![]() |
#1801 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Cytat:
witam na wstępie odnośnie dr.gąsiora to nie polecam prowadził moja pierwszą ciążę i za wszystko musiałam płacić oczywiście wizyty na bocianiej i każde badanie płatne nie chcoał się nawet na poród zjawić co miałam obiecane a teraz prowadzi mnie dr. Kot i za nic nie płacę i dodam że odbierał mój pierwszy poród w ogóle dużo mi pomógł bo sie barezo męczyłam ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
witaj agula ja rodziłam na lubartowskiej i byłam zadowolona tylko że to było 4,5 roku temu teraz mam termin na lipiec i też będę tam rodziła w ogóle wszystkie moje znajome tam rodziły i nie narzekają a na samym porodzie był właśnie dr. kot, położna, i dwie pielęgniarki które mi pomagały jedna trzymała za rękę a druga podtrzymywała mi poduszkę |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Idąc do Abovo liczyłaś się z tym, że idziesz prywatnie i trzeba będzie zapłacić. Podejrzewam że nie przyjechał do porodu bo po prostu nie mógł i na pewno Cię uprzedził a nie obiecywał. To mądry i doświadczony Lekarz. POLECAM JAK NAJBARDZIEJ BO DOBRA OPIEKA TO PODSTAWA! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
po pierwsze jak zaczełam rodzić to zadzwoniłam do niego i mówił że juz jedzie później powiedział męzowi że zapomniał po drugie u mnie w miejscowości bo nie jestem z lublina nie czeka się na niego 3 tygodni moja mam kiedys była u niego okazało się że ma nadżerkę i powiedział że wypali jej to za 200 zł a jak poszł do Kota to powiedział że za darmo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Co tak cicho dzisiaj?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
codziennie was czytam..ale mialyście takie tempo ze nie mialam czasu odpisywac
![]() zastanawilam sie ostatnio jak moge przygotowac męza na porod i to co moze go zastac w szpitalu...wiem ze narazie chce byc ze mna i sie nie boi, ale jeszcze o tym nie mysli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
Proponuję mu przepchnąć cytrynę przez dziurkę od nosa
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
heh..
![]() a jak to jest juz po porodzie?? kiedy urodze, dzieciatko jest juz czyste..i co laduje od razu na sali sama??chyba sie zaplacze jak bede musiala byc bez mego lubego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Ja najpierw chciałam rodzić sama (taka niby silna byłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Raczkowanie
|
ja swojemu od poczatku mowilam ze napewno bede go potrzebowac...bo z nim i przy nim mniej sie stresuje nowymi rzeczami, ludzmi i a mysle ze takie poczucie bezpieczenstwa ze nie jestem z tym sama bardzo mi sie przyda..jak zmienie zdanie to napewno sie o tym maz dowie bardzo szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Mam wyniki cukru i się boję, bo chyba coś jest nie halo
![]() Cukier na czczo 61 w skali od 65 ![]() pobranie po 1 godzinie 118 pobranie po 2 h 115 I co wy na to!!!!!??????????????? Zastanawiała się któraś z was nad pobraniem krwi pępowinowej? Dzisiaj spuchłam ![]() ![]() PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ! ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Ile wcześniej dzwoniła do was p. Lidia? Bo u nas zajęcia miały się zacząć od czerwca, a na razie telefon milczy a głupio mi znów dzwonić i się dopytywać, a mąż na pewno nie będzie chciał zadzwonić bo dla niego to strata pieniędzy i czasu ![]() W ogóle siędzisiaj rozpłakałam, że wy macie takie fajne filmy z usg a ja 30 sekund ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- na spuchnięte nogi - patent mojej lekarki: moczenie stóp w chłodnej wodzie przez kilkanaście minut - mi pomaga ![]()
![]() |
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle, to nie ma dojazdu przy PZM-ocie do szpitala na Jaczewskiego. Zaczął się remont ulicy.
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o film z usg - ja nie mam wcale i jakoś nie żałuję. Niedługo dzidzia będzie z nami, to się napatrzę
![]() ![]()
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o opuchliznę, z własnego doświadczenia mogę polecić balsamy z firmy Delia - dokładnie: balsam do zmęczonych nóg (bardzo przyjemnie chłodzi i zmniejsza obrzęk) - kupisz za grosze w drogerii, albo trochę droższy, specjalnie dla kobiet w ciąży, chyba z serii Perfecta
![]() |
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos płyt - następnym razem kup te największe - chyba aż 5GB można na nich pomieścić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
A z milszych rzeczy, to wczoraj moja niunia miała pierwszy raz czkawkę
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
bianeczkaa mi też moczenie nóg w zimnej wodzie nie pomaga, na dodatek dzisiaj jedna noga jak parówa a druga normalna.
![]() Jutro jedziemy do teściów 150km busem, ja nie wiem jak to przetrwam. Remont ulicy owszem jest, ale przecież to nie jedyna droga dojazdu ![]() Co do terminów porodu i wieku ciąży to według OM mam 34t6d według USG z 12-tygodnia 32t3d więc spokojnie, dzieci rożnie rosną w tym okresie i najlepiej trzymać się OM ![]() Co do nagrania moja znajoma robiła w luxmedzie płaciła 200zł ale ma prawie 40 minutowe nagranie ![]() Z cukrem Ci nie powiem bo ja miałam tylko obciążenie 50 które wyszło dobrze i mój lekarz nie powtarza badania. Ale wydaje mi się ze ten po 2h ma być poniżej 140 wiec wychodzi ze ok. ![]() Do mamuś karmiących czy nakładki sylikonowe na brodawki się Wam przydają?? Mój mąż dzielnie nastawiony na poród rodzinny. Powiedziałam mu ze jak zemdleje to będę mu to do końca życia wypominać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ruchy maluszka czułam już od 14 tc (delikatne i sporadycznie), a całkiem wyraźne - właśnie o16 tc, mimo, że to moja pierwsza ciąża ![]()
![]() |
![]() |
#1823 |
Raczkowanie
|
Mi jak mój ginek robił usg w luxmedzie to dostałam pełne nagranie całego badania mimo że robiłam 4D to on pomiary dla siebie robił w 2D to też są na płytce, i płytki nie niosłam swojej tylko dostałam po badaniu nagraną od nich.
![]() ![]() Lenka 03.08.2011. godz 15:40 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
Ja mam dziś wyrzuty sumienia, bo się objadłam słodyczami i lodami.... Normanie nie powstrzymałam łakomstwa, a zazwyczaj staram się aby nie ulegać słodyczowym pokusom i raczej mi to wychodzi. A dziś trochę przesadziłam
![]() A do tego pocięły mnie meszki i mam brzydko puchnące miejsca - jedna mnie gadzina w brzuch jakimś cudem użarła i jestem wściekła! A nigdzie z mieszkania nie wychodziłam - tylko okna i balkon pootwierane - i właśnie ubiłam na sobie kolejną meszkę - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Litości, swędzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co by powiedzieli, jakbym poszła z reklamacją tego nagrania. Jak wrócę do domu to normalnie sprawdzę jaka jest pojemność nagranego materiału. Zła jestem niesamowicie, bo wiem, że taka płyta pomieści 80 min nagrania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie chyba przeniosę się do tego drugiego gabinetu, gdzie przyjmuje mój doktor ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-04 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
witajcie Mamusie
ja sie zastanawiałam nad oddaniem do banku krwi pępowinowej 4,5 roku temu ale z tego co pamiętam to roczna opłata to był bardzo duży wydatek więc zrezygnowałam a co do spóchniętych nóg to jak nie pomaga moczenie w chłodnej wodzie to może troszkę pomóc położenie się i uniesienie ich do góry ( położenie na poduszkach czy zagłówkach ) ale problem jest taki że woda w organiźmie się zatrzymuję i trzeba się poradzić lekarza najlepiej ja jestem w 33 tygodniu od poniedziałku 34 i jak na razie nie mam problemu w pierwszej ciąży też nie miałam ominęło mnie to jakoś za to zgaga mnie męczy więc się trochę wyrównuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja robiłam w Luxmedzie i byłam bardzo zadowolona ok 20 min nagrania i było tam wszystko i 2D i 3D i 4D i jeszcze dostaliśmy na papierze wydrukowane najfajniejsze foty naszego niuńka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moze glupie te moje pytania..ale ja sie musze jakos przygotowac psychicznie..a nigdy nie bylam w spzitalu tym bardziej an porodzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam w gronie pogryzionych przez meszki. Ja ta samo, spałam w nocy przy otwartym oknie i na golasa, cała jestem z plamach czerwonych wszędzie, i to tak swędzi, wścieknę się chyba. ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Jaka jeste cena całego pakiety 3d-nie wiem. ALe po 36tc będe miałą pewnie usg kolejne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.