![]() |
#151 | |||||||
Przyczajenie
|
Dot.: TŻta związek z kuzynką- oceńcie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Bardzo możliwe. Szczególnie że to jest jakby dla nich powód do dumy, że chcą, ale tego nie robią, bo mają zasady. Cytat:
Ponadto potrzebuję bliskości mężczyzny, myślę że dlatego, że mój tata umarł kiedy miałam 4 lata i teraz w moich związkach widzę, że nie zależy mi bardzo na sferze seksualnej, bardziej na tym, żeby być rozpieszczana, kochana, całowana w główkę i mieć poczucie bycia wyjątkową. Dostałam to i od byłego, i od niego. Ex miał wielkie poczucie winy z powodu zdrad (jednak wciąż to robił) oraz chciał zatuszować jakoś to złe wrażenie, więc zasypywał mnie prezentami, niespodziankami, komplementami. Byłam rozpieszczana przez cały okres trwania związku i dostawałam to, czego nigdy nie dostałam od żadnego mężczyzny. Dlatego bardziej, niż seksualny aspekt jego relacji z byłą, boli mnie aspekt emocjonalny. Nie jestem psychologiem, ale wysnułam taki prosty wniosek, może słuszny. Cytat:
Jak to żałośnie wygląda... ;( |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Tak sobie czytam i myślę, że ja to jednak na normalnych facetów w życiu trafiałam
![]() Będę brutalna: autorko, jesteś zapchaj dziurą, dodatkowym elementem, którego mu w wyśnionej kobiecie brakuje. Nigdy nie będziesz w pełni kochana, nigdy nie będziesz najważniejsza, nigdy nie będziesz jedyna. Relacja tego chłoptasia z kuzynką jest chora, a on jest głupi, jeśli tego nie widzi i jeszcze Tobie i dwóm poprzednim partnerkom wmawiał, że takie jesteście dziwne, że jego miłości do innej baby nie rozumiecie. Uciekaj póki czas, nie daj z siebie zrobić idiotki, popychadła i uważaj, żebyś porożem nie zarysowała sufitu.
![]() |
![]() |
#153 |
Konto usunięte
|
No dobra i co z tego, że "to do Ciebie przemawia"? Co w związku z tym?
Jeżeli Twoim pomysłem na życie i związek jest filozofia "cierpię, ale kocham (więc muszę cierpieć)", to powinnaś jak najszybciej udać się do specjalisty. Nie piszę tego złośliwie. Masz kompletnie poprzestawiane priorytety, zaburzony obraz związku, miłości. A póki tak jest na pewno nie powinnaś ani wchodzić w związek, ani - nie daj bosze - mieć dzieci. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-10 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To będzie dla mnie cholernie trudne. Ja wiem, że są trudniejsze sytuacje, że jestem z nim tylko 3 miesiące, że na odległość, ale nie zmienia to faktu, że wszystko runęło jak domek kart i to bardzo boli. Gdyby tylko usunąć ten epizod z jego życia... Mężczyzna- ideał pod każdym względem... Boję się, że już nigdy takiego nie spotkam i wszyscy w porównaniu z nim będą wypadali słabo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
g.o nie ideal.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
❤ bee happy ❤
|
Chory trójkąt ( a nawet czworokąt).
Idżcie wszyscy do psychiatry, bo ja innego wyjścia nie widzę. No chyba, że powiedzenie chłopakowi kuzynki co się dzieje, ciekawe co by powiedział? Pewnie by się ucieszył ![]() A do autorki nie mam słów i mam szczerą nadzieję, że to troll, bo nie wierzę, że istnieją tacy głupi, naiwni ludzie... Jeszcze bym zrozumiała jakbyś i Ty i on byli poligamistami, to ok, niech sobie facet kocha inną i Ciebie, ale na Boga nie kuzynkę! ![]()
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Obrzydliwe. Gdyby chociaż mieli na tyle odwagi zeby pomimo wszystko być razem... a oni mydla swoim partnerom oczy i pod przykrywka kuzynostwa planują jakieś chore tatuaze symbolizujace narządy płciowe :Rzyg: i wysyłają sobie całuski w szyjke. A najlepsze ze chłop pragnie uzyskać od ciebie akceptację tego związku i wmawia ci ze to taaakie normalne. Żaden związek w którym inna kobieta jest na pierwszym miejscu sie nie uda. Nie ważne czy jest to matka, siostra, kochanka czy kuzynka. Nie ludz sie ze cię do niej nie porównuje. Jedynym sposobem zeby jako tako naprawić ta sytuacje jest ultimatum - zrywasz chora relacje z kuzynka albo zrywasz ze mną. Pewnie i tak wybralby kuzynke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spanie w jednym łóżku, w oczach rodziny, to może też na zasadzie, że rodzina się zjechała na święta, nie ma wystarczająco miejsc do spania i trzeba się jakoś przemęczyć, może nikt nie podejrzewać, że śpią sobie razem przytuleni, całują po szyjach itp. Autorko piszesz, że przez te 3 miesiące było tak cudownie, że to jedyny "wyskok". To nie jest wyskok, on oszukiwał cię przez cały czas waszego związku, przez cały ten czas łączyła go intymna, wręcz erotyczna relacja z inną kobietą. Jeśli chcesz żyć w takim związku, to Twoja sprawa, ja bym nie mogła. ile trwał Twój poprzedni związek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ideałów nie ma. Uświadom to sobie. Każdy ma wady. Ale są - cytując za klasykiem Madaną - wady i WADY. Skłonność do kłamstwa, olewanie, romanse (dokonane i pozostające w sferze "chciałbym"), skrajne lenistwo i kilka innych to są WADY uniemożliwiające tworzenie stabilnego, dającego szczęście związek. A związek powinien dawać głównie szczęście. Problemy, zmartwienia to ma być margines związku, a nie jego jądro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Już nie powiem, że to wygląda jakby Panna była odużona. Odpowiedzi typu "tak, to do mnie przemawia", "mhm macie rację", "to też" są dla mnie jakieś takie sztuczne. Nie wiem kto tu sobie jaja robi. Radzę się zwrócić do psychologa, bo Tobie też się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Troll czy nie, ten wątek jest obrzydliwy.
![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nooo i ten jej spokój ducha mnie tak jakoś wku__ia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
I ja bym nie czekała aż ten palant się zjawi, tylko z miejsca to zakończyła. Wysłałabym mu ten wątek i tyle. Bo jakoś nie wyobrażam sobie waszej rozmowy.
"- Słuchaj, nie do końca podoba mi się że jesteś napalony na inną kobietę i powstrzymują cię tylko społeczne konwenanse. - Jak możesz! Przecież to moja kuzynka, jesteśmy wielkimi cierpiętnikami bo nie bzykamy się mimo wielkich chęci a nikt tego nie docenia! Jesteś taka jak poprzednie laski! Powinnaś zauważyć mój weltschmerz i ocierać mi łzy tęsknoty za pochwą kuzynki! Kocham inną, masturbuje się z myślą o niej, marzę aby móc włożyć w nią penisa, a jestem z TOBĄ! To doprawdy skandal że nie potrafisz docenić ogromu mojego męczeństwa." Autorko, jeżeli płaczesz za tak odrażającym gościem to znak że nie tylko on nadaje się na terapię. Wolisz marnować życie na bycie z tym palantem ze strachu przed pozostaniem samą przez jakiś czas? Niestety podejrzewam, że nawet jak porzucisz tego dewianta, to wejdziesz w ramiona następnego idioty, bo coś mi się wydaje, że nie przeprowadzasz selekcji kandydatów do tytułu towarzysza życia , tylko lecisz do pierwszego lepszego, który się nawinie, tj okaże jakieś zainteresowanie i to Cię zachwyci na tyle, żeby sobie wkręcić wielką miłość. Nie wiem czy tak jest, ale sama to przemyśl, bo ten schemat jest dość popularny i niebezpieczny, a zwykle świadczy o bardzo dużym braku pewności siebie. Daj znać jak wymyślisz co zamierzasz z tym zrobić. Dalej twierdzę, że to prowo, mam jakieś resztki wiary w ludzkość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Spokój ducha jak cholera, ja mam wrażenie, że zaraz zejdę.
Po prostu taki mam sposób pisania, może wkr_iający, nie wiem. Założyłam nowe konto po to, żeby móc wam powiedzieć "jestem bardzo wrażliwa" i nie być posądzonym o kreowanie swojego wizerunku. Mogę mówić wszystko otwarcie- i mówię. Więc: Jestem bardzo wrażliwa, najmniejsza rzecz wytrąca mnie z równowagi emocjonalnej. Poprzedni chłopak przejechał po mnie walcem, teraz czuję że zaczęło się to samo. Jestem przerażona. Ktoś pytał- z poprzednim w związku byłam 1,5 roku, wcześniej spotykaliśmy się na randkach przez ok. 0,5 roku. Edytowane przez inneed Czas edycji: 2014-01-10 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zerwanie przez internet czy telefon jest jednak trochę żałosne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I moim zdaniem nie powinnas sie z nim widziec bo cie urobi a ty pojdziesz jak ta owca na rzez. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zadomowienie
|
Autorko ile wy macie lat? Bo chyba nie wychwyciłam.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Przyczajenie
|
Ja 20, on 24.
Nie chciałam żebyście mnie oceniały przez pryzmat młodego wieku, i tak Wam się wydaję dostatecznie niedojrzała. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Facet idealny tylko ten jeden malutki szczególik, że KOCHA SWOJĄ KUZYNKĘ, PRAGNIE JEJ, MYŚLI O NIEJ. To nie jest zwykłe chwilowe zauroczenie, które może zdarzyć się każdemu. On nie próbuje tego zagłuszyć, ale SPOTYKA SIĘ Z NIĄ, ŚPI Z NIĄ W JEDNYM ŁÓŻKU PRZYTULONY DO NIEJ, CAŁUJE JĄ, OGLĄDA NAGO i robi to świadomie - CHCE JEJ, NIE CIEBIE. I to, czy już uprawiał z nią seks, czy dopiero to zrobi nie ma żadnego znaczenia, tak jak i to, że jest to jego kuzynka. Co za różnica, mogłaby równie dobrze być to Twoja przyjaciółka, matka (tak, dobrze widzisz, koleś nie ma skrupułów, więc czemu nie), czy totalnie obca dziewczyna - on jest całkowicie oddany innej kobiecie, po prostu. I to nie jest malutki szczególik, tylko coś, co natychmiast faceta powinno przekreślić. On nie jest facetem idealnym, bynajmniej nie dla Ciebie. Powiedz, naprawdę jesteś w stanie tak żyć? Z myślą, że NIGDY NIE BĘDZIE NAPRAWDĘ TWÓJ? Nawet jeżeli myślisz, że tak to zaręczam Ci, że się mylisz. Nikt normalny nie byłby w stanie żyć w takim układzie. Godząc się na to zrobisz sobie ogromną krzywdę. I kiedyś w końcu i tak odejdziesz, a jak nie to on Cię rzuci. Tylko, że wtedy nie będziesz już tą samą osobą, będziesz wrakiem. Teraz masz jeszcze szansę wyjść z tego bez szwanku. Popłaczesz przez jakiś czas, będzie Ci smutno, ale to minie, zobaczysz. Ratuj siebie dziewczyno! Naprawdę jesteś aż tak zdesperowana? Naprawdę uważasz, że nie zasługujesz na kogoś lepszego? Na miłość? Jeżeli tak, to mam nadzieję, że już nikt dalej tego wątku nie będzie nawet czytać, bo uwierz, że we mnie się zagotowało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nic dodać, nic ująć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A że kocha, może sobie nawet i kochać, jak kocha też kolegów to widać kochliwy chłopaczek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Swoją drogą już kit z domniemaną zdradą fizyczną, bo ona albo jest albo jej nie ma, ale wiele razy się spotkałam z opinią, że zdrada emocjonalna jest 10000 razy gorsza od pojedynczego numerku, a tutaj mamy podręcznikowy przykład zdrady emocjonalnej.
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Bzdura, jak się kocha swoją kobietę, to się z innymi nago nie sypia, nie robi się wspólnych "genitaliowych" tatuaży, nie całuje w szyje, nie ukrywa się zażyłości graniczącej z długotrwałym romansem, a przede wszystkim nie traktuje się jej jako tej drugiej.
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może kobita ma taki fetysz masochistyczny, że ją to podnieca i dlatego nie chce rezygnować ![]() Wyobrażam sobie, że w niedalekiej przyszłości on jej przyniesie zdjęcia jak z kuzynką uprawia miłość, a ta mu przyklaśnie i pochwali zgrabne ciało tejże kuzynki. Może zapyta czy następnym razem będzie mogła chociaż na żywo popatrzeć i da mu buziaka, bo go za to kocha. A to przecież tylko kuzynka... Edytowane przez Colderia Czas edycji: 2014-01-10 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
ty masz duży problem autorko ! Ale ze sobą ! Jak mozna sie tak nie szanować ?
Naprawdę osoba o zdrowych zmysłach nawet by sie 5 min nie zastanawiała i odeszła z godnością. 3 miesięczny związek ty uważasz za poważny ? Mówisz ze Cie kocha !!? jak mozna kochać kogoś po tak krótkim czasie? Mozna byc zauroczonym, lubić kogoś bardziej ale nie KOCHAĆ! każda swoją wypowiedzią udowadniasz ze metealnie to chyba jestes na poziomie gimnazjum bo nie wierze ze dojrzała osoba moze opowiadać az takie brednie i byc tak naiwna. Nic raczej do Ciebie nie dotrze, bądź sobie w tym chorym układzie ( Bo związkiem tego nie da sie nazwać ) który zniszczy Cie psychicznie tak ze za klika miesięcy swojemu ukochanemu bedziesz ewentualnie wysyłała listy z psychiatryka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Normalnie tak cie kocha że z tej radości postanowił opowiedzieć ci o swojej kuzynce jako obiekcie westchnień, pożądania, że o niej myśli, przytula, całuje w szyje.. Nie, nie prychnęłam śmiechem - po prostu jest mi ciebie żal, głębi twojej naiwności. Już chyba więcej wiader na głowę wylać się nie da, otrzeźwiej, najwyższy czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z resztą się zgadzam. Milion razy wolałabym, żeby mój chłopak przeleciał jakąś laskę jednorazowo, niż żeby miał długotrwały romans i marzył o innej kobiecie. Jeśli miałabym wybierać oczywiście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli, perfidnie związek z kuzynką zataić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Dobrze, więc co ma teraz zrobić? Jak to zakończyć?
Powiem Wam jeszcze mój "plan", jak to widziałam zanim zaczęłam ten wątek. Trudno, pogrążę się jeszcze bardziej. Tak to sobie układałam w głowie: on przyjedzie, ja wyjaśnię mu argumentami jak złe byłoby robienie tego tatuażu. Że to oznacza że jego ciało nie jest tylko dla mnie, że to mnie będzie blokowało w łóżku, że nawet będę się wstydziła opowiadać innym o tatuażach mojego chłopaka, że to będzie dla mnie upokarzające. On myślę że by to przyjął i nie zrobił go. Wtedy zdobyłabym przewagę nad kuzynką: dobrze, może i jesteś z nim blisko, ale to moje zdanie się bardziej liczy, masz tu dowód mojej przewagi nad tobą. To dałoby mi większe poczucie pewności w tej relacji. Sama widziałam i widzę wady takiego układu, ale chciałam się na niego zgodzić, zwyczajnie robiąc bilans plusów (milion) i minusów (jednego) tego mężczyzny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.