Rolki:) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2011-04-10, 11:05   #1831
BlackSwann
BAN stały

Dot.: Rolki:)

Cytat:
Napisane przez zico Pokaż wiadomość
Minimum / optimum 3x w tygodniu po 45 minut jazdy. Sprzęt wygodny i taki, który jeździ. Na takim się na pewno spodoba i wytrzymasz nawet 2 godziny jazdy. Na taniej tandecie nie będzie radości i zabawy. Właściwości? Najlepsze kształtowanie pośladków jest właśnie w jeździe na rolkach, pracuje praktycznie wszystko, ale pośladki najbardziej, są to największe mięśnie człowieka. Żeby zrzucić kg trzeba jeździć w tempie takim, żeby czuć, że się jedzie - czyli nie za wolno, ale z drugiej strony nie za szybko - czyli najlepiej kontrolować to w ten sposób, żeby prowadzić swobodnie rozmowę - nie ma tzw. długu tlenowego, w którym spalają się w większości węglowodany, a nie tłuszcz. To jest najważniejsze, bo jak się przesadzi z jazdą, to później szuka się wszystkiego, co związane z cukrem, a od tego się rośnie. Więc tempo dobre, ale nie za szybkie oraz najważniejsze - długie jeżdżenie, co najmniej pół godziny dziennie w takim tempie. Im więcej - tym lepiej.
A taką jazdę, komfort i radość zapewni tylko i wyłącznie dobry sprzęt, czyli minimum rolki z kolekcji za około 400pln i w górę.
I powtórzę KOLEJNY raz: Ci, co chwalą rolki za 100-200pln, nie mają porównania z "prawdziwymi" rolkami, które są w zupełnie innej lidze komfortu, jakości, jazdy i przyjemności.
Dzięki wielkie za fachową i wyczerpującą odpowiedź
BlackSwann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 15:22   #1832
manulka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez RaSpBeRrY_GuM Pokaż wiadomość
a jak dlugo jezdzilas ;> bo ja po 2 letniej przerwie dzisiaj dalam rade tylko 30 minut ;p i myslalam ze mi lydki odpadna ale nie poddam sie i tak
Jeździłam dobre 1,5h i dziś to samo. Jak narazie czuje się ok, może to przez to, że wcześniej dużo biegałam i zaczynając jazdę na rolkach moje mięśnie nie doznały takiego szoku
manulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:55   #1833
RaSpBeRrY_GuM
Przyczajenie

jee a ja dzisiaj znowumyslalam ze mi nogi odpadna bo caly czas pod wiatr jechalam i nie bylo fajnie ;p ale mam nadizeje ze jutro juz bd lepsza pogoda i wybiore sie na dluzsza przejazdzke ;]
Stary 2011-04-11, 12:34   #1834
_gatinha_
Zadomowienie

No właśnie, wszystko byłoby pięknie, cudnie gdyby nie ten wiatr!!! A mam już taką ochotę na rolki...
Stary 2011-04-11, 13:06   #1835
RaSpBeRrY_GuM
Przyczajenie

juz nie wieje tzn u mnie ;p wiec dzisiaj zwijam na rolki na jakas godzinke a moze i dluzej
Stary 2011-04-11, 13:13   #1836
_gatinha_
Zadomowienie

Zazdroszczę U mnie dalej wieje, może pod koniec tygodnia się uda pojeździć...Muszę sobie kondycję poprawić
Stary 2011-04-11, 16:53   #1837
RaSpBeRrY_GuM
Przyczajenie

oo widze ze nie tylko ja ubolewam nad moja kondycja ;p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 17:26   #1838
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry fitness to:

Activa 90 XR - niestety nie czarne, bardzo dobre do fitnesu
Tempest 90 - niestety nie czarne, ale za to najlepsze osiągi w klasie fitness speed
dziękuję za tą odpowiedź, wzięłam pod uwagę te wskazówki.
tak jak radził użytkownik zico, kupiłam dość drogie rolki ale nie żałuję, są ultra "ślizgające" się kiedyś miałam rzeczywiście plastiki różnica ogromna.

Gdy tylko będzie piękna pogoda zaczynam znów regularne jazdy.

Moim celem nie jest chudnięcie lecz wyrzeźbienie nóg, pośladków i ujędrnienie tych partii ciała.
UWIELBIAM TO !!!!!!

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 14:07   #1839
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hej dziewczyny siostra (21 lat) zażyczyła sobie rolki na urodziny, żeby trochę poćwiczyć możecie mi jakieś polecić?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 07:55   #1840
HDaisy
Raczkowanie

Czy dzięki jeździe na rolkach można zgubić tzw. bryczesy?
Chodzi o tłuszczyk na zewnętrznej stronie ud. Chodzi mi o to żeby tej części za bardzo nie rozbudować a wręcz spalić jakoś takos i dużo osób mówi, że to dobry sposób natomniast mnie coś mówi, że się rozbuduję. A mam lekką figurę gruszki i nie mogę sobie na to pozwolić.
A i jeszcze jedno - pomaga spalić wewnętrzną stronę ud? Czuy lepiej zainwestować w agrafkę i inne ćwieczenia?

Start: 2.11.2010

Matura 2011
HDaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:35   #1841
HDaisy
Raczkowanie

up up up!
anybody?

Matura 2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 12:33   #1842
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HDaisy Pokaż wiadomość
up up up!
anybody?
Jeśli nie będziesz przesadzała z ilością jedzenia to się nie rozbuduje, w końcu z powietrza mięśnie się nie biorą Ujemny bilans kaloryczny (a przynajmniej nie dodatni) i jest ok
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 17:03   #1843
HDaisy
Raczkowanie

Mój bilans kaloryczny minimalnie wynosi 1300 według tych wszystkich kalkulatorach internetowych.
Czyli pomaga to jednoznacznie schudnąć, przy nienarobieniu sobie mięśni?
Wiem porażam swoją niewiedzą w tym temacie, ale warto pytać

Matura 2011
Stary 2011-04-26, 20:16   #1844
DJ Guciek
Zadomowienie

W czwartek nabyłam swoje pierwsze rolki, K2 Athena - jako właścicielka wielkich łydek we wszystkich decathlonowych nie mogłam się dopiąć, file jakoś mnie upijały i w końcu stanęło na tych K2 w GO Sport Śmigam sobie codziennie minimum godzinę, wczoraj tylko miałam przerwę, a dziś wróciłam do W-wy i najpierw z koleżanką jeździłyśmy na wybrzeżu w okolicach starówki (nawierzchnia super, ale ilość rowerzystów, którzy tamtędy jeżdżą, a nie ścieżką - ), ale koleżanka ma jakieś stare rolki kupione X lat temu na stadionie, w dodatku z mniejszymi trochę kółkami, więc ja ciągle byłam z przodu Wróciłam do siebie na Ursynów i tu znów zaatakowałam jakąś ścieżkę w okolicy SGGW, pojeździłam ponad godzinę jeszcze i wracając do akademika już upadłam tak cudnie na dupę bo mi rowerzystka zajechała drogę ale żyję, nic nie boli hehe.
Ćwiczyłam trochę zatrzymywanie nad wybrzeżem, bo tak to albo polowałam na trawę obok chodnika, albo słup/drzewo etc Potem już jakoś szło, ale na tym ursynowie wolałam jednak jechać do słupa na przejściu niż ryzykować, że się nie wyrobię
Zastanawiam się tylko czy to ja tak głupio jeżdżę, że wcale mnie nie męczy nawet 1,5h? Nie rozpędzam się bardzo, bo pełno rowerzystów, przejść etc., no ale jednak jeżdżę, a jestem raczej z tych klusek bez kondycji
kat. C+E - 19.01.2012

DJ Guciek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:35   #1845
HDaisy
Raczkowanie

mnie również po godzinie szybkiej jazdy - bo mam możliwość rozwinięcia prędkości - piękna nawierzchnia ulica niedawno zrobiona, a ruch mały
natomiast ja sie boje, ze moje łydki się rozbudują strasznie i tak już są strasznie masywne i ich nienawidzę....
a jak z udami i bryczesami?
czy rolki pomogly wam troche na cellu?

Matura 2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 11:35   #1846
aam
Zadomowienie

Cytat:
Mój bilans kaloryczny minimalnie wynosi 1300 według tych wszystkich kalkulatorach internetowych.
Czyli pomaga to jednoznacznie schudnąć, przy nienarobieniu sobie mięśni?
Wiem porażam swoją niewiedzą w tym temacie, ale warto pytać
Cytat:
mnie również po godzinie szybkiej jazdy - bo mam możliwość rozwinięcia prędkości - piękna nawierzchnia ulica niedawno zrobiona, a ruch mały
natomiast ja sie boje, ze moje łydki się rozbudują strasznie i tak już są strasznie masywne i ich nienawidzę....
a jak z udami i bryczesami?
czy rolki pomogly wam troche na cellu?
Jak tak to powinnaś chudnąć Ach, chyba sobie wyskoczę na rolki, tylko boję się sama iść bo nie umiem jeszcze jeździć (o hamowaniu nawet nie wspominam ) no i nie wiem czy to dobry pomysł w takim przypadku Jeszcze jak się natknę na ludzi na boisku to nie wiem gdzie indziej iść żeby za daleko nie było
Stary 2011-04-28, 12:05   #1847
boangelina
Rozeznanie

Mam rolki firmy fila, jestem z nich zadowolona (dalam 399 po przecenie) a wlasciwie dal moj chlopak... :P
Ostatnio pozyczylam takie rolki z mega kolkami (4 kolka i dosc duza 'płoza') jechalam duzo szybciej i nie umialam wyhamowac, wiec zaloczylam czolowke z rowerzystą

Macie jakies sposoby, aby nauczyc sie skutecznie hamowac na szybkich rolkach? Narazie jestem na etapie zlapania sie drzewa lub slupa.
boangelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:20   #1848
Arwena84
Zadomowienie

To teraz ja. Przymierzam się do zakupu rolek, ale przyznam że już straciłam orientację w cenach/firmach etc. Obecnie mam wymęczone Rocesy (podstawowy sznurowany model), służyły mi 8 lat. Szukam godnego następstwa, z tego co zdążyłam wyczytać to rolek fitnessowych. Mogę wydać 600zł, no ew parę pln więcej (choć jak będą tańsze, to się nie obrażę). Help me!
Stary 2011-04-28, 14:46   #1849
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Arwena84 Pokaż wiadomość
To teraz ja. Przymierzam się do zakupu rolek, ale przyznam że już straciłam orientację w cenach/firmach etc. Obecnie mam wymęczone Rocesy (podstawowy sznurowany model), służyły mi 8 lat. Szukam godnego następstwa, z tego co zdążyłam wyczytać to rolek fitnessowych. Mogę wydać 600zł, no ew parę pln więcej (choć jak będą tańsze, to się nie obrażę). Help me!
ok 600zł są rollerblade spark 84 i na pewno będą ok poza tymi za dużo Ci nie doradzę bo się nie znam aż tak możesz spojrzeć również na inne rollerblade'y i zobaczyć co tam ciekawego, można już od 400zł kupić i myślę że raczej większość z takich modeli będzie odpowiednia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 20:01   #1850
Arwena84
Zadomowienie

Zastanawiałam się nad tymi Sparkami. W oko wpadły mi także Fusion X3. Dużo dobrego się naczytałam o Rollerblade, choć przyznam że kusi mnie żeby znów jakieś Rocesy wybrać, poprzednie były nie do zajechania.
Stary 2011-04-29, 07:04   #1851
zico
Raczkowanie

3 maja 2011 - My Skating Poznań - Wrotkarska Majówka 2011 na Torze "POZNAŃ"

FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=116330611783266
Temat: http://www.wrotkarstwo.pl/forum/view...hp?f=73&t=5093

Serdecznie zapraszamy!

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg majowka-2011.jpg (155,2 KB, 12 załadowań)

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:58   #1852
Lovelight
Raczkowanie

Cześć,

wczoraj kupiłam w Inter Sport rolki Rollerblade Spark TR 80 Alu W jest tam jakaś promocja i dałam za nie 389zł wiec mimo iż najpiękniejsze nie są to się skusiłam. Mam już za sobą pierwszą jazdę i jestem przerażona szybkością zastanawiam się nad zakupem ochraniaczy i tutaj moje pytanie czy cena ma znaczenie jeżeli chodzi o skuteczność ochrony w inter sport najtańsze w zestawie to kosz 80zł czy kupione w markecie lub na allegro tez zdadzą egzamin?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11-WIOSNA-Rollerblade-7051900_1646656791.jpg (149,7 KB, 44 załadowań)
Stary 2011-04-29, 10:09   #1853
SambaMamba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ale fajne te rolki, dziewczęce, oby się dobrze jeździło, a co do ochraniaczy ja zainwestowałbym w takie lepsze, bo na początku na pewno będą mocno używane
SambaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:05   #1854
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lovelight Pokaż wiadomość
Cześć,

wczoraj kupiłam w Inter Sport rolki Rollerblade Spark TR 80 Alu W jest tam jakaś promocja i dałam za nie 389zł wiec mimo iż najpiękniejsze nie są to się skusiłam. Mam już za sobą pierwszą jazdę i jestem przerażona szybkością zastanawiam się nad zakupem ochraniaczy i tutaj moje pytanie czy cena ma znaczenie jeżeli chodzi o skuteczność ochrony w inter sport najtańsze w zestawie to kosz 80zł czy kupione w markecie lub na allegro tez zdadzą egzamin?
Bardzo ładne te rolki, moje to istne brzydale ale była promocja właśnie i dałam 350zł za rollerblade
ja mam ochraniacze rollerblade (tak do kompletu ), za które dałam 100zł. Niestety nie wiem jak inne się sprawują, ale te moje z pewnością mogę polecić
Stary 2011-05-02, 17:45   #1855
Amizuno
Raczkowanie

GG do Amizuno
Wink Dot.: Rolki:)

uf, ja dzisiaj dwa kółka wokól jeziora Maltańskiego (Malta, Poznań - ktoś kojarzy mam nadzieję) ;p +droga do domu ;D
Wiec dzisiaj minimum z 13km zrobiłam i troszke padam Ahh ta moja kondycja, ale bedzie dobrze ;> Mam zamiar teraz jeźdźić często A mieszkam na obrzeżach miasta, wiec mi ani samochody ani zbytni ruch nie przeszkadza tam, moge sobie spokojnie pojeźdźić

A sprzęt może nie mam pierwszej jakości, na pewno w granicach <200zł, ale i tak zabawa przednia z jeżdżenia

No i mam nadzieję, że moje wałki znikną i będę miała smuklejsze nóżki
bylibyśmy może znowu tacy sami
...

Amizuno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:27   #1856
zico
Raczkowanie

I po majówce w Poznaniu, krótka relacja:

http://glos.tv/?p=8682

I kilka zdjęć:

http://poznan.naszemiasto.pl/artykul...ideo,id,t.html

Edytowane przez zico
Czas edycji: 2011-05-03 o 16:44
Stary 2011-05-04, 10:43   #1857
agusia b-rd
Raczkowanie

usuniety

Edytowane przez agusia b-rd
Czas edycji: 2011-05-04 o 20:45
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 00:04   #1858
phoenix1991
Raczkowanie

Witam
Chciałam kupic rolki, zastanawiam sie pomiędzy-
ROLLERBLADE model PRO 78 W,
ROLLERBLADE
Wing S1,
a ROLLERBLADE Formula 80.
Co byłoby najlepszym wyborem?
A może jeszcze coś innego?
Te wybrałam z uwagi na dobrą firmę i cenę-na allegro do 300 zł moge je znalezc, a to juz naprawde szczyt moich finansowych możliwości. Bardzo prosze zorientowane Wizazanki o pomoc
phoenix1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 07:01   #1859
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phoenix1991 Pokaż wiadomość
ROLLERBLADE model PRO 78 W,a ROLLERBLADE Formula 80.
Powyższe modele to nie Rollerblade, tylko Bladerunner. Gorsza jakość materiałów. Niestety sprzedawcy są nierzetelni i za mocno używają marketingu żeby tylko wciskać swój towar klientom.

Z kolei WING S1 to już jest w pełni sprawny Rollerblade.

Stary 2011-05-05, 22:28   #1860
phoenix1991
Raczkowanie

Cytat:
Powyższe modele to nie Rollerblade, tylko Bladerunner. Gorsza jakość materiałów. Niestety sprzedawcy są nierzetelni i za mocno używają marketingu żeby tylko wciskać swój towar klientom.

Z kolei WING S1 to już jest w pełni sprawny Rollerblade.
Ajajaj dziekuje za wyprowadzenie mnie z błedu, dałam sie oszukać
W takim razie widze że nowe rollerblade nie leża w moich możliwościach finansowych:/ co sądzisz o Roces Rome FCO lub Roces Majestic 12? Nie znam sie na rolkach, nie jezdzilam ponad 2 lata juz ale poczatkujaca tez nie jestem. Posluzyc maja mi one do jazdy rekreacyjnej

Cofam chyba to pytanie bo czytam ze to juz przestarzale modele sa niestety? Ale moze Powerslide Cell FS III? Tylko nie wiem czy nadaja sie do takiej zwyklej jazdy.. Prosze o jakies rady.. Zastanawiam sie tez nad Fila helix lady=sa warte swojej ceny?

Edytowane przez phoenix1991
Czas edycji: 2011-05-05 o 23:11
phoenix1991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości