|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dziękuje
![]() Czy widziałyscie na allegro jakies ładne albumy na zdjęcia? Chciałabym mojej mamie zrobic prezent ze zdjeciami Mai. |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#1773 |
Wtajemniczenie
|
Machnęłam kolejne dwie czapy na szydełku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Wtajemniczenie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() ![]() ![]() U nas już od 2 tyg. fatalne noce. Seba budzi się co godzinę lub częściej - zapłacze, więc wyskakuję z łóżka, wsadzam mu smoczka do dziuba, pogłaskam, po ciii-szę i śpi. Kładę się, ledwie zasnę, a tu powtórka z rozrywki ![]() ![]() Kiedyś jak musiałam wstawać o 6.30 do pracy to byłam taka nieszczęśliwa, a teraz marzę, żeby móc spać ciągiem od 23 do 6 rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maloko, kochane dziewczynki i o dziwo nic do siebie nie podobne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Olcia to normalnie laleczka!!! ![]() Rinco, rozumiem, że Twoj Seba to jest u Ciebie zatrudniony jako model??? ![]() Czy któraś z Was miała problem ze szczebelkami w łóżeczku? Pisałam wcześniej, że moja robi w łóżeczku rozpierduche. Wczoraj jakos tak się rzucała, że przyrżnęła głową w szczebelki, a ręka wyszła jej za szczeble i nie umiała już wrócić do normalnej pozycji. Wyglądało to nieciekawie. Chyba będę musiała kupić turystyczne łóżeczko choć podejrzewam, że rozniesie je w ciagu tygodnia. Ma któraś tak...energiczne...dzieck o, które jest w łóżeczku turystyczny?Mam kochana córeczkę, ale jest tak żywiołowa i tak silna, że ciężko mi ją upilnować. Niestety, ale musiałam wrócić co związywania mojego dziecka w pieluche tetrową bo tak się rzuca na wszystkie strony, ze inaczej nie ma szans żeby zasnęła, ale płaczu przy tym też mnóstwo bo jej się to nie podoba... Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-12-14 o 21:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czapki cudne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- ahaa _agata skąd bierzesz przepiórcze jaja ?
![]() |
#1777 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
w imieniu Oliwi dziękuje za komplementy ![]() no nasze dzieciaki w tym wieku są ze już trzeba na nie uważać a to dopiero początek ... łóżeczko - mebel typowy dla dzieci a krzywda i tam może się stać. Oliwia dziś wariowała w chodziku i patrze a ta ta cześć hokera gdzie nogi się trzyma wzięła w raczki i chciała z tym iść ... nawet nie chce myśleć co by było jak by się przewrócił ... trzeba mieć oczy dookoła głowy Cytat:
![]()
Edytowane przez agusia891989 Czas edycji: 2012-12-14 o 21:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |||||
Wtajemniczenie
|
Słodziak
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1779 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
Tylko czemu tak późno decydujecie się dołączać????? Oliwcia słodziutka ![]()
![]() |
#1780 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żartujesz?!??!? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() Myślałąm o uszyciu wysokiego ochraniacza. Gąbka to wypełnienia jest na all. W łóżeczku turystycznym jest u nas megaaaa rozpierducha. Na dół kładziemy kołdrę bo też wstaje i czasem straci równowagę i bęc. Jestem b. zadowolona z tego łóżeczka ![]()
![]() |
#1781 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkie dzieciaczki przecudowne , uwielbiam ogladac te fotki ![]() rinco... jaka Ty jestes zdolna!! Rob te czapeczki i sprzedawaj na allegro!!!!! ![]() Maloka.. Ciebie podziwiam jak sobie dajesz rade z dwojka dzieci.. ![]() ![]() A teraz pisze wszystkim dobranoc, jutro sesja i na szczescie opuchlizna z mojej twarzy zeszla, mam tylko dwa zadrapania, ktore da sie ukryc pod makijazem ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oliwia dziekuje :P Cytat:
![]() a co, nie mogliscie zdecydowac sie na imie ? tak z dnia na dzien przeszliscie z Alicji na Oliwie ? ![]() moja to jak tylko sie dowiedzielismy ze bedzie córeczka to była Oliwią, chociaz czesciej wszyscy mowia do niej niusia (od niunia) haha ![]() ![]()
Edytowane przez agusia891989 Czas edycji: 2012-12-15 o 03:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zadomowienie
|
Witajcie,
nie mam ostatnio czasu , moj maly terrorysta daje sie we znaki, przez moment udalo mi sie zapanowac nad sytuacja, ale chyba wyzynaja sie kolejne zęby i Bo daje nam popalic. Cytat:
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-12-15 o 06:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zrobiłabyś nam (oczywiście zarobkowo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Wtajemniczenie
|
Z okazji 7 m-cy Martusi i Kajowi i rzecz jasna Szymonkowi dużo zdrówka życzę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze, że opuchlizna zeszła ![]() _agata, miałam pytać, jakie maliny dawałaś Maćkowi? Mrożone? Ja kurna zapomniałam zamrozić, ale pozamykałam trochę w słoikach - tylko że to zasypane cukrem... Może kupię trochę mrożonych ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba musze pomyśleć o tym łóżeczku turystycznym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Rozeznanie
|
hm.. mam takie szybkie pytanko odnośnie gotowania dla dzieciątka: mam wiejskie mięsko i zastanawiam się czy mogę je gotować na parze razem z warzywami? tzn wszystko obok siebie
![]() ![]() z mrożenia nic nie wyjdzie, mamy za mały zamrażalnik ![]() Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-12-15 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najlepszego i moc zdrowia dla Martusi i Szymonka ![]() ![]() ![]() ![]() Ja właśnie z racji tak poważnego wieku ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |||||
Wtajemniczenie
|
Sto lat w zdrowiu dla wszystkich 7 miesięczniaków!!!!
![]() Cytat:
![]() ślicznotki ![]() szczerze? Zazdroszczę bliźniaczków ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Naczytałam się różnych rzeczy na internecie i trudno było podjąć decyzję. Zresztą, trudno mi było również podjąć decyzję o wcześniejszych szczepieniach (rota, 6w1). W dzisiejszych czasach rodzice nie mają łatwo ![]() ![]() Reakcja na pierwszą szczepionkę- podwyższona temperatura jednego wieczoru. Drugą dawkę mamy pod koniec stycznia. Na meningo prawdopodobnie szczepić nie będziemy. Przy ostatniej wizycie nasza pediatra powiedziała, że to chyba nie będzie koniecznie. Konkretnie mamy porozmawiać przy następnej okazji. Cytat:
Oliwka ładnie się prezentuje ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio próbowałam zrobić czapkę mikołaja na szydełku, czyli prościzna... Trzy dni się za to zabierałam. Prułam milion razy i zaczynałam od nowa, aż w końcu się poddałam. W ciąży lepiej mi szło szydełkowanie, ale i tak nie tak dobrze, jak Tobie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Wtajemniczenie
|
Aha, oczywiście też wynajduję ostatnie prezenty dla rodzinki.
Dla Kajka drobny prezencik - uchwyty do łóżeczka do nauki wstawania, dla Maksia głośniki do komputera, dla tż 3 duże paczki gum Maoam superkwaśnych (Maoam Sour) - powiedział, że zamawia i zje każdą ilość ![]() W domu nie szaleję za bardzo z porządkami, bo i nie mam jak za bardzo przy tych wszystkich zajęciach. W dodatku od kilku dni tż też chory ![]() rinco, czapy przecudne!!! Masz talent ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ![]() My szczepimy podstawowe bezpłatne, ale do tego pneumokoki i meningokoki. Żłobek jest w planach. Zmykam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy za mile przyjecie
![]() Dziewczyny miała kiedyś któraś taki problem ze pękła jej płyta indukcyjna ? ! nam sie to przytrafiło dzis w nocy ! mamy ja poltora roku i takie coś nagle ... a dzwonilisy do serwisu i powiedzieli ze pęknięcia można reklamować do pół roku od kupna ! ... super ... no i jak juz pisałam karmie Oliwcie piersia plus zupki deserki owoce itp. na butelkę nie chce patrzec, nawet soczku sie nie napije, wody ... no nic !! a wiadomo teraz jak zaczyna juz jesc to przecież powinno chcieć sie jej pic a tu nic ![]()
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepiórcze ze sklepu niestety. ![]() Kurze mam wiejskie, będę próbowała Maćkowi w przyszłym tygodniu dać, zobaczymy czy nie zwymiotuje. Cytat:
![]() Następna wizyta 1 lutego. Jak wrócę do pracy to będziemy ćwiczyć tylko 2 razy dziennie. Cytat:
Cytat:
![]() Mrożone. Jesienią mroziłam z działki, i jagody też mam zamrożone. Jeszcze na jakiś czas wystarczy. Kupowała będę niedługo mrożone truskawki bo zupełnie nie myślałam wtedy o mrożeniu. ![]() Cytat:
Ale... jak będziesz przechowywała mięso jak nie zamrożone? Większą ilość masz czy na bieżąco będziesz dostawać? Cytat:
![]() U nas powoli, powoli coraz więcej. Ostatnio buraki, cukinia, groszek, fasolka, kukurydza, kalafior... do tego kasze, ryż, mięso, ryby... Jak Kaj dobrze reaguje to nie ma się IMO co ociągać ![]() My musieliśmy przesadzić Maćka z leżaczka do krzesełka do karmienia, bo w leżaczku niespecjalnie chciał jeść. W krzesełku wciąga porcję w 8-10 minut. ![]() Cytat:
![]() A jaką płytę masz?
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim.
Witam nowe mamusie Dzieciaczki prześliczne ![]() Anulka Szymonek jest cudowny, ma taki słodki wyraz twarzy ![]() Bardzo lubię patrzeć na wizażowe dzieciaczki wszystkie cudne. Mój Antoś nauczył się z dnia na dzień przewracać z pleców na brzuch i na odwrót i nawet zaczyna pełzać w wybranym przez siebie kierunku i wkońcu słodko wyciąga rączki żeby go wziąć ![]() Rinco czapki są czaderskie, chyba musze się zacząć uczyć i sama robić takie cuda. Tylko za trzy tyg do pracy ![]() Mam do was pytanie. Kupiłam szwagirce w prezencie voucher na masaże o wartości 300zł, a le jest na nim napisane, że kosztował 49zł i nie wiem czy się nie obrazi, że taka cena, bo onazawsze nam drogie prezenty robi, jak myślicie dokupić coś jeszcze? W rodzinie z mojej strony to rboię pierniki, mydełka i trufle i bez problemu, ale od strony męża zawsze robią dość kosztowne podarunki i nie chcą tego zmienić ![]() To i ja wkleję zdjęcie Antosia |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1800 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.