Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 08:20   #1771
Malwina_a
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
jak już jesteśmy w temacie fotelików to jestem w szoku jak mało na ten temat wiedzą sprzedawcy, uważam że powinno się przeprowadzić jakąś kampanie społeczną bo mało kto wie jak powinno się przewozić dzieci i jakie poważne może mieć to konsekwencje, zdecydowanie za mało się o tym mówi

są foteliki i do 25 kg montowane tyłem, np maxi cosi mobi, britax maxway, wtedy dziecko ma więcej miejsca na nóżki, a nie wiem czy wiecie że w stanach robią foteliki w których dziecko można dużo dłużej wozić tyłem, nie rozumem czemu u nich można a u nas nie
Dokładnie, wszędzie gdzie pytaliśmy o foteliki tyłem to sprzedawcy się na nas patrzeli jakbyśmy z księżyca spadli, ale ja jak się na coś uprę to nie ma zmiłuj i kupiłam fotelik tyłem i wiem że moje dziecko jest bezpieczne. Dziwne też są reakcje znajomych na ten fotelik, bo po co wydawać 1200zł za taki fotelik i to jeszcze tyłem wsadzany
Maxi cosi mobi jest bardzo trudny w montażu bo się tym fotelikiem interesowałam raczej to fotelik typu raz zamontować w sklepie i nie ruszać

Niuni się przebiła lewa górna jedynkaprawa to kwestia paru dni pewnie.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Nie wiem może teraz będzie działać.
Fajnie wygląda Iga
Jaki to jest wózek?
Ja wczoraj zamówiłam spacerówkę i ciekawa jestem jaka będzie
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:30   #1772
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka
Zakręcona jestem jestem jak słoik dżemu, a najgorsze, że nie mam czasu na wizaż. Tylko zerknęłam okiem i widzę, że piszecie o fotelikach. Muszę to poczytać. Póki co wiem, że na pewno nie kupimy takiego z poduchą z przodu - na marginesie bardzo zachwalane przez sprzedawców.

A i wiecie o której poszłam wczoraj spać? Ok 20,30 razem z małą Po 23 wrócił małż z treningu to się obudziłam i jeszcze przygotowałam mięso na dzisiaj

Dobra idę do mojej wędrowniczki.
Miłego dnia kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:32   #1773
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Nie mogłam nie wziąć tego krokodyla, no nie mogłam!
(jest spory, razem z nogami ma ze 40 cm)
Super krokodyl

Ja muszę mojemu dziecku kupić jakąś czarną zabawkę bo ona do wszystkiego co czarne i zabronione ciągnie

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejka
Zakręcona jestem jestem jak słoik dżemu, a najgorsze, że nie mam czasu na wizaż. Tylko zerknęłam okiem i widzę, że piszecie o fotelikach. Muszę to poczytać. Póki co wiem, że na pewno nie kupimy takiego z poduchą z przodu - na marginesie bardzo zachwalane przez sprzedawców.
Zobacz sobie zdjecia tych fotelików z dzieckiem albo wsadz twoją do tego fotelika, ja nie wyobrażam sobie wozić dziecka z tą poduchąChyba by furii dostała
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:32   #1774
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
fajnie wygląda IGa. I jaka ona już duża. Spacerówka tez niczego sobie. Ja tez muszę spróbować małą zapakować w nasza parasolkę i wybrać się na spacer
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:41   #1775
katja_22
Zadomowienie

Hej!

dla Leosia za stópkę
dla Kubusia też

Nela współczuję, oby ząbki szybko wyszły i przeziębienie minęło
Chce_byc_mama Tobie też

Aga 398 chyba Cię rozumiem, bo miałam/mam podobnie z rodziną męża... Współczuję, dużo nerwów musi Cię to kosztować. To chore co oni wygadują :/ no i za umiejętności

Kathrinaaaaa brawa za ząbka, umiejętności i piękne jedzenie klask i:

Nadalka fajne te nabytki a córcia w wózeczku też prezentuje się pięknie

Malwina_a za ząbka

I dzięki za info nt. fotelików, dużo mi to rozjaśniło
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:46   #1776
wvictoria
Wtajemniczenie

Heloł
U nas standard - spanie do 6, późnej jedzonko i drzemka do 8. Teraz młode pojadło (jakieś 30min. temu) i zapadło w sen sprawiedliwego A ja umyłam włosy, wypiłam kawę i wizażuję

Cytat:
Skąd u Was tyle śniegu? U mnie ani grama.
No i jednak fioletowy Ładnie wygląda Igunia i wózek

Cytat:
.
Też nie wiem jak to nazwać (może tunika?) ale ładne

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dokładnie, wszędzie gdzie pytaliśmy o foteliki tyłem to sprzedawcy się na nas patrzeli jakbyśmy z księżyca spadli, ale ja jak się na coś uprę to nie ma zmiłuj i kupiłam fotelik tyłem i wiem że moje dziecko jest bezpieczne. Dziwne też są reakcje znajomych na ten fotelik, bo po co wydawać 1200zł za taki fotelik i to jeszcze tyłem wsadzany
Maxi cosi mobi jest bardzo trudny w montażu bo się tym fotelikiem interesowałam raczej to fotelik typu raz zamontować w sklepie i nie ruszać

Jaki Ty w końcu kupiłaś ten fotelik bo nie pamiętam

U mnie nikt nie komentował tego jaki kupujemy i czy potrzeba czy nie. Zresztą ja w dyskusje na temat dzieci się nie wdaję tylko ucinam gadanie i tyle. Każdy miał szanse wychowywać swoje dziecko lub będzie miał takową to wtedy niech się mądrzy i wybiera. Teraz jest moja kolej i tyle
A na komentarz, że po co tyle kasy na fotelik montowany tyłem odpowiedziałabym, że tylko jego tapicerka mi do auta pasowała. I tyle

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:47   #1777
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
u nas nocka trochę niespokojna - mała budziła się 4 razy, ale wystarczyło, że weszłam do jej pokoju, pogłaskałam ją po główce i spała dalej. Wstałyśmy o 8. Jestem nieco niewyspana... Teraz Gosia ucięła sobie drzemkę, a ja zjem śniadanko .
Miłego dnia Wam życzę!

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Bebe broń boże nie obraże sie po to napisałam, żeby sie was doradzic z nią ogólnie okej, nic do siebie nie mamy... faktycznie może ona psuje sytuacje... bo nie trawie jak teście mówią do mnie marta, to brak kultury, jak sami nie chcieli nosic Leny, tylko żeby marta to robiła, chcieli żeby Lena spedzała u nich sylwestra bo marta przyjedzie, spac z nią, ale ona z takim dzieckiem nie miałam do czynienia, jak oznajmiliśmy że Lenka zostaje u moich to marta sie wkurzyła i chciała spedzac sylwka gdzie indziej, dostali od nas ramki ze zdjeciami i stópkami odbitymi, to zamiast usłyszec jakie ładne, dziekujemy, usłyszałam ooo szkoda że marty nie ma, napewno też chciałaby takie dostac:O mówią że powinniśmy dac jej nosic Lenke bo ona sie nią nie nacieszyła.. ogólnie to mnie ich podejście wkurza... bo jak ja ubierałam Lenke i ona płakała to było że nie lubi byc ubierana, jak ubierała ją raz marta i nie płakała, to uszłyszałam że moje dziecko nie płacze dlatego że to robi ona a nie ja, usłyszałam kiedyś że widac że Lenka lubi bardziej marte niż sowją mame bo sie do niej śmieje i że może nawet kiedyś ją bedzie bardziej kochała... bardzo mnie te sytuacje zabolały... postanowiłam to olac, może ją po prostu bardziej lubią, ale jesli oni robią mi pretensje o to że jej nie dajemy nosic a sami nie chcieli tylko mimo mojego zakazu jej wpyuchali na siłe w rece Lene to mi sie wydaje to przesadą. M. mówił że przesadzam, a ostatnio przyznał mi racje i wkurza nas oboje to, że marta planuje że bedzie chodziła na spacery z Lenką latem, nie pyta czy bedzie mogła, tylko mi oświadcza, że ja sobie od niej odpoczne, a skąd ona wie, że malutka mnie meczy?? od tego mam meża, żeby sie nią zajął:p było jeszcze sporo sytuacji ale za długo, żeby pisac
Teściowie bardzo faworyzują Martę... I może nie zdają sobie sprawy, że Ciebie to może ranić . Robią to w bardzo okrutny sposób... Jak pisała Wiktoria - niech Twój mąż z nimi pogada . A Ty sama możesz porozmawiać z Martą - żeby nie brała małej od teściów, tylko dopiero po uzgodnieniu z Tobą. Może to pomoże .
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gosi za raczkowanie

Cytat:
Wstawiam wózek ze wczorajszego spacerku, jeszcze go do końca nie ogarnęłam z powodu braku czasu:p i mała dostała parę rzeczy , m.in. "coś" (nie znam się na nazewnictwie ubrań :p) w stylu depoisonowskim
Igunia jaka maleńka w tym wózku! Śliczna . A jak się prowadzi wózek?
Ubranko cudne! To jest coś w rodzaju sukienko - tuniczki?
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
za nowego ząbka i za rozszerzanie diety!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 08:52   #1778
hanjah
Zakorzenienie

Boli mnie gardło i straciłam głos
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:55   #1779
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
O kurcze, to nie dobrze. Zdrowka życzę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:08   #1780
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:

Ja wczoraj zamówiłam spacerówkę i ciekawa jestem jaka będzie
za ząbka!
Jaki wózek zamówiłaś?
Cytat:
A i wiecie o której poszłam wczoraj spać? Ok 20,30 razem z małą Po 23 wrócił małż z treningu to się obudziłam i jeszcze przygotowałam mięso na dzisiaj
Gospodyni idealna!
Swoją drogą, pewnie się wyspałaś i ciężko było później zasnąć
Cytat:
Ja muszę mojemu dziecku kupić jakąś czarną zabawkę bo ona do wszystkiego co czarne i zabronione ciągnie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
U mnie nikt nie komentował tego jaki kupujemy i czy potrzeba czy nie. Zresztą ja w dyskusje na temat dzieci się nie wdaję tylko ucinam gadanie i tyle. Każdy miał szanse wychowywać swoje dziecko lub będzie miał takową to wtedy niech się mądrzy i wybiera. Teraz jest moja kolej i tyle
A na komentarz, że po co tyle kasy na fotelik montowany tyłem odpowiedziałabym, że tylko jego tapicerka mi do auta pasowała. I tyle
Masz dobre podejście! . A komentarz z kolorem tapicerki bezcenny!
Cytat:
To niedobrze... Zdrówka życzę!
Stary 2013-03-06, 09:12   #1781
nadalka
Zakorzenienie

Taki : http://allegro.pl/wozki-4baby-shape-...051333395.html

Jest kilka plusów i minusow. Wszystko jest na rzep/zaczep. Nie wiem czy tak jest w parasolkach bo nigdy nie miałam styczności z nimi. Iga trochę w nim zjeżdża ale wczoraj był szybki test więc jeszcze zobaczę jak to wygląda. Opuszczanie oparcia jest dosyć dziwne bo na dole trzeba naciskać na dwa zatrzaski , raczej trzeba naciskać po jednym i opuszczać. Raczej nie dla wysokich. Ja mam 1,55m i robię małe kroczki a i tak czasem zdarzało mi się kopać w tylnie koła. Hamulców jeszcze nie testowałam. Waży niby 6,9kg a jak dla mnie jest ciężki. Ale łatwo i zwrotnie się prowadzi. Mała kieszonka z tylu mieści tylko folię i moskitierę i tyle. Ale za to koszyk na zakupy jest spoko. Łatwo się składa. No i małej podoba się jazda przodem do świata, byłyśmy 1,5h na spacerze, a ona nawet nie drgnęła , kiedy w wózku po 10 minutach zaczyna ryczeć, no i pod koniec już zasnęła. Czyli dla niej chyba pasuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 09:12   #1782
karolka110
Wtajemniczenie

hejka
za nami ciężka noc-dawno takiej nie mieliśmy....Małą bolał brzuszek, chyba ma zatwardzenie i gaziorki....wczoraj zrobiła tylko z rana kupsztala, a potem już tylko "bobki", pomimo dużego wysiłku mam nadzieję, ze dziś się jakoś odetka....tylko po czym to??tak więc już po 1 się kręciła, a potem o 4 jęki, stęki, tuliłam, lulałam, aż chyba koło 5 usnęłyśmy przytulone, wstała o 7, ale o dziwo jeszcze na jakieś 0,5h usnęła....jestem lekko zakręcona
dobrze, że pogoda cudooooooooowna, to zjemy-spaghetti carbonara dziś a potem ruszamy na spacerniak

aga 398 współczuję sytuacji z Teściamito co oni wygadują jest chore!!ja bym się tam nie pokazywała....jestem w szoku....

wklejam foto ze wczorajszego spacerku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-05 16.12.54.jpg (142,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-05 16.13.10.jpg (156,7 KB, 38 załadowań)
Stary 2013-03-06, 09:18   #1783
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka
za nami ciężka noc-dawno takiej nie mieliśmy....Małą bolał brzuszek, chyba ma zatwardzenie i gaziorki....wczoraj zrobiła tylko z rana kupsztala, a potem już tylko "bobki", pomimo dużego wysiłku mam nadzieję, ze dziś się jakoś odetka....tylko po czym to??tak więc już po 1 się kręciła, a potem o 4 jęki, stęki, tuliłam, lulałam, aż chyba koło 5 usnęłyśmy przytulone, wstała o 7, ale o dziwo jeszcze na jakieś 0,5h usnęła....jestem lekko zakręcona
dobrze, że pogoda cudooooooooowna, to zjemy-spaghetti carbonara dziś a potem ruszamy na spacerniak

aga 398 współczuję sytuacji z Teściamito co oni wygadują jest chore!!ja bym się tam nie pokazywała....jestem w szoku....

śliczna młoda dama i jak ładnie ubrana czapeczka chyba z h&m. Śliczny płaszczyk moja ma cos w tym stylu czerwony
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:30   #1784
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:

Jest kilka plusów i minusow. Wszystko jest na rzep/zaczep. Nie wiem czy tak jest w parasolkach bo nigdy nie miałam styczności z nimi. Iga trochę w nim zjeżdża ale wczoraj był szybki test więc jeszcze zobaczę jak to wygląda. Opuszczanie oparcia jest dosyć dziwne bo na dole trzeba naciskać na dwa zatrzaski , raczej trzeba naciskać po jednym i opuszczać. Raczej nie dla wysokich. Ja mam 1,55m i robię małe kroczki a i tak czasem zdarzało mi się kopać w tylnie koła. Hamulców jeszcze nie testowałam. Waży niby 6,9kg a jak dla mnie jest ciężki. Ale łatwo i zwrotnie się prowadzi. Mała kieszonka z tylu mieści tylko folię i moskitierę i tyle. Ale za to koszyk na zakupy jest spoko. Łatwo się składa. No i małej podoba się jazda przodem do świata, byłyśmy 1,5h na spacerze, a ona nawet nie drgnęła , kiedy w wózku po 10 minutach zaczyna ryczeć, no i pod koniec już zasnęła. Czyli dla niej chyba pasuje.
Najważniejsze, że Iguni pasuje .
Ja też jestem z tych niewysokich, mam 1,60 m wzrostu...
Cytat:
Piękna! Płaszczyk śliczny - taki dorosły .
Stary 2013-03-06, 09:30   #1785
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
To wracaj do zdrowia

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Masz dobre podejście! . A komentarz z kolorem tapicerki bezcenny!
Dziękuję
Mnie się próbowała teściowa wpieprzać w to jak mlodemu mamy dać na imię. Ona chciała Michał ale nam się nie podoba, a poza tym moj brat to Michał. Odpuściła jak jej mąż powiedział, że po jego trupie. Ale gdyby dalej ciągnęła temat to bym jej powiedziała, że ona miała szansę na wybieranie imienia i teraz jest nasza więc proszę aby uszanowała naszą decyzję.
Jak ktoś głupio komentuje zakup fotelika (akurat tutaj kwestia ceny nie jest najważniejsza) to trzeba głupio odpowiedzieć Mnie się tak pytali po co nam kolejne auto to powiedziałam, że na ogrodzie ładnie wygląda

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:42   #1786
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Mała elegantka.

Napiszę tylko szybko Hej i to , że od wczoraj Nadka sama siada, z leżenia na pleckach się podnosi.
A i zaległe życzonka za miesięcznice.
Czas po trochę Was ponadrabiać.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:44   #1787
nicki86
Zadomowienie

Ale się dzisiaj wyspałam, aż miło tzn. do 6 30 tylko, ale za to noc od 22 do rana praktycznie bez pobudki Miła odmiana po wczorajszej nocy, gdzie mała nie mogła oddychać normalnie przez katar i co chwile się budziła, a ja na śpiocha odciągałam jej gile katarkiem (tak włączony odkurzacz nie robił na niej większego wrażenia i po chwili usypiała) a o 3 okazało się że ma gorączkę... na tradycyjnym termometrze (pod paszką, bo nie chciałam jej budzić 37,8), a w uszku 38,8... więc po 3 w nocy kąpiel w chłodniejszej wodzie, na szczęście zadziałała i temperatura spadła...

no i nie skoncze pisać bo się budzi z drzemki
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:47   #1788
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej! Witam z pracy! Kiedy mojes dziecko przestanie sie budzic w nocy?!?!
hej witam z kawa
nie wiem :P
moje juz sie nie budzi :P
wzielam sie na sposob
tz ja karmi na spiocha ok 23 i wtedy budzi sie dopiero ok 7 rano :P
czasem sie pokreci w lozeczku tak jak dzis w nocy ale wystarczylo dac smoka i poglaskac sekundke i spala dalej

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:52   #1789
wanilllka82
Wtajemniczenie

helołłłł
Cytat:
Hejka
bo większość sprzedawców się nie zna, niestety
Cytat:
za ząbka
moi znajomi też się dziwili ale im zdarza się przewozić dziecko na kolanach
mobi faktycznie jest ciężki w montażu a do tego zajmuje dużo miejsca, za to ten co Ty kupiłaś bardzo mi się podoba bo chyba masz taki tylko na isofixie? chociaż wtedy dałabyś jakieś 1600 zł, pewnie coś pokręciłam

dla Leosia i Kubusia za stópkę

Kathrina za ząbka, umiejętności

Nadalka fajna ta spódniczka! a córcia

Cytat:

ej a do torebki Ci pasuje? bo może trzeba drugi
Cytat:

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-06 o 09:57
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 09:55   #1790
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
no no prosze jak sie pieknie prezentuje!

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Przynajmniej do końca tygodnia zapowiadają deszcze więc pewnie za duzo sie nie naspacerujemy
u nas tez zapowiadaja opady ale dzisiaj jeszczenie pada wiec napewno gdzies pojdziemy :P

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość

Chce_byc_mama Tobie też
dzieki

Cytat:
oj bidulku co Ty maszz tym gardlem?

Cytat:

u nas mala nie zjezdza moze musialabys wyregulowac jej pasy i wtedy zobaczysz jak bedzie, co do kopania kol to kwestia przyzwyczajenia mi sie wydaje jednak parasolki sa wezsze niz standardowe wozki, najwazniejsze ze Iga zadowolona i ze Tobie sie dobrze prowadzi

Cytat:

piekna

Amelcia
Stary 2013-03-06, 09:56   #1791
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
urocza!

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Napiszę tylko szybko Hej i to , że od wczoraj Nadka sama siada, z leżenia na pleckach się podnosi.
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:00   #1792
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
oj bidulku co Ty maszz tym gardlem?
No nie wiem właśnie Wczoraj z rana zaczęło mnie drapać w gardle, wieczorem już nie mogłam mówić, ale myślałam że do rana przejdzie... teraz już nie jest źle.... piję tylko syrop z cebuli.

Pogoda znów kijowa
Stary 2013-03-06, 10:04   #1793
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję
Mnie się próbowała teściowa wpieprzać w to jak mlodemu mamy dać na imię. Ona chciała Michał ale nam się nie podoba, a poza tym moj brat to Michał. Odpuściła jak jej mąż powiedział, że po jego trupie. Ale gdyby dalej ciągnęła temat to bym jej powiedziała, że ona miała szansę na wybieranie imienia i teraz jest nasza więc proszę aby uszanowała naszą decyzję.
Jak ktoś głupio komentuje zakup fotelika (akurat tutaj kwestia ceny nie jest najważniejsza) to trzeba głupio odpowiedzieć Mnie się tak pytali po co nam kolejne auto to powiedziałam, że na ogrodzie ładnie wygląda
Moja teściowa po narodzinach Gosi zaczęła do niej mówić Jagódka... Zwracałam nie raz uwagę, że nie ma do niej tak mówić, bo ona ma już imię. Jednak teściowej bardziej do małej pasowało Jagódka, ale widząc moje nerwy starała się do niej mówić po imieniu. Chociaż nie raz wyrwało jej się Jagódka . Tak właśnie powiedziała do Gosi na jakiejś imprezie w domu. Zwróciłam jej uwagę, a na to ciotki powiedziały do teściowej, że jak tak bardzo jej się imię podoba, to dlaczego nie nazwała tak swojej córki (Kasi) - i tym oto sposobem Gosia jest Gosią .
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ale się dzisiaj wyspałam, aż miło tzn. do 6 30 tylko, ale za to noc od 22 do rana praktycznie bez pobudki Miła odmiana po wczorajszej nocy, gdzie mała nie mogła oddychać normalnie przez katar i co chwile się budziła, a ja na śpiocha odciągałam jej gile katarkiem (tak włączony odkurzacz nie robił na niej większego wrażenia i po chwili usypiała) a o 3 okazało się że ma gorączkę... na tradycyjnym termometrze (pod paszką, bo nie chciałam jej budzić 37,8), a w uszku 38,8... więc po 3 w nocy kąpiel w chłodniejszej wodzie, na szczęście zadziałała i temperatura spadła...
no i nie skoncze pisać bo się budzi z drzemki
Dobrze, że nocka lepsza . Poprzedniej współczuję...
Stary 2013-03-06, 10:05   #1794
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania ehh oby tylko sie nie poforszylo

u nas pogoda wzgledna , nie pada

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:07
Stary 2013-03-06, 10:20   #1795
nel_a
Zakorzenienie

często piszecie o książeczkach, my ostatnio kupiliśmy taką małemu.
http://allegro.pl/k-s-kids-ksiazeczk...063925044.html
polecam jest duża, kolorowa, fajne dźwięki.
szukam jeszcze innych z tego typu

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:21   #1796
ewka5891
Zakorzenienie

Młody zasnął a ja mogę sobie na spokojnie wypić kawke i jeść bananowe ciacho Hani

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:25
Stary 2013-03-06, 10:45   #1797
chce_byc_mama
Zakorzenienie

tak sobie wrzucalam do koszyczka w hm dla malej tak wrzucalam i nawrzucalam za 70£

Amelcia
Stary 2013-03-06, 10:46   #1798
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
tak sobie wrzucalam do koszyczka w hm dla malej tak wrzucalam i nawrzucalam za 70£
ha ha pokaż co tam nawrzucałaś do tego koszyczka,pewnie same cuda
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:49   #1799
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hania ehh oby tylko sie nie poforszylo

u nas pogoda wzgledna , nie pada
U nas na razie szaro buro ale też nie pada.
Muszę być zdrowa do piątku, bo idę na urodziny do koleżanki

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Młody zasnął a ja mogę sobie na spokojnie wypić kawke i jeść bananowe ciacho Hani

Wy mieszkacie w samym Dundee? Prawdopodobnie 7 kwietnia będziemy w Dundee Nie wiem jak nam czas pozwoli bo jedziemy na takie zorganizowane spotkanie, ale może akurat byłaby okazja żeby się spotkać?
Stary 2013-03-06, 10:52   #1800
ewka5891
Zakorzenienie

Mamcia co tam nakupowalas?

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości