Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 22:17   #1711
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
A do listy przypuszczalnych imion mogę dopisać Adasia jeszcze[COLOR=Silver]
Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
do wątku dołącza kolejna kobietka,będzie druga córeczka
moje dziecko od początku wszystkim mówi ze będzie miala siostrzyczkę i potwierdzilo sie a ze córcia chce siostre Ole,chyba tak zostanie caly czas mówi o dzidziusiu w brzuszku ze to mala Ola i nie da sobie powiedzieć ze będzie np. Zosia
teraz tylko zastanawiam sie czy Aleksandra czy Olga ale chyba pierwsza wersja
Gratulacje Mamuśki żeby zycie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek

Runaway star moja siostra ma Szymka, to nagrzeczniejszy chłopak pod słońcem. A jako maluch był po prostu przesłodki. Więc jakbyś wolała grzecznego niż zwierconego to wiesz jak nazwać

Enia Ola ładne imię. Tylko ciekawe czy można nazwac po prostu Ola a nie Aleksandra, tak jak można nazwać Magda a nie tylko Magdalena.

Moja popołudniowa drzemka przeciągnęła się do 19.30, więc teraz mam ful energii i latam na szmacie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:22   #1712
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
http://more4kids.pl/produkt/63918-ma...70-medica.html

Czytałam jakieś rankingi i wyszło, że ten jest ok. Myślałam, że trochę taniej będzie ale cóż, mąż mówi, że na córce nie będzie oszczędzał
No my tak samo. Nie poszczypimy się na materac myślę, że na 2-3 lata użytkowania to się opłaca

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:39   #1713
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Zobaczymy, najwyżej kupimy inny. Z wyglądu jak nowy, bo używany w pokrowcu.
Mam nadzieję że Wam się super sprawdzi Trudny wybór z tymi materacami, ciężko się na coś zdecydować, chyba mnie to wszystko zaczyna przerastać
Stary 2013-11-16, 22:40   #1714
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

uciekam spać, bo się zasiedziałam kolorowych

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 23:03   #1715
asienka213
Wtajemniczenie

sobota a tu tyle nadrabiania

trisdom filmik

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dziękuję za troskę o mnie
mam skurcze przedwczesne. byłam na ktg i wykazały dość silne jak na ten tc
biorę fenoterol. jestem w domu bo w sumie w szpitalu też bym leżała i brala fenoterol a nie chciałam iść ze względu na córkę - w weekend mam tż w domu to wszystko ogarnia a ja leżę. od poniedziału przyjedzie do nas moja sis i będzie chociaż z małą się bawić - da jej jesc itp bo ja muszę jak najwięcej leżeć i uspokoić skurczybyki!

w piątek wizyta o 15.00 muszę do niej dotrwać i usłyszeć że jest dobrze i nie muszę się kłaść do szpitala - choć jak będę musiała to pójdę. trudno - rozłąka z małą będzie bolesna ale synek przecież równie ważny
mam nadzieje, ze w piatek uslyszysz wlasnie takie wiesci Trzymam

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

bardzo mało i wiecie ze ja do samego konca pisała sms z kolezankami nawet mi jedna napisała ze jej kolega złamał noge przepraszam o na do mnie zadzwoniła a ja jej sorki ale wiesz ja w szpitalu teraz rodze ... hahah trzabyło usłyszc tn odgłos zdziwienia pamietam ze zabolało mnie tak pierwszy raz napisałam tż sms ze go zabij jak wróce do domu a on mi napisał ze nie wie co ma mi napisac ale mam sie mocno trzymać zaraz potem poszłam rodzić jeny nie pamietam bólu który mnie ogarniał ale za to wiem ze smiesznie momentami było ...
jak mnie połozna poinformowała ze bedzie musiał mnie przyciąć hahah ja tylko nie to ja nie chce byc cięta przyszedł skurcz i nawet tego nie czułam i wyskoczyła ami .. łozysko pikus nawet go nie czułam
wesolo mialas na tej porodowce

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
heh wyciagnełam kiedyś męża na spacer wieczorem - myślę sobie ciemno, nic nie widać, więc jakoś mi nie przeszkadzały kudły, które powinnam uprać dzień wcześniej, a mi się nie chciało i moje niebotyczne zmęczenie, chciałam sie dotlenić :P
a tu idzie jego koleżanka i mi następnego dnia mąż mówi, że dziewczyny u niego w pracy twierdzą, że będzie u nas dziewczynka bo... zbrzydłam :P
normalnie
teraz ta sama jest w ciąży i przykazałam meżowi, ze też ma jej przygadać :P ale to za dobry człowiek jest i pewnie tego nie zrobi :| a mi by było przez dwie sekundy fajnie, jakby mi powiedział, że się odkuł (ale się nie odkuje - nawet mnie wtedy nie 'obronił')
nie musze mówić, że wyszedł nam chłopak na usg - zobaczymy, czy się potwierdzi jeszcze na połówkowym

ja tam twierdzę, że nawet jeśli zbrzydłam, to dlatego, że będzie mega-przystojniak :P

muszę mężą "życia nauczyć", żeby potrafił odpowiedzieć odpowiednio, ale chyba jego się już nie da...
co za motyka jedna, no moglaby sobie darowac takie komentarze

Cytat:
No a wczoraj właśnie miałam takie "merytorycznie uzasadnione" ( ), bo pan doktor sprawdzał jamistość serca i ogólnie mierzył maluszka. I zaskoczyło mnie to, że jest już taki duży, bo waży ok 650g, a jestem w 24 tygodniu. Spodziewałam się, że będzie ok 0,5kg ale raczej nie więcej, a tu taki duży dzieć No i to synek będzie Cały czas mi mąż wbijał do głowy, że to na pewno będzie dziewczynka, że on ma takie przeczucie i już. No i tak się nastawiłam na tą dziewczynkę, że teraz muszę się przestawić Bo raczej nie ma co do tego wątpliwości - na zdjęciu widać tego "przecinka" już na pierwszy rzut oka Pan doktor stwierdził, że jest "okazały" - tak parsknęłam śmiechem, że aż mi głowica od USG na brzuchu skakała

Teraz za to mamy problem z imieniem... Szymon, Jakub, Piotr - może któreś z tych? Ja bym bez wahania dała Szymon, ale mężowi się nie podoba.... No i zonk Jakie imię dla chłopca polecacie?
co do usg to ja mam podobne podejscie, troche szkoda mi kasy, a zdjecia wystarcza mi takie jakie mam

gratuluje synka kawal chlopa
imiona: z tych co podalas, najbardziej Szymon, a mi osobiscie straszie podoba sie Bartus i Patryk

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

grtauluje wszystkim rozpoczetych tygodni

Cytat:
Aaa i kupiliśmy łóżeczko i materac - jupi!!! Pierwszy poważny zakup.
a lozeczko jakie ??

co do sluzu to nie pomoge, ja mam caly czas taki sam, a tez mi sie dziwny wydaje

Cytat:
moje dziecko od początku wszystkim mówi ze będzie miala siostrzyczkę i potwierdzilo sie a ze córcia chce siostre Ole,chyba tak zostanie caly czas mówi o dzidziusiu w brzuszku ze to mala Ola i nie da sobie powiedzieć ze będzie np. Zosia
grtauluje ciekawe czy i u mnie sie sprawdzi, bo corcia dookola opowiada, ze bedzie siostrzyczka jeszcze 2 tygodnie czekania

elunka fajna torba i smoczek

tez uciekam spac Mialam dzisiaj fatalny dzien, wiec ciesze sie, ze sie wreszcie skonczyl Dobranoc

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 23:07   #1716
kate1623
Zadomowienie

Dobry Wieczór

Castia trzymam kciuki by skurcze przeszły

Margo genialne te wasze opisy i to że twój tż tak sam z siebie napisał. Mój by w życiu na to nie wpadł

Gratulacje za wszystkie poznane płci i udane wizyty

Dzisiaj miałam zalatany dzień 4 krotnie byłam w Leroy Merlin w związku z remontem i przez kładzione panele nie miałam dostępu do neta. Dopiero teraz nadrobiłam Was

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Kurcze a moj maluch jest taki spokojniutki, ze az sie zaczynam denerwowac Juz wiem co czulas Kate jak w ogole Majki nie czulas ktoregos dnia...
Mam nadzieje, że już się rusza w miarę i się uspokoiłaś bo takie lenistwo u maluszka to niezły stres

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Spokojnie dziewczyny mój mały Lewandowski też wczoraj chyba moje smutki poczuł bo wogóle nie chciało mu się ruszyć nogą ani ręką. Nic mamy nie kopnął cały dzień, niby coś tam czułam ale ledwo. Za to rano zaczął się ruszac to postanowiłam że mu coś zaśpiewam (a śpiewam strasznie) i śpiwałam mu "Na Piotrusia z popielnika " i sie Piotrusiowi tak strasznie nie podobało że kopał jak szalony, jak śpiewałam mu jedyne co jeszcze znałam czyli "Kulfon, Kulfon co z ciebie wyrośnie" to od razu spokój więc powróciłam do pierwszej piosenki a ten znowu bum i bum! w mój brzuszek Przynajmn iej ustaliliśmy sobie czego matce nie wolno w tym związku

ja wolę nie śpiewać

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Moja za to kopie, łupie i wierzga. No i czkawke ma do tego, ale zwykle to dopiero wieczorem ja czuję. Wczoraj Tż widział na USG jak mnie kopie nasze dziecię i już mi wierzy, że nie zawsze jest to przyjemne. Łozysko mam na przedniej ścianie i w dnie, więc będzie trochę amortyzacji na kolejne tygodnie

Gratulacje za synka. Moja intuicja jednak kłamie, bo myślałam, że u nas będzie też chłopak, a tu Emilka

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

Mam nadzieje, że się bedzie otwierać.
Super też takie chce

No dobra z czystym sumieniem mogę iść spać bo już nie mam siły oczy mi się kleją.

Dobranoc babeczki

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 23:10   #1717
mona1
Zadomowienie

magduś w tym sklepie co wkleiłaś link mają naprawdę super ceny, niższe niż na str producenta jutro zbadam dokładnie temat, ale raczej zdecyduję się na któryś materacyk z tej firmy Hevea właśnie

Ja też spadam bo dzidzia mi daje znać że na nas już czasDobranoc!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 23:40   #1718
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Tylko wiesz, to moja pierwsza ciąża, i może powinnam o coś zapytać a ja żyję w nieświadomości i nie pytam a ten czort sam z siebie nic nie powie....

Na ostatniej wizycie usłyszałam, że płci nie widać, ''raczej dziewczynka" ale jeszcze nie wiadomo. A mi intuicja podpowiadała, że to chłopak (intuicja i mój wygląd bo podobno jak się ładnie w ciąży wygląda to będzie chłopak). Chociaż włosy na nogach rosną mi wolniej a to podobno znak, że będzie dziewczynka .
A jakie ceny tych balsamów?

Czy u Was też jest tak brzydko i ponuro za oknem?
u nas dzis mgliscie
pytaj co ci sie nasunie a najbardziej o to ile ma dziec w jakim jest połozeniu czy wszystko ok wiesz to co dla ciebie wydaje sie byc najwazniejsze

co do wygladu mi sie nic nie sprawdziło niby chłopak daje urode a dziewczynka zabiera w 1 wszyscy mi mówili bedzi syn bo wyładniałas i brzzuch na to wskazuje i co urodziłam dziewczynke ale w jednym mieli racje , bo to chłopczyca , tzn wszedzie jej pełno skacze po płotach itp nie boi sie robali bawi sie kolejką

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:

No a wczoraj właśnie miałam takie "merytorycznie uzasadnione" ( ), bo pan doktor sprawdzał jamistość serca i ogólnie mierzył maluszka. I zaskoczyło mnie to, że jest już taki duży, bo waży ok 650g, a jestem w 24 tygodniu. Spodziewałam się, że będzie ok 0,5kg ale raczej nie więcej, a tu taki duży dzieć No i to synek będzie
kochana
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)

wcale nie masz duzego tylko w sam raz zobacz masz 650 gram miłosci to ani kg cukru nie ma :d gratuacje na synka

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:

co do usg 3d,zdecydowałam sie i cale szczęście ze to "tylko 200zl " nie wiecej bo tak jak w wielu przypadkach nie dalo nic wiecej niż zwykle oprócz zdjecia i plytki na której widać córeczkę bardziej "plastyczną",tyle ze będzie miala pamiątkę kiedyś
Najpierw gratulacje , a po drugie to tak jak u mnie młoda od razu mówiła ze siostrzyczke chce i nie ma innej opcji mówi do młodej dzidziul kochany , a ten dzidziul kopie tylko mame mloda nastawi reke i robi sie cisza i tez nie dociera do niej ze mała nie bedzie julią jak sobie obmysliła

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 05:40   #1719
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za odp. odnośnie 3d - czyli się upewniłam, że jest tak jak myślałam.
A do listy przypuszczalnych imion mogę dopisać Adasia jeszcze
Gratuluje synka u nas umowa była taka że dla syna wybiera mąż a dla dziewczynki ja no i mamy Adasia piękne imię jest tyle zdrobnień że aż mnie głowa boli jak pomyśle Dadaś Daśko a najlepsze wymyślił mój brat Andalo także polecam a i imieniny raz chociaż w święta ale nie ma problemu z ewentualnym wyborem

Cytat:

co do usg 3d,zdecydowałam sie i cale szczęście ze to "tylko 200zl " nie wiecej bo tak jak w wielu przypadkach nie dalo nic wiecej niż zwykle oprócz zdjecia i plytki na której widać córeczkę bardziej "plastyczną",tyle ze będzie miala pamiątkę kiedyś
Gratulacje córeczki moim zzdaniem Olga to i tak będzie mówione Ola więc dla mnie lepsze Aleksandra no i znowu mnie zastanawia iść na 3d czy nie opinie różne a trochę mi szkoda 250 zł wolę kupic porządny leżaczek czy kosz mojżesza zobaczymy co tżt powie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
co do imion to dla dziewczynki podoba mi się Hania i Marcelinka
a dla chłopczyka jak narazie to Kacperek, może Adaś

tyle uciekam spać bo poprzednią nockę też zarwałam.
A tak wogule to jakaś się nerwowa zrobiłam i muszę coś z tym zrobić. Chyba, że to te hormony

dobranoc
dla dziewczzynki mamy Magdalena a dla chłopca Jan chociaż mnie podaba się jeszcze Nina
Ja też się zastanawiam co mam ze sobą zrobić bo strasznie szybko się denerwuje i na wszystkich krzyczę a niektórym dostaje się bez powodu i troche mi głupio z tego powodu

Cytat:
co do wygladu mi sie nic nie sprawdziło niby chłopak daje urode a dziewczynka zabiera w 1 wszyscy mi mówili bedzi syn bo wyładniałas i brzzuch na to wskazuje i co urodziłam dziewczynke ale w jednym mieli racje , bo to chłopczyca , tzn wszedzie jej pełno skacze po płotach itp nie boi sie robali bawi sie kolejką

Najpierw gratulacje , a po drugie to tak jak u mnie młoda od razu mówiła ze siostrzyczke chce i nie ma innej opcji mówi do młodej dzidziul kochany , a ten dzidziul kopie tylko mame mloda nastawi reke i robi sie cisza i tez nie dociera do niej ze mała nie bedzie julią jak sobie obmysliła
Ja do tych przepowiedni co do płci podchodzę z przymrużeniem oka i jak ktoś mówi o zbrzydłaś bedzie dziewucha to mówie że dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe bo co za różnica owszem marzę o córeczce nie powiem że nie ale chłopcy też są świetni przede wszystkim to mami synki mamusia musi być i już.
Mój synek mówi że bedzie miał brata i już ale będzie miał na imię Madzia więc bardzo ciekawie sobie to obmyślił ale jestem w szoku jak on jest do drugiego dziecka nastawiony to jest jego dzidzuś i codziennie rano wstaje daje całusa w brzuch i mówi kocham Cię dzidziusiu już naszykował zabawki jak mi mama opowidałą to ja byłam bardzo zazdrosna o brata i byłam na wszystkich orażona jak młody się urodził.
Miłego dnia Mamuśki
Stary 2013-11-17, 06:03   #1720
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Pokazuj łóżeczko

Cytat:
Gratulacje, jak zawsze potwierdzam Aleksandra to piękne imię Nigdy w życiu sama bym sobie go nie zamieniła na inne Moja siostra ma na imię Alicja i byłyśmy takie Ala i Ola z elementarza tylko do dziś rodzice mimo 17 lat różnicy mają problem i wołają nas jak im ślina na język przyniesie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/duza-torba-weekend...688584026.html
Nic specjalnego, była tania i tyle

robię właśnie przegląd apteki gemini, porównuję ceny z allegro, mam już w koszyku za ponad 200 zł i biorę Młodemu taki smoczek http://www.aptekagemini.pl/bibi-smoc...d-0-6-mca.html
świetny!
o ładna torba. Swoją drogą te torby mnie rozwalają. Do naszego wózka torba z kompletu kosztuje 220zł. Za co, za torbę jak z diversa czy każdego innego sklepu która praktycznie niczym się nie różni ale człowiek z próżności i tak ją kupi Bo ja się chyba złamię i kupię coś ładnego dla mnie a nie tylko dla dzidzi ale to na prawdę najbardziej beznadziejnie ulokowane pieniądze :/
Co do smoczusia fajny. My dostaliśmy od cioci Piotrusia pani famaceutki smoczusia co świeci w ciemnościach. Jest super. Jak w nocy się zgubi teoretycznie można go namierzyć szybko, choć planuję specjalnie mu nie wciskać smoczka, chyba że trzeba będzie go jakoś wyciszyć

Pochwalę się. Wygrałam wczoraj aukcję na allegro Kosz mojżesza za jedyne 30 zł To najlepsza cena jaką widziałam ever! Ma jedną usterkę bo zgibili śrubki od budki ale mąż powiedział że to kilka złotych w kazdym sklepie. Dokupię sobie nową pościel tylko bo widziałam po 17zł, zresztą maluszek będzie spał w rożku albo pod kocykiem w tym. Tato potrafi robić rzeczy z drewna więc spełnię jego marzenie skoro nie mogł mi zrobić kołyski i pozwolę choć zrobić płozy to będzie się bujał koszyk. Jestem z siebie dumna bo ja pierwszy raz coś licytowałam na all Za taką cenę może nam to starczyć na dwa, trzy miesiące i nie będę mieć wyrzutów
Tu nasz kosz:
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...oj%BFesza.jpeg
Stary 2013-11-17, 08:02   #1721
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No my tak samo. Nie poszczypimy się na materac myślę, że na 2-3 lata użytkowania to się opłaca
My kupujemy 140/70, jest duże no i ma funkcję tapczanika jak dziecko wyrośnie z łóżeczka, więc jest szansa, ze ten materac będzie na wiele lat. Myślę sobie, ze skoro na swój materac do sypialni wydaliśmy z 800-900zl to dla dziecka za te 300 to nie będzie przesada choc na początku nastawialam się na taki połowe tańszy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
magduś w tym sklepie co wkleiłaś link mają naprawdę super ceny, niższe niż na str producenta jutro zbadam dokładnie temat, ale raczej zdecyduję się na któryś materacyk z tej firmy Hevea właśnie

Ja też spadam bo dzidzia mi daje znać że na nas już czasDobranoc!
W tym sklepie kupiliśmy tez mebelki

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 08:38   #1722
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
bo to chłopczyca , tzn wszedzie jej pełno skacze po płotach itp nie boi sie robali bawi sie kolejką
Ja bym właśnie taką córkę chciała

Cytat:
Pochwalę się. Wygrałam wczoraj aukcję na allegro Kosz mojżesza za jedyne 30 zł To najlepsza cena jaką widziałam ever! Ma jedną usterkę bo zgibili śrubki od budki ale mąż powiedział że to kilka złotych w kazdym sklepie. Dokupię sobie nową pościel tylko bo widziałam po 17zł, zresztą maluszek będzie spał w rożku albo pod kocykiem w tym. Tato potrafi robić rzeczy z drewna więc spełnię jego marzenie skoro nie mogł mi zrobić kołyski i pozwolę choć zrobić płozy to będzie się bujał koszyk. Jestem z siebie dumna bo ja pierwszy raz coś licytowałam na all Za taką cenę może nam to starczyć na dwa, trzy miesiące i nie będę mieć wyrzutów
Tu nasz kosz:
faktycznie nieźle Ci się udało

Cytat:
My kupujemy 140/70, jest duże no i ma funkcję tapczanika jak dziecko wyrośnie z łóżeczka, więc jest szansa, ze ten materac będzie na wiele lat. Myślę sobie, ze skoro na swój materac do sypialni wydaliśmy z 800-900zl to dla dziecka za te 300 to nie będzie przesada choc na początku nastawialam się na taki połowe tańszy
Dokładnie tak samo sobie pomyślałam, a w tym roku kupowaliśmy łóżko i materac Tylko my łóżeczko kupujemy to mniejsze, bo mamy mało miejsca, więc materac do 250zł kupię, bo własnie patrzałam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:00   #1723
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie!

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Ja do tych przepowiedni co do płci podchodzę z przymrużeniem oka i jak ktoś mówi o zbrzydłaś bedzie dziewucha to mówie że dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe bo co za różnica owszem marzę o córeczce nie powiem że nie ale chłopcy też są świetni przede wszystkim to mami synki mamusia musi być i już.
Mój synek mówi że bedzie miał brata i już ale będzie miał na imię Madzia więc bardzo ciekawie sobie to obmyślił ale jestem w szoku jak on jest do drugiego dziecka nastawiony to jest jego dzidzuś i codziennie rano wstaje daje całusa w brzuch i mówi kocham Cię dzidziusiu już naszykował zabawki jak mi mama opowidałą to ja byłam bardzo zazdrosna o brata i byłam na wszystkich orażona jak młody się urodził.
Miłego dnia Mamuśki
Wiesz, w przepowiednie to i ja nie wierzę, np. w wahadełka itp ale te wydają się trochę uzasadnione bo chodzi o hormony itp. Moja bratowa rzeczywiście gorzej wyglądała w ciąży i jest dziewczynka ale jak widać, to pewnie nie reguła.
A Twój synuś jakie fajne ma nastawienie do maluszka .

Cytat:
Witaj! Widzę, że masz już Natalkę a Ola i Natalka to właśnie imiona, między którymi nie mogę się zdecydować...Oba mi się podobają!

Cytat:
co do imion to dla dziewczynki podoba mi się Hania i Marcelinka
a dla chłopczyka jak narazie to Kacperek, może Adaś
Mi też się Hania podoba . I Adaś, i Kacperek.

Zjadłam pożywne śniadanko - 2 kanapki i owsiankę (zupę). A ważę się to już tylko rano, przed śniadaniem, w samej koszuli, żeby uniknąć szoku .

A ja wczoraj dostałam od brata trochę rzeczy dla maluszka - nosidełko, kocyki, pościel,podkłady na materac pod prześcieradło itp. Już je poprałam, dziś pewnie będę prasować i następne pranie nastawię. Powiem Wam w tajemnicy, że już nie mogę się doczekać swojego maluszka...

Miłego dnia,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:03   #1724
mara86
Raczkowanie

Dzień dobry!
Castia wypoczywaj sobie ile się da. Napewno będzie wszystko dobrze :thumbup:

Czy któraś z Was slyszała jakieś opinie na temat wózków bebetto bądź baby desing? Wczoraj miałam okazje je obejrzeć i wydawały się całkiem, całkiem.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-17, 09:04   #1725
kate1623
Zadomowienie

Dzień Dobry

Widzę dzisiaj łóżeczka na tapecie Ja dostanę razem z materacem łóżeczko od koleżanki więc nie udzielę się w tym temacie

Kurczę Majka od jakiegoś tygodnia odwróciła się tyłem do brzucha i jakoś słabiej ją czuć. Częściej się rozpycha niż kopie brak mi tych kopniaków i od razu mam wrażenie że coś jest nie tak bo tak to kopała jak szalona

Maja

Czytam
Stary 2013-11-17, 09:11   #1726
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Mialam dzisiaj fatalny dzien, wiec ciesze sie, ze sie wreszcie skonczyl Dobranoc
To oby dzisiejszy był lepszy

Cytat:

o ładna torba. Swoją drogą te torby mnie rozwalają. Do naszego wózka torba z kompletu kosztuje 220zł. Za co, za torbę jak z diversa czy każdego innego sklepu która praktycznie niczym się nie różni ale człowiek z próżności i tak ją kupi Bo ja się chyba złamię i kupię coś ładnego dla mnie a nie tylko dla dzidzi ale to na prawdę najbardziej beznadziejnie ulokowane pieniądze :/

Pochwalę się. Wygrałam wczoraj aukcję na allegro Kosz mojżesza za jedyne 30 zł To najlepsza cena jaką widziałam ever!
Powiem szczerze nie brałam pod uwagę, że ta torba może mi jeszcze do czegoś służyć poza szpitalem ale jak tak piszecie to faktycznie do wózka się przyda, czy nawet gdzieś iść z dzieckiem i zabrać cały zestaw ze sobą

Gratuluję zakupu świetna cena

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-17, 09:24   #1727
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Powiem szczerze nie brałam pod uwagę, że ta torba może mi jeszcze do czegoś służyć poza szpitalem ale jak tak piszecie to faktycznie do wózka się przyda, czy nawet gdzieś iść z dzieckiem i zabrać cały zestaw ze sobą
Kiedy te torby to podobno podstawa wychodzenia z domu bardzo się przydają: pakujesz pieluszki, butelkę, jakies drobnostki dla malucha, jego dokumenty i przede wszystkim wtedy nie musisz już mieć przewieszonej przez ramię swojej torby. Ja chyba się w jakąś zaopatrzę koniecznie małą listonoszkę bo lubię większe ale teraz to tylko kilka dokumentów zawsze przy sobie blisko ciała i portfel a reszta w torbie małego. Zmobilizowałaś mnie i poszukałam na allegro czegoś tańszego niż ta z Mutsy i znalazłam eleganckie też takie:
http://allegro.pl/hit-2013-uniwersal...705820652.html
szara mi sie podoba

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

z czystej ciekawości kiedy zaczynacie wielkie pranie rzeczy dla maluchów? Bo wydaje mi się że teraz to jeszcze bez sensu bo się zakurzą ...
Stary 2013-11-17, 09:33   #1728
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Kiedy te torby to podobno podstawa wychodzenia z domu bardzo się przydają: pakujesz pieluszki, butelkę, jakies drobnostki dla malucha, jego dokumenty i przede wszystkim wtedy nie musisz już mieć przewieszonej przez ramię swojej torby. Ja chyba się w jakąś zaopatrzę koniecznie małą listonoszkę bo lubię większe ale teraz to tylko kilka dokumentów zawsze przy sobie blisko ciała i portfel a reszta w torbie małego. Zmobilizowałaś mnie i poszukałam na allegro czegoś tańszego niż ta z Mutsy i znalazłam eleganckie też takie:
szara mi sie podoba
Fajna jak ten mój badziew się zedrze kupię podobną

Pranie... w styczniu raczej jak już będe na zwolnieniu.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-17, 09:43   #1729
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie Życzę Wam wszystkim fajnej niedzieli, nie piszcie zbyt dużo żebym nie musiała za dużo nadrabiać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 09:43   #1730
amelka2006
Raczkowanie

My łóżeczko już mamy po Amelce ale materacyk chcemy nowy kupić. No i zdecydowaliśmy, że kupimy dla dziewczyn łóżko piętrowe. Amelka będzie tam już spała, a malutka jak będzie mieć dwa latka. Dolne łóżko ma barierę zabezpieczającą. Pod tym łozkiem jest jeszcze coś w rodzaju wyciąganej szuflady. A tymczasem jest to tapczan. Bedą miały gdzie umiejscowić koleżankę na imprezę pidżamową

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:48   #1731
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]z czystej ciekawości kiedy zaczynacie wielkie pranie rzeczy dla maluchów? Bo wydaje mi się że teraz to jeszcze bez sensu bo się zakurzą ...
No Ja zrobię pranie miesiąc przed terminem czyli początek stycznia chyba nie za późno co?

Maja

Czytam
Stary 2013-11-17, 09:54   #1732
Rossa1988
Raczkowanie

Jesli chodzi o materac to my kupiliśmy taki zestaw: http://babynet.pl/materacyk-fiki-mik...cm-p-5760.html

a łożeczko będziemy zamawiać u stolarza, bo wymyśliłam, że chcę z płaskimi szerokimi szczebelkami a na necie mało co mi sie podoba;p
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:58   #1733
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
szara mi sie podoba

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

z czystej ciekawości kiedy zaczynacie wielkie pranie rzeczy dla maluchów? Bo wydaje mi się że teraz to jeszcze bez sensu bo się zakurzą ...

bardzo fajna torba!

ja zacznę to wszystko prać pod koniec stycznia, myślę, że wcześniej też nie ma co będę już miała mebelki więc będę mogła je ładnie poukładać po prasowaniu, część powiesić
a do prania używa się płynu/proszku dla dzieci i do płukania też są jakieś dla dzieci???

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Widzę dzisiaj łóżeczka na tapecie Ja dostanę razem z materacem łóżeczko od koleżanki więc nie udzielę się w tym temacie

Kurczę Majka od jakiegoś tygodnia odwróciła się tyłem do brzucha i jakoś słabiej ją czuć. Częściej się rozpycha niż kopie brak mi tych kopniaków i od razu mam wrażenie że coś jest nie tak bo tak to kopała jak szalona

moja gin mi mówiła, że od około 30 tyg to już nie ma co liczyć na kopniaczki bo dziecko nie ma miejsca, będzie się tylko lekko przekręcać

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-11-17, 10:01   #1734
teQiba
Moderator

Dzien dobry
Stary 2013-11-17, 10:01   #1735
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

bardzo mało i wiecie ze ja do samego konca pisała sms z kolezankami nawet mi jedna napisała ze jej kolega złamał noge przepraszam o na do mnie zadzwoniła a ja jej sorki ale wiesz ja w szpitalu teraz rodze ... hahah trzabyło usłyszc tn odgłos zdziwienia pamietam ze zabolało mnie tak pierwszy raz napisałam tż sms ze go zabij jak wróce do domu a on mi napisał ze nie wie co ma mi napisac ale mam sie mocno trzymać zaraz potem poszłam rodzić jeny nie pamietam bólu który mnie ogarniał ale za to wiem ze smiesznie momentami było ...
jak mnie połozna poinformowała ze bedzie musiał mnie przyciąć hahah ja tylko nie to ja nie chce byc cięta przyszedł skurcz i nawet tego nie czułam i wyskoczyła ami .. łozysko pikus nawet go nie czułam
Co za chamstwo. Jak położna cię nacięła skoro krzyczałaś, że nie chcesz?

Cytat:

A ja się pochwalę że zaczynam dzisiaj 20 tydzień
Gratulacje

Cytat:
Wiesz, że ja o tobie pamiętałam
Ja też zaczynam 26

Cytat:
Super
Myślałam, że tylko nam tak odwaliło, że mamy już łóżeczko

Cytat:

Dzisiaj miałam zalatany dzień 4 krotnie byłam w Leroy Merlin w związku z remontem i przez kładzione panele nie miałam dostępu do neta. Dopiero teraz nadrobiłam Was
O matko! Współczuje

Cytat:

Tu nasz kosz:
Ale super okazja! Gratuluję wygranej aukcji

Cytat:
A ja wczoraj dostałam od brata trochę rzeczy dla maluszka - nosidełko, kocyki, pościel,podkłady na materac pod prześcieradło itp. Już je poprałam, dziś pewnie będę prasować i następne pranie nastawię. Powiem Wam w tajemnicy, że już nie mogę się doczekać swojego maluszka...

Miłego dnia,
Oooo... zazdroszczę. Sporą część wyprawki masz już z głowy

A ja dzisiaj jakoś nie mam humoru Boli mnie gardło, głowa i wszystko mnie wkurza
Miłej niedzieli
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:07   #1736
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry Mamusie!

Wiesz, w przepowiednie to i ja nie wierzę, np. w wahadełka itp ale te wydają się trochę uzasadnione bo chodzi o hormony itp. Moja bratowa rzeczywiście gorzej wyglądała w ciąży i jest dziewczynka ale jak widać, to pewnie nie reguła.
A Twój synuś jakie fajne ma nastawienie do maluszka .

Witaj! Widzę, że masz już Natalkę a Ola i Natalka to właśnie imiona, między którymi nie mogę się zdecydować...Oba mi się podobają!

Mi też się Hania podoba . I Adaś, i Kacperek.

Zjadłam pożywne śniadanko - 2 kanapki i owsiankę (zupę). A ważę się to już tylko rano, przed śniadaniem, w samej koszuli, żeby uniknąć szoku .

Miłego dnia,
Powiem Ci że Natalka bardzo fajne imie Można wołać na wszystkie sposoby ! Natusia,Natunia,Natalcia, Natusza, Natka,Natula
Pracuje w Przedszkolu i Natalki to zawsze takie bystre mądre dziewczynki i tak też jest z moją W lutym skonczy 3 latka a naprawde tyle wiadomości ma że czasami człowiek się zastanawia SKĄD!? ale chodzi 3 miesiąc do przedszkola ze starszymi dziećmi więc to też ma swoje plusy i dużo stamtąd wynosi
Także śmiało możesz dać Natalia

Ja też się nie waże zbyt często................jak weszłam na wage miesiąc temu załamałam się i przystopowałam no i teraz waga się utrzymuje bo na serio jadłam jak szalona a wiem jak smakuje ten chleb kiedy chce się szybko dojść do formy PO porodzie

Cytat:
Dzień Dobry

U nas stoi po starszej córci która od 4 miesiąca w ogóle tam nie sypiała także problem z głowy

Cytat:
szara mi sie podoba

Ja po nowym roku zacznę znosić wszystkie rzeczy ze strychu z racji że starsza córka też urodzona w lutym prawie wszystko będe miała jak znalazł zobaczę tylko co bardziej zniszczone ,czego brakuje i wyprawka gotowa

Cytat:
No Ja zrobię pranie miesiąc przed terminem czyli początek stycznia chyba nie za późno co?
też mam taki zamiar
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:09   #1737
kolba
Raczkowanie

Witajcie niedzielnie Mamusie!!!
No i gdzie te dziewczynki? Chyba tak chłopięcego wątku to na WIZAŻU jeszcze nie było Gratulacje dla wszystkich Mam poznania płci!!
Ależ ten czas leci, za chwilę wszystkie na wątku będziemy za połową ciąży - szaleństwo A teraz Święta i tez czas szybciej pobiegnie, bo przygotowania itp. Potem Nowy Rok i juz trzeba będzie sie pakować - aaaaa, zaczyna mnie to przerażać

Fajne jesteście, wiecie? Ogromnie dużo tu wsparcia i pocieszenia, z wielką przyjemnością czyta się ten wątek. Nikt nie zostanie bez pomocy, choćby ciepłym słowem!!!

U mnie dalej skurcze i twardnienia, więc oszczedzam sie jak mogę, ale wiadomo że z trzylatką w domu to trochę ciężkie

Dziewczyny mam pytanie - badacie piersi w ciazy?? Zawsze w listopadzie szłam na usg i teraz nie wiem czy iść. Po porodzie, to pewnie dopiero jak skończę karmić (czyli po roku, bo tyle zamierzam). Jak to jest u Was??

W środę mam usg połowkowe - zaczynają się nerwy

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 10:12   #1738
monkaa321
Zakorzenienie

Trisdom fajny filmik

Castia

virginia mój gin też nic od siebie nie powie a ja mam straszne problemy ze skórą a mam chłopca, więc będzie przystojniak z niego jak nic

bebe97 dzięki za linki

mmhym ja nie mam filcu w takich kolorach chyba zostaną mi tylko materiały ale co tam dzięki

runaway_star gratuluję

ag9 też mi się wydaje że mam bardziej wodnisty ale obserwuje czy coś się złego dzieje czy nie. Jak na razie dzidzia kopie i gratuluję zakupu

Enia_ gratuluję

side85 super Ci się ta aukcja udała!

Cytat:
moja gin mi mówiła, że od około 30 tyg to już nie ma co liczyć na kopniaczki bo dziecko nie ma miejsca, będzie się tylko lekko przekręcać
aż mi sie smutno zrobiło
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:20   #1739
Enia_
Zadomowienie

magduś2......................ja po 30tygodniu a raczej po 35 chyba jakoś to nie czułam kopniaków co całe dziecko przemieszczające się z jednej strony brzucha na drugą
Miałam tak zniekształcony brzuch czasami że aż dziwnie to wyglądało
Córcia wypychała mi najczęściej główkę bo była położoną pośladkowo głową do góry do samego porodu a nieraz poczułam jak wypycha rączkę czy nóżkę
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:35   #1740
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez enia_ Pokaż wiadomość
magduś2......................ja po 30tygodniu a raczej po 35 chyba jakoś to nie czułam kopniaków co całe dziecko przemieszczające się z jednej strony brzucha na drugą :d
miałam tak zniekształcony brzuch czasami że aż dziwnie to wyglądało
Córcia wypychała mi najczęściej główkę bo była położoną pośladkowo głową do góry do samego porodu a nieraz poczułam jak wypycha rączkę czy nóżkę

:d

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości