|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ze składu sznurowadeł
Akwarelowa łąka jest cudna, ale latawce chyba mnie mocniej urzekły. Ich delikatna struktura wyszła Ci świetnie, no i całość jest taka pogodna, optymistyczna, z latawcami kojarzy mi się dzieciństwo ...
|
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam Twoje prace i nie dziwię się, że mają takie wzięcie w Trendymanii.
Chyba najbardziej zachwycają mnie Twoje księżyce, a ten pierwszy (?), który tu pokazywałaś - ten z łatką prawie śni mi się po nocach Ale inne prace też masz cudne. Piękna bransoletka, "akwarelkowe" kolczyki no i oczywiście księżyc
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
strasznie Wam dziękuję za miłe komentarze, za wszystkie razem i każdy z osobna
![]() co do wielkości moich rzeczy, to faktycznie część z nich nie jest mała ;-) ponieważ moje bardziej skomplikowane formy wypalam na parę razy, muszą one mieć odpowiednią grubość, żeby przy kolejnych wypalaniach się kompletnie nie zdeformowały, z drugiej strony przy takich dużych (ciężkich) formach jak ten ostatni wisior z pietersite'm można zapomnieć o lutowaniu palnikiem dremela - i to jest taka zabawa - jak za lekkie, to się zdeformuje przy wypalaniach , a jak za ciężkie, to lutowanie cargi jest gehenną - zresztą już raz sobie ją stopiłam przy dużej pracy przez zbyt dużą temperaturę - kilkadziesiąt g ac szlag trafił, trochę kasy poszło w dym... zdarza się i tak ;-) a co do tego co pisała Esart to faktycznie fajne jest to że rzeczy robione z ac zyskują popularność i uznanie klientek (klientów . Wbrew pozorom ta popularność nie jest taką oczywistą sprawą. biżuteria robiona z ac zdecydowanie inna (w moim odczuciu bardziej surowa) niż rzeczy robione z blachy srebrnej , bądź odlewane z formy.
Edytowane przez skladsznurowadel Czas edycji: 2009-07-11 o 13:54 |
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
księżyc to kolejne cudeńko
nie wiem który piekniejszy - ten z łatką , czy ten nowy kwiatowy ( jak zamykam oczy to mam dosłownie obraz i jednego i drugiego pod powiekami ). podobaja mi sie tez bardzo latawce, maja coś w sobie takiego ... i te malowane oksydą - śliczny efekt! Bardzo niepospolite i zapadające w pamięć prace! Gratuluje i Trendy, i talentu
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
jestem wielka fanka twoich prac.
szalenie mi sie podobaja i gdybym mogla, chcialabym miec je WSZYSTKIE w swoim kuferku ![]() jestes bardzo zdolna, bardzo, bardzo!! ostatni wrzut jest swietny!!!!! |
|
|
|
|
#156 |
|
www.dulcedo.pl
|
A mnie latawce strasznie porwały, niesamowite masz te swoje prace surowe i urzekające. Nie dziwie się, że Trendy Cię zaprosiło w swoje szeregi.
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Twoje prace są rewelacyjne
))) chciałabym wszystko ![]() własnie przeglądałam twojego bloga ze tez ja nie moge miec takich zdolności manualnych w łapkach , zeby tak bosko formować srebro ![]() przyznam sie ze zazdraszczam , tak troche :P |
|
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję tak wyróżniających się prac. Mi jako początkującej pozostaje bić tylko ogromne brawa. Ogromne!
|
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Oglądam i podziwiam Twoje prace od jakiegoś czasu. Urzekają mnie swoją surowością. Uwielbiam takie klimaty.
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
strasznie dziękuję za miłe komentarze
![]() mam nadzieję że wakacje Wam służą - ja zrobiłam sobie tygodniowy urlop, a jeszcze przed urlopem powstały wybitnie letnie kolczyki po urlopie natomiast - froma zdecydowanie większa i bardziej złożona - wisior z kianitemmuszę przyznać lutowanie większych form jest naprawdę bardzo stresujące - zrobienie samego wisiora jest czasochłonne, a cała ta praca może pójść na marne podczas podgrzewania przy lutowaniu... trzeba mieć mocne nerwy ;-) w każdym razie - udało się opanować materię i oto efekty: Edytowane przez skladsznurowadel Czas edycji: 2009-07-23 o 15:50 |
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic więcej nie napiszę... |
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Zabraklo mi tchu na widok wisiora i 3. kolczykow
![]() nieziemskie cudnosci! |
|
|
|
|
#164 |
|
www.dulcedo.pl
|
Trzecie śliczne - czy to tęczowa oksyda ??
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Wisior i origamowe kolczyki świetne
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie 3 i 5 kolczyki. Są super
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
juz widzilam te cuda.
bede sie powtarzac. UWIELBIAM twoja bizuterie. wszystko mi sie szalenie podoba. |
|
|
|
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
patrze
, podziwiam , zazdroszcze ...
|
|
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Najbardziej z całego wrzutu podoba mi się wisior-jest nieprzekombinowany,ale nie jest też prosty-wzorek dodaje mu charakteru,nie gryząc się z całością.Super
.Z kolczyków najciekawsze wydają mi się ostatnie .
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
wisior bosski. kolczyki napiszę ogólnie - każde genialne.. co ja się będę rozwodzić.. cuda poprostu cuda..
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Wisior przecudny - uwielbiam wszelkie ślimaczki
Chętnie ponosiłabym również... wszystko co wyskoczyło z pod Twoich zdolnych rąk
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawie ozdobiłaś wisior i wypukłość sprawia, że nie jest płaski- taka oponka
![]() podziwiam oprawe kamienia i lutowanie w AC ,moje zmagania z lutowaniem kończą się na tym że brakuje mi rąk
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
koczyki na 4 zdjęciu piękne, a wisior jest po prostu niesamowity
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
podziwiam wszystkich, którzy pracują tą techniką!!!
Wisior jest obłędny! już go widziałam w rzeczy samej
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Niesamowite. Wisior przykuł od razu moją uwagę, bo jest świetny. Te kolczyki też bardzo mi się podobają. Uwielbiam oglądać Twoją biżuterię
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Masz niebanalne pomysły
|
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
przez chwilę byłam w rozjazdach, a później pracowałam nad moim najnowszym dziełem - wisiorem z opalem - zdobycie takiego kamienia zajęło mi wiele czasu, a i sama oprawa była dość skomplikowana, opale ciężko poddają się fotografowaniu, więc na moim blogu można zobaczyć filmik z rzeczonym wisiorem pokazujący opalizację kamienia
dodatkowo dorzucam wisior z labradorytem i kolczyki także z tym kamieniem mam nadzieje że wam się spodoba ![]() pozdrawiam wszystkich serdecznie Edytowane przez skladsznurowadel Czas edycji: 2009-08-08 o 15:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

...