|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
hejjj Mamuniee
![]() ja siedze w pracy, i zajadam cosik, dobrze ze zadna nie urodziła w wekendd bo nie miałam neta hii ![]() a jezeli chodzi o Smyka to byłam w ten wekend i były nowe rzeczy przecenione, których ostatnio nie widziałam, takze cos tam na chwile dokładają, tylko nie wiadomo kiedy to sie skonczy takie dokałdanie, oby trwało jak najdłużej. Ja kupiłam te pajacyki w 3-paku na rozmiar 56 i wszystkie są takie same jeżel ichodzi o długosć Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-02-11 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1713 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ![]()
![]() |
![]() |
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram, jade z dziewczynami z pracy do koleżanki, która urodziła niecały miesiąc temu, zobaczyć maluszka
![]() Miłego dnia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie taką mam nadzieje, że jeszcze mi się całkiem odmieni ![]() ![]() Na tym wątku wyobrażenia przed porodem(...) właśnie jedna mama napisała: "nie chciałam karmić piersią, wydawało mi się to niesmaczne i nie wierzyłam, że będę mieć pokarm, a karmiłam ponad 4 miesiące i bardzo lubiłam chwile, gdy dziecko wtulało się i uspokajało przy piersi" i właśnie mam nadzieję że za pare miesięcy napisze tak jak ona ![]() Dziewczyny które mają w brzuchach dziewczynki ![]() moja siostra wystawia ciuszki dziewczęce, ponieważ ja ich nie chce bo mam chłopczyka, więc jakby któraś chciała to są linki: http://allegro.pl/super-zestaw-ciusz...000248865.html http://allegro.pl/super-zestaw-ciusz...000344468.html http://allegro.pl/show_item.php?item=3022673259 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() babiury ![]() ![]() uważam, że tylko głupi się nie boi... odpowiedzialny człowiek ma wyobraźnię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() heh... nie zgadniesz kiedy mniej ludzi ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Rozeznanie
|
no niestety ludzie teraz tacy, że mało kto wezmie sie na taki gest zeby przepuscic, pamietam jak kiedys stałam w kolejce do spowiedzi, a ze przed swietami było to ludzi duzo było, był pusty konfesjonał, a była przerwa więc stanełam zeby zajac miejsce i tak stałam dobre 40 minut, nagle jak ksiadz przyszedł stado starych babek poderwało sie z łąwek i mnie praktycznie na siłę wywaliły z przed tego konfesjonału "a ze one byly pierwsze, tylko siedziały sobie tam gdzies" to nie mogły powiedziec widząc ze ja tyle stoje tammm i kilkoro ludzi równiez. Pomyslałam tylko, szkoda ze do spowiedzi idziecie, a zachowujecie sie jak diabły ha!
A ostatnio koelzanka była na glukozie i tez mówi ze ostała sie , ludzi duzo, kazdy tylko sie usmeichał coś tam gadał ze łądny brzuszek, ale zeby pzrepuscic oo to nie , nikt nie zaproponował |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
sama planuję kupić 2 paczki pampers new baby, tych po 43 sztuki w paczce a dalej nie wiem, na zapas nie chcę kupować, mąż najwyżej podjedzie i kupi jakieś 2 potem tylko jeszcze nie wiem jakie, czy dalej pampersy czy przejść na jakieś tańsze, tylko jakie? muszę popatrzeć w sklepach co jest iw jakich cenach. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za słowa uznania w sprawie karmienia. Co do jedzenia normalnego też się wypowiem: dałam małej po ukończonym 5 miesiącu odrobinkę ugotowanego jabłuszka, co kilka dni parę łyżeczek, później ziemniaczka. Jak skończyła 6 miesięcy strasznie przystopowała(była pierwszy raz chora i zęby się wyżynały) lekarka kazała wprowadzić kaszki. Jak sie okazało po kilku próbach ze sie nie boimy glutenu dostała michę kaszki na kolację i wiecie co? moje dziecko odmówiło cyca. I tak miałam przerwę od powiedzmy 18-19 do 5-6 rano! także nawet wyjście wieczorne było bardzooo realne a młodą można było zostawić z babcią w nocy, z cycami też nie miałam problemu. Co do mięsek to z tego co pamiętam 3 lata temu zalecenia były takie żeby mięsko gotować osobno, warzywa osobno i zmielić razem, właśnie żeby nie dawać dziecku wywaru z mięsa na początek. zobaczymy co poczytamy za pół roku jak maluchy się wezmą za jedzenie ![]()
![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś mnie gdzieś przepuścił w ciąży
![]() byłam na tych badaniach prywatnie, każdy dostaje numerek i czeka aż wyczytają jego. z jednej strony nie dziwię się, że nikt nie przepuszcza, bo tam zazwyczaj połowa to ciężarne, do tego kilka z małymi dziećmi, a jeszcze jak ktoś sam siedzi i czeka ponad godzinę to nie myśli o przepuszczaniu. sama nigdy nikogo nie przepuściłam w tej kolejce, więc rozumiem. z tym laboratorium to nigdy nie mogę trafić i przewidzieć kiedy mniej ludzi będzie. czasem pobierają na 2 gabinety, więc są 3-4 pielęgniarki i idzie szybko, a czasem jak dziś że tylko na 1 gabinet i babki się zmieniają, chodzą na przerwy i pobiera jedna albo 2 a ludzi przybywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1724 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem osobno 68 Nie wiem czy Michasiowi będzie się podobać to przebieranie, bo Julka ryczała ile wlazło ![]() Jutro może się uda :d Cytat:
hahaha umarłam ![]() ![]() Cytat:
![]() no co zrobić, jak te ciuszki tak paczały na mnie ![]() No te tradycyjne właśnie z Gostynia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- W poniedziałki rano na tlc lecą powtórki porodówki. Dziś oglądałam powtórkę i było o tym porodzie kleszczowym, że dziecko nie chciało wyjść, potem wyszła główka i zaklinowało się. Musieli złamać obojczyk. Matko, oglądałam 2 raz, a tak się zryczałam, że masakra ![]() Jeszcze ja zapłakana, a listonoszka przyszła akurat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
tak mnie wczoraj nastraszyłyście informacją, że ciuszki ze smyka w różnych, nieadekwatnych wielkościach, że w nocy wyciągnęłam je z szafy i oglądałam. wygląda na to, że dobrze trafiłam. body niezależnie czy krótki/długi rękaw w tym samym rozmiarze tej samej wielkości, pajace też, w porównaniu z rozmiarówką innych ciuszków zgadzają się więc jestem spokojna.
jeszcze posegregowałam ostatnio ciuszki rozmiarami i rodzajami i brakuje mi śpiochów 62, mam chyba 1, a mam trochę bluzeczek/kaftaników, więc śpiochy by się przydały. w sumie rzadko widuję śpiochy na ciuchach, a zazwyczaj kupowałam na zasadzie co mi się rzuci w oczy ładnego i nie mam. chciałam w smyku kupić, ale drogie były, chyba 30zł za 2 sztuki. także mam już plan na jutro idę do ciucha polować na śpiochy ![]() Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-02-11 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
Od paru dni kilka razy dziennie wchodzę na swoje konto. Zrobiłam to przed chwilą i...ZUS przelał pieniążki
![]() Poczekam chwilę na męża, ale dziś chyba zamówię łóżeczko, przewijak, przybornik i prześcieradła. No i chyba też skusze się na kosmetyki z Ziaji, ale jeszcze przejrzę stronę.
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja wczoraj na tym weeb tv ogladalam ... laska w rozowej koszuli tez lamali ... az sie zdryglam jak ta kosc lamala bylo slychac !! ![]() zycze NAM by nasze porody bez takich rzeczy sie obeszly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to jak pisałam mam pełno zapisanych tego typu tekstów. z ostatnich dni : kuba w sklepie "mamo siusiak mi sie wyprosostował" ninka też w sklepie (stojąc w kolejce i się nudząc )przeczesuje jej ręką włosy i mówię ,że ma przepiekne ,długie włosy a ona na to :"ja wszystko mam piękne ,prawda? włosy ,nogi nawet pipkę . Ty też masz piękną pipkę .Ale włosów nie masz tak długich jak ja..... " Normalka . ![]() ![]() Cytat:
![]() ...nie no ja wiem ,że są dobre filmy ,ale większość już widzieliśmy.... a chciałam nadrobic te na których nie byliśmy w kinie ....te nowsze powiedzmy (bo nie zawsze...) No ale mamy pecha ,choć ja się pocieszam ,że wole wypożyczyć chłam niż iść na niego do kina ...... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- no nie ....nie wierze ,że oglądacie takie rzeczy dobrowolnie ...... aż mi ciary przechodzą czytając wasze opisy.......
![]() |
![]() |
#1731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zapuszczaj włosy!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z kolei kiedyś siedziałam naprzeciwko kobiety z synkiem: Kobieta: Za chwilę wysiadamy, zbieraj się. Chłopczyk: Ale ja jestem taaaki zmęczony, chcę jeszcze posiedzieć. K: Chodź, bo nasz przystanek, ja też jestem zmęczona. C: Ale ja bardziej! K: No oczywiście kochanie, jak każdy mężczyzna - zawsze zmęczony najbardziej ![]() Cytat:
To lada chwile będziemy Cię dopingować na porodówce! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja po ktg. Ale mnie położna nastraszyła - zamiast obiecanych przez nią 15 min leżałam 45, a jak zapytałam, czy wszystko w porządku, odpowiedziała, że musi to obejrzeć lekarz i żebym znalazła swojego, bo pracuje w tym szpitalu. Okazało się, że właśnie zaczął operację i będzie niedostępny przez 2-3 godz. W końcu poszłam do innego i okazało się, że wszystko jest ok na szczęście, mogła to od razu powiedzieć, a nie kazać mi szukać lekarza bez najmniejszego potwierdzenia, że nie jest źle...
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-02-11 o 13:05 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |||||
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaa dziewczyny! dziś myślałam rano, że to już
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oglądała któraś Poradnik pozytywnego myślenia??? ale obejrzałam ale ciekawią mnie wasze recenzje...czy zasługuje na tyle nominacji do Oscara??? Cytat:
No paczam własnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i Strippi ![]() Lece na herbatkę i ciacho - umówiłam się z przyjaciółką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wszystkim tygodni ![]() U mnie kończy się 31, a jutro zaczyna 32 tydzień ![]() Dzisiaj mam aktywny dzień, rano badania, zaniedługo fryzjerka i farbowanie przed ślubem, a wieczorkiem USG 3d/4d ![]() Już się nie mogę doczekać, żeby małą zobaczyć i dowiedzieć się, ile urosła bidusia. Może coś nadgoniła. Zamówiłam sobie krem do sutków polecany na blogach babylove http://allegro.pl/babylove-krem-na-t...958039258.html i zastanawiam się co jeszcze brać. Nie mam wkładek laktacyjnych, ale skłaniam się do zakupu LANSINOH polecanych w rankingu Hafiji https://www.dropbox.com/s/ms4ix88zc9...%20ranking.pdf ale nie wiem ile sztuk na początek wziąć.
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-02-11 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No wiadomo, po Tatusiu taki zmęczony :P ![]()
![]() |
![]() |
#1736 | ||
Zakorzenienie
|
zapuszczam,zapuszczam ....choc krótkich nie mam tylko ten mały urwis ma już do pasa...
Cytat:
![]() co do położnej -ale głupie babsko .... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1737 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() prosze o wiecej ![]() Cytat:
![]() a ogladalas moze "Lowcy glow", norweski film? http://www.filmweb.pl/film/%C5%81owc...3w-2011-567959 nietypowy.. nam sie bardzo podobal ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ta polozna to niezla pi... nie wierze, ze nie potrafi odczytac wykresu ktg ![]()
![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
każda położna potrafi, zwłaszcza jak w szpitalu pracuje i robi na okrągło.. ale nie chcą nic mówić bo chyba mają tak, że wynik musi zobaczyć lekarz. my jak byliśmy na ktg raz jak się Młody nie ruszał to też położna nic nie powiedziała, po zapisie odłączyła mnie od ktg i kazała poczekać na korytarzu na lekarza, nic więcej nie powiedziała. a lekarz powiedział tylko, że wszystko wygląda dobrze, nie ma skurczy, tętno prawidłowe. położna pewnie powiedziałaby to samo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a mleko w tubce też bym zjadła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a położna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i udanej wizyty oglądałam to ostatnio, ale nie dotrwałam do końca. za dużo krwi się lało w pewnym momencie, no i scena w wychodku mnie przytłoczyła ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.