|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
dużo sa za duże? wiesz piersi mogą jeszcze urosnąć a może da radę wyregulowac jakoś ramiączkami itp? Są całe usztywniane i mają fiszbinę? Ja dziś oglądałam w sklepach ale wszystko takie luźne worki są a ja chcę aby mi cycki podtrzymywały a nie obwisały
|
|
|
#1742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak Twój wynik po Twoich "plateśnikach"
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ide dzisiaj na nadprogramową wizytę u ginki. Dwa razy w jednym tygodniu to jej jeszcze nigdy nie widziałam
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze tak się zbieram już kilka tyg żeby wyrazić jak ogromnie współczuję słodkim mamom... nie do ogarnięcia jest dla mnie to przez co musicie przechodzić
kurde..... dlaczego bałagan sam się robi??? ![]() |
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chyba ocipiała z tymi gamoniami... A tego księgowego za jajca bym powiesiła...
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam uwzględnione comiesięczne prowizje i częste premie + jednorazową nagrodę. EDYCJA: oczywiście mam na myśli premie i prowizje otrzymane w ciągu roku do momentu chorobowego.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-11-22 o 14:16 |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Co do stanika, bez wkładki latkacyjnej mi wisi trochę nawet. Przy wkładce jest za duży ale tak mocno ni eiwsi. Rzeczywiście biust będzie pełniejszy więc chyba będzie co tam upchać.
Kurde zjadłam 2x kanapkę z awokado... i wynik 132, masakra. Ale 132 to jeszcze nie koniec świata prawda??....
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w którym chciałas rodzić?
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak widzisz nic nie możemy , biedne jesteśmy , głodne , z zachciankami których nie możemy zrealizować i w ogóle my tak samo nie wiemy skąd ta cukrzyca się bierze - pojawiła się tak nagle - zupełnie tak jak bałagan o którym piszesz, który zawsze robi się sam z siebie... ech, co za żywot
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde czytałam o awkado i miało być SUPERANCKIE. Selenko, ostro miałaś po naleśnikach :/ Porównując do mojego wyniki ok 100... heh i być tu człeku mądry
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-11-22 o 14:18 |
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj testuję spaghetti (mięsko wp-woł żadne tam kurczaki ) z brązowym makaronem (którego szczerze nienawidzę i mógłby dla mnie nie istnieć
|
|
|
#1753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Awokado widocznie za słodkie. A jaki chleb wzięlaś, żytni? Bo jak inny to on też pewnie dodatkowo podniósł cukier. Ja dzisiaj na śniadanie wypróbowałam ten serek/twarożek wiejski i faktycznie po nim wynik nie przekracza 100
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
Acha, i przez Was, drogie Wizażanki, pokłócę się dziś z mężem. Przyszło przedwczoraj łóżeczko. Nówka funkiel. Chieliśmy ze starszakiem by złożył, na co on, że po co, że jeszcze 2 m-ce, że starszak w niego wejdzie itd. Przytaknęłam. Choć jak widzę jak Wy się szykujecie, kupujecie to zazdroszczę
Dziś przyszły inne pierdy, które wkłada się do łóżweczka. COś, czego przy starszaku nie miałam a teraz stwierdziłam, że są niezmiernie przydatne I dzwonię, i mówię, że może dziś złoże, ja sobie przymierzę, popatrzę. A on z pyskiem, ze co, nie wiem co kupuję? Albo ma zły dzień w robocie, albo ma upierdliwego klienta...
|
|
#1755 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
masz do niego sporo cierpliwości, mimo wszystko chyba oprócz tego to całkiem kochany musi być?![]() Cytat:
). ja jej tylko przypomniałam, że dzieci miała przeszło 30 lat temu i jeżeli nie będzie wskazań, nie mam zamiaru tak robić (koleżance powiedzieli, że musi jej córka nosić, to nosiła, innym nie i też jest dobrze), szczególnie że tak jak piszesz- jak jest problem to czasem jest za mało i takkiedyś nie było takich badań (to chyba jest usg bioderek-robione każdemu dziecku bodajże w 6 tygodniu) więc nosiło się profilaktycznie, ale teraz po co? Cytat:
zresztą się dowiedziałam ostatnio, że w pracy koleżanka ma termin miesiąc po mnie a dopiero teraz wybiera się na zwolnienie... jak ja już przeszło pół roku się kiszę Cytat:
dobrze, że się wyrwałaś z domu, ale już w nagrodę powinno się jakoś bardziej udaća ja się jakoś dzieci nie boję, nawet korci mnie, żeby brać na ręcę (ale nie lubię być namolem i sama tego nie proponuję) choć fak że jak na sr wzięłam lalkę "normalnie" to się okazało że źle... dziwne, wszyscy wokól tak noszą...
|
|
#1756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Wy narzekacie na mamusie, mniej lub bardziej. Moja teściowa to jest aparat! Nigdy jej nie zapomnę jak wzięła starszaka na ręce i powiedziała: jak można nie kochać takiego maleństwa, nieważne kim jest matka. A matka stała obok, wijąc się z pocesarkowego bólu jeszcze
![]() Focha strzeliła jak nie chciałam taśmą/plastrem przyklejać maluszkowi uszu do główki. Żeby w przyszłości nie odstawały Jest tysiąc dobrych, złotych rad, które mi dawała. Naprawdę tysiąc
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dni, że się już z nią oswoiłam, ale dziś i wczoraj mam... DOŚĆ!! wiem, że już niedługo do porodu, ale mam dni, że wydaje mi się, że oszaleję. Jest mi przykro, że jak każdy w okół mnie je, a ja... prowiant: jajko pomidor ogórek kawałeczek chleba. A ktoś koło mnie zamawia pizzę, nie mam oczywiście do nich żalu i nawet chcę, żeby zamawiali jedli i czuli się swobodnie. Zwyczajnie lubię jeść w towarzystwie. Cytat:
Cytat:
Normalnie nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja czasem narzekam na moja poczciwa teściowa
|
|
#1761 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się dzisiaj i ja w niewesołym nastroju, znów kłotnia z TŻ. Tym razem poszło o jego chamskie odzywki do mnie, nie wytrzymałam i wybuchłam. Już nie wiem jak to będzie wyglądać po porodzie...na dodatek nie dostanie urlopu w pracy, więc po porodzie nie będę mieć nikogo do pomocy. Będę sama jak palec ku....a
![]() Nie mam siły, czasami myślę sobie że zaszłam w ciążę w nieodpowiednim czasie... |
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ze moze wziąć zwolnienie na opiekę nad Tobą po porodzie? Wypisuje je szpital albo lekarz rodzinny na podstawie wypisu ze szpitala.
|
|
#1763 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak a propo prowadzisz też ciążę w Lux Medzie? wiem,że już końcówka, ale zastanawiam się nad przenosinami, bo pojawiła się taka możliwość, ale zupełnie nic nie wiem o tej firmie... Cytat:
a jak miałaś SR w szpitalu to mogłaś też pochodzić po nim i pozaglądać np.do talerzy itp? Cytat:
) ale przynajmniej traci wymówkę i jej palenie nie jest już moją winą (bo jej nie kupiłam tych tabletek, jakby sama nie była w stanie pójść do aptekiciasta w sumie u nas się lubi z zakalcem (najbardziej mama),więc pewnie też zrobię. a ta masa po środku ma coś wspólnego z budyniem w smaku, czy rzeczywiście bardziej omlet? i tak, te... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo będziesz miała miejsce na te muszle. lepiej ciut za luźny niż za ciasnyCytat:
Cytat:
no to przekonałaś mnie, moja mama razem z teściową są przy Twojej nieszkodliwe i już przestaję narzekać
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam spagetti i wchłonęłam- zaraz się okocę ledwo oddycham z przeżarcia
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-11-22 o 15:03 |
|
|
|
#1767 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam,
Spać mi się chce jak czort. Ale w sumie nic dziwnego-poszłam spać o 2.30, wstalam o 6 (a o 4 zrywka na sikanie). Tż harował przy naprawianiu traktora (a myślałam, że rozdłubuje tylko samochody-myliłam się... ), Mała spała, a ja prasowałam i składałam niemowlęce ciuszki, tetrówki, kocyki. Już nie miałam kiedy, czy co?! A tak w ogóle od wczoraj mam takie rewolucje jelitowe, że masakra, 10 minut po zjedzeniu czegoś na ciepło robi mi się niedobrze, potem ból jelit taki, że wyję, a na koniec sraczka-gigant...Wiecie co, ja chcę już połowę grudnia i rodzenie, mam dość tej ciąży, wolę macierzyństwo i kupę w każdej pieluszce!!! ![]() To Wam pojęczałam... Cytat:
Cytat:
A cukrem się nie stresuj, bo będzie jeszcze gorzej (powiedziała ta, co niby nie przeżywa... Swoją drogą oby jak najprędzej... Jutro znowu diabetolog...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę rozumiem bo przy pierwszym dziecku po ok 3tyg karmienia musiałam przejść na dietę bo mały miał alergię pokarmową ale takim stopniu że jeśli zjadłam coś co Go uczulało to wymiotował, błyskawicznie się odwadniał i kończyliśmy pod kroplówką na ip na początku nawet przez pewien czas leżeliśmy w szpitalu.. ale do rzeczy doszło do tego że jeśli w składzie było choćby zaznaczone że "może zawierać śladowe ilości" to znaczy ze moje dziecko będzie wymiotować i dzięki temu przez pierwsze pół roku moim jedynym "słodyczem" było gotowane jabłko. marzyłam o głupich herbatnikach o czekoladzie nie wspomnę bo to byłoby zbyt śmiałe.. tak właściwie to jadłam może 10 produktów w sumie więc bardzo bardzo bardzo współczuję |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
perfuzja ma rację- może wziąć opiekę nad Tobą. Nie denerwuj się
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

16.06.2012 
Spróbuję upiec naleśniki na mące razowej i zobaczę jaki będzie wynik z rana 

Ale strasznie się na jeden napaliłam z początku, a tu szkoła rodzenia nijak się ma do deklaracji i boję się cały szpital tak ma
Nijak mi nie pasuje to co na szkole widzę do entuzjastycznych opisów położnych w sieci.

ech, co za żywot

.w środę mam wizytę,wiec najpóźniej wtedy jej o tym powiem.
masz do niego sporo cierpliwości, mimo wszystko
). ja jej tylko przypomniałam, że dzieci miała przeszło 30 lat temu i jeżeli nie będzie wskazań, nie mam zamiaru tak robić (koleżance powiedzieli, że musi jej córka nosić, to nosiła, innym nie i też jest dobrze), szczególnie że tak jak piszesz- jak jest problem to czasem jest za mało i tak
dobrze, że się wyrwałaś z domu, ale już w nagrodę powinno się jakoś bardziej udać
A cukrem się nie stresuj, bo będzie jeszcze gorzej (powiedziała ta, co niby nie przeżywa...