|
|
#1801 |
|
Organizatorka
|
Dot.: Praca jako au-pair
a ja sie coraz bardziej zaczynam bac, ze hostka do mnie nie napisze juz
wiecej otym mysle i sie przejmuje, bo w sumie moze mysli, ze juz nie chce do nich przyejzdzac, skoro nie odp eh szukam na google jak tylko sie da, szuklama na skypie, a na facebooku nie bardzo sie znam... i nic:< nawet juz nie jestem pewna, czy ona miala to naziwsko na G, czy na B... ehh:<
|
#1802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już zrobiłam taki zapas leków jakbym na rok jechała albo była lekomanką no ale nigdy nic nie wiadomo ![]() Myślę, że jeśli weźmiesz opakowanie leku to wydadzą Ci coś takiego samego
|
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Mama powiedziała, że się uparłam, a tata,ze jeszcze musimy o tym pogadać. Ale kiedy wpadła do nas w odwiedziny siostra, to mama powiedziała jej że wyjeżdżam, więc może da się ją ugłaskać. Gorzej z tatą, ale powiedziałam im, że jedną rodzinę sprawdziłam w necie i rzeczywiście istnieje. Jeszcze czeka nas rozmowa. Pokażę im ich konta na stronie i zobaczymy. Włączy mi się gadanie, bo bardzo chcę jechać. I mam nadzieję, że przejdzie. A i tak jeszcze nie wiadomo, czy w ogóle akurat z którąś z tych rodzin mi wyjdzie.Myślicie, że powinnam odpisać na ofertę rodziny, która nie ma zdjęcia na profilu. Wydaje mi się to podejrzane, więc chyba wywale ich do kosza... |
|
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycha, ja na takie rodziny w ogole nie zwracalam uwagi i nie ryzykowalabym. Nie mowie, ze ludzie, ktorzy nie dodaja zdjec to bandyci, ale na takim portalu to raczej podstawa.
![]() Aerith, ale skoro oni sie do Ciebie odezwali ( patrzylas na aupair-world, tak? ) To Tobie tez sie powinen pokazac ich nr telefonu, jesli mieli wykupione premium ( a musieli, zeby widziec Twoje dane ). Wiec moze tam to znajdziesz? Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-05-17 o 13:19 |
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak myślę
Ok, już tą panią pożegnałam
|
|
|
|
#1806 |
|
Organizatorka
|
Kiniu oni juz zdezaktywowali konto
wszystkie odpowiedzi pozytywne, ktore mialam na aupairworld od ludzi, ktorych juz nie ma poznikaly
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany, to rzeczywiscie jestes w kropce. :/
Wydaje mi sie, ze moze poszukaj jakiejs jednej, dwoch rodzin, a jesli tamci sie nie odezwa w przeciagu tygodnia, dwoch, to poszukaj kogos innego. Musisz probowac, rownie dobrze byc tak, ze rodzina po 2 tygodniach pisania maili i paru dniach milczenia napisze Ci " Sorry, but we've chosen another au pair ... ". Zupelnie bez powodu. Ja tak mialam z Finlandia, moze czytalas wczesniej watek. Wiec nie miej wyrzutow sumienia, ze ich wystawilas, nie martw sie, ze nie znajdziesz nowej rodziny, bo ich jest mnostwo.
|
|
|
|
#1808 |
|
Organizatorka
|
kurcze, ale juz w sumie napalilam sie na ta cala korsyke
poza tym troche pisalysmy i musze przyznac, ze byla dosc sympatyczna... sama wysylala mi co wiadomosc fotki, wsyztskie informacje podawala... ona walsciwie juz po 2 mailu byla na mnie zdecydowana. co prawda my czasem sobie co 3-4 dni odpisywalysmy, bo pisalam jej, ze przygotowuje sie do egzaminow... wiec sama nie wiem moze napisze jeszcze ;(
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kacha, suuuper masz, naprawdę. Ta kobieta jest przesympatyczna na tym nagraniu. Na pewno bedziesz miała fajne wakacje ![]() myślicie, że w 1 miesiąc znajdę rodzinkę chętna na okres 2-3 miesięcy? ile czasu Wy szukałyscie?
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat uwazam, ze i tym rodzinom bez zdjecia sie powinno odpisywac. Ale oczywiscie trzeba koniecznie poprosic o fotki w mailu. Ja tak znalazlam swoja pierwsza rodzine, po prostu nie chcieli pokazywac swoich zdjec publicznie, wiadomo kazdy moze zobaczyc itp.
|
#1811 |
|
Organizatorka
|
TŻ też mówi, że napewno odpisze, skoro już dogadywałyśmy się co do samolotu, podała mi adresy etc.. ale i tak sie boje, ze moze pomysli, ze nie chce juz do niej jechac... sama nie wiem:/
karateczka mysle, ze powinnas znalezc- ja szukalam pare dni... ale nie wiem, czy mi sie poszczescilo, czy wszystkim zajmuje tyle
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja moich szukalam przez jakis miesiac. Aerith, jesli pisalas o egzaminach, to jest wieksza szansa, ze beda sie chcieli przypomniec. ![]() Mam pomysl! W mailach jest chyba opcja, ze mozna zrobic sobie podpis, prawda? Moze napisz tam o sytuacji i prosisz wszystkich o przeslanie wiadomosci? Nie wiem, jak to dziala, ale podpis pewnie sie zmienia nawet w wyslanych mailach, wiec moze warto go umiescic? Rodzinka pewnie jeszcze czyta Twoje maile, zawsze to zwiekszy szanse na odzew? Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-05-17 o 13:47 |
|
|
|
|
#1813 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gripex, polopiryna, neoangin , ibuprom ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiec mysle ze znajdziesz. a skad sa toba zainteresowani? bo juz sie gubie ogladalas to nagranie? hehe. wiesz przez tel ma identico glos jak na nagraniu ![]() i mowi wyraznie dosc ![]() Cytat:
Polak potrafi widze ![]()
|
|||||
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
MOGĘ! tak się cieszę
oczywiście z emocji popłynęły mi łzy, ale udało mi się ich przekonać Tata tylko zapowiedział, że mnie odwiezie (niech mu będzie ), a mama zabroniła mi zakochać sie w jakimś Niemcu, a jeśli już, to ściągam go do Polski Uff. No i już mogę spokojnie szukać rodzin.
|
|
|
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
zakladam blog na
http://kasia-au-pair.blogspot.com/ na razie pusty jest ale mozna tam fajne dodatki dodawac ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- mycha to super
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycha, to gratulacje!
Zapraszamy do Dojczlandii.![]() I teraz uprzytomnij mi, bo znowu mi sie miesza - gdzie jedziesz? Masz juz wybrane miejsce? ![]() EDIT: Teraz doczytalam, ze dopiero szukasz.
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej dziurki u gory wkladasz patyczek i reszte normalnie.
|
#1818 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Ale czy taki podpis sie odswieza w starych wiadomosciach? tzn jesli, kiedys mialam np podpis Edyta, to teraz zmieni on sie na taki jak teraz dam?? Kachaaa dziekuje za zaproszenie na pocztaku mialam problem jak to potwierdzic ale chyba sie udalo...
|
|
#1819 | |
|
Konto usunięte
|
aha. musze wyprobowac jak bede na miejscu
![]() nie lubie lesz ,ale mnie na ta piosenke cos wzielo ![]() http://www.youtube.com/watch?v=qXIW-U1XgLU Cytat:
![]() widze ze ty z torunia ![]() moj brat tam studiuje na UMK ![]() musze blog uzupelnic ![]() mialam do dziadzi jechac ale wszyscy jechac chcieli i nie bylo miejsca ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- mychamycha mowilam ze prosciej bedzie jak powiesz ze juz piszesz z rodzinkami
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1820 |
|
Organizatorka
|
DZIEWCZYNY !!!!!!
mam email ![]() ![]() ale ja ciemna z drugiej storny jestem ![]() znalazlam na poczcie na serwerze o2 w antyspamach bo jak mi przychodzila wiaodmosc od niej to przekierowywalo jako spam wiec musialam dodac jako wiadomosc bezpieczna i naziwsko ma jednak na G oki to teraz trzeba wiadomosc do Niej napisac;pKachaaa ja nie jestem z Torunia jestem z dolnegoslaska... tez tutaj studiuję, pierwszy rok
|
#1821 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co studiujesz>? moj brat II rok administracji
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Organizatorka
|
To ten sam wydział
ja studiuję prawo![]() Kachaaa a Ty skąd jesteś
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-17 o 15:12 |
|
|
|
#1823 | |
|
Konto usunięte
|
znalazlam cos takiego
Cytat:
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedzialam ze nie moze byc tak zle
Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy, i noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy. ![]() exAparatka góra: 30.06.2010 - 8.04.2013 dół: 4.08.2011 - 8.04.2013 Edytowane przez kasia_no87 Czas edycji: 2009-05-17 o 15:18 |
|
|
|
|
#1825 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Organizatorka
|
oby tylko odpisala, ze nadal wszystko aktualne
![]() Cytat:
wiec pewnie jestesmy w tym samym:pja na prawo sie tez nie dostalam dziennie braklo mi troche, wiec studiuje wieczorowo... a ze Wroclawia nie lubie, to mnie przywedrowalo do Torunia na UMK
|
|
#1827 |
|
Konto usunięte
|
dostalam juz 3 smsa z potwierdzeniem lotu
jest tam nr lotu kod i skad dokad i data mam cos z tym zrobic? czy tak se przysylaja to??? ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- ja mam 19, 20 bede miec w pazdzierniku
|
|
|
|
#1828 |
|
Organizatorka
|
ja co do lotu nie pomoge, bo sama sie na tym nie znam
hostka pisala mi, zebym jak najszybciej kupila bilety, bo potem drozeja... ale ja bede mogla tak dopiero za tydzien, poltora... w ogole to strasznie zroznicowane sa te ceny lotow...
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
cu. Kinia, nie mam jeszcze obranego miejsca. Na razie zaczęłam z 4 rodzinami mailować. Wysłałam im swoje maile i zobaczymy... Ale oni wszyscy są daleko, wszyscy prawie na zachodzie Niemiec mieszkają. Nie wiedziałam, co pisac w takim pierwszum mailu, to napiasałam, że się cieszę, że się mną zainteresowali, zapytałam jakby wyglądał mój dzień u nich, o moje obowiązki. Poprosiłam też, aby napisali coś więcej o sobie i jeszcze wspomniałam że mogłabym w połowie lipca przyjechać. Zobaczymy, co napiszą. I czy odpiszą
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

ehh:<

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zapraszamy do Dojczlandii.

oki to teraz trzeba wiadomosc do Niej napisac;p