|
|
#151 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej, wieczorem jadę i jakoś mi smutno... a to ma być taki piękny czas eh..
TŻ zadowolony, dumny że zostaje z małym na weekend (utrzymuje że będzie bardzo tęsknił ale w końcu ma okazje się sprawdzić )miałam mu rozpisać kartkę, ale chyba dam mu szansę-tylko przepytam jeszcze raz przed wyjazdem ![]() Dziś mają przyjśc buciki bartka https://www.paradopary.pl/product/98...epy-41071.html na tej stronie można nabyć kupon rabatowy 10% więc super, bo mnie wszyły 144zł z przesyłką UPS oprócz tego na dzień dziecka jest rabat 30% ale to na butki powyżej 199zł A i jeszcze miałam zapytać-daje Kamilowi od zawsze wode, ale w upał wypije mi ok 2/3 małego kubka, myślałam że tyle wystarczy. TŻ mu ostatnio dolał troche soku i wypił cały kubek na raz. Wczoraj wycisnęłam mu pomarańczę to przez cały dzień wypił dwa kubki. Dziś troszkę bobofruta do wody i wypił cały kubek na raz. Upierać się przy wodzie?? Czy jednak dodawać coś żeby pił więcej? Chrześcijański ![]() Cytat:
bardzo mało ludzi (osobiście nie znam) ma dar wykładania(tłumaczenia) języków.Języki to dar wierzącego który jest napełniony Duchem Świętym. "Bo kto językami mówi, nie dla ludzi mówi, lecz dla Boga; nikt go bowiem nie rozumie, a on w mocy Ducha rzeczy tajemne wygłasza" (1Kor 14:2) Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może poczytaj w internecie? Może nie Ty pierwsza dostałaś ten lek? Ale jeśli faktycznie tylko i wyłącznie od 6rż to wypadało by to "zglosić" lekarce...
|
||||||
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Coś mi nie pocytowało wszystkiego hmmmm... Despa, śpisz po 4h dziennie Wielkie za ogarnięcie wszystkiego!Luna, fajne sandałki Amelie, nie wyobrażam sobie sytuacji, że TŻ nie przebierze małego Kasia, super macie pogodę, fajne fotki! Nie moge się doczekać aż K bedzie się pluskał w nowym baseniku. Oliwka, za ząbki!Co do filtrów to ja mam 50-tkę ale to dlatego, że kupiłam w tamtym roku Ziaję i Niveę więc musze zużyć. ------------------- TŻ mnie namówił wczoraj na horror - a nie oglądałam odkąd w ciąże z K zaszłam. No i efekt? Oglądałam pół filmu z poduszką A tytuł to "Obecność".Gdzie Nestelle, Agateczka ? To też się pochwalę a co K lepiej je, widze po nim, że przybrał na ciałku |
|
|
|
#153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).To tak jak odruch ssania, on tez w pewnym momencie zanika, tak samo koncza sie inne odruchy - niech bedzie, ze zaliczymy do nich karmienie piersia. To co nienaturalnie przedluzamy to nawyki, przyzwyczajenie? Tak jak pisalam, czytalam gdzies (na ktoryms portalu eko ), ze u duzych ssakow (bo czlowieka porownali do duzego ssaka) karmienie mlekiem trwa wlasnie mniej wiecej tyle (obliczono, ze mniej wiecej do czasu, az dziecko czterokrotnie zwiekszy swoja wage urodzeniowa - co wskazywalo mniej wiecej na trzy lata). Ale to tylko tezy, choc wedlug mnie dosc trafne - bo o ile moge sobie wyobrazic jeszzce 3latka, niech nawet bedzie max. 4-latka z cycem, tak starszego dziecka juz nie.---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() no, ale ojcem po urodzeniu dzeicka zostaje sie przeceiz cale zycie (oprocz tego pary decyduja sie coraz pozniej na dzieci Cytat:
wazne, by bylo wartosciowe i zdrowe, dziecko to lubilo, male odstepstwa od reguly dozwolone ![]() Ja owsianke robie zawsze tak samo, czyli dodaje banana, starte jablko, wanilie, sok pomaranczowy (taka swieza sie wydaje), mozna zamiast jablka gruszke dla mnie pewnie byloby to juz nienaturalne, al esa mamy, ktore tak chca i jest im z tym dobrze, to niech robia - mimo wszystko zastanawiam sie, jak ma sie psychologia w tym temacie, kiedy takie zachowania (nawyki ? ) mozna uznac za szkodliwe dla dziecka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
super, ciesze sie, ze z jedzeniem lepiej ![]() moj M. dzsiiaj w koncu zjadl troszke sniadania - byl grysik na mleku z musem z mango
|
|
#154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9, zalecenia standardowe. wyszłam ze szpitala ze zdrowym dzieckiem.. (jedyne co powiedzieli to wędzidełko, ale żadnych zaleceń) tylko nie mam żadnego świstka, nic, jedynie moje słowa, że pod opieką poradni neuro i reh (i gastro, ale to nie ma tu znaczenia). mogę do pediatry do przychodni podejść, ale muszę się zapisać i odsiedzieć swoje wśród chorych w malutkiej poczekalni, najprawdopodobniej z J.. Cytat:
)Cytat:
![]() a J.... czasem jak mu pozwalam próbuje chodzić za rękę. taaaaaaką ma wtedy radochę jak udaje mu się zrobić w ten sposób kilka kroków potem kuca i raczkuje dalej z prędkością światła rozwalając wszystko co napotka na swojej drodze.Cytat:
do tej neuro nie mamy żadnego kontaktu, przyjmuje w szpitalu na drugim końcu miasta i są do niej tłumy, nikt mnie nie wpuści zadać pytanie Cytat:
|
|||||
|
|
|
#155 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dłuuuuugo J. potrafił siedzieć i dłubać łopatką w piasku a potem wpadał w histerię jak musieliśmy wracać (pilnowałam, żeby miał w ręce łopatkę jak wracaliśmy, to nie płakał wtedy).dzięki słyszałam o tej kaszce, ale nie wiedzialam, że w leclercu jest. gdzie ten sklep tam jest? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
ja miałam rossmannowski z ubiegłego roku i szukałam czegoś nowego, ale... tż i tak zgubił tamten krem i na szybko kupiłam też rossmannowski, tylko w sprayu bo tamtego nie było już. nie wiem czy jestem zadowolona bo pogoda się skiepściła i nie używamy. generalnie mam problem ze znalezieniem kremu idealnego. wszystkie zostawiają tyle białych śladów mam już tyle smug na czarnym wózku, że masakra, białe bodziaki pożółknięte, ciągle do prania.---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- lecę, brakuje czasu na cokolwiek |
|||||||
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
O malo nie dostalam zawalu serca - pod oknem mam sofe i co skonczylam jesc Parowki puscialam Milusia niech pobiega chcialam dopic herbate ( mama w sklepie ) doslownie 1,5minuty zamin wstalam wchodze do pokoju z zamiarem pobawienia sie a Milus STOI NA PARAPECIE
.....! Od razu zryw do niego - dziecko mi sie orzestraszylo bo z mych ist wydobyl sie jakis straszny dzwiek - no ale nie planal przytuliam pokolosyalam i mowie nie wolno - a on "ne ne ne" i kreci glowa. Postawilam na dywanie i Co - od razu sorint do sofy i pod okno chyba bede musiala barierki zamkntowac hahaha. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My już po spacerku, L. śpi Uwielbiam taką pogodę - rześko, przyjemnie Ostatnio coraz częściej tęsknię za pracą, już czuję, że czas wrócić Wracam w sierpniu, więc niedługo. Na pewno nie jestem już tak zestresowana powrotem, bo widzę, że TŻ sobie z L. świetnie radzi i ona też jest bardziej "społeczna" wytrzymuje dłużej beze mnie, nie mam problemów z wyjściem, nie ma płaczu jak gdzieś idę, jest tylko "papa". Trochę się boję, że nie będzie mnie długo poza domem, ale myślę, że przez te 2 m-ce L. będzie jadła więcej i tyle kp nie będzie konieczne.Jakoś pozytywnie już myślę, widzę, że L. się bardzo zmieniła przez ostatni czas, taka dorosła jest bardziej - tzn. zrobiła się dzieckiem a nie niemowlakiem A co do TŻ-tów - mój na początku zmieniał pieluchę, lepiej mu to wychodziło niż mnie , kąpaliśmy razem. Potem wszystkie czynności spadły na mnie - czasami mnie to denerwowało - gdy byłam zmęczona. Teraz ja cały czas ogarniam małą - zmieniam pieluchy czy kąpię, ale nie przeszkadza mi to, bo TŻ np. nakarmi ją czy pobawi się. On nie lubi zmieniać pieluch, więc go tym nie "męczę", bo mnie zmiana pieluchy nie przeszkadza. Ale gdy zostaje sam, to wiadomo, że tą pieluchę zmieni. A, i im więcej zostaje z nią sam, tym większą widzę więź między nimi. Szczególnie spacery są fajne, bo zawsze ją wymęczy na dworze huśtawkami/karmieniem ptaków i innymi takimi, więc jak przyjdzie z dworu po tej 18, to chwila ze mną i i szykujemy się do spania, taka zmęczona ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Kasia bo zapominam napisać kciuki za randkę ale najważniejsze - zdjęcia genialne, na tym pierwszym jak jesteś razem z Milusiem to on wygląda na o wiele starszego! Widać, że mu się w baseniku podobało! ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Monika a ja mam jakąś "schizę" i do każdego lekarza (prywatnie również) biorę ksiażeczkę i każę się wpisywać. Facet od USG, mimo że dał mi wydruk, też się musiał wpisać - chce mieć ślad, że dziecko było badane/co lekarz wywnioskował, bo moja pamięć jest krótka a karteluszki można zgubić. I mimo, że to budzi zdziwienie, to ja po prostu po wizycie daję książeczkę i mówię: o tu jest ksiażeczką, proszę wpisać się na tej stronie
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
panika z Marcelkiem bardzo dziękujemy za niespodziankę
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
zdrowy chłopczyk
![]() a za co miał urwany punkt? Cytat:
![]() ![]() jak z pamiętniczkiem. niespodzianka niespodzianką, ale nasza umowa, że jak czegoś potrzebujesz z Polandu to dajesz znać, cały czas obowiązuje
|
|
|
#160 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
despa poszedł spac ale z oporami.5 razy odkładałam do łozeczka. I ja tez nie pisze juz na forum duzo rzeczy bo jak napisze to jest zmiana o 180 stopni dragusia co prawda czasem lekarze daja cos dzieciom młodszym a wg uulotki nie nie powinnni ale tu sie najnormalniej pomyliła. Ja tez powoli rozwazam zmiane lekarki. Pisze z telefonu.ekran zyje swoim zyciem.nie na moje nerwy poprawiłam na lapku bo sie czytac nie dało ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() statystycznie ma większego, araba juz miałaś (w sumie to nie wiem czy murzyna tez nie miałaś?) a teraz pytanie skąd ty takich kolorowych bierzesz na takim północnym zadupiu? ja rozumiem w jakimś Amsterdamie czy Paryżu ale ty to już prawie biegun północny?! ![]() monika my tez często jedziemy z łopatką, jak z szabelką na wojnę normalnie ; powiem szczerze ze z twoich opisów co mały robi to znowu nie jest tak do tyłu;dla przykladu mój ksieciunio załapał schodzenie z łozka niedawno, chodzi tez z dwa miesiace, a w sumie tak pewnie to z miesiac, chociaz na trawie co chwila robi bach takze bedzie dobrze co ona może chciec z Polandu czego nie ma u niej? bo nie mam pomysłu
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-05-30 o 13:40 |
|||
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podawałam do Holandii 5 przypraw do bigosu i 2 słoiki ogórków
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszly bartki i sa za duze ale o 1cm czyli prawidlowo.. (nie lubie tak)
tylko z tego co ja mierze to wkladka ma 15,5cm a nie 14,7 cm wiec nie kumam. Ale mniejsze byly by za male a wieksze za duze wiec nawet jakbym chciala to nie mam na co wymienic. 3 miesiace lata to pewnie mu stopa wyrosnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#163 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() też tak czytałam, mam zeszłoroczny FLorka z rossmana ale jego już smarować nie będę tylko nas Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede pamietac ![]() ogorki polskie u nas sa, ptasie mleczko, ser, kielbasa, sok malinowy z herbapolu itd. ![]() nie ma natomiast polskich kosmetykow, lekow, ksiazek (chociaz ksiazki zamawiam w polskiej ksiegarni, ale nie zawsze maja wszystko, co chce )
|
|
#165 |
|
Kniaginia
|
Hahahaha! Trolla, nie moge z twojego uzasadnienia dlaczego murzyn lepszy! A tu powinnam zachowac powage sądu
![]() Kasia, a dlaczego nie Norweg??? Jacy oni są? |
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wkurzona, bo jednak maz jedzie po tesciowa
i wroci dopiero jutro, no i juz nie sam ![]() a wczoraj na wolnym nawet palcem nie ruszyl, by cos posprzatac.. mam ochote zostawic ten chlewik, ale z drugiej strony mnie byloby wstyd - wrr... (edit. a nie, zapomnialam, ze posprzatal wczoraj kuchnie )ojjj ja nie wiem, jak on ten "dług" spłaci
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-30 o 15:51 |
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Trolla
Statystycznie powiadasz yhmmm John byl(jest) murzynem haha. Skad ja ich biore - " z ulicy" Bergen to nie jest az takie polnocne zadupie ( jak sie moze wydawac ) - akurat kolege obecnego murzyna wytrzasnela mi znajomba co ma neza z nigerii ( to ich znajomy rodziny ) ojca Milusia poznalam na imprezie u znajomego z pracy :-/ - obecnego "araba" w drodze do pracy hihi. Zyc nje umierac Maria - dlaczego nie Norweg - kejnego dziecka nie chce mniec w domu, ogolnie znam kilku i sorry syf killa i moglis w domu - taa maja niezla prace mieszkania, ale ja nie cce byc kura domowa - no a poza tym. Jestem jeszcze jeden maly szkoplu - w ktorym uswiadomil mnie ost "pijamy" znajomy. Otoz stwierdzil Ze skoro "puscialam" sie z arabme to dla BIALYCH chlopw juz nie jestem atrakcyjna A Pl chlopw ino sex obchodzi - a zona i 5 dzieci w Kraju naszym - wiec jak od razu czuje co sie swieci uciekam gdzie pieprz rosnie. No i serio trudno w mojej sytaucaji kgos znalezc nie bede ukrywala - wiec szukam tu i owdzie ;-) a noz moze sie kiedys poszczesci ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam z K. ostatnio u pediatry (też do niej chodzę) i najpierw badała jego itd. a później mi dawała skierowanie do endo itp. więc jej powiedziałam żeby mi dała globulki clotrimazolum. ok. a w aptece Pani ogromne oczy, jak globulki dla 14-miesięcznego dziecka -oczywiście na całą apteke w końcu mi je sprzedała ale w cenie normalnej...Moderna współczuje tak na ostatnią chwilę teściowa ja dziś wypucowałam dom, żeby chłopaki miało czysto... ciekawe co zastanę w niedziele wieczorem... ![]() spakowałam się. Kamil jak na złość przed chwilą zasnął a zasypiał od 14
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym roczne dziecko potrzebuje mleka - przecież mamy nie karmiące piersią dają mm, więc to nie kwestia przyzwyczajenia ![]() W weekend pewnie mnie nie będzie - przyjechała do mnie mama Mam ostatnio czas wizyt i znowu sobie odpocznę, żyć nie umierać
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#170 | |
|
Rozeznanie
|
ja mogę tylko statystyki przytoczyć bo niestety nie poszalałam przed ślubem i doświadczenia nie mam
. kiedyś oglądałam program że faceci chcieliby na zony najlepiej dziewice nimfomanki, także sorry boys...Cytat:
Moderna szczere wyrazy współczucia z przyjazdu mamusi.... mówicie ogórki kiszone, a oni sobie tam zakisić nie potrafią? ogórków, chrzanu czy kopru nie mają???
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - za skore nie bylo punktu
Trolla - jednak roznica jest spora bo J. dopiero na roczek wstal w lozeczku i zaczal porzadnie raczkowac (wczesniej tylko na krotkich odcinkach), do chodzenia mu daleko, nie stoi nawet sam, musi miec jakies podparcie zawsze. Ale musi byc dobrze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki, juz polowe chaty ogarnelam, jeszzce polowa.. A M. nie ma zamiaru polozyc sie spac ehhh... Oczywiscie, ze Niemcy maja ogorki.. I to jakie dobre na ryneczku sprzedaja takie w wielkim beczkach, swiezutkie Sloikowe wole polskie
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys zrobilam awanture jak powiedzial rano wychpdzac do pracy ze przywiezie po pracy t. a w domu bajzel i kto mial sprzatac? Oczywiscie ja z J. bo tz wyszrdl jakby nigdy nic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki na przeciwko zoologika na dole w pasażu jest Cytat:
pochwal się ![]() ![]() Witam się po Dniu MAmy i Taty...wyczerpujaco było,ale efekt zadowalajacy. Ale jestem, zmewczona po całym tygodniu. W ramach rozpusty tż zamówił kebaba;p
|
||
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w kolejnej części
![]() Jestem strasznie ciekawa co tam pisałyście przez ostatnie dni, ale chyba tylko nowy wątek nadrobię, starego już nie dam rady ogarnąć... Ostatnio miałam tak, że spałam w ciągu dnia wtedy, kiedy i Krzyś, a wieczorem laptop skutecznie mnie usypiał Podczytywałam tylko sierpniówki, bo staram się być na bieżąco teraz ze sprawami końca ciąży (już tylko 2 miesiące... )Wiecie, że już 3 lipcówki urodziły? ![]() Skompletowałam wyprawkę, zostało tylko łóżeczko ![]() Dziś "przyszła" paczka z rodzyneczki.pl - zamówiłam kuriera, a wysłali pocztexem... Oczywiście 2 dni siedziałam w domu i czekałam na kuriera, wczoraj musiałam wyjść i akurat przyszedł ktoś z pocztexu - dopiero w systemie sprawdziłam, że paczka do odebrania na poczcie, bo nawet awiza nie zostawili! Dobrze, że dziś z TŻ poszliśmy odebrać pakę, akurat wracaliśmy razem z... no właśnie! Dziś byliśmy na usg, POTWIERDZIŁA SIĘ PŁEĆ! A co ważniejsze - zdrowa, duża babeczka (przy Krzysiu nie mieliśmy 4D).U gina też wszystko ok, wręcz idealnie Ciśnienie trzyma się na b. dobrym poziomie od początku ciąży, a o sterydach na płucka nawet nie wspomniał (widocznie przestał brać pod uwagę wcześniejsze cięcie ).No ogólnie cud, miód i orzeszki ![]() Krzyś przekochany, biega po całym mieszkaniu, tup-tup-tup i Go nie ma A dziś nas wyściskał, jak wróciliśmy wieczorkiem, widać było, że się stęsknił ![]() Przepraszam, że tak pamiętniczkowo, może dam dziś radę coś podczytać
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sup;er ze wszystko dobrze a masz jakies foto 4d?
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrywieczr
Na pocztku chciała bym podziękować Wam nie wiem dokładnie której więc ogólnie dziękuję ![]() Dziś miałyśmy mieć szczepienie ale zgodnie z tym co pisałyście przed poszłam zbadać CRP i jakie było moje zdziwienie jak wyniki odebrałam 16,4 a norma do 5 więc poszłam normalnie do lekarza przed szczepieniem i mówię między czasie Panie pielęgniarki kazały małą rozebrać do ważenia i mierzenia no więc ja małą rozbieram i w pewnym momencie coś mi się nie podoba proszę o termometr a tu 38 stopni. A do tej pory ani kaszlu, ani smarku, ani apsik ani nic. Lekarz od razu zbadał małą wszytsko ok. Ale odesłał nas do domu i jak temperatura będzie to mam podawać przeciwgorączkowy a jak przez 2-3 dni nie będzie gorączkować to mogę się zjawić do szczepienia. Potwierdziło się że u nas w przychodni szczepią priorix tak więc kupować nie trzeba. Drgausia dużo zdrówka dla Florka choć przyznam się że ja ulotek nie czytam i zdjaę się na lekarzy ale widać chyba powinnam zacząć czytać ![]() Tasia ![]() Moderna i dużo wytrwałości i cierpliwośći podczas wizyty teściowej ![]() cathlyn wypoczywaj i korzystaj z opieki nad małą ![]() achna miałam pisać leję ze zdjęcia brudnych okien teściowej ja chyba by na taki pomysł nie wpadła Kasia Miluś kaskaderem chyba chce zostać ale sama bym na zawal zeszła jakby mi A. taki numer wycięłamoni_ka.g z tymi lekarzami na każdego trzeba brać poprawkę przykre to niesety ale Jakub dogodni a w późniejszym czasie nawet nie będzie istotne że coś później robił. U nas A. zaczęła też teraz chodzić choć pamiętam jak jeszcze wszyscy się pytali przed roczkiem czy chodzi to ja mówiłam że jak będzie stać sama na roczek to będzie dobrze a ona na 11 miesięcy wstałai od razu chwiejąc się w ciagu tygodnia zaczęła chodzi trzymając się bo chodzi dopiero sama od tygodnia. Ale dziewczynka która urodziła się tydzień przed A. w tym samym szpitalu (kuzynka z nią rodziła) niedawno zaczęła chodzić z dnia na dzień a należy zaznaczyć że na rehabilitację zaczęła jeździć bo w wieku 11 mc nie siedziała i nie raczkowała a tu pewnego dnia wstała i poszła mina wszytskich bezcenna była. Trzymamy mocno kciuki za Jakuba A teściowa i za reprymendę dla tż ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Odnośnie zmieniana pieluch mój tż zmienił kilka razy zazwyczaj gdy mnie nie było w domu ale on jest mistrz! prawie zawsze na odwrót jej zakłada i zapina na plecach ale jest założona perfekcyjnie=nic nie przecieka |
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy za kciuki z t. ewidentnie się nie dogadujemy _____________ dziękuję Wam za wsparcie. mam kryzys ostatnio, jestem załamana naszą służbą zdrowia i zastanawianiem się ile można było zrobić, gdyby lekarze byli bardziej kompetentni; do tego z tż od dłuższego czasu zupełnie nam się nie układa i wszystko na mojej głowie, a czasu mało. |
|
|
|
|
#179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokaż 4d?![]() Cytat:
![]() A. dziś miała dzień zupełnie "niejedzeniowy" i "niepiciowy" ... Byłam w h&m i nic dla siebie nie znalazłam, wszystko jest i nic nie ma ;/ Ale kupilam w końcu sandały w CCC
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-30 o 23:43 |
|||||
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Ni to Gasze Swiatlo
Juz po randce tak mi sie do rze randkowalo zem SPOZNILA sie godzine do domu mialam byc na 23 a weszlam 24.05 hihi - na szczescie mama sie nje gnjewala hihi powiedziala tylko ze mam Isc spac - bo ona znowu jutro idzie na wycieczke i mam byc z Milusiem Tasia - Kocham Cie Emilianku <3. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

(utrzymuje że będzie bardzo tęsknił ale w końcu ma okazje się sprawdzić
)

do łóżeczka wchodzi tylko bawić sie zabawkami. Ale my jak na razie większość czasu śpimy w dwójkę no w 3 z kotem,bo tz ciagle na wyjazdach. Jak jesteśmy wszyscy to tez sie mieścimy chociaż Hania spi rozwalona we wszystkie strony. Super jest sie przytulić w nocy do niej, trochę sie martwię co będzie potem, kiedy juz będziemy chcieli zeby miała swój pokój. 
tak bardzo mi smutno i źle, chociaż przy niej muszę być twarda bo litości , płaczu i lamentu zdecydowanie nie potrzebuje.

Wielkie
A tytuł to "Obecność".
A dzisiejsza sytuacja mi uświadomiła, że jestem tylko człowiekiem i jak widać też mogę się nie obudzić
mam już tyle smug na czarnym wózku, że masakra, białe bodziaki pożółknięte, ciągle do prania.
, kąpaliśmy razem. Potem wszystkie czynności spadły na mnie - czasami mnie to denerwowało - gdy byłam zmęczona. Teraz ja cały czas ogarniam małą - zmieniam pieluchy czy kąpię, ale nie przeszkadza mi to, bo TŻ np. nakarmi ją czy pobawi się. On nie lubi zmieniać pieluch, więc go tym nie "męczę", bo mnie zmiana pieluchy nie przeszkadza. Ale gdy zostaje sam, to wiadomo, że tą pieluchę zmieni. 

)
haha. 

na ryneczku sprzedaja takie w wielkim beczkach, swiezutkie 
i dużo wytrwałości i cierpliwośći podczas wizyty teściowej