Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 21:34   #1801
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

Cytat:
Napisane przez Princessa87 Pokaż wiadomość
Hehe, dużo zadajesz pytań
my będziemy mieli Synka,
mój lekarz to Dr Gąsior, przyjmuje prywatnie w Abovo na Bocianiej - polecam.

Jeżeli chodzi o przyjazd to wiesz dobrze, że są różne sytuacje i nie zawsze można przyjechać, albo też nie zawsze można zdążyć na czas - muszę się z tym liczyć. Mam dzwonić i już.

witam na wstępie

odnośnie dr.gąsiora to nie polecam prowadził moja pierwszą ciążę i za wszystko musiałam płacić oczywiście wizyty na bocianiej i każde badanie płatne nie chcoał się nawet na poród zjawić co miałam obiecane a teraz prowadzi mnie dr. Kot i za nic nie płacę i dodam że odbierał mój pierwszy poród w ogóle dużo mi pomógł bo sie barezo męczyłam

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agula164 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jestem pierwszy raz na forum. mam nadzieje ze sie szybko zaklimatyzuje. Pomóżcie mi kochane. Bo jestem załamana nie wiem co robić. Jestem strasznym bojuchem, i boje sie porodu jak nie wiem co.a to moj pierwszy raz. Wybieram sie na poród na lubartowską, i potrzebuje informacji odnosnie tamtejszej szkoły rodzenia, czy któras z was coś słyszła? czy warto iść, jak potem traktują w szpitalu po tej szkole, i czy mozna tam sie umówić z położna zeby przyjechała do porodu? i ile taka przyjemność kosztuje?
i te same pytania odnośnie szkoły Bajbus?bo ja tez prowadzi połozna z lubartowskiej. i czy z nia mozna sie umowic na poród na telefon?
Błagam pomóżcie. bo tak sie boje. A raźniej byłoby rodzic z kimś kogo sie zna.
Prosze o pomoc. Agula

witaj agula ja rodziłam na lubartowskiej i byłam zadowolona tylko że to było 4,5 roku temu teraz mam termin na lipiec i też będę tam rodziła w ogóle wszystkie moje znajome tam rodziły i nie narzekają a na samym porodzie był właśnie dr. kot, położna, i dwie pielęgniarki które mi pomagały jedna trzymała za rękę a druga podtrzymywała mi poduszkę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 07:56   #1802
Princessa87
Raczkowanie

GG do Princessa87

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam na wstępie

odnośnie dr.gąsiora to nie polecam prowadził moja pierwszą ciążę i za wszystko musiałam płacić oczywiście wizyty na bocianiej i każde badanie płatne nie chcoał się nawet na poród zjawić co miałam obiecane a teraz prowadzi mnie dr. Kot i za nic nie płacę i dodam że odbierał mój pierwszy poród w ogóle dużo mi pomógł bo sie barezo męczyłam

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

witaj agula ja rodziłam na lubartowskiej i byłam zadowolona tylko że to było 4,5 roku temu teraz mam termin na lipiec i też będę tam rodziła w ogóle wszystkie moje znajome tam rodziły i nie narzekają a na samym porodzie był właśnie dr. kot, położna, i dwie pielęgniarki które mi pomagały jedna trzymała za rękę a druga podtrzymywała mi poduszkę
Gdyby Pan Dr Gąsior nie był dobrym lekarzem to nie trzeba by było czekac na wizytę prywatną 3 tygodnie a do tego zawsze chociaż chwilę - ale spóźnioną. Ma tyle pacjentek że głowa mała.

Idąc do Abovo liczyłaś się z tym, że idziesz prywatnie i trzeba będzie zapłacić. Podejrzewam że nie przyjechał do porodu bo po prostu nie mógł i na pewno Cię uprzedził a nie obiecywał. To mądry i doświadczony Lekarz. POLECAM JAK NAJBARDZIEJ BO DOBRA OPIEKA TO PODSTAWA!
Princessa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 08:31   #1803
agadus
Wtajemniczenie

po pierwsze jak zaczełam rodzić to zadzwoniłam do niego i mówił że juz jedzie później powiedział męzowi że zapomniał po drugie u mnie w miejscowości bo nie jestem z lublina nie czeka się na niego 3 tygodni moja mam kiedys była u niego okazało się że ma nadżerkę i powiedział że wypali jej to za 200 zł a jak poszł do Kota to powiedział że za darmo

Stary 2011-06-04, 14:18   #1804
meeg_
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Co tak cicho dzisiaj?
meeg_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 14:57   #1805
linuska33
Raczkowanie

codziennie was czytam..ale mialyście takie tempo ze nie mialam czasu odpisywac sesja..

zastanawilam sie ostatnio jak moge przygotowac męza na porod i to co moze go zastac w szpitalu...wiem ze narazie chce byc ze mna i sie nie boi, ale jeszcze o tym nie mysli isc na zywiol czy jednak mu cos mowic? ale co i jak jesli ja sama wiem tyle co wyczytam i sie naslucham... niestety ominęła nas szkola rodzenia i juz nie bedziemy miec czasu zeby to nadrobic
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 15:10   #1806
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez linuska33 Pokaż wiadomość
codziennie was czytam..ale mialyście takie tempo ze nie mialam czasu odpisywac sesja..

zastanawilam sie ostatnio jak moge przygotowac męza na porod i to co moze go zastac w szpitalu...wiem ze narazie chce byc ze mna i sie nie boi, ale jeszcze o tym nie mysli isc na zywiol czy jednak mu cos mowic? ale co i jak jesli ja sama wiem tyle co wyczytam i sie naslucham... niestety ominęła nas szkola rodzenia i juz nie bedziemy miec czasu zeby to nadrobic
ja mam podobną sytuację - nie chodziliśmy do szkoły rodzenia, w książkach i poradnikach oczytuję się sama, a mężu bardzo chce być przy porodzie. Moja recepta jest taka - co przeczytam, tym się dzielę w wolnym czasie, np. jak jesteśmy razem na spacerku albo podczas leniwego popołudnia. Mój facet to ciekawa istota - niektóre rzeczy trzeba mu po 20 razy powtarzać, bo nie pamięta, ale generalnie zaczyna się już powoli orientować co i jak

mamy już 6 ząbków
tinka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 16:09   #1807
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
zastanawilam sie ostatnio jak moge przygotowac męza na porod
Proponuję mu przepchnąć cytrynę przez dziurkę od nosa
Stary 2011-06-04, 16:16   #1808
linuska33
Raczkowanie

heh.. nie chodzilo mi o porod sam w sobie...chodzilo mi o przygotowanie mentalne....

a jak to jest juz po porodzie?? kiedy urodze, dzieciatko jest juz czyste..i co laduje od razu na sali sama??chyba sie zaplacze jak bede musiala byc bez mego lubego...
Stary 2011-06-04, 16:39   #1809
meeg_
Raczkowanie

Ja najpierw chciałam rodzić sama (taka niby silna byłam ) i mój mąż też nie chciał być przy porodzie. Potem mi się odmieniło i teraz już nie chcę rodzić sama (odwaga maleje wprostproporcjonalnie do zaawansowania ciąży ), a mój kochany nadal się boi tego porodu - u niego kurcze odwaga nie rośnie. W sumie nie chcę go zmuszać (ale o tym mu nie mówię ), ale miło mi będzie jeśli on też to ze mną przeżyje i teraz mówię mu, że musi być przy mnie i tyle. Oby tylko mi nie zemdlał na sali Bo gdy taki ciężar gruchnie o posadzkę to będzie kurcze kłopot...
Stary 2011-06-04, 17:13   #1810
linuska33
Raczkowanie

ja swojemu od poczatku mowilam ze napewno bede go potrzebowac...bo z nim i przy nim mniej sie stresuje nowymi rzeczami, ludzmi i a mysle ze takie poczucie bezpieczenstwa ze nie jestem z tym sama bardzo mi sie przyda..jak zmienie zdanie to napewno sie o tym maz dowie bardzo szybko on na poczatku nie chcial..mowil ze bedzie mi przeszkadzal..ze bedzie sie krepowac przy badaniach...no i nasluchal sie od kolegi-juz tatusia co to sie nie dzieje przy porodzie chociaz sam nie byl(swoja droga juz oberwal za straszenie mi meza).
Stary 2011-06-04, 17:26   #1811
meeg_
Raczkowanie

Cytat:
no i nasluchal sie od kolegi-juz tatusia co to sie nie dzieje przy porodzie chociaz sam nie byl(swoja droga juz oberwal za straszenie mi meza).
Na szczęście kumple mojego TŻ zachęcają go do obecności i mówią mu, że będzie potem żałował jeśli nie będzie go przy porodzie Dlatego lubię kolegów męża
Stary 2011-06-04, 19:11   #1812
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Mam wyniki cukru i się boję, bo chyba coś jest nie halo

Cukier na czczo 61 w skali od 65
pobranie po 1 godzinie 118
pobranie po 2 h 115

I co wy na to!!!!!???????????????

Zastanawiała się któraś z was nad pobraniem krwi pępowinowej?

Dzisiaj spuchłam najgorsze że jedna stopa bardziej niż druga i aż mnie stawy olały i mięśnie jak lekko ścisnęłam rękę Czy powinam się tym martwić?

PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Ile wcześniej dzwoniła do was p. Lidia? Bo u nas zajęcia miały się zacząć od czerwca, a na razie telefon milczy a głupio mi znów dzwonić i się dopytywać, a mąż na pewno nie będzie chciał zadzwonić bo dla niego to strata pieniędzy i czasu

W ogóle siędzisiaj rozpłakałam, że wy macie takie fajne filmy z usg a ja 30 sekund a jeszcze mój tata dowalił 'tyle pieniędzy i tylko 30 sekund nagrania?!' to już się totalnie zdenerwowałam Próbowałam sobie wmówić, że przecież widać wzystko, ale prawda jest taka, że nawet przez jeden 10 s filmik nie mogęsię dobrze napatrzeć I mi cały czas smutno z tego powodu

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 19:15   #1813
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

pobranie po 2 h 115

Dzisiaj spuchłam najgorsze że jedna stopa bardziej niż druga i aż mnie stawy olały i mięśnie jak lekko ścisnęłam rękę Czy powinam się tym martwić?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Ile wcześniej dzwoniła do was p. Lidia? Bo u nas zajęcia miały się zacząć od czerwca, a na razie telefon milczy a głupio mi znów dzwonić i się dopytywać, a mąż na pewno nie będzie chciał zadzwonić bo dla niego to strata pieniędzy i czasu

W ogóle siędzisiaj rozpłakałam, że wy macie takie fajne filmy z usg a ja 30 sekund a jeszcze mój tata dowalił 'tyle pieniędzy i tylko 30 sekund nagrania?!' to już się totalnie zdenerwowałam Próbowałam sobie wmówić, że przecież widać wzystko, ale prawda jest taka, że nawet przez jeden 10 s filmik nie mogęsię dobrze napatrzeć I mi cały czas smutno z tego powodu
a ile gram glukozy piłaś? jeśli 75 - to ok, bo z tego, co się orientuję, to po 2 h powinno być poniżej 140

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

na spuchnięte nogi - patent mojej lekarki: moczenie stóp w chłodnej wodzie przez kilkanaście minut - mi pomaga

mamy już 6 ząbków
Stary 2011-06-04, 19:18   #1814
bianeczkaa
Zakorzenienie

A tak w ogóle, to nie ma dojazdu przy PZM-ocie do szpitala na Jaczewskiego. Zaczął się remont ulicy.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez tinka33 Pokaż wiadomość
a ile gram glukozy piłaś? jeśli 75 - to ok, bo z tego, co się orientuję, to po 2 h powinno być poniżej 140

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

na spuchnięte nogi - patent mojej lekarki: moczenie stóp w chłodnej wodzie przez kilkanaście minut - mi pomaga
tak, obciążenie 75, ale nie martwi cię ten niedobór na czczo? Niestety zimna woda nie pomogła, nawet trzymanie nóg w górze. Dodatkowo totalnie mnie dzisiaj dusi

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-06-04, 19:18   #1815
tinka33
Raczkowanie

jeśli chodzi o film z usg - ja nie mam wcale i jakoś nie żałuję. Niedługo dzidzia będzie z nami, to się napatrzę a najważniejsze jest to, że maleństwo dobrze się rozwija - to mi w zupełności wystarcza

mamy już 6 ząbków
Stary 2011-06-04, 19:27   #1816
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o film z usg - ja nie mam wcale i jakoś nie żałuję. Niedługo dzidzia będzie z nami, to się napatrzę a najważniejsze jest to, że maleństwo dobrze się rozwija - to mi w zupełności wystarcza
No tak, ale jak uż wydałam kasę, to oczekiwałam czegoświęcej a poczułam się tak strasznie rozczarowana, że cały czas chce mi się płakać Dzwoniłam nawet do Top Medicalu, żeby się zapytać ile powino trwać takie nagranie to mi powiedziała że mało bo płyta nie pomieści i że nie jest mi potrzebne nagranie jak lekarz pomiary robi szkoda, że nikt się mnie o to nie zapytał, bo ja chciałam móc popatrzeć na dzidzię Jak będzie robił poprawkę żeby zobaczyć buzię to go poproszę żeby mi też na czarno biało trochę nagrał Przynajmniej z 2 minutki, albo wyślę przed wizytą tż żeby go poprosił i powiedział, że żona się rozpłakała że tak mało tego nagrania i strasznie to przeżywa Jakoś innym nagranie się mieści, aż nie chce mi się wierzyć w to, że te filmu i zdjecia mają ak ogromne rozmiary

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-06-04, 19:28   #1817
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
tak, obciążenie 75, ale nie martwi cię ten niedobór na czczo? Niestety zimna woda nie pomogła, nawet trzymanie nóg w górze. Dodatkowo totalnie mnie dzisiaj dusi
nie chcę Cię wprowadzać w błąd, ale z tym niskim wynikiem cukru na czczo lekarz może zalecić jeszcze jedno badanie i dopiero wtedy podjąć jakieś kroki, bo to nie do końca jest dobrze. Na razie czekaj spokojnie na jego opinię.
A jeśli chodzi o opuchliznę, z własnego doświadczenia mogę polecić balsamy z firmy Delia - dokładnie: balsam do zmęczonych nóg (bardzo przyjemnie chłodzi i zmniejsza obrzęk) - kupisz za grosze w drogerii, albo trochę droższy, specjalnie dla kobiet w ciąży, chyba z serii Perfecta

mamy już 6 ząbków
Stary 2011-06-04, 19:31   #1818
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

pobranie po 2 h 115

WyNIKI SĄ ( cholerny caps) dobre, minimalny niedobór cukru możesz uzupełnic jedząc więcej węglowodanów w produktach.Nie masz się czym martwić
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 19:33   #1819
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
No tak, ale jak uż wydałam kasę, to oczekiwałam czegoświęcej a poczułam się tak strasznie rozczarowana, że cały czas chce mi się płakać Dzwoniłam nawet do Top Medicalu, żeby się zapytać ile powino trwać takie nagranie to mi powiedziała że mało bo płyta nie pomieści i że nie jest mi potrzebne nagranie jak lekarz pomiary robi szkoda, że nikt się mnie o to nie zapytał, bo ja chciałam móc popatrzeć na dzidzię Jak będzie robił poprawkę żeby zobaczyć buzię to go poproszę żeby mi też na czarno biało trochę nagrał Przynajmniej z 2 minutki, albo wyślę przed wizytą tż żeby go poprosił i powiedział, że żona się rozpłakała że tak mało tego nagrania i strasznie to przeżywa Jakoś innym nagranie się mieści, aż nie chce mi się wierzyć w to, że te filmu i zdjecia mają ak ogromne rozmiary
Rozumiem Cię, sama po ostatnim usg byłam mocno wkurzona - co prawda nie chciałam żadnego filmu itp, ale lekarka była tak niemiła, że szok! Olewała moje pytania(w tym to o płeć) i wręcz na siłe wyciągnęłam z niej, że z maluszkiem wszystko dobrze. opis dostałam dopiero od mojej gin, po dwóch tygodniach od badania!
A propos płyt - następnym razem kup te największe - chyba aż 5GB można na nich pomieścić no i faktycznie - uprzedź lekarza, że chciałabyś dłuższe nagranie

mamy już 6 ząbków
Stary 2011-06-04, 19:44   #1820
bianeczkaa
Zakorzenienie

A z milszych rzeczy, to wczoraj moja niunia miała pierwszy raz czkawkę Nie wiem już sama w którym jestem tygodniu. Według OM dzisiaj kończę 24, według usg 22, a według terminu, który mi wyznaczył z usg 23 Ale jakoś mi trudno uwierzyć że to dopiero 22 tydzień, bo wychodzi na to, że wyraźne ruchy miałam już w 16 tygodniu Ja raczej obstawiam, że dzidziuś będzie mały, bo tak jak czytam o odczuciach moich i objawach, to raczej się zgadzają z tymi z 24 tygodnia, ale przyjęłam tydzień opóźnienia, czyli że dzisiaj kończę 23 tydzień (znów )

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Rozumiem Cię, sama po ostatnim usg byłam mocno wkurzona - co prawda nie chciałam żadnego filmu itp, ale lekarka była tak niemiła, że szok! Olewała moje pytania(w tym to o płeć) i wręcz na siłe wyciągnęłam z niej, że z maluszkiem wszystko dobrze. opis dostałam dopiero od mojej gin, po dwóch tygodniach od badania!
A propos płyt - następnym razem kup te największe - chyba aż 5GB można na nich pomieścić no i faktycznie - uprzedź lekarza, że chciałabyś dłuższe nagranie
no teraz już zaniosę swoją płytkę, mimo że oni tam dają, ale żeby nie było

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-06-04, 19:50   #1821
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

bianeczkaa mi też moczenie nóg w zimnej wodzie nie pomaga, na dodatek dzisiaj jedna noga jak parówa a druga normalna. masakra.

Jutro jedziemy do teściów 150km busem, ja nie wiem jak to przetrwam.

Remont ulicy owszem jest, ale przecież to nie jedyna droga dojazdu

Co do terminów porodu i wieku ciąży to według OM mam 34t6d
według USG z 12-tygodnia 32t3d więc spokojnie, dzieci rożnie rosną w tym okresie i najlepiej trzymać się OM

Co do nagrania moja znajoma robiła w luxmedzie płaciła 200zł ale ma prawie 40 minutowe nagranie

Z cukrem Ci nie powiem bo ja miałam tylko obciążenie 50 które wyszło dobrze i mój lekarz nie powtarza badania. Ale wydaje mi się ze ten po 2h ma być poniżej 140 wiec wychodzi ze ok.

Do mamuś karmiących czy nakładki sylikonowe na brodawki się Wam przydają??

Mój mąż dzielnie nastawiony na poród rodzinny. Powiedziałam mu ze jak zemdleje to będę mu to do końca życia wypominać.
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 19:55   #1822
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
A z milszych rzeczy, to wczoraj moja niunia miała pierwszy raz czkawkę Nie wiem już sama w którym jestem tygodniu. Według OM dzisiaj kończę 24, według usg 22, a według terminu, który mi wyznaczył z usg 23 Ale jakoś mi trudno uwierzyć że to dopiero 22 tydzień, bo wychodzi na to, że wyraźne ruchy miałam już w 16 tygodniu Ja raczej obstawiam, że dzidziuś będzie mały, bo tak jak czytam o odczuciach moich i objawach, to raczej się zgadzają z tymi z 24 tygodnia, ale przyjęłam tydzień opóźnienia, czyli że dzisiaj kończę 23 tydzień (znów )
proponuję Ci trzymać się OM w obliczaniu tc - moja gin tłumaczyła, że taka zasada panuje w każdym szpitalu i właśnie wg OM obliczają termin porodu, kierują na badania itp. Wiek ciąży wg usg może być taki sam, a może być inny - jeśli różnica wynosi do 2 tygodni na + lub - to nie ma się co przejmować! To wynik uśredniony ze wszystkich pomiarów.
Ja ruchy maluszka czułam już od 14 tc (delikatne i sporadycznie), a całkiem wyraźne - właśnie o16 tc, mimo, że to moja pierwsza ciąża

mamy już 6 ząbków
Stary 2011-06-04, 20:12   #1823
Debowa
Raczkowanie

Mi jak mój ginek robił usg w luxmedzie to dostałam pełne nagranie całego badania mimo że robiłam 4D to on pomiary dla siebie robił w 2D to też są na płytce, i płytki nie niosłam swojej tylko dostałam po badaniu nagraną od nich.

Lenka 03.08.2011. godz 15:40
Debowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 21:15   #1824
meeg_
Raczkowanie

Ja mam dziś wyrzuty sumienia, bo się objadłam słodyczami i lodami.... Normanie nie powstrzymałam łakomstwa, a zazwyczaj staram się aby nie ulegać słodyczowym pokusom i raczej mi to wychodzi. A dziś trochę przesadziłam

A do tego pocięły mnie meszki i mam brzydko puchnące miejsca - jedna mnie gadzina w brzuch jakimś cudem użarła i jestem wściekła! A nigdzie z mieszkania nie wychodziłam - tylko okna i balkon pootwierane - i właśnie ubiłam na sobie kolejną meszkę -
Litości, swędzi
Stary 2011-06-04, 21:20   #1825
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ciekawe co by powiedzieli, jakbym poszła z reklamacją tego nagrania. Jak wrócę do domu to normalnie sprawdzę jaka jest pojemność nagranego materiału. Zła jestem niesamowicie, bo wiem, że taka płyta pomieści 80 min nagrania Nie chciałabym tylko, żeby lekarz poniósł jakieś konsekwencje, bo on robi tak jak mu określają standardy 'firmy' Normalnie mam chęć pójść i powiedzieć, że jestem tym nagraniem baardzo rozczarowana, bo inne placówki oferują taką usługę taniej a nagranie jest duuuuuuuuuuużo dłuższe i że podobno krótki czas jest spowodowany brakiem miejsca na płycie a to nie prawda i że ok 30 s nagrania (3 nagrania po 11, 6 i 10 sekund) za 250 zł to chyba lekka przesada
Normalnie chyba przeniosę się do tego drugiego gabinetu, gdzie przyjmuje mój doktor One są gdzieś na Jana Sawy tak? Dolce Vita czy jak to się nazywa?

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-06-04 o 21:25
Stary 2011-06-04, 21:47   #1826
agadus
Wtajemniczenie

witajcie Mamusie
ja sie zastanawiałam nad oddaniem do banku krwi pępowinowej 4,5 roku temu ale z tego co pamiętam to roczna opłata to był bardzo duży wydatek więc zrezygnowałam a co do spóchniętych nóg to jak nie pomaga moczenie w chłodnej wodzie to może troszkę pomóc położenie się i uniesienie ich do góry ( położenie na poduszkach czy zagłówkach ) ale problem jest taki że woda w organiźmie się zatrzymuję i trzeba się poradzić lekarza najlepiej ja jestem w 33 tygodniu od poniedziałku 34 i jak na razie nie mam problemu w pierwszej ciąży też nie miałam ominęło mnie to jakoś za to zgaga mnie męczy więc się trochę wyrównuje

Stary 2011-06-05, 06:26   #1827
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
heh.. nie chodzilo mi o porod sam w sobie...chodzilo mi o przygotowanie mentalne....

a jak to jest juz po porodzie?? kiedy urodze, dzieciatko jest juz czyste..i co laduje od razu na sali sama??chyba sie zaplacze jak bede musiala byc bez mego lubego...
Jakie czyste tej mazi poporodowej się teraz nie zmywa, tylko czeka, aż się wchłonie :=) Ale jak się rodzi naturalnie, to się leży z dzieckiem na sali poporodowej, a potem się z nim jedzie na oddział dla matek z noworodkami. Przy CC dają dziecko na chwilę, a potem zabierają i wraca dopiero po jakimś czasie.
Stary 2011-06-05, 07:55   #1828
ew83
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe co by powiedzieli, jakbym poszła z reklamacją tego nagrania. Jak wrócę do domu to normalnie sprawdzę jaka jest pojemność nagranego materiału. Zła jestem niesamowicie, bo wiem, że taka płyta pomieści 80 min nagrania Nie chciałabym tylko, żeby lekarz poniósł jakieś konsekwencje, bo on robi tak jak mu określają standardy 'firmy' Normalnie mam chęć pójść i powiedzieć, że jestem tym nagraniem baardzo rozczarowana, bo inne placówki oferują taką usługę taniej a nagranie jest duuuuuuuuuuużo dłuższe i że podobno krótki czas jest spowodowany brakiem miejsca na płycie a to nie prawda i że ok 30 s nagrania (3 nagrania po 11, 6 i 10 sekund) za 250 zł to chyba lekka przesada
Normalnie chyba przeniosę się do tego drugiego gabinetu, gdzie przyjmuje mój doktor One są gdzieś na Jana Sawy tak? Dolce Vita czy jak to się nazywa?
250zł ! i tylko 30 sekund nagrania bianeczkaa popieram ja też bym nie odpuściła , a co! w końcu zapłaciłaś to Ci się należy i powinnaś mieć przynajmniej kilkadziesiąt minut nagrania a nie sekund!
Ja robiłam w Luxmedzie i byłam bardzo zadowolona ok 20 min nagrania i było tam wszystko i 2D i 3D i 4D i jeszcze dostaliśmy na papierze wydrukowane najfajniejsze foty naszego niuńka A no i kosztowało nas to 200zł, ale pamiątka wspaniała a Ty za 250zł nie masz tak naprawdę nic więc chyba coś jest nie tak Ja próbowałabym z nimi gadać żeby to powtórzyli w ramach tego co już zapłaciłaś, jeśli są choć trochę uczciwi to nie powinni robić problemu.

ew83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 08:17   #1829
linuska33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Jakie czyste tej mazi poporodowej się teraz nie zmywa, tylko czeka, aż się wchłonie :=) Ale jak się rodzi naturalnie, to się leży z dzieckiem na sali poporodowej, a potem się z nim jedzie na oddział dla matek z noworodkami. Przy CC dają dziecko na chwilę, a potem zabierają i wraca dopiero po jakimś czasie.
czyli brudne..ale juz ze mna maz moze byc wtedy ze mna na tej sali dla matek z noworodkami??
moze glupie te moje pytania..ale ja sie musze jakos przygotowac psychicznie..a nigdy nie bylam w spzitalu tym bardziej an porodzie
Stary 2011-06-05, 09:37   #1830
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeg_ Pokaż wiadomość
Ja mam dziś wyrzuty sumienia, bo się objadłam słodyczami i lodami.... Normanie nie powstrzymałam łakomstwa, a zazwyczaj staram się aby nie ulegać słodyczowym pokusom i raczej mi to wychodzi. A dziś trochę przesadziłam

A do tego pocięły mnie meszki i mam brzydko puchnące miejsca - jedna mnie gadzina w brzuch jakimś cudem użarła i jestem wściekła! A nigdzie z mieszkania nie wychodziłam - tylko okna i balkon pootwierane - i właśnie ubiłam na sobie kolejną meszkę -
Litości, swędzi

witam w gronie pogryzionych przez meszki. Ja ta samo, spałam w nocy przy otwartym oknie i na golasa, cała jestem z plamach czerwonych wszędzie, i to tak swędzi, wścieknę się chyba.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Donna Vita. Ja polecam, sama ostatnio miałam usg, i chciałam 3d, ale lekarz powiedział ze nie ma sensu, bo mała była tak ułożona że mało było widać, i ciagle się zakrywała, więc odpuściłam, ale dał mi nagranie w 2d. Dokładne usg, i zmierzenie długości szyjki macicy wziął 120 zł.
Jaka jeste cena całego pakiety 3d-nie wiem. ALe po 36tc będe miałą pewnie usg kolejne.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości