|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
A jakbys jej wlaczyla to bujanie i polozyla dlonie na policzku/ brzuszku/ pod szyjka, to tez nijak nie zasnie znuzona i zahipnotyzowana, ale majac Ciebie bliziutko?
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
No nic dziewczyny, ide coś porobic.
Miłego dnia i nie spamujcie za dużo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jakbyś ją wymęczyła, skoro i tak nie śpi, jakaś gimnastyka, obracanie na brzuszek, z brzuszka na plecy? Dużo łaskotek, śmiania, gadania... Bo skoro dzień spokojny, a noc jeszcze bardziej to od czego ma odpoczywać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ja Ci zazdroszczę, ze umiesz takie rzecz robic ![]() Ja bym chciała dwa meble na biało "przemalować", ale chyba dla mnie to za trudne ![]() Teraz spi jak suseł już 30 minut i się nie wierci.. ![]() Cytat:
No bo Jej cieplutko u Ciebie na rączkach i jak odkładasz to czuje, że cos się dzieje. Dobrze by było jakbyś nie dała Jej zasnąć na rączkach. Tylko do łóżeczka. Jak płacze to na chwile żeby się uspokoiła na rączki. Przestaje i odkładasz Ja do łóżeczka. Milion razy trzeba powtórzyć, ale DZIAŁA!!! Mój jest przykładem. Spał na rączkach bo ulewał i miał refluks. Wiec się przyzwyczaił. ![]() Trzeba było kilka dni poćwiczyć. Tak samo wieczorem robię. Zasypia przy butli-bekson i do łóżeczka. Wiem, ze łatwo pisać, ale spradziłam na swojej skórze. Prześpij się w dzień i do dzieła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I trzymam wieeelkie kciuki zeby sie nie okazalo ze to gronkowiec... Matko oby... Cytat:
Z ta wilgocia w mieszkaniach i domach to rzeczywiscie masakra. ![]() Dla mnie to priorytet zeby byla rzeczywista wentylacja i wymiana powietrza w domu wiec jak budowalismy ten to zamontowalismy rekuperacje i teraz jest idealnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Znam to dokladnie z autopsji, bo starszak wlasnie taki byl i leosiek tez jest.. Pilnuje bardzo jego pór czy to spania czy to jedzenia... Wieczorem kapieli.. Inaczej maruda, ryk, rozpacz i histeria .. ![]() Ze starszakiem jak tylko ktos przychodzil wieczorem przed kapiela w odwiedziny (zwykle tesciowie mad ![]() ![]() Tesciowie do dzis maja o to focha ale moje dziecko jest wazniejsze czy to sie komus podoba czy nie, nawet tatusiowi. ![]() U nas nocna masakryczna, charczenie, warczenie... Budzenie sie, kupa... Budzil sie z 8 razy minimum serio i zaczelismy dzien o 6.40 ![]() ![]() Biedactwo... Teraz kiedy wiem ze cos mu dolega i moze zle sie czuc inaczej do tego podchodze... A ja jestem masakrycznie poobijana, bo dzis rano spadlam ze schodow ![]() ![]() Jezu jak sobie pomysle ze moglam miec leoska na rekach to mnie paralizuje ![]() Domi a probowalas klasc Sare do spania na boczku, z jedna noga podkurczona, z raczkami prsy buzi, tak jakby wtuloną na boczku w jakis kocyk czy pieluche ? Leosiek zawsze tak spi ![]() Moze sciagaj swoja koszulke i kladz jej kolo buzi zeby czula Twoj zapach... Moze zmien posciel w lozeczku, wywietrz pod wieczor pokoj, zrob takie waleczki z kocykow i kladz... Albo zmien ustawienie lozeczka, bo moze Sara spi na żyle wodnej ![]() Ktos kiedys cos takiego mi mowil... Ja w to nie wierze, ale moze... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zadomowienie
|
doczytałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
Kejt no takie coś my codziennie robimy, ale to myślałam że to spokojny dzień jest Haha.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Konto usunięte
|
Artuś też usypia na rączkach, ale odkładam go i jest ok.
Oczywiście czasami odłożę go o 5 sekund za wcześnie, to się budzi i muszę usypiać na nowo, ale z reguły jest dobrze, zwłaszcza w środku nocy, najdłuższe mamy wieczorne usypianie. I Artuś nienawidzi być związany, nie dla nas woombie i takie tam, jak mu tylko przytrzymuję rączki, żeby nie latały, to się wścieka, wygina i koniec usypiania. W niczym Wam moje opisy nie pomogą, tylko znowu dorzucam kolejny kamyk do: każde dziecko jest inne, na każde co innego działa... |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
Wszystko próbuje, mało co działa . No nic. Bedzie co ma być.
Ide coś jeść i karmić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zadomowienie
|
teso biedny twój tyłek.
Tez popieram ze rutyna najwazniejsza i tez unikam wizyt w gosci w godzinach snu malej a ze ona spi przez pół dnia to nigdzie nie wychodzimy ![]() Jaskierka biedny ten twój Edziu. Ja sie poddałam i niestety jem kurczaka bo zbyt dużo produktów nam odpadło. Jak skaza to i soja uwazaj tez na jajka- ja musiałam odstawic. No i ryby tez odpadły. Do tego zero soczewicy cieciezycy fasoli kalafiora itd. wiec moja dieta jest teraz mega uboga. Wprowadziłąm kozie specjały ale jak sie zapomne i zjem 1 plasterek sera za d€zo to potem jazda z brzuszkiem ehhhhh i sie nie chwaliłam. Wczoraj polałam do fryzjera. Całe 1,5 godz. relaksu ![]() ![]() I wiele zdówka dla waszych dzieciaczków oby jak najmniej antybiotyków |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj sposob usypiam na raczkach majac na kolanach kocyk jak juz przysnie owijam w kocyk i odkladam na boczek do lozeczka biore najpierw jedna reke czekam z minutke potem druga tez czekam i odchodze.... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1754 |
Wtajemniczenie
|
DOMI i KAROLAJN mam nadzieję, że to minie. Ale padam przed Wami za wytrwałość!
Charakter mają te Wasze Niunie. Dobra wiadomość SKOKU odszedł ![]() Zła wiadomość pewnie poszedł do którejś z Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie jeszcze nigdy nie było pana skoka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Kurka, najlepsza noc do tej pory, a ja niewyspana.
![]() ![]() ![]() Współczuję wam dziewczyny nocek. Wiem co przeżywacie. Mnie bardzo pomogło kiedy wzięłam Miśka do łóżka. Tulę go na boczku, bo tak mu zdecydowanie najlepiej i jakoś tam troszkę zawsze pośpię, ale wiem że np u ciebie Domi to nie działa. Nie wiem co radzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ja mojego płacz ostatnio słyszałam w zeszły wtorek po szczepieniu, ale mój to taki typ mało płaczący Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u nas nocka super, pierwsze karmienie o 1,50, potem 3,30, 6,30 i pospaliśmy do 8 ![]()
![]() |
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza pediatra dała mi przepis na "winko" czosnkowe (bez alkoholu) i właśnie się robi i od jutra zaczynam podawać. Jak ktoś będzie chciał dam przepis. Ona powiedziała, że kiedyś czosnek jako naturalny antybiotyk dawał radę, ale teraz niestety mamy tyle antybiotyków w jedzeniu, ze on nie daje rady przy chorobie, ale jako wspomagacz może pomóc. Domi, Karolajn dajcie mi te wasze dzieci, ja wam je ustawie. ![]() A my noc całkiem całkiem. Mąż na noc w pracy, Małgoś wczoraj marudna to ją do swojego łóżka zabrałam, a ta w nocy coś się przebudziła, chyba nie wiedziała gdzie jest i ja się obudziłam jak ona zakładała kapcie i gdzieś chciała iść. Ciekawe gdzie, bo sama nie potrafiła powiedzieć o co chodzi i co robi. Ale śmiała się. Alicja ok 23 jadła (jak zawsze) i ja już się nie bawię w odkładanie jej do łóżeczka bo potem mi się nie chce do niej wstawać. Aczkolwiek wiem, że i tam pośpi bez problemu. Dziś o 5 stwierdziła, że coś jej się śniło i musi mi o tym w tej chwili opowiedzieć, więc 20 min gadała do mnie i się śmiała, po czym przytuliłam ją i zasnęła. Moje kochane dziecko, a ja jej jutro szczepienia zaserwuję! A dziś ja mam dentystę! Trzymajcie kciuki! Trochę się boję jak to będzie bo Alicja jedzie pod opiekę do mojej wspaniałej ciotki, tylko ona tam będzie akurat miała też pod opieką mojego bratanka (8 mcy) i mam nadzieję, że jakoś z wujkiem dadzą radę się nimi zająć. Akurat wczoraj bratowa się wcisnęła z małym bo pogrzeb jej wypadł i nie ma co z małym zrobić. Ciotka uwielbia dzieci więc zadowolona, mnie to nie przeszkadza bo i Kacperka kochamy i bratową swoja baba więc ok, ale przeraża mnie jakby oboje zaczęli płakać! Oliath oliwa z oliwek jak najbardziej do zupek. W zupkach jest zawsze jakiś tłuszcz, tylko nie pamiętam od którego miesiąca. Ja jutro wezmę się za tą moją marchewkę. Miałam dziś, ale przez tego dentystę mam dzień zawalony.
![]() |
#1759 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() wczoraj był taki piękny dzień, mąż wcześniej wrócił z pracy, pierwszy raz chyba od kiedy Mały jest...sezon mu się w pracy skończył i mam nadzieję, że będzie z nami więcej czasu. Do tej pory ponad 15 godzin go nie było, więćc całymi dniami byłam zdana na siebie. Robcio był taki rozbawiony, że zasnął o 23.30 i jeszcze śpi! |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Przysiadłam do kompa, żeby nadrobić zaległości
a przy okazji zakręciłam grzejnik w sypialni żeby trochę powietrzyć, zaczęłam od kuchni i siedzę w sypialni i myśle co tak ciepło, patrzę a grzejnik na 5 ustawiony ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zadomowienie
|
Hej
U nas standart noc średnia pobudka o trzeciej rano do piątej wiercenie się ale cóż chyba już taki mój los dopóki tego nie wyrośnie bo mam nadzieje że kiedyś zacznie przesypiać całą noc Fotka jak mój pies walczy o zabawki z Antkiem ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() U nas nocka trochę lepsza. Wiercenie od 4, wstawanie o 6.30 ale tylko 2 karmienia. Nie jest źle. Teraz Mikołaj śpi a ja mykam pokręcic na hula hopie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak miał miesiąc to strasznie w nocy charczał, tak że sie budził nad ranem i zaczynaliśmy dzień już o 4-5. Wtedy musieliśmy 3x dziennie. Teraz z charczeniem lepiej (ostatnio przy jedzeniu czasami się zdarza) i tak raz na dwa dni profilaktycznie nawilżam mu śluzówkę, bo jednak w dzień trochę kaloryfery bywają odkręcone. współczuję, ale z drugiej strony dobrze, że masz możliwość powrotu. To zawsze jakieś finanse. Cytat:
![]() zaraz sobie was poczytam.. jak zdążę przed pobudką Gałganka stokrotka: całe szczęście, że nie muszę go godzinami w nocy usypiać. Fakt. Tym się pocieszam. Bo generalnie nie jest źle. Rockyy: przy AZS i skazie zawsze coś na buźce wyskakuje?
![]() |
#1765 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tak bardzo wam współczuję nieprzespanych nocy, nie wiem co napisać bo nie wiem co czujecie ![]() Mnie dzisiaj Lila zaskoczyła i spała od 23 - 9 rano, ja czatowałąm już od 8 nad jej łóżeczkiem, bo martwiłam się, że może coś się jej dzieje, że tak długo śpi. Za to zjadła mi pierwszy raz w życiu 170 ml ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Będę podawać, ale jeszcze nie wiem kiedy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43709039] A ja jestem masakrycznie poobijana, bo dzis rano spadlam ze schodow ![]() ![]() Jezu jak sobie pomysle ze moglam miec leoska na rekach to mnie paralizuje ![]() [/QUOTE] Dobrze, że byłaś sama, mam nadzieję, że to tylko nie groźne stłuczenia ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43706304]Nadrobilam po łepkach, wiec wybaczcie ![]() My po wizycie, tak jak uwazalam Leonsio ma skaze bialkowa.. Tak wiec odstawiam wszelki nabial, kozi tez, wszelkie konserwanty itp. Smaruje buziaka kremem i podaje zyrtec.. Charcze biedaczek przy tym strasznie ![]() ![]() mam nadzieje ze po tych zmianach charczenie mu przejdzie bo ewidentnie gdziec ma podrazniona sluzowke. ![]() Trzymajcie kciuki pls za szybka poprawe! [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o tak juz sobie to wyobrażam Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Ghia, zobacz co znalazłam na stronie DIY http://www.builditsolar.com/Projects...ubblewrap.htm\
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko powiedziało do mnie własnie- ugly.
I czuję się niefajnie. Idę się pomalować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Zadomowienie
|
Ghia jamniczek taki jak mój
![]() ![]() Muszę sobie kupić czepek. Nie dość że mi połowa włosów wypadła i są dosłownie wszędzie, to drugie pół wyrwie mi syn ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1770 |
Wtajemniczenie
|
LACHRYMA u mnie był Skok pierwszy raz, ale więcej już go nie chcę
![]() Idę na uczelnię załatwić sprawy z wykładowcami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.