Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 12:53   #1801
agness813
Raczkowanie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
A dzień dobry
Ja dopiero teraz ponieważ tradycyjnie rano siedziałam przed DD TVN
Swoją drogą mówili dziś o śmierci łóżeczkowej i pani doktor pediatra (dr. Sadowska) podkreślała, żeby nie układać dziecka do spania na boku!!! a wiem, że wiele mam tak właśnie układa swoje dzieciątka w razie zwrócenia i zachłyśnięcia się pokarmem. No i zgłupiałam! Mówiła także niezbyt pozytywnie o monitorze oddechu bo to tylko urządzenie, poza tym może "uśpić" czujność rodziców.
Ponoć także spanie z dzieckiem w jednym łóżku może zwiększyć zagrożenie śmierci łóżeczkowej...
Jeśli mogę dodać coś od siebie...są dzieci z grupy podwyższonego ryzyka narażone na bezdech,m.in wcześniaki,dzieci przewlekle chore (np z wadą serduszka) dzieci matek które niekoniecznie dbały o siebie w ciąży (palenie tytoniu,picie alkoholu) i parę innych..
Mamy maluszków z prawidłową waga,urodzone o czasie nie powinny się martwić,wiadomo,nie wolno narażać dzieci na dym papierosowy,nie przegrzewać....Ja obu chłopców od urodzenia układałam własnie na boku Nikt wtedy nie mówił że to pozycja groźna dla dziecka, wręcz zalecana właśnie kiedy się dziecku uleje i żeby główka nie była spłaszczona ... Przestrzegano przed kładzeniem dziecka na brzuszku do snu-nie układałam-zaczął układać się sam jak tylko nauczył się przewracać na boczek czyli ok.4 m-ca życia miałam wstawać w nocy i uporem maniaka przekładać na plecki??
Jest tyle sprzecznych informacji na ten temat że mogliby się ci (pożal się Boże) specjaliści zdecydować bo tylko niepotrzebnie sieją wątpliwości wśród matek
Acha,moje dzieci przez pierwsze pół roku życia spały z nami ale to dlatego że byłam już tak zmęczona wstawaniem w nocy do tych moich ssaków,czekaniem aż pojedzą,zasną i odkładaniem do łóżeczka że ze zwykłej wygody wolałam "mieć pod ręką" efekt? -wyspane dzieciątko (obsługiwało się w nocy prawie samo ) i wyspani rodzice
A możesz mi wierzyć że matka jest tak czujna w nocy że nie ma szans aby przygniotła czy przydusiła dziecko a jesli boisz się że mąż może-położ dziecko od swojej strony
Dodam jeszcze że nie było żadnych problemów z późniejszą przeprowadzką dziecka do własnego łóżka (jak już przestałam karmić)

Wszystko wychodzi dopiero w tzw "praniu" ja też zanim urodziłam synka zapowiadałam że będę coś robić "tak" i "tak" a w żadnym wypadku nie "tak" czy "tak" a teraz jak mi ktoś przypomni-usmiecham się pod nosem

Ale mi wyszedł elaborat takie jest moje (skromne) zdanie,może komuś się przyda

My siedzimy całą trójeczką w domciu,zmuszeni nieco
Pisałam wcześniej że choróbsko się koło nas kręci (nie wiem czy kokolwiek zwrócił uwagę na tego posta ) w każdym razie u mnie szpital-tym razem...zapalenie oskrzeli

Trzymajcie się ciepło i dbajcie o siebie!
Stary 2009-11-19, 12:56   #1802
gabisun
Zakorzenienie

Lenka ja staram się obserwować kiedy będzie owu, ale u mnie temp. i objawy brzuszne nie pokrywają się z objawami "śluzowymi" to znaczy niby jest owu, a mokro jest dopiero parę dni później . Więc ja staram się od 9 dnia cyklu tak co dwa dni w koncu muszę kiedyś trafić, a stresu trochę mniej jak nie wiesz dokładnie kiedy owu i nie myślisz cały czas czy sie udało, albo co gorsza w trakcie przytulanek nie myslisz tylko o tym
Agness szybkiego powrotu do zdrówka życzę! cała trójeczka chora?

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2009-11-19 o 12:58
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 13:06   #1803
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Lenka ja staram się obserwować kiedy będzie owu, ale u mnie temp. i objawy brzuszne nie pokrywają się z objawami "śluzowymi" to znaczy niby jest owu, a mokro jest dopiero parę dni później . Więc ja staram się od 9 dnia cyklu tak co dwa dni w koncu muszę kiedyś trafić, a stresu trochę mniej jak nie wiesz dokładnie kiedy owu i nie myślisz cały czas czy sie udało, albo co gorsza w trakcie przytulanek nie myslisz tylko o tym
A ja właśnie w trakcie przytulanek myślę o tym....... i nie umiem przestać.
Stary 2009-11-19, 13:06   #1804
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuję
Na razie chłopcy chociaż ja z chęcią wzięłabym to na siebie...
Stary 2009-11-19, 13:09   #1805
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A ja właśnie w trakcie przytulanek myślę o tym....... i nie umiem przestać.
A więc zdrowiej będzie nie wiedzieć kiedy owu i nie mysleć podczas przytulanek czy to już
A ja właśnie jestem na etapie doszukiwania się objawów ciągle czuję brzuch jak na @ i chyba mam zgagę, tak przynajmniej myslę że to zgaga bo nigdy nie miałam . Juz się nie moge doczekać 24, wtedy wszystko będzie jasne
Stary 2009-11-19, 13:23   #1806
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
A więc zdrowiej będzie nie wiedzieć kiedy owu i nie mysleć podczas przytulanek czy to już
A ja właśnie jestem na etapie doszukiwania się objawów ciągle czuję brzuch jak na @ i chyba mam zgagę, tak przynajmniej myslę że to zgaga bo nigdy nie miałam . Juz się nie moge doczekać 24, wtedy wszystko będzie jasne
Trzymam kciuki
Stary 2009-11-19, 13:59   #1807
joa19mic82
Raczkowanie

GG do joa19mic82

gabisun
Juz się nie moge doczekać 24, wtedy wszystko będzie jasne

Ja też czekam na 24 dziś cały dzień chce mi się spać. I od czasu do czasu pobolewa mnie podbrzusze. Ale nie nastawiam się na 2 kreski.

Tak ostatnio stwierdziłam
joa19mic82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:06   #1808
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
A możesz mi wierzyć że matka jest tak czujna w nocy że nie ma szans aby przygniotła czy przydusiła dziecko a jesli boisz się że mąż może-położ dziecko od swojej strony
Dodam jeszcze że nie było żadnych problemów z późniejszą przeprowadzką dziecka do własnego łóżka (jak już przestałam karmić)
cześć Agness
Wiem, że czasem mówi się jedno a w praktyce wychodzi co innego, ale u Nas wspólne spanie z dzieckiem nie jest w ogóle brane pod uwagę tego jestem akurat pewna choćby z tak banalnego powodu jak wyjątkowo małe gabaryty naszego łóżka
poza tym mamy na tyle małą sypialnię, że kiedy łóżeczko będzie przy Naszym łóżku, to nie wiem czy będzie miejsce na przejście także dzidziuś w zasięgu ręki
No i mnie się jakoś taki sposób wygody osobiście nie podoba nigdy nie lubiałam chodzić na łatwiznę. Młode małżeństwo ma swoje łóżko a dzieciątko ma swoje królestwo - łóżeczko ale to zaś moje skromne zdanie
Co do śmierci łóżeczkowej, to na szczęście mam jeszcze 6 miesięcy na poczytanie, przemyślanie itp, także jeszcze nie panikuję ale dziękuję za rady, wiele mam układa dzieciątka właśnie na boku i nic się nie dzieje. ciężko tu podjąć jednoznaczną decyzję, bo tak jak piszesz, sami specjaliści mają różne zdania na ten temat.
Dużo zdrówka życzę dla Was, bo teraz ten okres chorobowy coś się nasila, kurujcie się

Ja sobie dziś umyśliłam na obiad pizze i teraz muszę wyruszyć na zakupy, a taki leń we mnie wstąpił

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-11-19 o 14:08
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:36   #1809
gabisun
Zakorzenienie

Lenka
Joa
a więc będziemy testować razem może się uda. Ja staram się podchodzić do tego w miarę normalnie, ale tak się nie da. Chociaż w tamtym cyklu juz miałam przeczucie, że nic z tego, bo jakoś nic nie czułam, a teraz w ogóle bym mogła nie jeść, a jak coś zjem to mam zmułe na żołądku.

A tak poza trym to postanowiłam zacząć ćwiczyć mam ćwiczenia od pierwszych tygodni ciąży na mieśnie dna miednicy, kegla itp. z teorii wiem że ułatwiają poród i mogą ochronic krocze przed cięciem, ale jak to jest w praktyce? czy znacie kogoś kto ćwiczył i faktycznie ułatwiło to w jakimś stopniu poród? moja koleżanka pisze prace o szkole rodzenia jaki wpływ mają ćwiczenia na przebieg porodu i gdy będzie juz miała wypelnione ankiety to napiszę jak to wygląda. W przyszłym tygodniu mam też zajęcia na położniczym postaram się podpytać kobitki
Stary 2009-11-19, 14:50   #1810
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza trym to postanowiłam zacząć ćwiczyć mam ćwiczenia od pierwszych tygodni ciąży na mieśnie dna miednicy, kegla itp. z teorii wiem że ułatwiają poród i mogą ochronic krocze przed cięciem, ale jak to jest w praktyce? czy znacie kogoś kto ćwiczył i faktycznie ułatwiło to w jakimś stopniu poród? moja koleżanka pisze prace o szkole rodzenia jaki wpływ mają ćwiczenia na przebieg porodu i gdy będzie juz miała wypelnione ankiety to napiszę jak to wygląda. W przyszłym tygodniu mam też zajęcia na położniczym postaram się podpytać kobitki
ooo bardzo ciekawy temat poruszyłaś bo sama jestem ciekawa
Jak sobie przypomnę to ćwiczę mięśnie Kegla (zresztą nawet jak nie byłam w ciąży miałam jakąś taką manię na spinanie mięśni "tam" brzucha, pośladków itd), ale z resztą ćwiczeń czekam aż mi energia wróci bo coś te pierwsze 3 m-ce ciąży były dla mnie bardzo senne i męczące
Wiele właśnie czytałam na temat ćwiczeń a ochrony krocza oraz szybszego powrotu do kondycji po porodzie, ale na żywo nie spotkałam żadnej mamusi, która by mi to potwierdziła.
No ale, myślę, że takie ćwiczenia nigdy nie zaszkodzą, a jak jest cień szansy, że pomogą, to warto

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:55   #1811
kretencja
Zakorzenienie

Rany, dziewczyny, ale się rozpisałyście! A ja w pracy byłam...

Starlett, bardzo mocno Cię przytulam i posyłam dobrą energię. Mam nadzieję, że jakoś sobie radzisz i że straszny ból powoli będzie mijał. Na pewno w sercu gdzieś tam pozostanie zadra, ale nie zawsze będzie tak boleć jak teraz. Musisz to przetrwać. Dużo siły Ci życzę.

Kakusia, obecnie wynajmujemy jednopokojowe mieszkanie, w tej samej okolicy chcemy kupić.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:57   #1812
gabisun
Zakorzenienie

Kakusia no właśnie chciałabym znaleźć żywy dowód tych teorii ćw. mięsni kegla są też bardzo dobre po porodzie, żeby wszystko szybko do normy wrociło tam na dole a mozna je wykonywać nawet jadąc autobusem więc nie zaszkodzi poćwiczyć w swojej ksiązce znalazłam żeby ćwiczyc 3 razy po 20 powtórzeń w ciągu dnia .
Teraz nie mam tej ksiązki przy sobie ale jakby ktoś był zainteresowany to mogę wieczorem wrzucić te ćwiczenia. Tam jest inny podział, nie ma trymestrów tylko 5 okresów jest.
Stary 2009-11-19, 15:05   #1813
joa19mic82
Raczkowanie

GG do joa19mic82

gabisun- No zobaczymy jak to będzie. Jak Wy robicie że jak cytujecie inną osobę macie w ramce?
joa19mic82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:09   #1814
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez joa19mic82 Pokaż wiadomość
gabisun- No zobaczymy jak to będzie. Jak Wy robicie że jak cytujecie inną osobę macie w ramce?
Jak chcesz zacytować kogos to tą srodkową ikonkę pod postem kliknij, a potem jak juz będziesz odpisywać to dasz tę pierwszą "cytuj".

Ale mnie jakiś dołek łapie, siedzę i beczę

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-11-19 o 15:10
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:14   #1815
gabisun
Zakorzenienie

Lenka nie martw się może twoja dzidzia woli przyjść na świat w sierpinu dobrze ,że lekarz zaproponował tka szybko leczenie, na pewno pomoże

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 15:29   #1816
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka nie martw się może twoja dzidzia woli przyjść na świat w sierpinu dobrze ,że lekarz zaproponował tka szybko leczenie, na pewno pomoże
Dziękuję.. ale mi się nic nie udaje, w pracy bez sensu, na studia się z niczym nie wyrabiam, pracy mgr jeszcze nie zaczelam pisac, nawet po łuku nie potrafię jeżdzić do tego czuję się w domu jak pasożyt, bo mój mąż wszystko gotuje i sprząta, chce żebym miała więcej czasu dla siebie, a ja ten czas marnuję. Najchętniej poszłabym spać, a do pracy na 19.00. Sorry że tak smęcę cały czas, nie mam z kim pogadać
Stary 2009-11-19, 15:36   #1817
gabisun
Zakorzenienie

Lenka ja taki dzień miałam wczoraj ,nic mi się nie udawało, nawet automat na bilety mi kasę wciągnął... na taki dzień to proponuje lampkę czerwonego winka, kocyk, fajną komedię i męża przy boku a jeszcze lepiej grzane wino, najlepsze na jesienne smutki. zobaczysz juitro będzie dużo lepiej! Ja też zawsze denerwowałam się jazdą, ale trzeba to jakos przerzyć. Trzeba mysleć pozytywnie ciesz się ,że masz takiego kochanego męża, który ci pomaga
Stary 2009-11-19, 15:48   #1818
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka ja taki dzień miałam wczoraj ,nic mi się nie udawało, nawet automat na bilety mi kasę wciągnął... na taki dzień to proponuje lampkę czerwonego winka, kocyk, fajną komedię i męża przy boku a jeszcze lepiej grzane wino, najlepsze na jesienne smutki. zobaczysz juitro będzie dużo lepiej! Ja też zawsze denerwowałam się jazdą, ale trzeba to jakos przerzyć. Trzeba mysleć pozytywnie ciesz się ,że masz takiego kochanego męża, który ci pomaga
Jest kochany A ja chyba sobie winko kupię na jutrzejszy wieczór, bo jutro nie pracuję... Pomyśleć, że od września sobie odmawiałam ze względu na staranka... Tak mi tylko smutno, że na @ jeszcze tyle dni muszę czekać, i z góry wiem, że cykl stracony, a jeszcze się nie skończył.
Stary 2009-11-19, 15:50   #1819
aldii
Zakorzenienie

Olliwko prz takich cyklach moze jej nie byc wcale, albo moze byc nawet 2 razy....roznie to bywa
Agness mowilam, ze bedziesz nam tu skarbnica wiedzy i doswiadczenia - thx Zdrowiejcie szybko !!
Kretencja jak humorek dzisiaj ?
Mpik weszlam na ta stronke co podalas i u mnie sie to potwierdza

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-19 o 15:55
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 16:01   #1820
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kakusia nom bede miala chlopca bedzie Szymon
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 16:22   #1821
Zieelonooka
Raczkowanie

Witajcie koleżanki
Spodziewam się dziecka w maju 2010r.Podcztytuję Was i widzę,
Gabisun poruszyła ciekawy temat dot. ćwiczeń mięśni dna miednicy..
Cytat:
Sama jestem zainteresowana i przymierzam się do tych ćwiczeń.Słyszałam też o masażu krocza olejkiem,ponoć uelastycznia on krocze i chroni przed nacęciem podczas porodu.Czy któraś z Was stosowała może ćwiczenia kegla ,masaż krocza i może podzielić się doświaczeniami w tym temacie??
Zieelonooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 17:33   #1822
kretencja
Zakorzenienie

Aldii, dziękuję, że pytasz Humorek nawet jako-taki, tyle że zmęczona jestem, dzieciaki mi dziś dały popalić w pracy, potem byłam na zakupach z mężem, potem robiłam obiad... A teraz już się lenię, a biedny mąż poszedł do pracy na wieczór, siedzę sama prawie do 22-giej...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-19, 18:25   #1823
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ciagle ktos pisze o tym sklepie Pepco, a ja caly czas bylam przekonana, ze go u mnie nie ma...Weszlam dzis na ich stronke, patrze - jest Tak to jest jak sie wroci po latach do swojego miasta, to sie nawet nie wie jakie nowe sklepy otworzyli...
Hehe.. Ja też weszłam przed chwilą i u mnie też jest a nie wiedziałam. Kiedyś byłam w Gdynii i ciekawe rzeczy widziałam.
Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Ciuszki

2x bodziak z długim rękawem
1x pajacyk

Ja mam na razie ciuszki z lumpka i z allegro

Miałam dziś ciężki dzień. W pracy jak tylko weszłam to się dowiedziałam, że podczas mojej nieobecności wczoraj sprawdzono moją dotychczasową pracę i wyszło trochę błędów. Kilka takich że podobno szef w nocy nie spał bo się zastanawiał czy więcej takich nie zrobiłam... Moja koncentracja sięga zera Na szczęście szef jest tak miły, że słowa mi nie powiedział tylko były zapiski w zeszycie - takim naszym firmowym dzienniku... Tak się tym przejęłam i zdenerwowałam że cały dzień mnie brzuch boli. Do tego kołatanie serca i w jednym momencie myślałam że zemdleję. No i męża mam chorego, dziś byliśmy w przychodni - 2h wśród chorych ludzi, cud będzie jak się czymś nie zaraziłam. Ten ból brzucha mnie tak niepokoi że zadzwoniłam do położnej i prawie wymusiłam na niej żeby mnie jutro lekarz przyjął. Szefowi powiedziałam, że mogę jutro nie przyjść jeśli mi nie minie... Szczerze to chciałabym już iść na zwolnienie. Chociaż na jakiś czas...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 18:53   #1824
aldii
Zakorzenienie

Kretencja nie sama, tylko z nami
Zielonooka zaczynam masaze w przyszlym tyg. o ile lekarz zgodzi sie na sn.Czy cos daly napisze jak sie Lu wykluje
Lindsley bylam tak ciekawa tego sklepu, ze az musialam pojechac - rewelacja !! Jakie piekne kozuszki byly i uwaga - 25zl !!!!! Musze sie zastanowic i chyba jutro pojade go jednak kupic - bedzie dla Lu na przyszla zime
za siedzenie w przychodni.Po co tam poszlas ??? Maz nie male dziecko i dalby sobie tam rade sam !! Musisz teraz przede wszystkim myslec o sobie i dziecku !!!!!!!!!!!
A praca sie nie przejmuj - nikt nie jest nieomylny, tym bardziej, ze pracujesz tam krotko

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-19 o 18:56
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:06   #1825
kretencja
Zakorzenienie

Aldii
Zjadłam sobie właśnie kolację i chyba zaraz pójdę obejrzeć jeden z dodatków dołączonych do filmu "Frida" (UWIELBIAM!), dokument o Fridzie Kahlo. A może też inne dodatki o robieniu filmu
Nie pamiętam, czy już pytałam, a nawet jeśli, to mogą się wypowiedzieć nowe koleżanki Jakie są Wasze najukochańsze filmy?
Moje to: "Zakazany owoc", "Big Fish", "Frida", "Diabeł ubiera się u Prady", "Benny & Joon", "Lepiej być nie może", "Nic do stracenia", "Nigdy w życiu", "Lejdis", "Amelia", "Zielona mila", "Rainman", "Juno", "Edward Nożycoręki", "Skazany na bluesa", "Dzień świra"... Trochę tego jest

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-11-19, 19:08   #1826
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
cześć Agness
Wiem, że czasem mówi się jedno a w praktyce wychodzi co innego, ale u Nas wspólne spanie z dzieckiem nie jest w ogóle brane pod uwagę tego jestem akurat pewna choćby z tak banalnego powodu jak wyjątkowo małe gabaryty naszego łóżka
poza tym mamy na tyle małą sypialnię, że kiedy łóżeczko będzie przy Naszym łóżku, to nie wiem czy będzie miejsce na przejście także dzidziuś w zasięgu ręki
No i mnie się jakoś taki sposób wygody osobiście nie podoba nigdy nie lubiałam chodzić na łatwiznę. Młode małżeństwo ma swoje łóżko a dzieciątko ma swoje królestwo - łóżeczko ale to zaś moje skromne zdanie
Dużo zdrówka życzę dla Was, bo teraz ten okres chorobowy coś się nasila, kurujcie się
Jasne,każdy ma swoje założenia,to już uważam kwestia indywidualna i w żadnym wypadku tego nie neguję,po prostu opisałam tu swój punkt widzenia W takim razie dużo samozaparcia i konsekwencji życzę bo mi tego zabrakło jak się już baby urodziło
Zresztą ja mam taaaką straszną słabość do moich dzieci a one tak szybko rosną że wręcz mogę powiedzieć że brakuje mi tych ciepłych,mięciutkich rączek obejmujących mnie w nocy

Dziękuję za zyczenia zdrówka przydadzą się moim chorowitkom...

Aldii,za skarbnicę się nie uważam ale dziekuję,to bardzo miłe,w razie wątpliwości mogę ewentualnie podpowiedzieć jak to u mnie było

elcia0787,mój młodszy synek miał mieć na imię Szymon albo Fabian

Dzieci umyte,grzecznie leżą w łóżeczkach i czekają na bajeczkę Uciekam im czytać bajeczkę,potem herbatka z cytrynką,jakiś filmik i spać Miłego wieczoru i dobrej nocy

Edytowane przez agness813
Czas edycji: 2009-11-19 o 19:10
agness813 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:11   #1827
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
za siedzenie w przychodni.Po co tam poszlas ??? Maz nie male dziecko i dalby sobie tam rade sam !! Musisz teraz przede wszystkim myslec o sobie i dziecku !!!!!!!!!!!
A praca sie nie przejmuj - nikt nie jest nieomylny, tym bardziej, ze pracujesz tam krotko
Bo on nie ma prawka i musiałam go zawieźć. W aucie zimno żeby 2h siedzieć a w poczekalni i tak siedziałam najdalej od wszystkich jak się tylko dało...
W pracy wiesz... szef miał wizję wielkich strat. Jak zaczął wytykać (w tym zeszycie) błędy to się też pierdół czepiał. I dziś też już mówił o takich pierdołach że słabo, jakby nie było ważniejszych spraw. W ogóle czepialski bardzo... A ja przeważnie tak nie przeżywam wszystkiego. W ciąży mi się pozmieniało. Chce iść na L4 odpocząć trochę...

A od jutra będę miała na weekend pieska. Moja mama jedzie na pogrzeb i nie ma co z psinką zrobić. Wyprowadziła się sąsiadka która się nią zawsze zajmowała podczas mamy nieobecności. W sumie fajnie. Lubie mojego psiaka

Michaś

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 19:29   #1828
aldii
Zakorzenienie

Lindsley kochana, to tzreba bylo isc chociaz gdzies na kawke - zawsze to lepiej niz siedziec w przychodni.
Kretencja Juno tez mi sie podobal - malo znany film, ale bardzo madry
Agness dobrze, ze mamy kogo zapytac
Tity jak twoje jajka ?:P

Anessko, Jasiulku,Pomidorko hop hop gdzie jestescie ???????
Stary 2009-11-19, 19:41   #1829
gabisun
Zakorzenienie

O widzę, że niektóre osoby zaciekawił temat ćwiczeń, fajnie już takie mam skrzywienie zawodowe jak tylko bede miała informacje od koleżanki od kobiet, które urodziły i stosowały ćwiczenia, to wyniki zamieszczę tutaj Jak ktos jest zainteresowany zestawem ćwiczen od 1 tygodnia ciąży to chętnie wyślę na priv, mam zeskanowany podręcznik
Stary 2009-11-19, 19:54   #1830
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley kochana, to tzreba bylo isc chociaz gdzies na kawke - zawsze to lepiej niz siedziec w przychodni.
Kretencja Juno tez mi sie podobal - malo znany film, ale bardzo madry
Agness dobrze, ze mamy kogo zapytac
Tak... Na wsi o 17 wieczorem gdzie 2 sklepy na krzyż i aptekę zamykają o 17... Nie bardzo miałam wybór...
Juno też oglądałam i nieliczny film który zapamiętałam dość dobrze...
Fridy nie obejrzałam w końcu ...
Na Amelii zasnęłam bo oglądałam w środku nocy i nigdy więcej się nie zabrałam...
Swego czasu oglądałam dużo filmów, nawet horrory i thrillery. Teraz jakoś mniejszy dostęp do nich i mniej czasu... I większe wymagania co do filmów mam chyba

Michaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości