![]() |
#151 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cześć zwariowane wariatki
![]() ![]() najwczesniej jak Janek skończy roczek ![]() Cytat:
Koleżanka od tabelek w excelu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie ze wróciłaś ![]() tak mi się przypomniało http://www.youtube.com/watch?v=G2Rsc_aJszk Cytat:
![]() a mój zaczął pełzać ![]() Demeter, ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
MBZ♥
|
Mokka, my zamawialiśmy tort
![]() Tasiu my dziś zgrzeszyliśmy w kfc ![]() ![]() ![]() Monika, właśnie o odkładanie na przyszłość mi chodzi-takich dodatkowych pieniędzy, które Roszpunka dostaje z różnych okazji i bez, chcemy też tam wpłacać jakąś kwotę z wypłat ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Alliw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
ad 1 - we sumie zmienialm papmersy z ''pampresow'' na dady bo ciotka kupila a nie wypadlo nie uzyc - no ale zakladalam juz je od 2 tyg - haha na tyle mi paczka starczyla
![]() ad 2 - jabys wiedziala ![]() Cytat:
![]() ![]() no i ![]() ![]() tasia zgadla - ale nie chce rozwijac teamtu, ale bylam bliska trzasniecia drzwiami i pojsci abyle gdzie byle na niego nie paczac ![]() no to lece spac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |||||||
Raczkowanie
|
Współczuję
![]() Cytat:
![]() Trzymamy kciuki za slubne przygotowania. Wszystko się uda i będzie tak jak sobie wymarzylas ![]() ![]() Cytat:
![]() Oby u nas wyszedł jak najszybciej bo to co dziecko mi wyprawia to szok ![]() Cytat:
U nas wszystko lumpek albo net. Ale w moim wielkim City nawet 1 galerii nie ma ![]() Ostatnio z mango outlet zamówiłam ale to dla siebie. Dziny po 19.90, koszule i bluzki po 9.90i 19, taniocha ! Cytat:
Przelicz sobie najważniejsze czy czasowo się wyrobisz ![]() Cytat:
![]() ![]() A jakie krzesełko upatrzyliscie? My mamy caretero magnus coś takiego. Na chrzciny dostaliśmy od siostry. Znaczy ja wybrałam siostra płaciła ![]() ![]() Cytat:
![]() Kasia a jak Milus? Trzymamy kciuki żeby przeszło szybko to uczulenie ![]() Cytat:
![]() ![]() Witamy, dzisiaj pobudka 5.20 ![]() ![]() ![]() Poradzicie proszę co zrobic z buzia Tomka. Zasliniony cały i skóra wokół ust i na policzkach taka spierzchnieta. I na brodzie mały liszaj się zrobił. Czym to smarowac ![]()
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ad 2 - mamcia poleciala do apteki i kupilam zelazo - oj wypil bo wypil, i co dzis patrze i nie ma ANI SLADU !!! ![]() ad 3 - oj ja ci nie poradze. bo tez bym byla glupia - wazelina, ![]() ![]() witam sie w niedziele - znad snaidanka - 2 jajeczka na miekko, w praktyce na wpolTwardo ![]() ![]() Milus jak usnol o 20-30 (taka mi mama mowila) wstal dopiero o 3.40 - no ale juz od 7.15 byla prawie 30min zabawa na lozku - a jak sie naplul jak rozmawial ze mna :P hihi - maly slodki buldozek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Witam od rana głowa mnie boli strasznie
![]() ![]() ![]() BYou mi dady odpowiadają jak najbardziej miałam pampersa i baby dream ale nie byłam zadowolona ponieważ pampersa mi przeskakiwał a babydream są strasznie szorstkie jak dla mnie
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na wszystko stosuję Bepanthen ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z suchych informacji, jakie sa na forum tak wywniskowalam, ze troche szybko i za malo posilkow mlecznych, ale to tylko suchy przekaz, jak pisalam, mama wie najlepiej i tego sie trzymajmy, zadna z nas krzywdy dziecku nie zrobi, a sposobow jest wiele ![]() Ktoras z Was wspominala o krzeselku do karmienia, ja jestem wlasnie w goracej fazie poszukiwan, gdyz chce kupic dobre uzywane ![]() mam trzy typy. Najpierw myslalam o chicco polly 2 in 1 - fajne, wygodne, ale duze i przy blw jedzenie moze wchodzic w szczeliny, co moze byc uciazliwe do sprzatania, i siedzisko jest z pcv co daje nieprzyjemny klimat siedzenia. Drugie to drewniane np. z Stokke Tripp Trapp albo Hauck Alpha, lub Danchair. No i ostatnie to Ikea Antilopp, plastikowe, idealne do blw - i tanie, bo ok. 60zl -za ta cene mozna kupic nowe ![]() Ale nie moge sie na razie zdecydowac ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Jeszcze nie wykupilam, ale musze, bo nie znika, a robi sie gorzej..
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia- żelazo czy wapno? Heloł ![]()
![]() |
#160 |
MBZ♥
|
Kasia żelazo?
![]() ![]() Moderna my właśnie o tym chicco mylimy ![]() ![]() ![]() ![]() Maluda pytam o dady bo u Styczniówek dużo Mam narzeka, że odparzają:/ Oldzinx, koleżanki Córcia miała takie wypryski i dostała maść na receptę ![]() Despa jak głowa? ![]() Dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratulacje wszystkich nowych umiejetnosci i skonczonych miesiecy! ![]() U nas do przodu maz za kilka dni zaczyna ostatni etap rekrutacji wiec pelny stres - ktory udziela sie wszystkim domownikom... ALE do rzeczy PISZE I BLAGAM O PORADE... Otoz od 3/4tyg wstaje do Ali w nocy po 6-9razy... po prostu juz wymiekam ![]() ![]() Od kilku dni tylko na noc staramy się dokarmiać mm - oczywiscie zaczelismy od miary i stezenia dla niemowlat potem cycus (do tej pory byla karmiona tylko piersa)... Ale czasem zjada czasem nie , w granicach 20 / 50mm plus piers (po wielkich lamentach) i koniec wiec budzi sie po ok 2godz... za kazdym razem jak sie budzi w nocy je, az jej przelykanie slychac w pokoju...(nie cumka)... stwierdzam wiec ze jest glodna? Co myslicie? z butki kami ją mąz bo u mnie odrazu szuka cycusia... ehhh... wypróbowaliśmy rózne smoczki, butelki, może zmienimy tez pokój?... mleko musi zacząc pic bo u mnie coraz mnie pokarmu ![]() Dalej mleko? Czy moze kaszka? Blagam pomozcie... I druga sprawa... bardzo powoli chce jej wprowadzac dodatkowe jedzenie, mamy wszystkie warzywa swoje... ale ta dziadryga jedzac ugotowana marchew lub mix np marchew pietruszka ziemniak pluje tym dalej niz widzi i taaak ją efektownie naciaga ze az mi jest niedobrze ![]() dziś na obad dostanie ugotowaną marchew + zieminiak + wywar z królika... zmiksowane... może zje cokolwiek.. a na deserek popołudniu zrobie jej kisiel z jabłek.. mamy swoje 100% natualne i taaakie slodkie moze zje... I NAJWAZNIEJSZE - CHWALE SIE ![]() moja kochana i jedyna bratowa jest w ciazy! ;D 6 tydzien porod na koniec kwietnia ![]() Bedzie Lilianna badz Nataniel - tak imiona juz daaawno wybrane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() do lekarza nawet nie idę bo nasz nieszczęsny lekarz na wszystko ma stwierdzenie 'ze samo przejdzie' ... do 'normalnego' lekarza jestesmy wpisani w kolejce co by sie dostac (moze sie uda na poczatku tycznia) a pani do ktorej chodzilismy prywatnie w razie 'w' przeprowadziła sie do warszawy... wrrrrr... a 'moja kuchania' to ugotowanie marchwi z wodą ![]() ![]() co do bratowej ... ehhhhh... tu jest dłuższa historia z 'nielegalnym - pseudo - pobytem' ![]() ![]() jak sie im nie uda zdobyc tych papierow to koszty sa masakryczne... np. wizyty u ginekologa plus usg = 500$ sam poród - tzn przyjecie i dostanie lozka to koszt 10 000$, do tego chocby podanie nospy, obsluga pielęgniarki lekarz, no coolwiek to koszty rosna... ogolnie jest przyjete ze taki porod kosztuje w granicach 20 000$ z jakimi kolwiek komplikacjami to koszt juz ok 30 000$ a cesarka to uwaga od 35 000$ ![]() ps pozwolilam sobie odpowiedziec tutaj nie na starym watku ![]() Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-09-08 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Mam masę ubranek od kuzynki, ale Róża z jej Julką rozminęła się sezonowo - tzn. wiele ciepłych ubranek, w tym zarąbisty kombinezon, jest/będzie na nią za mała. Kurde, a ten kombinezon jest super, ale rozm. 74, toż to na jesień/zimę Róża w niego nie wejdzie, jak teraz nosi 74/80. Siostra do mnie niedługo przyjeżdża i już u niej zamówiłam, żeby w lumpkach mi nakupowała takich bluz. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko wróciło do okresu noworodkowego: nie rozróżnia dnia i nocy. Dziś w nocy budziła mnie co 2 godziny. O 2.30 oczy otwarte, bawić się chce, skrzeczy, mruczy i się śmieje. A teraz smacznie śpi. Chyba ja zacznę wybudzać, żeby w dzień tyle nie spała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Grill się udał, było trochę osób, więc teściu nie rzucał się zbytnio w oczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A torta zamawiałam. Raz że i tak dużo roboty z gotowaniem tego wszystkiego a dwa - bałam się, że coś mogło by nie wyjść Cytat:
mnie też ![]() Krzesełko do karmienia mamy drewniane, Nikoś dostał od mojego teścia ( ![]() Co do karmienia to wg schematu jaki mam w książeczce zdrowia powinno być 4 x mleko plus obiadek i deserek lub soczek najlepiej przecierany. Nikoś mniej więcej tak właśnie je. Z tym, że rano i wieczorem daję mu kaszkę lub kleik z mlekiem. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
acha, bym zapomiała!!!
któras podawała tutaj maseczkę na włosy z siemia lnianego ![]() ![]() ![]() dzięki wieeeelkie włosy sa suuuper! ![]() ja natomiast polecam: KALLOS maska z kratyną, ale inne też są suuper! sama użwam od 3tygdni - włosy są booskie, mioękkie, lśnią się, układają... ja mam mocniej kręcone i nie puszą sie .. jest super, bardzo wygodna w zyciu i 1kg za 9zł ![]() http://https://www.google.pl/search?...w=1527&bih=856 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe - boshe gdzie moj mozg - mialam wlasnie napisac wapno - czort wie po czemu to zelazo mi sie napisalo ![]() nio tez sie cieszem, ale bede miala to na oku. Milus poszedl z babcia na godzinny spacer - przed wyjsciem wypil 120 mleka, wiec jej pewnie usnie ![]() potem Mamusia zje obiadek - i pojdzie z Milusiem w odwiedziny do wujka ( brata mojej mamy ) ![]() ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-09-08 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moderna my właśnie o tym chicco mylimy ![]() ![]() ![]() ![]() Maluda pytam o dady bo u Styczniówek dużo Mam narzeka, że odparzają:/ Oldzinx, koleżanki Córcia miała takie wypryski i dostała maść na receptę ![]() Despa jak głowa? ![]() Dzień dobry ![]() Coś mi tu cytaty pocieszało ![]() No ale dzięki dziewczyny za odpowiedź. Posmaruje dzisiaj bepant zobaczę czy coś pomoże. A jak nie to jutro do lekarza przejdę się. To krzesło z chicco też oglądałam ale nie na moja kieszen niestety. Heh krzesło już stoi a ja teraz pewnie będę rozkminiac czy dobre kupiłam ![]() A szukałam takiego (to takie moje spostrzeżenia ![]()
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
My do karmienia mamy Chicco Polly Magic 3w1, ja kupilam uzywane za 320zl w tym przesylka. Ale bylo jak nowe nawet z folia na stoliku i 2 siedliskach
![]() Jest baaardzo porzyteczne i rewelacyjnie podreczne... ma az 3wkladki i Mala juz od 2msc w nim 'siedzi'... bardzo to lubi bo jest na naszej wysokosci ![]() Ma kilka stopni oparcia i kilka wysokosci... poza tym mozna je poloxyc na zwyklym krzesle jak podkladka dla starszakow... http://img12.tablica.pl/images_tabli...ca-wroclaw.jpg Cos takiego tylko plus wkladka dla niemowlat i pałąk z muczaca krową ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() wyściskaj buldożka od e-ciotki ![]() ![]() ![]() ![]() hehe i dobrze, że tu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś co prawda miał przerwę od 1 do 5ej, ale to dlatego, że gorączkę miał i dostał paracetamol ![]() ![]() u mnie ten sam patent... Mój Królewicz w nowej bryce (Alliw - Maclaren techno xt) śpi od 2 godzin na balkonie... raju, czyli noc dziś znów będzie wesoła... Ja zasmarkana, zakichana - na tantum verde, czosnku i malinach ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-09-08 o 10:56 Powód: lit. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
MBZ♥
|
Pani, Maria u nas też przebudzenia w nocy
![]() ![]() ![]() Pani zdrówka ![]() Nyaa dobrze, że teściu "niewidoczny" na grillu ![]() Rosołek pyrka, koel mogel bez reklam na tvp 2, Roszpunk męczy sowę i piszczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Pani ile macie drzemek w ciagu dnia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
obyyyy
![]() ![]() piszcie jak tylko u Was minie, to i ja będę wypatrywać kosmitów ![]() teraz dwie. jedną długą (ok. 9ej), drugą koło 15ej. w szoku jestem. z nieśpiącego dziecia w śpioszka. dla mnie to mega zmiana ![]() ale nocki to też zmiana ![]() BYou, podeślij rosołek ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-09-08 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
MBZ♥
|
Pani wypatruj kuriera
![]() U nas drzemek 3-4 w ciagu dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
My na chrzest dostaliśmy takie krzesełko do karmienia i powiem wam że jestem bardzo z niego zadowolona
![]() ![]() http://allegro.pl/longlife-tapicerka...350002525.html
#173 |
Kniaginia
|
Właśnie widzę, jak niegramatycznie napisałam zdanie o ubrankach.
![]() U nas 2, a czasem 3 drzemki. A my mamy na obiad pomidorówkę oraz zawijańce z kurczaka w szynce parmeńskiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
u nas dziś odwiedziny kuzynki z małym bobaskiem ze stycznia ![]() upiekłam jabłecznik i zrobiłam galaretki z owocami i bitą śmietaną ![]() kasia dobrze, że po wapnie przeszło! ![]() myaja to ja to ja od siemienia lnianego ![]() ![]() Demeter ![]() pewnie jesteś zestresowana, podekscytowana i wszystko na raz! ale na pewno będzie cudownie ![]() no i dla Kubiusia wielkie brawa ![]() i super, że obyło się bez rehabilitacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dla zainteresowanych - w realu promocja na proszek Dzidziuś - 14,99 za 1,9 kg. Demeter ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() o, może spacerówka też tak na mojego podziała ![]() praktyczny prezent ![]() moja matka chciała nam nabyć, ale się bała ( ![]() hehe phi.komunikatywnie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My też mamy skarbonke bez otwierania... Ale jakos tak od dawna nic tam nie wpadło. Muszę pamiętać żeby na chrzciny ją wynieśc do salonu i postawic na widoku ![]() Cytat:
![]() sumie przypomniałas mi o tej diecie BLW i tak zaczęłam o tym czytac... Leo jeszcze sam nie siedzi więc póki co odpada... Ale sloiczki juz od tygodnia wrowadzamy. Myślicie że można zrobić tak, że dopóki dziecko stabilnie nie siedzi to dostaje słoiczki a za jakiś miesiąc czy dwa przejść na BLW? Cytat:
![]() ![]() Ale powiem Wam, że wcześniej niezaleznie od tego ile Leo spal w dzień - wieczorami próbowałam go usypiac o tej samej porze. Ale to własnie nie zdało egzaminu ![]() ![]() Ad.2 Nasz od początku ma problemy z brzuchem więc tednak wątpliwe produkty lepiej odpuscić ![]() Ad.3 Ja co do torta mam podobne wątpliwości - że może nie wyjść Ad.4 Oj to nam daleko od tego schematu.. Powiem Wam, że od pewnego czasu zapisuję godziny karmień bo juz mi sie myliło... i wychodzi na to, że Leo je 11-13 razy na dobę! ![]() ![]() ![]() No ale mniejsza z tym... juz przywykłam do tej częstotliwości. Nie wiem jednak jak w takiej sytuacji traktowac u niego pełny stały posiłek ![]() ![]() Cytat:
Pytanie o drzemki nie do mnie al etez odpowiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My też robimy chrzciny w domu. Mam nadzieję, że nie będziemy żalować ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#179 | |||
Zakorzenienie
|
możesz powtórzyć przepis?
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() łakomczuszka też masz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A stół też przyozdobiłam, były ładnie złożone serwetki, żywe kwiaty, byłam z siebie dumna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.