|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Idę oglądać film z TZ i jeść okropne bekonowe chrupki
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
ide .. pogadalam troche o sobie i spadam hihi
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan wspolczuje bolu kregoslupa bardzo..masakra
Roxi wpis na blogu boski! Arabiatta wspolczuje ze malenstwo tak krotko sypia. A w nocy lepiej? Bo ostatnio to maraton mialas jak pamietam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja starsza uparcie wylazi z pokoju, a ja uparcie wsadzam ja do wyra i wychodze. Mam nadzieje, ze sie zmeczy i usnie, bo musze sie isc kapac i tam troszke SPA uczynic - czyt. ogolic sie.
|
|
#1806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielki shit.Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43429949]Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra! Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam. BOLI!!!![/QUOTE] weź gorącą kąpiel i porozciągaj się powoli. A później niech Cię tż pomasuje Cytat:
Mój po karmieniu bawi się 40 min. do 1h 20 min. później marudzi i nie daj Boże go zabawiać. Od razu do wózka go kładę, bujam i zasypia ![]() 1.Karmiłam z jednej. 2. myję codziennie ![]() Co do poradników, to się nie śmiej, bo skoro znalazłaś je u mamy, to znaczy, że z nich korzystała przy Twoim wychowaniu Cytat:
![]() I w nocy po położeniu wciska piąstki i oczy jak 5 zł, wsadzam mu smoka - zasypia ![]() Poprasowałam, ale tylko FIlipowe rzeczy, bo już zmęczona jestem. Czekam aż się obudzi, kąpiel i lulu. I ja też lecę od razu. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-10-25 o 21:22 |
||||
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajna
Bujaczek u nas w pozycji pół siedzącej, ale sara często główkę podnosi i stara sie siadać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa no właśnie - 3-mies. Weronika waży ok. 5400
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Zasnął
![]() Wyszło na to, że tylko ja mam takie żarłoczne dziecko co z 2 cycków za każdym razem ściąga Ale dziwna sprawa, bo jak ściągam laktatorem to z jednej ściągnę 120ml a z drugiej tylko 50... może dlatego się nie najada jedną. Na SR nas uczyli, żeby zawsze po skończeniu karmienia z jednej piersi "zaproponować" drugą. To też proponuję. Kuba nigdy nie odmawia Moje każde karmienie trwa 20 minut.......po 10 na cycek ![]() Neni... biedny kotek...może to nie będzie to? roxi zdrówka dla was oboje dotka...jaki ksiądz w ogóle ![]() elaine, tak w nocy śpi lepiej...jak nie ma takich faz jak ostatnio, że całą nie spał, to budzi się tylko na jedzenie średnio co 3h, w porywach do 5h. Tylko chce wstawać już o 4 i zaczyna imprezę ale go uspokajam szybko i zasypia kejt, niemożliwe, że jest zmęczony bo to zawsze jest rano po całej przespanej nocy ![]() Tż pojechał do kfc Też bym obróciła taką tortillę ale cóż ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-10-25 o 21:25 |
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
te z Biedronki??? jeśli tak to ja uwieeelbiam
![]() bardzo mi miło, że ktoś docenił moje pisane z Wercią na kolanach wypociny ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- moja też z dwóch - pisałam wyżej |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mi zasnelo to i ja ide spac. Dobranoc babuszki, dozobaczenia
Za kilka godzin Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
fakt...wybacz
To jesteśmy tylko we 2 |
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
Tari
Dzoan kurcze mam nadzieję, że przejdzie szybko. I super, że takie prezenty dostaliście. Kejt okropne body z pepco ![]() Neni przykro mi z powodu kotka ale jak trzeba będzie to lepiej uśpić niż miałby się męczyćDomi mi też czasem kręgosłup daje popalić. Kładę się na podłodze i leżę. Arabiata ja myje głowę podczas każdej kąpieli, nie wiem czy robię dobrze i kąpie codziennie. Dziecko śpi. A ja będę się godzić x Tztem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Roxi fajnie, że wróciłaś
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba ide spac
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wykąpana. Też powinnam się ogolić bo zaraz będę mogła warkocze kręcić na nogach, ale jakoś zebrać się nie mogę. Jutro to zrobię bo w nd idziemy na chrzciny do mojego brata. Co prawda zakładam spodnie ale wypada mieć ogolone nogi. Ja też karmię z jednej piersi na posiedzenie. Moje dziecko nie je tyle, żeby jeść z obu. Widać starcza jej. Nie wiem ile teraz waży, będziemy za jakieś 2 tyg się ważyły, ale wg dobrze wygląda i raczej przybiera na wadze. Elaine mieliśmy iść dziś na terapię, ale po pierwsze terapia na 15, a Małgosi zajęcia z tańca na 16 i byśmy nie zdążyli, a do teściowej nie szło się dodzwonić. Poza tym mój dziadek wylądował w szpitalu i jakoś nie miałam nastroju na terapię. Zadzwoniłam i przełożyłam na 8 listopada. Idę spać bo nie mam humoru. Dobrej nocy (choć pewnie będę was z tel podglądała).
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, chciałam tylko zameldować, że mój Maluszek został już przewieziony z OIOM-u na salę, w której może przebywać razem ze mną. Jest jeszcze monitorowany, dostaje mnóstwo leków, jest bardzo odwodniony i może przyjmować minimalne ilości mleka, więc nie jest łatwo. Rokowania są jednak dobre, co trzyma mnie przy życiu
. Chudy jest niemiłosiernie, ale przynajmniej najtrudniejszy etap mamy już za sobą. Dziękuję wszystkim, za słowa otuchy i trzymanie kciuków!
|
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan,Teso wspolczuje bolu kregoslupa
Neni biedny kocurek miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i Kubus niedlugo da mu popalic ![]() Dotka- ksiądz niezły Co do moich kompromitujacych zdjęć to sama mam podobne z dzieciństwa i ryję za każdym razem jak na nie patrzę. Mam nadzieję że syn odziedziczy poczucie humoru po matce. Narazie wiecej sie smieje niz placze, oby mu tak zostalo Wiem że jestem posrana ewentualnie dres jeszcze można ułożyć :PPadam na ryj i ide spac. Przespanych nocy zycze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-25 o 21:53 |
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam mocno kciuki!!!!
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
ekhem...
Leo spal cale 20 minut po ostatnim uśpieniu - czyli w ciągu dnia przespał cala 1 godzinę i 50 minut potem dotrwał do kąpieli o 19 (czyli od 18:10-19:00), karmienie i 20 minut samodzielnego usypiania podczas którego tylko raz go musiałam brać na ręce i policzyć do 10 - odłożyłam pokręcił się z 10 sek i zasnął... ciekawe do której pośpi i jak będzie z pobudkami w nocy DOMI - do pierwszego ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- DOMI - dzięki twojej córce i jej wierceniu nocą jesteś na top 3 w liście spamiar wątku ![]() może Ci się uda troche dziś pospać - trzymam kciuki za Twoja nocke Ty trzymaj za moja ciekawe czy u cynamonkow i lemurkow jakies zmiany - a jesli mam nadzieje ze na dobre
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Arrabita to mój syn tak samo się szybko nudzi
![]() Teso, Dzoan współczuję dolegliwości
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Tari gdzie ty w Łodzi mieszkasz? Może jakiś spacer? Sammi można jeszcze wyciągnąć. Twoje poczucie humoru mnie powala.
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nadal trzymamy kciuki |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam i tyle.
Czekam na jakieś wieści od Cynamonowej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1829 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. kąpię codziennie i przy każdej kąpieli myję głowę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurki
![]() Zapomniałam wam napisać jak mnie mąż dziś wkurzył. Zostawiłam go z Alicją na czas jak z Małgosią pojechałam na kontrolę do lekarza. Ona wyspana, nakarmiona godzinę wcześniej więc powinno być ok. Ona je co 3 h. Przed nami były 2 osoby i w sumie pół godz tam siedziałyśmy. Już w gabinecie tel dzwonił. Oddzwoniłam i słyszę jak mówi, że mała płacze i kiedy będę. Ok już wracamy tylko recepty pielęgniarka wypisze. Ale pomyślałam, że właściwie recepty nie są na cito więc później odbiorę. Wchodzę do domu a Alicja w łóżeczku, karuzela włączona, mąż nad nią stoi a ona zanosi się od płaczu. Ja szybko ręce umyłam i ją podnoszę bo przecież ona cała czerwona. W sumie przy szczepieniu tak ostatnio płakała i nie zdarza jej się tak płakać. Ja ją zostawiłam w bujaczku jak wychodziłam. Mąż mówi, że trochę w bujaczku, trochę wziął ją na ręce, ale zaczęła płakać to ją odłożył. No ok, ale żeby doprowadzić do takiej histerii? Ledwo ją przy cycu uspokoiłam. Powinien wziąć ją na ręce i przytulić a ten jak ta du.pa stał nad nią z tą włączoną karuzelą której ona już nawet nie słyszała, że grała. Miała ją gdzieś. Ale się wkurzyłam. Wyszłam na pół godziny! I jak ja mam go zostawić na dłużej z Alicją? Ech. Dobra idę spać. Dobranoc.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

12.06.2010
wielki shit.

No mówię wam, dramat 

Ale dziwna sprawa, bo jak ściągam laktatorem to z jednej ściągnę 120ml a z drugiej tylko 50... może dlatego się nie najada jedną. Na SR nas uczyli, żeby zawsze po skończeniu karmienia z jednej piersi "zaproponować" drugą. To też proponuję. Kuba nigdy nie odmawia
biedny kotek...może to nie będzie to?
Też bym obróciła taką tortillę ale cóż
bardzo mi miło, że ktoś docenił moje pisane z Wercią na kolanach wypociny 

i kąpie codziennie.
miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i Kubus niedlugo da mu popalic
trzymam mocno kciuki!!!!