Mamusie sierpień 2014 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 13:22   #1711
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

[QUOTE=twin--maid;44767447]kasiuulad, to prawidłowo super, że udało Ci się zapisać na wizytę w dogodnym terminie.

Witaj, najpierw może trochę z nami popisz tutaj zanim będziesz chciała dostać się do klubu. Trzeba mieć do niego zaproszenie.

TO jak to jest z tym klubem, wysłałam wiadomość kilka dni temu na priv. Czy brak odp. oznacza brak zakwalifikowania się ?
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:26   #1712
88natka
Zadomowienie

Proszę o uzupełnienie danych dziewczyn:

Kochanazouzaa

Ksandii

czadag1075

angels2708

anius_7

Sheridans

niunia13140710

jagusia15

Assiuula

paula_d

Na uzupełnienie danych czekam 2 tygodnie, po tym czasie zostaniecie usunięte z listy mamuś sierpniowych.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:26   #1713
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Pisze do was z łazienki cały dzień wymiotuje. Teraz nie mogę zasnąć bo ciągle męczą mnie wymioty.
Nic dzisiaj nie zjadłam również nie mogę pić bo od razu wszystko wymiotuje.

Martwię się
Koniecznie idz do lekarza. Przy tak silnych wymiotach raczej kierują do szpitala.
Stary 2014-01-24, 13:28   #1714
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
jak to jest z tym klubem, wysłałam wiadomość kilka dni temu na priv. Czy brak odp. oznacza brak zakwalifikowania się ?
Tez wyslalam wiadomość kilka dni temu i tez brak odp takze nie martw sie ja tez sie jeszcze nie kwalifikuje ale z jednej strony to dobrze bo bez sensu byłby ten klub gdyby każdy kto dołączy do forum odrazu zaproszenie dostawał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:41   #1715
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
ubezpieczeniem sie nie martw, jakos sobie w szpitalu poradza i znajda co trzeba Jakis dokument czy cos moze masz a jak nie to niech oni tam sie martwia Wazne bys dostala pomoc Odwodnienie jest najgorsze nie mowiac o tym jak ty sie nameczysz Trzymaj sie i sprobuj cos wypic Z jedzenia na tak podrazniony zoladek jest dobry ryz gotowany na wodzie, w wersji extra z gotowanym w calosci jablkiem albo marchewka
Zgadzam się w zupełności. W szpitalu sobie poradzą, najważniejsze jest Twoje i dziecka zdrowie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
karta zostla zablokowana, nowa bedzie od 3 do 4 dni roboczych, a siedziba glownego banku z ktorego mozna by bylo wyjac pieniadze bez karty jest 100 km stad,
Współczuję. Może jest jakieś rozwiązanie, może trzeba zadzwonić do baku i powiedzieć o sytuacji.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Ależ Ci współczuję! Koniecznie musisz isc dzis do szpitala, przecież nie mozesz się tak męczyć. Kasa, no trudno, niech Twój faceto od jakiegoś kolegi pożyczy, bo przecież Ty nie mozesz tak wymiotować!

Dziewczyny, ja będę miała genetyczne w najbliższy czwartek. Czytałam, że tego samego dnia trzeba mieć pobraną krew żeby badanie było wiarygodne. A mi gin nic nie mówił o pobraniu krwi....Czy badanie krwi jest konieczne?
Przy zwykłym USG genetyczznym między nie jest potrzebne pobranie krwi, chyba że robisz test PAPPA to wówczas krew się pobiera.

Trzymam kciuku za wszystkie mamy, które jeszcze nie miały tego USG, ja ma 311 stycznia i bardzo się boję.
Stary 2014-01-24, 13:43   #1716
88natka
Zadomowienie

Dziewczyny co do klubu, chcemy utrzymać w nim jak największą prywatność i musimy mieć do siebie bardzo duże zaufanie, w końcu będziemy się tam dzielić informacjami których nie chcemy ujawniać światu. Nie mamy określonej ilości postów żeby wstąpić do klubu, po prostu chcemy Was trochę poznać. Nie chcemy żebyście były urażone że jeszcze nie dostałyście zaproszenia, udzielajcie się regularnie, dajcie się poznać i wtedy Was zaprosimy.

niespodzianka
Stary 2014-01-24, 13:44   #1717
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja ju po usg wszystko jest ok widać dwie rączki dwie nóżki serce bije i wszystko wyglada prawidłowo dzidzius większy o dwa dni niż z OM czyli to juz 12t1d następne usg polowkowe na 13 marca ale pójdę prywatnie 20lutego na rozpoznanie płci.....mam przeczucie ze to chłopak ale ostatnio tez takie miałam i była dziewczynka niby chce chłopca teraz ale tak w głębi ducha bardzo sie uciesze jak bedzie dziewczynka boje sie trochę chłopca ze go rozpieszcze za bardzo i ze sobie rady w życiu nie da a nie daj Boże jakby miał mój charakter....mam okropny charakter

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

88natka mam prośbę zmienisz mi datę porodu na pierwszej stronie na 7 sierpnia to juz oficjalnie wpisane w kartę ciazy a tak poza tym to mam na imię Agnieszka mam 26 lat i mam dwie córki Weronika 10 lat i Zuzia 20 miesięcy jakbyś miała czas tez mozesz dopisać

Super, że już po. Trzymam kciuki za chłopca...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 13:46   #1718
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Tez wyslalam wiadomość kilka dni temu i tez brak odp takze nie martw sie ja tez sie jeszcze nie kwalifikuje ale z jednej strony to dobrze bo bez sensu byłby ten klub gdyby każdy kto dołączy do forum odrazu zaproszenie dostawał

właśnie o to chodzi. Wtedy nie miałby sensu klub bo i tak wszystko mogłybyśmy wrzucać tutaj.
Cierpliwość popłaca

niespodzianka
Stary 2014-01-24, 13:51   #1719
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
właśnie o to chodzi. Wtedy nie miałby sensu klub bo i tak wszystko mogłybyśmy wrzucać tutaj.
Cierpliwość popłaca
Rozumiem, tylko spodziewałam się jakiejkolwiek informacji zwrotnej Dzięki za wyjaśnienie, wszystko już jasne
Stary 2014-01-24, 14:12   #1720
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Ja napewno pójdę jak tylko bedzie 16 tydzien bo ciekawość mnie zżera jaka plec ale tez dlatego ze moja Zuza z nami jest w pokoju a chce dzieciakom urządzić pokój jak najszybciej zeby Zuze nauczyć ze ma swój pokoik zeby nie czuła sie pokrzywdzona ze nagle jak dzidzius sie pojawi to ja ją wyrzucam z naszej sypialni......

a kiedy idziesz? ja najwcześniej mogę 15 lutego.. zastanawiam się

niespodzianka
Stary 2014-01-24, 14:47   #1721
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
a kiedy idziesz? ja najwcześniej mogę 15 lutego.. zastanawiam się
Ja moge dopiero 20 lutego i wtedy chyba pójdę nie wiem jak u ciebie jest bo to inny oddział babybond ale ja byłam bardzo zadowolona ostatnim razem zobaczyłam dzidzie w 4D i ogólnie długo trwało to usg pani sprawdzala czy wszystko jest ok I dostałam zdjęcie w różowej okładce w 2d pokazujące ze to dziewczynka na 99.9% ale wtedy byłam w 22 tygodniu juz po polowkowym usg Tym razem jak wiem ze moge juz w 16 tygodniu znać płec to chce iść jak najszybciej tymbardziej ze oni niby gwarantują ze jak nic nie bedzie widać to bezpłatnie w innym terminie moge przyjść oczywiście jeśli wybierzesz ta opcje "gender scan" bo jak inna na przykład "anomally scan" to wtedy plec powiedzą ale tylko przy okazji jeśli bedzie dobrze widać.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 14:55   #1722
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Rodzice są totalnie różni, chociaż w podobnym wieku. Moi rodzice są tacy trochę "ą ę", zero papierosów, alkoholu nie dużo, kariera, nauka, wysoka kultura. Nie umiem dokładnie tego określić. Takie bardzo dostojne starsze małżeństwo. Z kolei mojego J. ojciec umarł dawno temu i mama żyje w konkubinacie, mój teść ma zdanie na każdy temat i "moja racja jest najmojsza" a teściowa to prosty i bezpośredni człowiek, który pali jak smok i co drugie słowo to dupa albo ku..a
Powtórzę - będzie ciekawie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Tasia, a to nie rozciągające się wiązadła?
Też tak słyszałam z płcią, że jak lekarz wypatrzy prącie, to raczej się nie zdarza, żeby wyszła z tego dziewczynka aczkolwiek znam przypadek, że tak się zdarzyło
U nas powiedział, że widzi same kreseczki
Może więzadła Teraz coś jakby jajnik pobolewa, cały czas z lewej - nic to, nie jest to jakiś okropny ból, nie niepokoi mnie jakoś
To jeszcze raz za dziewczynkę

Teraz odebrałam wyniki TSH - troszkę poniżej normy. Kurde, zawsze wszystkie wyniki miałam idealne, a tu teraz bakterie, hormony...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:01   #1723
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Ja też przed każdą wizytą się stresuję co widać w gabinecie po moim ciśnieniu i tętnie
Dzięki
Ja mimo stresu to mam dobre na szczęście
Cytat:

Zaraz będę aktualizowała listę, dopiszę płeć, ale myślę żeby jeszcze nie usuwać tych dziewczyn i poczekać do 2 części. Jak się nie odezwą więcej to wpiszę je do zaginionych.
Aha ok
Cytat:
Ja moge dopiero 20 lutego i wtedy chyba pójdę nie wiem jak u ciebie jest bo to inny oddział babybond ale ja byłam bardzo zadowolona ostatnim razem zobaczyłam dzidzie w 4D i ogólnie długo trwało to usg pani sprawdzala czy wszystko jest ok I dostałam zdjęcie w różowej okładce w 2d pokazujące ze to dziewczynka na 99.9% ale wtedy byłam w 22 tygodniu juz po polowkowym usg Tym razem jak wiem ze moge juz w 16 tygodniu znać płec to chce iść jak najszybciej tymbardziej ze oni niby gwarantują ze jak nic nie bedzie widać to bezpłatnie w innym terminie moge przyjść oczywiście jeśli wybierzesz ta opcje "gender scan" bo jak inna na przykład "anomally scan" to wtedy plec powiedzą ale tylko przy okazji jeśli bedzie dobrze widać.....
Ja też bym skorzystała z takiej możliwości że jeśli nie dowiesz się jaka jest płeć to idziesz w innym terminie . Ciekawe czy w Polsce na to by poszli znając życie to nie
Stary 2014-01-24, 15:04   #1724
h4linka
Zadomowienie

88natka Skoro robisz porządek na początku, mam na imię Ela, lat 26 i na ostatniej wizycie lekarz przesunął mi TP na 9 sierpnia. Z góry dzięki
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:11   #1725
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaa zapomniałam WITAM SIĘ W II TRYMESTRZE
Gratulacje, kochana!!!

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
No narobiłaś właśnie makaron gotuje
Smacznego
Ja dziś miałam ochotę na ziemniaki z masłem i surówką na słodko-ostro Ach, te zachcianki!

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Też w tym tygodniu to przerabiałam z córką. Ale wcześniej mówiła że boli ja brzuch więc położyłam miskę przy jej łóżku i nie musiałam zmieniać pościeli. Mojej zaszkodziło chyba przejedzenie naleśnikami.

Mąż mnie dziś zadziwił. Zrobił domowy makaron. Do łazanek. strach się bać.
Krzyś też któregoś dnia się pochorował, wymiotował okropnie... trudno mi powiedzieć po czym, ale podejrzewam żółtko (wprowadzam od niedawna...)
Łazanki I dla męża

Cytat:
Lekarz mi powiedział, że usg daje 80% pewności, że dziecko jest zdrowe a razem z testem PAPP-a, z krwi, daje już prawie pewność. Krew trzeba pobrać do skończonego 13tc.
Ja nie robię testu z krwi.
Ale usg i test muszą byc tego samego dnia
Ja nie robiłam w 1. ciąży, teraz, jeśli usg wyjdzie w porządku, też nie będę robić.
Ania
Stary 2014-01-24, 15:42   #1726
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Dzisiaj mialam te pierwsze badania i jest ok..myslalam ze bedzie mnie badac i macac a polozna pobrala mi tylko krew i dowidzenia hehe no i oczywiscie oddalam mocz ..
Jestem tez tego zdania ze trzeba nabrac zaufania by dolaczyc do grona naszego klubu wkoncu pokazujemy sie tam z tej prywatnej strony.
Katar strasznie nadal mnie meczy..jutro szkola a pozniej urodziny taty, a w niedziele zas szkola wiec musze sie naubierac jak eskimoska by tylko nie przeziebic sie bardziej ale po weekendzie zas calymi dniami bede siedziala sobie w lozeczku dopoki nie wyzdrowieje.
Dziewczynki gratuluje wam ktorejestescie w 2 trymestrze i trzymam kciuki za te ktore jak ja cierpliwie czekaja na ten czas.. wszystko bedzie dobrze.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:57   #1727
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mąż mnie dziś zadziwił. Zrobił domowy makaron. Do łazanek. strach się bać.

Właśnie zjadłam ziemniaki gotowane w mundurkach, jajko sadzone, pol litra zsiadłego mleka z pęczkiem koperku i połową pęczka szczypiorku plus pomidor Mąż jak to usłyszał powiedział że zje kanapkęAle ja tak normalnie jem...
A truskawki się rozmrażają na jutro
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:28   #1728
papryczka160
Wtajemniczenie

Ja też dzisiaj na obiadek ziemniaczki z jajeczkiem zjadłam, s teraz deserek serniczek

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:31   #1729
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

A ja wlasnie zamierzam sobie zrobic spagetti.
Bardzo dziwne bo mam mdlosci a smak na nie ogromny.. mam nadzieje ze mi nie przejdzie jak juz je zrobie hehehe
A wy tak jecie ziemniaczki, tez je lubie, ale slyszalam ze powinnismy je jesc jak najmniej.hihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 16:51   #1730
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
jak chlopak do niej dzwonil ona powiedziala ze to normalne i tyle czoraj wymiotowalam okolo 20 razy a dzisiaj rano jak wstalam to widze powtorka z rozrywki bo wymiotowalam na poczatek dnia

w nocy sie budzilam i duzo pilam , teraz zmusze sie do zjedzenia platkow albo wszystko wymiotuje albo je przyswoje

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

chlopak w pracy do 18.30, nie wiem jak to tutaj dziala, wczoraj bylam taka wykonczona ze chcialam jechac do szpitala, bo nie mialam sily, wisialam na tej toalecie wszystko szloo mi z zoladka bo juz nie mialam czym wymiotowac raz bylo zolte a potem zielone bylam przerazona, wiem ze jezeli dzisiaj znowu bedzie to samo to tego nie wytrzymam

nie wiem jak to tutaj dziala czy trzeba dostac jakies skierowanie jak sie jest odwodnionym od ginekologa czy po prostu idzie sie do szpitala ..

ta moja ginekolog tez dobra tutaj zuken pisala ze po 5 razach musi dzwonic a u mnie po 20 to normlane ..

nie wiem co zrobic
Współczuję. dobrze, ze chłopak w drodze do ciebie. To już nie wygląda dobrze. Jedź szybko na IP muszą ci pomóc. Obcy kraj inne zasady musi być ci podwójnie ciężko. No ale dla maluszka wszystko trzeba przezwyciężyć.

Cytat:
Mi wyszły bardzo liczne bakterie w moczu. Lekarz kazał się nie przejmować i nie panikować. Czasem są a czasem ich nie ma
Równo za tydzień idę na usg genetyczne, już odliczam dni i nie mogę się doczekać to będzie końcówka 12 tygodnia, będzie już widać płeć czy mam się nie łudzić?

Planujemy z moim chłopem w połowie lutego zapoznać swoich rodziców, w kwietniu ślub a oni nadal się nie znają. Jakoś nigdy nie było okazji. Myśleliśmy o restauracji albo kawiarni ale chyba stanęło, że zrobimy u siebie obiad+deser. Strasznie się stresuję bo nasi rodzice to dwa zupełnie różne światy.

Od wczoraj chodzą za mną kiszone ogóry i gotowane ziemniaki z koperkiem.
Trzymam kciuki za genetyczne

Szczerze to na genetycznym nawet nie pomyślałam żeby zapytać o płeć. Lekarz też sam się nic nie odezwał więc chyba zbyt wcześnie jeszcze było.

uuu zapowiada się ciekawie na spotkaniu mnie zawsze bawią takie meetingi. Mam nadzieję, że mimo wspomnianych różnic znajdą wspólny język. Nawet jeżeli tak się nie stanie to przynajmniej unikniesz takich spotkań w przyszłości albo będą ograniczone do minimum...co uwierz na dłuższą metę jest świetnym rozwiązaniem.

Cytat:
tak mieszkam w niemczech.
martwie sie bo mam ubezpieczenie ale jeszcze nie mam tych numerkow tzn tej karty.. bo bylo troche problemow z zalatwieniem ubezpieczenia.
i jeszcze na domiar zlego chlopakowi wczoraj ukradli karte.. ktos sobie poszedl na zakupy..
a my zostalismy bez karty do 30.01 i bez gotowki ..

siedze pod koldra i rycze jak dziecko jestem totalnie bez sil

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Chlopak wlasnie wraca do domu, zwolnil sie wczesniej.

Zobaczymy co bedzie dalej
Moja Babcia mi mówi, żebym nie "rycała" w ciąży bo dziecko będzie płaczliwe .... więc Zaczarowana głęboki oddech ... ommmm i powtarzaj "trawa jest żółta a słońce jest zielone...trawa jest żółta a słońce jest zielone" wydech..... często pomaga

Cytat:
Gratulacje!

Mi strasznie drętwieją całe nogi jak wieczorem kładę się spać, półgodzinne wiercenie przed zaśnięciem jest już powoli cowieczornym rytuałem.

Rodzice są totalnie różni, chociaż w podobnym wieku. Moi rodzice są tacy trochę "ą ę", zero papierosów, alkoholu nie dużo, kariera, nauka, wysoka kultura. Nie umiem dokładnie tego określić. Takie bardzo dostojne starsze małżeństwo. Z kolei mojego J. ojciec umarł dawno temu i mama żyje w konkubinacie, mój teść ma zdanie na każdy temat i "moja racja jest najmojsza" a teściowa to prosty i bezpośredni człowiek, który pali jak smok i co drugie słowo to dupa albo ku..a
Też mam problemy z zasypianiem w nocy, pół godziny to takie minimum przez które się kręcę i mam głupie myśli, które za cholerę nie chcą opuścić tej głowy w której zamieszkał KALAFIOR

Jak bym czytała streszczenie ale o swoich teściach "ą&ę" ale moi rodzice to wyluzowane małżeństwo i są bardzo wyrozumiali co pozwala im się dostosować do każdego.

Cytat:
Mąż, w tej ciąży jest bardzo mało słodziakiem

.

Na początku ciąży chodziły za mną ogórki kiszone i kapusta. Jadłam non stop
Zresztą, ja codziennie, mam jakieś zachcianki smakowe
Dziś na obiad robię kluski śląskie z pesto, bo chce mi się czosnku i parmezanu
A wczoraj wieczorem miałam ochotę na domowe pączki :ślina:

Tasia, a to nie rozciągające się wiązadła?
Też tak słyszałam z płcią, że jak lekarz wypatrzy prącie, to raczej się nie zdarza, żeby wyszła z tego dziewczynka aczkolwiek znam przypadek, że tak się zdarzyło
U nas powiedział, że widzi same kreseczki
Kluski śląskie.... po naszemu GUMIKLYJZY mogę jeść co dziennie ale z pesto jeszcze nie jadłam. Chyba wolę wersję klastyczną.
Ja znowu nie mam zachcianek. brak apetytu .... jem ZAZWYCZAJ to co mi podkładają pod nosek.
Wcześniej byłam mięsożerna teraz jednak mogę sobie mięso odpuścić ba wręcz może nie istnieć. Szynki, parówki, kabanosy zapach mnie tak odrzuca, że lodówki nie otwieram. Ale słodkiej bułki z dżemem czy budyniem nie odmówię.

Właśnie widziałam reklamę Pizza Hurt ..... no to mam zachciankę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Mnie znowu boli odcinek lędźwiowy po lewej stronie. Czasem ból jest nie do zniesienia.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:56   #1731
mamuska11
Rozeznanie

ja mam straszne zachcianki na zupy ostatnio drugie danie mogłoby dla mnie nie istnieć :p narobilyscie mi straszna ochotę na zalewajke ostatnio a ja nigdy takiej zupy nie robiłam ale chyba spróbuje widziałam ze któraś tam przepis wkleiła chętnie skorzystam mniam mniam

Stary 2014-01-24, 17:01   #1732
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mialam te pierwsze badania i jest ok..myslalam ze bedzie mnie badac i macac a polozna pobrala mi tylko krew i dowidzenia hehe no i oczywiscie oddalam mocz ..
Jestem tez tego zdania ze trzeba nabrac zaufania by dolaczyc do grona naszego klubu wkoncu pokazujemy sie tam z tej prywatnej strony.
Katar strasznie nadal mnie meczy..jutro szkola a pozniej urodziny taty, a w niedziele zas szkola wiec musze sie naubierac jak eskimoska by tylko nie przeziebic sie bardziej ale po weekendzie zas calymi dniami bede siedziala sobie w lozeczku dopoki nie wyzdrowieje.
Dziewczynki gratuluje wam ktorejestescie w 2 trymestrze i trzymam kciuki za te ktore jak ja cierpliwie czekaja na ten czas.. wszystko bedzie dobrze.
To dobrze że z maluszkiem dobrze
Cytat:
A ja wlasnie zamierzam sobie zrobic spagetti.
Bardzo dziwne bo mam mdlosci a smak na nie ogromny.. mam nadzieje ze mi nie przejdzie jak juz je zrobie hehehe
A wy tak jecie ziemniaczki, tez je lubie, ale slyszalam ze powinnismy je jesc jak najmniej.hihi
a dlaczego ? ja jem 3-4 razy w tygodniu
Stary 2014-01-24, 17:05   #1733
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Teraz odebrałam wyniki TSH - troszkę poniżej normy. Kurde, zawsze wszystkie wyniki miałam idealne, a tu teraz bakterie, hormony...
A patrzyłaś na normy ciążowe?

http://parenting.pl/portal/tsh-w-ciazy

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Smacznego
Ja dziś miałam ochotę na ziemniaki z masłem i surówką na słodko-ostro Ach, te zachcianki!

Ale usg i test muszą byc tego samego dnia
Ja nie robiłam w 1. ciąży, teraz, jeśli usg wyjdzie w porządku, też nie będę robić.
Dasz przepis na surówkę?

Wczoraj miałam usg i lekarz powiedział, że gdybym zdecydowała się na test PAPP-a, to do 12t6d mam się zgłosić. Także nie wiem jak to jest z tym samy dniem ??

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam ziemniaki gotowane w mundurkach, jajko sadzone, pol litra zsiadłego mleka z pęczkiem koperku i połową pęczka szczypiorku plus pomidor Mąż jak to usłyszał powiedział że zje kanapkęAle ja tak normalnie jem...
A truskawki się rozmrażają na jutro
Przeczytałam mężowi co jadłaś i powiedział, że wszystko bardzo pasuje

Cytat:
Dlaczego? Mają one dużo witaminy C, A, PP, K i H a także witaminy z grupy B.
Stary 2014-01-24, 17:08   #1734
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
ja mam straszne zachcianki na zupy ostatnio drugie danie mogłoby dla mnie nie istnieć :p narobilyscie mi straszna ochotę na zalewajke ostatnio a ja nigdy takiej zupy nie robiłam ale chyba spróbuje widziałam ze któraś tam przepis wkleiła chętnie skorzystam mniam mniam
Dzisiaj robiłam zalewajkę. ŻE gotowałam zupę to pierwsze WOW(z racji tego, że byłam zwolennikiem drugich dań i zazwyczaj to je serwuję rodzince) ! ŻE zalewajkę to już domownicy nie mogli się nadziwić i było kolejne WOW(zalewajka fuj ) a Ja sobie myślę...też mi wydarzenie. Dla chcącego nic trudnego.

Jutro kończymy z Bobaskiem I semestr ........

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:17   #1735
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

[QUOTE=pentuerka;44779491]
Cytat:
kasiuulad, to prawidłowo super, że udało Ci się zapisać na wizytę w dogodnym terminie.

Witaj, najpierw może trochę z nami popisz tutaj zanim będziesz chciała dostać się do klubu. Trzeba mieć do niego zaproszenie.

TO jak to jest z tym klubem, wysłałam wiadomość kilka dni temu na priv. Czy brak odp. oznacza brak zakwalifikowania się ?
Tu nie chodzi o żadne zakwalifikowanie się Chodzi o zaufanie, żeby Cię zaprosić musimy lepiej Cię poznać i tyle...

Cytat:

Tobie wysłałam zaproszenie od razu jak tylko założyłam klub bo już trochę tutaj razem jesteśmy... Także
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:21   #1736
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

No nie wiem gdzie to widzialam, to pewnie przy szperaniu po necie tak mi sie uwidzialo ze warzywka i owoce ale ziemniaki troche mnie bo cos tam cos tam hihi jak znow sie nadzieje na ten fragment to zaraz wam przesle te info.
Ja ostatnio kupilam straszne ziemniaki ktore podczas gotowania poprostu mi sie rozlecialy... nie byly do konca ugotowane a juz zupa krem sie zrobila.. straszny gatunek no ale nie mialam wyjscia i zrobilam moje ulubione puree , wiec teraz na obiad beda same takie podania lecialy z tych ziemnakow bo troche tego jeszcze tego mam.
Czy ktoras z was tez lubi puree , ja mowie na nie inaczej hihi piure hihi

Anafora dziekuje ze sie cieszysz ale ja nic sie nie dowiedzialam na temat mojego maluszka bo tylko pobranie krwi mialam.. ale za tygodnie znow bede miec usg mam nadzieje i musze koniecznie te zdjecie wziasc,bo ostatnim razem zapomnialam..wlasnie czy to kosztuje?

Edytowane przez Angels2708
Czas edycji: 2014-01-24 o 17:24
Stary 2014-01-24, 17:25   #1737
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Tobie wysłałam zaproszenie od razu jak tylko założyłam klub bo już trochę tutaj razem jesteśmy... Także
nie widzialam ale dzięki ciesze sie bardzo

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-01-24 o 17:33
Stary 2014-01-24, 17:37   #1738
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co do klubu, chcemy utrzymać w nim jak największą prywatność i musimy mieć do siebie bardzo duże zaufanie, w końcu będziemy się tam dzielić informacjami których nie chcemy ujawniać światu. Nie mamy określonej ilości postów żeby wstąpić do klubu, po prostu chcemy Was trochę poznać. Nie chcemy żebyście były urażone że jeszcze nie dostałyście zaproszenia, udzielajcie się regularnie, dajcie się poznać i wtedy Was zaprosimy.
ja nie dostałam zaproszenia i nie czuję się urażona udzielam się tu już jakiś czas i myślę, że może kiedyś sobie zasłużę na Wasze zaufanie z drugiej strony pewnie dopiero w klubie możecie się tak naprawdę lepiej poznać- tam jest pewność że nie czyta tego ktoś niepowołany.

Natka jeśli uzupełniasz listę na pierwszej stronie to możesz dopisać, że mam na imię Kasia, mam 30 lat

Cytat:

ja mam to samo mogłabym jeść same zupy
dzisiaj jadłam pyszny domowy rosołek ugotowany przez Tż-ta, drugiego już oczywiście nie wcisnęłam
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:56   #1739
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę o uzupełnienie danych dziewczyn:

Kochanazouzaa

Ksandii

czadag1075

angels2708

anius_7

Sheridans

niunia13140710

jagusia15

Assiuula

paula_d

Na uzupełnienie danych czekam 2 tygodnie, po tym czasie zostaniecie usunięte z listy mamuś sierpniowych.
ups, powiało grozą TP 6 września

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 18:09   #1740
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
A patrzyłaś na normy ciążowe?

http://parenting.pl/portal/tsh-w-ciazy

Dasz przepis na surówkę?

Wczoraj miałam usg i lekarz powiedział, że gdybym zdecydowała się na test PAPP-a, to do 12t6d mam się zgłosić. Także nie wiem jak to jest z tym samy dniem ??
No właśnie widziałam tę stronę i wg niej mieszczę się w normie, ale nie w normie laboratorium, gdzie robiłam (a uwzględnili fakt, że jestem w ciąży, bo jest to info na wydruku). W poniedziałek wszystko się wyjaśni

Surówka: kapusta, rodzynki, brzoskwinia z puszki Plus sos jogurtowo-majonezowy

Test PAPP-a - hmmmm... Mi tak powiedział specjalista od usg, jak robiłam u niego genetyczne w poprzedniej ciąży. Że mogę jechać dziś, bo tylko wtedy to badanie ma sens

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
ups, powiało grozą TP 6 września
Ania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości