|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]()
![]() |
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj jak się położyłam to mała zaczęła się tak bujać na boki ze aż ja zaczęłam się bujać, jeszcze nigdy z taką siłą się nie ruszała, musiała się zdenerwować na coś ![]()
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
Tą kwestię już przepracowałam-moja ciocia robi takie naleśniki, zawsze wtedy jak też jej córka ze swoim facetem przyjeżdża na weekend, więc solidarnie cuchniemy wszyscy...
![]()
#1805 | |
Zadomowienie
|
hahahahah zaj*biste!
![]() ![]() Cytat:
![]() A sałatka z tuńczykiem to mój standardowy zestaw na 2 śniadanie ![]() Choć ostatnio tuńczyka wymieniłam na łososia z puchy i też było niczego sobie ![]() Zjadłam spaghetti ![]() ![]() Jak cukier mi wywali powyżej normy, to obiecuje, że go h**a zatłukę!
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko i córko, to dopiero katorga i stres. Myślę, że moja cukrzyca to przy tym pikuś.... Cytat:
ILE!!??!!??!!?? Ja zaraz też wciągne kapustę cukier mi spadnie przynajmniej :P Cytat:
Cytat:
Tak wiem, jutro będzie lepszy dzień... muszę znów wejść w fazę mam to w... d...ie Cytat:
Cytat:
Czasem też czuję jakby mały bąki puszczał ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
I mniej więcej ja dziś taką łaciną jadę :P hahahahahah ale się uśmiałam na sałatkę z tuńczykiem nie wpadłam. Ale za to dobry jest serek z tuńczykiem: 250 gram twarogu, tuńczyk w kawałkach, 1 cebula. do tego majonez wystarczy łyżeczka lub jogurt grecki. Przyprawiamy pieprzem solą gnieciemy widelcem i pasta gotowa - pycha.
![]() |
#1807 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio na szkole rodzenia zwiedzaliśmy lokalną porodówkę. Jestem załamana warunkami, które na niej panują... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to u mnie na SR też będziemy zwiedzać porodówkę ale to na ostatnich zajęciach - przynajmniej tak jest napisane w rozpisce
![]()
#1809 | |||
Raczkowanie
|
Uch, mąż mi zrobił niespodziankę, wrócił wcześniej z pracy i zabrał do fryzjera
![]() ![]() Cytat:
No nie wiem czy tak mogę otwarcie na forum ![]() ![]() Bo to pogmatwane strasznie, a mój mózg w ciąży nie działa często najbystrzej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A którą porodówkę zwiedzaliście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1812 | ||||
Raczkowanie
|
Myślałam o Żelaznej, bo najlepsze opinie odnośnie opieki znalazłam w sieci, a na tym mi bardziej zależy niż na świeżo wyremontowanej sali. Ale już mi przeszła :/ Teraz dumam nad Starykiewicza, ale o nim z kolei w sieci mało.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy któraś odczuwa skurcze szyjki? nie wiem co myśleć :/
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba właśnie na podstawie wypisu/długości porodu itp decyduje czy to będzie te 7 dni czy dłużej. Ale znajomej mąż poszedł jakoś 6 dnia tego zwolnienia i powiedział że jego żona ma baby blusa i nie czuje się najlepiej (a faktycznie tak było) i dostał kolejne 7 dni. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- a po wczorajszym bólu brzucha dzisiaj za to mała rozpycha się w każdą stronę ![]() ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-22 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
co do luxmedu, to ja nie mam abonamentu, a ciążę prowadzę właśnie tam
![]() i jeśli chodzi o Lublin, to jestem zadowolona, terminy mogę mieć z dnia na dzień praktycznie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chodzę tam do SR i jak na razie jest OK. Szpital ma nowe skrzydło dla porodówki, rodziły tam moje dwie koleżanki i obie są zadowolone. Co do opinii o szpitalach to tyle opinii ile ludzi- w każdym może trafić się coś złego i dobrego ![]() O Starynkiewicza słyszałam, że tam rutynowo nacinają krocze- ale nei wiem na ile to prawda ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- a to się jakoś specjalnie czuje ![]()
![]() |
#1817 | |||
Gang Iren
|
Witaj!
![]() ![]() Cytat:
A dołączone do termometra masz jakieś? Bo ja miałam. I musi być założony kapturek,bo inaczej nie zadziała. Nie zmieniam za każdym razem,raz na jakiś długi czas,żeby był świeży. Nie mierzymy temperatury nikomu obcemu,więc aż tak higienicznie nie musi być ![]() Ja dotąd myślałam,że właśnie jestem... Ale w tej ciąży to dopada mnie wszystko i tak strasznie dołuje ta moja niemoc,to że tak mi ciężko. Cytat:
Cytat:
Kurcze to nie fajnie,chociaż ten tydzień dobrze żeby miał wolnego. Nie idzie zagadać jakoś z szefem? Wiem,że u mojego Radka jakiś facet też miał taką sytuację i poszli na rękę. Ale u niego to wogóle dobrze podchodzą do takich spraw. Jak jest coś związane z dziećmi,z rodziną pracownika to można na nich liczyć. A w razie czego siostra mogłaby ci pomóc po porodzie?
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
spadam robić obiad dla TZta a potem na SR
![]() ![]()
#1819 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba mam jednak te poranne mdłości (normalnie jak na początku ciąży). Rano nic mi na żołądku nie zostawało, drażnił mnie zapach kawy, a teraz zjadłabym konia z kopytami i jeszcze jakimś deserem popchnęła. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Raczkowanie
|
No nie wiem czy tak mogę otwarcie na forum
![]() ![]() ..... Zajęcia w szkole akredytowanej i prowadzonej przez położne ze szpitala na Żelaznej, ale nie są prowadzone tam na miejscu i mówili nam że nie można pojechać obejrzeć np. nieużywanych aktualnie sal. Zostały mi zajęcia jeszcze w ten weekend, ale wielkich nadziei na zmianę sobie nie robię - pisałam przedwczoraj czy jeden temat będziemy nadrabiać bo mnie interesuje a wg programu został pominięty i cisza w mejlu. Ja też chodziłam do szkoły akredytowanej przez Św. Zofię i przez położną, która miała ostatnie zajęcia z nami na temat laktacji, trochę się do tego szpitala zraziłam. Dodatkowo w niedzielę trafiłam na IP z kolką nerkową ![]() I tak naprawdę bardzo istotne stało się dla mnie to, że szpital jet dwie minuty od mojego domu. Nie byłam przygotowana, że zostanę na oddziale i nie było problemu żeby mąż przyniósł mi rzeczy o godz. 23.00. Mama następnego dnia wpadła z obiadkiem, bo jedzenie nie było tam zachwycające. Tak więc znacznie zmieniłam swój pogląd na miejsce, w którym chcę rodzić. ![]()
#1821 |
Zadomowienie
|
Chciałam żeby ten świński cukier się wystraszył, ale najwyraźniej ma mnie w du*ie
![]()
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
lnw ja planuje Zelazna wlasnie, konkretnie Dom Narodzin jesli mi sie uda zakwalifikować. Chodziłam do SR do Domu Narodzin i byłam bardzo zadowolona generalnie. O szpitalu w ogole słyszałam tez same dobre opinie od koleżanek.
Starynkiewicza trzymam się z daleka, moja mama lezala tam na ginekologii (albo patologii ciazy ![]()
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-11-22 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |||
Zakorzenienie
|
i co wyszło faktycznie jak na zdjęciu to ciasto
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobra wróciłam z SR dziś o porodzie było . Byliśmy na oddziale i powiem Wam , ze sale są super . Szkoda , ze tam nie rodzę ale skoro zmieniłam lekarza to i szpital . Akurat dziewczyna skonczyła rodzić i pozwoliła zwiedzić nam sale . trochę już po porodzie chyba była bo dziecko jej już zabrali . Młodziutka max 18-19 lat . Nadawała ze swoim partnerem i tak zerknęłam na nią to bylo widać wysiłek ale tak to zywa nadawała , ze ho ho ![]() :powinnam iść jeszcze na jedne zajęcia z SR ale odpuszczę . umówię się z położną ktorą planuję mieć to jej zadam pytania jakie mnie nurtują dopytam się o szpital bo i tak rodze w innym . I dziś miałam taki moment na SR , że " Kurdę nie rodzę nie dam rady tego przezyć " ![]() Byłam w lumpku kupiłam małemu 2 pajace , 2 kamizelki i koszulkę . Ale nic mu więcej nie kupuję bo nie wiem co bym mogła kupić chyba mam już wszytsko . Poczekam jak się urodzi i na bierząco mi cos dokupie ew. jak już trochę podrośnie zacznę kupować większy rozmiar . Znajoma załatwiła mi pampersy sleep&play te pomarańczowe po 25 zł więc wezmę 2 paczki niestety miała tylko 3. Ale trudno dzwoniła jak byłam na SR i nie miałam jak odebrać i wizieła ale pampersy nie zginą a 25zł to chyba dobra cena ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Gosia: już nie chce mi się o tym wszystkim myśleć, ma rozmawiać z kadrami w poniedziałek i zobaczymy. Jak nie da rady to weźmie sick'a na pare dni i tyle.
Mam dziś taki nastój, że mi wszystko jedno, niech on to załatwia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
w ogóle w tym szpitalu co chodzę na SR nie ma odwiedzin w ogóle. Chyba , ze wykupisz sobie pokój wtedy możesz przyjmować gości .
Jestem ciekawa jak to jest w naszym szpitalu będę musiała wszystkiego się dowiedzieć . Ale sale porodowe są super jak na filmach nówki ! Jestem bardzoooo ciekawa jak to w moim szpitalu wygląda |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czasem mam podobne mysli, ale to nie przez tz, jakos same tak do glowy wchodza. Tz bardzo duzo pracuje i o ile uda mu sie urlop wziac zaraz po porodzie to i w lutym caly miesiac bedzie w domu, ale juz pozniej bedzie pracowal calymi dniami. Troche mi przykro jak widze ze czyjs maz, chlopak jest w domu o 16, zjada obiad i lezy, ja tez chce miec swojego tz ta w domu. Boje sie ze nie bedzie mial czasu dla nas.. ![]() ![]() A tu pani spiewa piosenke Cleo/Donatana http://ising.pl/nagranie/ciubrp67a,D...o-My_Slowianie Dobrze ze hobby mojej babci to szycie ![]()
![]() Edytowane przez Cicici Czas edycji: 2013-11-22 o 16:34 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się pokusiłam po obiedze na 2 kostki gorzkiej czekolady z wedla i wyszlo mi 120 ![]()
![]() |
#1829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Wtajemniczenie
|
_Shiloh_: Uuuuuuu to widze grubsza sprawa u Ciebie. Jak Twój TŻ może się do Ciebie chamsko odzywać w takim stanie jakim jesteś... :/ Powiedz mu, żeby lepiej nauczył się być milszy i szanować Ciebie bo dziecko już wszystko słyszy, wyczuwa emocje i będzie kojarzyło go z bucem...
![]() Nie myśl o ciąży, jako o pojawiającej się w nieodpowiednim czasie. Myśl o sobie i dziecku - bo teraz Wy jesteście najważniejsi a nie TŻ. Jak nie umie być normalny i kulturalny to niech sie ugryzie w dupsko swoje niedobre... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.