|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() on ma 100cm średnicy, więc to jest jeden z tych mniejszych, ale jak pomyślałam, że będę musiała karmić w nocy na półśpiocha to jak na nim siadłam..... Cytat:
tzn trzeba dokupić adaptery (tutaj masz linka all http://allegro.pl/roan-adapter-marit...667757449.html jeden jedyny sprzedawca heh)kupujemy ![]() już pisałam - kotka to mały psychopata, a poza tym mega mi się podobają tzn my tą pięciometrową moskitierę chcemy, montowaną na długim boku![]() Cytat:
wcześniej się nie ważyłam, bo nie miałam wagi w domu także na dz. 03,09 - 2kg do przodu, ale podejrzewam, że za tydzień będzie już łącznie k. 5![]() Cytat:
![]() Dziewczyny cudne czapeczki Maluchna ![]() ![]() ![]() Kochane ja od wczoraj mam doła finansowego. Wiem, że póki zostaniemy na jednej wypłacie minie ponad rok, ale cholibka najgorsze jest to, że ten interes co mąż prowadził (reklama w internecie) szedł nam tak zarąbiście, że żyliśmy jak pączuszki w maśle, czekaliśmy tylko aż dostanie umowę na stałe u siebie w pracy i mieliśmy brać kredyt na dom/mieszkanie, a tu od 3 miesięcy taki zastój, że chce się płakać; fakt, jest jeszcze rok, może jakoś z powrotem zacznie hulać, w końcu i ja zaczęłam nad tym siedzieć dodatkowo, ale nic, kompletnie nic się nie dzieje w tym temacie
|
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
co to za afera z babydream, bo uzywam oliwke dla kobiet w ciazy??
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Lady: fajny fotel.
Ja nie miałabym go gdzie wcisnąć do naszej sypialni. Pokój dla dziecka będzie prawie pusty, no ale nei będę łazić po mieszkaniu, zeby nakarmic. Siądę jakoś na naszym łóżku i będzie ![]() Przyrost wagi zaczął mi się od 4-5 miesiąca - wczesniej na wizytach waga wskazywała tyle samo. Co do zastoju: u mnie w pracy też teraz istna posucha ale tak jest w tym okresie. W lecie ludzie się urlopują, potem przychodzi jesień, martwy sezon. Pewnie przed grudniem ruszy
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy długą sypialnię a w niej tylko łóżko i szafę, fakt, że zastawimy fotelem balkon, ale z niego i tak nie korzystamy bo ja np. dostaję na nim klaustrofobii
no tak, tylko że analogicznie w zeszłym roku wyciągaliśmy taką kasę, że...... no ale może faktycznie.... Mąż pracuje teraz żeby podejść klientów od innej strony, może to coś da ![]() mój bebzon 96cm, 26tc
|
#1806 | |
|
Zadomowienie
|
Kobitki co wy na takie buciki na zimę???
http://moda.allegro.pl/super-botki-w...679480687.html zastanawiam się tylko czy brzuch w wiązaniu nie będzie przeszkadzał??? ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do kosmetykow - Nivea ma kiepskie sklady. Sama przez to nie uzywam, a co dopiero dla dziecka.
Hipp ma niezle, Babydream tez (i super ceny), a ta ostatnia afera jakos mnie nie zniecheca. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Nalezy mi sie chociaz jedna w niedlugim czasie, co? ![]() Tu masz wszystko: http://expressilustrowany.pl/niebezp...22dd7d4f000000 A tu dla panikujacych: http://dzieciowo.pl/2012/10/o-jednej...babydream.html |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna - ja męża wysłałam, po pracy ma mi kupić
![]() doświadczone mamy (Szajaaaaaa? ) tutaj jest lista kosmetyków dla Maluszka z pierwszej strony, dodałabyś coś jeszcze? Jakieś sugestie co do marek?https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2688
|
#1811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uuu to po takiej wpadce teraz mozna kupowac, bo pewnie teraz bardziej sie pilnuja |
|
|
|
|
#1813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój tzt dostał teraz robotę - ogarnięcie szpitala w Łodzi czas ogarnięcia- 2 lata.. ;(także, delegacyjna praca, no ale niestety w moim cudnym miescie dobrej pracy za te pieniądze się nie znajdzie.... zresztą tzt przy tym się dużo uczy... ciekawa jestem jaką ja job znajde w lato w moim miescie, chciałabym się zalapac do jakiejs szkoly, przedszkola... ale nie napalam sie .. Cytat:
Cytat:
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-08 o 15:30 |
||||
|
|
|
#1814 |
|
Przyczajenie
|
Hej
jestem w 22 tyg ciąży, mam termin na 8 luty wg usg a wg okresu 23 luty. CZy mogę sie przylączyć do Was ?
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena nie jest wysoka ale przemysl to bardzo mocno bo szkoda zeby stały i sie kurzyły. |
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam! Najpierw odpiszę to co pamiętam, bo mi zaeaz uleci z głowy )Black: Co do łóżeczka : Klupś ma na prawdę bardzo fajne łóżeczka, Twoje też mi się bardzo podoba. Ja mam z żyrafką - bez szuflady, bo ona mi się właśnie mało funkcjonalna wydaje. Wolę chyba zamiast tego kupić jakieś ładne wiklinowe koszyczki może, żeby wsunąć pod łóżeczko. Ale z kółkami fajny pomysł, nie znałam tego modelu, który pokazujesz ![]() Bardzo są fajne, bo solidnie wyglądają. Tż złożył od razu - i sobie stoi, z materacykiem (w folii oczywiście) w środku wszystkie rzeczy dzieciowe upchane są. Ale buzia mi się cieszy jak wchodzę do sypialni. Co prawda będzie mniej miejsca, jak jeszcze dojdzie komoda, ale trudno - w końcu to tylko sypialnia, i w niej śpimy, a przebywamy w pokoju z aneksem. Co do baldachimów : ja raczej nie myślałam o nim, najwyżej dokupić w trakcie, jakbym jednak zmieniła zdanie. Co do pościeli : ja już kupiłam (wypełnienia + ochraniacz szczebelków) Pościel w sensie poszewki dokupię, lub mama (krawcowa) uszyje mi pod wymiar, bo to jest raczej łatwe do zrobienia. Tylko muszę znaleźć fajny materiał. W sumie te pościele (wypełnienia) takie ładne są, że szkoda zakładać poszewki :P - zwłaszcza, że ochraniacz jest w ten sam wzorek i kolory co pościel, a ja muszę poszewkami zasłonić - wkurza mnie to ![]() Ja chyba na początek będę dziecko kładła do łóżeczka w rożku lub śpiworku. Tylko odnośnie śpiworka : nie powinnam dziecko przykryć czymś rączek jednak? Odkryte to zimno będzie? Może lekki kocyk? Poduszki na początek się nie daje? Tylko ten klin taki ( w razie ulewania?) - mam do go kupiłam materacyk w zestawie z tym klinem właśnie i ochraniaczem/ceratką/ na materac. Wczoraj przyjechali rodzice Tż z tymi rzeczami od rodziny z Warszawy - o rany ile tego jest?! Oczy mi z orbit wyszły jak zobaczyłam, bardzo wdzięczna jestem za wszystko. Co prawda te dzieci mają po kilka lat już, więc nie wszystko mi podeszło, bo są po chłopcach - ale mam kombinezonik misiowy na 56 (przyda się zaraz na samym początku, nie muszę już kupować ), z metką był, nigdy nie noszony, a śliczny jest. Małych ciuszków nie ma tam dużo (na 56 dosłownie parę), ale są takie rozmiary jak 62, 68, 74, 80 i większe też.... przynajmniej będę miała bazówkę i się nie przerażę pewnego dnia, że nie mam w co ubrać dziecko bo przez noc urosło ;P i nie będę musiała do sklepu biec - tylko coś wybiorę, a potem powoli dokupię wg własnych potrzeb. Ale nie zmienia do faktu, że ogrom tych rzeczy mnie przerażą! Posegreguję i do pudeł z IKEA na szafę dam te największe/nieprzydatne itp itd - a inne popiorę i jak komoda przyjdzie to będę układać <3Przybyło mi trochę pajacyków i półśpioszków parę - fajnie ![]() Mam też parę bluz - ale większych - z tym, że na chłopca ewidentnie, ale spodenkami czy dodatkami można przełamać. A wszystko mięciutkie i zadbane. Są tam też 2 większe kombinezony, takie na roczne, czy 2 letnie dziecko, przydadzą się na następną zimę, a w ogóle nie zniszczone - odpadł mi duży wydatek. Ale powiem Wam, że te rzeczy na 62 niektóre (pajacyki np) są duże strasznie, już mam taką wizję, że połowa ciuszka będzie pusta na początku Do torby szpitalnej pakować sobie tylko 56? Do tego mnóstwo czasu, ale tak głośno myślę.Odnośnie biustonosza do karmienia : też nie wiem w co celować (rozmiar) - ale bardzo bym chciała kupić jakiś z Alles : chyba Black (?) swego czasu dawała link do sprzedawcy z koszulami do karmienia w panterkę ( a wcześniej chyba Djerba) i jak pogrzebałam w aukcjach to znalazłam te staniki - bardzo ładna normalna bielizna, a nie jakaś aseksualna dla "Matki Polki", a przy tym nadaje się świetnie do karmienia. Kupię za miesiąc czy półtora 2 sztuki sobie, ale nie wiem czy da się w ogóle szacować rozmiar czy lepiej to na po porodzie zostawić. Podobno - lepiej mieć w 2 różnych rozmiarach (miska większa, miska mniejsza, obwód oczywiście najciaśniejszy) bo biust w różnych fazach może się rozmiarem różnić (pusta piers vs pełna pierś), a nie może być ani za pusto ani za ciasno. I szukam też grubego, ciepłego szlafroka do szpitala, muszę się szarpnąć bo nie mam, a na pewno mi się przyda na później więc nie będę żałować sobie. Leżaczek/bujaczek chyba na po porodzie zostawię - znajomi opowiadali, że kupili wypas, mega drogi przy tym - a malutki nienawidził w nim leżeć ![]() Ale chciałabym chyba coś nad łóżeczko jakąś "miękką karuzelkę" dla Małej. Ważne : jeśli mój kombinezon gruby - z kapturkiem - ma formę śpiworka, czyli luźne nóżki - to w ogóle mi butki nie potrzebne są prawda? Mam tylko takie wiecie, skarpetkowe. Nie widzę sensu w zakładaniu niemowlaczkowi butow. Muszę tylko grubą czapę kupić, ale rozmiar jej to dla mnie abstrakcja :P I taki maluszek w gondoli jak będzie -w tym kombinezonie - to kocykiem mam go jeszcze całego nakryć? A co ma mieć pod spodem ubrane? Nie chcę dziecka sobie ugotować
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze napiszesz cos wiecej o sobie?
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonie do męża zeby zajrzal po pracy do biedry po te chusteczki...
No i tłumacze, dada wersja cotton - c.o.t.t.o.n a ten do mnie - nie ma takich, sa tylko te twoje co zawsze bierzesz, to brac? a ja jakie zazwyczaj biore? - do mebli albo te do lazienki wiec tłumacze spokojnie ze to sa do ciała a ten - aaa, to te male do higieny intymnej? ![]() po kilku minutach znalazł za kare wziął 2 paczki
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku co Ty, podnóżek to dodatek tylko, ja sama bym go nie kupiła, ale mama sprezentowała więc tylko się cieszyć
![]() no są większe, k. 120cm, ale drogie są straszliwie, w ogóle 100cm używki na all w ganicach 150-200zł więc jak zobaczyłam w jysku to od razu pojechaliśmy przejedź się, zobacz na żywo usiądź, pomacaj, promocja jest do 17.10. ![]() Grudniowka witaj
|
|
#1820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i super że dostałaś tyle rzeczy, ja niestety dostałam tyle co kot napłakał od siostry tylko wziełam sobie pare ciuszków i dała mi troche takich becików. A i tez mam kombinezonik ładny bialusieńki ale na rozmiar 74 więc raczej sie nie przyda, ale kolega tzta bedzie mial drugie dziecię to mu dam najwyzej.
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwala mnie to strasznie: http://demotywatory.pl/3936500/Perfekcyjny-gospodarz
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż to by się na mnie darł za coś takiego ![]() A dziś to masakra, ja miałam pierwszeństwo i w ogóle, no dobra może zauważyłam go w ostatniej chwili, że się wpiernicza na mój pas, ale ewidentnie jego wina bo połowa samochodu jego na mój pas wjechała. Ehh mój mężuś po dziś mówi, że nie będę autem jeździć. A powiem, że i ja się zaczynam coraz bardziej bać jeździć. |
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wracałam z Buska zdrój, to tak mi się nie chciało jechać w taką pogodę wrrrrrr....... no ale cóż mus to mus, teraz mi tzt zostawił samochód na szczęscie bo zimno takie a musze pozalatwiać troche spraw na miescie i autobusem to by mi zeszlo caly dzien..;/ aj ide cos zjesc bo dzidzia sie domaga. ![]() i sobie sciagne nowy odcinek chirurgów
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-08 o 15:58 |
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym to blog raczej z przymrużeniem oka więc mnie nie uspokoił tak czy siak niesmak pozostał a babydrem więcej nie kupię ooooo |
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy używają płynu do mycia, potrzebne jest jeszcze mydełko?
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zachecam Cie do kupowania BD przeciez ![]() Ja po prostu wole zaufac tej marce niz innej, ktorej kosmetyki zawieraja o wiele wiecej swinstw (typu SLS, parabeny, pegi, silikony, parafina, itp). Nie bede tez wydawac zbednych moim zdaniem pieniadzy na drozsze kosmetyki, ktore czesto sa gorszej jakosci od tych najtanszych. |
|
|
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki.
Wczoraj wróciliśmy od mamy,siedzę sobie a mała skacze po brzuchu. Tż szybko przyłożył rękę i dostał 2 mocne kopniaki. Warto podkreślić że wcześniej mała od razu przestawała kopać. Posiedziałam z 5 minut,patrze a ja mam mokrą piżamę na sutku ![]() Sutek mokry,bluzka też - siara Zadziwiłam się strasznie że już w 21 tygodniu siara mi się pojawiła. ![]() A wam dziewczyny? ![]() Co do pudru. Po co? Lepszy jest moim zdaniem np. Sudocrem A baldachim dla mnie MUSI BYĆ ! Edytowane przez bishonka Czas edycji: 2012-10-08 o 16:29 |
|
|
|
#1829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, widziałyście produkty Disneya w Biedronce? Po 6,99 różne akcesoria dla maluszków - kupiłam gumowy śliniak, termometr i szczotkę z grzebykiem w różowe łaty.
Oliwia mi wierci dziurę w brzuchu, jak nic. Ostatnio praktycznie nie śpi w ciągu dnia i ciągle mnie kopie. Gałgan jeden, no! Cytat:
Ja to bym może połowę jednej tubki zjadła, ale calutkie 2? Porzyg. Cytat:
W karcie ciąży mam pierwszą wagę 0,5kg większą od mojej początkowej, więc liczę od tej mojej, poza kartą. ![]() Cytat:
Cytat:
A czemu aż taka rozbieżność w terminie? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze kupowałam te normalne, bo przydają się czasem do przetarcia czegoś (idealne do butów ) i chciałąm innych spróbowaćCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

wcześniej się nie ważyłam, bo nie miałam wagi w domu 
finansowego. Wiem, że póki zostaniemy na jednej wypłacie minie ponad rok, ale cholibka najgorsze jest to, że ten interes co mąż prowadził (reklama w internecie) szedł nam tak zarąbiście, że żyliśmy jak pączuszki w maśle, czekaliśmy tylko aż dostanie umowę na stałe u siebie w pracy i mieliśmy brać kredyt na dom/mieszkanie, a tu od 3 miesięcy taki zastój, że chce się płakać; fakt, jest jeszcze rok, może jakoś z powrotem zacznie hulać, w końcu i ja zaczęłam nad tym siedzieć dodatkowo, ale nic, kompletnie nic się nie dzieje w tym temacie 

no ale może faktycznie.... Mąż pracuje teraz żeby podejść klientów od innej strony, może to coś da 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
). Niestety nacięłam się, bo kupiłam tydzień temu własnie te zwykłe, myśląc, że to te zachwalane choć wątpliwy skład mnie zdziwił, a wczoraj zauwazyłam te Cotton (kupiłam z olejkami)
zawsze kupowałam te normalne, bo przydają się czasem do przetarcia czegoś (idealne do butów