Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 18:43   #1741
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Filmik dla tych którzy myślą o zakupie fotelika z poduszką, przedstawia pełny test dachowania z użyciem bardzo kosztownego manekina typu Q. Test wykonało uznane laboratorium UTAC
http://www.youtube.com/watch?v=ik_9_...layer_embedded
przekonało mnie, żeby takiego nie kupować

ja wcią zdumam niby ten britax jest fajny ale ma tylko 3 ***
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:54   #1742
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
czytałaś ten blog o fotelikach? Tymi crash testami przeprowadzonymi przez adac można się sugerować przy kupnie fotelika 0-13 a potem dopiero z kategorii chyba powyżej 15kg. Wszystkie pomiędzy nie są miarodajne.
A foteliki montowane tyłem do kierunku z 3 gwiazdkami zapewnią większe bezpieczeństwo od fotelików montowanych przodem które wyszły lepiej w crash testach.
Naprawdę polecam lekturę tego bloga, rozjaśnia wiele wątpliwości
swoją drogą ten facet co prowadzi bloga w którejś notce polecał britax first class plus jako warty rozważenia

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:01   #1743
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
czytałaś ten blog o fotelikach? Tymi crash testami przeprowadzonymi przez adac można się sugerować przy kupnie fotelika 0-13 a potem dopiero z kategorii chyba powyżej 15kg. Wszystkie pomiędzy nie są miarodajne.
A foteliki montowane tyłem do kierunku z 3 gwiazdkami zapewnią większe bezpieczeństwo od fotelików montowanych przodem które wyszły lepiej w crash testach.
Naprawdę polecam lekturę tego bloga, rozjaśnia wiele wątpliwości
swoją drogą ten facet co prowadzi bloga w którejś notce polecał britax first class plus jako warty rozważenia
nie czytałam, jaki to blog szukam fotelika idealnego

aa brawa dla Lu za zębek

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-03-05 o 19:13
Stary 2013-03-05, 19:16   #1744
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
nie czytałam, jaki to blog szukam fotelika idealnego

aa brawa dla Lu za zębek
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/

i dziękujemy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:34   #1745
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-03-05, 19:49   #1746
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Mały zaczął wkładać stópkę do buzi Teraz robi to nawet w czasie karmienia łyżeczką
Tak czytam jak piszecie, że dziecko obudziło sie o 6, zjadło i pospało do 8 np i zazdraszcam Leon od mniej więcej 2 tygodni budzi się między 5 a 6 radosny jak skowronek i koniec. Po spaniu. Jak jest mąż, bierzemy go do łóżka między nas i jako tako śpimy (młody się bawi, zaczepia nas etc), ale jak jestem sama (co 2 noc), to już wstajemy, bo nawet jeśli wezmę go do łóżka, to spać mi nie da, a zostawić się w łóżeczku tak z rana też nie pozwoli. Także jestem mega niewyspana, bo chodzę spać koło północy, a wstaję z kurami

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no, w końcu POKAzuję
wszystkie ubranka super!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ah, przypomniało mi się Igunia dzisiaj kończy 8 miesięcy

Częstujcie się
wszystkiego najlepszego!
Mniam!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Nie mam sił, czasu i ochoty na wątek...

Aaaa, w czwartek mam egzamin, sram po gaciach
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wiecie, że dziś DZIEŃ TEŚCIOWEJ?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No i właśnie dzisiaj mieli. Nie mogłam nie wziąć tego krokodyla, no nie mogłam!
(jest spory, razem z nogami ma ze 40 cm)
ale fajny

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Moje dziecię jest dzisiaj niezwykle absorbujące. Co rusz gdzieś łazi. Dzisiaj chwyciła się za kanapę, która stoi w dużym pokoju, a potem boczkiem przeszła wzdłuż krawędzi do końca łóżka

Bebe dla Gosi za raczkowanie.

