Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 10:17   #151
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
witam i ja poczytałam co pisałyście od wczoraj, ale jeszcze nie umiem cytpwać... pospaliśmy dzisiaj do 9.30, ale to dlatego że mały wczoraj po 22 zasnął, nie lubię jak tak późno chodzi spać. Uwaga, będę dzisiaj robić obiad, jest szansa, że mąż wcześniej wróci i zjemy razem, wybór padł na gryosa z frytkami...
Brandy co do cytowania, to naciskasz przycisk który jest między "Cytuj" a "Odp." taka kartka. To jest wielocytuj, czyli zaznaczasz, lecisz sobie dalej po forum, zaznaczasz to tam, gdzie chcesz coś odpowiedzieć. Na koniec klikasz "odpowiedz" po lewej na dole i już masz pocytowane

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:20   #152
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Fiazo-jakie auto chcecie kupić?
Teraz pytanie do wszystkich mamuś kierowców-jeździcie z dziećmi?Ja cały czas robię za pasażera,bo mi się wydaje,że nie będę mogła się skupić na prowadzeniu samochodu z Jaśkiem,ale strasznie mi już brakuje kierownicy
Co do ubranek-nie spodziewałam się,że urodzę taką chudą sznurówkę,w związku z czym ciuszków mamy mnóstwo,ale na wyrostTeraz mały śmiga w tych najmniejszych,piorę na okrągło,i w ogóle się tym nie przejmuję.Sama sobie zakazałam spoglądania na małe rozmiary w sklepach
Noc do bani.Tato wyjeżdżał rano w podróż służbową,więc nie śpimy od czwartej.
audi a4/a6
ja tam jak muszę gdzieś jechać to wsiadam i jadę, syn z tyłu, ale on lubi jazdę autem i po chwili zasypia, jak jedziemy gdzieś blisko z tż to siadam z przodu a on sam z tyłu, tylko jak dalej to siadam z tyłu

a u nas masa ubranek nie założonych, w szczególności koszulki i bluzki, body mimo dużej ilości raczej zakładane, chyba tylko jednych nie udało się założyć, ale pajace to mega szybko odkładamy, mamy dużo rzeczy, które założone były raz
ja mam gdzie ubranka oddać bo dla brata się ma urodzić chłopak luty/marzec, ale i tak ładniejsze zostawiam sobie na kolejne dziecko

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:21   #153
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
witam i ja poczytałam co pisałyście od wczoraj, ale jeszcze nie umiem cytpwać... pospaliśmy dzisiaj do 9.30, ale to dlatego że mały wczoraj po 22 zasnął, nie lubię jak tak późno chodzi spać. Uwaga, będę dzisiaj robić obiad, jest szansa, że mąż wcześniej wróci i zjemy razem, wybór padł na gryosa z frytkami...
Jak chcesz zacytować dany post to klikasz na dole postu po prawej stronie w środkową ,,ikonkę" taka karteczka i ona zapali się na pomarańczowo, tzn że ten post zacytowałaś, cytujesz tyle postów na ile chcesz odpowiedzieć, przy ostatnim klikasz ,,cytuj" obol karteczki po prawej stronie albo na dole całej strony po lewej ,,odpowiedź" i wtedy wyświetla Ci sie okienko z zaznaczonymi postami, pod każdym z nich dodajesz swoja odpowiedź i klikasz wyślij.
Mam nadzieje, że zrozumiałaś bo ja miszczem tłumaczenia nie jestem

Gyros z frytkami
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:28   #154
BrandyOrange
Raczkowanie

dzięki za podpowiedzi jak mały zaśnie to poćwiczę cytowanie, a na razie czeka mnie sterta prasowania...
BrandyOrange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:29   #155
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wpadam na szybko bo dopijam kawę i zabieram córeczkę na spacer
Wyspałyśmy się była jedna pobudka o 5:30 i spałyśmy do....10
Moje maleństwo kochane

nowa umiejętność-piszczenie obawiam się że nie podoba mi się ta umiejętnosc

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:31   #156
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Umyłam włosy
Jak nic będe łysa
a witaminy jakieś bierzesz?

Dziewczyny, co robicie na sylwestra? Sylwester z dwójką czy gdzieś idziecie?

Ja się zastanawiam, czy nie zaprosić znajomych co nie mają planów ale tak myślę, że sama na siebie bicz ukręcę...przygotowywanie imprezy + małe dziecko....no nie wiem.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

hehe a ja to lubię... zresztą lubię wszystkie odgłosy mojego synka oprócz płaczu

brawa za nockę
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:31   #157
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam, czy nie zaprosić znajomych co nie mają planów ale tak myślę, że sama na siebie bicz ukręcę...przygotowywanie imprezy + małe dziecko....no nie wiem.
ja się zastanawiam nad balem bo nigdy nie byłam, a dziecko wtedy mamie podrzucę bo ona i tak tv będzie sama oglądać, a tak to jakieś towarzystwo będzie miała
ale ostatecznie jak będzie to nie wiem

Synek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 10:32   #158
tweedledee
Zakorzenienie

Brandy ja cie kojarze, pamietam ze nas podczytujesz od hohoho witamy w koncu

U nas znowu nocka do doopy, alik znow sie wiercil, budzil, pokrzykiwal
masakra, jeszcze jedna taka noc i nie wstane
teraz tz poszedl do radcy prawnego w sprawie mojego zusuciekawe co tam wyrzezbi

ja teraz nie mam czasu nadrabiac, bo dziergam prezenty wpadne pozniej!
Stary 2013-11-07, 10:37   #159
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwiczona przez mojego syna intensywnie od jakiegoś czasu i doprowadzająca mnie momentami do szału.

Cytat:
My na pewno będziemy w domu. Ugotujemy sobie coś dobrego (czyt. podgrzejemy coś co zostało ze świątecznych przysmaków) i posiedzimy w trójkę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:37   #160
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

biorę femibion czy jakoś tak.

co do sylwestra to my spędzamy we 3, bo jakoś nie mam ochoty nigdzie wybywać, u siebie nie zrobię ze wzgledów które opisalaś - nie chce mi się przygotowywać a potem sprzątać dziecka nie mam komu podrzucić także sylwek w tym roku w domku.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:41   #161
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Wpadam na szybko bo dopijam kawę i zabieram córeczkę na spacer
Wyspałyśmy się była jedna pobudka o 5:30 i spałyśmy do....10
Moje maleństwo kochane

U nas wietrznie i zastanawiam się czy w ogóle dzisiaj wychodzić.. A nocki jak marznie macie

Cytat:

Nasi znajomi coś wspominali o wspólnym sylwestrze, ale szczerze mówiąc jakoś mi się nie widzi.. W jednym mieszkaniu min. dwójka jak nie więcej dzieci i jak ja mam uśpić dziecko w takich warunkach.. jedno zapłacze i zaraz następne to samo zrobi.. dla mnie męczarnia i chyba wolałabym w tym roku na spokojnie tylko we trójkę..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 10:44   #162
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy te kaszki bobovity to maja gluten? Moze taka moge ekspozycjowac (jest takie slowo w ogole )
Bedziecie dawac bobovite? Bo ja czasem chyba bo Nestle napewno NIE bo dla mnie to syf

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sam,cemu tak uwazasz? ja podaje i mm nestle i kaszki nestle
Stary 2013-11-07, 10:46   #163
karolajn1987
Wtajemniczenie

Co do sylwestra to my chcemy gdzieś wyjsc i dziecko sprzedać moim rodzicom

Ponawiam pytanie o mate lamaze z tym czyms na brzuch-która ma?

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-07, 10:49   #164
AgaPlast
Zadomowienie

jaskierka nie obwiniaj sie . Przeciez to nie nasza wina ze nie wiemy na co maluszki moga sie uczulic. Wychodzi to nagle i tyle. TZ bym kopneła w d... Jak jest taki madry niech sam zrezygnuje z kilku produktów i zobaczy jak to miło zwłaszcza nam wegeetarianka. Ja niestety zaczełam jesc drób bo mała b. szybko sie uczuliła na nabiał soje ryby i jajka wiec nie miałam wyjscia. Problemy z brzuszkiem sprawiły ze i cieciezyca i soczewica i wszystko wzdymajace odpadło. Dasz rade głowa do góry. U was tylko problemy skórne? Przynajmniej nie musisz patrzec jak ci dziecko 3x dziennie krzyczy z bólu bo kupki nie moze zrobic. Teraz mamy opanowane ja sie pilnuje a mała jest radosna. Uwazaj tez na suplementacje bo ja nieswiadomie jadłam witaminy z dha z ryb a nie z alg i kilka dni mielismy jazde. I NIEOBWINIAJ SIE . No chyba ze jestes jasnowidzem i wiedziałas co twojemu maluchowi zaszkodzi :P

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

My po spacerku. Mała spi ja w robocie . Masakryczna mzawka u nas ale widze ze małej nie szkodzi
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:50   #165
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Rok temu ukazałem się mamie pierwszy raz: w kibelku, na papierku, jaka blada kreseczka....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:51   #166
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Melduję się i ja na nowym wątku
Brandy witaj też Cię kojarzę z podczytywania

Ja też miałam nockę do bani, ale przez TŻta
Poszedł na pępkowe do kolegi. Miał wrócić w miarę normalnie. Budzę się na karmienie o 2.30 tego nie ma. Dzwonię nie odbiera. Nic poszłam spać. Jak jestem sama śpię niespokojnie. Dotrwałam do 5 jego nadal nie ma tel nie odbiera w końcu dodzwoniłam się za 20stym razem a on sobie...usnął u kumpla Jeszcze nabombiony wrócił
Stary 2013-11-07, 10:53   #167
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny kasza manna błyskawiczna, to taka najzwyklejsza, typu lidlowa Castello.. o ta..? Lepsza będzie niż typowo dzieciowa?
http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-57615-big.jpg
Pytalam o to pediatre,bo tez sie zastanawialam nad podaniem zwyklych kasz i ona powiedziala,ze lepiej te dla dzieci bo bezpieczniej. Przynajmniej wiadomo,gdzie to rosło,jest wszystko sprawdzone,a w tych zwyklych nie.
Stary 2013-11-07, 10:58   #168
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

ja nie mam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43606837]Rok temu ukazałem się mamie pierwszy raz: w kibelku, na papierku, jaka blada kreseczka.... [/QUOTE]i teraz taki dyskretny

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

Poszedł na pępkowe do kolegi. Miał wrócić w miarę normalnie. Budzę się na karmienie o 2.30 tego nie ma. Dzwonię nie odbiera. Nic poszłam spać. Jak jestem sama śpię niespokojnie. Dotrwałam do 5 jego nadal nie ma tel nie odbiera w końcu dodzwoniłam się za 20stym razem a on sobie...usnął u kumpla Jeszcze nabombiony wrócił
lanie dla tż się należy

Synek
Stary 2013-11-07, 10:58   #169
taribari
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

hehe a ja to lubię... zresztą lubię wszystkie odgłosy mojego synka oprócz płaczu

brawa za nockę

Cytat:

Też jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
Rok temu ukazałem się mamie pierwszy raz: w kibelku, na papierku, jaka blada kreseczka....
Czy ten słodziak wącha skarpety?
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-11-07 o 11:07
taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:59   #170
AgaPlast
Zadomowienie

ja mam jest fajna mała ma niecałe 3 miechy wiec nie bardzo sobie radzi jeszcze ale mysle ze za kilka dni wyczi o co chodzi. Lezy sobie narazie na tym pod brzuch i podziwia widoki
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:03   #171
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Czy ten słodziak wącha skarpety?

Jak mamusia - lubi buty.
Zjadać. To już nie jak mamusia :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:04   #172
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
ja mam jest fajna mała ma niecałe 3 miechy wiec nie bardzo sobie radzi jeszcze ale mysle ze za kilka dni wyczi o co chodzi. Lezy sobie narazie na tym pod brzuch i podziwia widoki
Wlasnie sie nad nia poważnie zastanawiam bo Hania musi jak najwięcej leżeć na brzuchu.
To mówisz kupowac?

Tari- u was chyba podobne zalecenia?

Ale u nas wieje. .musze lazic bo futro.
Dobrze ze super gumiaki sobie sprawilam

Stary 2013-11-07, 11:05   #173
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Umyłam włosy
Jak nic będe łysa
u mnie to samo - mam iść myćwłosy i się boję... ostatnio po myciu miałam kulkę - foto poniżej

Cytat:
my w domu, na 99% - szwagierka w ciąży, więc może posiedzimy trochę razem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43606837]Rok temu ukazałem się mamie pierwszy raz: w kibelku, na papierku, jaka blada kreseczka.... [/QUOTE]

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131103_113522.jpg (96,1 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-11-07 o 11:06
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 11:06   #174
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:

brawa za nockę
Hmm nie wiem jeszcze,z jednej strony chętnie bym gdzies wyszla,a z drugiej boje się o małą, że będzie przestraszona tymi fajerwerkami,boje się że moja mama nie da rady jej uspokoic.
Stary 2013-11-07, 11:08   #175
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
jaskierka nie obwiniaj sie . Przeciez to nie nasza wina ze nie wiemy na co maluszki moga sie uczulic. Wychodzi to nagle i tyle. TZ bym kopneła w d... Jak jest taki madry niech sam zrezygnuje z kilku produktów i zobaczy jak to miło zwłaszcza nam wegeetarianka. Ja niestety zaczełam jesc drób bo mała b. szybko sie uczuliła na nabiał soje ryby i jajka wiec nie miałam wyjscia. Problemy z brzuszkiem sprawiły ze i cieciezyca i soczewica i wszystko wzdymajace odpadło. Dasz rade głowa do góry. U was tylko problemy skórne? Przynajmniej nie musisz patrzec jak ci dziecko 3x dziennie krzyczy z bólu bo kupki nie moze zrobic. Teraz mamy opanowane ja sie pilnuje a mała jest radosna. Uwazaj tez na suplementacje bo ja nieswiadomie jadłam witaminy z dha z ryb a nie z alg i kilka dni mielismy jazde. I NIEOBWINIAJ SIE . No chyba ze jestes jasnowidzem i wiedziałas co twojemu maluchowi zaszkodzi :P

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

My po spacerku. Mała spi ja w robocie . Masakryczna mzawka u nas ale widze ze małej nie szkodzi
Dzieki.
Na szczescie kupy w porzadku, brzuszek nie boli i Edek nie placze.
Co do TZ to jemu akurat utrzymanie diety przychodzi z latwoscia. Jest milosnikiem sportu, zdrowego odzywiania sie, nie miesza niektorych produktow itp, ma fiola na tym punkcie i zawsze mnie ganial odnosnie tej mojej diety. Po czesci ma racje.
Wiem, ze nie moglam tego przewidziec, ale gdybym byla bardziej rozwazna moglabym niektorych rzeczy uniknac. Nauczka dla mnie, szkoda tylko ze cena jest Edziu!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-11-07 o 11:19
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:08   #176
karolajn1987
Wtajemniczenie

A u nas takie widoczki.
Oczywiście zaczyna padać

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1383822531745.jpg (134,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-11-07, 11:09   #177
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomnialam napisac, ze moj Tz mnie dzis rozsmieszyl do lez. Normalnie wytarlam soba podloge ze smiechu i malo sie nie udlawilam bo mialam pelna buzie ryzu
Otoz Tz odkad jest w domu to bardo chcial pomagac i bawic sie z malym co mnie bardzo cieszy ofc. No i dzis mowie do niego, ze musze malego dzis tez wykapac bo wizyta to dziecko musi byc czyste. Tz ze ofc ze cool zebym nalala wode, a on zabawi malego itd. Mowie dobra to go rozbieraj Tz , ze super i nagle patrze, a Tz trzyma zapiecie od piekuszki te rzepe w reku. Poprostu on to oderwal wiecie bo myslal, ze to sie z drugiej strony odpina i to wyrwal
Jak zem to zobaczyla to ze smiechu padlam na podloge, a Tz stal zdziwiony ze wtf?! "To sie tak nie odpina?"
Mowie Wam masakra. Pierwsze zderzenie z pielucha

Cytat:
Napisane przez magda_02 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, to i może ja sie przyłacze? Czytam Was od daawna, wczoraj tez przegladalam czesc watku z lipca kiedy bylam tuz przed porodem, wspominalam sobie z sentymentem ten czas i zaluje ze juz wtedy nie pisalam z Wami. Ale jakos nie bylo odwagi
No to zaczne: 31.07 urodzilam synka Tomusia, porod przez cc. Karmie go piersia. Jest bardzo grzeczniutki i spokojny,chociaz jak czegos chce to potrafi sie bardzo glosno tego domagac. Dal mi w kosc podczas nocek w 1 i 2 miesiacu.Ale od jakiegos czasu pozwala sie wyspac mamusi- potrafi przespac cala noc, od 20-21 do 6-7 rano, bez pobudki! Pewnie nie jedna z Was to zdenerwuje:p wybaczcie Ale mnie to troche martwi i czasem go budze w nocy,no bo cala noc bez jedzenia? I mozecie sobie wyobrazic jak moje piersi wygladaja rano po takiej przerwie. Kusi wizja przespanej calutkiej nocy ale wole nastawic budzik na 2.30 i nakarmic Tomcia, chociaz nie wiem czy dobrze robie..
Ma to tez swoje minusy-w dzien nie spi praktycznie wogole,kilka min po karmieniu u mnie na rekach, no i kilkanascie minut na spacerze. No ale jestem w nim zakochana po uszy, to najwieksze szczescie jakie nas z mezem w zyciu spotkalo, moje spelnione marzenie-Tomuś))

Hej, to rodziłaś razem ze mną ja też cc i tez synuś

Cytat:

brawa za nockę
na sylwestra siedzę w domu na 100%
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:10   #178
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja mam nadzieje, że mogę się przyłączyć? głupio mi tak jakoś, bo czytam wam oo ho ho, albo i dłużej... Ale to mój pierwszy raz, kiedy się udzielam na jakimkolwiek form! Jestem mamą Robercika ur. 13.07 sn dodam jeszcze że właśnie piję karmi
Witaj

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Zapomniałambym- Gabrysia się dziś pierwszy raz przeturlała z plecków na brzuszek i na odwrót Jak już jej się to udało,zaczęła się nonstop tak turlać I jakiż był bulwers kiedy musialam jej przerwac zabawe na kapiel Ale fajowo się turla,najpierw probuje sie w kuleczke zwinac,potem glowka mocno zapiera,a potem nozkami sie odpycha i zabawa na calego
NIesamowity widok, prawda

Cytat:
Ciekawe którego pluszaka bede dzisiejszej nocy ratować z paszczy mojej Głodzilli

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja siedze i rycze i nie wiem czy dzis zasne. Po tym kremie Edek ma jeszcze gorzej, ma bardziej czerwona skore, wrecz jakby poparzona! :/ Krem zawiera alkohol a ja mam watpliwosci czy tak byc powinno. Przeszperalam net i przeczytalam pelno historii angielek, ktore nie otrzymuja zadnej pomocy od lekarza rodzinnego (brak normalnych lekow, wlasciwej oceny, brak skierowania do specjalisty, specjalisci do d.upy)! Masakra z ta Anglia!!
Od rana chyba powroce do linomagu.
Nie wiem, moze na poczatku skora tak reaguje, a na efekty nalezy poczekac? Normalnie zwariuje przez to, bo widze, ze Edka to mocno drazni, chce sie drapac i jest niespokojny

Też odrzuciłabym ten krem, skoro zamiast pomagać, pogorszył Biedny Edziu

Cytat:
No i zespół mi sie laktator w sumie to az dwa i nie bede kupować nowego za $200 i nie wiem jaki kupić czy ręczny jakis lepszy czy elektryczny jakis najtańszy?
Jest u nas taka firma evenflo chyba cos takiego i widziałam, ze maja tani i sie zastanawiam . bo medela ma ręczny i Avent,ale jak pomyśle o ręcznym odciaganiu to
:
A nie możesz reklamować

Cytat:
A zapomnialam napisac, ze moj Tz mnie dzis rozsmieszyl do lez. Normalnie wytarlam soba podloge ze smiechu i malo sie nie udlawilam bo mialam pelna buzie ryzu
Otoz Tz odkad jest w domu to bardo chcial pomagac i bawic sie z malym co mnie bardzo cieszy ofc. No i dzis mowie do niego, ze musze malego dzis tez wykapac bo wizyta to dziecko musi byc czyste. Tz ze ofc ze cool zebym nalala wode, a on zabawi malego itd. Mowie dobra to go rozbieraj Tz , ze super i nagle patrze, a Tz trzyma zapiecie od piekuszki te rzepe w reku. Poprostu on to oderwal wiecie bo myslal, ze to sie z drugiej strony odpina i to wyrwal
Jak zem to zobaczyla to ze smiechu padlam na podloge, a Tz stal zdziwiony ze wtf?! "To sie tak nie odpina?"
Mowie Wam masakra. Pierwsze zderzenie z pielucha

Cytat:
Napisane przez magda_02 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, to i może ja sie przyłacze? Czytam Was od daawna, wczoraj tez przegladalam czesc watku z lipca kiedy bylam tuz przed porodem, wspominalam sobie z sentymentem ten czas i zaluje ze juz wtedy nie pisalam z Wami. Ale jakos nie bylo odwagi
No to zaczne: 31.07 urodzilam synka Tomusia, porod przez cc. Karmie go piersia. Jest bardzo grzeczniutki i spokojny,chociaz jak czegos chce to potrafi sie bardzo glosno tego domagac. Dal mi w kosc podczas nocek w 1 i 2 miesiacu.Ale od jakiegos czasu pozwala sie wyspac mamusi- potrafi przespac cala noc, od 20-21 do 6-7 rano, bez pobudki! Pewnie nie jedna z Was to zdenerwuje:p wybaczcie Ale mnie to troche martwi i czasem go budze w nocy,no bo cala noc bez jedzenia? I mozecie sobie wyobrazic jak moje piersi wygladaja rano po takiej przerwie. Kusi wizja przespanej calutkiej nocy ale wole nastawic budzik na 2.30 i nakarmic Tomcia, chociaz nie wiem czy dobrze robie..
Ma to tez swoje minusy-w dzien nie spi praktycznie wogole,kilka min po karmieniu u mnie na rekach, no i kilkanascie minut na spacerze. No ale jestem w nim zakochana po uszy, to najwieksze szczescie jakie nas z mezem w zyciu spotkalo, moje spelnione marzenie-Tomuś))

Witaj
A jeszcze ci napiszę, że ja mojej nie budzę na karmienie, ponieważ ona wtedy mi i tak nie je, a robi taką awanturę, że wolę sobie darować i wtedy nie przesypia już dalej nocki. Wczoraj zjadła o 20 i dzisiaj dopiero o 7 rano.

Lecę nadrabiać dalej

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-11-07 o 11:13
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:24   #179
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
A u nas takie widoczki.
Oczywiście zaczyna padać

Piknie tam u Was

Samanthaszkoda że fotki nie cyknęłaś TŻtowi podejrzewam, że widok bezcenny z tą pieluchą
Fiazo żebyś wiedziała, że miałam ochotę go strzelić
Magda witaj w naszym gronie. Rodziłaś w moje urodziny I nie pisz mi o przesypianiu całych nocek
Jakierka wywal ten krem. Na pewno nie powinien uczulać jeszcze bardziej Krem z alkoholem na podrażnioną skórę coś nie bardzo.

A mój Tosiek się turla z brzucha na plecy, ale z plecków się jeszcze nie przeturlał na brzuch i nie wiem czy to, że wszystkie "leżanki" ma pod skosem może mu przeszkadza?? No bo przez ten refluks musi mieć wszędzie 30 stopni nachylenia. Z brzuszka się na macie turla ale tam mało leży na pleckach tylko na brzuszko właśnie więc może go kłaść więcej na płasko na pleckach Ech bądź mądry i pisz wiersze.
Stary 2013-11-07, 11:32   #180
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
u mnie to samo - mam iść myćwłosy i się boję... ostatnio po myciu miałam kulkę - foto poniżej

my w domu, na 99% - szwagierka w ciąży, więc może posiedzimy trochę razem

o masakra, nie dziwie że sie boisz

Cytat:
A u nas takie widoczki.
Oczywiście zaczyna padać

ślicznie

dziecko śpi idę robić obiad

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości