Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" dla minimum ćwierćwiecznych. Cz. III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-23, 18:57   #1771
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" dla minimum ćwierćwiecznych. Cz. III

Cytat:
Napisane przez agusia8524 Pokaż wiadomość
Biedroneczko z naszymi zapędami, a szczególnie Badymki, to lepiej sobie te dyżury darujmy...
a już mialam myśl
aż się boję zapytać o tę Twoją myśl...
Cytat:
Napisane przez Convalariamayalis Pokaż wiadomość
Dziś byłam na rozmowie o pracę, chyba nawet dobrze mi poszło.
Firma z kapitałem zagranicznym, więc chyba szersze perspektywy niż w obecnej robocie. Obowiązki związane ze spedycją i logistykę, kontakt z klientem zagranicznym.
I tak sie zastanawiam jakby co wyszło z tej rozmowy, proponują 1500 na rękę i umowę na okres próbny... i tak sobie myślę i myślę ...
i co wymyśliłaś ostatecznie?
Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Dziewczyny reaktywuję pomysł spotkania.Piszcie terminy. Proponuje Kr, bo jakoś tam wszystkie docierają.Ja w listopadzie mam urodzinki więc weekend 19-20 pewnie będę mieć gości.Ale jestem otwarta na propozycje.
ja byłabym bardzo za, tylko nie mam kiedy co weekend jestem w szkole, w tygodniu w pracy, normalnie masakra! ale bardzo bym chciała i dam znać jak będę miała jakiś wolny termin.
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Mogę kogoś przenocować, tylko bez alergii na kota
masz kota?
Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Zdj dla Kaszy nr 1 Kapsel w domku, na posłaniu i nr 2 Lola na posłanku z zabawką flamingiem (od paru dni rozśmiesza mnie to ułożenie)
fajny psiak
Cytat:
Hmm ... trudno powiedzieć. Najpierw byłaby umowa na czas próbny, a co potem ... przecież nikt nie da mi gwarancji na wyłączność.
Szukają kogoś kto nie bałby się kontaktu z klientem, zwłaszcza zagranicznym, czyli kogoś kto w miarę swobodnie by się komunikował po angielsku, nie bał się rozmawiać w tym języku.
...
No ciągnie mnie, nie powiem, ale instynkt samozachowawczy też daje o sobie znać.
Poza tym koszty dojazdu do tej pracy zmniejszyły by się o połowę, czyli 200-300 złotych zostałoby mi w kieszeni - także ekonomia ma tu duże znaczenie.
...
No z jednej strony macie rację, tak można zaprzepaścić wiele okazji i możliwości, prawda?
Ale z drugiej strony, można wylądować z ręką w nocniku, i co wtedy?
A poza tym, to też w przypadku niepowodzenia, nie miałam bym ochoty słuchać komentarzy rodziny, że miałam stabilną, pewną pracę, a zostałam z niczym Przypuszczam że ojciec powtarzałby to jak mantrę podczas rozmów na temat szukania pracy Ech ...
Coni wszystko zależy od sytuacji w Twojej obecnej pracy, od finansów i jakichśtam możliwości rozwoju. zależy co kto lubi. jeden siądzie na tyłku i cieszy się, że ma robotę na stałe, a drugi będzie szukał czegoś więcej. trudno doradzić, bo decyzja nie jest łatwa. gwarancji nigdy nie ma. a w razie niepowodzenia (odpukać!) słuchanie rodzinnych komentarzy nie należy do przyjemności. wiem, bo słuchałam, jak zwolniłam się kiedyś z roboty i w sumie zostałam z niczym. nigdy nie żałowałam, ale co się osłuchałam...
Cytat:
A, że się jesczze pochwalę mam ...hmmm... jak to ładnie ująć... płynne wydalenie, że masakra...brzuś boli....
spróbuj mocnej gorzkiej herbaty.
Cytat:
Już nie zwalaj wszystkiego na owulację

"... idź własną drogą ... bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć..."

plastikowa biedronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:11   #1772
agusia8524
Zakorzenienie

Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" dla minimum ćwierćwiecznych. Cz. III

Biedroneczko nie pytaj o moje myśli

to ja idę tej herbaty zaparzyć, bo tak mi jeździ po jelitach, że szał brrrr

Własnie, właśnie...Coni co tam wydumałaś...może spróbuj??
a na coś zwalić muszę, bo wyjdę na napalono-kochliwą

A właśnie Olla psiaki super
a kociaki ostatnio pokochałam, bo wcześniej jakoś nie pałałam do nich uczuciem nadmiernym :Jezyk:
Stary 2011-10-23, 19:13   #1773
Convalariamayalis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plastikowa biedronka Pokaż wiadomość
aż się boję zapytać o tę Twoją myśl...

i co wymyśliłaś ostatecznie?

ja byłabym bardzo za, tylko nie mam kiedy co weekend jestem w szkole, w tygodniu w pracy, normalnie masakra! ale bardzo bym chciała i dam znać jak będę miała jakiś wolny termin.

masz kota?

fajny psiak

Coni wszystko zależy od sytuacji w Twojej obecnej pracy, od finansów i jakichśtam możliwości rozwoju. zależy co kto lubi. jeden siądzie na tyłku i cieszy się, że ma robotę na stałe, a drugi będzie szukał czegoś więcej. trudno doradzić, bo decyzja nie jest łatwa. gwarancji nigdy nie ma. a w razie niepowodzenia (odpukać!) słuchanie rodzinnych komentarzy nie należy do przyjemności. wiem, bo słuchałam, jak zwolniłam się kiedyś z roboty i w sumie zostałam z niczym. nigdy nie żałowałam, ale co się osłuchałam...

spróbuj mocnej gorzkiej herbaty.

Cóż, zaufana osoba z obecnej pracy radzi, albo żeby nie rezygnować i poczekać do końca roku bo mogą być spore przetasowania u nas i może sytuacja się zmieni albo wziąć urlop bezpłatny na 2 miechy (bo pracodawca może się zgodzić) nie palić mostów i w ten sposób odpracować okres próbny w tej nowej robocie. W razie "w" będzie gdzie wracać.

Biedrona, kurcze bardzo zazdroszczę Ci tej odwagi i tego doświadczenia. Bo wydaję mi się bardzo cenne.
Nie wiem czy mnie na to stać. Zawsze staram się w życiu kierować rozsądkiem. Zawsze byłam raczej taka w miarę ułożona, grzeczna prawie aż do wyrzygania.
Boję się że będę żałować

A jeśli mogę wiedzieć, to na długo "zostałaś z niczym" po rezygnacji z pracy?
Convalariamayalis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:27   #1774
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż, zaufana osoba z obecnej pracy radzi, albo żeby nie rezygnować i poczekać do końca roku bo mogą być spore przetasowania u nas i może sytuacja się zmieni albo wziąć urlop bezpłatny na 2 miechy (bo pracodawca może się zgodzić) nie palić mostów i w ten sposób odpracować okres próbny w tej nowej robocie. W razie "w" będzie gdzie wracać.

Biedrona, kurcze bardzo zazdroszczę Ci tej odwagi i tego doświadczenia. Bo wydaję mi się bardzo cenne.
Nie wiem czy mnie na to stać. Zawsze staram się w życiu kierować rozsądkiem. Zawsze byłam raczej taka w miarę ułożona, grzeczna prawie aż do wyrzygania.
Boję się że będę żałować

A jeśli mogę wiedzieć, to na długo "zostałaś z niczym" po rezygnacji z pracy?
Mądra rada
Stary 2011-10-23, 19:31   #1775
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Coni urlop bezpłatny jest w tej sytuacji bardzo dobrym pomysłem, jeśli możesz i się w ogóle na to decydujesz. ja nie chcę radzić ani za ani przeciw, bo nie znam dokładnie Twojej sytuacji, no i przede wszystkim wiadomo, że to Ty musisz zdecydować i być w miarę pewna swojej decyzji.
jeśli chodzi o mnie to ja "zostałam z niczym" przez jakiś niecały rok. potem zahaczyłam się, ale na niepełny etat, który po pewnym czasie połączyłam z inną pracą na cały etat... teraz już mam standardowo 40 godz/tyg, ale też nie wiem, jak długo (nikt mi nie zagwarantuje umowy dożywotniej) dlatego nadal się dokształcam. może kiedyś się odważę i zacznę sama dla siebie być szefem... (z moją odwagą to póki co marzenia ściętej głowy.......)

"... idź własną drogą ... bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć..."

plastikowa biedronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:38   #1776
Convalariamayalis
Raczkowanie

Cytat:
Mądra rada
Bo to mądra, mocno doświadczona przez życie osoba i przy tym życzliwa, uczciwa.

Cytat:
może kiedyś się odważę i zacznę sama dla siebie być szefem...
Też o tym myślę, mam już nawet pomysł, ale żeby to miało wszystko ręce i nogi to musiałabym mieć uprawnienia i zrezygnować z obecnej pracy.
Stary 2011-10-23, 20:35   #1777
kurczak Wolf
Zadomowienie

hej Wpadam i... wypadam... lulać...

Convala - jaka może być bardziej hardcorowa praca???

i w ogóle - dla wszystkich!!! A co! Jak mieć gest, to pełną gębą

Carlos Ruiz Zafón
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 20:41   #1778
mww
Zakorzenienie

GG do mww

A ja wpadłam powiedzieć dobranoc jestem tak zmeczona po weekendzie, ze przydałby się kolejny zamiast pójscia do pracy.. ale jutro idę tylko na 4 h... po południu wizyta u stomatologa i fryzjera...
mww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 20:44   #1779
Convalariamayalis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kurczak Wolf Pokaż wiadomość
hej Wpadam i... wypadam... lulać...

Convala - jaka może być bardziej hardcorowa praca???

i w ogóle - dla wszystkich!!! A co! Jak mieć gest, to pełną gębą
No na przykład pracownik firmy pogrzebowej
Stary 2011-10-23, 21:10   #1780
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez plastikowa biedronka Pokaż wiadomość
masz kota?
Wprowadzi się w piątek
Stary 2011-10-24, 08:40   #1781
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Wprowadzi się w piątek
Takie zwierzę?
Dawaj fotki

Cytat:
Napisane przez mww Pokaż wiadomość
A ja wpadłam powiedzieć dobranoc jestem tak zmeczona po weekendzie, ze przydałby się kolejny zamiast pójscia do pracy.. ale jutro idę tylko na 4 h... po południu wizyta u stomatologa i fryzjera...
HArdkorowo. Dla kogo się tak szlifujesz? heeee?
U mnie neta nie było wczoraj.
Miałam męczący dzień. Kośćiół, basen, wizyta u Rodziców, a potem kino z mężem' O północy w Paryżu".Film nawet miły.
A jeszcze potem wizyta niespodziewana u koleżanki i tak jak wyszłam 9.40 z domu tak wróciłam ok 20.
Pozdrawiam grobowiec.

Badymka pisz jak było.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 08:53   #1782
Malla
Nie depcze krokusów

Olla - lubię takie dni pełne zajęć

Nie mam aparatu, a telefon oddałam do naprawy.
Stary 2011-10-24, 09:17   #1783
mww
Zakorzenienie

GG do mww

Olla - szlifuję się dla samej siebie (lepszego samopoczucia)
Malla - ale to rasowy kot?
Stary 2011-10-24, 09:45   #1784
Malla
Nie depcze krokusów

mww - nie, znajda, która mając 2 m-ce trafiła chora i niedożywiona wraz z 6 rodzeństwa pod opiekę wolontariuszki fundacyjnej, a teraz jest 5-miesięcznym, żywym i wesołym kocurkiem
Stary 2011-10-24, 15:28   #1785
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
co sie dzieje?

A dla wszystkich
Odwala co niektorym.
i dla Ciebie

Cytat:
Mogę kogoś przenocować, tylko bez alergii na kota
ale spie z kotem

Cytat:
Bo to mądra, mocno doświadczona przez życie osoba i przy tym życzliwa, uczciwa.

Też o tym myślę, mam już nawet pomysł, ale żeby to miało wszystko ręce i nogi to musiałabym mieć uprawnienia i zrezygnować z obecnej pracy.
kto Ci tak nagadal?

hmm rece nogi ekshumacja, kapital zagraniczny,
to teraz bedziesz zagramaczniakow okopywac?

Cytat:
Olla - szlifuję się dla samej siebie (lepszego samopoczucia)
Malla - ale to rasowy kot?
rasowy dachowiec

Zimno mi, leje deszcz, Badymus wstap do mnie z miodzikiem gruszkowym

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:16   #1786
Convalariamayalis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
Odwala co niektorym.
i dla Ciebie

ale spie z kotem

kto Ci tak nagadal?

hmm rece nogi ekshumacja, kapital zagraniczny,
to teraz bedziesz zagramaczniakow okopywac?

rasowy dachowiec

Zimno mi, leje deszcz, Badymus wstap do mnie z miodzikiem gruszkowym
Nagadać to nikt nie nagadał, raczej z moich obserwacji to wynika

A jak wszystko dobrze pójdzie, to nie będę ani swoich ani zagramaczniaków okopywać
Stary 2011-10-24, 16:39   #1787
dzinek
Wtajemniczenie

pora odwiedzic okuliste moze cos lepszego dobierze

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:48   #1788
badymka
Wtajemniczenie

Hej! Wróciłam wczoraj ale już tylko Was poczytałam bo nie dałam rady pisać. Dziś mój mózg nadal nie działa jak powinien z przemęczenia.

W sobotę zamiast 5h rachunkowości- która nieodmiennie nie odmóżdża w stopniu 100% miałam 7h rachunkowości, po których już z przemęczenia chciało mi się płakać. W dodatku ja nie lubię pracy z nożem na gardle tylko w swoim tempie, a jak widziałam, że wszyscy robią zadania szybciej niż ja to czułam się głupia i nie na miejscu. Mam wrażenie, że to zawód nie dla mnie, że za wolno to wszystko łapię i się do tego nie nadaję

W ramach cyklu imprez na 60lecie szkoły i inaugurację roku akademickiego/ szkolnego, jak zwał tak zwał, był w sobotę mecz, słuchaczy kontra reprezentacji dzielnicy. (Jak się okazało reprezentacja dzielnicy nie jest amatorami) Nawet nie wiem jaki był wynik, podobno dwu cyfrowy, w znaczeniu oni nam minimum 10 : x. Skończyłam oglądać po 20 min jak było jeszcze 4:2 dla nich. Dla jednego z naszych mecz skończył się tragicznie. Chłopak grał już na bardzo wysokim poziomie i jakiś tam zespól 2 ligowy miał go przyjąć ale został tak sfaulowany, że ma 1,5 roku z życia, a i to nie wiadomo czy będzie dłużej grał. Z miejsca gdzie stałam faul nie wyglądał brutalnie, a okazało się że pozrywało mu więzadła w kolanie. Powierzchnia boiska ma ponoć strasznie dużą przyczepność i jak przeciwnik nadepną mu na stopę i tamten się jeszcze wykręcił przewracając to masakra się zrobiła w kolanie.

W niedziele oczywiście zostałam wygoniona do ślubowania jako reprezentantka grupy, razem z koleżanką, przed całą szkołą No i oczywiście zrobiono mi błąd w nazwisku w indeksie. Wiedziałam, że tak będzie. Chociaż nie rozumie tego, bo teczkę słuchacza wypełniałam sama i celowo napisałam swoje nazwisko wielkimi drukowanymi literami żeby nie uniknąć nieporozumień. Zajęcia były trochę lżejsze, bo rano były tylko jedne, potem godzina w kościele, 15 min przerwy, 20 prób ślubowania i łażenia za sztandarem, a potem nie wiem ile przemówień i rozdawania indeksów. Później znów zajęcia z których większość dała nogę. W ogóle bardzo dużo osób nie przyszło na niedzielę. Jak Wam pisałam, zasugerowano nam, żebyśmy przyszli na galowo i tak większość przyszła. Większość nie licząc liceum, którego uczniowie zrobili sobie rewię bezguścia. Najbardziej zadziwił mnie chłopak w trampkach, dresie i koszuli w kwiaty i dziewczyna bardzo obcisłej w spódniczce ledwie za tyłek i na 11 cm obcasach (wszyscy się zastanawiali chyba kiedy się panna wywróci). No ale co się spodziewać po kimś, kto niedawno kończył gimnazjum, że będzie miał coś w głowie. Zauważyłam, że tylko chyba 2 pierwsze roczniki pogimnazjalne są jeszcze w miarę normalne, a reszta to co roku gorzej i gorzej.

Te 2 tygodnie będą totalnym hardcorem w moim życiu chyba. Na następny zjazd mam napisać 3 prace zaliczeniowe. Nie wiem jak to zrobię, bo w tą środę zakończenie sezonu jabłkowego u mnie i impreza - czyli od jutra grzęznę w kuchni, do środy późny wieczór licząc zmywanie po imprezie. W weekend mam ślub i przyjęcie weselne przyjaciółki, więc też się nie pouczę. I jeśli odstawię leki to na pewno do wtorku mój mózg nie będzie w stanie pracować. Po drodze 1 i 2 listopada co wiąże się ze sprzątaniem, gotowaniem i gośćmi, którzy też uniemożliwią mi pisanie, a 5 i 6 zjazd. Zostaje mi pisanie nocami i dniami snucie się jak cień.

Syropku gruszkowo - miodowego nie będzie, bo nie schowałam gruszek i wszystko zżerli.

Lecę pisać zaliczeniówkę.
Stary 2011-10-24, 17:52   #1789
Convalariamayalis
Raczkowanie

Cytat:
pora odwiedzic okuliste moze cos lepszego dobierze
Byłam w sierpniu, wszystko w porządku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 18:09   #1790
Malla
Nie depcze krokusów

Badymka - nie możesz sprzątać i gotować, masz do napisania prace zaliczeniowe. I ch...!
Stary 2011-10-24, 18:48   #1791
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Badymka - nie możesz sprzątać i gotować, masz do napisania prace zaliczeniowe. I ch...!
Popieram!
a nie natyrasz się, a później Ci powiedzą, że nic nie robisz i Cie utrzymują...dobre sobie..niech mają chociaż do tego podstawy, a co!
Stary 2011-10-24, 18:54   #1792
badymka
Wtajemniczenie

Cytat:
Malla żeby to było takie proste. Nawet jak zechce tak zrobić to się nie da, bo będę non stop odrywana. Zrób to, a zrób tamto. Jakby moja młodsza siostra była to co innego, siadam i piszę a Ona zapiernicza w kuchni, a tak to mama sama się nie wyrobi ze wszystkim. To już wolę jutro cały dzień przesiedzieć w kuchni i żeby na środę było tylko do podgrzania, niż biegać 2 dni po schodach z góry na dół i nic nie napisać. Jutro się przemęczę, we środę wrobię mamę w zmywanie po imprezie i może do piątku uda mi się napisać chociaż 2.

A tak w ogóle to któraś chętna będzie na wypełnienie ankiety do jednej z prac zaliczeniowych ??
Stary 2011-10-24, 19:01   #1793
Malla
Nie depcze krokusów

Od kiedy Wszystkich Świętych jest taką wielką imprezą, żeby zapraszać pół rodziny na trzydaniowy obiad?

Dawaj ankietki
Stary 2011-10-24, 19:30   #1794
Convalariamayalis
Raczkowanie

Ja też się mogę "zankietować"
Stary 2011-10-24, 19:55   #1795
agusia8524
Zakorzenienie

Też chcę ankietę
Stary 2011-10-24, 19:58   #1796
Sephinrot
Wtajemniczenie

daj ankietkę, daj

Sephinrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:58   #1797
badymka
Wtajemniczenie

Jeszcze nie do końca opracowałam, no i muszę ją zrobić w wordzie

U nas się w sumie nie zaprasza gości tak formalnie, ale zawsze są bo przyjeżdżają na groby, a potem do nas na obiad

Jak dotrwam w tej szkole do pierwszej sesji to po niej zrobię 10, a jak przetrwam te 2, 5 tygodnia to robię 1 kg Bounty
Stary 2011-10-24, 20:09   #1798
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badymka Pokaż wiadomość
Jeszcze nie do końca opracowałam, no i muszę ją zrobić w wordzie

U nas się w sumie nie zaprasza gości tak formalnie, ale zawsze są bo przyjeżdżają na groby, a potem do nas na obiad

Jak dotrwam w tej szkole do pierwszej sesji to po niej zrobię 10, a jak przetrwam te 2, 5 tygodnia to robię 1 kg Bounty
daaaj trooochę

to jak nie zapraszacie, to dostana rosół i pyrki z gziką
Stary 2011-10-24, 20:18   #1799
mww
Zakorzenienie

GG do mww

Cytat:
mww - nie, znajda, która mając 2 m-ce trafiła chora i niedożywiona wraz z 6 rodzeństwa pod opiekę wolontariuszki fundacyjnej, a teraz jest 5-miesięcznym, żywym i wesołym kocurkiem
szczęście,ze trafiły w dobre ręce

Cytat:
Odwala co niektorym.

ale spie z kotem
no i komu niby tu odwala hę?

Wróciłam od fryzjera, dzisiaj miałam pierwszą wizytę u nowej pani stomatolog - borowanie bez znieczulenia - kobieta jest tak delikatna, że w szoku byłam jak skończyła robić mi ząb

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Badymka - dawaj ankietę
Stary 2011-10-24, 21:15   #1800
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
No więc właśnie
Badymka - przetasuj sobie priorytety... albo chodzisz do szkoły na poważnie albo robisz za kuchtę - dla przypadkowych gości i uczysz się, jak już "Jan może odejść"...
Cytat:
to jak nie zapraszacie, to dostana rosół i pyrki z gziką
No więc właśnie...

a w ogóle to muszę Wam powiedzieć, że miałam cichą nadzieję, że chociaż Mały będzie miał kolor oczu za mamą - ale zauważyłam mikroskopijne brązowe plamki na tęczówkach... A może to i dobrze - bardzo podobają mi się piwne oczy

miłego wieczory cherlawe baby

Carlos Ruiz Zafón
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości