|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() Dostalam telefon przed godzina, ze kocyk, ktory w akpolu zamowilam przywiezli, juz sie ucieszylam, ze skoro dzwonia, to wszystko przyszlo (wozek, fotelik, lozeczko itd), ale nie, ktos okazal sie nadgorliwy po prostu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w czwartek mam wizytę u innego gina bo nie chce mi się jechać do Poznania i na miejscu się umówiłam okazało się że facet jest w ogólę ordynatorem jednego z oddziału na Polnej nie wiedziałam że pod nosem przyjmuje taki specjalista a ja do Poznania się włóczę ale idę właśnie specjalnie zobaczyć ile mała urosła w ciągu tygodnia. Będę mieć 30t2d i jeśli przytyła ok 200g to powinna ważyć 1350g. lekarz kazał mi jeść póki co dużo białka "żeby małą podtuczyć" Ponadto biorę poprawkę bo zależy jak lekarz zaznaczy maluszka i taka waga wychodzi. Moja wg wagi i tygodni była też 2 tygodnie do tyłu badanie 29t3d a wg wagi usg 27t4d. Póki co staram się jeść więcej tego białka a zobaczymy w czwartek czy pomogło ![]() Aaa i mała rośnie wg tabeli którą posiada lekarz prawidłowo wychodzi mi wg 25 centyl jakby było poniżej 10 centyla należało by się martwić powyżej wychodzi że dziecko małe i drobne ale w "normie" ze tak to ujmę. Przynajmniej tak ostatnio wyczytałam. A i dziś mnie koleżanka jeszcze uspokoiła że jej synek w skończonym 28 tygodniu ważył 1200g więc moja w 29t3d ważąc 1153 nie była tragiczną wagą i jak tu dziewczyny podawały wagę swoich maluszków to źle to nie wygląda więc bez paniki. A jak dziecko tak mało rośnie to może być wina niskich cukrów hipoglikemia ale cukry muszą być poniżej normy a jak nadczo są ok to chyba nie mogą być już niższe tak myślę ???
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-02-11 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcześniej pisałam o hipotrofii płodu, chyba tak to nazwał, cóż, chyba poczekam co jutro powie mój lekarz na ten temat, może rzeczywiście za bardzo się przejęlam.
![]() |
![]() |
#1805 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a swoja pracę bardzo lubię i oczywiście po macierzyńskim - wracam!
![]() |
![]() |
#1806 | |||
Wtajemniczenie
|
Też się na to wybieramy, ale na pewno nie w walentynki
![]() Cytat:
Cytat:
Twoje łóżko, żeby było łatwiej wstawać? Cytat:
Będzie dobrze, ściskam!
![]() |
![]() |
#1807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1808 |
Rozeznanie
|
hej melduje się w dwupaku
![]() dziewczyny Wy też jesteście takie senne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jedyne pocieszenie to, że nie mam od kilku dni zgagi ![]()
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) twoja mala miesci sie w normie, glowa do góry ![]() ![]() no co tak słabo napisałyście się ![]() jutro proszę o kciuki bo jadę kolokwium poprawiać ![]()
![]() |
![]() |
#1810 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest wszystko pod kontrolą i na pewno będzie ok ![]() moja mała też nie największa ![]() a co do tych metek to musiałam przeoczyć.. w sumie te większe obcięłam te mniejsze zostawiam.. poprasowałam całą siatę ciuszków.. jeszcze tylko jedna została i będzie wszystko ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() mnie senność dopada też podczas kąpieli.. ostatnio myślałam, że zasnę w wannie ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
O ja dziekuje, od dzis zaczelam moj urlop macierzynski i stram sie was nadrobic i wlasnie odkrylam, ze zaczelyscie juz nowy watek.... to oznacza, ze mam 70 STRON do nadrobienia!!!! O szaolne!! A i nadal nie ma mnie na liscie, prosze od opisanie
Magda lat 30, termin na 16/03 urodze Milenke ![]() Wracam do nadrabiania... Odezwe sie jak nadrobie, a umieram z ciekawosci czy juz sie jakas nie wypakowala!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam was, ale skasowałam wszystko, jakoś nie mam humoru
ehh aż się poryczałam
![]() |
![]() |
#1813 | |
Wtajemniczenie
|
Witam w 30 tygodniu
![]() Rzadziej piszę na forum, bo załatwiamy ślub, a jest trochę rzeczy do ogarnięcia... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() o rety! duuuużo.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() powodzenia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
megi megi tobie to zazdroszczę takiego sikania mnie nawet jak się nie chce to sikam w majty
![]() ![]()
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra idę , do jutra ![]()
![]() |
![]() |
#1820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam problem z pamiętaniem, żeby 3 x na dzień łyknąć... na początku jak brałam duphaston to się trzymałam tych 8 godzin - wiadomo... poważna sprawa... a teraz troszkę olewam i mi wstyd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty będziesz mieć dziewczynkę, więc wiadomo, że dodatkowo troszkę drobniejsza będzie ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1823 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
od razu mi lepiej, że nie tylko ja tak mam ![]() Cytat:
przepraszam wiem, że to nie jest śmieszne ale ![]() ja za to wieczorem układam sobie majtki w zasięgu ręki, żeby założyć jeszcze w łóżku, bo jak wstanę bez to jestem mokra po kostki ![]() a tak w ogóle to w nocy wstaję ok 5 razy, a w dzień opróżniam pęcherz ok 10 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() becikowe nie wiem gdzie ![]() tacie przysługuje 2 dni okolicznościowego w pierwszej kolejności, potem (jeśli jest mężem) może wziąć 2 tyg L4 z tytułu opieki nad żoną (chyba płatne jak zwykłe L4, 80%), a potem ojcowski - 2 tygodnie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam urlop zaległy, więc po co mam siedzieć na zwolnieniu, wolę być na urlopie. Tym bardziej że u nas każde zwolnienie jest liczone do premii, uznaniówek, dodatków- i to się ciągnie przez cały rok. (Urlop zaległy muszę wykorzystac w określonym terminie, u nas pracodawca jeśli nie wykorzystamy w określonym terminie wysyła przymusowo, niekoniecznie w takim terminie jaki mi będzie pasował) dokładnie- ja na becikowe nie mam co liczyć, więc przynajmniej liczę na trzynastkę- do której liczy mi się wszystko (pensja, premie a nawe prowizja)- i która jest opłacalna nawet jeśli miałaby to być jej połowa.
![]() |
![]() |
#1826 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() aaa no tez ost zauwazylam ze czesciej mnie Lozko wola ... ale jak sie juz poloze nie umiem miejsca sobie wyszukac a czasmi to juz tak mi biodra drentwieja ze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja lece spac .. ew zapuszcze sobie jakis film .. choc juz 1 z nimi obejrzalam ale narzarlam sie lodow i pewnie mlody bedzie szalal haha ... oby nie za bardzo ... buziole i milego dnia jutrzejszego .. nowy dzien ... nowe mozliwosci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, mam ostatnio jakieś dziwne złe przeczucia.. zaczęłam się bać porodu, a wcześniej na luzaka do tego podchodziłam. Jeszcze jak mamy zakaz rodzinnych to już całkiem panikuję. Boję się. Chodzę i ryczę od wczoraj, nie wiem czemu tak mamy, ale strasznie się boję. Do tego cały czas jestem wkurzona, nie wiem na co... no i dziś ogarnął mnie szał sprzątania, a nie miałam czasu, więc znowu wkurzona. Ale za to kupiliśmy ostatnie rzeczy i brakuje mi tylko stanika do karmienia, więc trochę się uspokoiłam, jak już wiem, że wszystko mam. Ja wiem, że to jest głupie myślenie, że nie powinnam tak myśleć, że wszystko będzie ok, ale niestety to jest silniejsze ode mnie. Nagle potrafią mi zacząć lecieć łzy, nawet jak byliśmy na stacji i tankowaliśmy auto, to zaczęły mi cieknąć, albo jak rozmawiałam z babką o umowie z Play to tak samo... powiedziałam, że oczy mnie bolą i właśnie lecą mi same łzy.. ale mi to jakoś tak ze smutku. Czy ja zwariowałam?
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-02-12 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nadrobiłam Was ![]() U mnie dziś ogólnie kiepski dzień, nie wiem czy to hormony tak mnie z równowagi wyprowadzają czy co się dzieje ![]() Rano byłam na fitnesie, potem miałam za zadanie poszukać albumu na wklejane zdjęcia, bo wymyśliłam sobie że będę maluszkowi prowadzić taki album z najważniejszych wydarzeń (po kilka zdjęć). I nawet dało mi się znaleźć odpowiedni i satysfakcjonującej mnie cenie. Po czym ciężko mi się z nim chodziło po mieście bo taki dosyć nieporęczyny z niego bagaż, a musiałam jeszcze odwiedzić bibliotekę, kilka sklepów, fotografa, cukiernię i na końcu smyka w galerii. Dotrałam do domu po 5h z wielką reklamówą zakupów i ledwo żywa. I co ![]() ![]() ![]() ![]() To chyba hormony tak szaleją...bo nie widzę innego sensownego wytłumaczenia ![]() Dziś byli u nas rodzice oglądać pokoik dla małego. Byli zachwyceni, więc to mnie trochę podbudowało i humor się polepszył ![]() Porobiłam foty pokoju, jutro postaram się tu wstawić. Odebrałam zdjęcia z sesji, jestem zadowolona, co chwilę je oglądam i żal mi że wkrótce rozstanę się z moim brzuszkiem. Oki to chyba tyle mojego marudzenia. Przepraszam że tak się rozpisałam, ale chciałam się trochę wyżalić. Naszczęście ten okropny dzień pełen nerwów dobiega do końca ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Wiem co czujesz, rozumiem, bo sama siebie nie poznaję, albo krzyczę, albo ryczę, wszystko z byle powodu. Może mamy podobnie i u Ciebie też hormony się rozszalały bo do porodu blisko?? Ja tylko tak potrafię sobie to wytłumaczyć...bo naprawdę czuję się jak nie ja!
![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny... leżę sobie w łóżku i naglę czuję taki jakby hm pyk i coś mokrego polało mi się na nogi... przez chwile nie jarzyłam a potem wielkie aaa wody?!
Choroba pociekło mi dość trochę i teraz nawet się sączy. Zadzwoniłam do położnej ma zaraz być. Mam jednak nadzieję że to fałszywy alarm bo jest zdecydowanie za wcześnie... to dopiero 35 tydzień!~ Chwilowo jestem przerażona.
![]() |
#1830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pisz zaraz jak coś bd wiedzieć... Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-02-12 o 06:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.