Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 10:29   #1711
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
oj takiego dużego dzieciątka też bym sobie nie wyobrażała urodzić, mój Tzt ważył 4 coś, a mój brat 4900 i moja mama urodzila sn masakra moja gin powiedziała że jak 4 kg bedzie dzidzia to nie będe sn rodzić..

a co do bliźniaków, to ja sobie tego nie wyobrażam

Kurde, musze napisać to oswiasczenie na indywidualny tok... nie wiem co napisać
kobiety pomóżcie, bo nigdy nie byłam dobra z pisania takich pisemek
Jestem studentką uniwersytetu bla bla, rok 3, tryb stacjonarny, kierunek pedagogika. Chciałabym prosić o wyrażenie zgody na indywidualną organizację semestru z powodu mojego stanu, jestem w zaawansowanej ciąży – 7 miesiąc, termin porodu wyznaczony jest na 7 stycznia. Jestem pilną studentką, nigdy nie miałam problemu z zaliczeniem przedmiotów. Moją prośbę motywuję również tym, ze moje samopoczucie nie jest zbyt dobre, lekarz prowadzący zalecił mi oszczędny tryb z powodu licznych dolegliwości związanych z ciażą

co można zmienic albo jeszcze dopisać ? hmm ..
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:30   #1712
pstryczek84
Zakorzenienie

Deli, spojrz na to
http://upjp2.edu.pl/strona/hxb1wmhsli
http://dokumenty.nf.pl/Dokument/502/...iekana-studia/

no i generalnie
https://www.google.pl/search?q=prosb...w=1280&bih=897

coś na pewno sklecisz

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:30   #1713
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam sie w 22tc
Noc mialam nieprzespana, bo moje ósemki szaleja (na dole z obu stron naraz!) i strasznie mnie bola dziąsła, az trudno przelyka mi sie ślinę.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Skończyłam robić czapeczkę dla Michasia
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36962111]Czaderska Ja Agu wczoraj zrobiłam czapę-kotomyszkę, dzisiaj mąż rano do przedszkola ją szykuje i słyszę (ja gniłam w łóżku ): tata, nie ta czapka, kotek! mama mi zrobiła!
[/QUOTE]
Obie sa sliczne

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
to napinanie to skurcze przepowiadające
ja wczoraj miałam takie,że myślałam,że urodzę, aż teściowa męża zawołała bo się w pół zgięłam
nie możesz isć wcześniej na chorobowe? kurde ciężko Ci będzie do 8 miesiąca
Jestes pewna, ze napinanie brzucha to te skurcze?
Mi czesto wieczorami brzuch robi sie twardy, wlasciwie to codziennie... I mam tak od dawna, a przeciez skurcze przepowiadajace pojawiaja sie od ok 22 tc.
Poza twardnieniem brzucha nic mnie nie boli, itp.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-10-08 o 10:32
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:30   #1714
BlackSanctum
Zakorzenienie

Delicjanko, popieram Pstryczka, dobrze mówi. Musisz to dobrze napisać i dokładnie umotywować, bo ode mnie nie przyjęli takiego pisma w urzędzie pracy (zapisałam się do nich, bo chciałam iść na darmowy kurs szycia na maszynie) i mnie wywalili, bo nie chciałam przyjąć stażu w fabryce czegoś tam (musiałabym dźwigać różne rzeczy i wdychać smrody).

Mnie z kolei bolą dzisiaj więzadła, nie wiem, od czego. Moja piłka ma już 101cm.

Nafiyqa, Braxtony-Hicksy pojawiają się po 20. tyg, więc mogą już u Ciebie występować. Ale mój lekarz mówił, że to u większości kobiet wygląda tak, jak chwilowy ból miesiączkowy, nic nie wspominał o napinaniu (myślę, że napięcie w brzuchu ma większość z nas, zwłaszcza, gdy robimy sobie długie spacerki).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-08 o 10:32
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:30   #1715
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
O mamo, brzmi strasznie! a z czym sie to wiąże? mnie też tak boli, chociaz najwiekszy bol mam juz za soba, teraz to takie "laskotanie" w porownaniu z tym co bylo no ale jednak boli
no nieciekawie brzmi, ale na razie się tym tak nie przejmuję, zobaczymy za 3 tygodnie; http://www.mamazone.pl/tv/film,5114,...-lonowego.aspx

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:31   #1716
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym usunęła słowo -dość-
na pierwszy plan dalabym konkretnie moja prosbe - zwracam sie z uprzejma prosba o... a dopiero potem jestem studentka, ble ble ble i na koniec umotywowanie prosby oraz zaznaczenie ze dolaczasz zalaczniki - zaswiadczenie od gina. Ale to sa moje subiektywne odczucia wiec niech sie jeszcze ktos wypowie bo ja nigdy zadnego pisma do dziekana nie pisalalam
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a właśnie, miałąm jeszcze zapytać: Hosenka i hope miałyście już zlecone takie badanie jak wymaz z pochwy?? jak tak, to gdzie robiłyście? bo ja własnie dostałam i się zastanawiam gdzie z tym iść i jak długo się na wyniki czeka

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

a mi to pogrubione jakoś nie pasuje, dziwnie brzmi tak zakońcozne zdanie; może lepiej tak: "Moją prośbę motywuję różnież tym, iż z powodu licznych dolegliwości lekarz prowadzący zalicił mi itd...................... ......... "
Dzięki dziewczyny! nie lubie pisac takich podań wrrr... a zaraz muszę lecieć po te podpisy moja gin się uśmiała, jak jej pokazałam co jedna wykładowczyni mi napisała w tej karcie IOS. ehheh

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:33   #1717
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jestes pewna, ze napinanie brzucha to te skurcze?
Mi czesto wieczorami brzuch robi sie twardy, wlasciwie to codziennie... I mam tak od dawna, a przeciez skurcze przepowiadajace pojawiaja sie od ok 22 tc.
Poza twardnieniem brzucha nic mnie nie boli, itp.
tak kochana, akurat mnie złapał na wizycie u gina jak z fotela wstać nie mogłam i nie mogłam się wyprostować
zresztą tutaj w tym linku masz dokładny opis
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:34   #1718
aska27adopcje
Zadomowienie

witajcie mamusie w ten ponury dzionek. jade dzis po pracy troche na dzialce porobic, nie bylismy tam 5 lat ... zaroslaaa, ze hej ... no i stwierdzilam ze poki zimno nie bedzie to pojezdze tam i sprobuje porobic porzadki

bylam tam w pt, 4 reklamowki przywiozlam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121006_190531.jpg (85,6 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-10-08, 10:35   #1719
nafiyqa
Zakorzenienie

Delicjanko, a duzo masz zajec w tygodniu? Siedzisz na uczelni od rana do wieczora? Jesli tak, to mozesz tez do tego nawiazac w tym pismie.

Stary 2012-10-08, 10:35   #1720
pstryczek84
Zakorzenienie

Kupiłam sobie wczoraj buciczki, zależało mi na takich ktore beda sie w miare latwo zakładac.
Zawsze wolalam troche bardziej eleganckie botki, mam 2 pary w szafie ale one sa na obcasie no i wciagane, czyli w moim przypadku jak narazie odpadaja.
Cena całkiem przystepna no i teraz zadna szaruga nie bedzie mi straszna
http://allegro.pl/show_item.php?item=2646264803

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:36   #1721
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Co do mebelków, to ja niedawno komodę na allegro zamówiłam i poczekam sobie na nią ok.2 tygodni, po następnej wypłacie z tej samej kolekcji co komoda taką ala szafę chcę zamówić, potem łóżeczko i jakiś może wiklinowy regał na różne rzeczy, które muszą być pod ręką. Wszystko w kolorze biały/śliwa.

Wózek to kupimy chyba już jak się dzidzia urodzi. Napiszcie mi kobitki czy jak kupujecie wózio to taki z opcją gondola, spacerówka i fotelik w jednym, czy może lepiej fotelik osobno kupić???

Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj na wizycie pani mnie ważyła i od 4 września 1,5 kilo więcej. Dobrze, bo od początku ciąży już 10 kg przytyłam i wyglądam jak pączek w maśle. Właśnie moje dziecię po pęcherzu kopie. A, i jeszcze jedno pytanie, bardzo dla mnie ważne: do kiedy bobas ma czas, żeby się główką w dół obrócić??? Pytam, bo u mnie dalej ułożenie pośladkowe, a wczoraj zaczął się 23 tydzień.
Ja mam właśnie łóżeczko takie z opcją tapczanika później, komodę no i wózek ale bez fotelika na razie.
Mojej bratowej córa obróciła się dopiero tytdzień przed porodem, długo była nóżkami na wyjście a potem w poprzek leżała
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Co do wozka - na poczatek 2w1 (fotelik dostalismy w prezencie) ale caly czas mysle nad kupnem maxi cosi z adapterami do marity, zobaczymy jak malemu sie bedzie lezalo jak zle to kupimy maxi cosi.
To do marity pasuje maxicosi...bo mam wlaśnei marite i szukam fotelika ???
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Byliśmy w hurtowni rozeznanie zrobić, a skończyło się zakupami
Zostały mi kosmetyki dla siebie i dziecka, wózek (zamówię przed porodem), rzeczy do szpitala i jakieś bajerki jeśli zechcę je mieć (typu bujaczek), ale to też pewnie na "po porodzie".
W ogóle nigdzie nie widzę rajstopek małych? Nie używa się przy niemowlaczkach? To tak pomyślałam, skoro mała ma jedną jedyną sukienkę, to żeby ją móc ubrać powinna mieć rajstopki?

Pytania:
1. Czy Wam też się śpiochy na 62 duże wydają, długie jakieś?? (bo wszystkie mam 62, tylko jedne 56, na wszelki wypadek)
2. Czy to wszystko będę musiała prać, np - wypełnienie pościeli, ochraniacz? O_o
Ale zakupy ja na razie wciskam dzieciowe rzeczy do siebie na półki ale Tż już oferował że może jakąś swoją udostepnić jak potrzebuję, mebelki dla dzidzi rozłożymy dopiero po nowym roku
Ja własnie ma dużo takich małych na 56 mam nadzieję ze wykorzystam.
No i już doczytałam dalej że pierzemy wszystko, nawet pościel, a kocyki ???
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej ale jestem nieprzytomna. Wczoraj była impreza imieninowa u mamy, fajnie pojadłam pyszności mmmmm ale dzisiaj mam bardziej zatoki zawalone. U mamy jest pies, a ja mam alergię i głownie od alergii zawsze miałam problemy z zatokami. Pies przez 3 godziny był zamknięty w pokoju brata ale oczywiście wszystkim było go szkoda, a szczególnie dla mamy bo to jej synuś ukochany. Więc nie wytrzymałam tych docinek, że wymyślam i kazałam go wypuścić. Wyszliśmy 10 min pózniej, oczy zaczęły mnie piec, skóra swędzieć, więc się ewakuowaliśmy pośpiesznie zeby nie było gorzej . Zanim doszliśmy do domu miałam już katar. Oczywiście wyszłam na tą która wymyśla, tylko ze to ja cała noc musiałam się męczyć, a dzisiaj gorzej sie czuje. miałam wrażenie, ze dla mamy ważniejszy jest pies niż mój komfort i dobre samopoczucie.
Jestem tak smutna, pewnie jak wyszliśmy to było obgadywanie, że wydziwiam, a "ciaza to przecież nie choroba" - słyszałam to wczoraj z 20 razy. Nawet nie mogłam się skrzywić jak mi było nie wygodnie bo zaraz to było komentowane przez ciotkę.
Masakra
No nie fajen zachowanie, zapomniały jak to było w ciąży, masakra, a co do psa to mama też nie fajnie się zachowała, nie powinnaś tak się męczyć w ciązy a jeszcze jak sie coś z tego rozwinie...
Trzymaj sie cieplutko
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Właśnie przejrzałam dokładnie zawartość kołyski wiklinowej, którą dostałam od szwagierki a tam: 10 prześcieradeł z froty, 4xpościel, kołdra, poduszka, materac do tej kołyski, ozdobne falbany, chusta do noszenia dziecka, mata taka miękka pluszowa do leżenia, zabawy. Masakra nie widziałam tego wcześniej Bardzo się cieszę
No to super niespodziankę miałaś
Cytat:
Doradźcie mi co mam jeszcze kupić i ile sztuk
sweter/bluza - 2 (r.56)/2 (r.62)
spodnie jeansowe - 3/2
spodnie materiałowe - 2/0
koszulka/kaftanik - 5/7
spiochy - 5/6
półśpiochy - 0/1
pajace - 3/6
ogrodniczki/rampersy - 1/1
body kr. - 7/11
body dł. - 6/6
czapeczek, skarpetek, niedrapek mam b.dużo + 3 kombinezony

Z góry dziękuję za pomoc
Ja to też musze przeliczyć ale to chyba jak Tż będzie miał II zmianę bo się przerazi ilością, bo uważa że tyle tego nie potrzeba
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja już na szczęście mm z górki z zakupami, zostały rzeczy dla mnie:
- wkłady poporodowe,
- majtki siateczkowe,
- stanik do karmienia - pewnie 2,
- 1-2 bluzki z długim rękawem rozpinane na dekoldzie do spania - 1 już mam, będę dalej polować w lumpku, tą jednak upiłam za 2 zł)

Poszewki, kołdrę, poduszkę, prześcieradła kupowałam na Allegro, bo zdecydownie tańsze niż widziałam w sklepach - np. w sklepie poszewka na poduszkę i na kołdrę kosztowała prawie 50 zł, a ja za 39 kupiłam na Allegro dodatkowo z ochraniaczem (od tej sprzedającej kupiłam 2 takie komplety, jasiek z poszewką do wózka, kołdrę i poduszkę do łóżeczka, więc z kosztem przesyłki wyszło bardzo atrakcyjnie)
Podaj jak możesz nick sprzedawcy bo naprawdę tanie te rzeczy a nic z tego jeszcze nie mam.
Cytat:
ja ograniczyłam do minimum śpiochy na rzecz pajacyków,rampersów i półśpiochów
nie kupuję wogóle kaftaników tylko body
to mnie doświadczenie nauczyło przy pierwszym
kosmetyki mam chicco i mustela, pewnie muszę coś dokupić w zapasie
podkłady,pieluchy zostawiam sobie na sam koniec
podkłady na pewno kupię w rossmanie
Rampersów nie ma żadnych, kupie coć bliżej lata , kaftaników też nie mam, zamiast tego body z długim rękawem i koszulki.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Masakra. Jak już pierwsza urodzi (ciekawe zresztą, która ), to będziemy siedziały jak na szpilkach, czekając na wieści o następnej, potem o następnej, i następnej... aż do końca listy.
Ja jestem na końcu listy więc sobie poczekam
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:36   #1722
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie, miałąm jeszcze zapytać: Hosenka i hope miałyście już zlecone takie badanie jak wymaz z pochwy?? jak tak, to gdzie robiłyście? bo ja własnie dostałam i się zastanawiam gdzie z tym iść i jak długo się na wyniki czeka[COLOR="Silver"]
Ja nie miałam A tego sie nie robi u lekarza prowadzącego?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:37   #1723
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Delicjanko, popieram Pstryczka, dobrze mówi. Musisz to dobrze napisać i dokładnie umotywować, bo ode mnie nie przyjęli takiego pisma w urzędzie pracy (zapisałam się do nich, bo chciałam iść na darmowy kurs szycia na maszynie) i mnie wywalili, bo nie chciałam przyjąć stażu w fabryce czegoś tam (musiałabym dźwigać różne rzeczy i wdychać smrody).

Mnie z kolei bolą dzisiaj więzadła, nie wiem, od czego. Moja piłka ma już 101cm.

Nafiyqa, Braxtony-Hicksy pojawiają się po 20. tyg, więc mogą już u Ciebie występować. Ale mój lekarz mówił, że to u większości kobiet wygląda tak, jak chwilowy ból miesiączkowy, nic nie wspominał o napinaniu (myślę, że napięcie w brzuchu ma większość z nas, zwłaszcza, gdy robimy sobie długie spacerki).
ojj ten Urząd pracy... to miejsce to zgroza..

Ja wlaśnie mam od 20 tygodnia takie skurcze jak przy miesiączce, bardzo lekkie, ale są, brzuchol mi przy tym nie twardnieje.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-08, 10:37   #1724
aska27adopcje
Zadomowienie

mpja pilka ma 107 cm
Stary 2012-10-08, 10:39   #1725
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie wlasnie nic nie boli, tylko brzuch mam twardy wieczorami, a zaczelo sie o wiele wczesniej niz w 20 tc, takze to chyba jeszcze nie to

Stary 2012-10-08, 10:39   #1726
Hosenka*
Zakorzenienie

Jeju, ależ mnie od kilku dni bolą żebra, tak po bokach

Instagram

Stary 2012-10-08, 10:42   #1727
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
tak kochana, akurat mnie złapał na wizycie u gina jak z fotela wstać nie mogłam i nie mogłam się wyprostować
zresztą tutaj w tym linku masz dokładny opis
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html
O, dziekuje za link, z opisu wynika, ze to mnie jeszcze nie dotyczy, ale juz wiem, czego sie spodziewac

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-10-08 o 10:43
Stary 2012-10-08, 10:43   #1728
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie miałam A tego sie nie robi u lekarza prowadzącego?
jesli lekarz przyjmuje gdzieś, gdzie jest też analityka, np. medikor, to pewnie tak, ale moja ginka ma tak jakby swój gabinet i cholera zapomniałam się z tego wszystkiego zapytać; muszę sobie do medikoru zadzwonić, może tam

Stary 2012-10-08, 10:45   #1729
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nafiyqa, masz jeszcze czas na to. To nic przyjemnego. A twardniejący brzuch, któremu towarzyszy uczucie jakby kolki, to ma każda kobieta w ciąży i tego nie unikniesz.

Deli, ja mam tak samo - bóle jak przy miesiączce (ale pojedyncze, krótkotrwałe), brzuch mi też nie twardnieje przy tym.

Od wczoraj czuję kopy mojej córuni nad pępkiem, z lewej strony. Czyżby się obróciła główką do dołu już?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-08 o 10:46
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:48   #1730
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
jesli lekarz przyjmuje gdzieś, gdzie jest też analityka, np. medikor, to pewnie tak, ale moja ginka ma tak jakby swój gabinet i cholera zapomniałam się z tego wszystkiego zapytać; muszę sobie do medikoru zadzwonić, może tam
Ja chodzę do Promedu - mają tu analityke.

Instagram

Stary 2012-10-08, 10:50   #1731
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chodzę do Promedu - mają tu analityke.
o, to też sobie zadzwonie; to tam na słoneczku jest u góry?

Stary 2012-10-08, 10:53   #1732
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
mpja pilka ma 107 cm
przeczytalam pipka idę zmierzyć swój bebzun
Cytat:
Nafiyqa, masz jeszcze czas na to. To nic przyjemnego. A twardniejący brzuch, któremu towarzyszy uczucie jakby kolki, to ma każda kobieta w ciąży i tego nie unikniesz.

Deli, ja mam tak samo - bóle jak przy miesiączce (ale pojedyncze, krótkotrwałe), brzuch mi też nie twardnieje przy tym.

Od wczoraj czuję kopy mojej córuni nad pępkiem, z lewej strony. Czyżby się obróciła główką do dołu już?
ulala a mnie dzisiaj dzidzia całą noc kopała, w dzień leniwa była, chociaż cały dzień spędziłam w samochodzie.. a ze całą noc miałam nie przespaną to dzidzia tak się wierciła że pod cycami czułam czasem mam tak że tak mnie gilgota.. tak jakby paluszkiem mnie myziała ech ..
poza tym oglądaliśmy samochód wczoraj wlaśnie za Kielcami, lipa straszna... koles chcial sie zamienic z nami i nawet nie chcial się przejechać naszym samochodem a swoj chwalił jak nie wiem co, ale ze moj tzt zna się na samochodach, to podziękowaliśmy, silnik zajechany...

ellmi- ja na wyniki z wymazu czekałam tydzien, ale może u Ciebie będzie inaczej a i płaciłam 50zł. jutro kończe antybiotyk i mam nadzieje ze ten dziad paciorkowiec poszedł w cholere, ale jak czytałam to wcale nie tak łatwo go wytępić. Chyba już sie nie bzyknę do porodu bo nie wiem, może i mój tzt też ma... wole nie ryzykować. ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-08 o 10:56
Stary 2012-10-08, 10:54   #1733
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaz jeden objaw ciazowy
Bo inne jakos mnie omijaja (odpukac!) szerokim lukiem

Stary 2012-10-08, 10:55   #1734
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
o, to też sobie zadzwonie; to tam na słoneczku jest u góry?
Tak, jedna przychodnia jest na Słoneczku a druga na Broniewskiego.

Instagram

Stary 2012-10-08, 10:55   #1735
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

cześcć dziewczyny...znów tyle skrobiecie że ciężko nadążyć...
mam pytanie z innej beczki.. urządzamy sobie pokój...szare jasne ściany białe meble dodatki fiolety i trochę zieleni...potrzebuję fototapetę na szafę...dającą złudzenie przestrzeni....ale żeby miała element fioletu i zieleni (nie może być pole lawendy bo mężowi się nie podoba)..pomóżcie..aha i potrzebuję też jakąs naklejkę n aścianę albo podłużny border do kącika dla dzieciątka najlepiej żeby pasowała kolorystycznie choć troszkę (fiolet zieleń)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:55   #1736
onaella
Zakorzenienie

wczoraj mój Synio Kochany dostał pierwszy strój piłkarski Kupiliś my mu z Mężem biało-czerwone spodenki z koszulką a do tego czerwone skarpetki fakt, że na ponad roczek ale co tam, uznajmy, że była promocja no i z racji pobytu w sklepie sportowym dostał też 3 bluzy, everlast, lonsdale i adidas

a niech się lansuje Małolacik

no i żeby uspokoić sumienie, że za dużo ubranek kupuje, a mimo, to cieszyć się z zakupów brałam większe rozmiary, także będą na dłużej jedynie jedna bluza jest na chyba 3 miesiące

Cytat:

to napinanie to skurcze przepowiadające
ja wczoraj miałam takie,że myślałam,że urodzę, aż teściowa męża zawołała bo się w pół zgięłam