|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Idę oglądać film z TZ i jeść okropne bekonowe chrupki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
ide .. pogadalam troche o sobie i spadam hihi
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Dzoan wspolczuje bolu kregoslupa bardzo..masakra
Roxi wpis na blogu boski! Arabiatta wspolczuje ze malenstwo tak krotko sypia. A w nocy lepiej? Bo ostatnio to maraton mialas jak pamietam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja starsza uparcie wylazi z pokoju, a ja uparcie wsadzam ja do wyra i wychodze. Mam nadzieje, ze sie zmeczy i usnie, bo musze sie isc kapac i tam troszke SPA uczynic - czyt. ogolic sie. ![]()
![]() |
#1806 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43429949]Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra! Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam. ![]() BOLI!!!![/QUOTE] weź gorącą kąpiel i porozciągaj się powoli. A później niech Cię tż pomasuje ![]() Cytat:
Mój po karmieniu bawi się 40 min. do 1h 20 min. później marudzi i nie daj Boże go zabawiać. Od razu do wózka go kładę, bujam i zasypia ![]() ![]() 1.Karmiłam z jednej. 2. myję codziennie ![]() Co do poradników, to się nie śmiej, bo skoro znalazłaś je u mamy, to znaczy, że z nich korzystała przy Twoim wychowaniu ![]() Cytat:
![]() I w nocy po położeniu wciska piąstki i oczy jak 5 zł, wsadzam mu smoka - zasypia ![]() Poprasowałam, ale tylko FIlipowe rzeczy, bo już zmęczona jestem. Czekam aż się obudzi, kąpiel i lulu. I ja też lecę od razu. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-10-25 o 20:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Karolajna
Bujaczek u nas w pozycji pół siedzącej, ale sara często główkę podnosi i stara sie siadać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
aaaaa no właśnie - 3-mies. Weronika waży ok. 5400
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zadomowienie
|
Zasnął
![]() Wyszło na to, że tylko ja mam takie żarłoczne dziecko co z 2 cycków za każdym razem ściąga ![]() ![]() ![]() ![]() Neni... ![]() roxi zdrówka dla was oboje dotka...jaki ksiądz w ogóle ![]() ![]() elaine, tak w nocy śpi lepiej...jak nie ma takich faz jak ostatnio, że całą nie spał, to budzi się tylko na jedzenie średnio co 3h, w porywach do 5h. Tylko chce wstawać już o 4 i zaczyna imprezę ale go uspokajam szybko i zasypia ![]() kejt, niemożliwe, że jest zmęczony bo to zawsze jest rano po całej przespanej nocy ![]() Tż pojechał do kfc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-10-25 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
te z Biedronki??? jeśli tak to ja uwieeelbiam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- moja też z dwóch - pisałam wyżej |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Dziecko mi zasnelo to i ja ide spac. Dobranoc babuszki, dozobaczenia
Za kilka godzin Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
fakt...wybacz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Wtajemniczenie
|
Tari
![]() Dzoan kurcze mam nadzieję, że przejdzie szybko. I super, że takie prezenty dostaliście. Kejt okropne body z pepco ![]() Neni przykro mi z powodu kotka ![]() ![]() Domi mi też czasem kręgosłup daje popalić. Kładę się na podłodze i leżę. Arabiata ja myje głowę podczas każdej kąpieli, nie wiem czy robię dobrze ![]() Dziecko śpi. A ja będę się godzić x Tztem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Roxi fajnie, że wróciłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Wtajemniczenie
|
Chyba ide spac
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wykąpana. Też powinnam się ogolić bo zaraz będę mogła warkocze kręcić na nogach, ale jakoś zebrać się nie mogę. Jutro to zrobię bo w nd idziemy na chrzciny do mojego brata. Co prawda zakładam spodnie ale wypada mieć ogolone nogi. Ja też karmię z jednej piersi na posiedzenie. Moje dziecko nie je tyle, żeby jeść z obu. Widać starcza jej. Nie wiem ile teraz waży, będziemy za jakieś 2 tyg się ważyły, ale wg dobrze wygląda i raczej przybiera na wadze. Elaine mieliśmy iść dziś na terapię, ale po pierwsze terapia na 15, a Małgosi zajęcia z tańca na 16 i byśmy nie zdążyli, a do teściowej nie szło się dodzwonić. Poza tym mój dziadek wylądował w szpitalu i jakoś nie miałam nastroju na terapię. Zadzwoniłam i przełożyłam na 8 listopada. Idę spać bo nie mam humoru. Dobrej nocy (choć pewnie będę was z tel podglądała).
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, chciałam tylko zameldować, że mój Maluszek został już przewieziony z OIOM-u na salę, w której może przebywać razem ze mną. Jest jeszcze monitorowany, dostaje mnóstwo leków, jest bardzo odwodniony i może przyjmować minimalne ilości mleka, więc nie jest łatwo. Rokowania są jednak dobre, co trzyma mnie przy życiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
Dzoan,Teso wspolczuje bolu kregoslupa
![]() Neni biedny kocurek ![]() ![]() Dotka- ksiądz niezły ![]() Co do moich kompromitujacych zdjęć ![]() ![]() Wiem że jestem posrana ![]() ![]() Padam na ryj i ide spac. Przespanych nocy zycze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) ![]() Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-25 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
ekhem...
Leo spal cale 20 minut po ostatnim uśpieniu - czyli w ciągu dnia przespał cala 1 godzinę i 50 minut potem dotrwał do kąpieli o 19 (czyli od 18:10-19:00), karmienie i 20 minut samodzielnego usypiania podczas którego tylko raz go musiałam brać na ręce i policzyć do 10 - odłożyłam pokręcił się z 10 sek i zasnął... ciekawe do której pośpi i jak będzie z pobudkami w nocy DOMI - do pierwszego ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- DOMI - dzięki twojej córce i jej wierceniu nocą jesteś na top 3 w liście spamiar wątku ![]() może Ci się uda troche dziś pospać - trzymam kciuki za Twoja nocke Ty trzymaj za moja ciekawe czy u cynamonkow i lemurkow jakies zmiany - a jesli mam nadzieje ze na dobre ![]()
#1825 |
Zakorzenienie
|
Arrabita to mój syn tak samo się szybko nudzi
![]() ![]() Teso, Dzoan współczuję dolegliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Tari gdzie ty w Łodzi mieszkasz? Może jakiś spacer? Sammi można jeszcze wyciągnąć. Twoje poczucie humoru mnie powala.
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nadal trzymamy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam i tyle.
Czekam na jakieś wieści od Cynamonowej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1829 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. kąpię codziennie i przy każdej kąpieli myję głowę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Lemurki
![]() Zapomniałam wam napisać jak mnie mąż dziś wkurzył. Zostawiłam go z Alicją na czas jak z Małgosią pojechałam na kontrolę do lekarza. Ona wyspana, nakarmiona godzinę wcześniej więc powinno być ok. Ona je co 3 h. Przed nami były 2 osoby i w sumie pół godz tam siedziałyśmy. Już w gabinecie tel dzwonił. Oddzwoniłam i słyszę jak mówi, że mała płacze i kiedy będę. Ok już wracamy tylko recepty pielęgniarka wypisze. Ale pomyślałam, że właściwie recepty nie są na cito więc później odbiorę. Wchodzę do domu a Alicja w łóżeczku, karuzela włączona, mąż nad nią stoi a ona zanosi się od płaczu. Ja szybko ręce umyłam i ją podnoszę bo przecież ona cała czerwona. W sumie przy szczepieniu tak ostatnio płakała i nie zdarza jej się tak płakać. Ja ją zostawiłam w bujaczku jak wychodziłam. Mąż mówi, że trochę w bujaczku, trochę wziął ją na ręce, ale zaczęła płakać to ją odłożył. No ok, ale żeby doprowadzić do takiej histerii? Ledwo ją przy cycu uspokoiłam. Powinien wziąć ją na ręce i przytulić a ten jak ta du.pa stał nad nią z tą włączoną karuzelą której ona już nawet nie słyszała, że grała. Miała ją gdzieś. Ale się wkurzyłam. Wyszłam na pół godziny! I jak ja mam go zostawić na dłużej z Alicją? Ech. Dobra idę spać. Dobranoc.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.