Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 14:09   #1741
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Przyszły staniki do karmienia i kurde są troche za duże, boje się, że są w ogóle za duże... nie wiem co z nimi robić

dużo sa za duże? wiesz piersi mogą jeszcze urosnąć a może da radę wyregulowac jakoś ramiączkami itp?
Są całe usztywniane i mają fiszbinę?
Ja dziś oglądałam w sklepach ale wszystko takie luźne worki są a ja chcę aby mi cycki podtrzymywały a nie obwisały
Stary 2013-11-22, 14:09   #1742
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dzięki Spróbuję upiec naleśniki na mące razowej i zobaczę jaki będzie wynik z rana
Ja po naleśnikach zrobionych z mleka sojowego + maki pelnoziarnistej (ciemnej) miałam wynik ponad 140 ...... a zjadłam 1 szt

Daj znać jak Twój wynik po Twoich "plateśnikach"
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:10   #1743
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Do mnie znów ZUS zadzwonił...tym razem księgowy źle wypełnił formularz Z-3 i nie są w stanie mi naliczyć pensji. Ja pitole, dzwoniłam do szefowej i miała to wyjaśnić. Normalnie jak oni mi naliczą tą pensję, to ja nie wiem. U mnie oprócz pensji zasadniczej są premie i prowizje...Ech.

Byłam dziś na kontroli u endokrynologa w Lux-Medzie. Zlecił mi zrobienie USG tarczycy. Najbliższy wolny termin USG 3 stycznia, a konsultacji 27 stycznia (mogę już urodzić w tym terminie).
Idź do rejestracji (nie załatwiaj przez infolinie) i powiedz, ze jestes w ciazy i musisz to zrobic szybko. Powinni gdzies Cię wcisnąć. Jesli niego idź do dowolnego lekarza i popros, zeby na skierowanie dopisał "cito".

Ja ide dzisiaj na nadprogramową wizytę u ginki. Dwa razy w jednym tygodniu to jej jeszcze nigdy nie widziałam
Stary 2013-11-22, 14:10   #1744
J0zefina
Raczkowanie

I jeszcze tak się zbieram już kilka tyg żeby wyrazić jak ogromnie współczuję słodkim mamom... nie do ogarnięcia jest dla mnie to przez co musicie przechodzić

kurde..... dlaczego bałagan sam się robi???
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:11   #1745
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Jasne że można Ja z Warszawy - wiem, brzmi śmiesznie w połączeniu z narzekaniem na wybór szpitala Ale strasznie się na jeden napaliłam z początku, a tu szkoła rodzenia nijak się ma do deklaracji i boję się cały szpital tak ma Nijak mi nie pasuje to co na szkole widzę do entuzjastycznych opisów położnych w sieci.
A o ktorej szkole i szpitalu mówisz?
Stary 2013-11-22, 14:12   #1746
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Do mnie znów ZUS zadzwonił...tym razem księgowy źle wypełnił formularz Z-3 i nie są w stanie mi naliczyć pensji. Ja pitole, dzwoniłam do szefowej i miała to wyjaśnić. Normalnie jak oni mi naliczą tą pensję, to ja nie wiem. U mnie oprócz pensji zasadniczej są premie i prowizje...Ech.

Byłam dziś na kontroli u endokrynologa w Lux-Medzie. Zlecił mi zrobienie USG tarczycy. Najbliższy wolny termin USG 3 stycznia, a konsultacji 27 stycznia (mogę już urodzić w tym terminie).
Ja pierdziule, Ty to się masz z tymi ludźmi...
Ja bym chyba ocipiała z tymi gamoniami... A tego księgowego za jajca bym powiesiła...
Stary 2013-11-22, 14:13   #1747
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale też nie zawsze i nie wszystkie. Jeśli premia jest "zwolnienio-zależna" to się liczy, czyli jeśli nie wypłacą ci za okres zwolnienia/macierzyńskiego. A jeśli wypłacą oficjalnie, ale dostaniesz grosze bo jest np. zależna w 90% od wyników, ale nie jesteś całkiem wykluczana z listy otrzymujących premię, to już do podstawy zasiłku nie doliczą. No i jest proporcjonalnie doliczana, czyli np. przy rocznej do podstawy zasiłku doliczają 1/12 premii, a to znaczy że musi być naprawdę spora żeby to odczuć po opodatkowaniu.
Jak jest z prowizjami nie wiem niestety.
Strasznie skomplikowanie napisałaś

Ja mam uwzględnione comiesięczne prowizje i częste premie + jednorazową nagrodę.

EDYCJA:
oczywiście mam na myśli premie i prowizje otrzymane w ciągu roku do momentu chorobowego.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-11-22 o 14:16
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:14   #1748
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Co do stanika, bez wkładki latkacyjnej mi wisi trochę nawet. Przy wkładce jest za duży ale tak mocno ni eiwsi. Rzeczywiście biust będzie pełniejszy więc chyba będzie co tam upchać.

Kurde zjadłam 2x kanapkę z awokado... i wynik 132, masakra. Ale 132 to jeszcze nie koniec świata prawda??....
Stary 2013-11-22, 14:16   #1749
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne że można Ja z Warszawy - wiem, brzmi śmiesznie w połączeniu z narzekaniem na wybór szpitala Ale strasznie się na jeden napaliłam z początku, a tu szkoła rodzenia nijak się ma do deklaracji i boję się cały szpital tak ma Nijak mi nie pasuje to co na szkole widzę do entuzjastycznych opisów położnych w sieci.

a w którym chciałas rodzić?
Stary 2013-11-22, 14:16   #1750
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
I jeszcze tak się zbieram już kilka tyg żeby wyrazić jak ogromnie współczuję słodkim mamom... nie do ogarnięcia jest dla mnie to przez co musicie przechodzić

Dziękujemy kochana

Jak widzisz nic nie możemy , biedne jesteśmy, głodne, z zachciankami których nie możemy zrealizować i w ogóle my tak samo nie wiemy skąd ta cukrzyca się bierze - pojawiła się tak nagle - zupełnie tak jak bałagan o którym piszesz, który zawsze robi się sam z siebie... ech, co za żywot
Stary 2013-11-22, 14:17   #1751
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

No.. właśnie my też nie ogarniamy mam dzień "cukrzyco zostaw mnie w spokoju"

Kurde czytałam o awkado i miało być SUPERANCKIE.
Selenko, ostro miałaś po naleśnikach :/ Porównując do mojego wyniki ok 100... heh i być tu człeku mądry

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-11-22 o 14:18
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:18   #1752
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Co do stanika, bez wkładki latkacyjnej mi wisi trochę nawet. Przy wkładce jest za duży ale tak mocno ni eiwsi. Rzeczywiście biust będzie pełniejszy więc chyba będzie co tam upchać.

Kurde zjadłam 2x kanapkę z awokado... i wynik 132, masakra. Ale 132 to jeszcze nie koniec świata prawda??....
Prawda

Ja dzisiaj testuję spaghetti (mięsko wp-woł żadne tam kurczaki ) z brązowym makaronem (którego szczerze nienawidzę i mógłby dla mnie nie istnieć )
Stary 2013-11-22, 14:19   #1753
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Kanapka z awokado? A to się da zjeść?
Awokado widocznie za słodkie.
A jaki chleb wzięlaś, żytni? Bo jak inny to on też pewnie dodatkowo podniósł cukier.

Ja dzisiaj na śniadanie wypróbowałam ten serek/twarożek wiejski i faktycznie po nim wynik nie przekracza 100
Stary 2013-11-22, 14:27   #1754
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Acha, i przez Was, drogie Wizażanki, pokłócę się dziś z mężem. Przyszło przedwczoraj łóżeczko. Nówka funkiel. Chieliśmy ze starszakiem by złożył, na co on, że po co, że jeszcze 2 m-ce, że starszak w niego wejdzie itd. Przytaknęłam. Choć jak widzę jak Wy się szykujecie, kupujecie to zazdroszczę Dziś przyszły inne pierdy, które wkłada się do łóżweczka. COś, czego przy starszaku nie miałam a teraz stwierdziłam, że są niezmiernie przydatne I dzwonię, i mówię, że może dziś złoże, ja sobie przymierzę, popatrzę. A on z pyskiem, ze co, nie wiem co kupuję? Albo ma zły dzień w robocie, albo ma upierdliwego klienta...
Stary 2013-11-22, 14:28   #1755
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Zawsze lepsza herbata liściasta niż ekspresowa, przecież nigdy tak naprawdę nie wiesz co za popiół i trociny masz w tej torebce ekspresowej
dzięki, jak będzie niedobra, poszukam innej

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Nie - codziennie ma "dobrą" wymówkę. Która przekonuje tylko jego.
Tak to jest - jak ktoś chce, szuka sposobu, jak ktoś nie chce - szuka powodu.
trochę podobnie mój mąż się zabiera do budowy (jest sporo rzeczy,które mógłby zrobić sam) w wekendy, ale fakt, że teraz ma sporo pracy i nie ma innych dni na odpoczynek i dospanie, więc Twój przebija go na głowę:/

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Gdyby to były tylko miejsca rozciągające sie,typu brzuch,uda itp,to bym sie nie przejmowala,ale powieki?uszy?ogolnie twarz?skora głowy?plecy?
Tak myślałam wlasnie o tych próbach wątrobowych,ale nie mogę sie do ginki dodzwonić .w środę mam wizytę,wiec najpóźniej wtedy jej o tym powiem.

No i jeszczce znowu problem z nogami...musze nimi cały czas ruszać,bo mam uczucie,jakby były niemoje .ale to wieczorami sie pojawia.

Nie zostałam stworzona do ciąż...psychicznie mam powoli dosyć

Ja mam dwójkę dzieci i pomimo tego boje brać sie "obce" niemowlaki na rękę .robie sie sztywna,boje sie,ze mi spadnie albo cos dziecku zrobie.takze to raczej normalne.zobaczysz,ze ze swoim dzieckiem nie będziesz miała takich problemów.
a może wybierz się chociaż do internisty... miałaś już kiedyś takie swędzenia? może to być coś niewinnego (jedną z oznak ciąży jest swędzenie), ale w połączeniu z tymi nogami dziwnie brzmi...

Cytat:
Jadę zawieźć nieroba na egzamin z prawka.
3majcie kciuki -jak zda, to odpadnie mu jedna wymówka... ponoć bez samochodu się nie da łapać nowych klientów
masz do niego sporo cierpliwości, mimo wszystko chyba oprócz tego to całkiem kochany musi być?

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Mój starszak też tak pomykał. Pampers, na to tetra. Póżniej zamiast tetry flanela. I na nic. Wylądował w końcu, jako półroczne dziecię, z "frejką" między nogami.
moja mama ma takie same przekonania jak tamta położna o której wspominałyście i jak właśnie przyszły moje piękne kolorowe pieluchy mi zapowiedziała, że tak będę musiała robić (a nawet że lepsze od pampersów są- o nie, chyba że sama będzie się w tym babrała). ja jej tylko przypomniałam, że dzieci miała przeszło 30 lat temu i jeżeli nie będzie wskazań, nie mam zamiaru tak robić (koleżance powiedzieli, że musi jej córka nosić, to nosiła, innym nie i też jest dobrze), szczególnie że tak jak piszesz- jak jest problem to czasem jest za mało i tak

kiedyś nie było takich badań (to chyba jest usg bioderek-robione każdemu dziecku bodajże w 6 tygodniu) więc nosiło się profilaktycznie, ale teraz po co?

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
u mnie prawie 37 tc a ja zakładam druga firme i całe szczęście, że zdrowie mi na to pozwala bo i jestem na nogach po 10 godzin i biegam załatwiać różne sprawy i czuje się swietnie
a jak czasem zostaje w domu i siedze w piżamie caly dzień to od razu mnie boli np. spojenie

czuje się jak wyrodna matka bo czasami zapominam nawet ze jestem w ciaży az do momentu kiedy maly sam o sobie przypomni i mnie kopnie
zazdroszczę Wam, pracujące dziewczyny... ja teraz czasem zamowienie na allegro robię cały dzień...
zresztą się dowiedziałam ostatnio, że w pracy koleżanka ma termin miesiąc po mnie a dopiero teraz wybiera się na zwolnienie... jak ja już przeszło pół roku się kiszę ale raczej w racy bym tak sobie nie spała jak teraz

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
U nas bez zmian, mały po chorobie strasznie marudny a ja staram sie nie zwariować z nim w domu
Wczoraj w ramach zachowania zdrowia psychicznego zostawiłam go z mężem i poszłam na warsztaty "Świadoma Mama" ale nie polecam. Dosyc ze nic ciekawego sie nie dowiedziałam to jeszcze jeśli chodzi o próbki i gadżety to bieda straszna.
oj, biedaku dobrze, że się wyrwałaś z domu, ale już w nagrodę powinno się jakoś bardziej udać

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
o właśnie- i to jest to. Ja np zwyczajnie boję się małych dzieci takich niemowlaków za żadne skarby świata na ręce nie chcę brać bo się boję.
Mam nadzieję, że z własnym będzie inaczej
a ja się jakoś dzieci nie boję, nawet korci mnie, żeby brać na ręcę (ale nie lubię być namolem i sama tego nie proponuję) choć fak że jak na sr wzięłam lalkę "normalnie" to się okazało że źle... dziwne, wszyscy wokól tak noszą...
Stary 2013-11-22, 14:30   #1756
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Dziękujemy kochana

Jak widzisz nic nie możemy , biedne jesteśmy, głodne, z zachciankami których nie możemy zrealizować i w ogóle my tak samo nie wiemy skąd ta cukrzyca się bierze - pojawiła się tak nagle - zupełnie tak jak bałagan o którym piszesz, który zawsze robi się sam z siebie... ech, co za żywot
Wedlug mojego diabetologa cukrzyca w ciazy spowodowana jest brakiem vhromu i wanadu przed ciaza, tak sadza niemieckie badania i jest nacisk na program jak zdrowo zaplanowac ciaze ale to jeszcze nie u nas w pl
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:34   #1757
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Wy narzekacie na mamusie, mniej lub bardziej. Moja teściowa to jest aparat! Nigdy jej nie zapomnę jak wzięła starszaka na ręce i powiedziała: jak można nie kochać takiego maleństwa, nieważne kim jest matka. A matka stała obok, wijąc się z pocesarkowego bólu jeszcze
Focha strzeliła jak nie chciałam taśmą/plastrem przyklejać maluszkowi uszu do główki. Żeby w przyszłości nie odstawały
Jest tysiąc dobrych, złotych rad, które mi dawała. Naprawdę tysiąc
Stary 2013-11-22, 14:42   #1758
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wy narzekacie na mamusie, mniej lub bardziej. Moja teściowa to jest aparat! Nigdy jej nie zapomnę jak wzięła starszaka na ręce i powiedziała: jak można nie kochać takiego maleństwa, nieważne kim jest matka. A matka stała obok, wijąc się z pocesarkowego bólu jeszcze
Focha strzeliła jak nie chciałam taśmą/plastrem przyklejać maluszkowi uszu do główki. Żeby w przyszłości nie odstawały

Stary 2013-11-22, 14:44   #1759
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda

Ja dzisiaj testuję spaghetti (mięsko wp-woł żadne tam kurczaki ) z brązowym makaronem (którego szczerze nienawidzę i mógłby dla mnie nie istnieć )
Ah i wpadłam, dopadł mnie cukrowy dół, jestem dziś z cukrzycą na bakier mam jej serdecznie dość.

Mam dni, że się już z nią oswoiłam, ale dziś i wczoraj mam... DOŚĆ!! wiem, że już niedługo do porodu, ale mam dni, że wydaje mi się, że oszaleję.
Jest mi przykro, że jak każdy w okół mnie je, a ja... prowiant: jajko pomidor ogórek kawałeczek chleba. A ktoś koło mnie zamawia pizzę, nie mam oczywiście do nich żalu i nawet chcę, żeby zamawiali jedli i czuli się swobodnie. Zwyczajnie lubię jeść w towarzystwie.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kanapka z awokado? A to się da zjeść?
Awokado widocznie za słodkie.
A jaki chleb wzięlaś, żytni? Bo jak inny to on też pewnie dodatkowo podniósł cukier.

Ja dzisiaj na śniadanie wypróbowałam ten serek/twarożek wiejski i faktycznie po nim wynik nie przekracza 100
Mmmmmm ja uwielbiam kanapka + awokado z solą, awokado jest bardzo zdrowe. Czasem mam ochotę nie jeść nic, bo bardziej męczy mnie to zastanawianie się czy to mogę czy to nie mogę niż głód.. serio. Jestem tym zmęczona. Chlebek żytni, ale sprawdzony jedzony już 2-3 tydzień, to nie on jest winowajcą raczej... tylko to awokado. Jest tłuste, to fakt, ale to bardzo zdrowy tłuszcz.

Cytat:

Normalnie nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Teściowa na medal....
Stary 2013-11-22, 14:46   #1760
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

A ja czasem narzekam na moja poczciwa teściowa
Stary 2013-11-22, 14:49   #1761
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Witam się dzisiaj i ja w niewesołym nastroju, znów kłotnia z TŻ. Tym razem poszło o jego chamskie odzywki do mnie, nie wytrzymałam i wybuchłam. Już nie wiem jak to będzie wyglądać po porodzie...na dodatek nie dostanie urlopu w pracy, więc po porodzie nie będę mieć nikogo do pomocy. Będę sama jak palec ku....a

Nie mam siły, czasami myślę sobie że zaszłam w ciążę w nieodpowiednim czasie...
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:53   #1762
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj i ja w niewesołym nastroju, znów kłotnia z TŻ. Tym razem poszło o jego chamskie odzywki do mnie, nie wytrzymałam i wybuchłam. Już nie wiem jak to będzie wyglądać po porodzie...na dodatek nie dostanie urlopu w pracy, więc po porodzie nie będę mieć nikogo do pomocy. Będę sama jak palec ku....a

Wiesz, ze moze wziąć zwolnienie na opiekę nad Tobą po porodzie? Wypisuje je szpital albo lekarz rodzinny na podstawie wypisu ze szpitala.
Stary 2013-11-22, 14:54   #1763
ejani
Zadomowienie

Cytat:
nieźle... i to mimo że jesteś w ciąży? to ile czekają "normalni" pacjenci? mnie ostatnio okulista przyjął bez kolejki i sam się śmiał, że "ciąża nie poczeka"

a tak a propo prowadzisz też ciążę w Lux Medzie? wiem,że już końcówka, ale zastanawiam się nad przenosinami, bo pojawiła się taka możliwość, ale zupełnie nic nie wiem o tej firmie...

Cytat:
a o którym myślałaś szpitalu? już miałaś wszystkie zajęcia SR? bo u mnie gadżety dali na końcu (i to nie od prowadzącej, tylko firmy przysyłają różne próbki-ostatnio przy nas znosili).

a jak miałaś SR w szpitalu to mogłaś też pochodzić po nim i pozaglądać np.do talerzy itp?

Cytat:
ejani -- rzucanie palenia z tych cud-zarabistymi sprawami to bajka. Nieralne. Moja mama rzucała kilka lat temu (prawie 10). Nie było jeszcze aż tylu reklam na te cuda. Uzależniła sie od nich. Z fajkami sobioe poradziła, a i owszem. Później musiała jednak odstawiać właśnie cuda. Więc jakby dwa razu rzucała coś, co ją uzależniało.
CO do ciasta. Zgadzam się z tym komentarzem. Czyste zakalcowate ciasto. Słodkie jak nie wiem co. Wygląda jak na zdjeciach, smakuje nawet dobrze. Ale czy dla kobiety w ciązy? Nie wiem
Że te wargi?? <hahaha>
tak podejrzewam- najzabawniejsze, że już 9 miesięcy nie paliła i zaczęła znowu jak już byłam w ciąży (mimo że i wcześniej ciężko mi było przy palaczach wytrzymać), no ale chce, niech ma. pewnie i tak nie będzie brała (taki typ ) ale przynajmniej traci wymówkę i jej palenie nie jest już moją winą (bo jej nie kupiłam tych tabletek, jakby sama nie była w stanie pójść do apteki)

ciasta w sumie u nas się lubi z zakalcem (najbardziej mama),więc pewnie też zrobię. a ta masa po środku ma coś wspólnego z budyniem w smaku, czy rzeczywiście bardziej omlet?

i tak, te...

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Strasznie skomplikowanie napisałaś

Ja mam uwzględnione comiesięczne prowizje i częste premie + jednorazową nagrodę.

EDYCJA:
oczywiście mam na myśli premie i prowizje otrzymane w ciągu roku do momentu chorobowego.
ja rozumiem, bo w regulaminie wynagradzania mam rozróżnione, które premie przysługują a które nie na długotrwałych zwolnieniach. no i pierwszy miesiąc coś tam jeszcze dostałam, a teraz już dawno nic. ale znów trudno, żebym dostawała premie za leżenie w łóżku

Cytat:
najwyżej włożysz dwie wkładki albo będziesz miała miejsce na te muszle. lepiej ciut za luźny niż za ciasny

Cytat:
Acha, i przez Was, drogie Wizażanki, pokłócę się dziś z mężem. Przyszło przedwczoraj łóżeczko. Nówka funkiel. Chieliśmy ze starszakiem by złożył, na co on, że po co, że jeszcze 2 m-ce, że starszak w niego wejdzie itd. Przytaknęłam. Choć jak widzę jak Wy się szykujecie, kupujecie to zazdroszczę Dziś przyszły inne pierdy, które wkłada się do łóżweczka. COś, czego przy starszaku nie miałam a teraz stwierdziłam, że są niezmiernie przydatne I dzwonię, i mówię, że może dziś złoże, ja sobie przymierzę, popatrzę. A on z pyskiem, ze co, nie wiem co kupuję? Albo ma zły dzień w robocie, albo ma upierdliwego klienta...
o, nie znoszę takich humorów... nawet jeśli ma ciężkiego klienta to nie powinien się na Tobie wyżywać i jeśli sprawiłby Ci tym przyjemność to nie widzę powodów, czemu łóżeczko nie miałoby sobie już stać

Cytat:

no to przekonałaś mnie, moja mama razem z teściową są przy Twojej nieszkodliwe i już przestaję narzekać
Stary 2013-11-22, 14:56   #1764
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu ma nie dostać ?? przecież tydzień mu się ustawowo należy ... jak urodzisz to TŻ idzie do lekarza i bierze L4 dla siebie na opieke nad tobą (2 tyg jeżeli cesarka) i to nie jest z urlopu. a potem ma to przecież swoje tatusiowe przez tydzień i ewentualnie ojcowski (no ale wtedy ty rezygnujesz z macierzynskiego)
Stary 2013-11-22, 15:01   #1765
magnusia
Zakorzenienie

zrobiłam spagetti i wchłonęłam- zaraz się okocę ledwo oddycham z przeżarcia
Stary 2013-11-22, 15:01   #1766
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-11-22 o 15:03
Stary 2013-11-22, 15:01   #1767
EVI07
Raczkowanie

Witam,
Spać mi się chce jak czort. Ale w sumie nic dziwnego-poszłam spać o 2.30, wstalam o 6 (a o 4 zrywka na sikanie). Tż harował przy naprawianiu traktora (a myślałam, że rozdłubuje tylko samochody-myliłam się...), Mała spała, a ja prasowałam i składałam niemowlęce ciuszki, tetrówki, kocyki. Już nie miałam kiedy, czy co?! A tak w ogóle od wczoraj mam takie rewolucje jelitowe, że masakra, 10 minut po zjedzeniu czegoś na ciepło robi mi się niedobrze, potem ból jelit taki, że wyję, a na koniec sraczka-gigant... Byłam dzisiaj u rodzinnej, pomacała mi brzuch, stwierdziła, że to wirusówka (ja się bałam, że zaczynam rodzić) i mam brać probiotyki i stosować lekkostrawną dietę (cholera, a od kiedy cukrzycowa jest ciężkostrawna?! w kółko tylko pieczenie, duszenie, gotowanie na parze i warzywka dla królika, ja chcę Big Maca i frytki!!!).

Wiecie co, ja chcę już połowę grudnia i rodzenie, mam dość tej ciąży, wolę macierzyństwo i kupę w każdej pieluszce!!!

To Wam pojęczałam...

Cytat:
A tak w ogóle zapomniałam się "pochwalić", że dzisiaj pierwszy raz w życiu w swojej ponad 6 letniej karierze kierowcy wpadłam w poślizg.
Ja właśnie wczoraj o mało nie skasowałam facetowi wypasionej terenówki, bo tak mnie bolało spojenie, że w zwolnionym tempie przekładałam nogę z gazu na hamulec... Chyba już powinnam przestać jeździć, zwłaszcza, że coraz mi ciaśniej za kierownicą...
Cytat:
Ja tez ;(((( sa dni ze jest ok, ale sa takie ze mam tego dosc. Co prawda radze sobie pomaramczami jakas kostka gorzkiej czkolady lub ciastkiem owsianym, no ale... paczek ;((( z dzemem i lukrem..... z kawusia ;(
Nie ;(((((( mam 156 ;((((((((((( zasrany stres... jadlam prawie 3h temu, wynik po tym posilku byl115, godzine temu 121.... aaaaaa
Pączek... A cukrem się nie stresuj, bo będzie jeszcze gorzej (powiedziała ta, co niby nie przeżywa...). Ja dzisiaj mam w tej materii "dzień olewczy"-na zasadzie "skaczesz głupku-twój problem, może się zabijesz...?" Swoją drogą oby jak najprędzej... Jutro znowu diabetolog...
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mam to samo. Biodra+spojenie+nogi.
Ale noce są najgorsze...
A ja na odwrót zawsze dla dzieciaków kupowałam dużo,nie liczyłam pieniędzy. Nawet jak było cienko z kasą gdy Wiki była mała,to sobie mogłam nic nie kupić.a chciałam jej kupić.
Zgadzam się z Tobą, ja nocami normalnie jęczę z bólu... A co do kupowania dla dzieci, ja do tej pory mam tak, że wolę sama chodzić w starych łachach i mieć dziury w butach, ale Wice kupię. I już.
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Witam się z rana Na szybko, i proszę o kciuki bo jedziemy właśnie do kliniki Na badania ;-)

Cytat:
Ja sobie nie mogę poukładać tego jak będzie z dwójką. Przeraża mnie już. Maluch brzuch kopie, mówię o tym głośno a starszak z zazdrości na kolana chce wchodzić. ALbo ubierac i przymierzać wszystkie maleńkie ciuszki. Albo spać w łóżeczku, bo sam już dwa lata ma dorosłe :/ Dużo takich przykładów.
Ja mam 6-latkę i też jestem przerażona co to będzie. Niby się Mała cieszy, czeka na braciszka, ale jak już wrócimy z Małym do domu, to obawiam się, że wtedy się zacznie...
Cytat:
Witajcie,

Jakiś czas podczytuje już ten wątek i postanowiłam się wpisać, a nie tylko jak podglądacz zza krzaka zaglądać Dłuuugo nie mogłam nadrobić czytania, a potem zdecydować się czy pisać na otwartym forum, ale może jeszcze zdążę się wpasować jakoś i udzielić czasem. U nas na wyklucie ok. 9 lutego czeka Grześ.
Witaj
Cytat:
Słodkie mamy macie może jakieś pomysły na śniadania bez chlebka ? Powoli jajka pod każdą postacią zaczynają mi się nudzić
Oczywiście wszelakie nabiałowe produkty też odpadają
Ja ostatnio mam fazę na tuńczyka (pół puszki w sosie własnym), kilka liści zielonej sałaty, pół pomidora, mała cebula pokrojona w kostkę. Leciutko posolić i dodać łyżeczkę-dwie oleju (można oliwy, ale ja nie znoszę). Wymieszać razem i szamać, cukier po 1 h-97.
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja właśnie bym się bała jechać na gumkach. No bo prawdopodobieństwo wpadki jest dość duże - 7% par które przez rok stosowały gumki zachodzi, dane z raportu Durexa - a jakby cholerna guma pękła to nawet nie można wziąć tabletki po, bo karmienie. Ja wolę seks w atmosferze totalnie wolnej od stresu, a nie będzie wolna jak będę miała wrażenie że zaraz guma pęknie Rozumiesz co mam na myśli? Muszę znaleźć taką metodę, przy której będzie większa pewność.
Dla mnie gumka to lizanie lizaka przez papierek, czyli do bani. Podobno są jakieś tabsy anty dla karmiących. Mnie ginka mówiła, że po cc spiralę można dopiero po 6 miesiącach, po sn po połogu. Ale ja się spirali boję, więc pewnie będą tabsy.
Cytat:
PRAWDA!!!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 15:03   #1768
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Wiesz, ze moze wziąć zwolnienie na opiekę nad Tobą po porodzie? Wypisuje je szpital albo lekarz rodzinny na podstawie wypisu ze szpitala.
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a czemu ma nie dostać ?? przecież tydzień mu się ustawowo należy ... jak urodzisz to TŻ idzie do lekarza i bierze L4 dla siebie na opieke nad tobą (2 tyg jeżeli cesarka) i to nie jest z urlopu. a potem ma to przecież swoje tatusiowe przez tydzień i ewentualnie ojcowski (no ale wtedy ty rezygnujesz z macierzynskiego)
Może w PL dziewczyny tak jest, ale tu w UK niestety, coś takiego nie obowiązuje. Masz 2 tygodnie tacierzyńskiego, jak przepracujesz minimum rok w danej firmie, a mój w tej firmie pracuje 4 miesiące. A na styczeń nie ma już wolnych terminów urlopowych. Pozostaje tylko wziąć chorobowe parę dni.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 15:03   #1769
J0zefina
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Ah i wpadłam, dopadł mnie cukrowy dół, jestem dziś z cukrzycą na bakier mam jej serdecznie dość.

Mam dni, że się już z nią oswoiłam, ale dziś i wczoraj mam... DOŚĆ!! wiem, że już niedługo do porodu, ale mam dni, że wydaje mi się, że oszaleję.
Jest mi przykro, że jak każdy w okół mnie je, a ja... prowiant: jajko pomidor ogórek kawałeczek chleba. A ktoś koło mnie zamawia pizzę, nie mam oczywiście do nich żalu i nawet chcę, żeby zamawiali jedli i czuli się swobodnie. Zwyczajnie lubię jeść w towarzystwie.

....

trochę rozumiem bo przy pierwszym dziecku po ok 3tyg karmienia musiałam przejść na dietę bo mały miał alergię pokarmową ale takim stopniu że jeśli zjadłam coś co Go uczulało to wymiotował, błyskawicznie się odwadniał i kończyliśmy pod kroplówką na ip na początku nawet przez pewien czas leżeliśmy w szpitalu.. ale do rzeczy doszło do tego że jeśli w składzie było choćby zaznaczone że "może zawierać śladowe ilości" to znaczy ze moje dziecko będzie wymiotować i dzięki temu przez pierwsze pół roku moim jedynym "słodyczem" było gotowane jabłko. marzyłam o głupich herbatnikach o czekoladzie nie wspomnę bo to byłoby zbyt śmiałe.. tak właściwie to jadłam może 10 produktów w sumie więc bardzo bardzo bardzo współczuję
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 15:03   #1770
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

perfuzja ma rację- może wziąć opiekę nad Tobą. Nie denerwuj się

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości