|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Janeczka ja uzywalam ampulk seboradin w ciazy chyba mozna...
#1803 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
brzusio dziekuje
![]() ![]() madziuuula filip za tydzien 2 latka skonczy, jakos latem zaczal tak gadac duzo a jesienia juz zdaniami |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Rozeznanie
|
Hejka Mamusie
![]() Dziękuje za to co napisałyście na temat striptizerek i tego wszystkiego.Dobrze jest znać różne opinie na ten temat.Mi dalej nie przeszło..tak mi się w głowie pokręciło,że wtydze sie teraz rozebrać przed Nim. ![]() Mąż pisał później sms,że w ogole go to nie ruszyło..że ja jestem dla niego najseksowniejsza kobietą na swiecie,że to było żenujące..ze siedział całkiem z boku itp. Jak wrócił to gadał podobne rzeczy..ale ja dalej swoje..;/ehh gdyby była śliczną blondynką z bieliźnie jaką lubi i cyckami jakie mu się podobają to inaczej by gadał zapewne. Z resztą wkurzyłam się później jeszcze o to,że prosiłam go dzień wczesniej,żeby nie mieszkał alkoholi bo tego niecierpie i oczywiście gadki,że nie będzie..że go już nie bawi takie chalnie itp. No i się okazało wczoraj,że oczywiście mieszał piwo,whisky i wóde. Po prostu rewelacja!! Jak to usłyszałam,to myślałam,że wyjde z siebie! 3 dzień z rzędu płakałam..jak tak dalej pójdzie to bekse urodze. Dobrze wiedział,że zaboli mnie striptizerka i będę zła to jeszcze dolał do pieca;/ Czuje się jakby koledzy i ich zdanie było ważniejsze niż własnej żony!Przecież go prosiłam!! Dobrze wiedział,że się zdenerwuje..nawet jak jestem w ciąży to nie mógł tego dla mnie zrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() Gosiaczku super,że wszystko się udało i że były to przepięne 4 dni Waszego wspólnego nowego życia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
Ja tu poszłam spać, wstaje, myśle sobie idę Was nadrobić, a tu nie ma co hihi
![]() lolitko staraj się o tym nie myśleć, ja wiem, że to trudne w chwili obecnej, ale to w końcu facet w towarzystwie kolegów zachowuje się zupełnie inaczej niż my byśmy tego oczekiwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1806 |
Wtajemniczenie
|
Zapytaj. Sama jestem ciekawa. Zapytaj też o trymestr, może np od drugiego można.
![]() |
#1807 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny obecnie szukam kogoś do mojego gabinetu kosmetyczki. Dziś była pierwsza dziewczyna do sprawdzenia. Przez maila i tego było wszystko ok, ale jak ja sprawdziłam manualnie to większości rzeczy nie umiem robić:'( Jestem złamana i wkurzona i boje się ze nikogo nie znajdę i co zrobię...! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
hej, ja po wizycie.....
więc tak: mąż ze mną wszedł / pierwszy raz/. no i dzidzia ma 5 cm, ssała palucha / piękny widok/, miałam przez brzuch robione. powiedział żę kość nosowa jest, przezierność karkową również mierzył i w nornie wszytsko/ pytałam o badania prenetalne.... no i tu mam do myślenia : lekarz powiedział że jest wszystko w porządku i nie widzi potrzeby wykonywania tych badań u mnie... / nie jestem w grupie ryzyka itp/ no i powiedział że takie badanie wykrywa tylko niektóre choroby genet. wiele np. ujawnia się dopiero podczas urodzenia.... że będe miała szereg innych badań na kolejnych wizytach... ======= ja bym chciała zrobić te badania, mąż natomiast mi mówiże skoro lekarz powiedziałżę jest ok to po co ja " na siłę chce szukać chorób" ??!!!! No i przez to było tez spięcie między nami.... aaa ilekarz mi powiedział że 100 pewność daje dopiero aminomunkcja a to jest badanie inwazyjne.. ehhh pamiętam jak kolezanka mi mówiął że na tym badaniu lekarz wszystko jej dokłądnie opisywał: mózg, serduszko, kości , itp... też bym chciała wszystko wiedzięc.... wiecie co??? zadzwonie jutro do niego chyba, by mnie przyjął i poprosze go o to skierowanie... / w sumie koszt 400zł z testem Papa, ale jak jest taka możliwość: chodzi mi o zdiagnozowanie choroby to czego nie skorzystać/ a wy jakie macie zdanie ntt ?? ---- ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- madelinem >> bardzo mi przykro ![]() Trzymaj się jakoś kochana... Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-28 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
asiulka mnie też gin powiedziała, że w mojej sytuacji nie widzi potrzeby wykonywania badań prenatalnych, gdyż jestem młodziutka a dzidzia rozwija się prawidłowo, ale zaznaczyła, że decyzja należy do mnie, przemyślałam to i postanowiłam, że zrobię, chcę wiedzieć, czy wszystko z dzieciątkiem ok, czy wszystko rozwija się prawidłowo, a w razie w gdyby coś wyszło nie tak, przynajmniej będę miała czas na to, żeby się nastawić i przyzwyczaić, oswoić i pogłębić swoją wiedzę
![]() ![]()
#1810 |
Zakorzenienie
|
Seleniti >> no dokładnie... zgadzam się z Tobą
![]() wydaje mi sie że będe bardziej spokojniejsza.... ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- aa zapomniałam napisać : termin porodu się zmienił o 2 dni z 22 maja na 20 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, u nas dzisiaj dziwny dzień, kurcze tak wcześnie jest już ciemno, ja się nie mogę przyzwyczaić
![]() Byłam dzisiaj w Lidlu i sobie zakupiłam sweterek, te jeginnsy rzeczywiście cieniusieńkie, ale sweterek sobie wybrałam ![]() Madziuuula mówisz, że masz tasiemca, ja to ostatnio niestety zaczęłam jeść większą kolację, bo kładłam się spać głodna i wtedy się dużo gorzej czułam, teraz się czuję lepiej, no ale pewnie i przez to się zacznie tycie ![]() Ab_cd jeśli chodzi o syfki to ja używam krem effaclar duo firmy la Roche posay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiiaczek moje najszczersze gratulacje i dużo szczęścia na nowej drodze życia ![]() Selenity cieszę się, że poszliście tak ładnie do porozumienia z TŻtem ![]() ![]() Dziewczyny ja Wam powiem, że nie można tak przesadzać z tymi imprezami, przecież ufacie swoim TŻtom, więc chyba nie ma obaw. A nie można działać na zasadzie takiej, że jak nam nie wolno to i też. Może ja mam takie zdanie, bo u nas to zawsze ja byłam tą imprezującą, wychodziłam sama na spotkania ze znajomymi (i to głównie kolegami, jakoś tak zawsze miałam więcej kolegów), do dzisiaj moim najbliższym przyjacielem jest facet (i to nie gej ![]() ![]() ![]() ![]() Mała85, córcia ślicznie wyglądała ![]() ![]() Zaraz będę dalej nadrabiała, bo muszę iść Hankę wykąpać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Ab_cd >> jeśli chodz i o pielęgnację buźki ja równiez tak jak kasian86 uzywam kremu z La Roche Posay ale Efaclar K / https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4....htmlwcześniej również miałam Duo- ale bardziej mi wysuszał skóre/ do mycia żel z tej samej serii- również polecam.
ja w sumie z problemami z cerą borkam sie kilka ładnych lat, i " przerobiłąm troche" preparatów. i u mniwe słasnie te kosmetyki się sprawdziły super. używałam jeszcze punktowo na syfki Efaclar A.I- ale znalaząłm fajny i o wiele tańszy zamiennik / ok 10 zł, A.I >>50zł / >> masć Benzacne- ale ta o większym stężeniu 10 %, ale to tylko do stosowania miejscowego. na dzień i pod makijaż krem z Fitomedu ; https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...radycyjny.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Mała85, mam nadzieję, że plamienia ustały, daj nam koniecznie znać co i jak
![]() ![]() Madelinem bardzo bardzo mi przykro ![]() ![]() Ilkas nie smutaj się kochana, masz cudną córusię, kolejna dzidzia w drodze, kochającego męża, fajną pracę, jesteście zdrowi, same pozytywy ![]() Muffinka, wow ale podróż Cię czeka! Odzywaj się do nas i czekamy na wieści jak tam na USG ![]() Swoją drogą zazdroszczę Ci wyjadu, też bym chętnie zmieniła otoczenie ![]() ![]() A brzusio piękny, ja już też chcę :P chociaż wieczorami mam taki gdzieś jakbym była w 7 miesiącu ![]() Janeczko ja myślę, że lekarza to można sobie zmieniać ile się chce, nie ma obowiązku chodzenia do jednego, a w Twojej sytuacji na pewno żaden nie będzie robił problemu, że dopiero przyszłaś. Jedynie może być problem z becikowym, bo trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że było się pod jego opieką przed 10 tygodniem ciąży, chyba, że teraz się coś w tym temacie zmieniło, nie jestem na bieżąco. Pomarancza, nie martw się, na pewno kogoś znajdziesz ![]() Asiulka, cieszę się, że wszystko ok. i powiem Ci, że ja bym nie robiła na Twoim miejscu dalszych badań, u mnie w ciąży z Hanią też były badane te parametry, o których piszesz i było ok., więc nic więcej nie robiliśmy A effaclar używam tylko na noc i to na nos, czoło i brodę, ewentualnie miejscowo jak coś zaczyna gdzieś wyrastać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |||
Zadomowienie
|
ja mam narazie szampon, odżywka, lotion. Właśnie nad tymi ampułkami się zastanawiam...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Asiulka super, ze wizyta udana ![]() Kasian wiem, ze z tym becikowym mogę mieć problem. No ale wszystkiego nie można mieć. Nie wiem czy będzie się liczyć, że byłam tutaj u lekarza. Zawsze mogę powiedzieć, ze byłam na urlopie i tak to się stało heh.Nie no kombinować chyba nie będę, ten 1000 zł wiadomo na ulicy nie leży ale nie będę płakać jak mi go nie dadzą. Chociaż wielka szkoda by była.
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w 1 ciąży karta była zakładana dopiero w 12 tygodniu, ale lekarz już wtedy zaznaczał, że nie mam się co bać, bo w kartotece mojej ma wszystko spisane, tzn że chodziłam do niego przed tym 10 tygodniem. Ale teraz w ogóle jakieś zmiany są chyba z tym becikowym, że nie wszyscy mają dostawać? Nie wiem dokładnie, może któraś z dziewczyn będzie wiedziała lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ofeminin.pl/ciaza/becikow...241x77953.html Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-28 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
A no widzisz Asiu to dobrze wiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zadomowienie
|
no coś tam słyszałam o tych zmianach. My pewnie się nie zaliczymy jak będzie pod względem zarobków bo TZ zarabia w euro.
Hmmm skończyłam dziś szydełkować (wczoraj się zawzięłam) Robiłam maskotkę, nie jest to to o co mi dokładnie chodziło ale jak na pierwszą myślę, ze nie ma najgorzej... ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja właśnie wrzuciłam na maila zdjęcia nasze ślubne, po czym dopiero nadrobiłam klub i się zorientowałam, że tam się sytuacja już tak rozwinęła z albumami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiu ja jestem bardzo radykalnie nastawiona do testu Pappa. Wiesz w ogóle co on pokazuje? Dwa prawdopodobieństwa: 1 do powiedzmy 1200 że Twoje dziecko może być chore na ZD i 1:xxx że będzie miało zespół Edwardsa. I tyle. Nie wiem, czy Ci to starczy do uspokojenia się. A nie pamiętam, Ty nie miałaś plamień, nie brałaś duphastonu przypadkiem? Cytat:
![]() Tż nie ma, młody śpi a ja siedze i szukam aktu na ścianę ![]()
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
proszę, nic szczególnego ale i tak się cieszę hihih
#1823 |
Zakorzenienie
|
Madziuuula no ja nie mam w swoich zbiorach żadnych zdjęć aktów
![]() Janeczko śliczny misio! |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
Słodki
![]() ![]()
![]() |
#1825 |
Zadomowienie
|
janeczko maskotka i tak urocza
![]() Dziewczyny, ja nie wiem o co chodzi, spałam trzy godziny, wstałam dalej byłam zmęczona ![]() ![]() ![]()
#1826 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
![]() Ja tylko na chwile, chciałam podziekowac, za to ze zaprosiliscie mnie do klubu i moge zdjecia wrzucac, ogladac ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogę ja też prosić o przyjęcie do kluby czy jeszcze za wcześnie? ![]()
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
madziuuula>> nie, ja nie miałam plamien ani razu, duphatsonu też nie brałam. ale generalnie jest tak że najpierw robii się prenatalne i pózniej ew, Pappa / a u mnie jest tak chyba ze połyczyli to razem i stąd cena 400zł, musze sie jeszcze dowiedzieć....
a badanie połówkowe czym się różni od prenatalnych ? tam gdzie jest badany mózg / pokazany " motylek" jak któraś z was wklejała/ itp. to na prenatalnym?? janeczka7891>> fajny misio ![]() mi kojarzy się hehe >> z laleczką voodoo i jeszcze te kolory ![]() normalnie nic tylko wbijać szpilki ![]() Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-28 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
na tych połówkowych wszystko lekarz dokładnie ci liczy, paluszki, sprawdza nerki, serce, przepływy itd., no bardzo szczegółowe to jest.
Połowkowe robi się w okolicach 20 tyg. http://www.boramed.pl/porady_i_artyk...anie_polowkowe
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2013-10-28 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świetna ! I mówię to poważnie ![]() Wstałam , pospałam 3h ciekawe co bede teraz w nocy robic. Ale znając życie zaraz znowu będę kimać, co ta ciąża z ludzi robi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.