Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 21:10   #1801
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
No dzięki laski staram się jak mogę...nie mysleć nie wyobrażać sobie jakichś chorych rzeczy...ale to jest ciężkie no sobie powtarzam...TYLE BABEK PRZEDE MNĄ DAŁO SOBIE Z TYM RADĘ...DLACZEGO JA MIAŁABYM SOBIE NIE DAĆ ...heh muszę powtarzać w głowie jak mantre będzie dobrze będzie dobrze!!! Ale dzieki
Odganiaj złe myśli, choć ja też się boję, bo po pierwszym porodzie właśnie mogłam się wykrwawić, miałam transfuzję krwi, straciłam dużo swojej... ale myśl sobie, że żyjemy w czasach, gdzie jeśli nawet coś się dzieje, to lekarze są w stanie Ci pomóc... bo czy poród będziesz mieć lajtowy czy z komplikacjami tego nie wie żadna z nas... także wszystkie jesteśmy trzęsące dupkami
Stary 2014-07-23, 21:10   #1802
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kasiu no cudenka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:15   #1803
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
kasia, ten płaszczyk mnie rozbroił. Dwurzędowy :d

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ojj taak, zgadza się Mnie akurat karmienie cyckiem bardzo irytowało i stresowało i szybko zatrzymałam laktacje, ale mam nadzieje teraz pokarmic swoim mlekiem minimun 3msc. Jak nie z cyca, to bede odciagac. W pierwszej ciazy karmiłam moze miesiac. Mała zdrowa. Nic ją nigdy nie bierze wiec nie wiem czy ta piers to ma takie zasługi ;p
No chyba tak na dwa razy, bo Ci powiem, że ja mojego młodszego karmiłam dość długo samą piersią i mi szybko zaczął chorować i to zaraz na oskrzela albo zapalenie krtani... więc byłam trochę "rozczarowana" a starszy pierwszy antybiotyk dostał jak skończył 3 lata, do 3 lat katar i kaszel dwa dni i tyle choroby... także no nie powiedziałabym tak w 100 % że karmienie sprawi, że dziecko nie będzie chorować

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja sie na temat wagi nie wypowiadam

Bylam u babci i nie wiadomo jak dlugo tam bedzie, narazie robia jej badania, wyszly bakterie w moczu, mocznik wysoki, tarczyca, jutro bedzie miala usg nerek, do tego ma anemie, dostaje kroplowki bo jest odwodniona, a na dodatek nic nie chce jesc
Duuuużo zdrowia dla babuni!
Stary 2014-07-23, 21:18   #1804
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Odganiaj złe myśli, choć ja też się boję, bo po pierwszym porodzie właśnie mogłam się wykrwawić, miałam transfuzję krwi, straciłam dużo swojej... ale myśl sobie, że żyjemy w czasach, gdzie jeśli nawet coś się dzieje, to lekarze są w stanie Ci pomóc... bo czy poród będziesz mieć lajtowy czy z komplikacjami tego nie wie żadna z nas... także wszystkie jesteśmy trzęsące dupkami
A to już twój 3 poród, podziwiam...bo po takich przeżyciach to ja nie wiem czy bym się zdecydowała...kurcze ja ogólnie boidupa jestem...a teraz to juz w szczególności...ale tak jak mówisz staram się odganiać te złe mysli

A ciuszki...CUDEŃKA

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-07-23 o 21:19
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:23   #1805
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
A to już twój 3 poród, podziwiam...bo po takich przeżyciach to ja nie wiem czy bym się zdecydowała...kurcze ja ogólnie boidupa jestem...a teraz to juz w szczególności...ale tak jak mówisz staram się odganiać te złe mysli

A ciuszki...CUDEŃKA
Za to drugi miałam bajkowy! Mało co bolało, 2 godziny po to latałam po oddziale jak szalona :P Żadnych komplikacji ani nic! A tak się bałam, bo ja też jestem histeryczka i cykor teraz też się boje masakrycznie, no ale cóż, idę śmiało i do przodu, co ma być to będzie, urodzić muszę
Stary 2014-07-23, 21:26   #1806
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Za to drugi miałam bajkowy! Mało co bolało, 2 godziny po to latałam po oddziale jak szalona :P Żadnych komplikacji ani nic! A tak się bałam, bo ja też jestem histeryczka i cykor teraz też się boje masakrycznie, no ale cóż, idę śmiało i do przodu, co ma być to będzie, urodzić muszę
hahaha no tak jak się powiedziało A to trza powiedzieć B urodzić trzeba i tego trzeba się trzymać świetne podejście dzięki

Stary 2014-07-23, 21:27   #1807
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Ale dałyście czadu z postami!

Kumpela niedawno poszła... masakra... wręcz się zmęczyłam tym przebieraniem i wybieraniem małych ubranek... ogólnie to chyba przesadziłam, ale cóż... podobało mi się dużo rzeczy mąż powie, że zwariowałam... no i już wiem, że bez szafy dla małej się nie obejdzie...
a jeszcze dzwoniła jedna kumpela, że ma ciuszki odłożone...

tak między innymi:

Kurde samych sukienek jest ze 25 Ale jak miałam nie brać?!

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Zgadzam się w 100 %!
Buciczki w panterke i ogrodniczki w kratke- cudowne !

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:30   #1808
Kiara_kier
Wtajemniczenie

chwilę temu dzwoniła do mnie lekarka gin z NFZ i:
- cześć, jak Ty się masz?
- ??? ale kto mówi?
- a nie powiem Ci, domyśl się sama.
[ ]
- aooooooooooooooo pani doktor...

pogadała, pogadała i... kazała mi jutro przyjechać
powiedziała, że mam przyjechać jak mi pasuje, nie sama tylko z TŻ, zabroniła mi samej z domu wychodzić, kazała przyjechać między 16 a 21 na usg, bo chce to sprawdzić i mówi, że jak będę, to mam dać znać, a ona mnie od razu wpuści do gabinetu żebym nie czekała.
ehh nie chciałam jechać, chciałam za tydzień albo dwa, no ale cóż Ta kobieta będzie mi dzwonić po nocach jak nie pojadę.

Kasiu - cudeńka jak ja bym miała córę w brzuchu to pewnie i ze 40 sukienek by miała Także korzystaj ja utonęłam w samolotach, traktorach i samochodach...

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

[/COLOR]Kiara - mieszkasz w Poznaniu ?
Daleko... ja z chęcią zrobiłabym ci zakupy , nawet obiad ugotowała ...
ojj kochana dzięki wielkie, ale byłoby mi głupio strasznie
Na szczęście teściowa dzis wysłała pociągiem (nie płaciła) żarcie jakieś, owoce ich, ciasto, Tż odebrał wracając z pracy i coś tam mam
hehe ja od wczoraj z miłością szamię serki wiejskie ze szczypiiorkiem, wcześniej też miałam wstręt

czekoladka - mi sporo osób (w tym moja mama) mówiło, że Lovela często uczula... dlatego ja chcę kupić Dziudziusia (Jelp jest droższy) i chyba Białego Jelenia
Czekoladka, a jak dobrac rozmiar takich nakładek? bo widziałam, że są S, M, L... skąd mam wiedzieć jakie będą dobre

rosalie - to zazdroszczę, że nie musiałaś używać podpasek przy @. Ja miałam takie strasznie obfite, że na noc to wkładałam na raz 2 takie długie xxl jakby (one sa na noc specjalne) i ze 2-3 razy wstawałam zmieniać. Prześcieradło non-stop czerwone było. Tampony mogłam miec tylko na koniec @.

Sweet -
ja chce być gotowa już w 32tc. Z moim "szczęściem", komplikacjami wolę miec torbę spakowaną szybciej.... gdyby nie to to zapewne pakowałabym się w 36 tc.

Kostka
- jesteśmy ze słoneczkiem z jednego miasta

Indra - czytałam o tym właśnie Tylko tak nie cierpię staników w ciąży Dlatego chcę sobie kupić jakiś sportowy, taki materiałówy będzie przyjemniejszy. A wkładki laktacyjne kupiłam już (przez tę siarę) takie, że są samoprzylepne i trzymają się na koszuli
Też mnie zastanawia jak iśc choćby do wc czy na korytarz mając tylko tę podpaskę między nogami toż to po nodze pocieknie... jak ja przy zwykłej @ trzymając chwilę podpaskę między nogami miałam już brudne uda, to co dopiero po porodzie!
Ja koszule nocne bardzo lubię. Przed ciążą nosiłam takie choć trochę seksowne, a w ciązy kupiłam i noszę regularnie takie 2 wyglądające jak przedłużone T-shirty bawełniane, z fajnymi nadrukami. Strasznie wygodne Nawet w szpitalu miałam je na sobie. Nie lubię teraz spać w majtkach, spodenkach itd., bo zawsze coś mi się gdzieś wbije i mi niewygodnie.
Za to nie podobają mi sie koszule tego typu: http://koszulanocna.pl/photos/koszul...1735530441.jpg (jeszcze takie jednokolorowe jak tu są ok: http://89.191.160.101/felicita%20kos...4758%20(1).jpg) i https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...bquNJcXuVJ9WOQ
chciałabym kupić coś takiego http://mrglodz.nazwa.pl/zdjecia/nkoszulka/koral2.jpg (odkrywa się cycka) i jakieś takie z kopertowym dekoltem

Aleaa
- Ty tam leż, mysl o dzidzi, relaksuj się, a nie szukaj atrakcji i spotkań Moje życie towarzyskie strasznie ucierpiało w ciąży, ale co zrobić. Dziecko na pierwszym miejscu, później reszta świata i ja.
A jak dobry przyjaciel, to w wolnej chwili wpadnie i do Ciebie.

mgds - 21 tc +4kg. a który masz tc?

Galaretko witaj

Własnie przeglądam listę rzeczy do porodu w moim szpitalu (chyba). Napisali, że 2-3 koszule + 1 T-shirt do porodu. Czyli że jak? Po sali porodowej chodzi się z odkrytym dołem? (oczywiście są to jedynki, no ale jednak tak głupio).
Napisali też żeby zabrac "figi jednorazowe lub higieniczne połogowe (siateczka)" czyli u nas chyba można miec gacie
O kolorze rzeczy dla TŻ nie ma ani słowa, jest tylko żeby zabrac klapki + suchy prowiant + napoje. Także chyba nawet ciuchów nie trzeba ale pewnie weźmiemy coś jakby to miało długo trwać.
Myślę, że wybiorę ten szpital - odpowiada mi wyposażenie i wygląd sal, dobre opinie, a na położnictwie jest 8 sal dwuosobowych i tylko jedna czteroosobowa, na sali mamy mają ze sobą maluszki, każda sala ma tez łazienkę.

Mam pytanie - czy któraś używała tego TENS? albo wie na czym to polega, czy to coś daje przy porodzie?
Bo u nas w szpitalu jest możliwość skorzystania z tego o ile posiada się własne elektrody, a nie bardzo wiem czy to w ogóle działa i jak bardzo.. patrzę na allegro że komplet elektrod kosztuje 50zł.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-07-23 o 21:35
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:31   #1809
justynaw1982
Zadomowienie

dobra laski ja uciekam na film z małżem do juterka

Stary 2014-07-23, 21:41   #1810
04d6edbca65d223c8db6d1d357e2e5d42ed8c77d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Ja koszule nocne bardzo lubię. Przed ciążą nosiłam takie choć trochę seksowne, a w ciązy kupiłam i noszę regularnie takie 2 wyglądające jak przedłużone T-shirty bawełniane, z fajnymi nadrukami. Strasznie wygodne Nawet w szpitalu miałam je na sobie. Nie lubię teraz spać w majtkach, spodenkach itd., bo zawsze coś mi się gdzieś wbije i mi niewygodnie.
Za to nie podobają mi sie koszule tego typu: http://koszulanocna.pl/photos/koszul...1735530441.jpg (jeszcze takie jednokolorowe jak tu są ok: http://89.191.160.101/felicita%20kos...4758%20(1).jpg) i https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...bquNJcXuVJ9WOQ
chciałabym kupić coś takiego http://mrglodz.nazwa.pl/zdjecia/nkoszulka/koral2.jpg (odkrywa się cycka) i jakieś takie z kopertowym dekoltem
Hej Kiara .
Ja z tych niesypiających w koszulach i kupiłam sobie takie do testów.
04d6edbca65d223c8db6d1d357e2e5d42ed8c77d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:47   #1811
ela_86
Wtajemniczenie

Co do wagi... ja cale zycie z niedowaga. Zaczynalam ciaze z 52 kg bodajze a teraz 55....
Kasia cudne, a plaszczyk to w ogole wymiata

Porodu tez sie boję, uwiesilam sie bardzo znieczulenia a jesli nie dadza to wpadne w panike....

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-23, 21:48   #1812
agatus84
Raczkowanie

a ja potrzebuję pomocy w sprawie biustonosza. Zakupiłam wcześniej dwa sportowe, "rozciągliwe"- że niby na całą ciążę. A potem poczytałam na stanikomanii że to skandal, że będę mieć cycki do pasa i to wszystko moja wina.
Więc szybko się pomierzyłam, wyszło mi 70E () i taki zamówiłam. Obwód mam pod biustem 77, więc niby odejmuje 5 i zaokrąglam w dół. No i po założeniu wydało mi się, że jest świetny. Ale po noszeniu cały dzień- brzegi obszyte mini koronką trochę drapią czasem, po zdjęciu mam odciski na skórze cycka, czyli trochę uwiera. A przecież od tego robią się zastoje przy laktacji?
wiem że jeszcze do porodu biust mi urośnie milion razy, ale zawsze miałam 70c, a tu taki ewenement. Pod biustem też czuję, że mnie ten nowy stanik ciut ciśnie, a jest na najszerszej haftce. To co, mam zamówić następnym razem 75? I gdzie ja znajdę 75 G albo 75 H?? w ludzkiej cenie oczywiście, na pierwszy miesiąc, potem sobie pochodzę po sklepach i poprzymierzam. Teraz muszę wysyłkowo.

I jeszcze tak pomyślałam- może mnie on ciut uwiera, bo od 4 miesięcy chodzę w sportowej, miękkiej skarpetce zamiast biustonosza?

help, pls
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:53   #1813
Kasia427
Wtajemniczenie

Kurde ja to normalnie do karmienia miałam topy na szerokich ramiączkach z dekoltem i było mi najwygodniej, żadnych koszul do karmienia do szpitala nie brałam, nawet bym nie założyła takiej
dresy, albo luźne spodnie od piżamki i koszulka, a jak był obchód to i tak miałyśmy leżeć z gołymi dupkami to zawsze się człowiek zdążył pod kołdrą rozebrać... tak samo te gacie poporodowe... mi się nawet ta wielka podpacha do nich nie chciała przykleić... na drugi dzień normalne swoje gacie założyłam i podpaskę na noc tą dużą... no ale może akurat w tym szpitalu pod tym względem był luz, nie wiem jak jest gdzie indziej...

O takich miałam koszulek dużo do karmienia i były mega
http://www.bazarek.pl/produkt/146642...r-s-biala.html
Stary 2014-07-23, 21:57   #1814
ela_86
Wtajemniczenie

Zalezy od szpitala. U nas byl zakaz spodni wszelkich. Nawet dziewczynie ktora byla juz 2 tyg po cc sie oberwalo jak w koncu w dresy wskoczyla....

Stary 2014-07-23, 21:57   #1815
agatus84
Raczkowanie

hmm, no to może wstrzymam się z kupowaniem do "po porodzie", pierwszy tydzień- dwa przetrzymam na moich sportowych, mieszczących od cytryny do arbuza biustonoszach, i potem się zobaczy? Wiadomo, pierwszy tydzień mogę chodzić nawet w koszulkach męża rozciętych do połowy ale chciałabym teraz zrobić wszystko, żeby się przygotować i żeby było mi komfortowo.

Edit: a jak skończę z cyckami do pasa???
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 22:01   #1816
Indra83
Wtajemniczenie

Ja nie rozumiem co to znaczy, że nie mogę w majtkach, to szpital a nie więzienie żeby mi jakiś przymus wprowadzali.
U mnie kilka razy po porodzie pielęgniarka zaszła do sali i obejrzała krocze, bez lekarza i całej asysty na obchodzie.

Kiara, ja też myślałam o Białym Jeleniu albo o płatkach mydlanych do prania.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-23, 22:02   #1817
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
hmm, no to może wstrzymam się z kupowaniem do "po porodzie", pierwszy tydzień- dwa przetrzymam na moich sportowych, mieszczących od cytryny do arbuza biustonoszach, i potem się zobaczy? Wiadomo, pierwszy tydzień mogę chodzić nawet w koszulkach męża rozciętych do połowy ale chciałabym teraz zrobić wszystko, żeby się przygotować i żeby było mi komfortowo.

Edit: a jak skończę z cyckami do pasa???
koszulki męża rozcięte do połowy! Ależ to musi być wygoda!
Nie skończysz z cyckami do pasa, spoko najwyżej do pępka
Stary 2014-07-23, 22:03   #1818
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

czekoladka - mi sporo osób (w tym moja mama) mówiło, że Lovela często uczula... dlatego ja chcę kupić Dziudziusia (Jelp jest droższy) i chyba Białego Jelenia
Czekoladka, a jak dobrac rozmiar takich nakładek? bo widziałam, że są S, M, L... skąd mam wiedzieć jakie będą dobre
moze podejdz do apteki zeby obejrzec , ja kupowlam s bo mam male brodawki

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-23, 22:04   #1819
ela_86
Wtajemniczenie

U nas zawsze lekarz nas ogladal. Jestem w stanie zrozumiec ze po porodzie sn boja sie majtek bo zalecenie zeby wietrzyc krocze, boja sie paprania sie rany, zakazen. Ale po cc to nie rozumiem.

Stary 2014-07-23, 22:05   #1820
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Zalezy od szpitala. U nas byl zakaz spodni wszelkich. Nawet dziewczynie ktora byla juz 2 tyg po cc sie oberwalo jak w koncu w dresy wskoczyla....

u nas nie wolno bylo spodni miec

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-23, 22:07   #1821
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem co to znaczy, że nie mogę w majtkach, to szpital a nie więzienie żeby mi jakiś przymus wprowadzali.
Mnie też to wkurza, zwłaszcza jak oglądam nieraz te seriale amerykańskie na mtv czy tvn style, ostatnio laska wysłała położną po lusterko bo chciała sobie make-up poprawić a tamta poszła z uśmiechem na twarzy
U nas w PL musi być tak jak ordynator zarządzi

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

z drugiej strony ok, no bo im chyba zalezy na tym, zeby to krocze miało dostęp do świeżego powietrza a w spodniach to kicha jednak... ale w drugiej dobie, jak poród przebiegł bez powikłań no to już by mogli wyluzować...
Stary 2014-07-23, 22:10   #1822
ela_86
Wtajemniczenie

Pytanie jeszcze, czy wszystkie bierzecie witaminy ciazowe?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Druga doba to chyba za szybko, nie wiadomo jakie kto ma gojenie, sklonnosci do paprania ran, ja tam ich rozumiem

Stary 2014-07-23, 22:12   #1823
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie brałam wcale w tej ciąży, tylko żelazo łykam... a mam całe opakowanie femibionu nie tknięte, lekarka najpierw mi kazała brać, później jakoś do szpitala trafilam i nie brałam... teraz mówi, że mam nie brać..
Stary 2014-07-23, 22:12   #1824
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja biore

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-23, 22:15   #1825
Kasia427
Wtajemniczenie

dubelek
Stary 2014-07-23, 22:16   #1826
ela_86
Wtajemniczenie

Ja nie biore wlasnie... troche polykalam kwasu foliowego na początku. W poprzedniej ciazy w sumie tez kazal mi brac raz na 2 dni tylko... tak mi przyszlo teraz do glowy, atak strachu i niepewnosci ze cos zaniedbuje... ale z dtugiej strony tyle witamin w owocach warzywnych teraz taki czas...

Stary 2014-07-23, 22:17   #1827
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
biorę

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 22:21   #1828
ela_86
Wtajemniczenie

Telefon mi pada. Spadam spac. Kolorowych!

Ciekawe jak tam Ania po wizycie?

Stary 2014-07-23, 22:22   #1829
04d6edbca65d223c8db6d1d357e2e5d42ed8c77d
Konto usunięte

Cytat:
Biorę . Długo się wahałam (nie jestem zwolenniczką), ale lekarz zalecał głównie przez kwasy Omega-3.
04d6edbca65d223c8db6d1d357e2e5d42ed8c77d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 22:23   #1830
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kurcze najadlam sie arbuza a jutro rano glukoze pije, zeby tylko wynik wyszedl w normie

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości