|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Śpiąca królewna
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Gda ale tak mnie wystraszyłas ta krzywizna, ze poszlam podac mlodemu przez sen. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
My pierwszy raz na cycu dzisiajszej nocy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój dzisiaj pobudka o 00.20 i 4.20. Ale biedny teraz płacze na przewijaku, bo ma gazy znowu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podaję witaminę K+D, mam ją dawać do 19 grudnia, a później tylko D.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-11-02 o 06:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!!
![]() Jesteśmy już w domku! ![]() ![]() ![]() Po pierwsze, z emocji chyba źle napisałam, ale Antoś urodził się mając 55cm, a nie 50. ![]() Ogólnie cały nasz pobyt w szpitalu to jedna wielka trauma. Wczoraj jak przekroczyłam próg domu, to ryczałam jak dziecko. Poza tym już w szpitalu siadały mi emocję, ale to raczej ze względu na to, co tam się co chwilę działo z nami. Poród opiszę za jakiś czas, a teraz tak po łebkach. Pojechałam jednak wtedy w nocy na IP, bo miałam te skurcze co 5 min, gdy dojechaliśmy na porodówkę, były już co 3-4 minuty. Problem oczywiście nadal z rozwarciem... 1 cm. Skurcze z minuty na minutę były silniejsze... punktualnie o 3 w nocy ( tej po przesunięciu już czasu, czyli wcześniejsza 4), pękł mi pęcherz. Rozwarcie... 1 cm. Ok. 6 zrobiono nam USG... mały ma ułożenie potyliczne. Mimo tego, chcą próbować porodu naturalnego. O 7... 3 cm rozwarcia, podłączają mi oksytocynę. Umierałam z bólu. Skurcze tak silne i częste, że ich częstotliwość spadła poniżej minuty. O 9... nadal tylko 4 cm. TŻ nie wytrzymał patrząc na to moje cierpienie. Ja wyłam i wrzeszczałam o to, żeby ktoś mi pomógł. W końcu położna i TŻ przekonali lekarza do CC, ale ten nadal chciał sprawdzić czy jakby co, dam radę rodzić SN. Parłam na tych 4 cm... chyba nie muszę nic więcej mówić. Przed 10 podjęto decyzję o CC, a chwilkę po 11 Antoś był już na świecie. ![]() Następnego dnia zaczął się większy horror. Okazało się, że pod koniec moich prób na porodówce, Antoś był już w kanale rodnym i doszło do jakiegoś lekkiego niedotlenienia, w wyniku czego wystąpił u niego obrzęk dróg oddechowych. Mały, gdy oddychał paskudnie harczał i ciężko łapał oddech. Zapewniali mnie, że to nic groźnego. Z każdym dniem rzeczywiście obrzęk zanikał, ale co nerwów się najadłam, to sie najadłam. Na dodatek w 3 dobie okazało się, że Antoś stracił ponad 05,kg. ![]() ![]() ![]() Kurcze wybaczcie, że tak się rozpisałam. ![]() ![]() Czy pisałam już, że kocham tego malucha nad życie i jest najpiękniejszym dzieciem na świecie? ![]() ![]() ![]()
#1717 |
Zakorzenienie
|
wogole wazylam sie wczoraj i z jednej strony ciesze sie ze nie przybrałam a z drugiej jestem zla ze moja waga stoi w miejscu mimo ze karmie
![]() Ja juz jestem prawie 2 miesiace po porodzie i tz ucieka od sexu,caly czas mowi ze jutro... i tak od czterech tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Dearlie witaj kochana z Antosiem w domu
![]() Współczuję przeżyć i że lekarze tak pozno podjęli decyzję o cc. Najważniejsze że jesteście już w domku,cieszcie się sobą ![]() My zaraz idziemy do przychodni bo mała bardzo charczy i się martwię.
#1719 |
Raczkowanie
|
a mnie dziś rozłożyło...przeziębienie chyba mnie bierze :/ najpierw moja mama potem babcia a teraz ja...a w pon mamy szczepienie i chyba znowu będę zmuszona przełożyć..wolę nie ryzykować
![]() hmm no to się wyżaliłam... Dearlie witamy spowrotem ![]()
#1720 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Dearlie witaj w domu razem z Antosiem
![]() Widze że Wy też przeżyliście swoje ![]() Ehhh, jak potem ma sie chcieć być kolejny raz w ciąży po róznych traumach szpitalnych. Widze że temat cwiczeń na tapecie. Mnie mówiono że po cc nie powinno sie pół roku dźwigać więcej niż 5kg ![]() Tylko jak dziecko ma wiecej niż 5 to co wtedy???? Boże, Alan nasrał wiec trza przebrac ![]() Ciekawe jak pampers, czy przeciekł... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
co do ćwiczeń po CC to byłam we wtorek na kontroli (pojutrze mija 7 tydzień od porodu) , gin powiedziała że już wszystko zagojone i ładnie "naprawione" i na moje pytanie kiedy będę mogła zacząć ćwiczenia to odpowiedziała że już mogę :O no ale oczywiście powolutku i bez przesady jak na początek, bez zbyt dużych wysiłków
#1723 |
Zakorzenienie
|
Dearline witaj z powrotem. Najważniejsze, że jesteście cali i zdrowi i że już jesteście razem w domku. Teraz tylko delektować się macierzyństwem
![]()
#1724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak karmisz piersia to maly ci sie nie zarazi bo masz przeciwciala w mleku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() my dzisiaj mieliśmy piękną noc ![]() Fabianek wstał na cyca o 1.30 i 4.30 i teraz jeszcze śpi ![]() cudowny mój ![]() Do tego pogoda ładna sie zapowiada,nie jest pochmurno i słonko próbuje wyjść za chmur,więc może będzie ciepło ![]() Dearlie witaj w domu kochana!!! Tak sie ciesze,że w końcu sie Antosia doczekałaś!Szkoda tylko,że jeszcze musieli Ci zaserwować takie przeżycia barany ![]() ![]() Czekam na zdjęcie kawalera ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- aaa i dzisiaj skończyliśmy dwa tygodnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Co za baznadziejne pieluchy te dada2
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zadomowienie
|
witam
![]() Pola dzis calutka noc przespala ![]() ![]() ![]() ja w nocy co chwile sie budzilam i sprawdzalam czy oddycha Cytat:
![]() darlie witajcie ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- ja od poczatku uzywam pieluszek babydream z rossmana i sa ok
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-11-02 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Dearlie - witaj!
![]() Szkoda, że tak Cię wymęczyli.. Ale najważniejsze, że Antoś już jest z Wami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
nie wiem ile w pl kosztuja ale ja tu za 2paczki(92szt) w rozmiarze 3 zaplacilam 10,50euro
#1731 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, ja dzisiaj zamierzam kupić te dady2.
zobaczymy ![]() Powiedzcie mi, w jakiej cenie są u Was pampersy pampers 2, 80szt.? |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Wtajemniczenie
|
CZesc kochane
![]() Iwoncia ja mam Dade i BAbydream i jestem zadowolona. Ale wiesz moze sie okazac ze zmiana pieluszek niewiele zmieni. Pawla przebieralam kilka razy dziennie a i tak nie trafilam na pieluszki z ktorych bylabym w 100% zadowlona. Tzn do pewnego czasu bo jak konsystencja sie unormuje to juz kazda pieluszka bedzie ok ![]() U Kuby mam wrazenie ze cokolwiek mu zaloze bedzie ok ![]() Dearlie nie zazdroszcze. Dobrze ze juz jestes w domku. Niech maluszek zdrowo rosnie. Justyna jeszcze Euphorbium i Nasivin do nosa mozesz. A na gardlo ja psikalam Tantum Verde. I pewnie Tymianek i podbiał tez. Ja dzisiaj znowu z dwojka bo Panie w zlobku powiedzialy ze od mojego dziecka zalezy czy przyjda do pracy czy nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Dearlie witamy Was w komplecie!
![]() Mi to się po prostu płakać chce, jak słyszę o tym, co się dzieje w tych szpitalach... Najpierw to zwlekanie z cesarką, a potem niedopilnowanie tego ssania synka i od razu przejście na mm. .. No ale najważniejsze, że jesteście już w domku, cali i zdrowi! ![]() My jak zwykle rano musieliśmy pomóc synkowi termometrem... Biedaczek rano jest taki zagazowany i zatkany ![]() Za to zjadłam wczoraj kulkę sorbetu z mango Grycana i nic się w sumie innego niż zwykle, nie wydarzyło! ![]() Muszę zacząć wprowadzać nowe produkty, bo moja uboga dieta i nie wyspanie, powodują spadek formy psychicznej. Jestem taka zniecierpliwiona i chodzę jakaś wściekła! Ktoś też tak ma...? |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
Iwoncia z tego co pamietam kosztuja tyle co Dada.
Gda ja jestem wyjatkowo spokojna. codziennie pije melise - dlatego ze lubie. I pokrzywe i miete. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Matko Mateusz w nocy się co chwilę budził. Padam na twarz normalnie. W dodatki furczy mu w nosie, ale tylko w nocy i nie idzie tego odciągnąć bo głęboko siedzi. Muszę kupić maść majerankową. Czy lepiej do lekarza? Wczoraj wieczorem dałam mu swoje mleko odciągnięte aby widzieć ile zjadł. No więc wciągnął 90ml i zasnął. Po 1,5 godziny był głodny i dałam mu 60ml mm, spał 3 godziny. Kurde może to moje mleko to jakaś lura jest ![]() Proszę wymyśleć szybko pomysł na prezent urodzinowy dla 8-latki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A mleko jeszcze masz? Czy już laktacja zahamowana? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
Tamlin a czym sie interesuje?
Ja ostatnio bratanicy kupilam to: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/14277...ksiega-kokeshi To jest forma "złotych myśli" naszych czasow plus pamietnik. |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dady 2 mojemu się z tyłka zsuwają jak nasika. W pampersach tego nie było. Może dlatego że dada bardziej puchnie jak mokra i bardzo zwiększa swoją objętość. Stwierdziłam że Pampersy będę kupowała, bo Dada 29zł a pampers 35-38zł w promocji, więc różnica nie duża, a jakość jednak inna. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Kurde ale ten czas leci. 8 lat temu pamiętam jak jechałam do Poznania bo Karolina zaczęła rodzić 3 tyg przed terminem. Pochwalę się że odbierałam poród mojej chrześnicy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
A dla 11-latka syna znajomych i kuzynek meza kupilam poduszke z imieniem.
DZiewczyna szyje na zamowienie, a Ty decydujesz jakie kolory itd. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Tamlin te poduszki wsrod dzieci robia furore. Ale dzwonilam do rodzicow i pytalam w jakich kolorach dzieci maja pokoje. A jeszcze na kiedy ten prezent? http://allegro.pl/sklep/9157372_xoxo-by-olishka Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-02 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.