![]() |
#151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wszyscy omijają wzrokiem mój brzuch, a w ciąży jest nas kilka ![]() Chyba padnę z głodu.. Spaceru nie będzie ![]() Dzięki za wsparcie! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mojego nastroju, to dzisiaj rano jeszcze porozmawiałam z mężem, trochę pomogło, ale jednak On do końca nie rozumie z czym ja sie borykam. Najchętniej na siłę by mnie wypchnął, żebym z kimś poszła na spacer, pogadała - a ja zwyczajnie nie mam na to ochoty, nie chce gadac o tym co przeżywam, bo i tak w sumie nikt tego nie rozumie, to już wolę półsłowkami tu coś bąknąć niż tak sie komuś spowiadać na żywo, np. sąsiadce, w oczekiwaniu na to, że mnie pogłaszcze przytuli i powie, że będzie dobrze. nie lubie takiego czegoś i na siłe nie bede tego robic. A te podkłady znalazłam na gemini, ale cena adekwatna co do wielkości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spełniłam swoje male marzenie i na śniadanie zjadłam cieplutkiego tosta z masłem i miodem ! Ciekawe jaki cukier będzie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Camelitos hah mi też się tak wydawało
![]() ![]() Zua :przytulam: nic na siłę ![]() Widocznie tak najlepiej Ci idzie radzenie sobie za soba ![]() I lepiej nie pisz o jedzeniu ommmmm ![]() ![]() Emma gratki za trzeci trymestr! Wow ! U mnie to już za parę dni... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-12 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musiałaś być na czczo? Na morfologię nie trzeba ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- "Obecnie nie ma takich zaleceń – uważa się, że nie ma konieczności pobierania krwi na morfologię rano, na czczo. To zalecenie dotyczy jednak wielu parametrów biochemicznych, które bardzo często zleca się razem z morfologią. Stąd przekonanie, że odnosi się to również morfologii. Należy pamiętać, że: 1. spożycie posiłku wpływa na zwiększenie liczby białych krwinek – według podręcznika różnica liczby leukocytów w stosunku do wartości mierzonej na czczo może wynosić do 5%. Dane z piśmiennictwa sugerują, że ta wartość jest w różnym stopniu niedoszacowana. Potwierdzają to również moje własne doświadczenia. 2. niektóre parametry morfologii wykazują zmienność okołodobową – najmniejsze stężenie hemoglobiny obserwuje się w nocy, a największe między 6:00 a 18:00. Wahania sięgają 15%. Liczba eozynofilów jest największa przed świtem, najmniejsza wieczorem, a obserwowane różnice wynoszą nawet 40%. 3. lipemia występująca po posiłku może (w zależności od użytej metody oznaczania) wpłynąć na niedoszacowanie stężenia hemoglobiny i liczby leukocytów, a także nasilać hemolizę erytrocytów w próbce wynaczynionej krwi. 4. wysiłek fizyczny może prowadzić do zwiększenia liczby leukocytów, choć doniesienia na ten temat są sprzeczne (wg niektórych danych ten wpływ jest znikomy, wg innych – bardzo duży; może to być kwestia osobnicza). Podsumowując: nie ma formalnych wymogów pobierania krwi na morfologię na czczo, choć w przypadku wyników granicznych lub niezgodnych z obrazem klinicznym warto powtórzyć badanie rano, na czczo, np. przy okazji poszerzania diagnostyki laboratoryjnej". (2015) ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Np w szpitalu pobierają przy przyjęciu, u mnie o 21 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Oj Bursztynku trzymaj się mocno
![]() Jeśli mogę Wam coś poradzić to z mojego doświadczenia dla dziecka najlepsze są podkłady 60x40 (ewentualnie większe te 90x60 choć domowe przewijaki mają chyba 70xm długości)). Ja dla synka miałam z Akuku kilka paczek po 5szt,bo w szpitalu na przewijak kladlam cały czas i potem z początku w domu. A na łóżko dla mamy to faktycznie albo 90x60 albo nawet większe żeby mieć komfort Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Widzę, że nie tylko mnie wczoraj wieczorem dopadł gorszy nastrój. Wahania miałam straszne rano najszczęśliwsza,a wieczorem masakra nabrałam sobie problemów do głowy i sama je stworzyłam. Biedny mój mąż bo mi już przeszło rano, a on teraz po moim wylewie rozmyśla. Po za tym miałam taki koszmar w nocy, że aż gęsiej skórki dostałam. Śniło mi się, że idę do toalety (bardzo realny sen) i mnie ktoś w drodze złapał w pół za brzuch i gdzieś wynosił coś w stylu potwora br..,po przebudzeniu długo zasnąć z powrotem nie mogłam. Bursztynku trzymam kciuki, żeby już Ci odpuściły te skurcze. Emma gratulacje już III trymestru ja zgodnie z rozpiską na pierwszej stronie za tydzień dołączę do Ciebie. A ja jutro idę robić glukozę troszkę się stresuję, żeby podołać i nie zwrócić tego. Zwłaszcza, że to na czczo i rano. Mąż wziął specjalnie wolne, żeby mi towarzyszyć i potem mamy parę planów liczę, że mi samopoczucie na to pozwoli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie sobie uświadomiłam, że jeszcze muszę pójść do ortopedy, żeby potwierdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu sn ![]() A i wczoraj w ogóle nie byłam u okulisty, bo odwołali wizytę, więc to też jeszcze mi zalega ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj zaczynamy 28+0 ![]() Cytat:
![]() Codziennie masz robione ktg? Szyjkę Ci sprawdzają? Nic się nie dzieje? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do podkładów to ja kupiłam 2 x te podkłady 40x60, bo zakładam że przy częstotliwości przewijania maluszka to będzie się zużywać z prędkością światła ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o książki to też nie przeczytałam jeszcze wszystkich (czytam 3-cią z 5ciu kupionych :brzydal), a dziś właśnie jeszcze złożyłam zamówienie na "po prostu piersią" ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() Ovejita czasami robią 2 razy dziennie ktg, wczoraj nie miałam, bo nic mi nie było. Szyjka na szczęście nadal w normie długa i twarda. Zobaczymy co będzie dalej.....pozostało czekać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Hej! Witam się po jakże długiej przerwie, ale odnalazłam się i jestem. Mam nadzieję że mogę jeszcze do Was aktywnie dołączyć
![]() ![]() ![]() U mnie nie składało się z pisaniem, ciągle jakieś choroby... Teraz w końcu ładna pogoda, aż chce się żyć i dzieci zdrowe ![]() ![]() do szpitala ![]() ![]() Bursztynku trzymam kciuki żeby wszystko było ok! Wybaczcie, że się nie odniosę do wszystkich , postaram się na bieżąco! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moj syn urodzil sie w dzien tej katastrofy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Bursztynku trzymam mocno kciuki. Na grupie na fb na lipcówkach mamy pierwszego dzidziusia. Dziewczynka 730g i 33cm. Jakoś mnie to zszokowalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wracaj do nas ![]() Blanka czytałam właśnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam kompletny spadek nastroju, ale dziś jakby lepiej.
Na 17 mamy pierwsze spotkania w szkole rodzenia, może w końcu porcja wiedzy zadziała na mnie uspokajająco ![]() Na poprawę humoru oglądam dzisiaj kocyki bambusowe z Lullalove i zastanawiam się nad rozmiarem, 100zł kosztuje 80/100 cm a 144zł 100/120 cm, warto wziąć ten większy żeby był na dłużej ? czy to już lekka przesada z rozmiarem? jak mam tyle zapłacić to wolę już dać nawet te 44zł więcej i dłużej go używać A co do wyników krwi, ja zawsze robię cały pakiet zlecony przez lekarza, więc jest kilka rzeczy nie tylko morfologia i zawsze jestem na czczo. Nawet jeśli można być po jedzeniu to jednak bałabym się że wyniki będą zafałszowane i trzeba by było powtarzać że na pewno wszystko ok ![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-04-12 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kiedy masz wizytę u drugiego gin? Cytat:
![]() Ja byłam w sklepie po mięso na obiad i muszę śmigać jeszcze raz po marchewkę i cebulę, Bo nie chciałam za dużo dźwigać. Przynajmniej będę miała 15 minut spaceru ![]() Dziewczyny, kupujecie specjalny kosz na pieluchy niwelujacy zapachy albo specjalne worki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miala zatrucie ciążowe i musieli szybko ciąże rozwiązać,bo życie mamy było zagrożone, z tego co zrozumialam. Nie wiem jak mała się czuje. Ale straszny maluszek.. ![]() Ja nie kupuje żadnych koszy, może kupię kilka szt. Tych woreczkow, jakbym miała pampersa u znajomych zmieniać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Cambria witaj!
![]() Emma gratuluję III trymestru, u mnie za 3 dni ![]() Zua ech z tymi nastrojami raz lepiej, raz gorzej.. byle do przodu! ![]() Bursztynku trzymaj się tam! Dobrze, że masz wsparcie w koleżance z sali, w kupie raźniej! ![]() Patrycja dziękuję! Wszystkiego najlepszego dla synka! ![]() Aska też idę jutro na glukozę. Sobie dzień wybrałam - piątek 13stego ![]() Ovejita też nie kupuję woreczków. Kiedy teraz masz okulistę? Wkurzyłam się. Siedzę w domu, czekam na kuriera, a tu komunikat, że dostarczona ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.