MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 20:05   #1801
Mi6ka
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mi6ka ja jeszcze znalazłam dziś fajny sklep w Swadzimiu bobomarket mają też sklep internetowy. Ja po słodkim też zaczynam mieć taką zgagę że szok
Nom, bylam tam na poczatku, fajny, ale troche daleko, raczej rzadko tam bywam. Sprobuje jutro podejsc do tego na obornickiej, bo tylko dodatkowo jakies pare ☠☠☠☠☠☠☠ek potrzebuje, wiec nie chce mi sie daleko jezdzic

Dostalam telefon przed godzina, ze kocyk, ktory w akpolu zamowilam przywiezli, juz sie ucieszylam, ze skoro dzwonia, to wszystko przyszlo (wozek, fotelik, lozeczko itd), ale nie, ktos okazal sie nadgorliwy po prostu A prosilam pare razy, ze przyjade, jak wszystko juz skompletuja No ale wiem przynajmniej, ze czuwaja
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:06   #1802
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam z usg 3d/4d. W sumie wszystko wyszło prawidłowo, przepływy itd. ale mała nie bardzo rośnie Zmartwiliśmy się bardzo. 31 tydzień skończony a ona waży trochę ponad 1300g. Lekarz powiedział,że jest 2 tygodnie do tylu i muszę kontrolować jej wzrost przez usg co 2 tygodnie, bo to może być jakaś hipo coś tam i może trzeba leki brać. Smutno mi i mam skichany humor. Jutro mam wizytę u mojego lekarza z wynikami badań, wynikami okulistki i wynikami tego usg i zobaczymy co powie.
bzinka moja też mało rośnie a przepływy niby wszytsko ok,
w czwartek mam wizytę u innego gina bo nie chce mi się jechać do Poznania i na miejscu się umówiłam okazało się że facet jest w ogólę ordynatorem jednego z oddziału na Polnej nie wiedziałam że pod nosem przyjmuje taki specjalista a ja do Poznania się włóczę ale idę właśnie specjalnie zobaczyć ile mała urosła w ciągu tygodnia. Będę mieć 30t2d i jeśli przytyła ok 200g to powinna ważyć 1350g.
lekarz kazał mi jeść póki co dużo białka "żeby małą podtuczyć"
Ponadto biorę poprawkę bo zależy jak lekarz zaznaczy maluszka i taka waga wychodzi. Moja wg wagi i tygodni była też 2 tygodnie do tyłu badanie 29t3d a wg wagi usg 27t4d.
Póki co staram się jeść więcej tego białka a zobaczymy w czwartek czy pomogło
Aaa i mała rośnie wg tabeli którą posiada lekarz prawidłowo wychodzi mi wg 25 centyl jakby było poniżej 10 centyla należało by się martwić powyżej wychodzi że dziecko małe i drobne ale w "normie" ze tak to ujmę. Przynajmniej tak ostatnio wyczytałam.

A i dziś mnie koleżanka jeszcze uspokoiła że jej synek w skończonym 28 tygodniu ważył 1200g więc moja w 29t3d ważąc 1153 nie była tragiczną wagą i jak tu dziewczyny podawały wagę swoich maluszków to źle to nie wygląda więc bez paniki.

A jak dziecko tak mało rośnie to może być wina niskich cukrów hipoglikemia ale cukry muszą być poniżej normy a jak nadczo są ok to chyba nie mogą być już niższe tak myślę ???

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-02-11 o 20:12
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:13   #1803
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

heh... ja też nie byłam nigdy wcześniej na L4 (ogólnie rzadko choruję). a nie, soryy - byłam raz - po poronieniu.
a teraz?! płaszczka....
jak się musi, to się leży. ale wierzę, że wizja przeraża:ehem :

a dlaczego wolisz urlop niż L4?

ja jak czytam to mdleję....

no wlasnie wiem, i dlatego sie miotam...

zazdraszczam!

miałaś jakieś skurcze czy drętwienia?
szczerze mowiac skurcze to poczulam ostatnio dopiero. Mysle raczej ze chucha na zimne moja. bo jednak ta szyjka sie skrocila i sie zdziwila. do 8 nie dobijam bo stwierdzilam ze nie ma co przesadzac ale 6 to jem. zobaczymy co bedzie na nastepnej wizycie.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Mi6ka ja jeszcze znalazłam dziś fajny sklep w Swadzimiu bobomarket mają też sklep internetowy. Ja po słodkim też zaczynam mieć taką zgagę że szok

Ewkaaa8891 my podobnie termin mamy a ja już 11 na plusie tak więc luzik

Ptaszysko będzie dobrze odpoczywaj i bez stresu to dotrzemy bezpiecznie do 40 tygodnia
pewnie ze tak Pogadalam z Natalka ze ma sie nie wyglupiac bo jeszcze pokoik nie gotowy
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:17   #1804
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
bzinka moja też mało rośnie a przepływy niby wszytsko ok,
w czwartek mam wizytę u innego gina bo nie chce mi się jechać do Poznania i na miejscu się umówiłam okazało się że facet jest w ogólę ordynatorem jednego z oddziału na Polnej nie wiedziałam że pod nosem przyjmuje taki specjalista a ja do Poznania się włóczę ale idę właśnie specjalnie zobaczyć ile mała urosła w ciągu tygodnia. Będę mieć 30t2d i jeśli przytyła ok 200g to powinna ważyć 1350g.
lekarz kazał mi jeść póki co dużo białka "żeby małą podtuczyć"
Ponadto biorę poprawkę bo zależy jak lekarz zaznaczy maluszka i taka waga wychodzi. Moja wg wagi i tygodni była też 2 tygodnie do tyłu badanie 29t3d a wg wagi usg 27t4d.
Póki co staram się jeść więcej tego białka a zobaczymy w czwartek czy pomogło
Aaa i mała rośnie wg tabeli którą posiada lekarz prawidłowo wychodzi mi wg 25 centyl jakby było poniżej 10 centyla należało by się martwić powyżej wychodzi że dziecko małe i drobne ale w "normie" ze tak to ujmę. Przynajmniej tak ostatnio wyczytałam.

A i dziś mnie koleżanka jeszcze uspokoiła że jej synek w skończonym 28 tygodniu ważył 1200g więc moja w 29t3d ważąc 1153 nie była tragiczną wagą i jak tu dziewczyny podawały wagę swoich maluszków to źle to nie wygląda więc bez paniki.

A jak dziecko tak mało rośnie to może być wina niskich cukrów hipoglikemia ale cukry muszą być poniżej normy a jak nadczo są ok to chyba nie mogą być już niższe tak myślę ???
No u mnie niestety niskich cukrów nie widuję, bo mi wyszedł stan przedcukrzycowy i kontroluję je żeby były w normie, jednak nie zawsze mi się udaje.
Wcześniej pisałam o hipotrofii płodu, chyba tak to nazwał, cóż, chyba poczekam co jutro powie mój lekarz na ten temat, może rzeczywiście za bardzo się przejęlam.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:19   #1805
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A tak ogolnie to respect za ten brak L4. Ja jakos czesto nie chodzilam, tak max 2 razy na rok, w zimie, ale tak przez 8 lat ani razu??? Tak bardzo kochasz swoja prace, czy w ogole nie chorujesz, czy jakas niechec do l4 jest u Ciebie ? Niesamowite.
nie choruję specjalnie jakieś lekkie grypy zazwyczaj zwalczam popołudniami lub w weekendy
a swoja pracę bardzo lubię i oczywiście po macierzyńskim - wracam!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:21   #1806
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
W czwartek chyba wybierzemy się na Szklaną Pułapką 5.
Też się na to wybieramy, ale na pewno nie w walentynki nie cierpię tłumów.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
U mnie dupa, byłąm u gina i dostałam tydzień L-4, mała jest ułozona na pęcherzu, silnie napiera- przez to latam do kibla co chwilę i stwierdziła lekarka że przez to "pchanie" szyjka mi sie skraca.
Przy okazji newsów, od razu skoczyło mi ciśnienie- więc juz w ogóle "urok" się zrobił.
A dużo Ci się skróciła?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
owszem, mi też położna może mogła powiedzieć a nie rzucić tylko suche proszę wyjść na korytarz i czekać na lekarza, a ja w nerwach bo nie wiem co i jak, ale może nie wolno im udzielać takich informacji żeby potem lekarze się nie wkurzali jak im pacjentka rzuci że położna powiedziała to i to a on co innego sytuacje w szpitalach są skomplikowane niestety kiedyś pracowałam w jednym i nie przekazałabym pacjentowi informacji, które powinien przekazać lekarz bo wiem jaka byłaby reakcja.
Racja, ale powiedzieć, że jest ok, jeśli sytuacja jest jasna, to nie żadna łaska z jej strony, a oszczędza nerwów - jak wielkich, obie wiemy...

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
podnieść łóżko do minimum 70 cm...
Twoje łóżko, żeby było łatwiej wstawać?

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Czy was też już bolą ruchy dzidziusia??? to juz nie jest takie przyjemne
Mój się wwierca w miejsca, gdzie kiedyś miałam talię - uczucie, jakby ktoś mi czymś ostrym od wewnątrz chciał zrobić dziurę. Bardzo nieprzyjemne.

Cytat:
Dziewczyny wróciłam z usg 3d/4d. W sumie wszystko wyszło prawidłowo, przepływy itd. ale mała nie bardzo rośnie
Będzie dobrze, ściskam!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:23   #1807
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wróciłam z usg 3d/4d. W sumie wszystko wyszło prawidłowo, przepływy itd. ale mała nie bardzo rośnie Zmartwiliśmy się bardzo. 31 tydzień skończony a ona waży trochę ponad 1300g. Lekarz powiedział,że jest 2 tygodnie do tylu i muszę kontrolować jej wzrost przez usg co 2 tygodnie, bo to może być jakaś hipo coś tam i może trzeba leki brać. Smutno mi i mam skichany humor. Jutro mam wizytę u mojego lekarza z wynikami badań, wynikami okulistki i wynikami tego usg i zobaczymy co powie.
będzie dobrze nie smuć się
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 20:29   #1808
Leonikowa
Rozeznanie

hej melduje się w dwupaku
dziewczyny Wy też jesteście takie senne ja już nie wiem jak sobie z tym radzić rano wstaje zjem śniadanie i myk do łóżka i tak do późnego popołudnia :/ czuje się jakbym była w 12 tyg ciąży

jedyne pocieszenie to, że nie mam od kilku dni zgagi

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:32   #1809
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
twoja mala miesci sie w normie, glowa do góry może bedzie poprostu malutka

no co tak słabo napisałyście się

jutro proszę o kciuki bo jadę kolokwium poprawiać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:38   #1810
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Czy was też już bolą ruchy dzidziusia??? to juz nie jest takie przyjemne
albo noga czy ręka w pachwinie, takie wygibasy mała uskutecznia że mam wrażenie że pęknie mi brzuch a kopniaki mi takie sprzedaje że szok!
uhmm.. moja jak czasem uderzy to się zginam w pół.. ale nie jest to aż nie wiadomo jak bolesne; no i od czasu do czasu wierci dziurę w brzuchu mój ginekolog powiedział, że teraz będzie tylko mocniej :P

Cytat:
uszy do góry! odganiamy czarne myśli!
jest wszystko pod kontrolą i na pewno będzie ok
moja mała też nie największa

a co do tych metek to musiałam przeoczyć.. w sumie te większe obcięłam te mniejsze zostawiam..
poprasowałam całą siatę ciuszków.. jeszcze tylko jedna została i będzie wszystko

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy też jesteście takie senne ja już nie wiem jak sobie z tym radzić rano wstaje zjem śniadanie i myk do łóżka i tak do późnego popołudnia :/ czuje się jakbym była w 12 tyg ciąży

myślałam, że tylko ja tak mam
mnie senność dopada też podczas kąpieli.. ostatnio myślałam, że zasnę w wannie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 20:55   #1811
Zaciazona
Raczkowanie

O ja dziekuje, od dzis zaczelam moj urlop macierzynski i stram sie was nadrobic i wlasnie odkrylam, ze zaczelyscie juz nowy watek.... to oznacza, ze mam 70 STRON do nadrobienia!!!! O szaolne!! A i nadal nie ma mnie na liscie, prosze od opisanie
Magda lat 30, termin na 16/03 urodze Milenke

Wracam do nadrabiania... Odezwe sie jak nadrobie, a umieram z ciekawosci czy juz sie jakas nie wypakowala!!!
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 21:04   #1812
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

nadrobiłam was, ale skasowałam wszystko, jakoś nie mam humoru
ehh aż się poryczałam
Stary 2013-02-11, 21:11   #1813
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam w 30 tygodniu
Rzadziej piszę na forum, bo załatwiamy ślub, a jest trochę rzeczy do ogarnięcia...

Cytat:
Będzie dobrze - musi być!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 21:11   #1814
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
No i wyszło że Mała sobie już w główką w kanale rodnym siedzi...
i za USG
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
asmag forte do 8 tabletek na dobe.
o rety! duuuużo....

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
jest na szczęście zamknięta, czy twarda nie pamiętam- bo mnie zaskoczyła, asmag mam 6 na dobę
ja również 3x2 asmagi forte ale szyjkę mam we wzorowej kondycji...

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
dziewczyny drętwieją Wam, dłonie? czy ja jakaś dziwna jestem? rano nie mogę wyprostować palców
tak

Cytat:
Napisane przez anika_s;39174638[COLOR=Silver
][/COLOR]
Czy was też już bolą ruchy dzidziusia???

tak

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
co do ruchów to faktycznie są bardzo intensywne, czasem bolesne, szczególnie jak rozpycha się w prawy bok . Ale fajnie, że daje o sobie znać
dokładnie tak z tymi znakami i prawym bokiem

Cytat:
nie smutaj się... narazie wszystko jest w normie... mój gin mi powiedział, że dzieci mają różne tempa wzrostu... ja się akurat martwiłam, że nasz maluch jest wielki i grubaśny... jest szansa, że on przystopuje, a Twoja mała ruszy z kopytka!

Cytat:
nie choruję specjalnie jakieś lekkie grypy zazwyczaj zwalczam popołudniami lub w weekendy
w myśl zasady: dobry pracownik choruje w dni wolne od pracy

Cytat:

proszę Cię bardzo

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ehh aż się poryczałam
co się dzieje Strippi?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 21:15   #1815
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa dziewczyny! dziś myślałam rano, że to już ale przeszło uffff!! tak mnie brzuch napierdzielał łacznie z krzyżem, że myślałam, że padne!! ale wstałam rozchodziłam i na razie przeszło! bóle typowo skurczowe - narastające i znikające! ale nie patrzałam na zegarek! się zestresowałam!
no no.. już niedługo..

Cytat:
będzie ok.. tak jak piszą dziewczyny, malutka mieści się w tabeli..

Cytat:

powodzenia

Cytat:
ehh aż się poryczałam
ojej.. a co się stało?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 21:19   #1816
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

witam sie z rana z łózka Mam taki ppradnik ciazowy i tam pisza, ze w 9 miesiacu powino sie ubywac na wadze ok. 0,5kg na tydzien z powodu czestego oddawania moczu... Mi nie doś, że podwójnie to jeszcze w druga strone idzie, bo przybywa;p
Czytam sobie ten wątek i mysle jak to bedzie u mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526
no nieźle to u mnie to się w ogóle nie sprawdza w ciągu tyg przytyłam 2,5 kg

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć
Dzisiaj w końcu trójeczka z przodu,zaczynam 30 tydzień

Dziś również szkoła rodzenia- denerwuje się jak to będzie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
mój kuba trzepnął podobnie ....
w ogóle to jak pisałam mam pełno zapisanych tego typu tekstów.
z ostatnich dni :
kuba w sklepie "mamo siusiak mi sie wyprosostował"
ninka też w sklepie (stojąc w kolejce i się nudząc )przeczesuje jej ręką włosy i mówię ,że ma przepiekne ,długie włosy a ona na to :"ja wszystko mam piękne ,prawda? włosy ,nogi nawet pipkę . Ty też masz piękną pipkę .Ale włosów nie masz tak długich jak ja..... "
Normalka .
rewelacyjne teksty

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
No ciekawe, na ile sprawdzą się Twoje wyliczenia
Ja po ktg. Ale mnie położna nastraszyła - zamiast obiecanych przez nią 15 min leżałam 45, a jak zapytałam, czy wszystko w porządku, odpowiedziała, że musi to obejrzeć lekarz i żebym znalazła swojego, bo pracuje w tym szpitalu. Okazało się, że właśnie zaczął operację i będzie niedostępny przez 2-3 godz. W końcu poszłam do innego i okazało się, że wszystko jest ok na szczęście, mogła to od razu powiedzieć, a nie kazać mi szukać lekarza bez najmniejszego potwierdzenia, że nie jest źle...
co za głupie babsko........

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witam sie w skończonym 29 tyg zaczynamy 30 tydzień
troche zaczyna mnie przerażać te jeszcze małe 10 tygodni
chyba uczcimy dziś to pizzą

Cytat:

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
ehh aż się poryczałam
hallo strippi co się dzieje????

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-02-11, 21:20   #1817
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
i za USG

o rety! duuuużo....

tak

tak

nie smutaj się... narazie wszystko jest w normie... mój gin mi powiedział, że dzieci mają różne tempa wzrostu... ja się akurat martwiłam, że nasz maluch jest wielki i grubaśny... jest szansa, że on przystopuje, a Twoja mała ruszy z kopytka!

proszę Cię bardzo

co się dzieje Strippi?
dlatego celem mojego dr bylo wymyslenie receptur tabletek ktorych nie trzeba polykac bo po prostu przy takiej ilosci idzie sie zalamac ...
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 21:24   #1818
Leonikowa
Rozeznanie

megi megi tobie to zazdroszczę takiego sikania mnie nawet jak się nie chce to sikam w majty dzisiaj tż coś śmiesznego powiedział i już gacie miałam mokre

LEONEK 2.03.13.
Stary 2013-02-11, 21:25   #1819
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ehh aż się poryczałam

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam w 30 tygodniu

dobra idę , do jutra

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 21:26   #1820
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dlatego celem mojego dr bylo wymyslenie receptur tabletek ktorych nie trzeba polykac bo po prostu przy takiej ilosci idzie sie zalamac ...
hehe, dobre

ja mam problem z pamiętaniem, żeby 3 x na dzień łyknąć...
na początku jak brałam duphaston to się trzymałam tych 8 godzin - wiadomo... poważna sprawa... a teraz troszkę olewam i mi wstyd

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 21:26   #1821
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
ehh aż się poryczałam
Strippi Co się dzieje
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 21:32   #1822
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
bzinka, nasz mały w 31t5d ważył lekko ponad 1500g. Też ginka trochę alarm podniosła, bo niby to w normie ale lepiej mieć rękę na pulsie... Tyle, że u mnie po jednej stronie przepływy z macicy okazały się słabe. No i w sumie od 3 tygodni mam wizyty kontrolne co tydzień... Mały dociągnął do 2kg ale i tak dostałam heparynę i muszę sobie codziennie aplikować zastrzyki...
A Ty będziesz mieć dziewczynkę, więc wiadomo, że dodatkowo troszkę drobniejsza będzie

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
ehh aż się poryczałam
strippi, co się dzieje?
Stary 2013-02-11, 21:35   #1823
takinna
Zadomowienie

Cytat:
i za USG

o rety! duuuużo....

tak

tak

proszę Cię bardzo

co się dzieje Strippi?

od razu mi lepiej, że nie tylko ja tak mam

Cytat:
megi megi tobie to zazdroszczę takiego sikania mnie nawet jak się nie chce to sikam w majty dzisiaj tż coś śmiesznego powiedział i już gacie miałam mokre

przepraszam wiem, że to nie jest śmieszne ale
ja za to wieczorem układam sobie majtki w zasięgu ręki, żeby założyć jeszcze w łóżku, bo jak wstanę bez to jestem mokra po kostki (nie od sikania)

a tak w ogóle to w nocy wstaję ok 5 razy, a w dzień opróżniam pęcherz ok 10
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 22:01   #1824
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziwi mnie wybór urlopu zamaist l4. W końcu zwolnienie jest 100% a urlop sie moze przydac po narodzinach. Dziewczyny czy ktos sie dowiadywał, gdzie odbiera sie becikowe i czy nadal przysługuje tacie po narodzinach 2 dni wolnego? I czy te 2 tygodnie opieki, to jest tak jakz wolnienei, tylko na zone?
jest 100% płatne, ale nie jestem pewna czy liczy się do 13-stki i różnych dodatków tak jakby to były przepracowane dni a oto czasem chodzi.

becikowe nie wiem gdzie

tacie przysługuje 2 dni okolicznościowego w pierwszej kolejności, potem (jeśli jest mężem) może wziąć 2 tyg L4 z tytułu opieki nad żoną (chyba płatne jak zwykłe L4, 80%), a potem ojcowski - 2 tygodnie.

Cytat:
tak. od jakiegoś czasu jem śniadanie, piję kawę i kładę się spać na godzinkę-dwie, dopiero potem wstaję i jakoś funkcjonuję, choć łóżko prawie cały dzień mnie woła
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 22:20   #1825
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Dziwi mnie wybór urlopu zamaist l4. W końcu zwolnienie jest 100% a urlop sie moze przydac po narodzinach. Dziewczyny czy ktos sie dowiadywał, gdzie odbiera sie becikowe i czy nadal przysługuje tacie po narodzinach 2 dni wolnego? I czy te 2 tygodnie opieki, to jest tak jakz wolnienei, tylko na zone?
ale dlaczego?
Mam urlop zaległy, więc po co mam siedzieć na zwolnieniu, wolę być na urlopie. Tym bardziej że u nas każde zwolnienie jest liczone do premii, uznaniówek, dodatków- i to się ciągnie przez cały rok. (Urlop zaległy muszę wykorzystac w określonym terminie, u nas pracodawca jeśli nie wykorzystamy w określonym terminie wysyła przymusowo, niekoniecznie w takim terminie jaki mi będzie pasował)

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jest 100% płatne, ale nie jestem pewna czy liczy się do 13-stki i różnych dodatków tak jakby to były przepracowane dni a oto czasem chodzi.

dokładnie- ja na becikowe nie mam co liczyć, więc przynajmniej liczę na trzynastkę- do której liczy mi się wszystko (pensja, premie a nawe prowizja)- i która jest opłacalna nawet jeśli miałaby to być jej połowa.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 22:29   #1826
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Dziewczyny wróciłam z usg 3d/4d. W sumie wszystko wyszło prawidłowo, przepływy itd. ale mała nie bardzo rośnie
oj na pewno bedzie wszytsko w porzadeczku ... po prostu urodzi sie malusia ... paczaj na mnie .. mialam 50cm i niecale 2900 a jaka teraz duzzzza jestem ... wiec glowa do gory nie smutamy sie

Cytat:

yhmm wsatje rano .. switkiem kolo poludnia ..
aaa no tez ost zauwazylam ze czesciej mnie Lozko wola ... ale jak sie juz poloze nie umiem miejsca sobie wyszukac a czasmi to juz tak mi biodra drentwieja ze ehh ... taki uroki ciazowe

Cytat:

sa .... powodzenia ... ew zacznij rodzic :P na pewno zaliczysz na 5 hahaha

Cytat:
ehh aż się poryczałam
oj matulu moja droga .... glowa do gory oc nie wiem co sie dzieje ... pamietaj ze nie jest az tak zle ... i ze mogloby byc gorzej ... wiec po raz kolejny piszem ( tym razem Tobie ) GLOWA DO GORY I SIE NIE SMUTAMY

ja lece spac .. ew zapuszcze sobie jakis film .. choc juz 1 z nimi obejrzalam ale narzarlam sie lodow i pewnie mlody bedzie szalal haha ... oby nie za bardzo ...

buziole i milego dnia jutrzejszego .. nowy dzien ... nowe mozliwosci

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 22:32   #1827
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

co się dzieje Strippi?
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ojej.. a co się stało?
Cytat:

hallo strippi co się dzieje????
Cytat:
Strippi Co się dzieje
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
strippi, co się dzieje?

Nie wiem, mam ostatnio jakieś dziwne złe przeczucia..
zaczęłam się bać porodu, a wcześniej na luzaka do tego podchodziłam. Jeszcze jak mamy zakaz rodzinnych to już całkiem panikuję.
Boję się.
Chodzę i ryczę od wczoraj, nie wiem czemu tak mamy, ale strasznie się boję.
Do tego cały czas jestem wkurzona, nie wiem na co... no i dziś ogarnął mnie szał sprzątania, a nie miałam czasu, więc znowu wkurzona.
Ale za to kupiliśmy ostatnie rzeczy i brakuje mi tylko stanika do karmienia, więc trochę się uspokoiłam, jak już wiem, że wszystko mam.

Ja wiem, że to jest głupie myślenie, że nie powinnam tak myśleć, że wszystko będzie ok, ale niestety to jest silniejsze ode mnie.
Nagle potrafią mi zacząć lecieć łzy, nawet jak byliśmy na stacji i tankowaliśmy auto, to zaczęły mi cieknąć, albo jak rozmawiałam z babką o umowie z Play to tak samo...
powiedziałam, że oczy mnie bolą i właśnie lecą mi same łzy.. ale mi to jakoś tak ze smutku.

Czy ja zwariowałam?

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-02-12 o 20:49
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 22:52   #1828
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny... no chyba padnę...jak tylko siadam do komputera to obrywam od małego w żebra... i to zawsze z prawej strony... chyba zainwestuję w laptopa, żebym mogła na leżąco surfować... bo te kuksańce coraz to silniejsze zaczynają się robić Kto by pomyślał, że ok 2,5kg żywej wagi potrafi z taką siłą kopać
Znam to, z tym że u mnie młody atakuje żebra z lewej strony.

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
zaczynam 30 tydzień

Cytat:
U mnie kończy się 31, a jutro zaczyna 32 tydzień

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
u nas dziś zaczynamy 31tc
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witam sie w skończonym 29 tyg zaczynamy 30 tydzień

Cytat:

Cytat:
ehh aż się poryczałam
Strippi co jest grane??

Cytat:
Też mi się to zdarza, czasem nie jestem w stanie utrzymać moczu, zazwyczaj jak kicham

Nadrobiłam Was
U mnie dziś ogólnie kiepski dzień, nie wiem czy to hormony tak mnie z równowagi wyprowadzają czy co się dzieje
Rano byłam na fitnesie, potem miałam za zadanie poszukać albumu na wklejane zdjęcia, bo wymyśliłam sobie że będę maluszkowi prowadzić taki album z najważniejszych wydarzeń (po kilka zdjęć). I nawet dało mi się znaleźć odpowiedni i satysfakcjonującej mnie cenie. Po czym ciężko mi się z nim chodziło po mieście bo taki dosyć nieporęczyny z niego bagaż, a musiałam jeszcze odwiedzić bibliotekę, kilka sklepów, fotografa, cukiernię i na końcu smyka w galerii. Dotrałam do domu po 5h z wielką reklamówą zakupów i ledwo żywa. I co Na początek okazało się że ciastka które kupiłam na poczęstunek dla dzisiejszych gości(rodziców moich i tż) są całe zgniecione, a wszystko dlatego że pańcia w cukierni zapakowała mi je w za małe opakowanie, potem następny nie fart to Tż, jak wrócił z pracy, wziął się za oglądanie moich dzisiejszych zakupów, w tym albumu i co miał tłuste paluchy i mi zapaprał całą okładkę, no myślałam że mnie szlak trafi Album wygląda fatalnie. Tak mi się to wszystko skumulowało do tego dochodziło mega zmęczenie że rozryczałam się i zaczęłam krzyczeć tak że chyba cała klatka słyszała. Nie mogłam się aż uspokoić. Jestem nerwowa, ale że aż tak
To chyba hormony tak szaleją...bo nie widzę innego sensownego wytłumaczenia

Dziś byli u nas rodzice oglądać pokoik dla małego. Byli zachwyceni, więc to mnie trochę podbudowało i humor się polepszył
Porobiłam foty pokoju, jutro postaram się tu wstawić.

Odebrałam zdjęcia z sesji, jestem zadowolona, co chwilę je oglądam i żal mi że wkrótce rozstanę się z moim brzuszkiem.

Oki to chyba tyle mojego marudzenia. Przepraszam że tak się rozpisałam, ale chciałam się trochę wyżalić. Naszczęście ten okropny dzień pełen nerwów dobiega do końca Miejmy nadzieję że jutro będzie lepiej...Dobranoc wszystkim.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Czy ja zwariowałam?
Wiem co czujesz, rozumiem, bo sama siebie nie poznaję, albo krzyczę, albo ryczę, wszystko z byle powodu.
Może mamy podobnie i u Ciebie też hormony się rozszalały bo do porodu blisko??
Ja tylko tak potrafię sobie to wytłumaczyć...bo naprawdę czuję się jak nie ja!
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 04:30   #1829
Agnjeska
Zadomowienie

Dziewczyny... leżę sobie w łóżku i naglę czuję taki jakby hm pyk i coś mokrego polało mi się na nogi... przez chwile nie jarzyłam a potem wielkie aaa wody?!
Choroba pociekło mi dość trochę i teraz nawet się sączy. Zadzwoniłam do położnej ma zaraz być. Mam jednak nadzieję że to fałszywy alarm bo jest zdecydowanie za wcześnie... to dopiero 35 tydzień!~
Chwilowo jestem przerażona.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 05:24   #1830
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny... leżę sobie w łóżku i naglę czuję taki jakby hm pyk i coś mokrego polało mi się na nogi... przez chwile nie jarzyłam a potem wielkie aaa wody?!
Choroba pociekło mi dość trochę i teraz nawet się sączy. Zadzwoniłam do położnej ma zaraz być. Mam jednak nadzieję że to fałszywy alarm bo jest zdecydowanie za wcześnie... to dopiero 35 tydzień!~
Chwilowo jestem przerażona.
ooo matko z córka...

pisz zaraz jak coś bd wiedzieć...

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2013-02-12 o 06:17
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości