![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Cytat:
![]() Co do spania malego - to u mnie ciagle roznie. Raz spi 5 godz bez przerwy, a czasem co 2-3 godziny sie budzi. Co najdziwniejsze od dluzszego juz czasu budzi sie i nie chce jesc. Tzn. je np. o 1.00, potem o 4.00, potem troszeczke o 6.30 (ale nie chce, wiec chyba budzi sie po co innego a nie po cyca) i potem wstaje ok 8.00 i nie jest glodny. I np. dopiero o 10.00 je. ![]() Cos mi sie wydaje ze on sie nie nauczy przesypiac nocy nigdy (no kiedy bedzie na cycu). W koncu juz mu czwarty miesiac leci... Ps. bylam juz dzis na spacerku, teraz maly dosypia na balkonie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zadomowienie
|
Martwię się
![]() Jaś ma katarek i kaszelek(suchy). Charczał w nocy przez sen. W dzień trochę lepiej, ale widzę po nim, że jest osłabiony. Temperaturka mierzona w pupie 37 i 4 , czyli nie ma gorączki. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to objaw zwykłego przeziębienia czy może zapalenie oskrzeli?? Jeśli nie nastąpi poprawa, jedziemy do lekarza. ![]()
#1803 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście są triki, aby trochę piersi oszukać ![]() Cytat:
![]() Olejuszka, ale zwykła oliwka też super działa. Smaruje się w dzień, a przed kąpielą wyczesuje się łuski miękką szczoteczką. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Próbuję po każdym karmieniu jeszcze ściagnąć laktatorem - ale produkcja mleka się nie zwiększyła ![]() Po prostu to męczące, ze nie mogę go "przewidzieć". Raz zje co 3-4 godz, a czasem w ciagu godziny ze dwa razy ![]() Wiem, że niby ni epowinno się tak często karmić - ale sprawdzam wszystkie inne opcje (mokro, niewygodnie, nudno, za dużo wrażeń) i wychodzi, ze to jednak głód. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
primavera - moj Adasiek najczesciej w nocy ma takie akcje - raz na jakis czas po prostu w ciagu nocy chce jesc 5 razy i tyle...Nie obchodzi go ze mama chce spac
![]() A co do jedzenia wieczorem - to on juz tak ma zakodowane, ze ile by nie zjadl przed polozeniem do lozka to i tak za 20-30 minut sie obudzi, zeby zjesc drugiego cyca. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Rzabbocop
|
Primavero miękkie piersi świadczą o unormowaniu laktacji
![]() Żeby spowodowac lepszy wypływ mleka w trakcie odciągania możesz np napić sie w czegoś ciepłego, sprawdzonym sposobem jest tez "kulanie" drugiej brodawki czyli przykładasz dłoń do piersi i zataczasz delikatne kółka - to zwykle dość szybko powoduje wypływ oksytocynowy ja zwykle po takim wypływie robiłam 10-15 minutowa przerwę w odciąganiu, po czym powtarzałam akcję i w rezultacie szło to szybciej niż ciągłe odciąganie niektóra mamy polecają też ciepły prysznic przed albo pochylenie się i delikatne potrząsanie piersiami w tej pozycji |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tez dzisiaj powrocilam do ksiazki Tracy Hogg. Chialam sobie odswiezyc wiadomosci odnosnie zasypiania no i co teraz jestem zalamana
![]() ![]() ![]() Drugie ziewniecie i bum Nathaniel wyladowal w lozeczku, no ale za nic nie chcialo mu sie spac. Lezal sobie potem zaczal gaworzyc. Minuty mijaly a on nadal nie spal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spal z 30 minut i sie obudzil, zaczal plakac. Pomyslalam ze brakuje mu smoczusia bo juz lezal obok niego. Chcialam wyprobowac znowu poklepywanie, ale nie zadzialalo. Maly wrzeszczal ponad 10 minut az sie zrobil bordowy. No i wzielam na raczki. I jak tu byc konsekwentnym w postepowaniu jak krzyczal tak strasznie, ze jeszcze na raczkach przez dlugi czas sie zanosil ![]() ![]() ![]() ![]() Jak jest u was??? Dzieci zasypiaja same??? Czy to zle ze maly lubi sobie pociumkac smoczka przed snem??? Juz nie wiem co robic ![]() Jesli chodzi o nocne spanie to Nathaniel najdluzej ostatnio spi w nocy 4 godzinki, nawet po dokarmieniu z butli ![]() Sorry, ze sie tak rozpisalam, ale gdzie indziej moge sie tak wygadac jak nie tutaj ![]() P.S Moj tygrysek zasnal ze smoczkiem, ale juz od jakiegos czasu lezy on obok niego ![]() ![]()
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Primavero-u mnie podobnie w dzień
![]() a jeszcze gorzej,ze mala nie chce za bardzo spać i jest marudna i najlepiej to by sobie drzemkala na/przy cycu ![]() przez jakas godzinke da sie zabawiac a poźniej ryk i tylko cyc ![]() no niby łatwiej jest mamom na butli,ale komu ma byc wygodniej tp juz sprawa kazdej z nas-choc nie powiem kusi oj kusi ![]() Afiliks-10h to troche duzo ![]() na razie moje 2-3h sa dla malej bezbolowe,bo w tym czasie zajmuje sie nia małż i przeważnie są na spacerku ![]() łyżeczką nie próbowałam,ale strzykawką-tyle,że to upierdliwe jest wolałabym,żeby się przekonała i do butli i do smoka-byłoby mi łatwiej ![]() może jak odciągnę trochę mleka to wypije tyle,że w dzień nie ma raczej takiej możliwości a w nocy mi ise nie chce ![]() Misiu-ja słyszałam,że dzieci tak jak i dorośli mają swój rytm wypróżnień i że tak może być.Jeśli mały za bardzo nie cierpi i nie robi bardzo zwartych kup to jest oki niby ![]() ale daj znać jak już się wybierzesz do lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I napiszę to jeszcze raz, od kiedy nie myślę wciąż o tym, że Ola ma za mało mleka, tylko ją przystawiam, jak jęczy za cysiem, to nie mam problemów z jego ilością. Karmienie zaczyna się w głowie, pamiętaj o tym Primavera. Cytat:
Edit: Rzabba ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-02-01 o 12:40 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Staram się być cała dla mojego dziecka, jeśli chce - niech je co godzinę, tylko jak on jest marudny między tymi karmieniami i cały czas płacze iśpi po 15 minut tylko -to mnie męczy po prostu. Tak samo to ściąganie - w sumie to bez Huberta wychodz tylko na aerobik - nie ma mnie niecałe 1,5 godz - a poprzedza to całodzienne ściąganie pokarmu (mimo że staram się go nakarmić przed wyjściem,to i tak z reguły jest w międzyczasie głodny). chyba jedynym wyjściem byłoby, gdyby go tźż brał na spacer w tym czasie - bo na dworze poitrafi i 3 godz spać, no ale nie będę go wyprawiać na dwór wieczorem ![]() Cytat:
![]() Co do zasypiania - to czasem sam w łóżeczku, czasem przy jedzeniu i go odkładam do łóżeczka, a czasem to trzeba go nosić, lulać i śpiewać a i tak przy próbie odłożenia się budzi. Ech, ja też od rana się dziś żalę ![]() Może to ta pogoda tak działa, a może dodatkowo to, że przeczytałam tą całą Traci - kurczę, czy ona w ogóle ma swoje dzieci? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radziłabym wybrac się do lekarza, bo taki katarek może sie szybko przerodzić w zapalenie oskrzeli (mam nadzieję że tak nie będzie). Cytat:
z tą ciemieniuszką to słyszałam, żeby przed kąpielą nasmarować główke np oliwką, a podczas kąpieli dokładnie umyć główkę np szamponem, potem można jeszcze poczesac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak nam to sie udało ale Gosia od dawna zasypia sama, kładę ją do łóżeczka i po jakimś czasie zaglądam a ona już spi. Nie trzeba bujać, lulać.Wcześniej pomagał nam smok ale teraz już nie jest potrzebny. Bubbelku może wkrótce nadejdzie czas, że twoje dziecko zasnie samo ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
Afiliks my męczymy bioderka.
Tydzień temu na usg wyszło że lewe jest ok ale prawe jeszcze nie. Mam wkładać jedną tetrówkę i kłaść do snu na żabkę. Co do zasypiania to ja bym się cieszyła gdyby smok wystarczył, a gdzie tu tylko poklepywanie ![]() W nocy jest ok ale w ciągu dnia bordowy Marcel zasypia na rękach, zawinięty w kocyk. Ja próbuje ostatnio ściągać mleko wieczorem. Ledwo 15 ml wyskrobię ![]() ![]() Może to przez to że ostatnio Marcel chyba powietrzem żyje, tak mało pije. przynajmniej tak mi się wydaje. A dzisiaj cały dzień w domu jesteśmy, taka pogoda. ![]() ![]()
#1813 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wszystkiego naj, naj, najlepsiejszego dla Marcelka ![]() ![]()
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
dla Marcelka
![]() ![]() Bubbelku-ja naprawdę bym się cieszyła gdyby Zuza zasypiała ze smokiem ![]() ![]() jak widać każde dziecko jest inne i robi wszystko w swoim czasie-wierzę,że i ja się doczekam chwili kiedy Zuza zaśnie sama. Primaverko-mój małż chodzi i wieczorem jak trzeba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
Marcelek dziękuje za życzenia wszystkim internetowym ciotkom
![]() Afiliks to była nasza pierwsza wizyta ale na początek marca jesteśmy umówieni na następną. Na noc boję się zostawiać małego na brzuszku (tyle razy czytałam że nie wolno) więc śpi tak za dnia. Usypia na pleckach a po jakimś czasie ja go smyk na brzusio i tak chrapie czasami godzinkę albo i dwie. Nawet karmienie prześpi.
#1816 |
Zakorzenienie
|
primavera - a moze z tym sciaganiem pokarmu to zrob tak: posciagaj jednego dnia (kiedy nigdzie nie wychodzisz z domu) - zamroz w zamrazarce. I w dniu kiedy idziesz na aerobik TZ odmrozi mleczko i nakarmi Huberta. Wtedy ominie Cie jedno karmienie, wiec jak przyjdziesz to moze uda Ci sie sciagnac tyle co by on zjadl - wiec masz nowa cala porcje i do zamrazarki. A nie za kazdym razem jak wychodzisz calodzienne sciaganie.
Czy to nie przejdzie? Jestes w stanie sciagnac porcje jesli ominiesz jedno karmienie? Jesli laktatorem nie idzie, sprobuj recznie (mi ostatnio zdecydowanie lepiej idzie recznie, zwlaszcza koncowka). buziaki dla Marcelka i STO LAT STO LAT!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz Młody zasnął o 14:30 i śpi do tej pory - no ale jak nie śpi, to je co chwilę. Chyba przestanę bawić się w odciąganie i po prostu podczas mojej nieobecności będzie mleko modyfikowane ![]() Aha- dla zainteresowanych: w tesco są huggisy 80 szt za 34 zł - ja co prawda używam Dada, ale w tej cenie to Huggies wychodzą taniej ![]() A wracając do tematu krostek i trądzików - to przemywałam tym borasolem i bez zmian; a wczoraj żona kuzyna przyniosłz mi trochę maści,którą na krostki dostał jej synek - posmarowałam na noc i dziś rano..... i poliki gładkie. Szok, jak szybciutko podziałało. Muszę iść do niej i spisać skład - bo to jest maść robiona i też kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak do tej pory sobie radzilas? Sciagalas recznie? Czy w ogole nie mialas takiej potrzeby? Ps. Moj maly cos sie 'popsul' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Konto usunięte
|
afiliks: jesli chcesz to ja moge Ci wyslac laktator, kupiony od kolezanki, ja uzylam kilka razym i polecam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co do Tracy Hogg to jak po porodzie wrocilam do domu i z zacięciem zaczęłam wprowadzać jej metody - chodziłam sfrustrowana jak cholera. No bo dziecko ma jesc z cycka co 2,5-3h a moj chcial co dwie. To co? Jakies dziwne dziecko. Zasypial po karmieniu a nie chcial byc aktywny - nienormalny jakis.. Nie chcial smoczka, zawijac w kocyk i klepac po pleckach moglam sie sama
![]() ![]() Primavera czyli laktatorem elektrycznym sciaganie nie idzie lepiej? Bo ja tez mam problemy ze sciaganiem, choc cycki pelne az bola, i myslalam o zakupie elektrycznego... |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
hej skarbusie, ja dopiero teraz na wizazu... az dziw
![]() więc dzień spędziłam ze szwagierką Łucja miała dzisiaj szczepienie, a raczej trzy szczepionki, bo nie zdecydowałam się na te skojarzone szczepienia, ze wzgledow finanoswych... no i mała kłuta była w jedną rączke, w drugą i w udo. Ogólnie nie płakała jakos bardzo, krzyk był tylko przy wkłuciu, ale za chwile już uśmiechnięta... moja kochana kruszynka. No właśnie, ważona dziś też była... waży 4380g... a wiec od ostatniego razu przytyła prawie 700g ![]() ![]() Jednak od godziny 16 dzisiaj była bardzo niespokojna, chyba właśnie przez szczepionkę, teraz już od 18 ładnie śpi... wymęczyła się bardzo przez 2 ponad godziny kiedy to płakała, kiedy ciągle się wierciła, kiedy nie chciałą z rączek iść do łóżeczka, potrzebowała tulenia, i zachowywała się całkowicie inaczje niż zawsze... na pewno przez szczepionkę. Zobaczymy jak będzie gdy się obudzi i jak będzie w nocy... Dzisiejszej nocy natomiast spokojnie... jak wczoraj usnęła mi o 21, tak dopiero przed 1 obudziła się na budzenie, a kolejny raz po 5... Więć wypoczęta byłam. A jutro czeka mnie egzamin z podstaw prawnych resocjalizacji, ogromny zakres materiału :/ ale spoko spoko jakos dam rade chyba Obawiam sie tej nocy co jest przed nami... zobaczymy jak to bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Rozeznanie
|
Basienko nie martw sie mala na pewno bedzie ladne spala tej nocy. Trzymam
![]() Koletynko masz 100% racje. Ksiazka ma mi pomoc a nie doprowadzac do rozpaczy. Bede stosowala jej rady jak tylko maly bedzie mi na to pozwalal ![]() Jeszcze 4 dni i bede w Polsce ![]()
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
bubbel ale Ci zazdroszczę. Ja nie byłam w PL już rok i 3 miesiące
![]() Tęskno...
#1825 |
Rozeznanie
|
No ja tez ostatnio bylam rok temu, teraz od razu bedziemy chrzcili Nathaniela
![]()
#1826 |
Rozeznanie
|
Ja jade do PL 21 marca na 3 tygodnie
![]() A w wakacje mam chytry plan, żeby pojechac do domu na lato. Bo po co mam się gnieśc w tej deszczowej Norwegii i gotowac obiadki mezowi, jak moge sie spotykac z przyjaciolmi i chodzic na spacerki po plazy??? Tylko ciezko, bo my z mezem to bez siebie nawzajem jak bez powietrza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane,
za mną średnia noc, choc nie najgorsza. Tak jak pisałam Łucja miała wczoraj szczepionke i bardzo marudna po niej byla przez dzien i w nocy tez jej sie udzielilo, od 1:45 do 3:30 zrobila sobie przerwe w spaniu, a ja dzisiaj musialam wczesnie wstac, oczywiscie by zajrzec na wizac miedzy innymi,ale to nie jest główny powód. Zaraz sie musze ubrac i cos z soba zrobic i do szkoly jechac - jeden z gorszych egzaminow z podstaw prawnych resocjalizacji. Podrzuce po drodze małą do dziadków i do szkoły. Wrrr nie chce mi się, ciekawa jestem jak to będzie z tym egzaminem. Zakres materiału przeogromny ![]() No nic, miłego dnia, i weekendu, bo nie wiem jak tutaj będzie z moja obecnoscia przez ten czas |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6463893]afiliks: jesli chcesz to ja moge Ci wyslac laktator, kupiony od kolezanki, ja uzylam kilka razym i polecam ![]() ![]() ![]() lea ![]() ![]() basieńko a jak Łusia dzisiaj? Powodzenia na egzaminach ![]() A ja idę się szykować i jedziemy dzisiaj do teściowej ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
a wiesz co Łucja dziś ok, właśnie przyjechałyśmy do moich rodziców i będę jechała do szkoły.Narazie sobie słodko śpi.
U teściowej byliśmy wczoraj, ale na teściową akurat narzekać nie mogę ![]() Dziękuje, mam nadzieje, ze egzamin nie będzie taki zly |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A tu wklejam Wam pogaduszki mojego Uszka http://video.google.pl/videoplay?doc...10166555135344
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.