![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakon Curlitanek w sluzbie loków i fal
http://www.dancoly.com/angel/products.asp
daje link do aniola poki co, a jakby sie okazalo ze pogwalcam jakies reguly to mam nadzieje ze mnie wszechmocni naprostuja ![]() w wolnej chwili zadam sobie trudu by w kronikach umiescic sklady, jednakowoz i szampony i odzywki i stylizatory wolne, badz prawie wolne od silikonow sa. jesli zas takowe istnieja, to naleza do tych mniej szkodliwych i pozeycje w skladzie pomniejsze zajmuja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
BAN stały
|
Witajcie Siostry Drogie!! Widzę, że każda się oddaje obowiązkom i czczeniu Św. Curli i św. Loka, gdyż postów przybywa mało.
Cytat:
![]() Oczywiście pytaj jeśli czegoś nie znajdziesz lub nie zrozumiesz w Księgach naszych Najzakręceńszych! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Witajcie Siostrzyczki po weekendzie
![]() Nareszcie odetchnęłam chwilkę, bo ani ja do nikogo nie jechałam, ani nikt do mnie ![]() ![]() No i dom w końcu ogarnęłam ![]() ...ale niestety Św.Curla musiała też oddać się nicnierobieniu, tudzież imprezowała tutaj z waszymi pięknymi lokasami, bo moje się zbuntowały i mimo zachowania reguł dni poprzednich, kręcić się nie chciały ![]() No nic. Dzisiaj nic im nie fundowałam, tylko delikatnie rozczesałam i takie zwyczajne i delikatnie pofalowane zabrałam do pracy ![]() Dzisiaj kolejna noc walki o lokasy ![]() Cytat:
![]() Droga Przeorzyco, Twoje włoski są zachwycające, a ich zdolności przetrwania w pięknie lokowanej formie wprost stanowią niepodważalny dowód na Twoje Nieziemskie zdolności ![]() No i oczywiście w nieopisanie zakręcony sposób przywitać chciałam kolejne zlokowane i nienapuszone Siostry ![]() ![]() Niech Lok i Fala będą z Wami Siostry ![]() ![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Czcigodne Loczkowe Siostry, pragnę dołączyć do Waszego elitarnego Grona.
Składam śluby bezsilikonowej czystości i posłuszeństwa,a ubóstwo też mnie pewnie niedługo czeka (biorąc pod uwagę na ilość kosmetykowych zakupów). Siedzę sobie na zwolnieniu i odmawiam koronkę do św. Porostencjusza. A może grupową pielgrzymkę odbędziemy w intencji wzrostu ??? Za długość do pasa to ja się nawet wybiczuję własnoręcznie ![]()
![]() |
#155 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wyswietla mi sie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ooooo, najzakrencejsza Curlooo zlotaa.. zeslij mi dzisiaj bujneeego lokaaa Cytat:
![]() Bioroc pod uwage skret i fakture Twych lokow mysle, ze sw. Curla przyzwoli Ci na dyskretny romans z silikonami, tylko ![]() A sluby ubostwa (zakupowego) to najczesciej lamane sluby w tej wspolnocie ![]() Cytat:
![]() (Niemniej przy tym skrecie i gruboci przemyslalabym sprawe wlosow do pasa ![]() Koronka do sw. Porostencjusza bardzo chwalebna jest, niemniej przydaloby sie jeszcze dla wiekszego go oblaskawienia wcieranie w czasie modlow jakiejs bogatej wcierki. Porostencjusz na pewno spojrzy na Ciebie laskawszym lokiem ![]() Tylko jak Ty w tym gaszczu bedziesz cokolwiek wcierac? ![]() Poza tym mozesz zrwocic sie w tej sprawie do naszej wielebnej Rybiorki, ktora ma dostep do tajemnej wiedzy zakonnej na temat strawy korzystej dla porostu na chwale Curli ![]() Garsc orzechow, lisc skrzypu...jezyk kota....itp. ![]() A ta pielgrzymka to dokad? Trzeba na kleczkach czy mozna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naloz go rowniez jako stylizator, a burza lokow zostanieniesz nagrodzona za to ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
Oj, to się może naszej Wielebnej Przeorzycy nie spodobać, oj nie
![]() ![]()
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
No wlasnie mnie sie cos od poczatku wydawala podejrzana ta nagla milosc Przeorzycy do kotow
![]() Najpierw nie lubila, nie lubila, a teraz nagla Pasiak na kolanach? ![]() Jakby tak to polaczyc z pragnienem naszej Wielebnej posiadania jak najszybciej dlugich lokasow, to.... ![]() Myslicie, ze Przeorzyca bedzie robic z Pasiaka eliksir na porost ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() niech mnie ktoś uciszy bo ze śmiechu umrę ![]() No dobra, a tak trochę spokojniej...myślę, że to nieekonomiczne by było, wszak Pasiak tylko jeden język ma i szkoda by Przeorzycy tak męczyć kociaka ![]() ......................... .... Aaaaaa Święta Curlo maaaaa wracaj czym prędzej, bo się nie kręcęęęę Oooooo [lament] ![]() ![]() ![]() ![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-10-26 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Już i tak Porostencjusz złośliwy mych koronek nie słucha. Loka objętość rośnie, a długości ani widu ani słychu ![]() Na chwałe Długiego Loka będę wcierać cudowne eliksiry, choćbym skalp miała stracić i paznokcie połamać. Pielgrzymka może być do siedziby Curlmartu. Tylko muszę klocki hamulcowe w ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niechaj się kręci! ![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
......................... ................... Uuuu-uuuu-uuuu przyłączam się do lamentuuuu-uuuuuu-uuu Oby nasze prośby zostały wysłuchaneeeeee i loki piękne nam daneeeeeee, Święta Curla oby wróciła i lokami naaaas obdarzyyyyyyłaaaaaaaAAAAA ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojj Kantorka o siebie nie zadbala zbytnio...Zapomnialam o kupnie ![]() ![]()
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o włosy ![]() ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-10-26 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zlituj się proszeeeee, ja braku skrętu nie znoszeeeeee! Zeeeeerknij na proste te kłaki, czy lubisz wyznawczynie swe takieeeee? Wróóóóć natchnij me loki skrętnościąąąąą, bym cieszyła się ich gęstościąąąą! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | ||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Witam Zakręcone Siostry Curlitanki i spojrzeniem swym łagodnym obdarzam loki i fale Św. Curli, Błogosławionemu Lokowi i Błogosławionej Fali poświęcone.
Pamiętając o Was i o regule zakonnej odprawiłam modły oczyszczające. Zalecam wszystkim Siostrom, których owłosienie do włosienicy przystawać zaczyna. Zabieram się za modły antypuchowe i skłaniam się ku wspólnej pielgrzymce wrocławskiej do miejsc uświęconych ![]() Ku uciesze Św. Curli w listopadowej aurze! Kto ze mną bierze swą ![]() Zapraszam tez na modły do Błogosławionego Objętościusza. Cytat:
![]() Modły błagalne odniosły skutek, nawet przydrożna kręcona nieświadoma Zakonu naszego pobłogosławiona lokiem spod reki mej została (przy zaocznym współudziale zacnej Przeoryszy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
O św. Curlo....
Módl się za nami.... O św. Loku Módl się za nami... O św. Curlo i św. Loku miejcie w nas opiece przez ten caly czas. Bysmy nigdy nie mialy puchu na naszych pięknych, cudnych Loczkach.... ![]() ![]() A pielgrzymka jak najbardziej na ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Mod-Śnieżynka
|
Św. Curla mnie pokarała, bo podobały mi się moje włosy. Już mi się tak nie podobają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
i ja chciałabym w Zakonie służyć, najbardziej haniebne prace wykonywać, aby tylko mieć możliwość zgłębiać tajemną wiedzę Zakonu.
Siostrą ja nie godna się nazwać, swoją historyję pokrótce Wam przedstawię. urodziłam się napiętnowana grzechem idealnie prostych włosów. nie wiem doprawdy, czym zasłużyłam sobie na tę karę, a może po prostu była to próba mojej wiary...? po długich modłach i czci oddawanej ku Bogom Skrętu, prośby moje wysłuchane zostały i zesłana mi była esowatość włosa. pielęgnuję Ziarno Skrętu dane mi w wielkiej łasce, które czasem napełnia się Mocą i objawia się Falą. oznajmiam również wszem i wobec, że cnotę zachowałam i nigdy mych włosów prostownica nie tknęła. ![]() uniżona składam w Wasze ręce moje dalsze losy i proszę o dach nad głową w Waszym Zakonie, abym mogła Oświecenie i pomoc otrzymać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak czysta i żądna oświecenia duszyczka jest rzadkością w obecnych czasach ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam moje drogie Siostry
![]() Nadrobilam zaleglosci i przperaszam najmocniej Haitanke ale chyba przeoczylam aplikacje, zaraz nadrobie stosowna papierologie administracyjna. Witam rowniez posrod nad Lil Bon Bon i Magua - serce raduje sie gdy nas przybywa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tu stosowana klasztorna administracyjna papierologia (Matko Przelozono przytwierdz pieczecia)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-28 o 10:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za azyl i ciepłe powitanie, za decyzję Matki, którą już za swoją własną uważam (najmłodszą najprawdopodobniej Siostrą jestem, za parę dni roków mych osiemnaście minie, zaiste).
ślubuję nauki gorliwie i pokornie pobierać, w życie zasady Fali i Loka wprowadzać, kota swego miłować jak siebie samego. proszę o wybaczenie grzechów, które, o ja głupia, w młodości popełniłam, poczyniając garść dredów na swej głowie. usunęłam ostatnimi dniami zbrodnicze pomioty, jednak ceną, jaką przychodzi mi płacić jest pokutą nader adekwatną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
O Wielka Matko!
Wieść o Waszym Zakonie dotarła aż do mojej skromnej chatki na mazurach... Błądząc w lasach, wyrywając sobie proste me włosy usłyszałam szept : PRZYJDŹ DO NAS ... Wiec zebrałam me szare szmatki i jestem!!!! Błagam o litość i dach nad głową ![]() Jako pokute za moje grzechy, lat prostowania ( brrrr...) zapisałam się ja wróżki by zrobiła mi cudne pukielki ![]() Prosze o łaskę nad moja mazurska duszyczka!
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Musze zastrzec tylko jedno, to co ja uprawiam nadaje sie na osob zdrowych bez problemow zoladkowo-jelitowych, jako ze na chwile obecna moja mikstura sklada sie z 6 kapsulek ktore po sniadaniu spozywam kazdego ranka przez 2 miesiace, potem jest 2-4 tygodnie przerwy i znow 2 miesiace brania.
Zestaw opracowalam sobie na podstawie wiedzy wyczytanej w jakies jaskini internetowej o tym co wloski lubia najbardziej. Generalnie zawsze zaczynamy od diety, musi byc zbilansowana, jesli dieta jest ok i dostarczymy wlosom ich smakolyki dodatkowo - mozemy liczyc na efekty (tak przynajmniej autorka tamtego artykulu jaskini internetowej utrzymywala) Oto moja mikstura stosowana na wzmocnienie wloskow a ktorej efektem ubocznym jest zwiekszony przyrost : 1. kapsulka z zestawem: b complex, kwasy omega 3, ginko biloba, luteina (ona akurat jest dobra na wzrok i jest przy okazji), likopen (sądzi się, że powoduje on odbudowanie połączeń międzykomórkowych, on tez jest przy okazji bo nie bylo samego b comlex) - 1 sztuka 2. Silicea - 1 kapsulka 3. Beta-Karoten - 1 kapsulka 15mg 4. Olej z lnu - 1 kapsulka 500mg 5. Olej z wiesiolka - 1 kapsulka 1000mg 6. Aminokwasy - obecnie 1 tabletka (przez miesiac 3) taki zestaw po sniadanku ze tak powiem na deser serwuje lokom ![]()
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
witajcie siostry lokowe
![]() rybiorek a nie pijesz pokrzywy drozdzy ( wszystkie wit b )?
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
caskada
ja pilam pokrzywe. Ale zaprzestalam, bo ktoryms razem przerywal sie okres...;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* organicallt grown ingredients drozdzy nie lubie i packam tylko jako maske na buzie siemie lniane jadam w batonikach zrobionych z nich plus jeszcze dodatki w zaleznosci jaki smak sie wybierze (np. imibirem i ziarnami slonecznika, z cynamonem i kawalkami jablek, ale najbardziej lubie z takimi czerwonymi owocami ale nie pamietam teraz nazwy) ![]()
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
rybiorek
![]() ja pije pokrzywe ale drozdzami to sie katuje ![]() ![]() z detoxow lykam belisse detox ![]()
![]() |
![]() |
#179 |
Konto usunięte
|
witajcie siostrzyczki
![]() nie było mnie tak długo gdyż któregoś dnia naszła mnie wielka ochota na prostowanie (ale się powstrzymałam!) i pokutowałam w samotności przez kilka dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Masz jakiś TAJEMNY przepis czy z internetu? Jak jakiś zmodyfikowany to podzielisz się z siostrami z zakonu? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.