Cytat:
helołłł to ja tez się pochwale, jest raczkowanie a poza tym Maly sam sobie umie być brawo na zawołanie tez umie muszę go nagrać bo jest taki rozkoszny

pięknie

[QUOTE=agunia82;39601684]Ząbek się wybił nad dziąsło więc to pewnie tego zasługa, że koniec marudzenia. /QUOTE]

gratki

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
zębole mecza, popłakuje w nocy.
a i jakies lekkie przeziebienie sie przypałętało
ojoj, współczuję
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:49   #1747
nel_a
Zakorzenienie

aaa no i temp. miał dziś 37,2'.....

Co do tego policzka to żadna maść polecana przez lekarkę nie pomogła. Pod koniec zeszłego tyg. nie mogłam opanować drapania - zwłaszcza jak spał w ciągu dnia, musiałam mu rączki trzymać
grzebałam w necie i wyniuchałam maść z nagietka. Bingo! Jeszcze chwila i nie będzie śladu

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 19:52   #1748
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

Mały zaczął wkładać stópkę do buzi Teraz robi to nawet w czasie karmienia łyżeczką

za szamako stópki U mnie też Kuba to trenuje gdzieś od tygodnia ale dopiero wczoraj udało mi się fotkę zrobić Bo tak to jak widział aparat to od razu zainteresowany nim i po zdjęciu

Każdy świętuje tak jak teściowa na to zasłużyła

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:

Co do tego policzka to żadna maść polecana przez lekarkę nie pomogła. Pod koniec zeszłego tyg. nie mogłam opanować drapania - zwłaszcza jak spał w ciągu dnia, musiałam mu rączki trzymać
grzebałam w necie i wyniuchałam maść z nagietka. Bingo! Jeszcze chwila i nie będzie śladu
Nie wiem co byśmy zrobiły bez internetu Nie wyobrażam sobie ogarnięcia tematyki związanej z dzieckiem bez neta
Super, że maść pomaga

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:59   #1749
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
za szamako stópki U mnie też Kuba to trenuje gdzieś od tygodnia ale dopiero wczoraj udało mi się fotkę zrobić Bo tak to jak widział aparat to od razu zainteresowany nim i po zdjęciu

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Nie wiem co byśmy zrobiły bez internetu Nie wyobrażam sobie ogarnięcia tematyki związanej z dzieckiem bez neta
Super, że maść pomaga
hehe no ale net i wiedza jaka się w nim znajduje może też uprzykrzyć życie

Stary 2013-03-05, 19:59   #1750
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a
świetnie!

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

dzięki

hehe, dokładnie
Stary 2013-03-05, 20:04   #1751
nel_a
Zakorzenienie

posiedziałabym ale nie mogę
mam nadzieję że jutro dotrze do mnie kabel i nie okaże się że to coś innego.

miłego kochane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 20:07   #1752
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jakos nie moge sie tu ogarnac od wczoraj,
mialysmy ladna pogode wiec z niej korzystalysmy bo mala daje popalic cale rece pcha do buzi, niech juz je te zeby wyjda
od jutra juz deszcze.. ehh a tak cieplusio dzisiaj bylo, chyba z 15 stopni bylo w sloncu.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:22   #1753
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Super, że znalazłaś sposób!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:30   #1754
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
helołłł to ja tez się pochwale, jest raczkowanie a poza tym Maly sam sobie umie być brawo na zawołanie tez umie muszę go nagrać bo jest taki rozkoszny
a poza tym dzis sprzątałam w ogrodzie i oprócz kocich kup znalazłam dużo przebijających się kwiatków, WIOSNA

Cytat:
Hej

Bebe dla Gosi za raczkowanie.
i .
Cytat:
Ząbek się wybił nad dziąsło więc to pewnie tego zasługa, że koniec marudzenia.
gratki
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:38   #1755
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
najbardziej przerażające jest to, że mnóstwo osób je teraz kupuje, bo przecież wyszły super hiper w testach zderzeniowych ADAC...
A do mnie jakoś ta poducha z przodu i brak pasów od początku nie przemawiało, tak się właśnie zastanawiałam, na ile dobrze dziecko będzie się trzymać w tym foteliku i czy nie ma ryzyka, że wypadnie. Jak widać jest, i to ogromne
no właśnie, te foteliki maja tle nagród i gó.no z tego
Cytat:
przekonało mnie, żeby takiego nie kupować

nje ma się co sugerować tylko gwiazdkami, to są "tylko" 3 gwiazdki w testach bo ADAC nie uwzględnia że foteliki montowane tyłem MUSZĄ mieć przed sobą przedni fotel np tu zreszta na tym filmiku zwróć uwagę jak dziecku w tym foteliku zamontowanym przodem do kierunku jazdy leci głowa - mnie to przekonało
poza tym 3 gwiazdki to jest wystarczająco dużo możesz kupić fotelik z 4* a montaż przodem do kierunku jazdy robi z niego fotelik mniej bezpieczny niż 3* montowane tyłem

ja polecam jeszcze tego bloga http://foteliki-pod-lupa.pl/
przeczytałam prawie cały

Irmusia widzę że dzień teściowej obchodzisz dość hucznie

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:43
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:44   #1756
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, te foteliki maja tle nagród i gó.no z tego

nje ma się co sugerować tylko gwiazdkami, to są "tylko" 3 gwiazdki w testach bo ADAC nie uwzględnia że foteliki montowane tyłem MUSZĄ mieć przed sobą przedni fotel np tu zreszta na tym filmiku zwróć uwagę jak dziecku w drugim foteliku, zamontowanym przodem leci głowa - mnie to przekonało
poza tym 3 gwiazdki to jest wystarczająco dużo możesz kupić fotelik z 4* a montaż przodem do kierunku jazdy robi z niego fotelik mniej bezpieczny niż 3* montowane tyłem - dla tak małych dzieci jak nasze

ja polecam jeszcze tego bloga http://foteliki-pod-lupa.pl/
przeczytałam prawie cały

dzięki, wszyscy ot ym trąbia, że tyłem najlepiej i przekonuje mnie to, tylko obawiam sie, że mi mały wyrosnie szybko z tego fotelika no ale na bezpieczenstwie się nie oszczędza,będzie trzeba kupić szybciej nowy... zakładam to, bo z CF juz na wyrósł, główka jest na równi z czubkiem fotelaw zasadzie już ostatnie dni jazdy bo gdyby zdjąć mu czapkę to może 1 cm ma jeszcze "luzu"
Stary 2013-03-05, 20:48   #1757
wanilllka82
Wtajemniczenie

jak już jesteśmy w temacie fotelików to jestem w szoku jak mało na ten temat wiedzą sprzedawcy, uważam że powinno się przeprowadzić jakąś kampanie społeczną bo mało kto wie jak powinno się przewozić dzieci i jakie poważne może mieć to konsekwencje, zdecydowanie za mało się o tym mówi

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
dzięki, wszyscy ot ym trąbia, że tyłem najlepiej i przekonuje mnie to, tylko obawiam sie, że mi mały wyrosnie szybko z tego fotelika no ale na bezpieczenstwie się nie oszczędza,będzie trzeba kupić szybciej nowy... zakładam to, bo z CF juz na wyrósł, główka jest na równi z czubkiem fotelaw zasadzie już ostatnie dni jazdy bo gdyby zdjąć mu czapkę to może 1 cm ma jeszcze "luzu"
są foteliki i do 25 kg montowane tyłem, np maxi cosi mobi, britax maxway, wtedy dziecko ma więcej miejsca na nóżki, a nie wiem czy wiecie że w stanach robią foteliki w których dziecko można dużo dłużej wozić tyłem, nie rozumem czemu u nich można a u nas nie

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:59
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:51   #1758
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
n

oczywiście!

Cytat:
ojej, aż muszę w najbliższym czasie posadzić Leosia do fotelika, bo ostatnio wcale z nim nie jeździmy. A przecież oni z Jasiem są podobnego wzrostu
Stary 2013-03-05, 20:59   #1759
aga 398
Raczkowanie

Soleilka trzymam kciuki za egazmin a jaki to egzamin jak moge wiedziec??

co do tych fotelików to ja już głupia jestem.. nigdy nie słyszałam żeby wieksze dziecko tyłem wosic, a okazuje sie to dużo bezpieczniejsze...

Bebe broń boże nie obraże sie po to napisałam, żeby sie was doradzic z nią ogólnie okej, nic do siebie nie mamy... faktycznie może ona psuje sytuacje... bo nie trawie jak teście mówią do mnie marta, to brak kultury, jak sami nie chcieli nosic Leny, tylko żeby marta to robiła, chcieli żeby Lena spedzała u nich sylwestra bo marta przyjedzie, spac z nią, ale ona z takim dzieckiem nie miałam do czynienia, jak oznajmiliśmy że Lenka zostaje u moich to marta sie wkurzyła i chciała spedzac sylwka gdzie indziej, dostali od nas ramki ze zdjeciami i stópkami odbitymi, to zamiast usłyszec jakie ładne, dziekujemy, usłyszałam ooo szkoda że marty nie ma, napewno też chciałaby takie dostac:O mówią że powinniśmy dac jej nosic Lenke bo ona sie nią nie nacieszyła.. ogólnie to mnie ich podejście wkurza... bo jak ja ubierałam Lenke i ona płakała to było że nie lubi byc ubierana, jak ubierała ją raz marta i nie płakała, to uszłyszałam że moje dziecko nie płacze dlatego że to robi ona a nie ja, usłyszałam kiedyś że widac że Lenka lubi bardziej marte niż sowją mame bo sie do niej śmieje i że może nawet kiedyś ją bedzie bardziej kochała... bardzo mnie te sytuacje zabolały... postanowiłam to olac, może ją po prostu bardziej lubią, ale jesli oni robią mi pretensje o to że jej nie dajemy nosic a sami nie chcieli tylko mimo mojego zakazu jej wpyuchali na siłe w rece Lene to mi sie wydaje to przesadą. M. mówił że przesadzam, a ostatnio przyznał mi racje i wkurza nas oboje to, że marta planuje że bedzie chodziła na spacery z Lenką latem, nie pyta czy bedzie mogła, tylko mi oświadcza, że ja sobie od niej odpoczne, a skąd ona wie, że malutka mnie meczy?? od tego mam meża, żeby sie nią zajął:p było jeszcze sporo sytuacji ale za długo, żeby pisac

Lenka kiwa głową na "nie" i mówi przy tym " oo ooo"

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:05   #1760
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
[B]dostali od nas ramki ze zdjeciami i stópkami odbitymi, to zamiast usłyszec jakie ładne, dziekujemy, usłyszałam ooo szkoda że marty nie ma, napewno też chciałaby takie dostac:O mówią że powinniśmy dac jej nosic Lenke bo ona sie nią nie nacieszyła.. ogólnie to mnie ich podejście wkurza... bo jak ja ubierałam Lenke i ona płakała to było że nie lubi byc ubierana, jak ubierała ją raz marta i nie płakała, to uszłyszałam że moje dziecko nie płacze dlatego że to robi ona a nie ja, usłyszałam kiedyś że widac że Lenka lubi bardziej marte niż sowją mame bo sie do niej śmieje i że może nawet kiedyś ją bedzie bardziej kochała... bardzo mnie te sytuacje zabolały... postanowiłam to olac, może ją po prostu bardziej lubią, ale jesli oni robią mi pretensje o to że jej nie dajemy nosic a sami nie chcieli tylko mimo mojego zakazu jej wpyuchali na siłe w rece Lene to mi sie wydaje to przesadą. M. mówił że przesadzam, a ostatnio przyznał mi racje i wkurza nas oboje to, że marta planuje że bedzie chodziła na spacery z Lenką latem, nie pyta czy bedzie mogła, tylko mi oświadcza, że ja sobie od niej odpoczne, a skąd ona wie, że malutka mnie meczy?? od tego mam meża, żeby sie nią zajął:p było jeszcze sporo sytuacji ale za długo, żeby pisac
o boziu, to jest chore...
Stary 2013-03-05, 21:18   #1761
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe no ale net i wiedza jaka się w nim znajduje może też uprzykrzyć życie
No tak ale po przefiltrowaniu wiadomości...

Cytat:
Soleilka trzymam kciuki za egazmin a jaki to egzamin jak moge wiedziec??

co do tych fotelików to ja już głupia jestem.. nigdy nie słyszałam żeby wieksze dziecko tyłem wosic, a okazuje sie to dużo bezpieczniejsze...

Bebe broń boże nie obraże sie po to napisałam, żeby sie was doradzic z nią ogólnie okej, nic do siebie nie mamy... faktycznie może ona psuje sytuacje... bo nie trawie jak teście mówią do mnie marta, to brak kultury, jak sami nie chcieli nosic Leny, tylko żeby marta to robiła, chcieli żeby Lena spedzała u nich sylwestra bo marta przyjedzie, spac z nią, ale ona z takim dzieckiem nie miałam do czynienia, jak oznajmiliśmy że Lenka zostaje u moich to marta sie wkurzyła i chciała spedzac sylwka gdzie indziej, dostali od nas ramki ze zdjeciami i stópkami odbitymi, to zamiast usłyszec jakie ładne, dziekujemy, usłyszałam ooo szkoda że marty nie ma, napewno też chciałaby takie dostac:O mówią że powinniśmy dac jej nosic Lenke bo ona sie nią nie nacieszyła.. ogólnie to mnie ich podejście wkurza... bo jak ja ubierałam Lenke i ona płakała to było że nie lubi byc ubierana, jak ubierała ją raz marta i nie płakała, to uszłyszałam że moje dziecko nie płacze dlatego że to robi ona a nie ja, usłyszałam kiedyś że widac że Lenka lubi bardziej marte niż sowją mame bo sie do niej śmieje i że może nawet kiedyś ją bedzie bardziej kochała... bardzo mnie te sytuacje zabolały... postanowiłam to olac, może ją po prostu bardziej lubią, ale jesli oni robią mi pretensje o to że jej nie dajemy nosic a sami nie chcieli tylko mimo mojego zakazu jej wpyuchali na siłe w rece Lene to mi sie wydaje to przesadą. M. mówił że przesadzam, a ostatnio przyznał mi racje i wkurza nas oboje to, że marta planuje że bedzie chodziła na spacery z Lenką latem, nie pyta czy bedzie mogła, tylko mi oświadcza, że ja sobie od niej odpoczne, a skąd ona wie, że malutka mnie meczy?? od tego mam meża, żeby sie nią zajął:p było jeszcze sporo sytuacji ale za długo, żeby pisac

Lenka kiwa głową na "nie" i mówi przy tym " oo ooo"
Hm... cóż, teściowie wolą Martę. Ale to pewnie już sama wiesz. Niestety okazują to w wyjątkowo mało kulturalny sposób. A tekst o tym kochaniu to już bije wszystko na głowę. Ja bym pogadała z mężem żeby to on im zwrócił uwagę jak kolejny raz usłyszycie, że Marta z Lenką... Jak Ty im powiesz to się obrażą, a jak powie to syn to zawsze przyjmą to inaczej. I z Martą też pogadajcie. Może ona nie wiem w jaki sposób są Wam przekazywane rewelacje od teściów? Przecież w gruncie rzeczy to miłe, że chce wziąć małą na spacer.

za umiejętności

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:40   #1762
nadalka
Zakorzenienie

Padam. Dobranoc.
Stary 2013-03-05, 23:29   #1763
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam.

Czytam na bieżąco, ale jak już chcę na coś odpisać, to dziecię mi nie pozwala, albo nagle muszę zająć się czymś innym. Poza tym korzystamy z pogody.

Cytat:
Filmik dla tych którzy myślą o zakupie fotelika z poduszką, przedstawia pełny test dachowania z użyciem bardzo kosztownego manekina typu Q. Test wykonało uznane laboratorium UTAC
http://www.youtube.com/watch?v=ik_9_FxAfrI&featu re=player_embedded
Straszne!

Posadziłam dzisiaj córę w CabrioFix w samej bluzie i widzę, że jeszcze trochę sobie w nim pojeździ.

dla Igi,
dla Amelki za dreptanie, Leosia za stópki, N. i Gosi za raczkowanie i... wybaczcie, ale już nie pamiętam wszystkich sukcesów. U nas chyba był wczoraj, ale raczej przypadkowy.
Gratuluję Lu ząbka.
Bardzo mi się podoba zielony przyjaciel Zosi.
Nela - dzięki za przypomnienie o istnieniu maści nagietkowej. Jak byłam dzieckiem, to mama ją kupowała.
Sol - powodzenia na egzaminie.

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
z nią ogólnie okej, nic do siebie nie mamy... faktycznie może ona psuje sytuacje... bo nie trawie jak teście mówią do mnie marta,
Chyba nie powinnaś rozmawiać z teściami, tylko z Martą. Może ona słyszała, że matki często marzą o chwili odpoczynku od dziecka i chce dobrze, albo pokochała Waszą córeczkę. Może zajmując się nią próbuje stać się członkiem rodziny? Powiedz jej, że nie życzysz sobie narzucania czegokolwiek i wszekie plany związane z Wasym dzieckiem ma ustalać z Tobą, a nie za pośrednictwem teściów. Mąż niech porozmawia o tym samym ze swoim bratem. Czy on w swoim związku ma cokolwiek (poza "oczywiście masz rację, kochanie") do powiedzenia? Z teściami oczywiście też może pogadać, ale głównie o tym, jak masz na imię.

I już Ci współczuję relacji z teściami, jak ona stanie się ich synową i urodzi cudowne dziecko.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 06:04   #1764
nadalka
Zakorzenienie

Hej.
Dziękujemy wszystkim za wczorajsze życzenia

Ja wczoraj miałam załatany dzień, ale może później coś napisze bo jeszcze poleże, szwagierka zajmuje się małą

Wstawiam wózek ze wczorajszego spacerku, jeszcze go do końca nie ogarnęłam z powodu braku czasu:p i mała dostała parę rzeczy , m.in. "coś" (nie znam się na nazewnictwie ubrań :p) w stylu depoisonowskim

Chyba jednak się nie wstawiły. A to dupa.

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2013-03-06 o 06:06
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 07:39   #1765
phdwao
Zakorzenienie

Hej! Witam z pracy! Kiedy mojes dziecko przestanie sie budzic w nocy?!?!
Stary 2013-03-06, 07:54   #1766
nadalka
Zakorzenienie

Nie wiem może teraz będzie działać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0199.jpg (132,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-03-06, 07:57   #1767
nadalka
Zakorzenienie

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0202.jpg (111,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-03-06, 08:10   #1768
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
.
fajne

Stary 2013-03-06, 08:12   #1769
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
A moje kiedy?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:16   #1770
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Moje dziecię już sie wyspalo ale nie chce mi sie jeszcze z łóżka zwlec.

Przynajmniej do końca tygodnia zapowiadają deszcze więc pewnie za duzo sie nie naspacerujemy

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Tez o tym marze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości