Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 13:10   #1801
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
W maju mój mąż leci na 5 dni do Anglii i zostanę sama z dziećmi. I dziś mnie teściu przeraził na maksa - podobno moja teściowa planuje sobie wziąć urlop i nocować u nas żeby mi pomagać rano z dziećmi... Muszę rano lecieć do naczelnika i zaklepać sobie na te dni jakieś wolne żeby nie miała pretekstu do pomocy... Moja t to obiektywnie rzecz biorąc złota kobieta ale nie wyobrażam jej sobie ze mną pod jednym dachem przez 5 dni!!!

biedna ty

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Szaja na prezydenta!
tak mi źle życzysz?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
NANCY, spokojnie, chodzeniem bym tego nie nazwala narazie to wyglada na cos w stylu "dajcie mi szybko cos do podtrzymania, bo zaraz sie pierdutne" :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tyż piknie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
po jednym dniu nawijki miałyby nas dość

Kubson opanował dziś nowe słowa "gogo" naprzemiennie wymawia je z "koko", niestety nie wiem, o co mu chodzi :/
chyba na razie to tylko nowy dźwięk w Jego słowniku
wake me up, before you go-go

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!!
Alez duzo informacji o kroczkach bylo!! Brawa dla wszystkich!!
debrah Yae przygryza, ciagnie i podczas uu bawi sie wolna piersia
szaja jak oczy?
kija juz sie w pracy zaaklimatyzowalas?
fewciu dobrze, ze znow jestes! Kiedy Twoi podopieczni maja testy?
marsi tak mi sie przypomnialo odnosnie Twojego cisnienia; mialam takie niskie do samego prawie konca. Wtedy juz Was podczytywalam i pamietam, jak wiekszosc pisala, ze w drugim trymestrze tryska energia - liczylam, ze u mnie tez tak bedzie, ale gdzie tam, jeszcze bardziej spiaca bylam niz w pierwszym...
Mam prosbe, czy ktoras z posiadaczek "Bardzo glodnej gasienicy" moglaby mi podeslac tekst? Juz mowie dlaczego; w weekend pojechalismy kupic ksiazeczki dla Yae i z takich, ktore na tym etapie sa dostepne w obu wersjach jezykowych jest tylko gasienica. Sadze, ze fajnie byloby pokazac Yae te sama ksiazeczke w dwoch wersjach jezykowych. Z gory dziekuje!
mam, jak młode wstanie to spiszę, dobrze?

Donoszę, że widzę na oczy i nawet tusz na rzęsach mam dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

wczoraj poszliśy na spacer do miasteczka, 7 km przeszliśmy, część z Oliwką pchająca wózek, część nisoąc ją na zmianę...
Mała chodzi i chodzi, siedzieć nie chce wogóle. Ale cały czas chodzi na palcach, nie wiem czy to dobrze czy nie w końcu. No i opanowała do perfekcji siadanie i stanie w łóżeczku, i teraz jak sie obudzi to od razu siad i się rozbudza, a jak juz wstanie to wogóle masakra bo położyć się nie da. No i gada po swojemu dużo, buzia jej się nie zamyka. A i jeszcze buzi wreszcie sie nauczyła dawać
no to się pięknie kobita rozkręciła

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.
Ten dzień nie zaczął się dla mnie fajnie więc jestem wściekła na maxa. Mały urządził sobie pobudke o 4,usypiałam go 1,5 godziny a i tak mąż go obudził jak wychodził do pracy
Ledwo zdążyłam oczy zamknąć a już musiałam wstawać i zaczynać dzień. Na dodatek Oskar usunął mi programy tv i nie mogę ich zaprogramować na nowo Nie dość że starzy się na nas obrazili bo kupiliśmy sobie samochód to zostałam jeszcze bez tv z psującym się telefonem. Jak dobrze pójdzie to lada moment będę odcięta od świata.
Pozostało mi marudne dziecko i humor do bani
Od dziś rządzimy sami-nie wiem jak to zniose
I na dodatek jakby wszystkiego było mało to mam okres i hormony niebawem mi eksplodują.
Dziękuje za uwagę,wrócę jak ochłonę,o ile w takich warunkach to możliwe.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny filmiki cudne

witam się w 9 tygodniu ciąży, rany jak to leci, co?

Iffonka, cholero jedna, gdzie Ty znowu jesteś?

Caławdeszczu a Ty naprawdę masz nas dość,że cicho siedzisz babo?

u nas dzisiaj noc krytyczna, od pólnocy do 4 mały się rzucał, kręcił, płakał, rozbudzał się gadał, skopał mnie kilka razy po brzuchu
i zasnąl spał uwaga.... do 6
w zasadzie to miałam problem rano by określić gdzie jestem i jak się nazywam i ile mam dzieci
nie wiem co się ostatnio z nim dzieje w dzień dziecko jest przesłodkie, całuśne, najukochańsze na świecie i takie,że och i ach a przychodzi noc i zamienia się w potworka

przeczytałam, że witasz się w 9 miesiącu

łóżeczko to my dumamy, czy już nie przenieść - ale muszę pomierzyć, czy da się inaczej oba ustawić, bo nie wierzę że Agata na piętrze będzie chciała spać

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Kurcze mój Dawid malutko gada.. Mama, tata CZASAMI, jakies tam słówka czasami celowe i nasladuje kilka zmierzątek i amen.
26.04 idziemy na wizytę do logopedy w ramach akcji "Dwa słowa na dwa lata(...)" zobaczę co powie, bo mama moja już mnie straszy że jemu się mówić nie chce jak mojej siostrze.. Dodatkowo po logopedzie zaproszono nas na udział w zajęciach muzycznych z elementami logopedii i w zajęciach metodą ruchu rozw. Sherborne także super!

fajne plany

Dorotka mówi MAMA tylko, i ciągle nawija w swoim języku, buzia się nie zamyka.

Fewciu, co ja widzę??? taki BAŁAGAN? drugi smoczek na podłodze??? ale tańcuje super!

Bokeh, aleście dali hardcore do chodzenia, normalnie tor przeszkód na trawie ładnie!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 13:42   #1802
litllesweetangel
Lurker ;)

Co do tesciowej/matki/babci roku to sory ale moja wygrywa na 100%

-mala widziala w sierpniu, na tydzien przed moim powrotem do pracy zakomunikowala, ze nie poswieci jej 2 h dziennie bo bedzie odbierac inne wnuki z przedszkola( ich rodzicie sponsoruja t. [ t chodzi do pracy na godzine dziennie, nie ma wyksztalcenia miala juz 4 dzieci w wieku 20 lat, piate oddala do domu dziecka nie wiem kiedy]takze wybor jasny, mniejsza ze co do siedzenia z mala dogadywalismy sie juz w mojej ciazy )
- sugeruje, ze moj tz jest jej winny jakas kase, gdzie moj tz tym co dla niej robil/robilismy splacilby domniemany dlug milion razy( mam na mysli naprawe sprzetow, od kompow po telefony, sprzety domowe, opieke po nocnej zmianie! nad wnuczka ktora ona sie opiekuje, wnoszenie wegla w zime na 4 pietro itp)
- spotkalismy ja w sklepie w zimie, minela nas bez slowa, na mala nie spojrzala i szybko uciekla z wnuczka, zeby ta nas nie zauwazyla
- spotkali sie w sadzie na rozprawie rozwodowej rodzicow tza, gdzie udawala, ze ona nie widziala nas w sklepie gdy przechodzilismy OBOK RYJ W RYJ
- wspomne tylko o akcji z siostrami tza, opisywalam w k. Tak wychowac wlasne dzieci? W nienawisci do siebie? Pozwalac na takie akcje?
- wisienka na torcie, dzis dzwonil do mnie brat tza, ze zostawia prezent dla malej u ich matki hahahah, spytalam czy jest niepowazny i powiedzialam, ze moj tz nie bedzie do niej chodzil, gdzie mowiac to slyszalam rzucanie sie tej starej ☠☠☠☠y i jej coreczki ze " z gowniara na ty nie przechodzila"
Oczywiscie na mala wy☠☠☠ka. Ani razu o nia nie spytala.

Pobijcie ja

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-04-14 o 13:54
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 14:11   #1803
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

-mala widziala w sierpniu, na tydzien przed moim powrotem do pracy zakomunikowala, ze nie poswieci jej 2 h dziennie bo bedzie odbierac inne wnuki z przedszkola( ich rodzicie sponsoruja t. [ t chodzi do pracy na godzine dziennie, nie ma wyksztalcenia miala juz 4 dzieci w wieku 20 lat, piate oddala do domu dziecka nie wiem kiedy]takze wybor jasny, mniejsza ze co do siedzenia z mala dogadywalismy sie juz w mojej ciazy )
- sugeruje, ze moj tz jest jej winny jakas kase, gdzie moj tz tym co dla niej robil/robilismy splacilby domniemany dlug milion razy( mam na mysli naprawe sprzetow, od kompow po telefony, sprzety domowe, opieke po nocnej zmianie! nad wnuczka ktora ona sie opiekuje, wnoszenie wegla w zime na 4 pietro itp)
- spotkalismy ja w sklepie w zimie, minela nas bez slowa, na mala nie spojrzala i szybko uciekla z wnuczka, zeby ta nas nie zauwazyla
- spotkali sie w sadzie na rozprawie rozwodowej rodzicow tza, gdzie udawala, ze ona nie widziala nas w sklepie gdy przechodzilismy OBOK RYJ W RYJ
- wspomne tylko o akcji z siostrami tza, opisywalam w k. Tak wychowac wlasne dzieci? W nienawisci do siebie? Pozwalac na takie akcje?
- wisienka na torcie, dzis dzwonil do mnie brat tza, ze zostawia prezent dla malej u ich matki hahahah, spytalam czy jest niepowazny i powiedzialam, ze moj tz nie bedzie do niej chodzil, gdzie mowiac to slyszalam rzucanie sie tej starej ☠☠☠☠y i jej coreczki ze " z gowniara na ty nie przechodzila"

Pobijcie ja
Tej pani to nic nie pobije...

Misia przykro mi że mąż nie dostał wolnego. Mój ma 2,5 tygodnia i ja już się boję czy aby się nie pozabijamy

Aaaa nie mówiłam, dzwonił do męża w urodziny jego brat, też pokłócony jak mamusia był. Życzenia składał. Zastanawiam się, czy ta nagła potrzeba kontaktu i porozumienia nie wynika z tego, że spowiedź blisko
Moja t to taki typ "modli się pod figurą a diabła ma za skórą"
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 14:14   #1804
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Hejka,

Dziewczyny brawa za pierwsze kroczki dzieciaczkow , widze ze chorowitkow chyba coraz mnie. U nas jakby kaszel wieczorny mniejszy. Czy Ktoras dawala dzieciaczkowi Sumamed? dzis przyjela Tosia 3 dawke, jeszcze jutro, ale powiem Wam ze w listopadzie pieknie antybiotyk przyjmowala, tak teraz pierwsz dawka ok, ale wczoraj musielismy wstrzyknac na sile plakalam razem z Tosia....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 14:25   #1805
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46026323]biedna ty

tak mi źle życzysz?

tyż piknie

wake me up, before you go-go

mam, jak młode wstanie to spiszę, dobrze?

no to się pięknie kobita rozkręciła

przeczytałam, że witasz się w 9 miesiącu

łóżeczko to my dumamy, czy już nie przenieść - ale muszę pomierzyć, czy da się inaczej oba ustawić, bo nie wierzę że Agata na piętrze będzie chciała spać

fajne plany

Dorotka mówi MAMA tylko, i ciągle nawija w swoim języku, buzia się nie zamyka.

Fewciu, co ja widzę??? taki BAŁAGAN? drugi smoczek na podłodze??? ale tańcuje super!

Bokeh, aleście dali hardcore do chodzenia, normalnie tor przeszkód na trawie ładnie![/QUOTE]

Dziekuje Ci bardzo!!
marsi Yae spi na materacu szerszym niz my z tz we dwojke. Co z tego jak przez sen albo z niego wychodzi, albo kladzie sie u nas; wczoraj przeszla sama siebie: wcisnela glowe pod sofe, tak ze patrzac z gory byla bez glowa Yae ;-)
W przypadku Yae wiekszy materac wcale nie oznacza, ze z niego tez nie wyszlaby. A co dopiero o lozku mowic, no nie uwierze, ze schodzilaby z niego tak jak Pola.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 14:29   #1806
laurka23
Zakorzenienie

U nas 1 w tym roku burza i sypie gradem
Stary 2014-04-14, 15:21   #1807
hje
Zakorzenienie

Do nas właśnie z Krakowa idzie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 15:46   #1808
laurka23
Zakorzenienie

Pewnie pomyślicie że jestem walnięta (i pewnie będziecie miały rację ) ale myślę o takim łóżku z palet jak Misiek do niego dorośnie
http://media-cache-ec0.pinimg.com/73...fca252fc95.jpg
http://media-cache-ak0.pinimg.com/73...64ade82e6a.jpg
mąż na razie nic nie mówi, ale pewnie każe mi się puknąć w główkę

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Raaaany, ale tu tłumy Moje dziecko zrobiło sobie dziś 2 drzemkę i śpi 2h. Ciekawe o której pójdzie spać na noc, aż się boję.
Stary 2014-04-14, 15:51   #1809
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pewnie pomyślicie że jestem walnięta (i pewnie będziecie miały rację ) ale myślę o takim łóżku z palet jak Misiek do niego dorośnie
To białe fajne!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:02   #1810
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Pobijcie ja
to moja przy niej jest aniołem. masakra. wygrałaś

Cytat:
Tej pani to nic nie pobije...

Misia przykro mi że mąż nie dostał wolnego. Mój ma 2,5 tygodnia i ja już się boję czy aby się nie pozabijamy

Aaaa nie mówiłam, dzwonił do męża w urodziny jego brat, też pokłócony jak mamusia był. Życzenia składał. Zastanawiam się, czy ta nagła potrzeba kontaktu i porozumienia nie wynika z tego, że spowiedź blisko
Moja t to taki typ "modli się pod figurą a diabła ma za skórą"
o mój ulubiony typ

Cytat:

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Raaaany, ale tu tłumy Moje dziecko zrobiło sobie dziś 2 drzemkę i śpi 2h. Ciekawe o której pójdzie spać na noc, aż się boję.
jak dla mnie super

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:21   #1811
marsi11
Zakorzenienie

bardzo mi się podobają meble z palet, Laurko zamierzam w tym roku zrobić kanapę na taras bo nam zostało troszkę palet z budowy

co do łóżka to podobnie jak u większości z Was, mały uderza główką i się wybudza

ale dziś dostałam propozycję nie do odrzucenia

TZ spi z małym a ja na górze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 16:37   #1812
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi się podobają meble z palet, Laurko zamierzam w tym roku zrobić kanapę na taras bo nam zostało troszkę palet z budowy

co do łóżka to podobnie jak u większości z Was, mały uderza główką i się wybudza

Cieszę się, że tak całkiem sktknięta nie jestem
Marsi ja na mój mikro balkonik planuję siedzisko z palet, mąż ma mi przynieść z pracy. Tylko jakąś gąbkę tapicerską muszę dorwać.
Stary 2014-04-14, 16:38   #1813
BlackSanctum
Zakorzenienie

Robię właśnie pełnoziarniste placuszki na maślance truskawkowej, bez tłuszczu (na patelni grillowej). Mniam mniam, jakie pyszniaste. Chce ktoś?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:22   #1814
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Robię właśnie pełnoziarniste placuszki na maślance truskawkowej, bez tłuszczu (na patelni grillowej). Mniam mniam, jakie pyszniaste. Chce ktoś?
ja wlasnie zrobilam omleta ;p dalam jogurt naturalny, rodzynki...nomnomnomnom.. .

Nie wyrabiam w taka pogode. Musialam kimnąć z Amelką.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:40   #1815
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Hej
Apropo mowienia my jutro do logopedy idziemy bo w duzej mierze po swojemu gadamy oprocz niesmiertdlnego Tata we wszelkich intonacjach i mamy nowa umiejetnosc Julek pokaz język i bach jezor na brodzie

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Aąaaaaaaa zalozylam bloga mamy 1 szybki wpis i dalej nie ogarniam jak wy to robićie ze takie ladne wasze sa jak te zdjecia tam sie wstawia ??

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:41   #1816
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pobijcie ja :)

a prosze bardzo - :tas aczek:

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola świadomie i wyraźnie mówi tylko "ej", reszta to jej język...

Gdybyśmy mieli miejsce i kasę to już pewnie od miesiąca by w normalnym łóżku spała. Odkąd nauczyła się sama schodzić, to automatycznie nie spada z łóżka nawet jak śpi, nie wiem, czemu tak Drzemki w dzień ma już tylko na naszym łóżku, jak nieraz z nami śpi w nocy i tż wstaje do roboty, a ja jestem od ściany, to ona i tak ładnie śpi, budzi się i sobie schodzi.
odwazna jestes! u nas nie od sciany spi malz i jak wstaje do pracy to zawsze kladzie taka wielka poduche

Cytat:
:
o jaaaaaaaaaa, uwielbialam odliczac tyg
spr. opisy tyg?

Kubulencjusz w nowych kaloszkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0750.jpg (184,7 KB, 39 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:46   #1817
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hej
Apropo mowienia my jutro do logopedy idziemy bo w duzej mierze po swojemu gadamy oprocz niesmiertdlnego Tata we wszelkich intonacjach i mamy nowa umiejetnosc Julek pokaz język i bach jezor na brodzie

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Aąaaaaaaa zalozylam bloga mamy 1 szybki wpis i dalej nie ogarniam jak wy to robićie ze takie ladne wasze sa jak te zdjecia tam sie wstawia ??

a link gdzie?

Stary 2014-04-14, 19:05   #1818
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że tak całkiem sktknięta nie jestem
Marsi ja na mój mikro balkonik planuję siedzisko z palet, mąż ma mi przynieść z pracy. Tylko jakąś gąbkę tapicerską muszę dorwać.
nie wiem czy się opłaca gąbke tapicerską ja kiedyś kupowałam cieńką jak szyłam ochroniacze do łóżeczka to za przestyłkę zapłaciłam majątek
ale niedrogie materace za 50 zł można kupić w Jysk- już obczaiłam
brałam jeszcze pod uwagę materacyki dzicięce z ikea po 20 zł

Mika dawaj linka do bloga

pstrynio, ale kaloszarz mój nie chce nosić
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:12   #1819
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a link gdzie?
na fejsbuku

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:14   #1820
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tz kiedyś wysmial ten pomysł
Mi sie bardzo takie meble podobają!

Ja wczoraj zrobiłam projekt półki i skrzyni na zabawki a na skrzyni chce takie siedzisko miękkie uszyte. Jak bedzie gotowe to wam pokaże.

Marsi już 9 tydzień kurcze...

A moja kuzynka urodziła dzis chłopca Nikodema

Hania coraz więcej chodzi ale superrr!

Stary 2014-04-14, 19:16   #1821
charlizz
Zadomowienie

HOPE,ja się wybieram z Ola do kościoła w niedzielę i już czuje na sobie wzrok tych wszystkich ludzi no ale wiesz, ja trochę wyszłam jak frajerka, zostałam sama z dzieckiem i tak, wstydzę się -nie tego, że mam Olę, ale tego, kim jest jej "ojciec" i że nie mam z nim kontaktu. żadnego. Że wróciłam do rodziców z niczym i takie tam. lipa.

CAŁA przyszła i poszła jak Ty kobito tej grzedy pilnujesz

Stary 2014-04-14, 19:27   #1822
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam projekt półki i skrzyni na zabawki a na skrzyni chce takie siedzisko miękkie uszyte. Jak bedzie gotowe to wam pokaże.
strasznie mi sie cos takiego podoba!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

no to coś mi się wydaje, że na wielkanoc zająca już będzie gonił

Cytat:
Nawijko, u nas też się od czegoś takiego zaczęło - "idę, idę, ale szybko!, bo muszę się czegoś złapać" - na początku kilka kroczków ode mnie do kanapy, potem coraz dalej, dalej, dalej, aż pewnego dnia w salonie sama mnie odepchnęła, żebym jej nie asekurowała i sobie poszła... Także jesteście już bliziutko, moim zdaniem.
Moze, moze..
Chociaz dzis sieraz puscil, pacnął na pupe i wiecej nie probowal takze chyba sie cyka.

charlizz, "tatus" nic a nic sie nie odzywa?
Jejku, nie ogarniam co w jego glowie siedzi............... Jak dobrze, ze w tylek go kopnelas!

little, t. nie do pobicia rzeczywiscie.
I jak to - oddala dziecko?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-04-14 o 19:31
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:28   #1823
Konto usunięte

Cytat:
chcę! i przepis!

Cytat:

a prosze bardzo - :tas aczek:

odwazna jestes! u nas nie od sciany spi malz i jak wstaje do pracy to zawsze kladzie taka wielka poduche

o jaaaaaaaaaa, uwielbialam odliczac tyg
spr. opisy tyg?

świetne kaloszki (bo Kuba no to wiadomo ) skąd?

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

HOPE,ja się wybieram z Ola do kościoła w niedzielę i już czuje na sobie wzrok tych wszystkich ludzi no ale wiesz, ja trochę wyszłam jak frajerka, zostałam sama z dzieckiem i tak, wstydzę się -nie tego, że mam Olę, ale tego, kim jest jej "ojciec" i że nie mam z nim kontaktu. żadnego. Że wróciłam do rodziców z niczym i takie tam. lipa.

CAŁA przyszła i poszła jak Ty kobito tej grzedy pilnujesz

oj goopia ty, goopia ty! nie ty się wstydź, tylko tamte dziady!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:38   #1824
charlizz
Zadomowienie

PSTRYKU od razu chciałam to napisać ale ja czytam z tel i tak nie miałam sposobności - a propos tej mamy, która taka dobra dla dzieci... co to znaczy, że ma troje dzieci i nie dostaje alimentów? Idzie do gopsu i fundusz alimentacyjny jej płaci - max 500zł na jedno dziecko, do tego rodzinne i robi się kwota całkiem niegłupia...

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

o właśnie, LITTLE nie wiedziałam że Twoja T to aż tak! szok.
jak to oddała dziecko? jak to w wieku 20stu lat miała już czworo?? powiedz coś więcej, ile miała jak zaszła pierwszy raz w ciążę, w ogóle wszystkie dzieci z tym samym ojcem? przepraszam, mam nadzieję, że Cię nie urażę, ale jak nie chcesz, to nie mow, ja po prostu ciekawa jestem, taka baba ze mnie

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

nawijko, dokładnie tak. Nic a nic. Ostatni raz widziałam go w styczniu jeszcze przed urodzinami Oli. Nie dzwoni, nie pyta o dziecko.

Stary 2014-04-14, 19:42   #1825
Konto usunięte

Meneq! maila łap z gąsienicą.
Stary 2014-04-14, 19:44   #1826
elllmi
Zakorzenienie

hej

jednak święta nie zapowiadają się najgorzej pogodowo, bo straszyli śniegiem

dziewczyny podające dzieciom Bebiko - chciałam kupić na próbę Filipowi, bo kończy nam się zapas bebilonu i jakieś zwykłe i bananowe było na półce; chyba to zwykłe ma być?

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
I mam nadzieję, że u Was już ok

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ellllmi Fifi mnie powalił na łopatki zamiłowaniem do dziadziowego napoju i rozczulił troska o mamusię mam nadzieję że z TZ lepiej?
(sukienki przyniosę może jutro?)
lepiej, lepiej
przynieś kiedy Ci będzie po drodze; a pasuje Ci któraś?

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dzieńdobry

Cytat:
Dziewczyny, kiedy zamierzacie dziecku kupić już więsze łóżko?
mam nadzieję, że jak najdłużej w łóżeczku da radę spać, bo nie mamy miejsca na inne łóżko

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mój to do 18stki będzie ze mną spał także pewnie wtedy zakupimy albo może od razu przeniesie się do łóżka żony

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej
Buziaki dla Was i Waszych Pociech ode mnie i Pietrka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46026323]
[/QUOTE]

dobrze, że już ok

Cytat:

meble z palet są świetne w tamtym roku, tak jak Ty, chciałam zrobić siedzisko na balkon, bo mieliśmy pełno palet z budowy, tak się napaliłam (chyba marsi wtedy pomysł podrzuciła) i okazało się, że wszystkie są okropnie zniszczone i nie nadają się

Cytat:
miałam pytać, gdzie znalazłaś taki mały numer, ale Kubuś to chyba wielka stopa jest z tego co kojarzę ja szukam i nic ciekawego nie ma

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:47   #1827
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

miałam pytać, gdzie znalazłaś taki mały numer, ale Kubuś to chyba wielka stopa jest z tego co kojarzę ja szukam i nic ciekawego nie ma
kalosze firmy demar sa fajne

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:48   #1828
eff8
Zakorzenienie

juz dawno nie mialam tak malo do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kuba dzis przeszedl 3x po dwa kroczki
Stal przy stoliku, za wszelka cene chcial sie dostac do kanapy, na ktorej lezaly ekstrasne rzeczy typu portfel, klucze i pilot. Puscil lapke i pocisnął do kanapy - a gibal sie jakby co najmniej halny wial
I tak 3x pod rzad!
za pierwszym razem tylko ja widzialam jego wyczyny, a potem tesc przylecial. Dobrze, ze byl, bo by mi jeszcze nie uwierzyli :P

Potem sie wywrocil i odechcialo mu sie szalenstw - jak sie chcial przemiescic do schodzil do bezpiecznych czworakow :P

Do chodzenia jeszcze daleko, ale dziecie rozpustne sie robi, bo puszczac sie zaczyna

super, brawa dla niego a od puszczania do chodzenia to juz nie ttaka dlugo droga

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czy Wasze maluchy jak jesteście z nimi na podłodze to wam ciągle chcą siadać na kolanach? Moja jak się siedzi to obraca się tyłem, cofa się i siada dupką, uwielbia siedzieć na naszych kolanach, oparta o nas.
jak bym czytala o mojej corce, ona jak byla mala to tylko kombinowala jakby ta swoja pupcie na mame wygramolic Miki juz mniej ale ma czasem takie zapedy

Cytat:
faktycznie szybciutko leci

Cytat:

nie przejmuj sie takimi rzeczami, ludzie zawsze sie gapia i zawsze gadaja i gadac beda, a TY mozesz byc dumna z corci takze idzcie spokojnie do kosciola no i glowa do gory oczywiscie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:53   #1829
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
PSTRYKU od razu chciałam to napisać ale ja czytam z tel i tak nie miałam sposobności - a propos tej mamy, która taka dobra dla dzieci... co to znaczy, że ma troje dzieci i nie dostaje alimentów? Idzie do gopsu i fundusz alimentacyjny jej płaci - max 500zł na jedno dziecko, do tego rodzinne i robi się kwota całkiem niegłupia...

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

o właśnie, LITTLE nie wiedziałam że Twoja T to aż tak! szok.
jak to oddała dziecko? jak to w wieku 20stu lat miała już czworo?? powiedz coś więcej, ile miała jak zaszła pierwszy raz w ciążę, w ogóle wszystkie dzieci z tym samym ojcem? przepraszam, mam nadzieję, że Cię nie urażę, ale jak nie chcesz, to nie mow, ja po prostu ciekawa jestem, taka baba ze mnie

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

nawijko, dokładnie tak. Nic a nic. Ostatni raz widziałam go w styczniu jeszcze przed urodzinami Oli. Nie dzwoni, nie pyta o dziecko.

Wszystkie z tym samym, 16 jak zaszla w pierwsza( albo juz urodzila?). Widac nie uczyla sie na bledach A o 5 dopiero niedawno wszyscy sie dowiedzieli, oddali najmlodsza corke do domu dziecka. Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, chyba miala szczescie, ze z takimi popierd.olonomi ludzmi nie musiala zyc

A Ty glupolu nie masz sie czego wstydzic, to on ma powody, dzieciak i maminsynek!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-04-14 o 19:54
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:55   #1830
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

pstrynio, ale kaloszarz mój nie chce nosić
a wychodzilas z nim na dwor? bo ja jak mlodemu dzis zalozylam pierwszy raz (nie liczac przymiarki w sklepie) to tez mu dziwnie bylo w nich chodzic ale jak wyszlismy na dwor to momentalnie zapomnial ze ma je na nogach i zaliczal kazda napotkana kaluze
a tak w ogole to one sa biale w niebieskie paseczki z kotwica na boczku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości