![]() |
#1711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Cytat:
Była mowa od początku - nie uznajemy magicznych tabletek, magicznych diet itd. Szczególnie dziwi mnie Twoja decyzja, że dużo schudłaś bez tego i nadal Ci dobrze szło. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;51189772]Panna Atopowa- Tym razem nie mam czasu (praca), ale następnym jak będziesz się wybierać daj znać ![]() W temacie zakupów...jak będziesz chciała odwiedzać lumpeksy to tym bardziej pisz. Znam wszystkie najlepsze w Sopocie oraz w Gdańsku na Żabiance i Przymorzu ![]() Melonada- Patrzysz wirtualnie czy byłaś w jakimś sklepie? Ja gdy patrzyłąm na stronę 'mojego' sklepu nie mogłam się zdecydować, ale jak weszłam od razu zaobaczyłąm, który rower wróci ze mną do domu!! ![]() Kasiunia- Brawo za rower ![]() Ciao Ewa- A ile kochana Ty masz lat? Tak z ciekawości ? ;-) Ja mam taki folder ![]() ![]() Monte- Mnie można zobczyć na Insta, ale przyznać muszę, że jestem Was bardzo ciekawska ![]() Szczurku- Ja pamiętam to zdjęcie w spódnicy! Ono było z Chorwacji? Panna Atopowa- Bierz magnez, pij melisę. Jak nie masz ochoty/siły jeść to proszę Cię żebyś chociaż piła koktajle. Martwię się o Ciebie ;( Ilona- Ja nie rozumiem dlaczego kobiety z większym rozmiarem nie nosza sukienek i spódniczek. Ja noszę non stop. Mam JEDNĄ parę spodni. Przecież sukienki i spódnice są najlepsze dla sylwetek plus size ![]() Dodaję Wam moje motywatory. Ważyłam wtedy 68kg.[/QUOTE] Patrzyłam wirtualnie, ale byłam też w jednym sklepie. Przyznam, że w sklepie moją uwagę zwrócił rower, na który bym nie patrzyła online. ![]() Co do noszenia sukienek to i owszem, są wygodniejsze, ale ja mam zawsze problem z butami. W obcasach nie zawsze mogę biegać, a w płaskich się źle czuję, bo moje nogi wyglądają na jeszcze grubsze i jeszcze krótsze. :/ Wyglądałaś rewelacyjnie! I masz piękne usta. ![]()
![]() |
#1712 |
Zadomowienie
|
mi w sukienkach głównie przeszkadza fakt, że uda mi się trą o siebie i bolą
![]() ![]()
![]() |
#1713 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem jak to jest, sama miałam podobne przejścia i nic nie jadłam. Przyjaciółka się mną opiekowała w tym czasie i mówiła, że nigdy nie widziała, żeby ktoś jedno jabłko jadł przez 6 godzin. Włączyła mi się wtedy taka autodestrukcja. Najpierw nie jadłam, potem ledwie co jadłam, a potem jedyne co jadłam to fast foody. Na całe szczęście szybko się otrząsnęłam i powiedziałam sobie, że muszę zadbać o siebie. Także Tobie życzę, żeby to uświadomienie przyszło jak najszybciej. ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;51190471] Za takimi nogami tęsknię najbardziej. Jako gruszka mam z udami problemy, a wtedy nadal wydawały mi się straszne, a teraz marzę o takich.[/QUOTE] Podobnie jak ja, tylko ja nigdy nie miałam ładnych nóg. Mimo wszystko wiele bym dała, żeby znowu mieć takie 'okropne' nogi jak miałam mając np. 18 lat. ![]() Cholera, ile bym dała,âââ☠żeby wrócić do tych czasów i powiedzieć sobie - nie, nie jesteś najbrzydszą i najgrubszą osobą na świecie, wyglądasz w porządku, możesz nad sobą pracować, ale się tak nie katuj, że masz uda grubsze niż nadgarstki. Mam wrażenie,âââ☠że straciłam wiele lat z tych 'najpiękniejszych lat młodości', właśnie przez to, że się takimi idiotycznymi rzeczami zamartwiałam, choć nie było czym. ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() A jak sobie zmiksujesz banany (koniecznie ze 3 lub więcej, jeśli dasz radę), jakieś inne owoce, dodasz do tego np. siemię lniane/orzechy/płatki owsiane, łyżkę masła orzechowego to już trochę kalorii i wartości odżywczych to będzie miało. Ja uważam, że to dziwne, jak kobieta się nie uważa za feministkę. Bo jakoś tak źle jest kojarzone to słowo. Feministka to taka kobieta, która uważa, że kobiety i mężczyźni są równi. A 'wszystkim' się wydaje, że feministka to taka wredna wojująca baba, co sięâ uważa za lepszą od wszystkich, szczególnie mężczyzn, która gardzi mężczyznami i obraża się, jak jej ktoś drzwi otworzy. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;51193519]Monte- Jak zawitam kiedyś do klubu to popatrzę ![]() Szczurku- Ja noszę sukienki i spódniczki cały rok. Od czego są rajty ![]() Monte- Zobaczyłam u Ciebie w albumie fotki. Umarłam z zazdrości !!!![/QUOTE] Korci mnie, żeby Ciebie i Szczurka dodać, ale wg naszych zasad jesteście tu trochę za krótko jeszcze. Aczkolwiek, jeśli wszystkie dziewczyny się zgodzą to ja nie mam nic przeciwko,â☠żeby Was już dodać, bo sięâ☠udzielacie, zgrałyście się z nami szybko i ja Wam ufam. ![]() Ja przeżyłam największe zażenowanie w zeszłym roku na wakacjach ze znajomymi, jak jednego dnia chodziliśmy cały dzień i następnego miałam takie rany na udach, że nie byłam w stanie chodzić. Kupowałam sobie bandaże, ale one ciągle spadały, ciągle musiałam poprawiać, ogólnie było mocno niekomfortowo i czułam się strasznie zażenowana. Faceci to nawet nie wiedzieli o co chodzi, zresztą dziewczyny wszystkie też szczupłe były i nie znały tych problemów. ![]() Mnie nigdy aż tak się nie obtarły uda ... Masakra, aż mi się płakać chce, jak o tym myślę! To jest moja motywacja!! A najgorsze, że ja nawet jak schudnę 30kg to będą mi się uda stykać. :/ Tyle komplementów, ja też chcę zobaczyć te Wasze piękne zdjęcia dziewczyny! ![]() Gdzie można podejrzeć? ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() Nawet nie wiesz, jak bardzo mnie to cieszy, jak ktoś☠pisze, że ten wątek mu pomógł w zainteresowaniu się zdrowym odżywianiem. ![]() Najlepsze są☠takie domowe! Ale czy to nie jest jednak takie dziko satysfakcjonujące? Że nagle coś, co uwielbiałaś i chodziło za Tobą od X dni, okazuje się być niedobre? Mnie to zawsze cieszy. ![]() Niestety nie doczekałam nigdy dnia, kiedy stwierdziłam, że czekolada jest niedobra. Albo karmel. ![]() Cytat:
![]() Lubię ten cytat. Mam wrażenie,☠że jest trochę taka paranoja - będę☠biegać, jak będę na poziomie maratończyka, będę podnosić ciężary, jak będę mogła podnieć 100kg jednym palcem itd. A jednak każdy od czegoś zaczynał. Jedni mieli łatwiejszy start, inni mają ogromnie ciężki, ale każdy może dojść do bardzo dobrego poziomu, potrzeba tylko czasu i determinacji. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2015-04-27 o 15:53 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Wtajemniczenie
|
Mel dodaj Soldus i Szczurka do klubu
![]() ![]() Aż takie rany Ci się porobiły na nogach? ![]() ![]() Moje zdjęcia motywacyjne są w klubie i na moim profilu ![]() Też uważam że bycie feministką to nic innego jak cenienie siebie samej, co wcale nie musi mieć wydźwięku negatywnego ![]() pozeczkowa Ty to jesteś biedna z tymi wszystkimi przygodami ![]() ![]() ![]()
#1715 | |
Zadomowienie
|
Monte, z albumu profilowego figura wow
![]() Soldus, jakoś wcześniej nie widziałam Twojego instagrama. Przepiękna jesteś! I aż musiałam spojrzeć do tabelki, nie wierzę, że tyle ważysz, jesteś szczuplutka! ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Mimo że było 35 stopni to bardzo żałowałam, że nie miałam rajstop. :/
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
ja też popieram dodanie Szczurka i Soldus do klubu
![]() ![]() spaghetti było pycha. martwię się tą restauracją, tak wszystko miało być pięknie a tu nagle jakieś nieporozumienia znowu. jak nie z domem to ze ślubem, czekam kiedy się coś jeszcze spieprzy ![]()
![]() |
#1717 |
Wtajemniczenie
|
Malinka: come on, w większości przypadków jak ktoś jest z zewnątrz to się daje spisać, mniej lub więcej, ale się zalicza
![]() Soldus: podziwiam, ja ostatni raz spódniczkę miałam we wrześniu zeszłego roku na ślubie :P Monte: chętnie, zawsze to przewiew w piwnicy ![]() ![]() ![]() Mel: haha, dzięki, bardzo mi miło, Soldus na pewno też ![]() też miałam rany na udach, piąteczka! ![]() ![]() pozeczkowa: przerąbane, ale pewnie masz jakieś dokumenty potwierdzające to, że im zapłaciłaś, więc nie powinno być problemu ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Pani dietetyk podała mi wyniki z krwi, które mi robili na samym początku jak kwalifikowali do programu i się załamałam trochę, wątroba i trzustka podwyższone, cholesterol całkowity podwyższony, LDL podwyższony, HDL powiedziała że też mam dużo (co jest bardzo dobre!) u kobiet powinno być koło 50, a u mnie jest go aż 62 i że im się to nie zdarzyło jeszcze ![]() I glukoza na czczo u mnie była 110, więc powinnam uważać na siebie, bo jednak zbliżam się już do granic no i kwestia tego, że moja babcia też miała cukrzycę mnie jednak trzymać w ryzach zaczęła. Powiedziała, ze jak teraz zmienię swoje żarcie na stale to mam szanse bez szwanku z tej otyłości wyjść i wyzdrowieć. Bo ten wysoki cholesterol to kwestia tych wielu miesięcy wpieprzania jak chora krowa orzeszków, chipsów, czekolady bez opamiętania i zapijania piwem. Jadłospisy powiedziała, że bardzo spoko, trochę za dużo produktów zbożowych, mam przyciąć na owsiance trochę, bo mi już 2 porcje wchodzą i mam jeść po jednym jajku a nie dwa. I to, że trzeba zamieniać mleko sojowe np. ryżowym lub migdałowym, żeby nie pić ciągle jednego. Ogólnie po wizycie trochę się czuję jakby mi po ryju kontrolnego trzaska dal, ale to dobrze, mam plan działania, mam odpowiednią motywację, dała wskazówki co mam zmienić i będzie ok. Pochwaliła to, że wypiłam jedno małe piwo 330ml zamiast 4 :P I ciecierzyca zamiast chipsów (dzięki Soldus!) i kromka chleba z miodem zamiast tabliczki czekolady, trzech różnych batonów i paczki ciastek ![]() Dostałam też przykładowy jadłospis na 3 dni przygotowany przez nich, wrzucić wam?
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2015-04-27 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To satysfakcjonujące i zadziwiające zarazem. Może nadejdzie dzień, że czekolada przestanie nam smakować. ....kiedyś. Ta paranoja chyba wynika z tego, że ludzie wstydzą się być gorszymi.nie potrafię tego czy tamtego to w ogóle nie zrobię. Psychika to silna sprawa i niestety często nas dobija.
![]() |
#1719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- a no i pokaż Szczurku jadłospisy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie zastanawiam - bo jak ważyłam te 55-57 to też miałam grubsze, stykające się uda, ale nigdy nie miałam takich ran ani w ogóle obtarć. Z tym że nie nosiłam wtedy szortów, ale za to już sukienki chętnie (latem zagranicą z gołymi nogami), więc chyba wtedy tak źle nie było. Pamiętam,â☠że jak byłam w granicach 62-65 (dokładnie nie wiem) to po długich spacerach mialam taką wysypkę na udach, myślałam,â☠że to uczulenie na coś, dopiero po prowrocie do domu się zorientowałam, ze to obtarcia były. Ale nie bolało mnie to mocno, odrobinę pod koniec dnia przy takim długim chodzeniu, a też było tak, że następnego dnia wstawałam, łaziłam i było ok. Więc może nie będzie takâ☠źle mimo wszystko? Ja to już pomijam wygląd, wiadomo, że chciałabym wyglądać jak najlepiej, ale nie mogę się doczekać, aż będę się po prostu czuć komfortowo. Czyli właśnie - bez obcierających sięâ☠ud, zwisających brzuchów i innych tego typu atrakcji. Żebym nie miała problemów gdzieś podbiec, podskoczyć, wstać z podłogi itd. ![]() Trochę Ci zazdroszczę tych badań. Warto takie rzeczy wiedzieć, a tu masz pełną opiekę i cały program wspierający odchudzanie. Pewnie, że podawaj jadłospisy! ![]() Aa i o co chodzi z tą ciecierzycą zamiast chipsów? ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2015-04-27 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Jak ktos chce link do mnie na facebooka to prosze o informacje
![]() ![]() Wysle hurtem. Ogolnie duzo bym napisala ale teraz nie moge- jestem w pracy ![]() Chce napisac swoj problem z dieta/odchudaczeniem- moze dam rade po 22 jak skoncze prace.. bo mi przykro..
![]() |
#1722 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, też kiedyś o tym myślałam, zresztą chyba nawet w pierwszym wątku o tym mówiłyśmy. ![]() ![]() Taak, dokładnie cieszy i dziwi. ![]() Jakoś nie wierzę w to, żeby czekolada mi przeszła. ![]() Zdecydowanie. Ja na pewno tak mam, chociaż wiem, że to głupie. Niestety, ale za to jak się ją odpowiednio wzmocni to też potrafi nas mocno uskrzydlać! ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() Dotrwaj jakoś i nam wszystko pisz, możesz się żalić. ![]()
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
ja tobym was wszystkie chętnie na facebooku poobczajała
![]() ![]()
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
Pozeczkowa: na chłopski rozum - czemu ma cię to obchodzić, że się własciciele zmienili? pieniądze wzięli poprzedni, masz papiur na to, że wzięli, więc liczy się normalnie
![]() Jadłospisy z programu: https://imgur.com/a/OzvSa
![]() |
#1725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jadłospisy mają dołączone przepisy, czy masz sobie sama skombinować fasolkę po bretońsku z tych suchych nasdion, marchewki i szklanki wody? XD
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
bez kija nie podchodz
|
Ja tez tam moge fb podac, jakos nie kryje sie na wizazu specjalnie
![]() Mozna by zrobic grupe na fb i by sie pododawalo kto by chcial ![]() Mi tez sie zawsze uda ocieraja, co jest koszmarem, ale fakt grube rajy daja rade ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Konto usunięte
|
Malinka- Brakuje mi wagi w normie
![]() Ciao Ewa- Jak byłam w Twoim wieku to rozstałam się z chłopakiem po 3,5 roku. Człowiek zamknięty w swoich światopoglądach, które mi narzucał. Długo by opowiadać. Po turbulencjach niezłych w końcu go zostawiłam i zaczęłam nowe i zdecydowanie lepsze życie! Z Tobą będzie identycznie! Monte- Ja byłąm (i trochę jeszcze jestem) ruda przez 10 lat. Teraz powoli wracam do blondu, al enie rozjaśniam tylko farbuję. Powoli kolor staje się bardziej blond ![]() Pozeczkowa- Ten kraj to jeden wielki burdel ![]() Melonade- Dziękuję za komplement (o ustach). Ja najczęściej nosze obcasy, ale słupki i nie jakieś wysokości wieżowca ![]() Pozeczkowa- Trzymam kciuki za sukienki !!!! Ja wileka zwolenniczka i młośniczka będę wszystkie tu kobietki namawiać ;-) Ja sama mam sukienek i spódnic około 60 sztuk i ciągle mi mało ![]() Melonade- Człowiek zawsze chce więcej i szczuplej,a po czasie docenia to co miał. Cóż począć ![]() Co do klubu to mogę spokojnie swoje odczekać ![]() Mnie można 'obczaić" na Insta, a Monte widziałam u niej w albumie, bo mamy się w zaprzyjaźnionych. Szczurka zjdęcie w spódniczce pamiętam z poprzedniego wątku ![]() Ja keidyś też się dość konkretnie obtarłam....sudokrem mnei uratował. Znam ten ból niestety. O, już znalazłaś Insta. Umiem się maskować ![]() Monte, Mel, Pozeczkowa- Dziękuję za zaufanie ![]() Szczurku- Ja za to spodnie noszę 2-3 razy w miesiącu ![]() ![]() Co do ciecierzycy to robi furorę wśród znajomych ;-) To mój najczęściej wysyłany przepis ![]() Wrzucaj ten jadłospis, moze coś nam się przyda ![]() ![]() Ulcia- Ja kiedyś (jeszcze w technikum) uczyłam się z "Podstaw żywienia człowieka". Pobazgrałam ta książkę i nie mogłam sprzedać. Okazało się, że jest mi pomocna całe życie. Mam tabele z witaminami i ich źródłami. Super pomoc, gdy mam słabe paznokcie, problemy ze skórą, włosami czy zajady. Zawsze spojrzę tam jaki mam niedobór i co muszę wszamać ![]() ![]() Byłam dziś w pracy do 19. Potem zwiałam, bo już byłam zbędna. Zaraz zabieram się za sprzątanie, bo łazienka woła o pomstę do nieba. Jadłopis dziś: 1) Owsianka, len mielony, otręby + mleko migdałowe 2) białko waniliowe + mrożone maliny + łyżeczka kako + mleko 0,5% (do koktajli takie kupuję). 3) 1/3 woreczka brązowego ryżu, dużo marchewki z groszkiem (mrożna, ale robiłam w piekarniku razem z rybą), 2 filety z dorsza (taka kostka nieduża) 4) sałatka: tuńczyk z wody, ogóek, roszponka, jarmuż, szczypiorek, kukurydza + krem balsamiczny 5) jeszcze nie wiem, ale polecę w coś białkowego Kupiłam dziś na all koszyk do mojego roweru (w przyszłym tygodniu kupuję też zabezpieczenie, ale czekam na koleżanke z mieszkania aż sie zdecyduje to weźmiemy jedną przesyłkę) i PAROWAR ![]() Parowar nie jest jakiś mega. Dwukomorowy Tefal, najwyklejszy. Nie mam męża ani dzieci, wiec gotuję tylko dla jednej osoby. Myśle, że będzie w sam raz. Zaraz zaleję cieciorkę i jutro będę miała przekąskę. Zaleję też chyba fasolę to zrobię z kurczakiem wędzonym, pomidorami i papryką. Taki misz masz do kaszy gryczanej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
no to która się nie wstydzi, proszę dołączać:
https://www.facebook.com/groups/1578638132410979/ pododaję, podorzucam, a później zmienię opcje grupy na "tajna" i już nikt nas nie znajdzie ![]() ![]()
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
Już poprosiłam
![]() |
#1730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieję, że w końcu będzie ze mną lepiej i mnie wtedy jeszcze przyjmiecie. ![]()
![]() |
#1731 |
Rozeznanie
|
monte No właśnie z cellulitem ja mam duży problem... ale na razie nie narzekam, zobaczę co będzie poniżej 70 - wtedy zacznę się martwić i najwyżej chodzić na jakieś specjalistyczne masaże i inne cuda.
Jutro na bank idę na siłkę, także pogoda mi nie straszna ![]() Natomiast dzisiaj, dziewczyny, poległam. Mam za swoje. Ominęłam jeden posiłek ( miałam zajęcia). Wróciłam do domu i pierwszy raz od dawna włączył mi się odkurzacz. Wpałaszowałam 7 kromek wasa, każdą posmarowaną serkiem (parę zwykłym smarownym, parę kozim), z łososiem wędzonym, oliwkami, sałatką, zagryzłam kotletem z indyka i kaszy jaglanej i jeszcze zagryzłam 2 plastrami salami ![]() ![]() I dlatego monte zastanawiam się czy za jakąś godzinę nie pójdę biegać. Kij z tym czy jest ciemno, najwyżej będę biegać w kółko przed domem. Ale to nie może przejść bez kary :/ Myślę, że się pouczę teraz trochę i się zbiorę. Zbij mnie mocno i każ to spalić.... ![]() pozeczkowa daj znać jak Ci odpiszą z tej knajpy. Dobrze, że rezerwacja chociaż zrobiona. A masz potwierdzenie wpłacenia zaliczki ? melonade a pewnie, że dodawaj Dziewczyny ! ![]() Znam doskonale problem obtartych ud... Jak już gdzieś wychodziłam w kiecce to zawsze puder dziecięcy w torebce. Zapomniałam napisać Ci o książkach Gino D'acampo ! Wiesz co, zapewne dla Ciebie nic odkrywczego, szczególnie pod kątem weganizmu. Tak to wygląda: http://4.bp.blogspot.com/-Ubua3PEic8...XpU/s640/3.jpg jak widzisz rozpisane są kalorie i b/t/w. Zostawię sobie jedną z nich "smaczna i zdrowa kuchnia włoska". Będzie to moja pierwsza własna książka kucharska ![]() ![]() Mnie co prawda smakowało dzisiejsze wieczorne obżarstwo, ale tak żałuję, że jestem pewna, iż przez długi czas się to nie powtórzy. Nie warto. A czy gdybyś miała rzeczywiście kiedyś robić jakiś stopień i pomagać innym w odżywianiu - namawiałabyś do weganizmu ? To znaczy czy chciałabyś zawęzić do tego pole działania ![]() szczurku A więc najlepsza motywacja się uruchamia - zdrowie. Na następnych badaniach będzie widać efekty Twoich starań ![]() Wizyta brzmi konkretnie, a co najważniejsze dała do myślenia, a wiem, że Ty wyciągniesz z niej słuszne wnioski. Także trzask na ryj i do przodu ![]() Pewnie, jak Ci się chce to wrzuć - zawsze jakaś inspiracja i ciekawostka ![]() soldus Dzięki, mam taką nadzieję ![]() Gratuluje parowara(u? nie wiem czy paraowara czy parawaru ;p ) Kupiłam dziś nasiona chia, namoczę przez noc w mleku, zobaczymy jak ten słynny pudding smakuje !
![]() |
#1732 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1733 |
Rozeznanie
|
pozeczkowa a widać na fejsie na tablicy, że dołączam do takiej grupy ? wiesz, czy ktoś będzie widział, że dołączam do takiej grupy ;p Bo nazwa dosyć jednoznaczna, a wiesz, że ja robię swoje po cichu i raczej nie informuje ludzi co się u mnie dzieje
![]()
![]() |
#1734 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Namawiałabym do tego, co dla danej osoby najlepsze i najzdrowsze. Zależy jaką pracę pod tym kątem bym miała wybrać. Bo jeżeli po prostu dietetyk to trzeba pamiętać, że do takiej osoby się zgłaszają nie tylko ludzie z nadwagą, ale też osoby z mnóstwem uczuleń czy ciężkich chorób. Póki co z mojego rozeznania wynika, że nie ma osób, którym by weganizm szkodził, a wręcz wygląda, jakby wszystkim pomagał (niektórym wręcz wbrew pozorom - np. cukrzykom), ale to jest tylko moje hobbistyczne poszukiwanie i nie skupiam się na czymś, co akurat mi się nie przyda. Ale na przykład ostatnio widziałam takie oferty wczasów oczyszczających i tam pracują dietetycy i lekarze i o dziwo całe wczasy wyżywienie jest roślinne i taką też dietę polecają, więc może takie miejsce by było fajne? Widziałam też inną ofertę po prostu vege wyjazdów dla dorosłych, to tez jest fajne, żeby ludziom pokazać, że takie jedzenie jest pyszne, zdrowe i łatwe do przyrządzenia. ![]() Prawda jest taka, że nie myślałam nad tym jakoś głębiej, po prostu uznałam, że gdyby mi się udało pokonać moje demony za pomocą takiej diety i zmiany stylu życia to na pewno chciałabym się tym dzielić ze światem i pomagać innym. A jaki sposób jest najlepszy? Tego jeszcze nie wiem. Na pewno będąc dietetykiem musiałabym brać pod uwagę nawet zwyczajne preferencje pacjentów, a nie wiem, czy byłabym w stanie komuś rozpisać menu z mięsem, mlekiem, jogurtami i serkami, skoro sama wiem, że nic dobrego z tego nie wyniknie. ![]() Także opcje są zawsze, ale czy się na coś kiedyś zdecyduję i czy w ogóle się będę nadawać? Nie wiem. Póki co mimo wszystko jestem zadowolona z tego co robię i zobaczymy dokąd mnie to doprowadzi. ![]() Co do chia - dla mnie super. ![]() Ja jeszcze takiego mlecznego puddingu nie robiłam, ale różne deserki z owocami już owszem i bardzo mi to smakuje. ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2015-04-27 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
Szczurku przewietrzyć jaskinię hahahahahaha
![]() ![]() ![]() Soldus zakochana jestem w takich rudych włosach, mam koleżankę-rudą i do tego taką śliczną że nie moge sie na nia papatrzeć ![]() ![]() Ewa! Po prostu mnie zatkało...słuchaj właśnie miałam się spowiadać ze swoich grzechów, a tu pach- czytam Ciebie i nie wierzę. Też dzisiaj dostalam jakiegoś mega dziwnego załamania diety, nie wiem JAK to się stało, pewnie dlatego że zjadłam obiad u teściów o 14:45, zamiast w domu o 17:00 jak zwykle. Poszlam ładnie na callanetics na 18:00, a po powrocie tak jak piszesz- odkurzacz! Dostaliśmy od Teściowej parowki, które mówiła że kosztują 60zł/kg, to musiałam spróbować- i były warte grzechu. Ale później dalej mnie ssało, ratowałam się jabłkiem, ale nie pomogło, tez 2 plastry salami mi wpadły ![]() ![]() ![]() Sluchaj, to może w ramach kary obydwie dzisiaj jeszcze ruszymy tyłki i porządnie się wypocimy ![]() ![]() Także niestety kochana, dzisiaj krzyczeć na Ciebie nie mogę, ponieważ sama nie jestem ani o jotę lepsza ![]() ![]() Edit: co do tablicy na FB to chyba nic nie widać, bo weszłam na swoją i nie ma, a dołączyłam do grupy
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-04-27 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
Ewa, Mel - na 99% wydaje mi się, że nie widać jak się dołącza do zamkniętej grupy, chyba, że ktoś z twoich znajomych należy do tej grupy, to wtedy jemu się wyświetla, że dołączyłaś do grupy w której on jest
![]() na wszelki wypadek przeloguję się na konto Narzeczonego i sprawdzę, czy mu się wyświetliło, gdzie ja dzisiaj dołączyłam ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- sprawdziłam, nic nie widać nigdzie - nawet w tych bocznych powiadomieniach gdzie się wyświetla czasem że ktoś coś polubił czy skomentował ![]() ![]()
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
melonade ale tak serio serio "wstydzisz" się przed nami nawet ?
Jeszcze chwilę, bo mi się odbija kotletem - jak faszerowane prosię się czuję. Ale pójdę. Koniecznie. Kara. Namoczyłam chia w mleku (niestety krowim, nie miałam innego w lodówce) i zobaczymy jutro na śniadania. Kupiłam tez płatki ryżowe i jaglane jako alternatywę dla moich codziennych owsianek. Także przez 3 dni poranne eksperymenty mnie czekają ![]() Pojechałabym sobie na takie wege wczasy oczyszczające ![]() monte nie wierzę, Ty też ?! No i co to w ogóle za smaki nas napadły ?! salami ? kaszka? kotlet ? no facepalm pełen... Czyli musimy się trzymać pór posiłków jednak, wciąż nie dojrzałyśmy do samowolki, jeszcze nie ten czas. Ale wnioski będziemy wyciągać potem, bo teraz uważam, że musimy zapłacić za głupotę i z uśmiechem ruszyc dupę. To co ? Ubieram się i idę biegać. Daję sobie granicę; 5 km. Oczywiście mogę więcej, ale 5 chcę zrobić na pewno. pozeczkowa hmm... no to chyba dołączę. Trochę się wstydzę, ale co tam. Ale to jak wrócę z biegania. MONTE RUSZAJ DUPĘ - ĆWICZYMY !!!!!!!!
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
ewa! Ruszam dupę i idę!! :d
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-04-27 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jutro kupuję kokosowe i robię pudding z chia! ![]() A gdzie płatki ryżowe kupujesz? Też je chętnie wprowadzę do jadłospisu, poza tym widziałam fajny przepis na majonez, który zawierał właśnie płatki ryżowe w przepisie. Daj znać jak się biegało! ![]()
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
MAJONEZ z płatkami ryżowymi? i z czego jeszcze? :O
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.