Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 15:38   #1801
ona10101
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
bardzo fajny welon jaka cena jeśli wolno spytać? koniecznie musisz wstawić foty jak tylko Ci go przyślą.
W zeszłym roku moja przyjaciółka też zamówiła welon na allegro niestety okazał się pomyłką była jakiś taki pokraczny, wygnieciony i wogóle się nie układał. Odesłała a kupila w końcu w salonie. Zdjęcia miał ok, sama jej doradzałam, ale widać jakiś niefart, zresztą przysłany był w bąbelkowej kopercie i upchnięty w skrzynce to czego się tu spodziewać
Mam nadzieje, że Twój zakup będzie udany i sprzedający potraktuje wysyłkę takiego przedmiotu odpowiednio.
Cena z przesylka niecale 40 zl, wiec wydaje sie podejrzanie niska, ale zaryzykuje i kupie. Nawet jesli bedzie nie za ciekawy to az tak pieniedzy mi nie bedzie szkoda.

<<[QUOTE=srubka87;17845471]Ona-welon b. ładny. Sama będe miała podobny z tym, że nieco dłuższy. Ile płacisz? I ile tam jest tych kryształków?(ja będę miała 100 i też na żyłce i płacę ok. 130 zł w Tęczy). A swoją drogą to jak pójdę na przymiarkę to chcę poprosić żeby krawcowa zrobiła mi takie doczepiane ramiączka do sukni, niby nie planuję ich używać, ale co jeśli o 22.00 stwierdzę, że męczę się z suknią i że muszę je jednak mieć, a tak wyjmę z szuflady i przypnę-problem z głowy. Ciekawe ile zaśpiewają za taką usługę?No chyba nie więcej niż 50 zł>>

Nie wiem ile jest krysztalkow na moim welonie, w opisie aukcji nie jest podana ilosc. Ja tez prosilam o doszycie ramiaczek do mojej sukni (MS MODA na Slowackiego) i powiedzieli mi ze bedzie doplata w wysokosci ok. 50 zl, tak mysla, tyle ze beda ramiaczka koronkowe, takie ozdobne.

Ps. Ja tez nie umiem wielocytowac
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 15:50   #1802
ewelkafly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
a oto i moje zaproszenia
[QUOTE=eninka84;17843976]
Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Bardzo ładne kolor kokadry tez taki będzie?

Już jest nawet kokardki sama kupowałam i zawiązywałam
A gdzie kupowałaś kokardki?

Ja będę ślubowała w wieku 25,5 lat a TŻ 26,5 więc jak dla mnie w sam raz
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 16:12   #1803
eninka84
Zadomowienie

w pasmanterii zwyczajnej. Kupiłam samą tasiemkę i wiązałam w kokardki
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 16:32   #1804
tatarata
Raczkowanie

czesc dziewczyny
jejku opuscialm was na dluzszy czas, ale widze ze juz dwa nowe watki mnie przeskoczyly, faktycznie lepiej bedzie teraz na biezaco tu zagladac.
Dziekuje ze pamietalyscie o mnie w nowym watku
Plis nie kazcie mi nadrabiac tego wszytskiego, wiecie moze kiedy zaczynaja sie najblizsze nauki i w ktorym kosciele?
I druga sprawa jaka mam do was czy wszystkie juz macie sukienki? ja mam slub w lipcu, a panie w sklepach mnie stresuja ze juz musze wybrac, a ja mam dwie na oku, zaraz znajde zdjecia do pokaze,moze cos doradzicie ,

24.07.2010

Edytowane przez tatarata
Czas edycji: 2010-03-13 o 16:41
tatarata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 17:29   #1805
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tatarata Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
jejku opuscialm was na dluzszy czas, ale widze ze juz dwa nowe watki mnie przeskoczyly, faktycznie lepiej bedzie teraz na biezaco tu zagladac.
Dziekuje ze pamietalyscie o mnie w nowym watku
Plis nie kazcie mi nadrabiac tego wszytskiego, wiecie moze kiedy zaczynaja sie najblizsze nauki i w ktorym kosciele?
I druga sprawa jaka mam do was czy wszystkie juz macie sukienki? ja mam slub w lipcu, a panie w sklepach mnie stresuja ze juz musze wybrac, a ja mam dwie na oku, zaraz znajde zdjecia do pokaze,moze cos doradzicie ,
nauki na Karczówce w ostatnią sobotę miesiąca, ks. Jan prowadzi genialnie, polecam
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 21:50   #1806
carmen84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
ja w Dniu ślubu będę miała 22, bo dwa miesiące później dopiero skończę 23 i myślę że jest to idealny moment,... bo dzieciaczków chcę mieć 2 lub 3 a i chcę mieć tą gromadkę przed 30 jeszcze

jęsli chodzi o autokar to ja płace 200 zł za kurs.... białogon- suków... nie wiem czy to dużo czy nie a wolałam juz zamówić bo mój tata nie mógł spać o ten niezałatwiony autokar...

A czy mogłabyś mi podać namiary na ten autokar, 200zł to bardzo mało

carmen84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 22:02   #1807
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Ja będę ślubowała w wieku 25,5 lat a TŻ 26,5 więc jak dla mnie w sam raz
Ja w maju skończę 26 lat a mój Tż w grudniu 30!!! Mój Misiu też już się martwi że jak pójdzie po dzieci do szkoły to inne dzieci będą myślały że to dziadek po nie przyszedł a nie tata
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 22:25   #1808
monini2507
Zakorzenienie

Ok to ja sie pochwale ja w dniu slubu bede miala 25 i moj Tż tez.
Uwazam ze kazdy wiek jest odpowiednia na slub tylko kazda z nas w roznym czasie do niego dojrzewa raz wczesniej raz pozniej.
Ja znam takie malzenstwo co po 60-tce brało slub i co wtedy tez mozna
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 23:16   #1809
srubka87
Zadomowienie

Kasiu-i ja poproszę o te namiary na autokar
Stary 2010-03-13, 23:22   #1810
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Kasiu-i ja poproszę o te namiary na autokar
i ja bym prosiła namiary na ten autokar
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 23:26   #1811
pupsik
Przyczajenie

Ojej to ja tez poproszę o namiar
Stary 2010-03-14, 11:06   #1812
kamila23106
Rozeznanie

GG do kamila23106

I ja też poproszę o namiary na ten autokar
kamila23106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:11   #1813
kasia2629
Raczkowanie

dziewczynki namiary poszły na priv
Stary 2010-03-14, 11:50   #1814
Lowczyni
Zakorzenienie

Musze się Wam pochwalić Wreszcie po dłuuugich poszukiwaniach znaleźliśmy w Warszawie obrączki na które jesteśmy zdecydowani. Pozostaje tylko sprawa czy nasz złotnik podejmie się ich wykonania. Zakup w sklepie nie wchodzi w grę bo cena jest obłędna. Ale rozumiem bo to bardzo znana stara Szwajcarska firma. Wklejam zdjęcie i czekam na wasze opinie
Jak oglądaliśmy obrączki na stronie to byliśmy bardziej zdecydowania na drugie zdjęcie ale w rzeczywistości jak wszystkie pomierzyliśmy jednogłośnie i w szybkim tempie stwierdziliśmy że pierwsze są najlepsze. Mimo że wogóle nie braliśmy ich pod uwagę wcześniej
Żałowaliśmy tylko że jednak nie ma w Polsce obrączek z tego trzeciego zdjęcia.

Ach co do wieku ja w dzień slubu będę miała 35 a mój TŻ 27

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-03-14 o 11:58
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:54   #1815
sunshine8408
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Ja w maju skończę 26 lat a mój Tż w grudniu 30!!! Mój Misiu też już się martwi że jak pójdzie po dzieci do szkoły to inne dzieci będą myślały że to dziadek po nie przyszedł a nie tata
Ja z kolei w dniu ślubu będę miła 26 lat a mój TŻ-cik 30. Oboje się już "wyszumieliśmy" ile tylko mogliśmy, więc nadszedł już ten czas aby się ustatkować, powiedzieć magiczne "TAK" i machnąć sobie jakiegoś dzidziusia

Lowczyni drugie obrączki są cudne

Edytowane przez sunshine8408
Czas edycji: 2010-03-14 o 11:56
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 12:03   #1816
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
Lowczyni drugie obrączki są cudne
Drugie były tymi które nam się najbardziej spodobały na stronie ale w rzeczywistości i na palcu to inna bajka, po prostu damska jest nadal ok, ale męska taka sobie. A jednak nie chcielibyśmy mieć dwóch różnych obrączek z innych kolekcji , które na dodatek nie pasowałyby do siebie.

A tak na marginesie to mogę podać stronę Furrer Jacot bo z tej kolekcji pochodzą te obrączki na privie żeby znów nie posądzona mnie o reklamę Oczywiście jako zciągnięcie wzoru bo ceny są takiej jak nowy samochód osobowy.
Stary 2010-03-14, 12:12   #1817
wiewi
Raczkowanie

Kasiu ja też poproszę o namiary na autokar
Stary 2010-03-14, 12:56   #1818
madziastanczyk
Raczkowanie

Kasiu czy ja też mogę prosic o namiary na autokar???
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:00   #1819
sunshine8408
Raczkowanie

Dziewczynki czy orientujecie się może, gdzie są w miarę przystępne ceny odnośnie kursu tańca towarzyskiego?
Stary 2010-03-14, 13:27   #1820
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Musze się Wam pochwalić Wreszcie po dłuuugich poszukiwaniach znaleźliśmy w Warszawie obrączki na które jesteśmy zdecydowani. Pozostaje tylko sprawa czy nasz złotnik podejmie się ich wykonania. Zakup w sklepie nie wchodzi w grę bo cena jest obłędna. Ale rozumiem bo to bardzo znana stara Szwajcarska firma. Wklejam zdjęcie i czekam na wasze opinie
Jak oglądaliśmy obrączki na stronie to byliśmy bardziej zdecydowania na drugie zdjęcie ale w rzeczywistości jak wszystkie pomierzyliśmy jednogłośnie i w szybkim tempie stwierdziliśmy że pierwsze są najlepsze. Mimo że wogóle nie braliśmy ich pod uwagę wcześniej

Aga obrączki oryginalne i naprawdę śliczne i zgadzam się że te drugie wygladają na zdjęciu bardziej ,,korzystnie" ale już sie przekonalam że nie wszystko to co ładnie na zdjeciu wygląda w rzeczywistości jest równie ładne albo praktyczne także gratuluje wyboru.A co z sukienkami?przymierzałaś coś w Wawie?

Ja w dniu ślubu będę miała skończone 25 a mój TŻ 26 bo dopiero w grudniu skończy 27 także myślę że to optymalny czas na zamążpójście.

Aha zdecydowałam się dziewczyny na skrzypaczkę na ślubie. Mojej siostry koleżanki córka skończyła szkołę muzyczną i pięknie gra na skrzypcach jeszcze z nią nie rozmawiałam ale myślę że się zgodzi nam zagrać. Oprócz tego prawdopodobnie będą śpiewały dziewczyny ze scholi także oprawa muzyczna już jest obmyślona
Oczywiście nie obyło się bez kłótni na ten temat bo mój TŻ stwierdził że wymyślam z tą skrzypaczką i przesadzam, więc mu wygarnęłam że ślub biorę raz w życiu i będzie po mojemu no i skrzypaczka będzie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:37   #1821
sunshine8408
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Oczywiście nie obyło się bez kłótni na ten temat bo mój TŻ stwierdził że wymyślam z tą skrzypaczką i przesadzam, więc mu wygarnęłam że ślub biorę raz w życiu i będzie po mojemu no i skrzypaczka będzie
No i tak trzymaj kochana
Chciałam jechać do ślubu retro-kabrio, mój TŻ stwierdziłam że zgłupiałam, zresztą później przyznałam mu rację, jak dowiedziałam się ceny tej przejażdżki.
Później skrzypaczka+trębacz- uważa za głupotę, podobnie z dużą ilością kwiatów.
Ale ja już mam na niego sposób, nie kłócę się z nim,nie podnoszę głosu bo uważam,że to bez sensu, (nie bij-tłumacz hihi) tylko powolutku na spokojnie wszystko analizujemy, a na koniec stwierdza,
że miałam jednak rację
Stary 2010-03-14, 13:42   #1822
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:

moim zdaniem wszystkie są super...mój Tż też chciał coś podobnego ale nie mogliśmy w Kielcach nic znaleźć a nie chciało nam się za tym jeździć...
Stary 2010-03-14, 13:46   #1823
srubka87
Zadomowienie

Lowczyni-ja nie będę oryginalna, najbardziej podobają mi się drugie obrączki. Ale jak inne dziewczyny również wiem, że to co na zdjęciu wygląda zabójczo na żywo już niekoniecznie. Obrączki nie w moim stylu, choć jestem ogromnie ciekawa jak wyglądają na palcu(no ale myślę, że na naszym jesiennym spotkaniu pochwalisz się).A co z Twoją suknią? Zdecydowałaś się już?
magolina-hihi oby tak dalej
Stary 2010-03-14, 13:47   #1824
Loczek20
Przyczajenie

usunięte, sorry nie pamiętałam zasad regulaminu
Pozdrawiam

Edytowane przez Loczek20
Czas edycji: 2010-03-14 o 17:32
Loczek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:48   #1825
magolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny przeglądałam właśnie zaproszenia na allegro bo chcemy zamówić próbki i wpadły mi w oko takie. Cena przystępna bo z personalizacją 1,59 i dużo wzorów do wyboru. Wklejam przykładowy wzór który mi się podoba. Co myślicie??
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:14   #1826
Paulina Patryk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Loczek20 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode
dla tych, które poszukują sukni przesyłam linka: http://www.allegro.pl/item952769065_...8_dodatki.html
Zainteresowane panny proszę o kontakt, dziewczyny ja też mam kręcone włosy i najlepiej czułam sie na plenerze kiedy miałam po prostu rozpuszczone włoski
Nie można na wizażu sprzedawać "regulamin się kłania" usuń sobie to
Stary 2010-03-14, 14:47   #1827
ewelkafly
Raczkowanie

Łowczyni obrączki są bardzo efektowne i oryginalne jednak ja bym się na takie nie zdecydowała (stawiam na prostotę i klasykę ).

Za pół godzinki wybieram się z rodzicami do teściów i powiem Wam szczerze że wcale nie mam ochoty tam jechać. Jesteśmy z TŻ ponad cztery lata a byłam u niego cztery razy... jakoś nie przepadam za wizytami i rozmowami z teściową Wkurza mnie że się miesza w Nasze sprawy i chce żeby było po jej myśli. Wy też tak macie? Jak Wasze relacje z teściami??
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:42   #1828
Lena _
Raczkowanie

SKarbnico wiedzy Doradzcie gdzie w Kielcach powinnam się zapisać na makijaż, fryzjera? Szukam również fryzjerki (mobilnej), która mogłaby uczesać kilka Pań przed samym weselem ; ślubujemy w piątek, więc łudzę się, że nie będzie kłoptu z terminem.

A co do teściów- wiesz, w jedno ucho wleci, z drugiego wyleci...NIe przejmuj się; teściów się nie wybiera ale można nauczyć się z nimi żyć. Polecam fajną książkę - Toksyczni teściowie...z humorem podejście do tematu, cenne rady.
Lena _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:53   #1829
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez Lena _ Pokaż wiadomość
SKarbnico wiedzy Doradzcie gdzie w Kielcach powinnam się zapisać na makijaż, fryzjera? Szukam również fryzjerki (mobilnej), która mogłaby uczesać kilka Pań przed samym weselem ; ślubujemy w piątek, więc łudzę się, że nie będzie kłoptu z terminem.

A co do teściów- wiesz, w jedno ucho wleci, z drugiego wyleci...NIe przejmuj się; teściów się nie wybiera ale można nauczyć się z nimi żyć. Polecam fajną książkę - Toksyczni teściowie...z humorem podejście do tematu, cenne rady.
tutaj znajdziesz wizażystki https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=36 ( w tym mnie )
jeśli chodzi o fryzjerki ktore dojezdzaja to nie znam żadnej :/

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 16:20   #1830
agulack
Raczkowanie

Cytat:

Obrączki ekstra. Bardzo oryginalne.
A jeśli chodzi o wiek ja 25, Tż 26.

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Za pół godzinki wybieram się z rodzicami do teściów i powiem Wam szczerze że wcale nie mam ochoty tam jechać. Jesteśmy z TŻ ponad cztery lata a byłam u niego cztery razy... jakoś nie przepadam za wizytami i rozmowami z teściową Wkurza mnie że się miesza w Nasze sprawy i chce żeby było po jej myśli. Wy też tak macie? Jak Wasze relacje z teściami??
Ja z teściami na razie mam sielankę. Teść raczej cichy i wszystko mu pasuje. A teściowa złota kobieta Potrafimy siąść przy drinku i plotkować jak dobre kumpele. Owszem jest wiele tematów na które mamy zupełnie odmienne zdanie ale żadne problemy z tego nie wynikają Ogólnie mało się do nas wtrąca raczej doradza. Weselem interesuje się tak akurat nie za dużo nie za mało i raczej jest zdania że to nasze wesele i nam ma się podobać
Także teściowej można mi pozazdrościć bo naprawde spoko z niej babka. Oby to sie nie zmieniło po ślubie

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości