![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
07.08
rano odpuściłam, związałam włosy w kucyk (żeby porównac długośc z zeszłomiesięcznym kucorem) potrzebowałam ładnego skrętu, nie było go więc cały dzień chodziłam w warkoczach. Wieczorem: O- jakaś stara delikatna odżywka z oriflame, ze zdartą etykietką więc nazwy nie podam ;x M- Joanna rzepa O- Garnier awokado i masło karite 08.08 nie robiłam totalnie nic, włosy się nie układały, byly proste i wywinięte. Reanimacja wodą w spray'u i sunsilkiem nie dała nic, wcześniej pomagała, teraz poległa. 09.08 właśnie siedzę z oliwą z oliwek na włosach i skalpie, od 8.30 mam zamiar do 12 siedziec tak ![]() poźniej będzie mycie (1-2 razy zależnie od tego, czy zmyje się oliwa) szamponem Joanna Rzepa opcjonalnie odżywka garniera awokado i masło karite harmonijkowanie w koszulkę i może odrobina nivea fc. Włosy po tym tragiczne, mimo że wszystko robiłam jak zawsze. Więc działanie 'agresywne' (potrzebowałam ładnych włosów, a one się wypięły)- rozczesanie, na puszaka trochę wody w mgiełce, sunsilk krem i ugniatanie. Jak wyschły- dalej puszak, więc wgniotłam w nie dużą porcję Pantene b/s do loków. Po tych zabiegach jako tako się podkręcały, były w końcu ujarzmione. ![]()
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-08-09 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
7 sierpnia
Planowałam mycie popołudniowe, nałożyłam więc olej migdałowy nieco grubiej na końcówki. I taka tłustawa poszłam na grila ![]() Podpięłam włosy, odsłaniając buzię i pokazałam wyłącznie pięknie skręcony od olejku tył. Z przodu wyszło kilka drobnych loczków, co dodało fryzurze romantycznego wyglądu ![]() 8 sierpnia mycie w środku dnia: Fitomed z mydlnicą odżywianie 1. część: mazidło proteinowo-humetkanowe na 1,5 h pod czepek i ręcznik odżywianie 2. część: Yes to tomatoes + olejek herbaciany płukanie: zimny napar z szałwii, pokrzywy i mięty zabezpieczanie (pk): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Kadus harmonijkowanie: arafatka podsuszanie: Babyliss chłodny nawiew podpinanie Cały dzień nawiedzały mnie przeróżne korkociągi. Czułam też ciężar włosów. Do tego pogoda była w kratkę - włosom się podobało ![]() 9 sierpnia reanimacja: Jantar i żel Fructis podtrzymanie: Boost TBS I jest znośnie. Wczoraj było zdecydowanie lepiej ![]() Wewnętrznie: Ambioskrzyp, tran, żelazo z kwasem foliowym, napar z pokrzywy (od poniedziałku do piątku)
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
7.08
reanimacja woda + żel = ![]() 8.08 reanimacja woda + żel = kapelusz... u nasady były ewidentnie brudne ![]() 9.08 mycie: kallos + rycynowy olejek + rozmarynowy, kilka min odżywka: mypa karite, kilka min b/s: naturia miód i cytryna żel lniany wyszłam z mokrymi. efekt? proste, falowane g... reanimacja: woda + żel = ujdzie ale.. czyżbym wpadła w rutyne? nigdy taaaak długo nie używałam tego samego ;p
![]() |
![]() |
#154 |
Konto usunięte
|
09.08
oliwa z oliwek+ olejek avocado na 3 godz (cos mnie naszlo...) mycie- kruidvat rumiankowy plukanka octowa b/s ogorek scierka+pielucha na mokre-zel lniany jak wyschna- zobacze efekt- czyli jutro rano |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Mycie Naturią mak i bawełna
odżywka d/s young z babassu odżywka b/s goldwell curly twist psikacz ugniatanie z nivea FC plunking na niedosuszone trochę olejku swami efekt ok myślałam że po myciu odżywką będa brudne oklapnięte ale tak nie jest ![]()
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
A ja dziś tak:
O- ta odżywka z oriflame (o ile dobrze pamiętam była z winogronami i jeżówką) M- Joanna rzepa O- Odżywka Oriflame HairX przeciwłupieżowa (profilaktycznie, a poza tym ładnie mi się po niej włosy kręcą ) zmiana nawyków po myciu- zamiast w ręcznik i to od razu po spłukaniu, rozczesałam mokre włosy i z głową w dół zawinęłam je w koszulkę. Na wilgotne z głową w dół wgniotłam pantene b/s do loków i fal, zostawiłam je do samodzielnego wyschnięcia. Na suche odrobinka pantene i ugniatanie efekt- ![]()
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-08-10 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
*Nivea Baby szampon odżywczy z proteinami jedwabiu
*odżywka Cien repair&care *BF Wax Avocado *odżywka b/s: Fructals żółta *stylizacja: Nivea FC *schną same
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
mam luke ale nie mam glowy zeby nadrobic wiec to co bylo dzisiaj
mycie - odzywka myjaca z Curl Junkie - Daily Fix maska - kallos late - 10m (tyle co siedzialam pod prysznicem) odzywka d/s - Smoothing z Curl Junkie odzywka b/s - na mokre Beauticurls Leave-In z Curl Junkie stylizator - zaraz po odzywce, czyli wlosy nadal mokre Coffe-Cocount Creme Lite z Curl Junkie wlosy odcisniete w curl cloth, potem turban na 10-15m zeby sie ubrac suszone dyfuzorem bo znow zaspalam efekt po japonsku czyli 'jakotako' ![]() ![]() zasada CG zlamana bo stylizator ma pq-10 i chyba 11 oraz silikon z PEG przeprowadzka ujawnila wielkosc moich zasobow wlosowych i wiecie co? ja nie powinnam nic zamawiac przynajmniej przez 6 miesiecy... no ale pewnie zamowie ![]() ![]()
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
postanowiłam przeprosić się z moimi włosami, bo ostatnio strasznie je zaniedbałam...
tak więc dzisiaj na noc był seboradin i olejek sesa na skalp i końcówki, rano zmyty szamponem, potem odzywka ziołowo-jaśminowa jako b/s + psikadło keratynowe ,podsuszone dyfuzorem efekt bardzo fajny mięciusie pachnące jaśminem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
|
9 sierpnia
mycie wieczorne: Mrs. Potters balsam aloesowy odżywianie: kuracja Glanz morelka + keratyna na 0,5 h pod czepek i ręcznik płukanie: woda + sok z połowy cytryny zabezpieczanie: Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Kadus harmonijkowanie: arafatka podpinanie Czuję dziś ciężar włosów, ale cudów nie zauważyłam. Jest ładnie, choć wierzchnia warstwa to raczej fale niz loki. Najprawdopodobniej zawinil nadmiar stylizacji - harmonijkowałam wczoraj włosy zaciekle, aż zobaczyłam, ze miast loków zrobiły się fale. No to mam karę. Wewnętrznie: nic.
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
10 sierpnia
wczoraj wieczorem nałozylam oleje: kokos, shea, nagietek, spałam 8 godzin rano zmyłam mrs potter aloes odzywka schauma wieksza objetość na ponad godzine odzywke bs naturia len rumianek stylizacja - żel garnier suszenie dyfuzorem tak jak lubie najbardziej, czyli na 2 razy - podsuszanie do 50-60% i ostygniecie wlosów i dosuszenie do 90% efekt mnie powalił! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
10.08
reanimacja woda + żel + naturia m i c na końcówki wrażenie poplątanych, rozprostowanych na fale i troche już nieświeżych włosów (odznaczające się odrosty i przyklapnięte włosy) mypa aloes d/s wgnieciona w "to" dała zadziwiającą objętość ale wiadomo włosy sklejone jak po piance. Na to nałożę pewnie kolejną porcję wymieszaną z olejkiem rycynowym (na noc).
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
10.08
po wczorajszym zelu lnianym na mokre- ladnie ![]() ![]() zmoklam wieczorem jak kura ![]() splukanie plunkanka octowa odzywka b/s curls milkshake pieluchowanie ![]() stylizacja- eksperyment- zel aloesowy na mokre efekt zobacze dopiero jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
A ja dziś tak jak wczoraj wszystko, efekty mam nadzieję, że też takie jak wczoraj będą, na razie włosy mokre
![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Konto usunięte
|
11.08
wlosy rana prawie suche, tzn mniej mokre niz 2 dni temu ![]() zel aloesowy na mokre solo ![]() rano- TBS cotton & zel aloesowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
wtorek - 11 sierpnia
dzieki modernizacji systemu rur w mojej lazience metoda CG kompletnie zlamana (maz chce mi wszystko zrobic na tip top ![]() mycie - krem myjacy Curls (pq-7) maska - full restore 5 Loreal Elseve (ma jakis silikon peg jesli pamietam, Syrenka analizowala ta maske w skladowym), spieszylam sie wiec tylko 5 min odzywka d/s - miodowa z TBS (silikon chyba amodimethicone albo dimethicone i pq chyba 10 albo 11) odzywka b/s - za to posluzyl Coffee-Cocount Creme Lite z Curl Junkie (pq i silikon z peg) nalozony na ociekajace wloski, rekami odcisnieta woda, na to curlease recznik na 10m stylizacja - Spiral Spiritz z Kinky Curly - serum stylizacyjne do lokow (jedyny dzisiaj produkt 100% CG) tradycyjnie dyfuzor - po zakonczeniu suszenia bylo slicznie ale zanim doszlam na przystanek co teraz trwa 15 min (autem do pracy bede jezdzic za jakies 3 tygodnie) to niestety wiatr poszarpal fryzurke, jak dojechalam do pracy troche poprawilam ulozenie i worek na glowe niepotrzebny ![]()
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
9 sierpnia 2010, poniedziałek
Mycie + odżywka d/s: Yung z Babassu Odżywka b/s: Joanna (nie pamiętam która ![]() Wersja minimum, ale się nie za bardzo sprawdziła, dlatego że latem Yung z Babassu jest dla mnie zbyt ciężki do mycia. 10 sierpnia 2010, wtorek Mycie: Hegron b/s Odżywka d/s: Garnier wzmacniający Odżywka b/s: Joanna z miodem i cytryną 11 sierpnia 2010, środa Mycie: Hipp Odżywka d/s: Petrole z chlorofilem Odżywka d/s: Joanna z pokrzywą Stylizacja: Żel lniany zmieszany z żelem aloesowym Palomy Suszarka z dufuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
|
11 sierpnia
mycie wieczorne: Mypa aloesowa odżywianie: Kallos Latte + NMF + ekstrakt liposomowy wzmacniający włosy + HA pod czepek i ręcznik na 30 minut płukanie: woda + sok z połowy cytryny zabezpieczanie (kt): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Kadus harmonijkowanie: arafatka podpinanie podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem chłodny nawiew Rzeczywiście Kallos jest korkociągopędny ![]() ![]() ![]() Wewnętrznie: Ambioskrzyp, tran, napar z pokrzywy
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
12 sierpnia
mycie potters aloes odzywka ds - dulgon mango plus kilka kropel przeterminowanej keratyny ![]() odzywka bs - naturia len rumianek żel fructis suszenie dyfuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
12 sierpnia
O: Odżywka oriflame winogrona i jeżówka M: Joanna rzepa (sam skalp) O: Garnier awokado i masło karite włosy w koszulkę, jak namokła zmiana na dtrugą koszulkę, na mokre Pantene b/s loki i fale na suchuteńkie odrobina Nivea FC i ugniatanie- schły same, efekt ![]() ![]() Muszę się pochwalić sukcesem- moje włosy nie widziały szczotki ni grzebienia od 3 dni i się wcale a wcale nie plączą ![]()
Edytowane przez so_fantastic Czas edycji: 2010-08-12 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
11.08
noc z mypą aloesową i olejem rycynowym mycie: kallos + olejek herbaciany i rozmarynowy 5min odżywka: mypa aloes + wax sun (polyquat) + olejki, czepek i recznik, suszarka, ok 1,5h płukanka: delia fioletowa płukanka woda + pół cytryny b/s: wax sun quick i naturia m i c ![]() włosy nie były obciążone, skręt też ok tylko że wierzchnia część włosów nie do ułożenia matowa i sucha. Winię za to cytrynę bo już nie raz tak było, i dam szansę mypie jutro. dziś reanimacja wodą i naturią. Jest ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
*niewielka ilość vatiki na noc
*szampon Nivea Baby odżywczy z prot. jedwabiu, Pharmaceris H Keratineum *odżywka Artiste intensywnie regenerująca 5min *maska Mypa Shea Karite 15min *Fekkai Marine Summer Hair Zero Frizz sprej *odżywka b/s: Fructals żółta *stylizacja: Nivea FC *schną same zauważyłam, że po nivea fc mam sztywne włosy, które odpuszczają po kilku godzinach, niezbyt mi się to podoba, więc szukam nowego stylizatora.
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
wczoraj rano - czwarek 12 sierpnia
na noc bylo maslo shea drugie podejscie i chyba tym razem udane, wczesniej dodawalam do masek i nie bardzo widzialam efekt, samodzielne uzycie chyba spowodowalo wzmocnienie efektu po pielegnacji ponizej, maslo roztarlam w rekach i nalozylam jak zel, rano efekt tlusych klaczkow wizualnie ale po myciu slicznie mycie - szampon Come Clean z Kinky Curly (bez sls) maska - Full Restore 5 z Loreal Elseve - 30m pod czepkiem odzywka d/s - miodowa TBS - 10 min (w czasie brania prysznica) odzywka b/s - na mokre Coffee-Cocount Creme Lite z Curl Junkie (stylizator odzywkowy jesli moge tak napisac) wlosy odcisniete rekami, potem turban z curlease recznika - 15m stylizator - Spiral Spiritz z Kinky Curly suszenie - dyfuzor z powyzszych produktow tylko te z Kinky Curly sa 100% CG, pozostale niewielkie ilosci pq i modyfikowane silikony dzisiaj, piatek - 13 sierpnia jak wczoraj (lacznie z maslem shea na noc) z tym ze do mycia szampon z Curl Junkie - Gentle Cleansing Shampoo, musialam go sprobowac choc ma w skladzie Quaternium-79 Hydrolyzed Silk Protein, uwielbiam produkty Curl Junkie, wstawie go zaraz do skladzika analizowego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
na noc na skalp vatika migdałowa, na długość kokos
rano zmycie babydreamem odżywka d/s garnier avocado i masło karite (rozczesywanie palcami) odżywka b/s naturia miód i cytryna odciśnięcie w t-shirt stylizacja i ugniatanie z nivea FC zawinięcie w turban na 10 min podsuszenie zimnym nawiewem (niestety bez dyfuzora ![]() wtarcie kokosa w suche efekt ok
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
11 sierpnia
na 2h olej kokosowy mycie: OMO -> mr potters z aloesem (silikon dimethicone copolyol zmywalny wodą), szampon Hipp, odżywka d/s: Garnier z awokado (na 1h) odżywka b/s: Joanna naturia len i rumianek ręcznikowanie, harmonijkowanie i nieudolna próba żabkowania Schły naturalnie, w suche wtarłam krople kokosu, ładnie ![]() 13 sierpnia na noc kokos O: potters z aloesem M: hipp O: mypa z aloesem odżywka b/s Joanna len i rumianek harmonijkowanie i podsuszenie dyfuzorem w prawie suche żel artiste good ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
12 sierpnia 2010, czwartek
Mycie: Hegron d/s Odżywka d/s: balsam Seboradin Odzywka b/s: Joanna z lnem Suszarka z dyfuzorem Suszenie suszarką bez wcześniejszego nałożenia żelu powoduje u mnie powstanie grzywy lwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Konto usunięte
|
12.08
rano- TBS bawelna- chyba zagosci na dluzej, dobrze odswieza loki rano po wieczornym myciu koniec pielegnacji 13.08 rano- TBS bawelna- juz tak dobrze ze dziala ![]() wieczor z okazji dnia fali i loka- oliwa z oliwek+shea+kokos na 4.5 godz mycie- szampon dr organic odzywka d/s- ogorek+sok aloesowy na 10-15min plukanka octowa odzywka b/s-joanna miod i mleko scierka+pielucha na mokre zel lniany rano ![]() Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-14 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
*na noc był jantar w skalp i włosy
*szampon Nivea Baby odżywczy z proteinami jedwabiu *maska Leo kokosowa 10min *BF, Wax Honey 10min *odżywka b/s: Ziaja plantica olej rycynowy *stylizacja: Nivea FC
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
wreszcie na biezaco:
na noc - maslo shea (chyba sie uzalezniam ![]() rano mycie - 2 razy pod rzad byl szampon wiec juz dzisiaj odzywka, cos nowego, probka z BC - Daily Cleansing Conditioner z Darcy's Botanicals, bez problemu zmyla maslo shea (pozniej dam do analizowego) maska - skoro zlamalam i tak zasady CG to dzisiaj intensywna kuracja Curl Fix z Curl Junkie (proteiny, witaminy, olejki i pq-11) - 30 min pode czepkiem i recznikiem (w przeszlosci skrecal wlosy nieziemsko) odzywka d/s - Smoothing z Curl Junkie, 2 minutki odzywka b/s - Coffee-Cocount Creme Lite z Curl Junkie (pq-7, pq-10, modyfikowany silikon z PEG na poczatku oraz PVP/VA Copolymer ktory jednak nie pomaga mi w utrwaleniu lokow wiec dlatego stosuje ten krem ktory w zasadzie jest stylizatorem jako odzywke b/s, w tej wersji sprawdza sie znakomicie, wloski sa gladkie i absolutnie zero puchu), nalozony na mokre wlosy, woda odcisnieta rekami, potem turban na 10-15 min stylizator - Spiral Spiritz z Kinky Curly - obecnie numer jeden, serum do lokow, gestosc zaczynajacej dopiero gestniec galaretki wloski skonczyly schnac, skrecily sie ladnie i skrocily przez to znacznie ale mysle ze jak je troche ugniote to wroca do dlugosci (w sensie krotkosci ![]() wniosek - zestawienie maska full restore 5 loreal elseve i odzywka d/s miodowa z tbs daja to co lubi Eloe - miesistosc, dzisiaj mam loczki wszedzie, nawet z tylu ale jednak nie sa tak sprezynowate jak wczoraj
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
13.08
Pojawienie się pieniążków i przecena Vikinga zadecydowała o farbowaniu (bez odrostów) Mix wszystkiego co mam. Do farby jest super odżywka no ale nie złamałam CG ![]() ![]() 14.08 Kallos Latte + olejki+ Mypa aloesowa test: Joanna Naturia mak i bawełna schły troche na dyfuzorze i troche na wietrze, plus farba, więc jest niezła szopka;p a kolor podobno ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.