Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 14:17   #1771
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Przejdę po pół roku albo wcześniej,
ze względu na żłobek.
aha

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:32   #1772
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

A my już po spacerku. Dominik dosypia na balkonie.
Kurde nie mam już prawie Sab Simplexu. Co prawda dziś ma mi kuzyn podwieźć ale nie wiem o której będzie. Boję się, że jak nie podam parę razy to kolki wrócą

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:48   #1773
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moze byc uczulenie/skaza albo.. prazaicznie - mleko ktore scieka az za uszy bo u mnie to non stop ma cos jak uleje czy jak je wlasnie za uszami, az takim "serkiem" to smierdzi jak sie potrze palcem... nie żebym nie myła, tylko ona ciagle sie zalewa!

Wydaje mi się, że uczulenie kurde,
bo jak tylko mlekiem uleje to przecieram.

Ktoś pytal czy myje uszy
tak myje, ona sobie nawet sama je moczy podczas kąpania.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A my już po spacerku. Dominik dosypia na balkonie.
Kurde nie mam już prawie Sab Simplexu. Co prawda dziś ma mi kuzyn podwieźć ale nie wiem o której będzie. Boję się, że jak nie podam parę razy to kolki wrócą

Ile podajesz kropelek Sab ?
Ja go mam ale jeszcze nie otwierałam,
chce zobaczyć czy jest jakaś różnica między
Wspumisanem a Sab SImplex.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 14:50   #1774
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile podajesz kropelek Sab ?
Ja go mam ale jeszcze nie otwierałam,
chce zobaczyć czy jest jakaś różnica między
Wspumisanem a Sab SImplex.
Ja podawałam wcześniej Esputicon i nie pomagał. A Sab daję 10 kropli do każdego mleka. Wiem, że niektórym dzieciom pomagają mniejsze dawki, ale u Nas dopiero po 10 była poprawa. A można max 15 co 4 godziny.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-18, 15:02   #1775
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podawałam wcześniej Esputicon i nie pomagał. A Sab daję 10 kropli do każdego mleka. Wiem, że niektórym dzieciom pomagają mniejsze dawki, ale u Nas dopiero po 10 była poprawa. A można max 15 co 4 godziny.
o co karmienie się daje

Stary 2011-10-18, 15:12   #1776
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
o co karmienie się daje
Noo... niby mówią też, że można podać przed napadem kolki jeśli dziecko ma o stałej porze, ale u Nas to głównie problemy ze wzdęciami, a Sab rozbija pęcherzyki powietrza, więc ja podaje do każdego karmienia.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-18, 15:28   #1777
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Noo... niby mówią też, że można podać przed napadem kolki jeśli dziecko ma o stałej porze, ale u Nas to głównie problemy ze wzdęciami, a Sab rozbija pęcherzyki powietrza, więc ja podaje do każdego karmienia.
Pomaga? Domek nie ma juz problemu z baczkami?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 15:29   #1778
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomaga? Domek nie ma juz problemu z baczkami?
Pomaga Czasem jeszcze się pokręci na bączki i popręży, ale rzadko

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-18, 15:40   #1779
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ojej, to niefajnie Myślałam, że ciemieniuch już w takich dużych niemowlaczków sie nie pojawia... Że tylko u noworodków.
Też tak myślałam - nawet kilka dni temu powiedziałam do męża, że fajnie, że ciemieniucha nas ominęła, a tu wczoraj trzymam Szymonka na kolanku do odbicia, a na czubku głowy ciemieniuszka, ale nie ma jej na szczęście dużo - odpukać!

Dzień dobry,

My już po spacerku. Aa i przyjechała do mnie na kilka dni mama

Dziewczyny może jest u Was taki sklep STOKROTKA, bo są tam pampersy w promocji za 39,99 zł - ja akurat nie kupiłam, bo mam spory zapas

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:45   #1780
mamad1
Zadomowienie

Dziękuję za miłe słowa.
Chyba odkryłam winowajcę nocnego bólu brzuszka - pietruszka. Musiałąm ją wykluczyć razem z selerem na początku karmienia, bo mały miał problemy po nich. Ale babcia uznała, że wnukowi nalezy się więcej witaminek i dała mamie do zupy pietruszkę... Mam nadzieję, że tej nocy już więcej pośpimy..
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:03   #1781
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa.
Chyba odkryłam winowajcę nocnego bólu brzuszka - pietruszka. Musiałąm ją wykluczyć razem z selerem na początku karmienia, bo mały miał problemy po nich. Ale babcia uznała, że wnukowi nalezy się więcej witaminek i dała mamie do zupy pietruszkę... Mam nadzieję, że tej nocy już więcej pośpimy..
Myślisz,że pietruszka ma takie działanie bączkowe?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 17:16   #1782
83monia
Zakorzenienie

zaneta - u nasz seler i pietruszka powodowały koilki wiec i w bączkowanie uwierzę

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:39   #1783
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
zaneta - u nasz seler i pietruszka powodowały koilki wiec i w bączkowanie uwierzę
Nawet nie strasz,
dzisiaj i wczoraj jadłam pietruszke korzeń

Stary 2011-10-18, 18:33   #1784
Zmalowana
Zakorzenienie

Kupiłam wersalkę, bo moja się rozpierdzieliła :/
1. Taki kolor rzeczywiście jest ( ja mam bez poduszek bo są ohydne:P)
2. To u mnie już. Ale kolor wyszedł na zdjęciu czarny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27570_2.jpg (54,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA180397.jpg (98,1 KB, 68 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:54   #1785
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ładna, ale mi te poduchy bardzo się podobają

A ja byłam u mamy, było super.
Dopóki nie zobaczyłam ledwo trzymającego się na nogach ojca...
Ehh.
No ale.

M. właśnie usypia małego. O, dzidek chyba padł. Coś ostatnio denerwuje się M. na rękach. Chyba go nie poznaje
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:29   #1786
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
wode tak. MM nie, mleko z UU nie. mleko z kartona - tak. samej wodzie nic sie nie dzieje, inne mogą tracic witaminy (tak jak gotowanie w garnku - też jest strata witamin, a mleka MM i z UU nie gotujemy przecież...)
No wlasnie mialam pytac o to. Ja tez podgrzewam tylko wode, bo pisalyscie tu, ze niby nie wolno, ale tak szczerze, przeciez nie podgrzewam jej do wrzenia, tylko troche zeby byla ciepla. To tez szkodzi? Przeciez nasze mleko z cycka ma temperature naszego ciala, a na jakims opakowaniu od MM czytalam, ze woda do przygotowania mleka moze miec 40 stopni. Jesli podrzewajac w mikrofali nie przekrocze tej temperatury, to chyba powinno byc ok? Jak myslicie? To takie moje rozważania.

Przy okazji, skoro już piszę... ledwo żyję. Mam jakieś cholerne przeziębienie. Zaraziła mnie siostra - mam ochotę ja udusić. Nie chodzi mi o mnie, tylko o mała. Póki co jeszcze jest OK, ale czuję, że to kwestia czasu. Przecież przez większość dnia tylko ja się nią zajmuję. Umieram ze strachu, co to będzie skoro ja się czuję jakby mnie walec drogowy przejechał, a co dopiero bedzie z takim maleństwem?? Boję się, wiem że na zapas, ale jednak.Nie chcę żeby była chora

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tak sie okropnie męczyłam, że zadzwoniłam do przychodni i umówiłam się do lekarza. No i niestety - coś anginowatego, więc dał antybiotyk
...
Opowiedziałm tej lekarce też o przygodnach ze szczepieniem Tymcia, bo ona dzićmi tez się zajmuje. Bardzo się zdziwiła i powiedziałam , że to niebezpieczne tak odkłądać szczepienie. A już jak usłyszała że tamta nam pierwszą dawkę wyznaczył na 13 tydzień życia, to aż oczy wytrzeszczyła. Mówi, że czegoś takiego się w ogóle nie praktykuje, a już na pewno nie ze względu na niską masę, której - jej zdaniem - Tymek wcale nie ma, bo wg niej waży normalnie!
Ad1. Ooo widzę, że nie tylko ja dziś chora. Moje gardło wygląda jak poligon wojskowy Zdrowiej Brumek

Ad2. I co zamierzasz zmienić pediatrę?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:50   #1787
youyou
Zakorzenienie

coś dziś mało pisałyście, to dobrze bo nie miałam czasu zerknać

umówiłam się dziś z bliźniaczką na przymiarki sukni ślubnych pojechałam z mamą i dzieciakami.
Nawet dobrze zniosły te 2h, Lilka na początku spała, potem grzecznie leżała w foteliku, a Filip też jakoś się znośnie zachowywał choć po jakimś czasie już mu się nudziło i szukał rozrywek

Cytat:
teraz temu samemu wyjcowi i żarłokowi robimy jakies 1,5 min mleko w kubku nie gotuje, takie z kartonu podgrzewam, wsypuje kaszke, mieszam i gotowe. mikrofala w tym przypadku to wybawienie!
monia twój starszy przecież już duży jest - on jeszcze mleko w nocy pije?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

zdradź mi tajemnicę jak pod słowami ukryc linki do aukcji
dziubek to proste:
- zaznaczasz słowo pod jakim chcesz mieć link
- klikasz w tym edytorze na górze ikonkę "Wstaw link" (taki spinacz na tle globusa)
- w okienko które Ci wyskoczy wklejasz link potem OK
i włala ;;
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:51   #1788
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ale tu cicho ... Większość z Nas udowodniła swoją płodność Dzidziusiem i postanowiła na tym poprzestać nie płodząc postów

Nie pamiętam kiedy mój Domek tyle spał co dziś popołudniu Jak tylko wyszliśmy na spacer zasnął i spał od 14.20 do 16.20. Potem mama zabrała go na zakupy (w sumie to ja byłam w roli doradcy szwagierki) i jak zasnął w samochodzie tak koło 17.30 to spał do 19.10. Trochę zabawy, kąpiel i usnął o 20.20 Pewnie wstanie jak Młody Bóg o 5

Zmalowana fajna kanapa

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-18, 19:53   #1789
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip znowu nie dał nam dziś pospać, płakał i jęczał przez te cholerne trójki. Trzy już mu się przebiły i się wyrzynają, jeszcze ostatnia się przebija.
MAsakra, to najbardziej bolące zęby, wcześniej tak nie cierpiał
Ja się teraz cieszę, że Kubie zęby wychodziły hurtowo - po 2, 3, 4. Bardzo szybko miał całą paszczę a ja zapomniałam, co to ząbkowanie.

Oby Filipowi szybciutko i bezboleśnie reszta ząbków wyszła

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Śnił mi się dziś dziubek spotkałam ja w sklepie z odzieżą dziecięcą i była znowu w ciąży. Miała ogromny brzuch i marudziła, że jej się nie podoba, na to ja ją pocieszyłam: "Ale buzię masz ładną"

Cytat:
Tylko on jak widzę, że zaczyna się wiercić, to nie jest do końca jeszcze wybudzony no bo śpi dalej ze mną, to może trochę szybciej zauważam, że księciuniu wstał, niż jakby był w łóżeczku. Właśnie się zastanawiam jak to będzie jak będzie w łóżeczku. Pewnie obudzi mnie dopiero jego dziki ryk
Nieeeee, jak będzie w łóżeczku w tym samym pokoju, to też usłyszysz jak się będzie wybudzał i wiercił. Moja śpi w łóżeczku metr ode mnie i zawsze słyszę jak zaczyna się budzić na jedzenie.

Cytat:
Nie przedłużą mi umowy. " Z wiadomych powodów"

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to kupiłam prezent Mały zaczyna chodzić więc będzie ok
http://allegro.pl/edukacyjna-kosiark...857344860.html
Też to wczoraj oglądałam jak pytałaś o prezent. Na bank maluch będzie zachwycony

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Zanetaa u nas w nocy było tak :
Wariant 1 gdy Tż śpi z nami - dzieć budzi sie z płaczem ja go szybko przewijam a Tż leci do kuchni podgrzać odmierzoną wode i wsypać mleko
Wariant 2 gdy jestem sama - przebieram dziecia i lece robić mleko a synek w tym czasie uczy sie cierpliwości dodam że sypialnie mamy na 1 piętrze a kuchnie na parterze
My tak samo, tylko ja w nocy nie schodzę na dół. Wszystko do mleka szykuję sobie na parapecie - butelki, mleko, termos, kropelki na brzuszek.

Jak się zaczyna wiercić to daję smoka, robię mleko, zmieniam pampka i dopiero karmię. Potem odkładam i śpi dalej.

Ale inna sprawa, że moja jak zje o 20.00-20.30 to budzi się na jedzenie dopiero między 6.00 a 7.00. I dosypia do 8.30 albo 9.30 SIĘ NIE CHWALĘ.

Żeby nie było za pięknie, to właśnie od godziny walczymy z kolką.Teraz bujam ją w leżaczku, to trochę spokojniejsza jest, ale i tak od czasu do czasu drze się z bólu
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 19:54   #1790
CrazyMachine
Zadomowienie

Ale cisza.... to ja nadrabiam dalej
Dziubku widzę że i Ty chora jesteś. To też zdrówka życzę.
Zmalowana nie wiem co powiedzieć ....
Żaneta ja jak większość przygotowuję butelkę z wodą i w nocy podgrzewam w mikrofali, a następnie robię mleko. Zazwyczaj budzą mnie pierwsze oznaki głodu, czyli mlaskanie paluchami w buzi i wiercenie się, ale czasem zdarza się, że już głośny płacz - zatykam buzie wówczas smoczkiem - daje mi to kilka sekund więcej.
Stary 2011-10-18, 20:05   #1791
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

monia twój starszy przecież już duży jest - on jeszcze mleko w nocy pije?
nie w nocy, rano i wieczorem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:07   #1792
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przedłużą mi umowy. " Z wiadomych powodów"
z jakich powodów? pogięło ich?

Cytat:

Ja w Tako miałam te skrętne koła i cholernie mnie to drażniło,
częściej dawałam blokadę i jechałam bez tego aby mi same skręcały.
Te kólka latały na każdą stronę co mnie grało na nerwy.
?
mi też grało na nerwy. Ale się w końcu nauczyłam i nie blokuję tych kół. Co nie znaczy że wózek mi odpowiada. Nie odpowiada. Jest do bani. Koło mam do wymiany..

Cytat:
DZIEWCZYNY
zauważyłam u Emi za uszkiem krostki suche,
do tego jeszcze tak jakby uszko się odrywało,
ale to tylko sucha skóra.

To przez te uczulenie ? skaza?
u nas jest tak samo. I jest skaza.

Cytat:
śliczna. Poduchy też, co chcesz od nich.
Mam identyczny kolor w sypialni na ścianach jak ta wersalka.
Poduchy mi mi pasowały

Cisza cisza, mało płodne jesteście/śmy.

Przekopuję allegro w poszukiwaniu używanego ubranka na chrzest (ciepłego)
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:15   #1793
sygine
Zadomowienie

Brumek, Crazy zdrówka życzę
Zmalowana z jakimi idiotami musiałaś pracować To teraz trzymam kciuki, żebyś znalazła pracę po pierwsze lepiej płatną, a po drugie z normalnymi ludźmi I na pewno tak będzie!!!
A my dzisiaj mieliśmy dzień wizyt Najpierw wzięłam małego i pojechaliśmy do mojego miejsca pracy (pierwszy raz sama jechałam z nim samochodem), a później pojechaliśmy już wózkiem do szkoły rodzenia przywitać się z ciociami
A teraz pytanko do mam chustujących: czy nadal nosicie swe pociechy w chustach? (Wiem że któraś ma polar specjalny, ale mi chodzi o te bez tego polaru lub kurtki ) Bo moje cudowne maleństwo w wózku wpada w szał i chce być noszony Parę razy już musieliśmy go nieść na spacerze a wózek się po prostu wietrzył I jak idziemy w trójkę to jeszcze luz, ale jak idę z małym sama na spacer to trochę ciężko pchać wózek i nieść Natana na rękach... Dzisiaj już mądra założyłam na spacer chustę, więc młody częściowo leżał w wózku (akurat zasnął) a większą część drogi spędził w chuście...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 20:16   #1794
DaKaro
Zadomowienie

Buuu kompletnie nie mam czasu na wizaz. Malwinka absorbuje kazda minute dnia, dzisiaj spala lacznie z godzine. Ech moze Was troche nadrobie...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:20   #1795
CrazyMachine
Zadomowienie

Sygine
Stary 2011-10-18, 20:30   #1796
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ale cisza.... to ja nadrabiam dalej
Dziubku widzę że i Ty chora jesteś. To też zdrówka życzę.
Zmalowana nie wiem co powiedzieć ....
Żaneta ja jak większość przygotowuję butelkę z wodą i w nocy podgrzewam w mikrofali, a następnie robię mleko. Zazwyczaj budzą mnie pierwsze oznaki głodu, czyli mlaskanie paluchami w buzi i wiercenie się, ale czasem zdarza się, że już głośny płacz - zatykam buzie wówczas smoczkiem - daje mi to kilka sekund więcej.
dziękuję kochana i Tobie zdrówka życzę !!!!
ja jak małego miałam na rekach czy karmiłam to miałam maseczkę na buzi żeby na niego bezpośrednio nie chuchać, kichać i kaszleć.

You You dziękuję

a ja po wizycie u kolejnego lekarza, dostałam antybiotyk bo mam migdały i węzły powiększone. Mały troszkę mniej kicha i kaszle, więc mam nadzieję, że mu przechodzi. Ale mamy z nim mały problem, chłopak od 18 jest tak zmęczony i spiacy że czasem nie daje rady nawet wypić 100 mleka nie mam pojęcia czemu tak wcześnie odpływa bo w dzień troszkę jednak śpi.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:34   #1797
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja się teraz cieszę, że Kubie zęby wychodziły hurtowo - po 2, 3, 4. Bardzo szybko miał całą paszczę a ja zapomniałam, co to ząbkowanie.

Oby Filipowi szybciutko i bezboleśnie reszta ząbków wyszła

Cytat:
Ale inna sprawa, że moja jak zje o 20.00-20.30 to budzi się na jedzenie dopiero między 6.00 a 7.00. I dosypia do 8.30 albo 9.30 SIĘ NIE CHWALĘ.

Żeby nie było za pięknie, to właśnie od godziny walczymy z kolką.Teraz bujam ją w leżaczku, to trochę spokojniejsza jest, ale i tak od czasu do czasu drze się z bólu
nie masz się czym chwalić przecież

Co do kolki to jeszcze się z nią męczycie??
biedna Zuzka...

Cytat:
nie w nocy, rano i wieczorem
aaaaa

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A teraz pytanko do mam chustujących: czy nadal nosicie swe pociechy w chustach? (Wiem że któraś ma polar specjalny, ale mi chodzi o te bez tego polaru lub kurtki ) Bo moje cudowne maleństwo w wózku wpada w szał i chce być noszony Parę razy już musieliśmy go nieść na spacerze a wózek się po prostu wietrzył I jak idziemy w trójkę to jeszcze luz, ale jak idę z małym sama na spacer to trochę ciężko pchać wózek i nieść Natana na rękach... Dzisiaj już mądra założyłam na spacer chustę, więc młody częściowo leżał w wózku (akurat zasnął) a większą część drogi spędził w chuście...
My chustujemy się rzadziej, tak z raz w tygodniu, przeważnie w weekend jak tż ma wolne i idziemy na jakiś spacer po mniej przyjaznych drogach.
A w tygodniu to Lilka wozi się w gondoli, wychodzę na dwór kiedy już dłuższy czas nie śpi, zatankuję ją do pełna i przeważnie prześpi cały spacer, a nawet dłużej i potem spaceruje na tarasie

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:36
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:38   #1798
brunetka2000
Zakorzenienie

Sygine ja póki co nie noszę bo kompletnie nie wiem jak ją powinnam ubrać do takiej chusty Może Scio, albo Kajool jakiś wykład dadzą bo ja się nie znam, a bardzo lubiłam nosić Alicje w chuście
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:41   #1799
aania_20
Zakorzenienie

jaka tu cisza.....

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No wlasnie mialam pytac o to. Ja tez podgrzewam tylko wode, bo pisalyscie tu, ze niby nie wolno, ale tak szczerze, przeciez nie podgrzewam jej do wrzenia, tylko troche zeby byla ciepla. To tez szkodzi? Przeciez nasze mleko z cycka ma temperature naszego ciala, a na jakims opakowaniu od MM czytalam, ze woda do przygotowania mleka moze miec 40 stopni. Jesli podrzewajac w mikrofali nie przekrocze tej temperatury, to chyba powinno byc ok? Jak myslicie? To takie moje rozważania.

Przy okazji, skoro już piszę... ledwo żyję. Mam jakieś cholerne przeziębienie. Zaraziła mnie siostra - mam ochotę ja udusić. Nie chodzi mi o mnie, tylko o mała. Póki co jeszcze jest OK, ale czuję, że to kwestia czasu. Przecież przez większość dnia tylko ja się nią zajmuję. Umieram ze strachu, co to będzie skoro ja się czuję jakby mnie walec drogowy przejechał, a co dopiero bedzie z takim maleństwem?? Boję się, wiem że na zapas, ale jednak.Nie chcę żeby była chora

Nic się na pewno nie stanie jeśli podgrzewasz w mikrofali a nie innym sposobem.

Zdrówka

Cytat:
Większość z Nas udowodniła swoją płodność Dzidziusiem i postanowiła na tym poprzestać nie płodząc postów

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja po wizycie u kolejnego lekarza, dostałam antybiotyk bo mam migdały i węzły powiększone. Mały troszkę mniej kicha i kaszle, więc mam nadzieję, że mu przechodzi. Ale mamy z nim mały problem, chłopak od 18 jest tak zmęczony i spiacy że czasem nie daje rady nawet wypić 100 mleka nie mam pojęcia czemu tak wcześnie odpływa bo w dzień troszkę jednak śpi.

oj...wracaj do zdrowia

Mały śpi, ja też zmykam. Po kąpieli ściana cała mokra, taki wesolutki był, wierzgał nogami jak najęty

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:46   #1800
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
A w tygodniu to Lilka wozi się w gondoli, wychodzę na dwór kiedy już dłuższy czas nie śpi, zatankuję ją do pełna i przeważnie prześpi cały spacer, a nawet dłużej i potem spaceruje na tarasie
Też tak robię Wychodzę z Domkiem na spacer zawsze przed planowaną drzemką. Jak jest zmęczony to nie zdążę dobrze z mieszkania wyjść, a on już śpi Jak jest wyspany to szybko go wózek nudzi i zaczyna się kręcić i marudzić

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mały śpi, ja też zmykam. Po kąpieli ściana cała mokra, taki wesolutki był, wierzgał nogami jak najęty
U Nas co prawda mokro nie jest, ale dziś po raz pierwszy Dominik zaczął wierzgać w wodzie. Przeważnie leżał zaciekawiony i się relaksował, a dziś machał nóżkami, rączkami i takie tam. Ale nie chlapał
Uwielbiam obserwować jak moje Dziecię robi coś pierwszy raz Jego pierwszy raz z dziewczyną też będę oglądać

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości