szefową? kurcze ja już mam dylemat...wydaje mi się, że dużo osób zaprasza kogoś z pracy...a ja nie planowałam....w lipcu w dniu mojego ślubu minie rok jak pracuję w nowej pracy, w sumie szefową mam spoko- jest ode mnie starsza tylko 6 lat, ale.....
Ja np. nie zapraszam szefa i nie zamierzam też wręczać mu zawiadomienia.

Btw. śliczne buciki

Jesteśmy po pierwszej lekcji tańca

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2012-05-08 o 23:36
Stary 2012-05-09, 05:55   #1702
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Ile będziecie mieć gości??

14.07.2012

Stary 2012-05-09, 10:20   #1703
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
My zaproszonych mamy niecałe 100 osób (a miało być wesele na 60 ), a ile przyjdzie to się okaże

@monika860902: naprawdę śliczne buty

A tak ze spraw bieżących, to jesteśmy już po pierwszej spowiedzi i po spotkaniu w poradni. Mieliśmy to szczęście, że niedaleko naszego miasta robiono jedno sześciogodzinne spotkanie, zamiast trzech. Dodatkowo puścili nas 2 godziny wcześniej

Co do szefów, to ja nie mam problemu, bo mój kierownik jest jednocześnie moim znajomym, więc miło mi będzie go, że tak powiem, gościć Natomiast koleżanki zapraszają szefów na ślub do kościoła (bo tak wypada). Tak więc monika860902, jak masz dylemat, to po prostu nie zapraszaj Jeśli uważasz, że pracujesz za krótko, to nie idź " za ludem" Buźka
Stary 2012-05-09, 14:49   #1704
krasnoludek125
Przyczajenie

GG do krasnoludek125

Obiecałam więc przesyłam zdjęcie moich ręcznie wykonanych, strasznie pracochłonnych zaproszeń. Mój TŻ stwierdził cytuję "już nigdy na swoje wesele nie będę robił zaproszeń!!! " )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20120425_001.jpg (102,3 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-05-09, 14:52   #1705
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krasnoludek125 Pokaż wiadomość
Obiecałam więc przesyłam zdjęcie moich ręcznie wykonanych, strasznie pracochłonnych zaproszeń. Mój TŻ stwierdził cytuję "już nigdy na swoje wesele nie będę robił zaproszeń!!! " )
Przepiękne!!! I rzeczywiście potwornie pracochłonne. TŻowi gratuluję wytrwałości w zabawie wycinankami
Stary 2012-05-09, 15:14   #1706
malinka0525
Zadomowienie

My zapraszamy 200 osób Rodzina TŻ jest dość liczna.

Zamówiłam dziś buciki będą najpóźniej za dwa tygodnie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Rzeczywiście przepiękne! Masz talent do robienia zaproszeń

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 15:40   #1707
Ahri
Raczkowanie

Cytat:
Ja myślę, że moje wesele będzie na ok. 60 osób (choć na ślub przyjdzie trochę więcej ok. 80-90). Choć boję się, że nawet tyle nie przyjdzie, bo nie należę do zbyt rodzinnych osób. Nie utrzymuję kontaktów jako takich z rodziną (za wyjątkiem tej od siostry mojej matki no i samych rodziców , już nawet jednej ciotce odmówiłam, bo zaczęła się rzucać czumu nie bierzemy ślubu w pełni katolickiego, no bo jak to tak ... yh), więc się boję, że nie przyjdą i myślę, że jak dadzą znać, że ich nie będzie, to zaproszę o kilku więcej dobrych znajomych i zaprosi się więcej osób od strony TŻ, bo on ma lepsze kontakty ze swoją rodziną .

@monika860902
Bardzo ładne buty . Teraz mam wątpliwości czy zamawiać białe czy w kolorze wszystkich dodatków (byłyby fioletowe), bo te 2 będę mogła jeszcze później założyć. Jak wy to widzicie?

@krasnoludek125
Przepiękne zaproszenia . Zazdroszczę talentu .

Swoją drogą... ile czekałyście na zaproszenia? Ja czekam już dwa tygodnie (od zaakceptowania projektu). Nie wiem czy to długo czy nie .

Mi udało się w końcu zamówić bieliznę (co było nie lada wyzwaniem, bo jestem bardzo szczupła ) i czekam na te zaproszenia .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 16:09   #1708
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mam wątpliwości czy zamawiać białe czy w kolorze wszystkich dodatków (byłyby fioletowe), bo te 2 będę mogła jeszcze później założyć. Jak wy to widzicie?
Jakbym znalazła ładne, to brałabym fioletowe
Ja będę mieć czerwone buty, więc doszliśmy do wniosku, że to będzie kolor przewodni: więc nawet zaproszenia mamy w dużej części czerwone

Co do gości, to na imprezę zaproszonych jest mniej więcej 35 osób - natomiast do kościoła sporo więcej, ale podejrzewam, że tłumów nie będzie, bo dużo osób daleko mieszka

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2012-05-09 o 16:11
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 16:50   #1709
kotek6
Rozeznanie

hej

krasnoludek125piękne zaproszenia ...w życiu nie widziałam chyba ładniejszych ręcznie wykonanych (sama mam drukowane)

Magnolia777 śliczne buciki

monika860902 co do zapraszania szefowej to ja bym zaprosiła jak już nie na przyjecie to choć zawiadomienie o ślubie i zaproszenie na ceremonię ....moja siostra zapraszała na zabawę (czyli około 19:00 ) delegację dziewczyn z pracy a pracowała tam miesiąc .... co prawda nikt nie przyszedł na zabawę ale zjawili się w kościele .....a inna z jej pracy nie zaprosiła nikogo i potem dużo osób to obgadywało że chociaż do kościoła mogła zaprosić bo to takie nie kulturalne ....ja mam taka sytuację że ja jestem szefową (tż szefem u siebie) my pracownika nie zapraszamy tylko dostaje dzień wolny za to na ślub mogli przyjść i butelkę wódki i zakaz dawania prezentów

ślub 07. o7. 2012
Stary 2012-05-09, 17:33   #1710
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Trudno powiedzieć. Zapraszaliśmy ok. 100 osób, a termin potwierdzenia jeszcze nie minął. Od Tż rodzina mocno się wysypuje na razie. Mam dwie wersje: negatywną i pozytywną W negatywnej wyjdzie nam jakoś 60-65 osób, w pozytywnej ok. 75.
Cytat:
Zaproszenia są przepiękne

Cytat:

monika860902 co do zapraszania szefowej to ja bym zaprosiła jak już nie na przyjecie to choć zawiadomienie o ślubie i zaproszenie na ceremonię ....moja siostra zapraszała na zabawę (czyli około 19:00 ) delegację dziewczyn z pracy a pracowała tam miesiąc .... co prawda nikt nie przyszedł na zabawę ale zjawili się w kościele .....a inna z jej pracy nie zaprosiła nikogo i potem dużo osób to obgadywało że chociaż do kościoła mogła zaprosić bo to takie nie kulturalne ....ja mam taka sytuację że ja jestem szefową (tż szefem u siebie) my pracownika nie zapraszamy tylko dostaje dzień wolny za to na ślub mogli przyjść i butelkę wódki i zakaz dawania prezentów
A ja uważam, że wolę być "niekulturalna", niż zapraszać kogoś na ślub, bo co ? Bo tak wypada ? Ja nie widzę żadnego powodu, dla którego miałabym oglądać mojego szefa na naszym ślubie. To jest nasza uroczystość, rodzinna, w gronie przyjaciół, w pewnym sensie intymna, na co mi tam szef, z którym nie mam super stosunków ?
Oczywiście nie uważam, że ktoś, kto zaprasza szefa robi źle. Ja po prostu uważam, że są różni szefowie, różne zakłady pracy, różne sytuacje i każdy robi jak uważa. A gadać, że niekulturalne pewnie i tak będą, zawsze znajdą powód. Jak nie zawiadomienie o ślubie, to to że na wesele się nie zaprosiło

80 dni do ślubu !

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2012-05-09 o 17:35
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości