Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 11:07   #1741
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzięki.

Nam na sr mówili, że mają być paznokcie nie pomalowane, a tipsy to absolutnie. Poza tym krótko przycięte.
Jak leżałam na porodówce, to mówiono to samo. Żadnego lakieru, frencha, nic z tych rzeczy.
Co do stóp, to nie wiem jak jest.
Ja tam idę bez pomalowanych.
Dokładnie żadnego nawet bezbarwnego tipsa, żelu, lakieru mieć nie można!!!
Z lakierem to pół biedy bo można szybko zmyć jak się coś zacznie, ja miałam hybrydowy i wolałam go w porę ściągnąć.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-26 o 11:09
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:10   #1742
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

U mnie też pięknie na ogrodzie suszy się ochraniacz i kołderka - dostaliśmy od siostry - z Kubusiem Puchatkiem a drugie pranie w pralce. Oddałam dziś mocz do analizy i w sumie chyba tyle z "twórczych" rzeczy. Też mnie częściej goni na kibelek.

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki, z tej strony mąż Efijy Właśnie wróciłem z porodówki. Żona popłynęła. Zrobili jej ktg, dyżurny stwierdził małe rozwarcie, nie określił na ile, ale wszystko jest ok. Przyznam, że adrenalina. Pielęgniarki położyły ją na salę z koleżanką ze szkoły rodzenia, także mają wesoło, a mnie odesłały do domu No ale widocznie moja obecność była tam zbędna, gdyż stwierdziły że to jeszcze duużo czasu. No to tyle. Będę, lub będziemy informować o przebiegu wydarzeń.
dla tatusia, ciekawe czy coś już Efijy ruszyło powodzenia!!
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Efijy trzymam kciuki)!
Gratuluje wczorajszych wizyt, ja sie szykuje na dzisiejszA nie piszcie duzo :P
Milego dnia!
aha w nocy zlapaly mnie z 3 skurcze lydek od tego sprzatania...
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja też mam dzisiaj wizytę. Nie chce mi się iść, bo znów godzinę będę musiała siedzieć.
Udanych wizyt dziewczęta
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
za wizytę

Już nie długo

Dopiero co testy robiłysmy a tu zaraz rodzic będziemy.

U mnie piękna pogoda.
Byłam po wyniki i nie mam paciora
Prawda? Gdyby nie to, że tak mi ciężko już ze wszystkim to mogłabym jeszcze z miesiąc pochodzić w ciąży chociaż z drugiej strony to mamy szczęście, że nie nosimy w lecie, ja po dzisiejszym siedzeniu na tarasie cały tyłek miałam mokry
Cytat:
Dzień dobry.

Ale piękna pogoda Wstawiłam już pierwsze pranie.
Wieczorem jedziemy na sesję zdjęciową mojego brzuszka do fotografa
Nie mogłam sobie odpuścić

Wczoraj padłam jak mucha.
Teraz staram się Was nadrobić, ale nie wiem, czy dam radę.
Tak po krótce:

Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Oby tak dalej.
Super sprawa taka sesja, pamiątka na całe życie. I cieszę się, że stres puścił
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A ja jutro robię sobie dzień spa. Fryzjer, pazurki, kosmetyczka No i mam pytanie- czy mogę mieć pomalowane paznokcie jak pojade rodzić???
właśnie przeczytałam, że jednej anestozjolog zabronił, ale może wystarczą niepomalowane u rąk bo u stóp to ja zawsze mam na ciemno pomalowane i bez lakieru tam czuję się dziwnie.
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Dasti słyszałam że u nóg niby można mieć pomalowane, ale jak mają mnie opieprzyć to ja dziękuję :P Aha i nie wolno się podgalać na wzgórku ze względu na cc i ewentualne zakażenie czyli nawet jak masz wskazanie na poród sn to nie można bo nigdy nie wiadomo jak to się skończy . Przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest.
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
mozesz mieć pomalowane paznokcie ale bezbarwnym lakierem .. możesz mieć nawet tipsiory , ale we frenczu. tak żeby było widać płytkę paznokciową. chodzi o to zeby wyhaczyć jeśli będą sinieć paznokcie, albo będzie się z nimi działo coś dziwnego. to w zasadzie dotyczy sie tylko cesarek, ja nie slyszalam zeby do porodu sn ktoś zmywał lakier, wrecz przeciwnie, ja zamierzam się odwalić
Cytat:
Dzięki.

Nam na sr mówili, że mają być paznokcie nie pomalowane, a tipsy to absolutnie. Poza tym krótko przycięte.
Jak leżałam na porodówce, to mówiono to samo. Żadnego lakieru, frencha, nic z tych rzeczy.
Co do stóp, to nie wiem jak jest.
Ja tam idę bez pomalowanych.
Może wypowiedzą się mamusie doświadczone?? Bo ja też od wielu osób już rodzących słyszałam, że absolutnie zero lakieru na pazurkach. Kuzynce nawet tuż przed porodem kazali zmywać właśnie bezbarwny ze stóp. Tylko nie pamiętam już jak ona rodziła, sr czy cc Ja bym się chętnie jeszcze na mani i pedi przeszła i delikatnego frencza zrobiła... Bo moje stopy po zimie i po tej ciąży są w opłakanym stanie...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:11   #1743
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Mocno męczą Karolinkę te kolki? Słyszałam o jakichś niemieckich kroplach, podobno są bardzo dobre, niestety trudne do zdobycia.
Sab Simplex.Łatwo je znalezc,wpisac w google sab simplex i wyświetli się strona gdzie sprzedają te krople nawet na wysyłkę.
Albo można zrobic tak żeby były ze sprawdzonego żródła,można napisac na watku mam które je kupowały aby podały stronke

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:13   #1744
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Aha i nie wolno się podgalać na wzgórku ze względu na cc i ewentualne zakażenie czyli nawet jak masz wskazanie na poród sn to nie można bo nigdy nie wiadomo jak to się skończy . Przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest.
Pierwsze słyszę, zawsze czytałam żeby przed pójściem do szpitala się samej ogolić, bo położne robią to na szybko. Zresztą położne zawsze golą a przecież nie wiadomo czy w trakcie porodu sn nie wynikną jakies problemy i nie skończy się cc.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:14   #1745
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Prawda? Gdyby nie to, że tak mi ciężko już ze wszystkim to mogłabym jeszcze z miesiąc pochodzić w ciąży chociaż z drugiej strony to mamy szczęście, że nie nosimy w lecie, ja po dzisiejszym siedzeniu na tarasie cały tyłek miałam mokry

Ja zawsze jak wstaje z ławki mam wrażenie że wody odeszłymokry tyłek i gorąco w kroczu

Zmiatam na spacer.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:15   #1746
8ewus8
Zadomowienie

Kurczę, przeraża mnie, że Wy wszystkie urodzicie a ja na końcu listy praktycznie i będę musiała tak długo czekać i się stresować :/
Stary 2012-04-26, 11:18   #1747
kism
Wtajemniczenie

Cześć, dziewczynki!
Ja już dzisiejszą porcję łażenia zaliczyłam, zakupy i zapisanie Maksia na egzamin do szkoły muzycznej Raczej będzie musiał synuś bez mamusi pójść bo odbędzie się on 8.05, a ja mam najdzieję, że już Kajko będzie na świecie wtedy. Ale Maksiu z tego wszystkiego bardzo zadowolony, więc i z babcią myślę równie chętnie pójdzie

Widzę, że planami na weekend nie odbiegam od ogółu - będzie grill, jak dotrwam

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
I ja też dziś byłam. Ale mimo, że to już 39. tydzień, to szyjka twarda i zamknięta. Na całe szczęście
Wyniki krwi i moczu mam bardzo dobre, paciorkowca nie wyhodowałam, waga w granicach 9-10 kg więcej niż przed ciążą, co mnie strasznie cieszy Tylko ciśnienie mi skacze, jak weszłam do gabinetu to miałam 160/100, ale po 10 minutach spadło do 140/90.
W domu mierzę regularnie i aż tak wysokiego nie mam. Ale w poczekalni było cholernie gorąco, do tego jakaś niezdrowa atmosfera, to mi skoczyło.
W pasie mam 101-102 cm i już mi brzuch nie rośnie od jakichś 2 tygodni

Uciekam do spania, bo jesteśmy po składaniu mebli... mamy szafy w sypialni, komodę i łóżko
Żyć, nie umierać z taką ciążą
To już się pewnie u Was tak bardziej "domowo" robi. Gratuluję postępów!

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki, z tej strony mąż Efijy Właśnie wróciłem z porodówki. Żona popłynęła. Zrobili jej ktg, dyżurny stwierdził małe rozwarcie, nie określił na ile, ale wszystko jest ok. Przyznam, że adrenalina. Pielęgniarki położyły ją na salę z koleżanką ze szkoły rodzenia, także mają wesoło, a mnie odesłały do domu No ale widocznie moja obecność była tam zbędna, gdyż stwierdziły że to jeszcze duużo czasu. No to tyle. Będę, lub będziemy informować o przebiegu wydarzeń.
Huuurraaaa! Trzymam kciuki za szybkie i pomyślne rozwiązanie
Może nam Efijy znowu jakąś małą seryjkę porodów rozpoczyna

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Napiszę pokrótce, co u mnie, jeśli Was to interesuje
zaczęłam wczoraj 34tc, od kilku dni - po raz pierwszy w tej ciąży - czuję się znakomicie wreszcie udaje mi się normalnie spać, jestem wypoczęta i gdyby nie fakt, że moje dziecko szamocze się w brzuchu jak uwięziony ptaszek (niemal non stop jest w ruchu, z naciskiem na pierwszas połowę dnia i wieczór), zupełnie nie czułabym, że jestem w ciąży
Mam pewien problem z lekarzem, bo mój prowadzący będzie nieobecny przez cały maj więc muszę teraz zmienić lekarza, co jest o tyle trudne, że terminów w szpitalnej przychodni brak, najbliższe co udało mi się złapać to 24 maja u przypadkowo wolnego lekarza dzisiaj idę wystawać pod gabinetem tego mojego lekarza, ma dyżur do 15 i chcę spróbować wejść poza kolejnością na wizytę, może się uda - tak mi poradzono w rejestracji.
Mam jeszcze abonament w LuxMedzie, ale tam terminy niemal takie jak w szpitalu... umówiłam na 14 maja i będę czekać - to już będzie początek 37tc i obawiam się, że do tej umówionej wizyty na koniec maja w szpitalu nie dotrwam
Oczywiście, że chcemy
Przechlapane z tym lekarzem. To nie mógł wcześniej o tym powiedzieć, żebyś już sobie zaklepała gdzieś wizyty...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 11:22   #1748
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Pierwsze słyszę, zawsze czytałam żeby przed pójściem do szpitala się samej ogolić, bo położne robią to na szybko. Zresztą położne zawsze golą a przecież nie wiadomo czy w trakcie porodu sn nie wynikną jakies problemy i nie skończy się cc.
No właśnie zapomniałam przy poprzednim poście się do tego odnieść. Ja też pierwszy raz o tym słyszę. Zresztą wygolona jestem odkąd pamiętam, bo tak wolę i co teraz mam na szybciocha zapuszczać>?

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-26, 11:23   #1749
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Może wypowiedzą się mamusie doświadczone?? Bo ja też od wielu osób już rodzących słyszałam, że absolutnie zero lakieru na pazurkach. Kuzynce nawet tuż przed porodem kazali zmywać właśnie bezbarwny ze stóp. Tylko nie pamiętam już jak ona rodziła, sr czy cc Ja bym się chętnie jeszcze na mani i pedi przeszła i delikatnego frencza zrobiła... Bo moje stopy po zimie i po tej ciąży są w opłakanym stanie...
Ja nie pomogę
Całe życie mam strasznie słabe paznokcie (po części pewnie przez chorą tarczycę) i rzadko maluję, bo po kilku dniach z lakierem mam potem masakrę przez 2 tyg., więc i teraz chodzę już bez pomalowanych.

Cytat:
Kurczę, przeraża mnie, że Wy wszystkie urodzicie a ja na końcu listy praktycznie i będę musiała tak długo czekać i się stresować :/
Nie przerażać się na zapas!
A może urodzisz koło połowy czerwca i połowę czerwcówek przegonisz
Stary 2012-04-26, 11:24   #1750
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry w ten jakże piękny słoneczny dzionek
Ja dziś tylko na chwilkę, bo mamy w planach wreszcie kupić prezent na komunię, odebrać materac, odebrać spodnie tża z pralni, wymienić buty które wczoraj kupiłam na większe a jutro ze szwagierką jedziemy kupić sobie coś do ubrania na komunie.
Koleżanka ciężarna jest w szpitalu ZNOWU, tym razem już do porodu, czyli planowo do 1,06. masakra. Szyjka bardzo jej się skróciła.

kism zazwyczaj torby nie ma w komplecie? W sklepie każdy wózek chyba miał torbę...myślisz , że wszystkie były osobno płatne?? Nie żartuj!!

niunia32 kaszka MLECZNY START, i przyszło mi do głowy: do porodu gotowa...START może od kaszki się zacznie

Miłego dnia Wam życzę papa

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:27   #1751
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ten jakże piękny słoneczny dzionek
Ja dziś tylko na chwilkę, bo mamy w planach wreszcie kupić prezent na komunię, odebrać materac, odebrać spodnie tża z pralni, wymienić buty które wczoraj kupiłam na większe a jutro ze szwagierką jedziemy kupić sobie coś do ubrania na komunie.
Koleżanka ciężarna jest w szpitalu ZNOWU, tym razem już do porodu, czyli planowo do 1,06. masakra. Szyjka bardzo jej się skróciła.

kism zazwyczaj torby nie ma w komplecie? W sklepie każdy wózek chyba miał torbę...myślisz , że wszystkie były osobno płatne?? Nie żartuj!!
Dzień pełen planów widzę, więc powodzenia!
Wiesz, nie robiłam takiego konkretnego rozeznania z tymi torbami, więc nie chcę siać paniki ale z tego co ja kojarzę, to właśnie zazwyczaj torba jest osobno płatna, ale to już wiadomo najlepiej pytać w swoim sklepie o swój model wózka
Stary 2012-04-26, 11:31   #1752
begie13
Zadomowienie

ok dziołszki ja wybywam, mam nadzieję, że przeżyję hehe, bo chyba jest gorrrąco...
mam w planie 2-3 sklepy i koniec ( ccc, chińczyk i rossman) potem wracam do domu.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:33   #1753
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Mocno męczą Karolinkę te kolki? Słyszałam o jakichś niemieckich kroplach, podobno są bardzo dobre, niestety trudne do zdobycia.
Jest taka ksiażka w której autorka podaje metody na kolkę - pomogły synkowi mojej psiapsiółki Tracy hogg - język niemowląt - można znaleźć w necie wersję w pdf - jak ktoś chce mogę podesłać na meila.
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:34   #1754
8ewus8
Zadomowienie

Z tymi torbami do wózków to raczej zależy od modelu wózka, nie wiem czy we wcześniejszych modelach x-landera nie było jej w zestawie, bo coś mi się wydaje, ze sprzedawca mowił, że nawet na tym firma chce przyoszczędzić.
Stary 2012-04-26, 11:39   #1755
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A ja jutro robię sobie dzień spa. Fryzjer, pazurki, kosmetyczka No i mam pytanie- czy mogę mieć pomalowane paznokcie jak pojade rodzić???
właśnie przeczytałam, że jednej anestozjolog zabronił, ale może wystarczą niepomalowane u rąk bo u stóp to ja zawsze mam na ciemno pomalowane i bez lakieru tam czuję się dziwnie.
Bezbarwny lakier może być, chodzi o to by było widać czy nie sinieją.
Cytat:
Dziewczyny, ma któraś z Was ciśnieniomierz firmy OMRON? Jeśli tak, to jak Wam się sprawuje? Który model macie?
Ja posiadam już poad dwa lata i poza wymianą baterii nic się z nim nie dzieje. Mam model MX2 Basic
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

mozesz mieć pomalowane paznokcie ale bezbarwnym lakierem .. możesz mieć nawet tipsiory , ale we frenczu. tak żeby było widać płytkę paznokciową. chodzi o to zeby wyhaczyć jeśli będą sinieć paznokcie, albo będzie się z nimi działo coś dziwnego. to w zasadzie dotyczy sie tylko cesarek, ja nie slyszalam zeby do porodu sn ktoś zmywał lakier, wrecz przeciwnie, ja zamierzam się odwalić
Nikt nie sprawdza Ci paznokci przed porodem ale to prawda by mieć jasny lakier na nich by widzieć czy nie sinieją. A co do cc to w Polsce nigdy nie wiadomo jak się skończy poród. Trzeba być przygotowanym na wszystko.
Cytat:
SAB SIMPLEX ja kupowałam na Ebay-u. Choć na każde dziecko działają inne krople, trzeba próbować.
Cytat:
Nie zawsze golą, przy pierwszym porodzie ominęła mnie ta przyjemność.

Widzę, że nowi nie mają siły przebicia, moje pytanie zostało skutecznie pominięte

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:39   #1756
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Jest taka ksiażka w której autorka podaje metody na kolkę - pomogły synkowi mojej psiapsiółki Tracy hogg - język niemowląt - można znaleźć w necie wersję w pdf - jak ktoś chce mogę podesłać na meila.
podeślij, może się przyda
Stary 2012-04-26, 11:46   #1757
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Sab Simplex.Łatwo je znalezc,wpisac w google sab simplex i wyświetli się strona gdzie sprzedają te krople nawet na wysyłkę.
Albo można zrobic tak żeby były ze sprawdzonego żródła,można napisac na watku mam które je kupowały aby podały stronke
Jednak co doświadczone mamy, to doświadczone.
Stary 2012-04-26, 11:55   #1758
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
podeślij, może się przyda
Wrzuciłam na meila
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:56   #1759
Gaabbi
Wtajemniczenie

Znowu chcę się Was poradzić
Kolor ścian w pokoju Hani jest taki jak na zdjęciu. Myślicie, że zielone (intensywnie) rolety będą pasowały? Mebelki też będą białe, jak na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolor ścian.jpg (36,0 KB, 65 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 11:59   #1760
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam
bardzo dawno mnie nie było ale mam pytanie bo w zeszłej ciąży już leżałam w szpitalu i nie wiem jak to jest, czy też nie macie na nic siły, ciągle chce mi się spać i mam duszności
Cytat:
Widzę, że nowi nie mają siły przebicia, moje pytanie zostało skutecznie pominięte
Wystarczy przeczytać kilka stron wątku, żeby zobaczyć, że jesteśmy zmęczone i śpiące. Trudności z oddychaniem to też wynik rosnącej macicy. A jeśli to na tyle duże, że Cię niepokoi to idź do lekarza.

Cytat:
Kolor ścian w pokoju Hani jest taki jak na zdjęciu. Myślicie, że zielone (intensywnie) rolety będą pasowały? Mebelki też będą białe, jak na zdjęciu
Ja myślę, że będę Na tym zdjęciu wszystko tak się zlewa i blado jest...
Stary 2012-04-26, 12:02   #1761
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
wiesz, bo to pewnie każda inaczej. Ja dopiero tak naprawdę w III trymestrze zaczynam czuć, że żyję. Wcześniej co chwilę coś mi dolegało.
Teraz mam powera, nie śpię popołudniami, miewam dni, że jest mi duszno, ale podobno jak brzuch opadnie to będzie lepiej pod tym względem. wstaję rano i jestem cały czas w ruchu a wcześniej tylko łóżko...

Cytat:
Myślę, że takie żywozielone rolety będą pasowały, chociaż jakby ściany tez były takiego koloru to myślę, ze też by fajnie, świeżo to wyglądało albo ewentualnie dywan
Stary 2012-04-26, 12:03   #1762
GaTTa
Raczkowanie

Taka piękna pogoda, siedziałam na huśtawce i zasnęłam Obudziłam się jak sąsiad traktor odpalał, a było mi tak błogo

U mnie w szpitalu też zakaz pomalowanych paznokci...
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:06   #1763
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie dlatego, że nie napisałaś nawet w którym tc jesteś ale jak już kism napisała, wystarczyło trochę nas poczytać i wiedziałabyś, że te które już są przy końcówce dyszą nawet przy zakładaniu skarpetek - np ja

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-26, 12:10   #1764
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Wystarczy przeczytać kilka stron wątku, żeby zobaczyć, że jesteśmy zmęczone i śpiące. Trudności z oddychaniem to też wynik rosnącej macicy. A jeśli to na tyle duże, że Cię niepokoi to idź do lekarza.
Czytałam kilka stron wątku, od kilku dni leżę wiec podczytywałam trochę. Trudności z oddychaniem nie są związane z uciskiem a z pójściem do lekarza to nie taka prosta sprawa.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:28   #1765
_agata
Zakorzenienie

Efijy, trzymam kciuki za szybki poród

Cytat:
To chyba prawda bo ja miałam u lekarza wczoraj 165/85 a on nawet tego nie skomentował. W domu mam zawsze normalne ok. 130/70.

Zaciskamy mocno kciuki! Już niedługo będziecie w komplecie!
Faktycznie wysokie. Ja dostałam receptę na jakiś siuwaks, w razie gdyby wysokie ciśnienie utrzymywalo się przez 2 dni. A jak nie pomoże to do szpitala.
Ale w domu mam normalnie w okolicach 120/80, więc do żadnego szpitala się nei wybieram

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Agata jak szyjka twarda i zamknięta to może spełni się Twoje życzenie i pochodzisz w ciąży dłużej. Moja poprzednia ciąża np trwała 42 tygodnie choć ja tam aż tak bardzo szczęśliwa z tego powodu nie byłam ;p Malutko przytyłaś, szybciutko Ci spadnie.

To sypialnia już ukończona? Co jeszcze Wam zostało do zrobienia w mieszkaniu?
No może 42 tygodnie to niekoniecznie ale troszkę ponad 40 może CHociaż wtedy dziecko większe będzie... zobaczymy kiedy jaśniepanicz zechce się wydostać na ten świat

SYpialnie prawie gotowa Właśnie biorę się za pranie pokrowca na materac, i jutro wyro będzie gotowe do spania
Co zostało... sporo jeszcze, ale już nie będziemy czekać, bo to się w nieskończoność może ciągnąć. Nigdy nie będzie tak, że jest wszystko na tip-top i można już nic nie robić.
Jutro będą montować drzwi wewnętrzne, więc będzie można w ciszy na kibelki posiedzieć W przyszłym tygodniu będzie blat do kuchni... i cała masa pierdól. O lampach i jakichś roletach na okno póki co nawet nie myślę

Cytat:
Dziewczyny, wzięłam się trochę za pranie dzisiaj.
Powiedzcie mi czy wkład do kołdry mogę uprać w pralce? Czy mi się nie zbije? Dostałam drugą kołderkę po takiej dziewczynce z mojej rodziny ale wypadałoby ją przeprać.
Ja wszystko piorę w pralce, serio. Kołdry, kurtki puchowe, płaszcze. Nie cackam się z tym specjalnie. NAwet wałki po malowaniu prałam

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a myślisz że się przyzna? jestem bardzo ciekawa jak poradzi sobie z pieluchami, bo karmienie opanowane ma przez szpital do perfekcji

mój też, tylko w tym wypadku przez lenistwo i nieuwagę lekarza prowadzącego.....

u Was powyżej 15 stopni a u mnie 5 i deszcz! ratunku ja chcę wiosnę....

zaraz jadę sobie strzelić badania
I jak? I jak poszło tatusiowi?

Cytat:

Wiecie co, ja sama nie wiem dlaczego wczoraj tak mocno się zestresowałam. Jeszcze tak w czasie ciąży nie miałam. Zawsze bardzo stresowałam się egzaminami, obronami itp., ale żeby wizytą lekarską Już zaczęłam myśleć o jakiejś medytacji, czy coś
Teraz za to jestem taka szczęśliwa, że mogę sobie leżeć we własnym łóżeczku I Paweł się cieszy Dzisiaj nic mnie już nie boli, brzuch nie twardnieje, także wszystko wróciło do normy.
Chciałam Wam wszystkim baaardzo podziękować za słowa otuchy Jesteście NIEZASTĄPIONE!!!
Gabbi, hormony. Ja na szczęście jakich wielkich stresów nie przeżywam, ale w ciąży trochę inaczej mój organizm się zachowuje. Ja jestem oazą spokoju, mało co jest w stanie mnie zdenerwować, a teraz czuję czasami, ze chodzę jakaś taka podminowana. Ale już niedługo

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Chyba mój organizm zaczyna się oczyszczać przed porodem, nie mam biegunek ale załatwiam się częściej (wczoraj 3 razy) i mam takie uczucie że ciągle chce mi się 2
Bardzo prawdopodobne JAk jesteś już spakowana to tylko czekaj na znak sygnał To już niebawem

Cytat:
Sam Simplex. Ale jest też Bobotic, dostępny w aptekach, i podobno tak samo skuteczny. O ile na te przeklęte kolki coś zadziała...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Żyć, nie umierać z taką ciążą
To już się pewnie u Was tak bardziej "domowo" robi. Gratuluję postępów!
Robi się, robi Całkiem już przytulnie
Ale nawet nie mam wieczorem, jak kończymy, chwili żeby zdjęcia zrobić... Może w weekend, w ciągu dnia jak będzie jasno. Bo wieczorem to dupa a nie zdjęcia...

Cytat:
No właśnie zapomniałam przy poprzednim poście się do tego odnieść. Ja też pierwszy raz o tym słyszę. Zresztą wygolona jestem odkąd pamiętam, bo tak wolę i co teraz mam na szybciocha zapuszczać>?
Jak jesteś wygolona, to Cię golic nie będą

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Wrzuć na maila

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Oh noł, noł. Ja bym pozostała przy pastelach w tych stałych elementach wyposażenia. A poszalałabym z dodatkami

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:31   #1766
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dlatego, że nie napisałaś nawet w którym tc jesteś ale jak już kism napisała, wystarczyło trochę nas poczytać i wiedziałabyś, że te które już są przy końcówce dyszą nawet przy zakładaniu skarpetek - np ja
Ja nie dyszę I buty sobie sama wiążę

o
Stary 2012-04-26, 12:37   #1767
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie dyszę I buty sobie sama wiążę
Bo Ty kochana jesteś kobieta pracująca i z kondycją, a ja przez mój bęben i 21,5 kg na plusie mam kondycję starego walenia

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-26, 12:45   #1768
rinco
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Właśnie wróciłam od lekarza i tak w skrócie:

Miałam robione KTG (pierwszy raz) - zapis prawidłowy.

Pacior teoretycznie wyleczony, ale mam już nie powtarzać wymazu, bo i tak będę mieć przy porodzie podany antybiotyk (lekarz powiedział, że jak raz wyszło, że jest pacior, to nawet jak się go podleczy to trzeba uznać, że on i tak może w każdej chwili wrócić). Infekcji żadnej nie mam (coś mnie tam swędziało po tym antybiotyku i się obawiałam, że coś mi się przyplątało, ale w sumie już przeszło)

Ciśnienie OK. Lekarz powiedział, że jak nie przekracza 140 to jest dobrze.

Sebuś waży prawie 2,85kg i wszystko z nim w porządku, ale strasznie się pcha na ten świat Szyjkę mam miękką i jeszcze bardziej skróconą (podobno ma ok. 1cm), w dodatku jakieś lekkie rozwarcie mi się zaczęło robić (na opuszek palca, ale nie dopytywałam się już ile dokładnie to jest). No i lekarz powiedział, że jest 5% szans, że doczeka do 26 maja. Mam tylko jeszcze przeleżeć weekend majowy, a 8.05. odstawić fenka i niech się dzieje co chce Akurat on ma dyżur w szpitalu 9.05. więc dobrze się składa, w razie gdyby się jakaś akcja zaczęła

Poza tym nadal nie wiem gdzie rodzić, bo gin znowu mnie zachęcał do Tuchowa, bo się tam mną zajmie, a jak nie to przekaże mnie innemu lekarzowi i na pewno nie będę "niczyja" (a w Tarnowie podobno tak właśnie jest). No i chyba zdecyduję na żwyca, tzn. jak się zacznie akcja to zadzwonię do niego i się spytam gdzie mam jechać

A mój mąż wybiera się na spływ kajakowy 1-3 maja, niby niedaleko, ale jakby się coś zaczęło dziać to będą niezłe jaja Nie chcę mu zabraniać, bo wiem, że strasznie chce popłynąć, najwyżej będzie zapierdzielał wiosłami, żeby zdążyć choć na parcie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Efijy trzymam kciuki, żeby szybko poszło

Gaabbi a może niekoniecznie jakaś bardzo intensywna ta zieleń, tylko taka stonowana, np. oliwka?

Co do paznkoci to też słyszałam, że do porodu mają być niemalowane, żeby było widać ewentualnie jakieś zmiany na nich jakby się coś niedobrego działo.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

A w ogóle to jestem strasznie podekscytowana jak sobie pomyślę, że za 2 tygodnie już mogę urodzić I nawet tego przeleżanego weekendu majowego mi nie szkoda
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:46   #1769
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Bo Ty kochana jesteś kobieta pracująca i z kondycją, a ja przez mój bęben i 21,5 kg na plusie mam kondycję starego walenia
Moja koleżanka w przeddzień porodu pisała mi, że czuje się jak niepełnosprawny słoń

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A mój mąż wybiera się na spływ kajakowy 1-3 maja, niby niedaleko, ale jakby się coś zaczęło dziać to będą niezłe jaja Nie chcę mu zabraniać, bo wiem, że strasznie chce popłynąć, najwyżej będzie zapierdzielał wiosłami, żeby zdążyć choć na parcie
Czyli nie jest źle

A chłopa puść, niech jedzie

o
Stary 2012-04-26, 12:48   #1770
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
A chłopa puść, niech jedzie
No puszcze, puszczę, co mam zrobić Ze mnie ostatnio i tak żadnego pożytku nie ma to niech się wyszaleje (pomijam fakt, że mu okropnie zazdroszczę, bo też bym pojechała )
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości