|
|
#1771 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki! jaką restauracje polecacie w Kielcach? Jutro się z mężulem wybieramy na Alicje wKrainie Czarów a później chcemy na jakieś żarełko, ale poza Sphinxem to nic nie znamy:/. Co możecie polecić?Chodzi tez o to zeby by;lo w miare dlugo czynne bo seans sie skonczy ok 22. Co sadzicie na temat Kojota? bede wdzieczna
|
|
|
|
#1772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Kojot super jedzenie polecam
taniej niż w Sphinx i więcej
|
|
#1773 |
|
Raczkowanie
|
A do której kojot czynny i czy mozna zrobic rezerwacje, wiesz moze?
|
|
|
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie ze można robić rezerwacje
wpisz w google nazwę restauracji i poszukaj numeru. Nie wiem do której jest czynna, bo zawsze byłam koło 18, ale myślę że do 22 to spokojnie, a może i później.
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=chansons;17824021]ja znalazłam taki wątek na forum:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=411928 ![]() Naprawdę fajne i ciekawe pomysły.
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
a oto i moje zaproszenia
|
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
<<Srubka87 ja też bym się nie zdecydowała na ślub w twoim wieku (nawet w moim było mi ciężko
O matko a ja bede brala slub ledwo skonczywszy 22 ale uwazam ze jestem na tyle dojrzala i dlatego podjelam taka decyzje i wiem ze dobrze zrobilam ![]() dziewczyny kolejny punkt z listy zaliczony- bylam u okulisty i jestem juz nosicielka soczewek kontaktowych wiec w Dniu Ślubu okulary precz moge polecic Salon Optyczny jakby ktoras z Was byla zainteresowana. Ps. zamowilam sobie tez welon (na allegro). Wstawie zdjecie. Cena niziutka, a jak dopytywalam sie w salonach to za tego typu welon mowili mi okolo 150 zł!! Tylko ciekawe jak dojdzie to jaki bedzie....oby taki jak na zdjeciu
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Kojot super duuuuuużo jedzenia na prawde nie idzie przejeśc a czynny jest od 10-24 także na pewno zdązycie, no i cena przede wszystkim bardzo przystępna
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka cena jeśli wolno spytać? koniecznie musisz wstawić foty jak tylko Ci go przyślą. W zeszłym roku moja przyjaciółka też zamówiła welon na allegro niestety okazał się pomyłką była jakiś taki pokraczny, wygnieciony i wogóle się nie układał. Odesłała a kupila w końcu w salonie. Zdjęcia miał ok, sama jej doradzałam, ale widać jakiś niefart, zresztą przysłany był w bąbelkowej kopercie i upchnięty w skrzynce to czego się tu spodziewać![]() Mam nadzieje, że Twój zakup będzie udany i sprzedający potraktuje wysyłkę takiego przedmiotu odpowiednio. |
|
|
|
|
#1780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdzierstwo - kawałek tiulu, a cena jak za sukienkę/spodnie itp , niestety slowo ślub zawsze podbijało cenę
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc wszystkim, dawno mnie tu nie bylo, ale wreszcie sie uporalam z tyloma stronami - pomijajaca zajadliwa klotnie o racje - a przeciez Polska wolny kraj wyrazic opinie mozna i na tym koniec... Ja sie pochwale, ze z TZ pojechalismy do hurtowni i kupilismy zaproszenia po 0,92 gr i mamy z glowy W pierwszej wersji mielismy zamawiac z allegro ale ciezko bylo nam sie zmusic siasc i cos wybrac konkretnie, a jak juz poszlismy do hurtowni, to wybralismy po 20 sztuk roznych wzorow w sumie 100 szt
wiec nie mamy jednolitych dla gosci, tylko kazdy dostanie inne my generalnie zawsze jestemy odmienni wiec temu to tak A co do sciagniecia papierow potrzebnych nam do slubu dokladam juz miesiac na pozniej i czas sie zebrac bo w polowie marca mielsimy byc juz u ksiedza z kompletem Wszystko przez brak czasu, strasznie ostatnio mamy zwariowany okres i nie mozemy sie pozbierac i zgrac, zebysmy oboje mieli czas i sile na zalatwienie swoich spraw![]() Co do Ifci, ja tez cie znam z widzenia, jestes z moich stron zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zyciaCo do dnia kobiet... tak poswietowalam z TZ ciociami i tesciowa, a pozniej i siostra, ze ......... ostro bylo na nastepny dzien - wrazenie niezapomniane - wstarczy mi na dluuuuuuuuugo he he he
|
|
|
|
#1782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też wcale nie uważam że za wcześnie
|
|
#1783 |
|
Przyczajenie
|
Ja też wcale nie uważam, że wiek 22 lata to za wcześnie
Sama tyle będę miała w dniu ślubu tzn już skończone Każdy ma swoje zdanie na ten temat
|
#1784 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale my weźmiemy i tak wszystkie zdjęcia i pośmiejemy się z nich Bo z drugiej strony ta fotka co może być beznadziejna dla fotografa może być śmieszna dla nas![]() Cytat:
gratuluje zakupu Cytat:
rozumiem że to jako podsumowanie dyskusji Cytat:
To muszę pochodzić i popytać Tylko może wstrzymam się jeszcze z tym do przyszłego roku![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- ładne tylko mi się wydaje że ta kokarda jakaś taka duża...albo tak tyko na zdjęciu wyszła![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- a co do wieku zamążpójścia to moim zdaniem to indywidualna sprawa każdego. Jeżeli ktoś jest na tyle dojrzały to czemu miałby nie wsiąść ślubu mając nawet te 20 lat? Więc wydaje mi się że nie ma co pisać że ktoś jest za młody bo tak naprawdę to nigdy nie wiadomo co życie przyniesie... Poza tym ja wyglądam na jakieś 20 lat i nikt by mi nigdy nie dał tego wieku jaki mam a jak szukaliśmy sali pojechaliśmy do jednej i pani jak mnie zobaczyła to najpierw spojrzała na mnie później na mój brzuch i mówi do nas że na ten rok już nie ma wolnych terminów na przjęcie weselne hihihi więc ja zapytałam czy wyglądam jak ciężarna a ona mi mówi że nie ale wyglądam tak młodziutko że się nie spodziewała Co jest dla mnie oczywiście komplementem taki skok w dół o tyle lat
Edytowane przez gosza_25 Czas edycji: 2010-03-13 o 09:22 |
||||
|
|
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne
kolor kokadry tez taki będzie?Cytat:
ładne wykończenia. Gratuluje!!No a ja wczoraj miałam mała przeprawę z Paniami z USC wywlekladm z domu skrócony akt urodzenia , zadzwoniłam sobie do Kielc do usc co by mi powiedziano ile jest ważny ( moj ma jakieś 14 lat - ale jest czytelny). W Usc w Kielcach mówią ze tak, tak super pieknie jest wazny bezterminowo (tak jak myslałam bo ile razy to rodzć sie możesz?). Ale cos mnie tknęło bo zaświadczenie z USC mam brać z Jędrzejowa. Dzwonię tam a tam co mi urzedniczka mówi? niewazny. Ważny 10 lat jest? o żesz polska rzeczywistość urzednicza....... pikus gdybym sie tu urodziła a ja do Katowic po odpis muszę dymać teraz będę czatowac w drzwiach na listonosza jak hycel na psa
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
, zreszta spaliła cegłę, gdy byliśmy juz w urzedzie i drugi pracownik sie dziwił, ze nam ktos taka bzdure nagadał....![]() Jeśli masz odpis aktu urodzenia z opłaconą opłata skarbową to jest wazny bezterminowo, wiec pani w Jędrzejowie ma na bakier z przepisami, ja bym jej awanturę zrobiła, ze Cie na koszty naciąga. Aktu można nie jednak nie przyjać, jeśli jest nieczytelny -podarty, zachlapany i takie tam. Proponuje pojechać do Jędrzejowa dać Pani do łapki akt i niech go sobie obejrzy to uwierzy , bo telefonicznie to nasi urzednicy gadaja co im ślina na jezyk przyniesie![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- świeta racja Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-13 o 10:15 |
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po rozmowie z babka z Jowa wysłaąlm mojego ojca z tym odpisem do urzedu. I co?? twardo upierała się że jest nieważny, ojciec wydarł sie na nią że jest niekomptetenta itepe i co? stwierdziła że papier jest pżółniety (choc wszystko jest maksymalnie czytelne!!!) wiec pżółkniętego appaieru nie przyjmie.Na swoje nieszczescie pracuje poza kielcemi w stronę wawy wię ciezko mi do Jowa pojechac tylko poto by drzeć koty z nią ( no i na głupie babsko będę dzień urlopu tracic :P) ale jak pójde z odpiesem po zaświadczenie to już ja jej wygarnę wyżyje się za wszęsytkie czasy ![]()
|
|
|
|
|
#1788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-13 o 10:27 |
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=trooskava;17841725]Bardzo ładne
kolor kokadry tez taki będzie?Już jest nawet kokardki sama kupowałam i zawiązywałam
|
|
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
Czy macie juz zamowiony autokar na wesele? jak tak to czy mozecie mi polecic jakas firme gdzie jest nie drogo i maja ładne autokary, z tego co sie dowiadywalam to najdrozej na 2 dni biora 1500zl dla mnie to duzo,macie cos tanszego??
pozdrawiam
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Ona-welon b. ładny. Sama będe miała podobny z tym, że nieco dłuższy. Ile płacisz? I ile tam jest tych kryształków?(ja będę miała 100 i też na żyłce i płacę ok. 130 zł w Tęczy). A swoją drogą to jak pójdę na przymiarkę to chcę poprosić żeby krawcowa zrobiła mi takie doczepiane ramiączka do sukni, niby nie planuję ich używać, ale co jeśli o 22.00 stwierdzę, że męczę się z suknią i że muszę je jednak mieć, a tak wyjmę z szuflady i przypnę-problem z głowy. Ciekawe ile zaśpiewają za taką usługę?No chyba nie więcej niż 50 zł
![]() Trooskava-zżółknięty papier Eveewe-nie ma to jak pójść na kompromis Świetne wyjściecarmen-ja mam śłub w sierpniu, autokaru jeszcze nie mamy, planujemy zamówić maj-czerwiec, ale z tego co wiem i na tydzień przed ślubem nie ma z tym problemu. A cena autokaru zależy od ilości przejechanych kilometrów. Jescze się nie spotkałam z czymś takim, że niezależnie od odległości autokar kosztuje, np. 1000 zł. O, miałam dziś kolejny sen z cyklu "koszary ślubne". Stoję sobie w domu w sukni wchodzi Tż z rodzicami, orkiestrą patrzy i nic nie mówi tylko staje obok. Widziała, że jest zachwycony, ale nawet słowa z siebie nie wydusił, no to mówię:Misiu daj buzi(no to dał), daj kwiaty, a on na to :Mamusiu podaj A...bukiet i nic więcej, wyglądał jak wrak mojego Tż-a. Potem wychodzimy z kościoła idziemy przez kościół, czerwony dywan itd. A ja do Tż-a: Ty zobacz jak to zleciało do naszego ślubu,dopiero co było 5 miesięcy(wczoraj o tym rozmawialiśmy )aż tego wszystkiego zapomnieliśmy zamówić ciast i tortu. Co to będzie? A on: nie martw się, teraz już nic nie zrobimy. Potem życzenia przed kościołem...podchodzi moja ciocia i zamiast życzeń mówi: O mało nie padłam trupem jak zobaczyłam waszą orkiestrę, my też chcieliśmy żeby grała u P...(ich syna), tak Wam zazdroszczę...i odchodziJak się obudziłam to sama z siebie się śmiałam
|
|
#1792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to jest bardzo miłe
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Rozeznanie
|
hehe no to jest nas więcej
ja rocznikowo już mam 29 ale to dopiero w październiku
|
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
Dopisuję się do starszych panien młodych
W styczniu stuknęło mi 28 Ja dalej nie wiem co z poradnią Zapytam jeszcze jednej dziewczyny, która chodziła z Nami na kurs czy nie ma numeru zapisanego. A jak nie będzie miała to chyba sobie odpuścimy na razie bo po świętach mamy już się zjawić u księżyca na spisanie protokołu a że u Nas w parafii nowy proboszcz ( wcześniej przez wiele lat był dyrektorem Ośrodka Rekolekcyjnego w Skorzeszycach ) to może się nie bardzo orientuje co i jak jeszcze i nie będzie chciał zaświadczenia z poradni
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Mi w maju stuka 27
za to mojemu TŻ w kwietniu 34
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Trooskava nie żałuj sobie jak juz się spotkasz z tym babsztylem
|
#1797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i myślę że jest to idealny moment,... bo dzieciaczków chcę mieć 2 lub 3 a i chcę mieć tą gromadkę przed 30 jeszcze![]() jęsli chodzi o autokar to ja płace 200 zł za kurs.... białogon- suków... nie wiem czy to dużo czy nie a wolałam juz zamówić bo mój tata nie mógł spać o ten niezałatwiony autokar...
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Rozeznanie
|
A ja w dniu slubu będę mieć 26, a mój TŻ 25
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tak nie śmiem się nie zgodzić Mój już płacze że wnuków nie pozna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

taniej niż w Sphinx
Nasz ślub 31.07.2010r.
ale uwazam ze jestem na tyle dojrzala i dlatego podjelam taka decyzje i wiem ze dobrze zrobilam 

jaka cena jeśli wolno spytać? koniecznie musisz wstawić foty jak tylko Ci go przyślą.
była jakiś taki pokraczny, wygnieciony i wogóle się nie układał. Odesłała a kupila w końcu w salonie. Zdjęcia miał ok, sama jej doradzałam, ale widać jakiś niefart, zresztą przysłany był w bąbelkowej kopercie i upchnięty w skrzynce to czego się tu spodziewać
my generalnie zawsze jestemy odmienni wiec temu to tak

rozumiem że to jako podsumowanie dyskusji 
Zapytam jeszcze jednej dziewczyny, która chodziła z Nami na kurs czy nie ma numeru zapisanego. A jak nie będzie miała to chyba sobie odpuścimy na razie bo po świętach mamy już się zjawić u księżyca na spisanie protokołu a że u Nas w parafii nowy proboszcz ( wcześniej przez wiele lat był dyrektorem Ośrodka Rekolekcyjnego w Skorzeszycach ) to może się nie bardzo orientuje co i jak jeszcze