Wizażanki poniżej 160cm wzrostu - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-09, 16:14   #151
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Dot.: Wizażanki poniżej 160cm wzrostu

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Maleństwa!!!
Mam 153 cm wzrostu i kiedyś to był dla mnie duzy problem, teraz jest problemem dostanie spodni i innych ciuszków, bo sęk w tym, że czasem nawet skrocenie ubrania za wiele nie daje - bo po prostu fason, (zaszewki itp) jest na wyższa osobę, jak sobie z tym radzicie? jakies sklepy w Polsce dla małych pań?? w uk są specjalne linie - np petite dla niskich pań w różnych rozmiarach, szukam czegoś podobnego u nas
pozdrawiam!!
Nie radzimy sobie znaczy ja jak sa troche za dlugie to jedynie skracam, ale jak juz za duuuuzo to nie kupuje bo straca caly fason po skroceniu. A takiego sklepu narazie nigdzie nie znalazlam chocia zpewnie gdzies jest A tak wogole to przyjmienie mnie do siebie??160cm sie zglasza
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-09, 18:35   #152
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Maleństwa!!!
Mam 153 cm wzrostu i kiedyś to był dla mnie duzy problem, teraz jest problemem dostanie spodni i innych ciuszków, bo sęk w tym, że czasem nawet skrocenie ubrania za wiele nie daje - bo po prostu fason, (zaszewki itp) jest na wyższa osobę, jak sobie z tym radzicie? jakies sklepy w Polsce dla małych pań?? w uk są specjalne linie - np petite dla niskich pań w różnych rozmiarach, szukam czegoś podobnego u nas
pozdrawiam!!

Witam kolerzanke niewiele wyzszą ode mnie

ja powiem że jakoś sobie rade choć mam ciałko klepsydry biuscik owszem wcięcie w talii się robi(zasługa zabiegów u kosmetyczki) bioderka i do tego mała stopa ale jakos daje rade
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-22, 20:13   #153
equis
Przyczajenie

GG do equis

ja mam 158 cm wzrostu i mi z tym dobrze;] przyzwyczailam się i często słysze jak chłopaki mówią, że lubią małe dziewczyny bo czują się wtedy takimi jakby obrońcami, opiekunami
equis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 20:05   #154
Magdalena512
Raczkowanie

Ja mam 28 lat, 150cm, 38kg, rozmiar buta 34. Nic mi te wymiary nie przeszkadzają. Z ciuchami rzeczywiście jest problem, z butami jeszcze większy. Kupuje w Ryłko lub ccc. ostatnio szukałam na allegro i byłam pozytywnie zdziwiona, jest z czego wybierać i chyba sie skuszę na takie seksi szpileczki. Mój TŻ ma 181 i tylko czasem ludzie na nas jakoś tak patrzą. No i jak urodziłam dziecko miałam 22 lata to w szpitalu lekarze mówili mi na Ty spojrzenie na kartę i "ojej przepraszam panią" A ostatnio jakis starszy pan mnie opiórkował- "dziecko, przez ulice sie przechodzi a nie przebiega" Małe jest piękne, bo jest piękne i małe.
Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 14:29   #155
kasiunia`18
Zadomowienie

GG do kasiunia`18
Dot.: Zaczynam mieć kompleksa :((((((((((((((

ja sie zglaszam z moimi skromnymi 156 cm kiedys mi to bardzo przeszkadzalo,a teraz wprost przeciwnie fajnie byc malutka

Majusia 19.01.2012r **
kasiunia`18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 13:06   #156
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e
Konto usunięte

Cześć Niewielkie Kobietki!!!
Pozwólcie że dołaczę do Was- mierzę całe 156cm, więc jak najbardziej sie zaliczam Muszę Wam powiedzieć ze mamy wielkie szczęście z tym naszym wzrostem bo wygladamy młodziej( ja mam 27lat a zdaża mi sie ze mnie o dowód proszą jak chce np kupic piffko), możemy mieć niskiego, średniego i wysokiego( do wyboru do koloru...) facecika, na legalu mozemy chodzic w szpilkach ( koszykarki w obcasikach chyba nie za dobrze wygladaja), mozemy kupować ciuszki w normalnych sklepach a także w sklepach z odzieżą dla dzieci ( ja czasmi tak robię bo oprocz tego że jestem mała to jeszcze chudzielec- ważę 42 kg). Więc jakby na to nie patrzec jestesmy szczęściary!!!!!!
36824e82e51c7225a5b2c1a5779aef88dc0a5eae_5f10dc15a8e6e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 10:00   #157
SandraBullock
Wtajemniczenie

Mam 156cm wzrostu,nie ważę zbyt dużo,bo ostatnio sporo straciłam na wadze(także z biustu).Owszem z ubraniami jest problem-spodnie wszystkie skracam;nie każda spódnica mi pasuje,ale ogólnie jest spoko:P Z butami mam problem,ale są przecież takie firmy,jak Ryłko(ze swoimi skrajnymi rozmiarami),Venezia(:love : )i Kazar(też się czasem coś wypatrzy ).Zgadzam się,że wyglądamy młodziej.Mamy małe rączki i stópki.A poza tym takie istoty,jak my jeszcze jedną zaletę-możemy się gdzieś schować,co nie zawsze wyjdzie wysokiemu...
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-23, 06:32   #158
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Witam wszystkie niziutkie dziewczyny

Ja mam 157 i sie z tym dobrze czuje a jak komus nie pasuje to po co sie patrzy ? Zauwazmy plusy Mozemy miec ciuch praktycznie kazdy (no o ile na nas pasuje bo na mnie to b.ciezko kupic co kolwiek oprocz bielizny ) Tez mala drobna jestem ale widze ze faceci lubią malutkie kobietki, a na laski z wielkimi balonami wola popatrzec bo bali by sie chyba raczej takiej babki ala Doda elektroda .
Male jest piekne i nie musi sie schylac
Jestem zadowolona ze swojego wzrostu i wygladu :P i sie nie przejmuje opinia innych tylko te ciszki mnie drażnia czasem ale jest ok

Pozdrawiam
Stary 2008-03-23, 10:17   #159
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Witam wszystkie malutkie Wizażanki! Dołączam do Was, mój wzrost wynosi 158cm. Jest mi z tym cuudownie. Często się spotykam z docinkami dotyczącymi mojego wzrostu, a już szczególnie fajnie wyglądam gdy idę z moim TŻ Fajnie dlatego, że on ma 198cm wzrostu, więc 40 cm różnicy. Ale to jest cudowne, boo może mnie nosić na rękach kiedy tylko zechce, w jego ramionach czuję się jak Calineczka , jestem bezpieczna A co do dobierania ubrań, to bluzki tylko w rozmiarze XS, a spodnie do skrócenia, RAZ tylko udało mi się kupić spodnie którch nie trzeba było przerabiać. Co do innych sytuacji, to zdarza się, że fotel w kinie jest dla mnie za duży, podczas koncertów,etc siedzę "na barana" coby cokolwiek zobaczyć
A kiedyś, będąc na dyskotece, która była pilnie strzeżona przez ochroniarzy, bawiłam się w najlepsze wśród wszystkich, gdy poczułam, że ktoś łapie mnie od tyłu za biodra i podnosi bardzo wysoko i niesie mnie nad tłumem ludzi i stawia na podwyższeniu (jestem lekka więc łatwo mnie nieść). Obracam się i patrzę, a to ochroniarz, i do mnie z takim tekstem: "TAŃCZ TU BO TAM BY CIĘ ZADEPTALI" Więc bycie malutką daje jakieś "ulgi" i przywileje Pozdrawiam
malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 11:16   #160
mijjenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka146 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie malutkie Wizażanki! Dołączam do Was, mój wzrost wynosi 158cm. Jest mi z tym cuudownie. Często się spotykam z docinkami dotyczącymi mojego wzrostu, a już szczególnie fajnie wyglądam gdy idę z moim TŻ Fajnie dlatego, że on ma 198cm wzrostu, więc 40 cm różnicy. Ale to jest cudowne, boo może mnie nosić na rękach kiedy tylko zechce, w jego ramionach czuję się jak Calineczka , jestem bezpieczna A co do dobierania ubrań, to bluzki tylko w rozmiarze XS, a spodnie do skrócenia, RAZ tylko udało mi się kupić spodnie którch nie trzeba było przerabiać. Co do innych sytuacji, to zdarza się, że fotel w kinie jest dla mnie za duży, podczas koncertów,etc siedzę "na barana" coby cokolwiek zobaczyć
A kiedyś, będąc na dyskotece, która była pilnie strzeżona przez ochroniarzy, bawiłam się w najlepsze wśród wszystkich, gdy poczułam, że ktoś łapie mnie od tyłu za biodra i podnosi bardzo wysoko i niesie mnie nad tłumem ludzi i stawia na podwyższeniu (jestem lekka więc łatwo mnie nieść). Obracam się i patrzę, a to ochroniarz, i do mnie z takim tekstem: "TAŃCZ TU BO TAM BY CIĘ ZADEPTALI" Więc bycie malutką daje jakieś "ulgi" i przywileje Pozdrawiam

Ja mam dokladnie 157 cm i juz nie urosnę,ale co tam.Mam tak samo jak Ty...(lalalla) Tez mam wysokiego Tżta.Mi się osobiscie podoba,gdy dziewczyna jest niska ,a chlopak wysoki.Też jestem lekka i uwielbiam jak Tż mnie nosi hyhyy...a jak mnie przytula to czuję się tak bosko mmm... A jak bylismy na koncercie to tez nic nie widziałam i mnie wziął na swoje barki hyhyhy i zdalam sobie sprawe,że małe jest piekne...

To konto nie istnieje.
mijjenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 10:12   #161
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
Ja mam 28 lat, 150cm, 38kg, rozmiar buta 34. Nic mi te wymiary nie przeszkadzają. Z ciuchami rzeczywiście jest problem, z butami jeszcze większy. Kupuje w Ryłko lub ccc. ostatnio szukałam na allegro i byłam pozytywnie zdziwiona, jest z czego wybierać i chyba sie skuszę na takie seksi szpileczki. Mój TŻ ma 181 i tylko czasem ludzie na nas jakoś tak patrzą. No i jak urodziłam dziecko miałam 22 lata to w szpitalu lekarze mówili mi na Ty spojrzenie na kartę i "ojej przepraszam panią" A ostatnio jakis starszy pan mnie opiórkował- "dziecko, przez ulice sie przechodzi a nie przebiega" Małe jest piękne, bo jest piękne i małe.

Jak miło ja też mam 150cm rozmiar buta 34 wczoraj kupiłam sobie butki w Ryłko cudne czółenka co prawda nie waże 38kg ale pracuje nad tym a mój M ma 178cm i dobrze nam jest razem

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-04, 19:22   #162
porzeczka2602
Zakorzenienie

To ja też pasuje do tego wątku
Mam 140 cm i waże 41 kg, owszem są problemy z kupnem butów czy ubrań ale jaka jest radość jak upolujemy śliczny ciuszek

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 18:22   #163
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Mój obecny Tż (oby właściwy, nie puszczę ) też ma ok tyle wzrostu xD Ale mimo wszystko świetnie się z tym czuję A szczególnie jak mnie obejmuje, znikam w Jego ramionach
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 08:41   #164
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;7787567]Mój obecny Tż (oby właściwy, nie puszczę ) też ma ok tyle wzrostu xD Ale mimo wszystko świetnie się z tym czuję A szczególnie jak mnie obejmuje, znikam w Jego ramionach [/quote]

Hej Jak miło(mijjenka,reeva), że ktoś tu wie jak to jest mieć takiego olbrzyma... Ja jestem przeszczęśliwa. A czy ktoś kiedyś zwracał Wam uwagi, miłe bądź nie, na temat tej różnicy?

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 11:07   #165
Konto usunięte

Cytat:
Hej Jak miło(mijjenka,reeva), że ktoś tu wie jak to jest mieć takiego olbrzyma... Ja jestem przeszczęśliwa. A czy ktoś kiedyś zwracał Wam uwagi, miłe bądź nie, na temat tej różnicy?
Oczywiście rodzice Ale to tylko takie zdziwienie Jeszcze koleżanka ale ona poprostu przyrównała mnie do takiej jednej parki, która też tak wyglądą z tym, że jest różnica, bo tam dziewczyna jest duża wszerz a on długi i chudy U nas to normalniej wygląda Póki co przytyków nie było a nawet jeśli to na mnie to wrażenia nie zrobi. Nie puszczę Tż z takiego błahego powodu
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 10:40   #166
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Raczkowanie

Ja też mam 158cm. Wcale mi to nie przeszkadza Może kilka lat wcześniej miałam docinki ze stony rówieśników, ale teraz jest ok. Szczególnie, że mój TŻ jest niewiele ode mnie wyższy
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 11:05   #167
kucyk5
Raczkowanie

Ja mam niecalutkie 160... Przeszkadza mi to troszkę niekiedy, ALE...
Kiedyś kobiety 160 były uważane wysokie Te, które dziś są wyższe, mają niewątpliwie prezencję, ale ostatnio sobie pomyślałam, że my jesteśmy bardzo kobiece w tej swojej maleńkości, bo to facet ma być wysoki i postawny! Takie jest moje skromne zdanie.
Nie kupię sobie ziemi na Księżycu"

Matuś

life is a passion. passion is a life.

kucyk5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 00:54   #168
coff3ina
Zadomowienie

Mam 157/8 cm nie wiem dokładnie ile ale moja mama (158cm) uparcie twierdzi że mam 157 a nie 8 no cóż niech już i tak będzie ale jestem bardzo zadowlona ze swojego wzrostu i nigdy strasznych kompleksów nie miałam

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 15:09   #169
aniaslonko
Raczkowanie

kiedyś w jednej z gazetowych reklam znalazłam:
"małe jest piękne,szczególnie jeśli inteligentne" tak mnie tekst ten rozbroił, że od tej pory go używam jak ktoś się czepia mojego wyglądu (158cm i 40kg)
mój matematyk zwykł mawiać:"małe jest piękne, ale duże może więcej"
wcale nie prawda
Stary 2008-08-12, 15:25   #170
rare bird
Wtajemniczenie

Melduję się - 158/9cm
Stary 2008-08-12, 15:57   #171
a4033a
Raczkowanie

No to ja tez się pochwalę 158 cm
W szkole bardzo mnie drażniły docinki ze strony rówieśników i ich głupie żarty.
Wówczas jak mantre każdemu powtarzałam "male jest piękne" ...
Dziś bym już tak nie powiedziała, mam o wiele większą świadomość, co do tego, że małe jest równie piękne co duże ( "...szczególnie jeśli inteligentne" bardzo mi sie to spodobalo )
I wcale mnie to nie załamuje,
  • mimo koniecznosci korzystania ze stołka, kiedy chce się sięgnać coś z górnej półki,
  • mimo że kiedy znajde fajne buty to nigdy nie ma ich w rozmiarze 35 ,
  • mimo że fajne garsonki w 34 zawsze są równie szerokie w ramionach co biodrach, a muszę dodać, że jestem posiadaczka wybitnie obfitych ,
  • mimo, że każde, nowe spodnie muszę skracać ,
  • mimo, że wszyscy i wszędzie biorą mnie za dziecko u ginekologa w poczekalni dziwnie sie na mnie patrzą ;p a kiedy bylam w szpitalu na oddziale ginekologiczno- połozniczym, byłam z gruczołem bartoliniego, polożyli mnie na sali ze starszymi kobietkami,listopad byl wiec w grubym szlafroczku chodziłam i co chwila słyszałam "taka mała a juz w ciąży, co to sie porobilo na tym świecie.."itp. , w sklepie kiedy chciałam kupić alkohol do ciasta usłyszałam tylko takim słodziutkim glosem: "nie kochanie, my alkoholu dzieciom nie sprzedajemy" , a ja cholera bez dowodu akurat byłam,
bo większość, romatycznych i czułych, no i spora część całej reszty facetów...leci na takie drobne maleństwa jak my
Każde łóżko jest jak wielkie łoże .
Nas chętniej,dlużej i częściej noszą na rękach .
Jak sie juz znajdzie dobry ciuch w tym małym rozmiarze, to zwykle jest tańszy

No i nie ma się co czarować... my zawsze będziemy wyglądać młodziej co będzie szczególnie mile widziane po 40-stce

a4033a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 17:45   #172
GreenDress
Rozeznanie

GG do GreenDress

jak czytam te wasze posty, to aż mi się uśmiech na twarzy pojawia . Mam 159/160.. co jakiś czas, mam tego powodu kompleksy. Zważywszy na to że moje koleżanki mają ponad 170 wzrostu.. a ja jestem starsza od nich .
yhh, co by nie było, musimy się do tego przyzwyczaić. Albo na dobre zainwestować w szpilki ^^.
"małe jest piękne, a duże osły same porosły"

"Nie umiem cię nie dotykać, nie przysięgnę Bogom

Nie wiem czy potrafiłbym się powstrzymać nawet gdybyś miała kogoś..."

GreenDress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 19:12   #173
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GreenDress Pokaż wiadomość
jak czytam te wasze posty, to aż mi się uśmiech na twarzy pojawia . Mam 159/160.. co jakiś czas, mam tego powodu kompleksy. Zważywszy na to że moje koleżanki mają ponad 170 wzrostu.. a ja jestem starsza od nich .
yhh, co by nie było, musimy się do tego przyzwyczaić. Albo na dobre zainwestować w szpilki ^^.
"małe jest piękne, a duże osły same porosły"

Dobry teskt

a wiecie znalazłam kolejny sklep gdzie są buty w rozmiarze 35 to ALDI czy Aldo w arkadi w wawie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 22:25   #174
mari8
Przyczajenie

Hej dziewczyny! ja tez przylaczam do waszego grona, bo mam 158 i jest mi z tym dobrze;-) a jak ktos zlosliwie mi mowi ze jestem mala to mu odpowiadam, ze male kobiety sa stworzone do kochania a wysokie do mycia okien! (nie obrazajac wysokich pan oczywiscie)
mari8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 19:32   #175
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mari8 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! ja tez przylaczam do waszego grona, bo mam 158 i jest mi z tym dobrze;-) a jak ktos zlosliwie mi mowi ze jestem mala to mu odpowiadam, ze male kobiety sa stworzone do kochania a wysokie do mycia okien! (nie obrazajac wysokich pan oczywiscie)
witaj no i my lepiej wyglądamy w butach na obcasie
Stary 2008-09-10, 12:57   #176
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
witaj no i my lepiej wyglądamy w butach na obcasie
Mhm Po co na szczudła zakładać jeszcze jedne szczudła No nic hehe Ale prawda, że mocno wysokie panie mogłyby sobie darować +10cm
Stary 2008-09-10, 23:10   #177
Turczynka
Zadomowienie

Melduję się
Turczynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 23:19   #178
df3cc6c2e997633e57b9145321fcef026d2b0250_5ebf1ef22d206
Konto usunięte

Ja tam nawet nie dorosłam do tych 160cm :P ale jakoś nie narzekam wiadomo,że zawsze znajdą się głupi,którzy śmieją się,ale ja już na nich nie zwracam uwagi,bo mądrzy ludzie się nie śmieją z takich rzeczy :P mój chłopak ma 186cm i mówi,że nie chciałby abym była większa
df3cc6c2e997633e57b9145321fcef026d2b0250_5ebf1ef22d206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 11:57   #179
Hot Lady
Zakorzenienie

melduję się 158
Że jest na świecie taki ktoś,
Kto będzie DUSZĄ, SERCEM, CIAŁEM
Chciał podzielić ze mną los
Hot Lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 19:14   #180
ukrajinka
Zakorzenienie

ja mam 154 cm i nie powiem zebym byla tym zachwycona,choc kompleksow nie mam to jednak chcialabym byc wyzsza i mysle,ze nigdy mi sie to nie zmieni.poki co obcasow nie nosze hehe
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości