Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 20:23   #1771
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez agusia891989 Pokaż wiadomość

tez oddalam głosa
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

justys mój głos też oddany.
Dziękuje

Czy widziałyscie na allegro jakies ładne albumy na zdjęcia? Chciałabym mojej mamie zrobic prezent ze zdjeciami Mai.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 20:25   #1772
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Dobry wieczór
tak czytam i czytam was chyba z rok no i wkoncu zdecydowałam się dołączyć, pozwolicie ?
No więc jestem mamą Oliwci która 29 grudnia skończy 7 miesięcy
jest to moje pierwsze dziecko i powiem wam ze wiele razy ten watek mi pomógł miejmy nadzieje ze Oliwcia nie będzie małym złośliwcem i pozwoli czasem mamie popisać z wami :P

a tu Oliwcia
Witaj!oliwcia ślicznotka
Stary 2012-12-14, 21:16   #1773
rinco
Wtajemniczenie

Machnęłam kolejne dwie czapy na szydełku Tym razem dla kuzynków Seby. No to już mam wszystkie dzieciaki w rodzinie obdzielone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7312.jpg (44,2 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7329.jpg (45,2 KB, 68 załadowań)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:24   #1774
rinco
Wtajemniczenie

Witam nowe dziewczyny A tym, które wkleiły zdjęcia gratuluję cudnych pociech Strasznie lubię oglądać zdjęcia Waszych dzieci

U nas już od 2 tyg. fatalne noce. Seba budzi się co godzinę lub częściej - zapłacze, więc wyskakuję z łóżka, wsadzam mu smoczka do dziuba, pogłaskam, po ciii-szę i śpi. Kładę się, ledwie zasnę, a tu powtórka z rozrywki Do tego tak ze 2x w nocy rozbeczy się na całego, trzeba go wyciągać z łóżeczka, pokołysać trochę... Masakra

Kiedyś jak musiałam wstawać o 6.30 do pracy to byłam taka nieszczęśliwa, a teraz marzę, żeby móc spać ciągiem od 23 do 6 rano
Stary 2012-12-14, 21:33   #1775
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
To ja też pokazuję Hanię. Wczoraj skończyła pół roku. Jak ten czas pędzi. Jak szalony.
Slicznotka

Maloko, kochane dziewczynki i o dziwo nic do siebie nie podobne

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie! mam problem i chciałabym poznać Waszą opinię. Od lutego moja Malwinka idzie do żłobka, pani doktor nalega na szczepienie na pneumokoki i meningokoki. Wiem, że powinna małą zaszczepić, ale naczytałam się w necie różnych opinii na temat tych szczepionek i nie wiem co mam robić. Czy szczepicie swoje maluchy???
Ja szczepiłam na pneumokoki. Co do meni to lekarka lekko odradzała, ale mamy o tym porozmawiać za miesiąc na kontroli.

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
można dołączyc?
jestem mamą niewiele ponad półrocznej (ur.6. 06. 2012) małej Dalii Milenki
Cytat:
Dobry wieczór
tak czytam i czytam was chyba z rok no i wkoncu zdecydowałam się dołączyć, pozwolicie ?
jest to moje pierwsze dziecko i powiem wam ze wiele razy ten watek mi pomógł miejmy nadzieje ze Oliwcia nie będzie małym złośliwcem i pozwoli czasem mamie popisać z wami :P

a tu Oliwcia
Witamy!!!
Olcia to normalnie laleczka!!!

Rinco, rozumiem, że Twoj Seba to jest u Ciebie zatrudniony jako model??? Czapka czaderska!!!

Czy któraś z Was miała problem ze szczebelkami w łóżeczku? Pisałam wcześniej, że moja robi w łóżeczku rozpierduche. Wczoraj jakos tak się rzucała, że przyrżnęła głową w szczebelki, a ręka wyszła jej za szczeble i nie umiała już wrócić do normalnej pozycji. Wyglądało to nieciekawie. Chyba będę musiała kupić turystyczne łóżeczko choć podejrzewam, że rozniesie je w ciagu tygodnia. Ma któraś tak...energiczne...dzieck o, które jest w łóżeczku turystyczny?Mam kochana córeczkę, ale jest tak żywiołowa i tak silna, że ciężko mi ją upilnować.
Niestety, ale musiałam wrócić co związywania mojego dziecka w pieluche tetrową bo tak się rzuca na wszystkie strony, ze inaczej nie ma szans żeby zasnęła, ale płaczu przy tym też mnóstwo bo jej się to nie podoba...

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-12-14 o 21:35
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:40   #1776
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny A tym, które wkleiły zdjęcia gratuluję cudnych pociech Strasznie lubię oglądać zdjęcia Waszych dzieci

U nas już od 2 tyg. fatalne noce. Seba budzi się co godzinę lub częściej - zapłacze, więc wyskakuję z łóżka, wsadzam mu smoczka do dziuba, pogłaskam, po ciii-szę i śpi. Kładę się, ledwie zasnę, a tu powtórka z rozrywki Do tego tak ze 2x w nocy rozbeczy się na całego, trzeba go wyciągać z łóżeczka, pokołysać trochę... Masakra

Kiedyś jak musiałam wstawać o 6.30 do pracy to byłam taka nieszczęśliwa, a teraz marzę, żeby móc spać ciągiem od 23 do 6 rano
No to witaj w klubie u nas taki noce już od dawna, czasem jest kilka lepszych ale ogólnie to co noc muszę po kilka/kilkanaście razy smoka podawać. To chtba zęby bo jak podam wieczorem nurofen to śpi lepiej...no ale nie chcę go tym co wieczór faszerować...

Czapki cudne nie myślałaś o własnym małym biznesie?

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

ahaa _agata skąd bierzesz przepiórcze jaja ?
Stary 2012-12-14, 21:52   #1777
agusia891989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was miała problem ze szczebelkami w łóżeczku? Pisałam wcześniej, że moja robi w łóżeczku rozpierduche. Wczoraj jakos tak się rzucała, że przyrżnęła głową w szczebelki, a ręka wyszła jej za szczeble i nie umiała już wrócić do normalnej pozycji. Wyglądało to nieciekawie. Chyba będę musiała kupić turystyczne łóżeczko choć podejrzewam, że rozniesie je w ciagu tygodnia. Ma któraś tak...energiczne...dzieck o, które jest w łóżeczku turystyczny?Mam kochana córeczkę, ale jest tak żywiołowa i tak silna, że ciężko mi ją upilnować.
Niestety, ale musiałam wrócić co związywania mojego dziecka w pieluche tetrową bo tak się rzuca na wszystkie strony, ze inaczej nie ma szans żeby zasnęła, ale płaczu przy tym też mnóstwo bo jej się to nie podoba...

w imieniu Oliwi dziękuje za komplementy
no nasze dzieciaki w tym wieku są ze już trzeba na nie uważać a to dopiero początek ... łóżeczko - mebel typowy dla dzieci a krzywda i tam może się stać. Oliwia dziś wariowała w chodziku i patrze a ta ta cześć hokera gdzie nogi się trzyma wzięła w raczki i chciała z tym iść ... nawet nie chce myśleć co by było jak by się przewrócił ... trzeba mieć oczy dookoła głowy

Cytat:
Machnęłam kolejne dwie czapy na szydełku Tym razem dla kuzynków Seby. No to już mam wszystkie dzieciaki w rodzinie obdzielone
super !! ale zdolniacha z Ciebie

Edytowane przez agusia891989
Czas edycji: 2012-12-14 o 21:57
agusia891989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 22:52   #1778
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
To samo chciałam napisać
Słodziak ale widać że szczuplutki

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Hej!

Słodziak!

Maloka fajowe te Twoje dziewczynki. Też póki co nie zauważam ogromnego podobieństwa. za ząbki.

To ja też pokazuję Hanię. Wczoraj skończyła pół roku. Jak ten czas pędzi. Jak szalony.
U mnie się teraz włączył tryb: zrobię wszystko zanim wrócę do pracy. Teraz jedziemy np. do znajomych na weekend bo później nie będzie jak. Po nowym roku planuję wielkie porządki- z tych samych powodów. Zamówiłam worki próżniowe żeby poupychać te wszystkie ciuszki. Już mam 3 kartony ciuszków na 2-3 latka.
Nieziemskie oczyska

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
hej, Jak prosiłyście wklejam zdjęcie Ninki

Załącznik 5021508
ale słodka pyziola

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
doczekałam się... Krystianek budzi się w nocy jak był noworodkiem potrafił spać po 10-12h...i się martwiłam, a teraz kolacyjka ok 20, później pobudka o 1 - 180ml mleka, później o 4,3o - herbatki i spał do 8 ogólnie to je po 180ml, obiadki ok 100-150ml to zależy jak mi się ugotuje... i raz dziennie dostaje 1/2 łyżeczki manny do mleka.. kurcze zastanawiam się czy nie za mało je ;/ chyba jeszcze jakąś kaszkę powinien dostawać pediatra nam mówiła tylko o zupkach :/

a dziś Krystianek leżąc na boku oparł tyłek o moje kolano i przewrócił się na brzuch
Nie widzę powodów do narzekania nt. jedzenia Hania je czasem po 80ml.. ona już dba o figurę , fakt, zgrabna z niej dziewucha

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
współczuję tego usypiania...

co do portfela nie, wiem, może faktycznie. Byłam dzisiaj tam na spacerze z Małym, żeby zobaczyć witryny sklepowe, czasem ludzie oddają do pobliskiego sklepu (po wyjęciu pieniędzy), ale dupa. Jeszcze powieszę tam pare ogłoszeń z moim nr tel.
A właśnie, nie wiecie jak to jest z wyrabianiem duplikatu prawa jazdy? Trzeba badania lek. robić? Ja miałam bezterminowo prawko, a teraz podobno wszystkie mają termin ważności?

ale cudny
I chyba się zaokrąglił trochę ostatnio?

Moloka, Twoje skarby też urocze, faktycznie niepodobne. Ta z lewej wygląda na trochę starszą

Pycha
Ja dizsiaj zaczynam cwiczyć z Ewką hehe, no rzeczywiście trochę koń
A Hania może bardziej rośnie teraz i więcej potrzebuje?

śliczna!

Libretka, z tymi szczepieniami, chyba musisz sama podjąć decyzję, rozważyć wszystkie za i przeciw, to trudny temat. Ja osobiście jestem na nie, staram się mieć jak najmniej kontaktów z farmaceutykami.
koń nie koń, ale trzeba przyznać, że figurę ma idealną

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Cześć mamusie! mam problem i chciałabym poznać Waszą opinię. Od lutego moja Malwinka idzie do żłobka, pani doktor nalega na szczepienie na pneumokoki i meningokoki. Wiem, że powinna małą zaszczepić, ale naczytałam się w necie różnych opinii na temat tych szczepionek i nie wiem co mam robić. Czy szczepicie swoje maluchy???
Ja jestem na tak (póki co neumokoki), mąż jeszce bardziej za. Wiadomo, różne są przypadki, ile ludzi tyle opinii , ale jak mąż mi opwoedział historię chłopczyka, który przez pneumokokowe zapalenie opon mózgowych jest teraz niepełnosprawny, to wolę szczepić
Stary 2012-12-14, 22:56   #1779
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Tak.
Tak.
Tak.
Tak.

Hmm... podejrzewam, że do marketów trafia ta sama ryba co do sklepów rybnych. W rybnym o tyle lepiej, że ryba za szybką sobie leży i nikt na nią nie kicha, nie prycha, nie maca łapami... wolę nie wiedzieć co przeszła zanim za szybkę trafiła I pewnie ta sama ryba jest w słoiczkach, bo niby skąd indziej?
U nas w jednym rybnym w środy, a w drugim w czwartki są świeże ryby, więc kupiłam wczoraj
Ale z łososiem obiad zdecydowanie smaczniejszy niż z dorszem, więc póki co przerzucamy się na łososia

Nic a nic do siebie nie podobne Fajne
Ile ważą teraz?

Oszalałaś! O 5!
O 5 to ja Maćka na siłę usypiałam bo się przebudził.

Współczuję zguby, ale może ktoś odeśle. Pal licho pieniądze, ale faktycznie z dokumentami upierdliwa sprawa, no i portfela szkoda. Mnie też by było mojego szkoda bo fajny mam.
Mój mąż kiedyś znalazł portfel, oddał oczywiście. Dostaliśmy za to 40 wiejskich świeżych jajek
A pytałaś w okolicznych sklepach czy ktoś nie przyniósł?

Ale zdziwko

Nie bluźnij! Niektórzy marzą o tym żeby im dzieciaki tak spały

No następna

Kaszkę możesz już powoli wprowadzać. Normalną mannę na wodzie, jaglaną, orkiszową, owsiankę

Możesz na samą rehabilitację do szpitalika na Langiewicza.
Jeśli Agatka nie ma jakichś problemów neurologicznych, dobrze się rozwija jak na swój wiek, to IMO faktycznie nie ma co jej ciągać po tych wszystkich specjalistach. W szpitaliku są bardzo dobrzy fizjoterapeuci, nie wymyślają chorób, skrzywień. Leczą to co faktycznie widzą.
Tylko musiałabyś nowe skierowanie na zabiegi fizjoterapeutyczne wziąć. I terminy teraz już na luty są. My mamy kolejną wizytę 1 lutego.

Ale ma oczyska!

Kurze żółtko mu dajesz? Jeśli mu nie służy to dawaj przepiórcze.
Maciek po kurzym wymiotował, teraz daję przepiórcze i nie ma problemu

Jeśli bym musiała oddać Macia do żłoba to bym zaszczepiła.
Najwidoczniej mylisz pojęcie bluźnierstwa z narzekaniem.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
można dołączyc?
witać witać

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Dobry wieczór

a tu Oliwcia
Witać, wiać kolejną wizażankę
Tylko czemu tak późno decydujecie się dołączać?????

Oliwcia słodziutka
Stary 2012-12-14, 23:06   #1780
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
tylko że akurat te zajęcia jej nie wadzą- bo to zabawa z dala od "obcych bab" ale system jest dziwny zorientuje się w każdym razie bo i tak na nowy rok potrzebuję nowe skierowanie

witamy

ale mnie mężulek dziś wkurzył... mój brat zaproponował żeby razem spędzić sylwestra no i mówię tż'owi, a on do mnie że sylwestra to spędzimy w trójkę w domu No z jednej strony miło, ale ja siedzę w tych 4 ścianach na co dzień, on chodzi do pracy, spotyka nowych ludzi ma z kim pogadać, a mi to właściwie marzyło się ruszyć gdzieś pupsko albo chociaż kogoś zaprosić do nas... szczególnie że moi rodzice nigdzie się w tym roku nie ruszają i zaproponowali że zostaną z małą... a najbardziej wkurza mnie to że zdecydował za nas! już nic nie skomentowałam bo akurat kąpaliśmy małą już nie pamiętam kiedy gdziekolwiek byłam i zaczynam się czuć jakbym miała sto lat
jeszcze mu pokażę

aaaa i my szczepiliśmy na pneumokoki, ale ja biorę pod uwagę żłobek w przyszłości.
szczepionki ok, na razie żadnego złego wpływu nie było .

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

justys1358 a da się głosować dwa razy? chyba nie bo wczoraj głosowałam i dziś się nie da

żartujesz?!??!? Ja tam chcę posiedzieć w domu, ale zapewne spotkamy się ze znajomymi i zrobimy posiadówkę . Nawet jak będę siedzieć w domu to założę cekinową kieckę a co, lans to lans

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Toż to profesjonalny model

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:

Heh u nas Hania już od pewnego czasu wstaje na nóżki i wspina się po szczebelkach. Jak wtanie to wydaje z siebie takie krzyki jak jakiś przywódca bandy no i zaczyna szarpać naklejki na ścianie. Nie raz się przewróciłą i nie raz wpadła jej nóżka albo rączka między szczebelki... płaczu co nie miara.

Myślałąm o uszyciu wysokiego ochraniacza. Gąbka to wypełnienia jest na all.

W łóżeczku turystycznym jest u nas megaaaa rozpierducha. Na dół kładziemy kołdrę bo też wstaje i czasem straci równowagę i bęc. Jestem b. zadowolona z tego łóżeczka
Stary 2012-12-14, 23:23   #1781
martula007
Raczkowanie

Cytat:

U mnie jest podobnie, kiedys w nocy wsadzila noge miedzy szczebelki i chciala sie przekrecic i nie mogla, noga utknela i zaczela plakac. W domu u mojej mamy mam lozeczko turystyczne i wiesz co.. mam wrazenie, ze jest lepsze... bezpieczniejsze i chyba wygodniejsze. Mloda sie czasami w nim bawi... wstaje, upada, turla sie itd. i z lozeczkiem wszystko okey.. z Oliwka oczywiscie tez

Cytat:
A właśnie, nie wiecie jak to jest z wyrabianiem duplikatu prawa jazdy? Trzeba badania lek. robić? Ja miałam bezterminowo prawko, a teraz podobno wszystkie mają termin ważności?
Ja teraz co prawda wyrabialam ponownie, bo skonczyl mi sie termin waznosci, ale jak bylam w pazdziernik u lekarza, ktory musial mnie przebadac to mowil, ze od nowego roku maja wejsc przepisy, ze kazdy bedzie juz mial prawko czasowe. Z drugiej strony rozmawialam z osoba, ktora pracuje w wydziale komunikacji w UM i tam jeszcze o tym nie slyszeli.. a wydaje mi sie, ze gdyby mialy jednak te przepisy wejsc to cos by o tym slyszeli. Najlepiej idz najpierw do UM i sie zapytaj w takim wydziale

Cytat:
można dołączyc?
wtamy

Cytat:
Dobry wieczór

a tu Oliwcia
witamy Tez mam coreczke Oliwie, ktora tak w ogole podczas 9 miesiecy ciazy i 3 pierwszych dni zycia byla Alicja

Wszystkie dzieciaczki przecudowne , uwielbiam ogladac te fotki Szkoda tylko, ze ja sie nie pochwale moimi, ale takie mialam zalozenie i chyba sie bede tego trzymac, chociaz czasami mnie korci.. ojjj korci.

rinco... jaka Ty jestes zdolna!! Rob te czapeczki i sprzedawaj na allegro!!!!!

Maloka.. Ciebie podziwiam jak sobie dajesz rade z dwojka dzieci.. KIedys przez wakacje pomagalam cioci opiekowac sie blizniaczkami ( mialy wtedy 3,5 miesiaca) wstawalam do nich w nocy, karmilam, przebieralam, chodzilam na spacery, nosilam na rekach i przyznam, ze czasami bylo strasznie ciezko... najgorzej wlasnie jak dwie zaczynaly plakac... pobojowisko

A teraz pisze wszystkim dobranoc, jutro sesja i na szczescie opuchlizna z mojej twarzy zeszla, mam tylko dwa zadrapania, ktore da sie ukryc pod makijazem
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 03:48   #1782
agusia891989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Witać, wiać kolejną wizażankę
Tylko czemu tak późno decydujecie się dołączać?????

Oliwcia słodziutka
Ciagle mialam zamiar napisac ale jakos nie wiedzialam jak zaczac wy takie zgrane az nie wiadomo jak sie wbic tu ale udalo sie ...
Oliwia dziekuje :P

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
witamy Tez mam coreczke Oliwie, ktora tak w ogole podczas 9 miesiecy ciazy i 3 pierwszych dni zycia byla Alicja
...
wiem wiem ze masz Oliwie
a co, nie mogliscie zdecydowac sie na imie ? tak z dnia na dzien przeszliscie z Alicji na Oliwie ?
moja to jak tylko sie dowiedzielismy ze bedzie córeczka to była Oliwią, chociaz czesciej wszyscy mowia do niej niusia (od niunia) haha nawet nie wiem kto zaczął

Edytowane przez agusia891989
Czas edycji: 2012-12-15 o 03:51
agusia891989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 06:18   #1783
_millena
Zadomowienie

Witajcie,
nie mam ostatnio czasu , moj maly terrorysta daje sie we znaki, przez moment udalo mi sie zapanowac nad sytuacja, ale chyba wyzynaja sie kolejne zęby i Bo daje nam popalic.

Cytat:
My jutro idziemy, mam nadzieję, że ostatni raz. Chociaż dzięki tej rehabilitacji udało mi się wykorzystać opiekę na Maćka i mogę do końca roku w domu siedzieć

Maciek też nie jest zadowolony jak fizjoterapeuta się za niego bierze. I też płacze w takim tonie "uratuj mnie" Ale wiem, że to o zdrowie dziecka chodzi i jakoś to musimy razem przeżyć Wiem, że krzywdy mu nie robi.
Zdecydowanie mniej to Maciek przeżywa ćwicząc ze mną. Ale to zrozumiałe. Znany teren, znana mama...

millena
, gdzie jesteś? Jak tam Wasza rehabilitacja?
no i jak chodzicie jeszcze? My bylismy 5 grudnia ostatnio na kontroli, niby jest ok, ale jeszcze faldki na du.pce nie rowne i jeszcze troche zezuje. Musimy cwiczyc dalej, troche mniej bo zmieniono nam ilosc cwiczen ale nadal. Kontrola 8 stycznia.

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-12-15 o 06:21
_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 08:17   #1784
onething
Zadomowienie

Cytat:
ale mnie mężulek dziś wkurzył... mój brat zaproponował żeby razem spędzić sylwestra no i mówię tż'owi, a on do mnie że sylwestra to spędzimy w trójkę w domu No z jednej strony miło, ale ja siedzę w tych 4 ścianach na co dzień, on chodzi do pracy, spotyka nowych ludzi ma z kim pogadać, a mi to właściwie marzyło się ruszyć gdzieś pupsko albo chociaż kogoś zaprosić do nas... szczególnie że moi rodzice nigdzie się w tym roku nie ruszają i zaproponowali że zostaną z małą... a najbardziej wkurza mnie to że zdecydował za nas! już nic nie skomentowałam bo akurat kąpaliśmy małą już nie pamiętam kiedy gdziekolwiek byłam i zaczynam się czuć jakbym miała sto lat
jeszcze mu pokażę
My nie idziemy, bo mały na cycu i w nocy budzi się bardzo często, więc dziadkowie nie mogą zostać. Za to ja sobie siedzenie w ścianach odbiłam u fryzjera, zdecydowałam się na ostre cięcie, grzywkę i prostowanie włosów i od razu mi lepiej.

Cytat:
Teraz czas na dzieciaki wizażowe Ja poproszę tego dinusia
Zrobiłabyś nam (oczywiście zarobkowo)?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:11   #1785
anulka4771
Wtajemniczenie

Z okazji 7 m-cy Martusi i Kajowi i rzecz jasna Szymonkowi dużo zdrówka życzę

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 09:35   #1786
doris888
Rozeznanie

Cytat:
żartujesz?!??!? Ja tam chcę posiedzieć w domu, ale zapewne spotkamy się ze znajomymi i zrobimy posiadówkę . Nawet jak będę siedzieć w domu to założę cekinową kieckę a co, lans to lans

toteż właśnie ja nie mówię o żadnym "balu" tylko jakiejś posiadówce u nas czy u brata czy innych znajomych we trójkę to my na codzień siedzimy i zapewne skończy się to chrapaniem mojego tż max koło 22

Cytat:
buziaki z okazji 7 mies
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:41   #1787
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Dziękuje

Czy widziałyscie na allegro jakies ładne albumy na zdjęcia? Chciałabym mojej mamie zrobic prezent ze zdjeciami Mai.
ja szukałam na all pare miesięcy temu, ale nic ciekawego nie było. No i najładniejsze znaleźliśmy u fotografa po prostu

Cytat:
no rewelka ten dinuś! Robisz słupkami czy półsłupkami? bo nie widze dobrze. I jeszcze te nauszniczki jakby - jaki masz sposób na to?

Cytat:

no, ja tez marzę o całej nocy przespanej... Chociaż już się tak organizm przyzwyczaił (w ciąży tez się budziłam po dwa razy średnio- na sikando), że nawet jak się Antek nie obudzi, to ja się przebudzam. A jak już się przebudzę, to od razu muszę siku i pić

Cytat:

Ja teraz co prawda wyrabialam ponownie, bo skonczyl mi sie termin waznosci, ale jak bylam w pazdziernik u lekarza, ktory musial mnie przebadac to mowil, ze od nowego roku maja wejsc przepisy, ze kazdy bedzie juz mial prawko czasowe. Z drugiej strony rozmawialam z osoba, ktora pracuje w wydziale komunikacji w UM i tam jeszcze o tym nie slyszeli.. a wydaje mi sie, ze gdyby mialy jednak te przepisy wejsc to cos by o tym slyszeli. Najlepiej idz najpierw do UM i sie zapytaj w takim wydziale

A teraz pisze wszystkim dobranoc, jutro sesja i na szczescie opuchlizna z mojej twarzy zeszla, mam tylko dwa zadrapania, ktore da sie ukryc pod makijazem
no, tak chyba zrobię. może najpierw zadzwonie, coś mi powiedzą. Ale jeszcze po cichu liczę na to, że odeślą dokumenty...

dobrze, że opuchlizna zeszła Udanej sesji!

_agata, miałam pytać, jakie maliny dawałaś Maćkowi? Mrożone? Ja kurna zapomniałam zamrozić, ale pozamykałam trochę w słoikach - tylko że to zasypane cukrem... Może kupię trochę mrożonych
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:07   #1788
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Heh u nas Hania już od pewnego czasu wstaje na nóżki i wspina się po szczebelkach. Jak wtanie to wydaje z siebie takie krzyki jak jakiś przywódca bandy no i zaczyna szarpać naklejki na ścianie. Nie raz się przewróciłą i nie raz wpadła jej nóżka albo rączka między szczebelki... płaczu co nie miara.

Myślałąm o uszyciu wysokiego ochraniacza. Gąbka to wypełnienia jest na all.

W łóżeczku turystycznym jest u nas megaaaa rozpierducha. Na dół kładziemy kołdrę bo też wstaje i czasem straci równowagę i bęc. Jestem b. zadowolona z tego łóżeczka
Czy dobrze zrozumiałam? Twoja Hani stoi już?! Pytam bo jest 11 dni młodsza, a moja Niuncia jest teraz w fazie prób, ale bałam sie czy to oby nie za wcześnie.

Chyba musze pomyśleć o tym łóżeczku turystycznym.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:44   #1789
izotropia
Rozeznanie

hm.. mam takie szybkie pytanko odnośnie gotowania dla dzieciątka: mam wiejskie mięsko i zastanawiam się czy mogę je gotować na parze razem z warzywami? tzn wszystko obok siebie albo warzywka na dole we wodzie, a mięsko na górze
z mrożenia nic nie wyjdzie, mamy za mały zamrażalnik więc zapasów nie mogę aż tak wielkich zrobić ;(

Edytowane przez izotropia
Czas edycji: 2012-12-15 o 11:45
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 11:59   #1790
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano racja Dziękujemy!
Najlepszego i moc zdrowia dla Martusi i Szymonka

Cytat:
buziaki z okazji 7 mies

Ja właśnie z racji tak poważnego wieku zajęta jestem obmyślaniem rozszerzania diety, bo już czas na mięsko i żółtko, a my dopiero 4 warzywa mamy w jadłospisie A do tego kubeczki, dzióbki, soczki... I niestety w dalszym ciągu syropki, kropelki, inhalacje Ale na szczęście poprawia się chłopakom, choć Maks dalej siedzi w domu, ale z Kajem spaceruję
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:06   #1791
Gaabbi
Wtajemniczenie

Sto lat w zdrowiu dla wszystkich 7 miesięczniaków!!!!

Cytat:
Nie bo potem dywan jest czyszczony takim odkurzaczem na gorącą pare.
aha, my takiego odkurzacza nie posiadamy, ale i dywanów brak

Cytat:
Napisane przez Maloka Pokaż wiadomość
Oto moje dziewuchy
ślicznotki
szczerze? Zazdroszczę bliźniaczków

Cytat:
Hej!

Słodziak!

Maloka fajowe te Twoje dziewczynki. Też póki co nie zauważam ogromnego podobieństwa. za ząbki.

U mnie się teraz włączył tryb: zrobię wszystko zanim wrócę do pracy. Teraz jedziemy np. do znajomych na weekend bo później nie będzie jak. Po nowym roku planuję wielkie porządki- z tych samych powodów. Zamówiłam worki próżniowe żeby poupychać te wszystkie ciuszki. Już mam 3 kartony ciuszków na 2-3 latka.
Hania piękna Ale Hanie to już tak mają

Cytat:
My szczepimy na pneumokoki, pomimo, że Hania do żłobka się nie wybiera.
Naczytałam się różnych rzeczy na internecie i trudno było podjąć decyzję. Zresztą, trudno mi było również podjąć decyzję o wcześniejszych szczepieniach (rota, 6w1). W dzisiejszych czasach rodzice nie mają łatwo Ale wracając do pneumokoków. Zakażenie pneumokokami może powodować sepsę, zapalenie opon mózgowych. Nasłuchałam się trochę o powikłaniach, jakie wywołują pneumokoki i zdecydowaliśmy- SZCZEPIMY! Nie wiem ile w tym prawdy, ale moja kuzynka, położna, powiedziała, że największa śmiertelność wśród dzieci, to właśnie przez pneumokoki
Reakcja na pierwszą szczepionkę- podwyższona temperatura jednego wieczoru.
Drugą dawkę mamy pod koniec stycznia.
Na meningo prawdopodobnie szczepić nie będziemy. Przy ostatniej wizycie nasza pediatra powiedziała, że to chyba nie będzie koniecznie. Konkretnie mamy porozmawiać przy następnej okazji.
Cytat:
Dobry wieczór

a tu Oliwcia
Witajcie.
Oliwka ładnie się prezentuje

Cytat:
Kobieto, wymiatasz
Ja ostatnio próbowałam zrobić czapkę mikołaja na szydełku, czyli prościzna... Trzy dni się za to zabierałam. Prułam milion razy i zaczynałam od nowa, aż w końcu się poddałam. W ciąży lepiej mi szło szydełkowanie, ale i tak nie tak dobrze, jak Tobie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:17   #1792
kism
Wtajemniczenie

Aha, oczywiście też wynajduję ostatnie prezenty dla rodzinki.
Dla Kajka drobny prezencik - uchwyty do łóżeczka do nauki wstawania, dla Maksia głośniki do komputera, dla tż 3 duże paczki gum Maoam superkwaśnych (Maoam Sour) - powiedział, że zamawia i zje każdą ilość
W domu nie szaleję za bardzo z porządkami, bo i nie mam jak za bardzo przy tych wszystkich zajęciach. W dodatku od kilku dni tż też chory ale nie chce/nie może za bardzo brać zwolnienia. Tylko w czw wziął urlop, a tak to chodzi do pracy, więc dziś od rana póki co śpi i odchorowuje...

rinco, czapy przecudne!!! Masz talent

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Sto lat w zdrowiu dla wszystkich 7 miesięczniaków!!!!

My szczepimy podstawowe bezpłatne, ale do tego pneumokoki i meningokoki. Żłobek jest w planach.

Zmykam...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:23   #1793
agusia891989
Raczkowanie

Dziękujemy za mile przyjecie

Dziewczyny miała kiedyś któraś taki problem ze pękła jej płyta indukcyjna ? ! nam sie to przytrafiło dzis w nocy ! mamy ja poltora roku i takie coś nagle ... a dzwonilisy do serwisu i powiedzieli ze pęknięcia można reklamować do pół roku od kupna ! ... super ...

no i jak juz pisałam karmie Oliwcie piersia plus zupki deserki owoce itp. na butelkę nie chce patrzec, nawet soczku sie nie napije, wody ... no nic !! a wiadomo teraz jak zaczyna juz jesc to przecież powinno chcieć sie jej pic a tu nic macie jakas rade ?
Stary 2012-12-15, 13:33   #1794
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Wszystkiego dobrego
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:07   #1795
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
REWELACYJNE!

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

[/COLOR]ahaa _agata skąd bierzesz przepiórcze jaja ?
Przepiórcze ze sklepu niestety.
Kurze mam wiejskie, będę próbowała Maćkowi w przyszłym tygodniu dać, zobaczymy czy nie zwymiotuje.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
no i jak chodzicie jeszcze? My bylismy 5 grudnia ostatnio na kontroli, niby jest ok, ale jeszcze faldki na du.pce nie rowne i jeszcze troche zezuje. Musimy cwiczyc dalej, troche mniej bo zmieniono nam ilosc cwiczen ale nadal. Kontrola 8 stycznia.
Chodzimy, chodzimy. Jest nieźle
Następna wizyta 1 lutego.
Jak wrócę do pracy to będziemy ćwiczyć tylko 2 razy dziennie.

Cytat:
Sto lat!

Cytat:
_agata, miałam pytać, jakie maliny dawałaś Maćkowi? Mrożone? Ja kurna zapomniałam zamrozić, ale pozamykałam trochę w słoikach - tylko że to zasypane cukrem... Może kupię trochę mrożonych
Tego no... bążur!

Mrożone. Jesienią mroziłam z działki, i jagody też mam zamrożone. Jeszcze na jakiś czas wystarczy.
Kupowała będę niedługo mrożone truskawki bo zupełnie nie myślałam wtedy o mrożeniu.

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
hm.. mam takie szybkie pytanko odnośnie gotowania dla dzieciątka: mam wiejskie mięsko i zastanawiam się czy mogę je gotować na parze razem z warzywami? tzn wszystko obok siebie albo warzywka na dole we wodzie, a mięsko na górze
z mrożenia nic nie wyjdzie, mamy za mały zamrażalnik więc zapasów nie mogę aż tak wielkich zrobić ;(
Możesz w ten sposób.
Ale... jak będziesz przechowywała mięso jak nie zamrożone? Większą ilość masz czy na bieżąco będziesz dostawać?

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja właśnie z racji tak poważnego wieku zajęta jestem obmyślaniem rozszerzania diety, bo już czas na mięsko i żółtko, a my dopiero 4 warzywa mamy w jadłospisie A do tego kubeczki, dzióbki, soczki... I niestety w dalszym ciągu syropki, kropelki, inhalacje Ale na szczęście poprawia się chłopakom, choć Maks dalej siedzi w domu, ale z Kajem spaceruję
No przydałoby się już chyba nieco więcej jarzynek
U nas powoli, powoli coraz więcej.
Ostatnio buraki, cukinia, groszek, fasolka, kukurydza, kalafior... do tego kasze, ryż, mięso, ryby... Jak Kaj dobrze reaguje to nie ma się IMO co ociągać

My musieliśmy przesadzić Maćka z leżaczka do krzesełka do karmienia, bo w leżaczku niespecjalnie chciał jeść. W krzesełku wciąga porcję w 8-10 minut.

Cytat:
Dziewczyny miała kiedyś któraś taki problem ze pękła jej płyta indukcyjna ? ! nam sie to przytrafiło dzis w nocy ! mamy ja poltora roku i takie coś nagle ... a dzwonilisy do serwisu i powiedzieli ze pęknięcia można reklamować do pół roku od kupna ! ... super ..
Nie pękła, ale ostatnio mi się zarysowała. Coś było pod patelnią, przesunęłam i rysa gotowa. Trudno, rzecz nabyta
A jaką płytę masz?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:08   #1796
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie u nas taki noce już od dawna, czasem jest kilka lepszych ale ogólnie to co noc muszę po kilka/kilkanaście razy smoka podawać. To chtba zęby bo jak podam wieczorem nurofen to śpi lepiej...no ale nie chcę go tym co wieczór faszerować...
My byliśmy wczoraj u lekarki z tym jego niespokojnym spaniem (i jeszcze paroma innymi rzeczami) i powiedziała, że w drugim półroczu życia to norma i że ogólnie kiepsko ze snem będzie do 2,5 roku Też powiedziała, żeby z razie czego dawać przeciwbólowe. Póki co dziś daliśmy pierwszy raz czopka Viburcol (czy jakoś tak - niby jakieś ziołowe, ale na receptę) i zobaczymy jak będzie

Cytat:
rinco... jaka Ty jestes zdolna!! Rob te czapeczki i sprzedawaj na allegro!!!!!
Myślałam o tym, ale przy Sebie strasznie długo mi schodzi nad taką czapką, zanim bym się czegoś dorobiła to by się zima skończyła

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Teraz czas na dzieciaki wizażowe Ja poproszę tego dinusia
Zrobiłabyś nam (oczywiście zarobkowo)?
Przed świętami nie dam rady, ale jeśli urządza Cię późniejszy termin to daj znać na priva, zobaczymy co da się zrobić

Cytat:
no rewelka ten dinuś! Robisz słupkami czy półsłupkami? bo nie widze dobrze. I jeszcze te nauszniczki jakby - jaki masz sposób na to?
Nie wiem jak się ten ścieg nazywa, bo wzorowałam się na angielskim opisie, a tam to było chyba o ile dobrze pamiętam half double crochet Ale robi się podobnie jak słupek, czyli narzucasz włóczkę na szydełko, przewlekasz i - tutaj zmiana - przeciągasz włóczkę przez wszystkie trzy oczka (zamiast jak w słupku przez dwa i jeszcze raz przez dwa). Nauszniki też tak robię (rządek, odwracam i jadę z powrotem i potem znowu z powrotem itd.), tylko zmniejszam liczbę oczek, żeby takie uszy wyszły

Cytat:
no i jak juz pisałam karmie Oliwcie piersia plus zupki deserki owoce itp. na butelkę nie chce patrzec, nawet soczku sie nie napije, wody ... no nic !! a wiadomo teraz jak zaczyna juz jesc to przecież powinno chcieć sie jej pic a tu nic macie jakas rade ?
Seba też mało pije, ale lekarka nam powiedziała, że póki pije mleko piersiowe, to nie trzeba się tym przejmować, bo piersiowe zaspokaja pragnienie
Stary 2012-12-15, 22:21   #1797
izotropia
Rozeznanie

Cytat:

Możesz w ten sposób.
Ale... jak będziesz przechowywała mięso jak nie zamrożone? Większą ilość masz czy na bieżąco będziesz dostawać?
no tak, pewnie podzielone i zamrożone... ale wolę mrozić surowe i gotować świeże.. aż mi głupio, że nie pomyślałam... ehhh rozkojarzenie po ciąży chyba mi nie minęło
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:23   #1798
natusiakac21
Raczkowanie

Hej wszystkim.
Witam nowe mamusie
Dzieciaczki prześliczne
Anulka Szymonek jest cudowny, ma taki słodki wyraz twarzy
Bardzo lubię patrzeć na wizażowe dzieciaczki wszystkie cudne.
Mój Antoś nauczył się z dnia na dzień przewracać z pleców na brzuch i na odwrót i nawet zaczyna pełzać w wybranym przez siebie kierunku i wkońcu słodko wyciąga rączki żeby go wziąć
Rinco czapki są czaderskie, chyba musze się zacząć uczyć i sama robić takie cuda. Tylko za trzy tyg do pracy
Mam do was pytanie. Kupiłam szwagirce w prezencie voucher na masaże o wartości 300zł, a le jest na nim napisane, że kosztował 49zł i nie wiem czy się nie obrazi, że taka cena, bo onazawsze nam drogie prezenty robi, jak myślicie dokupić coś jeszcze?
W rodzinie z mojej strony to rboię pierniki, mydełka i trufle i bez problemu, ale od strony męża zawsze robią dość kosztowne podarunki i nie chcą tego zmienić

To i ja wkleję zdjęcie Antosia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0116.jpg (140,1 KB, 39 załadowań)
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:37   #1799
benka99
Rozeznanie

Cytat:
My byliśmy wczoraj u lekarki z tym jego niespokojnym spaniem (i jeszcze paroma innymi rzeczami) i powiedziała, że w drugim półroczu życia to norma i że ogólnie kiepsko ze snem będzie do 2,5 roku Też powiedziała, żeby z razie czego dawać przeciwbólowe. Póki co dziś daliśmy pierwszy raz czopka Viburcol (czy jakoś tak - niby jakieś ziołowe, ale na receptę) i zobaczymy jak będzie

U nas takie noce są już od dość dawna więc to nie tylko drugie półrocze... Napisz jak było po czopku, bo też je mam ale jeszcze nie używaliśmy.
Stary 2012-12-16, 07:47   #1800
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
sebuś prawdziwy model ,czapki super jak zwykle z resztą

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim.
Witam nowe mamusie
Dzieciaczki prześliczne
Anulka Szymonek jest cudowny, ma taki słodki wyraz twarzy
Bardzo lubię patrzeć na wizażowe dzieciaczki wszystkie cudne.
Mój Antoś nauczył się z dnia na dzień przewracać z pleców na brzuch i na odwrót i nawet zaczyna pełzać w wybranym przez siebie kierunku i wkońcu słodko wyciąga rączki żeby go wziąć
Rinco czapki są czaderskie, chyba musze się zacząć uczyć i sama robić takie cuda. Tylko za trzy tyg do pracy
Mam do was pytanie. Kupiłam szwagirce w prezencie voucher na masaże o wartości 300zł, a le jest na nim napisane, że kosztował 49zł i nie wiem czy się nie obrazi, że taka cena, bo onazawsze nam drogie prezenty robi, jak myślicie dokupić coś jeszcze?
W rodzinie z mojej strony to rboię pierniki, mydełka i trufle i bez problemu, ale od strony męża zawsze robią dość kosztowne podarunki i nie chcą tego zmienić

To i ja wkleję zdjęcie Antosia
antoś cudowny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości