Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 14:06   #1801
benka99
Rozeznanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Witam
za wszystkie wizyty wczorajsze i dzisiejsze i za duże i gotowe do wyjścia dzieciaczki

Efijy nie wiem czy już po czy jeszcze w trakcie ale trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i w miarę bezboleśnie

Ja miała dziś wizytę i pierwsze KTG. Na KTG robiło mi się słabo i musiałam się na boki przekręcać, ale wszystko wyszło ok, żadnych skurczy. Ważyłam się i mam 21kg na plusie
Następna wizyta 8 maja i lekarz mówi że to już będzie ostatnia szyjka 1,5cm, lekarz kazał mi jechać do szpitala jak bedę miała 3 skurcze w ciągu godziny Nie mam czekać aż będą regularne czy coś, tylko po 3 odrazu jechać, nie wiem czemu...

Po wizycie obeszłam sklepy i bazar bo stwierdziłam, że następny sklepowy maraton nie prędko się szykuje Kupiłam sobie tunike XL, w którą ledwo wchodzę ale jak mega brzuch zniknie będzie ok i dwie koszulki dla Tż. Aaaa i jeszcze w Pepco taką ladną miętową misę na sałatki za 6,99zł. I Pampersy 2 w Rossie. I 3 butelki wody z dziubkiem, więc już mam wszystko do szpitala

Co do stoperów mam te choinki, trochę wystają i niewygodnie się śpi z głową na boku w nich. A ja przez nie i tak słyszę chrapanie Tżta.

Aaaa u nas też grill, w sobotę
Stary 2012-04-26, 14:08   #1802
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

a ja od tego roku będę wycinać wszystkie brzozy żeby mój synio mógł normalnie funkcjonować ktoś pomoże ???

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:10   #1803
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
O kurcze to chyba jednak zapakuję Tylko pomyślałam sobie, że to tak trochę głupio - dziecko śpi obok a ja w stoperach - co ze mnie za matka Ale na obce "darciuchy" to jak najbardziej

hehe do szpitala nie bede pakowac, kupie do domu,bo czasem tak sie nadzieraja jak np maja kolki albo nie wiadomo co im dolega,ze az ciezko wytrzymac... Ostatnio kolezanki synek tak sie przez 2 godz darl jej do ucha,widzialam tylko jakie ma kur..wiki w oczach,bo juz nie moze wytrzymac,nie mial kolki,nie wiadomo co mu bylo...a ja nie lubie jak ktos mi sie drze do ucha. Jak bylam studenka to przez 3 lata pracowalam na infolinii technicznej i tam sie jełopy wydzierały,a przez to sluch mi siadl.
Najgorsze jest to albo najlepsze ze jak ten chlopczyk placze i zrobie wredno-grozna mine to przestaje ale nie chce,zeby zapamietal, ze ciocia jest zła do tego czasem mu mowie, nie placz, ciocia zjada takie niegrzeczne dzieci, zobacz juz jedno ma w brzuchu
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:10   #1804
benka99
Rozeznanie

A jeszcze jedno, w sobotę najprawdopodobniej się przeprowadzimy. I nię będę miała internetu W domu zawsze miałam neostradę, ale tam nie da się jej podłączyć. I myślę nad internetem orange na kartę. Ma możę któraś? Sprawdza się to??
Stary 2012-04-26, 14:17   #1805
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
hehe do szpitala nie bede pakowac, kupie do domu,bo czasem tak sie nadzieraja jak np maja kolki albo nie wiadomo co im dolega,ze az ciezko wytrzymac... Ostatnio kolezanki synek tak sie przez 2 godz darl jej do ucha,widzialam tylko jakie ma kur..wiki w oczach,bo juz nie moze wytrzymac,nie mial kolki,nie wiadomo co mu bylo...a ja nie lubie jak ktos mi sie drze do ucha. Jak bylam studenka to przez 3 lata pracowalam na infolinii technicznej i tam sie jełopy wydzierały,a przez to sluch mi siadl.
Najgorsze jest to albo najlepsze ze jak ten chlopczyk placze i zrobie wredno-grozna mine to przestaje ale nie chce,zeby zapamietal, ze ciocia jest zła do tego czasem mu mowie, nie placz, ciocia zjada takie niegrzeczne dzieci, zobacz juz jedno ma w brzuchu
Ty to jesteś Aparatka.
Swoje dziecko też tak będziesz straszyła?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:18   #1806
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno, w sobotę najprawdopodobniej się przeprowadzimy. I nię będę miała internetu W domu zawsze miałam neostradę, ale tam nie da się jej podłączyć. I myślę nad internetem orange na kartę. Ma możę któraś? Sprawdza się to??
ja mam play na karte, jak zaladuje za 50zl to starcza mi na 2 miesiace, internet prawie caly czas chodzi,tylko filmikow nie ogladam, nie sciagam bo karta szybciej sie konczy,jezeli chodzi o zasieg to z tym roznie i roznie w roznych sieciach...u mnie jest ok.
Stary 2012-04-26, 14:18   #1807
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Też w pierwszej ciąży miałam normalne 100/60 aż jednego dnia poczułam jak mi się buty zrobiły za małe, nogi spuchły mi jak balony, tydzień później już leżałam w szpitalu. Niestety tak to bywa z ciśnieniem w pierwszej ciąży.
Weź mnie już nie strasz. Trzymam się tego że póki co jest ok.
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
bo walne oglądam trudne sprawy na polsacie

kobieta<bardzo ambitna> uważa, że ma problem z córką<slabo się uczy, chce zostać fotografem>a tak naprawdę problem ma ze sobą, biedne dziecko

matka zawiozla córkę<chce jej uzymslowić jak kończą ludzie którzy się nie uczą > na osiedle < blokowisko> i mówi do niej "chcesz skończyć jak on?i, oni są nierobami i leniami!!!!"

boshe co za tekst

nie wierze, że są tacy ludzie jak to babsko

wylączylam nie mogę oglądać tego
Wiecie, że ja przez cały dzień w ogóle nie włączam telewizora. Właśnie po to żeby nie oglądać tych programów typu: Ukryta prawda, Pamiętniki z wakacji itp. Żenada a nie programy!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 14:20   #1808
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ty to jesteś Aparatka.
Swoje dziecko też tak będziesz straszyła?

Powazne spojrzenie pewnie nie raz rzuce w kierunku malego terrorysty, no ale z tym,ze pozeram male niegrzeczne dzieci to musze skonczyc
Stary 2012-04-26, 14:26   #1809
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dobra, chyba muszę iść się robić na bóstwo, bo za 3h sesja, a ja jestem w proszku.
Trzeba włosy na wałki zakręcić
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:30   #1810
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki, z tej strony mąż Efijy Właśnie wróciłem z porodówki. Żona popłynęła. Zrobili jej ktg, dyżurny stwierdził małe rozwarcie, nie określił na ile, ale wszystko jest ok. Przyznam, że adrenalina. Pielęgniarki położyły ją na salę z koleżanką ze szkoły rodzenia, także mają wesoło, a mnie odesłały do domu No ale widocznie moja obecność była tam zbędna, gdyż stwierdziły że to jeszcze duużo czasu. No to tyle. Będę, lub będziemy informować o przebiegu wydarzeń.
trzymam
Stary 2012-04-26, 14:32   #1811
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Ja na wizycie mam mierzone ciśnienie, sprawdzane tętno dziecka i ważą mnie. Krew pobierali mi 3 miesiące temu wyniki się poprawiły więc nie ma potrzeby za często mnie kłóć. Badania ginekologicznego i USG się tutaj nie robi bo norwegowie twierdzą, że jest szkodliwe. Moja lekarka wraca jutro więc postaram się gdzieś wcisnąć w kolejkę i sprawdzić co się dzieje
To trzeba było od razu, że Ty nie polska jesteś To trzymam kciuki żeby udało się z kimś skonsultować te Twoje dolegliwości. A wiesz przynajmniej na kogo czekasz?
Cytat:
Cytat:
Powazne spojrzenie pewnie nie raz rzuce w kierunku malego terrorysty, no ale z tym,ze pozeram male niegrzeczne dzieci to musze skonczyc
padłam z tym straszeniem. Ale stopery, żeby nie słyszeć płaczu własnego dziecka to chyba lekkie przegięcie, nie będziesz do niego wstawać? Czy zwalasz na TŻ?

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:47   #1812
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Ja mam białe ściany i meble beżowo brązowe raczej stonowane i zawiesiłam zieloną roletę - to był błąd jest tak przytłaczająca że przestałam lubić ten kolor i zmieniam ją na jasną- białą albo beżową - a dodatki - poduszki, osłonki na doniczki itd. dodadzą charakteru. Moje okno jest centralnie na wprost wejścia i wielka zielona roleta poprostu przytłacza.
jakim cudem ?? zieleń to na prawdę bardzo pozytywny kolor. CHyba że miałaś jakąś brudną zieleń, albo ciemną zieleń.
Cytat:
Kurcze, a ja tak lubię czerwony kolor W dużym pokoju mam jedną ścianę krwisto czerwoną
Hania na początku będzie na 90% spała z nami w sypialni, a tam mam ściany w kolorze pastelowej zieleni i żółci, także pełen relaks.
Żywo zieloną mam za to kuchnię i też ją uwielbiam
Dobra, to pójdę, za Waszą radą bardziej w zieleń niż czerwień Nie wiem, czy mi się to do końca uda, bo ja to jakoś tak specjalnie zdyscyplinowana w aranżacji wnętrz nie jestem Obawiam się, że i tak popełnię jakieś fo pa No tak, tylko co ja teraz zrobię z tymi rzeczami od BABY RAJ w czerwone kwiatuszki I już się zaczynają problemy Nie chce któraś z Was odkupić ode mnie przybornika, rożka i worka na pieluchy w czerwone kwiatuszki?

Co do dywanów, to ten drugi podoba mi się A nie będzie za bardzo kolorowy?

Próbki rolet zamawiałam i mam ich 20 w różnych kolorach. Ten zielony nawet nie odbiega kolorem od pokazanego na stronie. Wiadomo, że inaczej wygląda w dzień, inaczej w nocy, ale zawsze mi się podoba
ja bym zostawiła tą pościel. Możesz np hmm.. zawiesić sobie literki i obrazki na czerwonych wstążeczkach i już masz nawiązanie do tematu Jeśli kupisz ten kolorowy dywanik, tam też jest czerwień . a resztę dodatków kupujesz w bieli na przykład, żeby się nie zrobil za duży bałagan. Możesz ewentualnie jeszcze pokusić się o kolorowy klosz na lampę. Najlepiej jednokolorowy, żeby nie przesadzić. A jak np w oknie oprócz roletek zawiesisz po bokach białe delikatne zasłonki to ta zieleń też nie będzie dawać po oczach, biel ja złagodzi.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:48   #1813
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
padłam z tym straszeniem. Ale stopery, żeby nie słyszeć płaczu własnego dziecka to chyba lekkie przegięcie, nie będziesz do niego wstawać? Czy zwalasz na TŻ?

nie no pewnie,ze bede wstawac do mojego kochanego synka. Tz zapewne nie obudzilby sie chodzi o to,ze jak trzymasz na rekach takiego malucha i on jest najnieszczesliwszy,to glosno placze Tobie do ucha z reszta sama zobaczysz juz niedlugo a po jakims czasie na prawde boli glowa...
Stary 2012-04-26, 14:49   #1814
benka99
Rozeznanie

Cytat:
ja mam play na karte, jak zaladuje za 50zl to starcza mi na 2 miesiace, internet prawie caly czas chodzi,tylko filmikow nie ogladam, nie sciagam bo karta szybciej sie konczy,jezeli chodzi o zasieg to z tym roznie i roznie w roznych sieciach...u mnie jest ok.
Dzięki o właśnie o to mi chodziło, na ile to wystarcza. a za 50zł masz ile tych Kb czy Mb?
A jak to się robi, tzn kupuję najpierw jakiś starter, modem, wkładam coś do laptopa?
Sorki za głupie pytania, ale ja jestem kompletnym tępakiem w tych sprawach...
Stary 2012-04-26, 14:49   #1815
_millena
Zadomowienie

przyszła mi paczka od rajrodzica. Faktycznie zapakowana w folię a nie karton, ale nic sie nie zniszczyło także luz. W sumie to zadowolona jestem.
Zamówiłam tez łózeczko i materacyk Może przyjdzie przed weekendem majowym to bedziemy składać

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:58   #1816
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
z tego co ja wiem to nie wolno miec pomalowanych, slyszalam, ze jakas dziewczyna tipsy musiala ściągnąc
nie wolno ze względu na to że lekarz widząc płytkę paznokciową jest w stanie na czas zareagować gdyby coś się działo

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
a dlaczego?
ja mam bezbarwnym pociągnięte u rąk... zmyć?
tak zmyć - lakier odbija światło a chodzi o naturalną płytkę - wtedy widać każdą plamkę i zmianę odcienia

Cytat:
Bezbarwny lakier może być, chodzi o to by było widać czy nie sinieją.

nie prawda - nie może być, lakier powoduje obicia światła lub słońca - i wtedy nie widać dokładnie co się dzieje, ten wymóg jest dlatego, żeby lekarz mógł ocenić stan zdrowia rodzącej gdyby coś go niepokoiło

Cytat:
Znowu chcę się Was poradzić
Kolor ścian w pokoju Hani jest taki jak na zdjęciu. Myślicie, że zielone (intensywnie) rolety będą pasowały? Mebelki też będą białe, jak na zdjęciu
ja bym powiesiła - coś intnsywniejszego w zieleni na pewno bedzie pasować, a pokój nie będzie taki mdły!

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
I jak? I jak poszło tatusiowi?

tylko 4 telefony to dużo?

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was ma pod ręką jakiegoś pampresa i może go zważyć? Pustego oczywiście
zważyłam - równiutko 20 g a dlaczego pytasz?

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
rinco to do szpitala weź pamiętam jak obok kobita po cc spała i tak przeraźliwie chrapała, ze ja aż nerwicy dostawalam obok w sali, a dziewczyna która z nią leżała to płakała bo co chwila dziecko jej budziła
nie mów mi o chrapiących wspólokatorkach, ja chciałam swoją zamordować - ona tak chrapała że nie słyszała swojego wyjącego dziecka!
Cytat:
a ja od tego roku będę wycinać wszystkie brzozy żeby mój synio mógł normalnie funkcjonować ktoś pomoże ???
ja...już biorę siekierę

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
jak mieszkałam w Polsce to ja miałam - był bardzo dobry, biorąc pod uwagę, że u nas było krucho z zasięgiem nie mogłam narzekać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:00   #1817
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do stoperów mam te choinki, trochę wystają i niewygodnie się śpi z głową na boku w nich. A ja przez nie i tak słyszę chrapanie Tżta.
A w tych woskowych można spokojnie spać na boku, bo nie przeszkadzają, dopasowują się do kształtu ucha, poza tym są dyskretne i ich nie widać. Ale jak mąż mocno chrapie to też niestety słychać przez nie

Cytat:
nie no pewnie,ze bede wstawac do mojego kochanego synka. Tz zapewne nie obudzilby sie chodzi o to,ze jak trzymasz na rekach takiego malucha i on jest najnieszczesliwszy,to glosno placze Tobie do ucha z reszta sama zobaczysz juz niedlugo a po jakims czasie na prawde boli glowa...
Słyszałam, że jak dziecko płacze to trzeba mu cyca wsadzić do buzi i już jest OK - nie wiem czy to prawda, ale ja zamierzam to wypróbować
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:07   #1818
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki o właśnie o to mi chodziło, na ile to wystarcza. a za 50zł masz ile tych Kb czy Mb?
A jak to się robi, tzn kupuję najpierw jakiś starter, modem, wkładam coś do laptopa?
Sorki za głupie pytania, ale ja jestem kompletnym tępakiem w tych sprawach...
hmm nie pamietam ile tam jest mega...Musisz miec modem do lapka, mozesz zamowic np przez neta, potem kupujesz starter,a potem doladowanie

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:

Słyszałam, że jak dziecko płacze to trzeba mu cyca wsadzić do buzi i już jest OK - nie wiem czy to prawda, ale ja zamierzam to wypróbować
corka mojej kolezanki ma pol roku i placze w nocy 7 razy..ta zaczela z nia spac, jak placze to daje cyca-a juz karmic w nocy nie powinna, raz jej spadla z lozka :O aaa i mala jest tak gruba,ze wyglada jak Kalisz

ja tez bede dawac jak juz nie bedzie rady,ale roznie to bywa
Stary 2012-04-26, 15:11   #1819
rozowa1987
Zadomowienie

gratulacje za wszystkie wizyty mnie pobolewa od czasu do czasu ten ząb i juz nie wiem co mam robić i tak do ucha mi troche pulsuje masakraodebrałam dziś wynik na paciora i nie mam na szczęście
Stary 2012-04-26, 15:13   #1820
kism
Wtajemniczenie

Nie ma jeszcze wieści od Efijy?
To posyłam dodatkowe kciuki...

Cytat:
Cześć dziewczyny Właśnie wróciłam od lekarza
Czyli wszystko w miarę dobrze
Ech, ja też jakieś porządki w tej kolejce muszę zaprowadzić Dziś kończę 38 tc, minął tydzień od odstawienia Fenka i nic... Też coś tam gin wspominała na ostatniej wizycie o rozwarciu na opuszek, ale nie przywiązywałam się do tej myśli. Dziś mnie już opuszcza nadzieja na niedługi poród i zaczynam uzbrajać się w cierpliwość, bo to jeszcze mogą być 2-3 tyg czekania...

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
Miałam też usg w medicover, wychodzi, że młody ma ok. 3 kg, lekarka mówiła że trochę zaniżona waga bo nijak już nie może zmierzyć całej główki która jest już baaaaardzo nisko. Mówi, że może mieć ok 3200kg. Więc chcę już rodzić, żeby nie był za duży, taka waga mi odpowiada

Cytat:
Kurcze, a ja tak lubię czerwony kolor W dużym pokoju mam jedną ścianę krwisto czerwoną
Hania na początku będzie na 90% spała z nami w sypialni, a tam mam ściany w kolorze pastelowej zieleni i żółci, także pełen relaks.
Żywo zieloną mam za to kuchnię i też ją uwielbiam
Dobra, to pójdę, za Waszą radą bardziej w zieleń niż czerwień Nie wiem, czy mi się to do końca uda, bo ja to jakoś tak specjalnie zdyscyplinowana w aranżacji wnętrz nie jestem Obawiam się, że i tak popełnię jakieś fo pa No tak, tylko co ja teraz zrobię z tymi rzeczami od BABY RAJ w czerwone kwiatuszki I już się zaczynają problemy Nie chce któraś z Was odkupić ode mnie przybornika, rożka i worka na pieluchy w czerwone kwiatuszki?
Co do dywanów, to ten drugi podoba mi się A nie będzie za bardzo kolorowy?
Próbki rolet zamawiałam i mam ich 20 w różnych kolorach. Ten zielony nawet nie odbiega kolorem od pokazanego na stronie. Wiadomo, że inaczej wygląda w dzień, inaczej w nocy, ale zawsze mi się podoba
Gabi, ja to jestem też pod prąd z różnymi kanonami, modą, itp. Ma być tak, żeby mi się podobało! Zostaw sobie spokojnie tą pościel

Cytat:
Ja miała dziś wizytę i pierwsze KTG. Na KTG robiło mi się słabo i musiałam się na boki przekręcać, ale wszystko wyszło ok, żadnych skurczy. Ważyłam się i mam 21kg na plusie
Następna wizyta 8 maja i lekarz mówi że to już będzie ostatnia szyjka 1,5cm, lekarz kazał mi jechać do szpitala jak bedę miała 3 skurcze w ciągu godziny Nie mam czekać aż będą regularne czy coś, tylko po 3 odrazu jechać, nie wiem czemu...

Też jestem ciekawa, czemu po 3 skurczach masz jechać? A nie zapytałaś go dlaczego??

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
tylko 4 telefony to dużo?
Jak na pierwszy raz to pikuś
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:18   #1821
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
jakim cudem ?? zieleń to na prawdę bardzo pozytywny kolor. CHyba że miałaś jakąś brudną zieleń, albo ciemną zieleń.
Okno jest duże białe ściana biała - okno zajmuje 1/2 tej ściany a pod oknem łóżko więc widać tylko okno. A ponieważ od rana świeci slońce to roleta jest wiecznie opuszczona więc na ścianie jest wiecznie zielona roleta - mnie się tam to nie podoba - teraz chcę dać białą roletę i ocieplić krótkimi zasłonami + doniczkami w kolorze jeszcze nie zdecydowałam jakim

Ale może masz rację że nie lubię tej rolety i dlatego takie mam odczucie

Cytat:
ja też mam zamiar cycem uciszać mojego Synka

I chciałam się pochwalić że zrobiłam czapeczkę do karmienia na szydełku - demotywatory mnie zmotywowały - no i to leżenie w łóżku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0074.jpg (53,3 KB, 22 załadowań)
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:19   #1822
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
ja bo mój TŻ mimo odczulania dalej smarka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:26   #1823
cate_
Zadomowienie

[QUOTE=ladybird_1987;33786 079]Weź mnie już nie strasz. Trzymam się tego że póki co jest ok.
/QUOTE]
Nie straszę, uczulam
Cytat:
To trzeba było od razu, że Ty nie polska jesteś To trzymam kciuki żeby udało się z kimś skonsultować te Twoje dolegliwości. A wiesz przynajmniej na kogo czekasz?
Wiem, moje dzieci chętnie pokazują co mają między nogami, gorzej z buźką będzie drugi syn
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
nie wolno ze względu na to że lekarz widząc płytkę paznokciową jest w stanie na czas zareagować gdyby coś się działo

tak zmyć - lakier odbija światło a chodzi o naturalną płytkę - wtedy widać każdą plamkę i zmianę odcienia

nie prawda - nie może być, lakier powoduje obicia światła lub słońca - i wtedy nie widać dokładnie co się dzieje, ten wymóg jest dlatego, żeby lekarz mógł ocenić stan zdrowia rodzącej gdyby coś go niepokoiło
Leżałam w szpitalu dwa tygodnie po porodzie i uwierz mi nikt paznokci mi nie oglądał, mimo tego że 10 godz po porodzie wywinęłam orła na korytarzu, ale pewnie co szpital to inny zwyczaj.
Cytat:
Nie zawsze działa, bo albo dziecku zwyczajnie cyca nie dasz bo nie masz mleka, uspokajającym pluje na metr albo zwyczajnie ma jakiś inny kaprys

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:39   #1824
begie13
Zadomowienie

Ale gorąco na dworze
u chińczyka nic ciekawego czyt. taniego nie było, w ccc tylko jedne baleriny za 19,99 zl ale fioletowe i sztywne jak dla mnie, poszłam no SNC czy jakoś tak i kupiłam sobie japonki z McArthura za 9,90 zł uwaga - 2 rozmiary większe niż nosiłam przed ciążą są fajne, ale np. do kościoła w nich nie pójdę.... dzisiaj już widziałam parę dziewczyn w japonkach. Mam nadzieję, że już będzie cały czas tak ciepło, tylko teraz pojawił się kolejny problem - jest mi mega gorąco w dżinsach...Na koniec poszłam do Rossmana kupiłam sobie krem i mydełko z babydream i tusz z rimmela za 14,59 zł.

Cytat:
Pewnie dlatego, że nie napisałaś nawet w którym tc jesteś ale jak już kism napisała, wystarczyło trochę nas poczytać i wiedziałabyś, że te które już są przy końcówce dyszą nawet przy zakładaniu skarpetek - np ja
i ja

Cytat:
Czytałam kilka stron wątku, od kilku dni leżę wiec podczytywałam trochę. Trudności z oddychaniem nie są związane z uciskiem a z pójściem do lekarza to nie taka prosta sprawa.
Myślę, że po części są związane z uciskiem, dlatego, że to on ( przynajmniej wg mojego gina) powoduje puchnięcie organizmu, nóg itp. Gin powiedział mi, żebym nie przyjmowała więcej niż 2l płynów dziennie, ponieważ będzie się jeszcze więcej wody odkładać w organizmie i wystąpią duszności już takie na serio, więc to chyba wszystko od ucisku macicy się bierze.

Cytat:
Ja nie dyszę I buty sobie sama wiążę
Dobrze, wiemy, że Ty stanowisz wyjątek

Cytat:
Bo Ty kochana jesteś kobieta pracująca i z kondycją, a ja przez mój bęben i 21,5 kg na plusie mam kondycję starego walenia
niezłe określenie

Cytat:

Ciśnienie OK. Lekarz powiedział, że jak nie przekracza 140 to jest dobrze.

Sebuś waży prawie 2,85kg i wszystko z nim w porządku, ale strasznie się pcha na ten świat Szyjkę mam miękką i jeszcze bardziej skróconą (podobno ma ok. 1cm), w dodatku jakieś lekkie rozwarcie mi się zaczęło robić (na opuszek palca, ale nie dopytywałam się już ile dokładnie to jest). No i lekarz powiedział, że jest 5% szans, że doczeka do 26 maja. Mam tylko jeszcze przeleżeć weekend majowy, a 8.05. odstawić fenka i niech się dzieje co chce Akurat on ma dyżur w szpitalu 9.05. więc dobrze się składa, w razie gdyby się jakaś akcja zaczęła
dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:

Też w pierwszej ciąży miałam normalne 100/60 aż jednego dnia poczułam jak mi się buty zrobiły za małe, nogi spuchły mi jak balony, tydzień później już leżałam w szpitalu. Niestety tak to bywa z ciśnieniem w pierwszej ciąży.
Ja mam ciśnienie w normie, nogi jak balony - mam nadzieję, że nie wyląduje na koniec ( w sensie przed porodem) w szpitalu

Cytat:

na 8 maja już parę wizyt się szykuje a co tam z dzidziolkiem? miałaś usg?

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziś kończę 38 tc, minął tydzień od odstawienia Fenka i nic...
spokojnie, poród Cię nie ominie
za tc

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:41   #1825
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Witam
bardzo dawno mnie nie było ale mam pytanie bo w zeszłej ciąży już leżałam w szpitalu i nie wiem jak to jest, czy też nie macie na nic siły, ciągle chce mi się spać i mam duszności

Efijy życzę szybkiego i lekkiego porodu
Ja mam tak na przemian ,raz bym tylko spała,a raz latam jak oszalała, a co do duszności to już przeszły bo brzuch się opuścił Trzymaj się kobitko
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:45   #1826
begie13
Zadomowienie

Cytat:

I chciałam się pochwalić że zrobiłam czapeczkę do karmienia na szydełku - demotywatory mnie zmotywowały - no i to leżenie w łóżku
Rzeczywiście - zupełnie jak z demotywatorów superowa

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Ciekawe co u Efijy...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:45   #1827
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetna Ale widzę, że zmieniłaś kolor czubeczka

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
spokojnie, poród Cię nie ominie
za tc
Hehe, wierzę, ale ja chcę już, już
Gratuluję udanych zakupów
kism jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 15:47   #1828
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Nie moge spac od kilku nocek ta dzisiejsza była najokropniejsza z nich wszystkichPoszłam spac o 23 a o 1 się obudziłam i do 3 leżałam pózniej po 5 pobudkaA ja tak pragnę się wyspac jeszcze

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Kłuję mnie dzisiaj w małej
Wiem co czujesz, ja też tak miałam,ale tydzień temu przestawiłam łóżko i już ok , może też spróbuj
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:54   #1829
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Świetna Ale widzę, że zmieniłaś kolor czubeczka

Hehe, wierzę, ale ja chcę już, już
Gratuluję udanych zakupów
nie miałam różowej włóczki

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz, ja też tak miałam,ale tydzień temu przestawiłam łóżko i już ok , może też spróbuj
z ciekawostek - kiedyś się tym interesowałam
Feng shui mówi że ustawienie łóżka ma duże znaczenie na nasze samopoczucie. Podstawowa 2 zasady:
1. nie wolno mieć łóżka skierowanego "nogami do wyjścia"
2. trzeba uwolnić przestrzeń pod łóżkiem
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:55   #1830
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Zamówlismy wózek i łóżeczko. Za 2 tyg. mozemy odbierac
Kurcze, ale sie ciesze
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości