|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
witajcie w niedziele, ja wlasnie spełniłam swój obywatelski obowiązek (wybory) i gotuje obiadek.
ZACHARIO cóż za niespodzianka, ale fajnie -gratulacje |
|
|
|
#1802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witama mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zacharia ogromne graulacje bardzo sie ciesze kochana uwazaj teraz na siebie
|
|
#1803 | ||
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego dla berniego lenka i dominisiu i dla was radosci i zdrowka od cioci i miriam Cytat:
![]() ja lubie ludzi kontrowersyjnych przynajmnie maja swoje zdanie i nie boja sie glosno o nim mowic to kocham u ludzi - taka czysta szczerosc, ale zarazem w tej szczerosci nutke powsciagliwosci ![]() Cytat:
klas ki:![]() ![]() amelcia ty chyba jestes nasza rekordzistka!!!! ![]() kochane dziekuje bardzo za mile slowka.....szczegoly w klubie ![]() miraim wie, ale czy rozumie - zapewne nie
|
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja opinii Oli nie wzięłam do siebie. Mam na tyle ugruntowane poczucie własnej wartości i przekonanie , że to co robię robię właściwie, że po prostu przyjęłam do wiadomości to co uważa Ola i kilka innych Mamuś, nawet się nad tym trochę zastanowiłam i ... pozostałam w swoim przekonaniu o słuszności mych poczynań Szanuję opinie innych, konfrontuję je z własnymi... Wiem, że nikt nie jest nieomylny i dobrze poznać opinie innych aby mieć świeży ogląd rzeczywistości i móc korzystać z doświadczeń innych... - mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ![]() Cytat:
![]() Kate - gratulacje uzębienia
|
||
|
|
|
#1805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Katev gratulacje dla Amelci za kolejne zębolki Bogus i Zahario a no nie tknełam ani kawałka jeszcze a tak pieknie pachnie ze szok Lucky dzieki za info o fontannie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-11-21 o 16:15 |
|||
|
|
|
#1806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Zahario GRATULUJĘ i życzę spokojnych 9-ciu miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- No i wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych małych solenizantów - roczniaków i miesięczniaków |
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzis mieli masze za Kamilka z okazji roczku u nas w kosciele i Kamilke wzielam tez ale nic sie przy niej nie da pomodlic ona by najlepiej po calymn kosciele chciala biegac a jak jej raz pozwole to potem juz tak zostanie. Pół mszy nawet spoko wytrwala a potem to trzeba bylo wymyalac zeby nigdzie nie poszla.
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to kiedy zrobimy oficjalne zapoznanie kandydatow na narzeczonych ??![]()
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
Katevalley ale Amelka idzie z tymi ząbkami
![]() ![]() klask i:pędzi jak strzała a niech jej ktoś teraz podskoczy to jak ugryzie to będzie bolało ![]() moja dziś dała mi popalić. usnęła dopiero o 15.30 wczoraj tak dłlugo spała a dziś tak puźno poszła spać szok
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Zahario - super
gratuluję! jest nas coraz więcej A też będzie kudłate jak Miriam? Ja też takie chcę tak więc dziewczyny wpadłam na to, że Olka przechodzi trzydniówkę bystra jestem, jak nie wiem nie odniosę się dziś do postów, bo ledwo żyje. Przechodzimy z TZem jakieś zatrucie pokarmowe. Byłam na zajęciach tylko wpisać się na listę i cały dzień śpię. Ale chyba jest już lepiej, bo zaczynam być głodna i zaraz kanapkę z masłem wciągnę. sto lat dla Małych Solenizantów |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście dla małych jubilatów STO LAT
Ola wybacz mej ślepocie to faktycznie myślimy podobnie Karmienie jest cudowne ale nie zwiększa więzi a pisze tak bo doświadczyłam tej krótkiej przyjemności- mam porównanie jak było kiedy karmiłam maluszka piersia a butelk.a W obu przypadkach czułam przypływ hormonu szczęścia i bliskość. Mały teżZahario kochana gratuluje z całego serducha! Ale się na naszym wątku zrobiło radośnie ![]() My po wizycie u znajomej- fajnie było. Mały sliczną czape zimową dostał. |
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
witam kochane,
dziękujemy za życzonka dla mojej 11 miesięcznej gwiazdy ![]() u nas wszystko dobrze, poza tym, że ja kursuje Wrocław-Gdynia-Wrocław-Gdynia - jestem strasznie zmęczona, ale juz mam mieszkanko - jest śliczne! Zahario - gratulacje!!!!! Ditu - dziękuję za pamięć ![]() będe was podczytywać a od stycznia jak już na stałe zawitam do Gdyni, więc obiecuję powrót na forum! buziaczki dla wszystkich! |
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra to impreza zapoznawcza :brzy dal:![]() :gaduly :![]() Xpreska fajnie ze macie juz mieszkanko ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Bogus a powiedz mi jak mozesz jaka w stanach jest opieka dla kobiet w ciazy?chodzi mi o to czy tak jak w UK chodzi sie po poloznej tylko czy normalnie robia usg,badania?,widze ze z Kalifornii jestes ,moja siostra tez i wlasnie w ciazy jest wiec zastanawiam sie jaka tam jest opieka nad kobieta w ciazy
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Zahario, moje wielkie gratulacje
Miałam wczoraj wpaść, ale Filuś gorączkuje, byliśmy na pogotowiu, zrobiliśmy badania moczu, wyniki w porządku i nie wiem czy to tym razem trzydniówka czy coś innego ![]() W dodatku zgubiłam obrączkę ![]() Obszukaliśmy już całą chałupkę i nic, albo wyrzuciłam jakoś przypadkiem ( zdarza mi się np. sztućce wyrzucać ) albo co gorsza Filuś połknął ![]() Chociaż wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo by się krztusił, poza tym ciągle ktoś przy nim jest jak łazikuje po chałpie. A przede wszystkim kładę zawsze biżuterię na komodę, do której nie sięga jeszcze. Mam doła strasznego, idę spać
|
#1816 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lubię to! ![]() Domi a jak z waszymi zębami? wyszły jeszcze jakieś? Ditu a za co to? |
||||
|
|
|
#1817 |
|
Rozeznanie
|
Bombuś
![]() moj malz ostatnio posiał swoj dowód i dziś znalazł..a chyba z tydzień mi wmawiał, że to ja go mam ![]() ![]() do jutra
|
|
|
|
#1818 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, ze Wiki nosi ubranka na 86 nie znaczy, ze jest taki dlugi... Na André body 86 jest juz przyciasne, a raczej nie mierzy wiecej niz 80 cm... Cytat:
Uuuuu....no wszystkim smakuja a mojej synowej nie..? Samo zycie... ![]() Cytat:
Mnie to akurat nie rusza...czysta fizycznosc i tyle.. .Nie bede pisala o porownaniu, ktore cisnie mi sie na usta... ![]() Na weekend przewaznie mnie nie ma... Cytat:
Filus jaki elegancik!! ![]() Cytat:
Dokladnie....karmienie karmieniem i jestem jak najbardziej za, ale nie potrafie zrozumiec kobiet, ktore bezproblemowo potrafia wystawc w miejscu publicznym piers...co z tego, ze dziecko z niej pije skoro to caly czas piers?? Normalnie chyba nie lataja gole po ulicach czy sklepach a tu bage heja....Kobiety same sie "odkobiecaja" z racji tego, ze sa mamami... ![]() Cytat:
Zdrowka duzo Zaharia gratulacje wieeeeeeeeeelkie kochana!! Amelki oraz na 11 m-cy dla Lenki ) Weekend minal jak z bicza trzasnal...w sobote mielismy na kolacji znajomych, wczesniej 3 godzinny spacer + zakupy, dzisiaj spacerek na mroooznym powietrzu...malz troche mnie powkurzal wiec wszystko w normie... ![]() Ide do lozeczka... ![]()
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi znajdzie sie napewno,pewnie gdzies lezy i sie smieje jak ja to mowie i duzo zdrowka dla Filusia ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- A Simpatica gdzie nam zagineła ostatnio? Do juterka,od jutra zaczynam ostatni tydzien wolnego,od przyszlego poniedzialku wracam juz niestety do pracy
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-11-21 o 23:29 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dużo zdrówka z okazji ukończenia 11 miesięcy ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak ogólnie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1821 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a u nas przebił sie kawałek 4 górnej (już pisałam) i nie idzie dalej a małego tak swędzi, ze szok |
||||
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu lezysz i kwiczysz..? Brombi zeby Filus szybko wyzdrowial A obraczka na pewno sie znajdzie, nawet - mimo ze nie sadze - jak Filus ja polknal to szybko znajdzie sie w pieluszce... Kachula bedzie dobrze dla Polusi Dzien doberek u nas nocka od niepamietnych czasow nieprzespana i czuje sie jakby cos mnie przezulo i wyplulo... ![]() Kupilam w sobote 2 pary spodni i musze dzisiaj dac je do skrocenia...bylam pewna, ze powinny byc rozmiar 36, ale babka sklepie miala racje, ze jednak 34... fajnie sie kupuje 34, ale kurcze z 8 par, ktore mi sie podobaly byly tylko 3 w moim rozmiarze... ![]() No i w koncu zamowilam szkla kontaktowe, bo niedlugo oczy mi juz wypadna... ![]()
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
Polciu 100 latek w zdrówku i szczęściu dla Ciebie
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2010-11-22 o 11:05 |
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie dziś udało mi się do Was zajrzec i od razu wpadł mi w oko post Kachulki
jak miło że ktoś się o mnie upomina Faktycznie znikłam "tak nagle" ale jakoś tak nie miałam z wizażem po drodze... no ale już jestem i tak - Katevalley, Katekatee, Kachula, Suonko, Konspiracja dziekuję za 11 miesięczne życzonka Qrczak laski nie nadrobię Was bo za dużo tego ale to co najważniejsze: najsłodsze życzenia dla Wszystkich dzieciaczków które podczas mej nieobecności ukończyły pierwszy rok życia a więc Kropeczkowego Tomusia Katarinkowej Bianeczki Zahariowej Miriameczki Vitreusowego Oskarka Elelankowej Oleńki Pinkowej Mileneczki Pietrusiowej Kamileczki Guciowej Sandreńki Asioczkowej Majeczki Katevalley-owej Ameleczki oraz Fruziowego Bernarda o jaaa ale sie nazbierało ![]() ~~~~~~~~~~ a u nas -- Olę napadła choroba -- zapalenie migdałków -- od pon wieczoru miałą gorączkę (we wt nad ranem 39,6) na szczęście od razu udaliśmy się do doktorka i już jej przeszło. A ja głupia myślałam że to od zębów bo oprócz tej gorączki i marudzenia nic innego jej nie dolegało (nawet apetyt miała normalny co aż dziwne przy migdałkach) a lekarz do mnie że przy zębach to temp max 37,5 no i co tam więcej... chyba tyle tak z ogólnej wiedzy ~miło Was znów odwiedzic |
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pogoda beznadziejna a musze wybrac sie na wieksze zakupy Pozamawialam juz troszke prezentow zabawek ,wzielam tego laptopka i fontanne
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-11-22 o 11:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Zajrzałam na wątek bo mam OGROMNĄ prośbę otóż za 1,5 m-ca (27 grudnia) będą pierwsze urodziny mojej córeczki Dominiki i sama robię zaproszenia na tą okazję, jednak utknęłam na wierszyku... chciałabym napisać żeby goście podarowali małej prezent zamiast pieniędzy... żeby nie było - koperta i z głowy... niech się trochę rodzinka wysili ![]() czy macie jakieś pomysły bo z rymami to nie bardzo mi idzie ![]() Pyza na pewno wolałaby zabawki, książki tudzież klocki od pieniążków,które mama na konto wpłaci ![]() Pozdrawiam! Edytowane przez elphame Czas edycji: 2010-11-22 o 11:19 Powód: rany właśnie sobie uzmysłowiłam, że to za miesiąc i 5 dni a nie półtora m-ca.... jak ten czas leci... |
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa Vitreus właśnie zauważyłam -- gratuluję Fasolki
spokojnego ciążowania |
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica miło cię widzieć
![]() Polusi najlepsze życzonka!!! Elphame ja raczje nie pomogę- marna ze mnie poetka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

ja mogłam sie poczuc obrazona wiec to napisałam. A teraz mogły sie poczuc mamy karmiące (nawet DiTu która karmiła 1,5 roku snka) i Tarasia napisała swoje zdanie, w sposób kulturalny, ale podjechało mi to pod to własnie, co było ostatnio ze mną
klas ki:
Ja opinii Oli nie wzięłam do siebie. Mam na tyle ugruntowane poczucie własnej wartości i przekonanie , że to co robię robię właściwie, że po prostu przyjęłam do wiadomości to co uważa Ola i kilka innych Mamuś, nawet się nad tym trochę zastanowiłam i ... pozostałam w swoim przekonaniu o słuszności mych poczynań

to faktycznie myślimy podobnie

to mój Tz uciekł gdzie pieprz rosnie, żebym tylko mu nie pstrykneła mlekiem