|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
[QUOTE=twin--maid;44767447]kasiuulad, to prawidłowo
![]() Witaj, najpierw może trochę z nami popisz tutaj zanim będziesz chciała dostać się do klubu. Trzeba mieć do niego zaproszenie. TO jak to jest z tym klubem, wysłałam wiadomość kilka dni temu na priv. Czy brak odp. oznacza brak zakwalifikowania się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zadomowienie
|
Proszę o uzupełnienie danych dziewczyn:
Kochanazouzaa Ksandii czadag1075 angels2708 anius_7 Sheridans niunia13140710 jagusia15 Assiuula paula_d Na uzupełnienie danych czekam 2 tygodnie, po tym czasie zostaniecie usunięte z listy mamuś sierpniowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
Koniecznie idz do lekarza. Przy tak silnych wymiotach raczej kierują do szpitala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Trzymam kciuku za wszystkie mamy, które jeszcze nie miały tego USG, ja ma 311 stycznia i bardzo się boję. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do klubu, chcemy utrzymać w nim jak największą prywatność i musimy mieć do siebie bardzo duże zaufanie, w końcu będziemy się tam dzielić informacjami których nie chcemy ujawniać światu. Nie mamy określonej ilości postów żeby wstąpić do klubu, po prostu chcemy Was trochę poznać. Nie chcemy żebyście były urażone że jeszcze nie dostałyście zaproszenia, udzielajcie się regularnie, dajcie się poznać i wtedy Was zaprosimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cierpliwość popłaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Rozeznanie
|
Ja moge dopiero 20 lutego i wtedy chyba pójdę nie wiem jak u ciebie jest bo to inny oddział babybond ale ja byłam bardzo zadowolona ostatnim razem zobaczyłam dzidzie w 4D i ogólnie długo trwało to usg pani sprawdzala czy wszystko jest ok I dostałam zdjęcie w różowej okładce w 2d pokazujące ze to dziewczynka na 99.9% ale wtedy byłam w 22 tygodniu juz po polowkowym usg Tym razem jak wiem ze moge juz w 16 tygodniu znać płec to chce iść jak najszybciej tymbardziej ze oni niby gwarantują ze jak nic nie bedzie widać to bezpłatnie w innym terminie moge przyjść
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To jeszcze raz za dziewczynkę ![]() ![]() Teraz odebrałam wyniki TSH - troszkę poniżej normy. Kurde, zawsze wszystkie wyniki miałam idealne, a tu teraz bakterie, hormony... ![]()
![]() |
#1723 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
88natka Skoro robisz porządek na początku, mam na imię Ela, lat 26 i na ostatniej wizycie lekarz przesunął mi TP na 9 sierpnia. Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | ||
Wtajemniczenie
|
Gratulacje, kochana!!!
![]() Smacznego ![]() Ja dziś miałam ochotę na ziemniaki z masłem i surówką na słodko-ostro ![]() ![]() Cytat:
Łazanki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie robiłam w 1. ciąży, teraz, jeśli usg wyjdzie w porządku, też nie będę robić.
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj mialam te pierwsze badania i jest ok..myslalam ze bedzie mnie badac i macac a polozna pobrala mi tylko krew i dowidzenia hehe no i oczywiscie oddalam mocz ..
Jestem tez tego zdania ze trzeba nabrac zaufania by dolaczyc do grona naszego klubu wkoncu pokazujemy sie tam z tej prywatnej strony. Katar strasznie nadal mnie meczy..jutro szkola a pozniej urodziny taty, a w niedziele zas szkola wiec musze sie naubierac jak eskimoska by tylko nie przeziebic sie bardziej ale po weekendzie zas calymi dniami bede siedziala sobie w lozeczku dopoki nie wyzdrowieje. Dziewczynki gratuluje wam ktorejestescie w 2 trymestrze i trzymam kciuki za te ktore jak ja cierpliwie czekaja na ten czas.. wszystko bedzie dobrze.
![]() |
#1727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zjadłam ziemniaki gotowane w mundurkach, jajko sadzone, pol litra zsiadłego mleka z pęczkiem koperku i połową pęczka szczypiorku plus pomidor ![]() ![]() A truskawki się rozmrażają na jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
Ja też dzisiaj na obiadek ziemniaczki z jajeczkiem zjadłam, s teraz deserek serniczek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1729 |
Zadomowienie
|
A ja wlasnie zamierzam sobie zrobic spagetti.
Bardzo dziwne bo mam mdlosci a smak na nie ogromny.. mam nadzieje ze mi nie przejdzie jak juz je zrobie hehehe A wy tak jecie ziemniaczki, tez je lubie, ale slyszalam ze powinnismy je jesc jak najmniej.hihi
![]() |
#1730 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szczerze to na genetycznym nawet nie pomyślałam żeby zapytać o płeć. Lekarz też sam się nic nie odezwał więc chyba zbyt wcześnie jeszcze było. uuu zapowiada się ciekawie na spotkaniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak bym czytała streszczenie ale o swoich teściach "ą&ę" ale moi rodzice to wyluzowane małżeństwo i są bardzo wyrozumiali co pozwala im się dostosować do każdego. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja znowu nie mam zachcianek. ![]() Wcześniej byłam mięsożerna teraz jednak mogę sobie mięso odpuścić ba wręcz może nie istnieć. Szynki, parówki, kabanosy ![]() ![]() Właśnie widziałam reklamę Pizza Hurt ..... ![]() Mnie znowu boli odcinek lędźwiowy po lewej stronie. Czasem ból jest nie do zniesienia.
![]() |
#1731 |
Rozeznanie
|
ja mam straszne zachcianki na zupy ostatnio drugie danie mogłoby dla mnie nie istnieć :p narobilyscie mi straszna ochotę na zalewajke ostatnio a ja nigdy takiej zupy nie robiłam ale chyba spróbuje widziałam ze któraś tam przepis wkleiła chętnie skorzystam
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dlaczego ? ja jem 3-4 razy w tygodniu
![]() |
#1733 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://parenting.pl/portal/tsh-w-ciazy Cytat:
![]() Wczoraj miałam usg i lekarz powiedział, że gdybym zdecydowała się na test PAPP-a, to do 12t6d mam się zgłosić. Także nie wiem jak to jest z tym samy dniem ?? Cytat:
![]() Dlaczego? Mają one dużo witaminy C, A, PP, K i H a także witaminy z grupy B.
![]() |
#1734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro kończymy z Bobaskiem I semestr ........ ![]()
![]() |
#1735 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pentuerka;44779491]
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
No nie wiem gdzie to widzialam, to pewnie przy szperaniu po necie tak mi sie uwidzialo ze warzywka i owoce ale ziemniaki troche mnie bo cos tam cos tam hihi jak znow sie nadzieje na ten fragment to zaraz wam przesle te info.
Ja ostatnio kupilam straszne ziemniaki ktore podczas gotowania poprostu mi sie rozlecialy... nie byly do konca ugotowane a juz zupa krem sie zrobila.. straszny gatunek no ale nie mialam wyjscia i zrobilam moje ulubione puree , wiec teraz na obiad beda same takie podania lecialy z tych ziemnakow bo troche tego jeszcze tego mam. Czy ktoras z was tez lubi puree , ja mowie na nie inaczej hihi piure hihi Anafora dziekuje ze sie cieszysz ale ja nic sie nie dowiedzialam na temat mojego maluszka bo tylko pobranie krwi mialam.. ale za tygodnie znow bede miec usg mam nadzieje i musze koniecznie te zdjecie wziasc,bo ostatnim razem zapomnialam..wlasnie czy to kosztuje?
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2014-01-24 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-24 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Natka jeśli uzupełniasz listę na pierwszej stronie to możesz dopisać, że mam na imię Kasia, mam 30 lat ![]() Cytat:
![]() ![]() dzisiaj jadłam pyszny domowy rosołek ugotowany przez Tż-ta, drugiego już oczywiście nie wcisnęłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Surówka: kapusta, rodzynki, brzoskwinia z puszki ![]() ![]() Test PAPP-a - hmmmm... Mi tak powiedział specjalista od usg, jak robiłam u niego genetyczne w poprzedniej ciąży. Że mogę jechać dziś, bo tylko wtedy to badanie ma sens ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.